75246 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bratislava și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.12.2016
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Bratislava


După o zi petrecută în Budapesta am continuat drumul nostru spre Praga. Am pornit din Budapesta pe la ora 10, după ce am servit micul dejun la hotelul Kristal unde am fost cazaţi. După aproximativ o oră şi jumătate de mers pe autostrada M1 am trecut de Gyor apoi am intrat pe autostrada M15 şi am ajuns la graniţa cu Slovacia. Am trecut graniţa prin dreptul localitaţii Rajka. Imediat după graniţă am oprit într-o parcare pentru a cumpăra vineta valabilă în Slovacia. Chioşcul de unde se poate cumpăra vineta este amenajat în clădirea vechiului punctului vamal unde se făcea controlul vamal când cele două ţari nu făceau parte din spaţiul Schengen. Am cumpărat o vinetă cu o valabilitate de 10 zile care a costat 10 euro. Vineta este electronică ca şi în România.

Am pornit mai departe şi după aproximativ 20 de kilometri am ajuns în capitala Slovaciei, Bratislava. În 2014 când am fost la Viena am fost foarte aproape de Bratislava dar atunci am ratat vizitarea oraşului iar de data aceasta nu am vrut să o mai ratăm. De acasă ne-am propus să vizităm castelul din Bratislava. Castelul este vizibil de la distanţă mare fiind cocoţat pe un deal. Înainte de a ajunge la castel am trecut Dunărea peste un pod frumos suspendat pe cabluri construit în anul 1972 şi care în limba slovacă se numeşte Novy most (podul Nou). Podul are o lungime de 430 de metri. La mijlocul podului se află un stâlp de susţinere, în vârful căruia se află un restaurant denumit UFO (OZN). La restaurant se ajunge cu ajutorul unui lift.

Am trecut podul şi am ajuns în centrul vechi al Bratislavei. Dar noi trebuia să ajungem la castel. Ne-am învârtit noi pe străduţele înguste şi întortocheate şi până la urmă am ajuns unde doream. Maşina am parcat-o într-o parcare aflată lângă zidurile castelului. De parcare ştiam din articolul colegei @adrianbogdan care a fost în luna ianuarie la castel. Parcarea are următoarele coordonate GPS: N – 48.142632 şi E – 17.098520. Taxa pentru parcare este de 2,5 euro/oră. Cam scumpă dar e mai bine decât să parchezi pe stradă şi să te trezeşti că ţi-au ridicat maşina. Taxa pentru recuperare este mult mai mare decât taxa pentru parcare. Chiar am văzut cu au venit imediat şi au ridicat o maşină parcată pe stradă.

După ce am parcat maşina am pornit spre castel. Din parcare până la castel sunt cam 100 de metri. În faţa porţii de la intrarea în castel un trenuleţ aştepta turiştii pentru ai duce prin centrul vechi al Bratislavei. Am trecut de trenuleţ şi înainte de a intra în curtea castelului am admirat o clădire modernă în care îşi are sediul Consiliul Naţional al Slovaciaei. Am intrat în curtea castelului trecând de Poarta Viena, poartă care a fost construită în 1712 cu trei intrări două pentru oameni şi una pentru căruţe. Poarta are deasupra şi un mic turn de observaţie.

Am ajuns în curtea castelului şi prima dată ne-am dus spre zidurile sale care dau spre exterior pentru a admira Dunarea şi o parte a Bratislavei. Dunărea era cam tulbure. Obiectivul care se evidenţiază cel mai bine din curtea castelului este Podul Nou cu al său OZN-eu de sus.

Castelul este zugravit într-un alb imaculat. Are o formă aproape dreptungiulară iar în cele patru colţuri ale sale se află câte un turn. Cel mai mare şi cel mai înalt este Turnul Coroanei aflat pe colţul care uneşte laturile de sud şi vest. Turnul are o înălţime de 47 metri şi a fost construit în secolul al XIII-lea.

Să vă spun o istorie pe scurt al castelului. Datorită poziţionării sale între Carpaţi şi Alpi locul era forte circulat din cele mai vechi timpuri. O primă cetate a fost construită aici în timpul regelui Stefan I al Ungariei după anul 1000. Acestă cetate a fost distrusă în 1241 în timpul invaziei Tătarilor. În următoarele două secole cetatea a suferit multe modificări fiind reconstruită în stil gotic şi fortificată. În secolul XV s-a construit poarta Sigismund care este foarte bine conservată şi în ziua de astăzi. În anul 1552 capitala Ungariei este mutată de la Budapesta la Bratislava iar oraşul este declarat oraşul încoronării regilor maghiari. Vechea clădire gotică a fost transformată într-un castel renascentist fortificat. În timpul domniei reginei Maria Tereza castelul a suferit iarăşi modificări, s-au construit o aripă noua pe partea de est a castelului, numită aripa Tereza. La data de 30 mai 1811 castelul a fost distrus aproape în întregime în urma unui incendiu. Mult timp castelul a rămas o ruină. Între 1953 şi 1968 a fost reconstruit. Ultima restaurare a castelului a fost făcută între 2008-2013 şi arata ca şi în zilele nostre.

Taxa de intrare în castel este de 7 euro/ adult, elevii studenţii, pesionarii şi peroanele cu dezabilităţi au reduceri. În faţa castelului se află statuia ecvestră a lui Svatopluk (830-894), rege al Moraviei Mari. Castelul nu se poate vizita în intregime pentru că pe lângă Muzeul Naţioal de Istorie aici îşi are sediul şi Parlamentul Slovac. Prin luna septembrie aici a avut loc o întrunire a liderilor UE şi când la tv arăta sosirea oficialilor am fost bucuros pentru că puteam spune că AmFostAolo.

Curtea castelului este pavată cu piatră cubică iar spaţiile verzi sunt foarte bine întreţinute. Am ieşid din curtea castelului şi ne-am plimbat prin parcul de lângă zidurile sale. Fiind o zi de sâmbătă aici au văzut mai mulţi tineri care se căsătoreau şi făceau poze în acest parc având castelul în spate. În acest parc se află statuia lui Elisabeta von Thuringen fica regelui Andrei al II-lea al Ungariei, care s-a remarcat prin activitaţile sale caritabile în favoarea bolnavilor şi a săracilor. A fost canonizată de către Biserica Catolică.

Apoi am văzut biserica Sfântul Martin care este un simbol al Bratislavei. Aici în trecut avea loc încoronarea regilor Ungariei. În turnul acestei biserici se află o coroană a Ungariei.

După ce am dat ocol zidurilor exterioare ale castelului (mai sunt parţi ale acestuia în care se mai renovează), urcând un mic deal pe o potecă, am crezut că o să ajungem iarăşi în curtea castelului pe o altă partă, dar ne-m înşelat dar totuşi am ajuns în faţa castelului în locul de unde am plecat. Am coborât apoi pe strazile înguste, sub formă de melc spre centrul oraşului. Am oprit şi la un magazin de suveniruri de unde am cumpărat un magnet.

După vreo zece minute pe străzile vechiului oraş ne-am întors la maşină şi am pornit spre un alt castel, cel de la Devid, dar despre acesta în articolul următor.

Vă doresc concedii plăcute iar dacă aveţi drum prin Bratislava nu rataţi vizitarea castelului.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 07.12.2016 11:13:52

Validat / Publicat: 07.12.16 13:31:15

VIZUALIZĂRI: 2526


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[07.12.16 14:16:07]
» mesaj pers

   @zlatna: Am citit acest articol ca o persoana care poate spune bucuroasa precum un copil "AmFostAcolo". M-am bucurat sa revad ceea ce la mine a insemnat un tur de cateva ore prin oras in care zic ca am reusit sa vad destul de multe.

   Din pozele atasate am vazut ca am intrat in castel (curtea castelului) pe la aceeasi intrare :).

   Bratislava mi se pare un oras frumos si care merita un weekend macar.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[07.12.16 14:25:48]
» mesaj pers

   @mishu: Articolul tău (vezi schimbarea =))) scris acum vreo două săptămâni mi-a adus aminte ca am fost acolo şi trebuie să scriu articolul despre acestă minunată locaţie.

   Bratislava este întradevăr frumoasă, parcă e puţin diferită de marile capitale ale Europei. Din câte ştiu eu nu există nici aeroport în Bratislava.

   "Am citit acest articol ca o persoana care poate spune bucuroasa precum un copil "AmFostAcolo". M-am bucurat sa revad... " aşa m-am bucurar şi eu când vedeam la tv sosirea oficilialilor UE la sumit.

   Mulţumesc pentru vizită şi vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[07.12.16 14:36:07]
» mesaj pers

   @zlatna: Apreciez schimbarea :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[07.12.16 15:28:04]
» mesaj pers

   Buna!

   Ma bucur ca ti-am fost de folos si spun iara, linistea pe care ti-o confera parcarea auto personala intr-un loc sigur bine organizat este de nepretuit in mai toate lumea.

   Castelul despre care vrei sa ne scri data viitoare se numeste Devin.

   Astept cu interes sa vad pozele si articolul de la Devin.

   Cu bine

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[07.12.16 16:35:44]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Sunt de acord cu dumneavoastră în privința parcărilor cu plata. Ai siguranța că masina este la loc sigur. Mai sunt unele parcări cu plată care nu îmi plac, cele la care plătești cu ora si esti stresat de timp ca iti expiră timpul.

   Aveti dreptate castelul se numește Devin dar din graba l-am botezat. Despre acest castel stiu tot din articolul dv. si va mulțumesc.

   Toate cele bune

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alinata
[20.04.17 15:26:52]
» mesaj pers

   Exista aeroport in Bratislava.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[20.04.17 15:37:15]
» mesaj pers

   @Alinata: Bună ziua.

   Am vrut să vă răspund imediat la întrebare în sensul că nu există aeroport în Bratislava (eu aşa stiam). Cine dorea să megă la Bratislava cu avionul mergea până la Viena iar de acolo cu trenul sau autocarul.

   Am căutat pe google si am aflat că există aeroport şi în Bratislava - adresa web este asta -https://www.bts. aero/en/ de unde am văzut că din România ar fi un zbor cu plecare din Cluj Napoca.

   Sper că v-am fost de folos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] parcarea de langa castel -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817565">Şterge vot</a></div><span id="v9817565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] parcarea de langa castel
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] trenuletul asteapta calatorii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817566">Şterge vot</a></div><span id="v9817566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] trenuletul asteapta calatorii
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] suntem la Castelul Bratislava -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817567">Şterge vot</a></div><span id="v9817567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] suntem la Castelul Bratislava
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] o statuie in fata cladirii Consiliului National -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817569">Şterge vot</a></div><span id="v9817569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] o statuie in fata cladirii Consiliului National
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] poarta Viena prin care am intrat in curtea castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817570">Şterge vot</a></div><span id="v9817570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] poarta Viena prin care am intrat in curtea castelului
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] o parte laterala a castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817573">Şterge vot</a></div><span id="v9817573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] o parte laterala a castelului
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Podul Nou cu restaurantul OZN -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817575">Şterge vot</a></div><span id="v9817575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Podul Nou cu restaurantul OZN
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Dunarea era tulbure -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817576">Şterge vot</a></div><span id="v9817576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Dunarea era tulbure
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] intrarea in castel -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817577">Şterge vot</a></div><span id="v9817577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] intrarea in castel
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] in indepartare e Austria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817578">Şterge vot</a></div><span id="v9817578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] in indepartare e Austria
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] AmFostAcolo, mai astept un tricou -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817579">Şterge vot</a></div><span id="v9817579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] AmFostAcolo, mai astept un tricou
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Dunarea, Podurile Nou si Apolo in departare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817580">Şterge vot</a></div><span id="v9817580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Dunarea, Podurile Nou si Apolo in departare
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] statuia ecvestra alui Svatopluk -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817581">Şterge vot</a></div><span id="v9817581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] statuia ecvestra alui Svatopluk
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] un loc amenajat cu bun gust -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817582">Şterge vot</a></div><span id="v9817582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] un loc amenajat cu bun gust
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] printre zidurile castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817584">Şterge vot</a></div><span id="v9817584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] printre zidurile castelului
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] sus in deal e... un castel -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817585">Şterge vot</a></div><span id="v9817585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] sus in deal e... un castel
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] biserica sfantul Martin -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817586">Şterge vot</a></div><span id="v9817586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] biserica sfantul Martin
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Podul Nou mai de aproape -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817587">Şterge vot</a></div><span id="v9817587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Podul Nou mai de aproape
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Bratislava cat vezi cu ochii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817588">Şterge vot</a></div><span id="v9817588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Bratislava cat vezi cu ochii
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] statuia Elisabetei von Turinger -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817589">Şterge vot</a></div><span id="v9817589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] statuia Elisabetei von Turinger
foto zlatna [07.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2016] castelul vazut de pe alta latura -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av817591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv817591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=817591">Şterge vot</a></div><span id="v9817591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(817591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f817591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e817591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] castelul vazut de pe alta latura
foto zlatna [07.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.321531057358 sec