ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: sibiu
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 3 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Galleria degli Uffizi

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Aceste impresii, asternute in cadrul sectiuniii Muzeele Florentei, s-au nascut ca urmare a dorintei de a oferi turistilor un minighid al splendidului muzeu GALERIA DEGLLI UFFIZI. Despre Galeriile Uffizi se pot spune foarte multe lucruri si toate doar la superlativ. De asemenea, se poate spune ca este si cea mai mare pinacoteca renascentista. Am gasit o statistica UNESCO din care am aflat ca peste 60% din cele mai cunoscute opere se afla în Italia si jumatate dintre acestea in Florenta.

    Dupa ce in prima zi am incercat sa admir, la pas, centrul orasului Florenta, a urmat ziua dedicata muzeelor. Primul pe lista a fost Galleria degli Uffizi. Acesta este cel mai mare muzeu din Florenta. Corpul muzeului este format dintr-o constructie arhitectonica in forma de U, fiind una dintre splendidele exemple de arhitectura renascentista. Colecția sa de pictura renascentista, este cu adevărat minunata si contine lucrari ale celor mai celebri pictori. Este cel mai vechi muzeu din Europa. Rafael, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Tiziano, Caravaggio, Lippi, Pisano... toata " floarea" picturii prerenascentiste si renascentiste si-a dat intalnire in acest minunat edificiu. Alaturi de cei mentionati anterior apar si o serie de pictori spanioli, germani, olandezi, francezi sau flamanzi, care s-au inspirat, mai mut sau mai putin, din arta renascentista italiana, precum Hans Holbein, Francisco Goya, El Greco (cu unica opera Sfintii Ioan Botezatorul si Francesco) sau Albrect Durer. Giotto, cunoscutul artist prerenascentist, te intampina cu Madonna di Ognissanti, o adevarata capodopera. Botticelli apare in “ forta “ cu o serie de picturi minunate, precum La Forteza; Madonna in tondo col Bambino; Annunciazione (fresca – Buna Vestire-); La Primavera; Madonna della Melograma; Palade e il Centauro; La nascita di Venere. In acest muzeu se regaseste singura pictura a marelui Michelangelo - Tondo Doni – (pictura in tempera, realizata pe o suprafata de lemn -“ tempera su tavola “-). " Buna Vestire", " Botezul lui Hristos "... doua capodopere ale lui Leonardo, chiar daca Botezul lui Hristos este atribuita in cea mai mare parte lui Verrocchio, se vede amprenta lui Leonardo asupra lucrarii. Caravaggio apare prezent cu cateva picturi precum Autoritratto (presupusul autoportret); Testa di Medusa; Bacco (Bachus) sau Sacrificio di Isacco. Doamne, constat ca nu am timpul efectiv sa pot sa va povestesc despre multitudinea de lucrari expuse, motiv pentru care o sa incerc sa enumar si ceilalti artisti italieni, ale caror opere de arta sunt expuse in acest muzeu (Signorelli, Giorgionne, Correggio, Tiziano, Parmigianinio, Tintoretto… … … … … etc, etc.).

    Informatii cu caracter general:

    Muzeul se afla in imediata vecinatate a Palatului Vechi (Palazzo Vecchio) si inconjoara pe trei laturi Piazzale Degli Uffizzi. Intrarea este situata undeva pe partea stanga (cum privesti spre cheiul raului Arno), intre nisa care adaposteste statuia lui Pisano si nisa care adaposteste statuia lui Donatello. De fapt exista doua intrari: prima este destinata grupurilor organizate, sau celor care au facut rezervare online; iar cea de-a doua este destinata celor fara rezervare. In perioada in care am vizitat eu acest muzeu (luna noiembrie) nu era prea aglomerat. Dimineata, in jurul orei 7:45, m-am prezentat la intrare, avand in fata aproximativ 6 persoane (marea majoritate fiind asiatici). S-a stat putin la coada, intrand imediat. Nu recomand sa chetuiti bani in plus facand rezervare online atata timp cat, prezentandu-te dimineata la prima ora, poti intra fara nici o problema, platind doar biletul (12 euro). In plus, poti benefici de inca un avantaj daca te hotarasti sa-l vizitezi dimineata: nu este asa aglomerat. Ulterior incepe sa se aglomereze, aparand, ran pe rand, “ hoardele” de asiatici. Vis-a-vis de aceste doua intrari se afla un ghiseu destinat celor care au facut rezervarea online. Aici se puteau prezenta turistii pentru achizitionarea biletului afectiv, pe baza formularului de rezervare listat.

    Scurte informatii legate de parcurs:

    Dupa intrare, la parter, se traverseaza cateva camere mici, in care sunt expuse o serie de schite alb –negru sau gravuri. Urcand la etaj, vei intra in asa numitul “ Corridoio Est”, coridor din care se ramifica, pe partea stanga, multe sali mai mici sau mai mari, in care sunt expuse operele de arta. In primele sali apar operele prerenascntiste, in frunte cu cele ale lui Giotto. Aproximativ pe la jumatatea coridorului, pe partea stanga, sunt prezentate operele lui Boticelli. Continuand plimbarea pe Corridoio Est, vei ajunge in “ Secondo Corridoio ” (coridorul care este paralel cu raul Arno). De aici poti admira o panorama superba a raului Arno (in aval), cu minunatul Ponte Vecchio. Urmand apoi traseul, vei ajunce in “ Corridoio Ovest”. Ceea ce mi-a atras atentia, in mod deosebit, a fost sala 35, unde se afla renumitul Tondo Doni a lui Michelangelo. Tot pe partea stanga se afla o sala cu informatii legate de inundatiile din anul 1966, care printre multe altele, au afectat si aceste minunat muzeu. Apoi, la capatul acestui coridor se afla o cafenea, cu o frumoasa terasa, de pe care se poate admira partea superioara si turnul Palatului Vechi (Palazzo Vacchio), precum si Il Duomo. De aici, traseul coboara la primul etaj unde, printre multe altele, se gasesc operele lui Leonardo sau Rafaelo. Urmeaza apoi salile cu operele secolelor XVII si XVIII, apartinand pictorilor din Franta, Spania sau Olanda.

    Punctele slabe ale acestui muzeu:

    - Lipsa scaunelor sau canapelelor in interiorul salilor (pt. a te putea odihnii in mod util, privind operele de arta). Doar in sala unde se aflau operele lui Leonardo se aflau un fel de bancute tapitate dar, cand te asezai mai bine, apareau noi grupuri de asiatici extrem de galagiosi. Nu termina de vizitat un grup ca aparea un altul, si tot asa, si tot asa … … … … Mi-au lasat impresia ca faceau ceea ce faceau doar pt. ca erau intr-un grup, si trebuiau sa se conformeze cu programul, nu pentru ca apreciau ceea ce vedeau.

    Doamne, ... te copleseste atata arta. Pentru persoanele cu adevarat iubitoare de arta este un adevarat “ maraton” al picturii.

    Pana la povestea urmatoare va transmit doar ganduri de bine!


    [fb]
    ---
    Trimis de miha70 in 20.01.17 17:00:43
    Validat / Publicat: 20.01.17 19:10:33
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 4775 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (miha70); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P10 Leonardo - Botezul lui Hristos (ingerul din partea stanga realizat de catre marele artist).
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    [1300 PMA] [600 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36400 PMA (din 27 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster [20.01.17 20:37:53] »

    Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    elviramvio [21.01.17 23:17:30] »

    @miha70:

    Frumos articol.

    miha70 [23.01.17 13:15:29] »

    @webmaster: Multumesc. mult.

    profesor73 [23.09.17 21:42:58] »

    @miha70: Si acest articol ne va fi de folos, multumim frumos!

    P. S. Imi plac fotografiile, cu ce aparat au fost facute?

    mihaelavoicu [13.11.17 21:19:48] »

    @miha70: Amănunte bune de luat în seamă. Mulțumesc!

    profesor73 [14.11.17 11:11:41] »

    @miha70:

    AM FOST la Florenta la inceputul lunii, vremea acceptabila, am reusit sa vedem majoritatea minunilor in timpul vizitelor la cele mai importante muzee.

    Ar trebui sa scriu un articol, am foarte multe fotografii, cred ca dl. Admin il va aprecia. Acum selectez fotografiile.

    Poate ne vedem la Timisoara!

    Sanatate

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    elviramvio, miha70, mihaelavoicu, profesor73
    Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Florenței:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054234027862549 sec
    ecranul dvs: 1 x 1