ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2014
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Festin cu lighioane marine - Ristorante la Fonte din Villapiana

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Citind un articol scris de o colega de-a noastra, mi-am amintit de cea mai mare masa copioasa pe care am avut-o vreodata si pe care tot am aminat sa v-o povestesc. Daca vreo intimplare fericita va duce in Italia, orasul Villapiana, va rog sa nu ocoliti!

    V-am spus cindva, demult, despre vizita mea in aceasta zona si v-am povestit despre citeva atractii turistice de pe malul Marii Ionice? Sau Adriatice? Nu mai tin minte si nici nu mai conteaza!!! :D. Nu le am nici cu istoria si nici geografia. Imi place doar sa vad si sa retin (in fotografii, v-ati prins!);)

    Intorsi dintr-o zi plina de excursii in care fuseseram la fabrica Amarelli despre care v-am zis odata... stiti, aia cu gust de calmotusin... cit si la alte multe biserici si muzee despre care ma rog sa am timp sa vi le povestesc vreodata (ca nu s-a scris despre ele, inca) si o localitate minunata, Comune di Plataci, un sat vechi cu case maruntele din piatra, unde aproape toti peretii erau pictati. Asa ceva nu mai vazusem niciodata, ceva de o frumusete rara... Dupa acea plimbare minunata, am invitat gazdele noastre la restaurant. Cu multa modestie au acceptat insa i-am rugat sa ne faca o sugestie astfel ca ne-am lasat pe mina lor si ne-au condus la un restaurant unde ni s-a promis ca vom ramine incintati.

    Aproape de apus ne-am dus la Lungomare... adica pe faleza, in partea de jos a orasului. Parca v-am zis ca aceasta localitate e impartita in doua... Am uitat cum se zice in italiana, dar pe romaneste ar fi cam asa "orasul de sus" si "orasul de jos". Va reamintesc faptul ca gazdele noastre erau fosti profesori de matematica si literatura, foarte respectati de comunitate.

    La ora 20 paseam pe poarta restaurantului si pina la terasa am trecut printr-o gradina cu flori, coloane, statuete foarte frumoase, totul facind ca decorul sa fie plin de romantism. In timp ce ne apropiam de intrare, un barbat tinar ne intimpina cu bratele deschise. Nu avea mai mult de 30 de ani. " Oooo, Profesore, poftiti, poftiti!!! " Ne invita sa luam loc la una dintre mese. Ni se fac prezentarile, dinsul era fiul patronilor, dupa care incep sa vorbeasca in calabreza. Tot o italiana dar mai moldoveneasca, asa... Baiatul fusese elevul profesorilor dar si parintii lui.

    Dupa ce au vorbit despre amintiri frumoase, tinerelul dragut ne-a intrebat ce am dori sa mincam. Cum noi am ridicat atit din umeri cit si din sprincene, a inchis imediat meniul pe care il deschisese pentru noi si ne-a zis " Va rog sa ma lasati pe mine a va servesc in aceasta seara!".

    Pina a venit cu mincarea, eu am facut poze pe-afara cit si prin interiorul restaurantului care era impartit in mai multe saloane. Nu pot sa zic ca era luxul de pe lume, dar era curat si decent. Cit am stat noi acolo s-a umplut de lume.

    Si-a venit mincarea:

    - Prima data o lipie... am luat din ea cite o bucatica pentru ca mirosea imbietor

    -A doua farfurie a fost cu niste (stati sa ma uit pe poze!!!) niste din aia... (am un lapsuuus) creveti? din aia mici si incolaciti ca melcul... ah ce lapsus poate imi amintesc (la 5 minute fata de prima farfurie) .

    - A treia farfurie a fost alcatuita din niste scoici "grasute". Nu era modelul standard... si erau umplute cu ceva ca niste firimituri. Sa nu rideti!!! Aia a fost prima data in viata mea cind am mincat fructe de mare. Si de atunci rad tot pe unde ma duc... ;)

    -A patra farfurie a fost cu niste bucatele de aluat pe care erau puse niste bucati de rosii, condimente... ulei de masline... Doamne, cind ma uit la poze ma ia cu lesin de la stomac!!!

    -A cincea farfurie continea niste melcoi maricei, umpluti tot cu ceva firimituros... Toate cele 4 au fost aduse la si 43 minute.

    - A sasea farfurie, la si 46, era plina cu alice! Nu, nu din alea din cintecul lui CRBL... Alicele erau un fel de hamsii prajite si foarte gustoase.

    Cam pe aici m-am saturat. Mai ramasesera citeva pe farfurie si tot ne imbiam intre noi care sa le manince... cind zic "Gata, eu nu mai pot! " "Adriana, cum sa nu mai poti, nu am ajuns nici la jumatea mesei si tu zici ca te-ai saturat??? Pai astea au fost doar aperitivele! " "Aoleu, de ce nu mi-ati zis mai devreme... m-am straduit sa maninc hamsiile astea si unde sa mai incapa ceea ce o sa mai vina? ". Am baut si eu o gura de vin, nu prea le am cu bautura dar dupa cum se lingeau pe la bot comesenii mei, parea ca era unul de maxima calitate.

    - A saptea farfurie, la doua minute mai tirziu... avea pe ea niste "unghii netaiate". Bre, oameni buni, asa tipar de scoici nu mai vazusem niciodata. Sa mor eu daca nu mi-a venit sa indes cochiliile in geanta, dar, neinspirata fiind, am pus-o pe un scaun mai departat ca sa nu ma incurce la sezut... Cind am desfacut aceste limbi de os... am gasit ceva inauntru si nu va spun ce... va las sa va uitati la poza si... care aveti curaj... sa imi ziceti si cu ce seamana, ca poate am io imaginatia foarte bogata... ;)

    -A opta farfurie... (mai rezistati oleaca... nu mai e mult) a fost cu scoici negre... din astea ati vazut asa ca nu va retin cu descrierea.

    - A noua farfurie a fost tot cu scoici dar alte forme si marimi, bune rau si alea. Erau deschise gata si nu lipsea bucatica din ele, cum lipseste pe la noi. (Am fost eu la un restaurant la mare si dintr-un lighean cu scoici m-am ales cu o canita...)

    -A zecea farfurie a venit dupa doar 6 minute... era o salata cu ceva razatura ca de la nuca de cocos, fisii, felii... probabil de calamar, nu ma pricep. dar gustoasa.

    -A 11-a farfurie a fost cu calamari fripti... nu mai stiu gustul, dar stiu ca n-a ramas nici un oscior in farfurie. ;)

    - Si la final, (dupa 20 de minute de la precedenta farfurie) aduce domnul fiu de patroni ,2 platouri cam cit 2 corabii din alea de am vazut eu pe la colectionari prin sufragerie... pline cu lighioane cu mustati si ochi (le vedeti in poza), calamari inele, peste spada si alte neamuri necunoscute de peste... Da, am mincat tot! Unde ma mai intilneam eu cu asa ceva???

    Am crezut ca s-a terminat!!! Gresit, urma digestivul. Un pahar cu ceva ca o gheata macinata, sorbet de limone, cica face bine la digestie. L-am hapait si pe ala... cind imi ridic ochii, sa imi ramina lingurita in git!!! Tot el, fiul risipitor de bucate, venea cu un carucior cu 3 etaje pe care avea 3 torturi diferite si m-a pus sa aleg. Ia ghiciti? Am refuzat? NUUUUUUUU! Mi-a taiat o felie din tortul ce parea mai pufos (un fel de Padurea Neagra) ca sa nu fac efort mestecind.

    A fost una dintre cele mai minunate seri la vreun restaurant si de departe locul in care am mincat cea mai buna mincare din lume!

    Cred ca masa a costat in jur de 250 euro ca eram invitati speciali. ;)

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de adri-nico in 04.01.17 02:16:41
    Validat / Publicat: 04.01.17 08:41:31
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 2214 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 putin din gradina restaurantului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    22 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [04.01.17 08:07:44]
    »

    Mutat în rubrica "Restaurante în Castrovillari și împrejurimi, Castrovillari" (nou-creată pe sait)

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [04.01.17 10:05:48]
    »

    @adri-nico: M-ai ucis! Mă dau în vânt după fructe de mare şi din text, dar mai ales din fotografii, rezultă că ai avut parte de un adevărat festin!

    Foto 08 - cred că sunt bruschette.

    Foto 09 - par a fi stridii

    Foto 17 - pare a fi caracatiţă, nu sepie (calmar)

    Foto 11 şi 12 - n-am mai văzut aşa ceva, pare de consistenţa stridiilor dar cochilia aia dreptunghiulară îmi dă de furcă

    În rest, ce aş putea să zic decât yummy?!!

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [04.01.17 10:13:12]
    »

    @Carmen Ion: N-am vrut sa ucid pe nimeni! M-am sinucis si eu azinoate cind am cotrobait dupa poze.

    Am spus ca pina atunci nu mincasem fructe de mare desi fusesem in mai multe excursii unde as fi putut sa profit din plin de savoarea lor: Singapore, Dominicana, si de n'spe ori in Italia... si, de ce nu, si pe la noi pe litoral.

    Felul in care au fost prezentate, servite si gatite m-a facut sa nu mai am nici un fel de reticenta in fata platourilor.

    Si nici paste nu am mincat pina la acea vacanta... Am fost servita, am mincat dar nu pot sa spun ca mor dupa ele. Sau , daca m-ar lasa cineva pe mine sa aleg ce sa maninc, as comanda paste! Mai repede picioare de broasca.

    Eu am crezut ca aia sint calamari ca erau "goi" la mijloc. Stiam "ca caracatita" (cacofonie intentionata) este ca o carne macra. Dar, recunosc, nu ma pricep!

    elviramvio
    [04.01.17 14:10:35]
    »

    @adri-nico:

    Ti-am votat articolul in tramvai - nu asta e important -dar pozele abia acasa le-am vazut. Ma bucur ca am aflat de o noua forma de comercializare a calmotusinului, am nevoie!

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [04.01.17 14:17:09]
    »

    @elviramvio: Iote, dom'ne, ce fac unii in tramvai!!! In loc sa admire peisajul urban...

    Pai despre calmotusin nu am vorbit aici. Doamne... ce gust. (oribil, desigur). Sint sigura ca mai am vreo bombonica pe undeva... de la fabrica Amarelli. Daca ai nevoie... (acum ma ridic si caut).

    Am gasit 2 cutiute! Metalice si foarte frumoase... si zoraie, asta insemnind ca nimeni nu a mincat continutul.

    Adresa sa mi-o dai si sint ale tale! Tusesti rau?

    crismis
    [04.01.17 18:02:51]
    »

    @adri-nico: Nu mai am cuvinte! Adica as avea, dar oricum nu le pot articula, ca am gura plina de saliva. Chiar ca cea mai buna mancare din lume! As manca din astea zilnic, dimineata, la pranz si seara!

    ... Sincer, eu as fi ales tortul ala verde, cred ca era din fistic...

    krisstinna
    [04.01.17 22:08:46]
    »

    @adri-nico: Ce apetisant? În poza 12 e o chestie oribilă. La aspect zic. Ai mâncat moliciunea aia băloasă?

    Cum să bagi în tine atât de mult? Știi doar că eu mănânc foarte puțin, deh... vârsta nu-mi permite

    Să știi că și eu poftesc dar trebuie să mă abțin. Normal că acum mi-e foame și poftă dar uite cât e ceasulPoți să-mi dai tortul torturilor că înghit în sec și beau un pic de apă

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    elviramvio
    [04.01.17 22:24:49]
    »

    @adri-nico:

    Nu tusesc rau, tusesc bine! Pana in martie se rezolva cumva!

    Pai la cate statii merg eu, ce sa fac? Si am poftit la calmotusin ca din ce ai mancat, doar la paine si tort am salivat! Calmotusinul tau e expirat asa ca o rezolv local.

    mishu
    [05.01.17 08:54:38]
    »

    @adri-nico: Bun, acum ca am reusit sa-mi revin dupa atata inghitit in sec incepem comentariile. La ce? ca nu prea am, ca la cum arata pozele nici nu mai ai ce spune.

    Totusi am un comentariu, m-am uitat pe voturi dintr-o curiozitate si am vazut ca majoritatea sunt date de doamne si cateva de domni, insa comentariile sunt scrise numai de doamne , deci suntem cele mai pofticioase?

    Felicitari, votat cu mare pofta... si placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [05.01.17 08:57:43]
    »

    @mishu:

    Tu ai ceva sistem de ghicit ganduri? Tocmai la o chestie asemanatoare ma gandeam cand gustam cafeaua neagra de dimineata!

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [05.01.17 10:57:32]
    »

    @krisstinna: Cum sa bag in mine atit de mult? Pai nu ai vazut ca eu am crezut ca mincarea tine pina la alicele alea? Dupa aceea, fiecare fel a fost o surpriza!

    Si da, am bagat in gura "chestia" aia baloasa... dar dupa ce am curatat "calea" cu o gura, doua de vin. Pentru curaj!

    Sint chestii cu care te intilnesti o data in viata!!! Si daca nu gustam atunci, as fi ramas o "incuiata" pina in zilele noastre. Nu-mi pare rau ca am exagerat. Mai bine sa mor grasa si satula decit slaba si cu apa in gura. Auzi la tine... bei o gura de apa cind ti-e pofta...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [05.01.17 11:00:11]
    »

    @elviramvio: Cum adica doar la piine si tort? Nici tu nu le ai cu lighioanele marine? Nu stii ce pierzi!

    Si sa mai stii "ca calmotusinul" nu are termen de expirare... pot sa il maninc si pe lumea ailalta... numa' ca nu imi placeeeeeee!

    Nu garantez pe martie.

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [05.01.17 11:02:39]
    »

    @mishu: Mishulica, se pare ca "menii" doar voteaza. Rar mai intra vreunul in discutie.

    Imi pare rau de saliva voastra dar m-a provocat Crimis.

    Merci!

    elviramvio
    [05.01.17 11:05:29]
    »

    @adri-nico:

    Paine si tort!! Tort pe paine!!!

    Acum nu-mi trebuie, nu vreau dupa atatea sarbatori, chit ca maine seara si poimaine tot de tort am parte!

    crismis
    [05.01.17 11:11:31]
    »

    @adri-nico: Mi s-a mai spus ca sunt provocatoare! Ce-i drept, in alta epoca...

    mishu
    [05.01.17 11:50:42]
    »

    @crismis:

    Radu Tudoran
    [05.01.17 18:11:04]
    »

    Cu ochii la mancare am votat negativ Cred ca de la poza 5 mi se trage. Noroc ca mi-am dat seama la timp.

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [05.01.17 18:42:01]
    »

    @Radu Tudoran: Nu face nimic. Era bun si ala, ecou sa fie! Si mie mi s-a intimplat la un ecou al Kristinei sa dau cu negativ. Noroc ca a aparut pe ecran "Ups!!! "

    Aaaa, pai din ala din poza 5 se gaseste si pe la noi... insa ceea ce vedeti in poza 12, nu cred ca se gaseste in oferta vreunui restaurant din tara noastra. Nici macar nu stiu ce specie de scoici sint si nu am nici unde sa ma informez. Am gasit pe Trip Advisor o serie de poze care contineau si felul asta de "balosenii"... Deci, se pare ca le-a placut si altora.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Mihai18
    [06.01.17 14:28:10]
    »

    Sunteți un turist temerar, și de cursă lungă. Felicitări.

    Aștept cu plăcere și alte reviewuri.

    Am înțeles ce trebuia. Voi evita dialoguri pe Yahoo

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [06.01.17 16:37:33]
    »

    @Mihai18: deja ai trecut la pronumele de politete si ma simt ciudat. Dar multumesc pentru ecou!

    Sejurica
    [07.01.17 01:59:58]
    »

    Moooooorrrr! Mi-ai ciuruit stomacul!!! Nu o sa imi treaca pofta nici intr-o suta de ani!

    Trecand peste inundatia din gura, felicitari ca ai papat tot si nu ai ratat nimic! ????

    adri-nicoAUTOR REVIEW
    [07.01.17 10:17:30]
    »

    @Sejurica: Cel mai tare ecou! Merci!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, crismis, elviramvio, Mihai18, mishu, Radu Tudoran, Sejurica

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067224979400635 sec
    ecranul dvs: 1 x 1