75042 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Irlanda

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.11.2016
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Rock of Cashel


Urmare de aici

Terminând explorarea sud-vestului Irlandei, ieșind de pe Ring of Kerry - o foarte populară rută turistică, circulară, despre care am scris câteva rânduri, ne-am îndreptat spre est. În cursul serii trebuia să părăsim Irlanda, să traversăm în Țara Galilor și să ne cazăm la Fishguard. Cu peripeții, am ajuns în Țara Galilor. Nu înainte însă de a mai face un popas în Irlanda, la Rock of Cashel, un loc istoric și de credință, totodată unul dintre cele mai importante obiective turistice ale țării.

Rock of Cashel sau Rock St. Patrick se află la vreo jumătate de kilometru de orașul Cashel, puțin în afara drumului care leagă Cork de Dublin.

Legenda spune că stânca de la Cashel s-a format în anul 432, atunci când St. Patrick l-a botezat pe regele Aengus făcându-l astfel primul conducător creștin al Irlandei. Diavolul a fost atât de furios din cauza aceasta încât, venind în Irlanda, a mușcat o bucată de munte pe care apoi a scuipat-o. Și astfel a apărut Rock of Cashel. Importanța stâncii de la Cashel rezidă din faptul că a fost reședința regilor de Munster timp de câteva sute de ani. Se spune că 27 de regi din dinastia Aengus au domnit aici, Brian Boru - cel care a unit toate provinciile Irlandei sub un singur conducător - a fost încoronat la Rock of Cashel.

Cashel - numit și "Orașul Regilor" - a continuat să fie reședința regilor de Munster până la începutul sec. XII când cetatea de pe stâncă și teritoriul din jur au fost donate bisericii.

Cormac III de Munster a ridicat în 1127 o biserică, acum cunoscută sub numele de Cormac’s Chapel, iar după 40 de ani s-a mai construit aici o biserică, mult mai mare. Secolele următoare au adus și ele modificări și completări la Rock of Cashel. Între 1235-1270 s-a construit catedrala care se continuă cu o măreață clădire rezidențială, iar în sec. XV s-au mai făcut și alte importante adăugiri. Cum nu cred că eventualii cititori vor fi interesați de toate acestea, mă opresc aici. Subliniez doar că majoritatea construcțiilor care se văd în prezent la Rock of Cashel datează din sec. XII-XIII, deci de după donare. E adevărat, nu toate au rezistat timpului la fel de bine, dar rămășițele care au supraviețuit sunt remarcabile dovezi ale arhitecturii medievale din zonă și în special ale artei celtice.

Pe înălțimea platoului verde de la Rock of Cashel siluetele sobre ale acestor ruine se văd de departe. Ele au atras și au uimit generații întregi de vizitatori. Autoturismele și autocarele opresc în parcarea amenajată în apropiere de obiectiv. Acolo am coborât și noi și am continuat pietonal până la intrare. Mi-a atras atenția o informare și anume că în perioada de vară, aici poate fi foarte aglomerat, de aceea este recomandat ca pentru vizitele grupurilor mari să se facă o rezervare. Noi am avut rezervare, cu toate acestea nu am beneficiat de un ghid local sau de vreo prezentare audio-video. În interior, între zidurile ruinate, se află un modern punct de primire a vizitatorilor. Taxa de acces este de 7 euro/persoană - adulți, 5 euro/persoană - seniori sau grupuri, 3 euro/persoană - studenți și copii. Există și anumite facilități pentru familii, dar nu am reținut amănunte. Am reținut doar că din cauza comodității ghidului noi nu am intrat ca grup, deci nu am beneficiat de tariful aferent unui membru al grupului. Personal, am făcut plata cu cardul.

Trebuie să mai spun că la Rock of Cashel se execută lucrări de reconstrucție - consolidare, deci - cine știe câtă vreme - acolo vor mai fi văzute schele și șantier. De asemenea, din același motiv, în Cormac’s Chapel și în alte zone - aleatoriu - accesul poate fi restricționat.

Cum spuneam, nu am beneficiat de ghid. În schimb am găsit la punctul de informare turistică foi volante cu succinte referiri istorice (în engleză, germană, spaniolă, italiană și poloneză). Cei care doresc informații amănunțite, pot achiziționa tot de acolo o carte - ghid (doar în engleză și irlandeză). La Rock of Cashel fotografiatul și micile filme de amator sunt permise, doar fotografiatul comercial făcându-se în condiții speciale.

Cât privește programul de funcționare, este de reținut că obiectivul își primește vizitatorii pe parcursul întregului an (excepție zilele de 24-26 decembrie), atâta doar că intervalul orar poate varia în funcție de sezon. De aceea este indicat ca înainte de venire să fie consultate informațiile de pe internet. În august, când am fost noi acolo, programul de funcționare era 9.00-19.00, cu ultima intrare la ora 18.15.

Din fața punctului de informare turistică, urcând câteva trepte, ajungi în muzeu unde, printre alte vechi și valoroase obiecte (fragmente de decorațiuni, sfinte vase, obiecte de aur) poate fi văzută și crucea St. Patrick. Se spune că este cea originală.

După ce am vizitat muzeul - cam superficial pentru că mă atrăgeau mai mult ruinele - pe ieșirea din stânga punctului de informare turistică, am ajuns pe platou. Inutil să spun ce iarbă frumoasă, verde și deasă, crește pe Rock of Cashel. Cu siguranță, atmosfera în general umedă, dar și modul în care este îngrijit, face din acest gazon unul demn de a fi râvnit de orice stadion modern de fotbal. Nu există alei care să-ți dirijeze pașii astfel încât să nu calci pe iarbă. Acolo se circulă direct pe iarba, iar atingerea ei cu piciorul este o reală plăcere.

Am dat ocol și am fotografiat străvechile ziduri și m-am oprit în fața câtorva dintre mormintele vechi de sute de ani încercând să deslușesc ceva din inscripțiile înnegrite, mâncate de vreme. Sunt mai multe cruci înalte, celtice, care combină crucea tradițională (simbol al crucificării) cu un cerc mai mult sau mai puțin decorat (simbol al eternității). Micul îndrumar turistic mi-a atras atenția asupra uneia dintre crucile de pe platou, de aceea am și căutat-o. Scully Cross, una dintre cele mai mari și mai renumite cruci de la Rock of Cashel, înălțată în anul 1867 în memoria familiei Scully, a fost distrusă în 1976 de un fulger. Partea de sus a crucii se vede și acum la baza monumentului.

Turnul rotund, de 28 m înălțime, datând din anul 1100 (conform informațiilor aflate acolo) este cel mai vechi și cel mai înalt edificiu care s-a păstrat. Nu știu dacă turiștii au acces în acest turn. Nu am văzut nici o mișcare în acest sens.

Se spune că, din punct de vedere arhitectural, Cormac’s Chapel este mai sofisticată decât alte biserici romanice din Irlanda, turnurile gemene aflate de o parte și de alta, la limita dintre naos și altar, având chiar puternice influențe germanice. În fine, ca nespecialist, nu pot contesta acest lucru, iar ca turist, trebuie chiar să-l accept. Ceea ce am putut remarca prin ochi de simplu privitor, au fost arcadele interioare și exterioare, acoperișul boltit, câteva sculpturi și o frescă destul de bine conservată.

În încheiere, aș vrea să menționez faptul că la 20 mai 2011, cu prilejul unei vizite efectuate în Irlanda, Regina Elisabeta a II-a și prințul consort au poposit și la Rock of Cashel. Am văzut fotografii cu momentul semnării în cartea de oaspeți.

Din nou în autocar, pregătiți de drum și gata pentru o nouă traversare cu ferryboat-ul, am fost înștiințați că din cauza unei furtuni pe mare, nu puteam părăsi Irlanda prin Rosslare (așa cum fusese programat inițial), de unde n-am mai fi avut prea mult până la Fishguard, în Țara Galilor. Toate transferurile pe această linie fuseseră anulate.

Am înțeles și am crezut acest lucru mai ales pentru că și noi, pe Ring of Kerry, la Muckross House & Gardens, am cunoscut furia vântului irlandez. Nu ne mai rămânea decât să continuăm pe șosea până la Dublin de unde - îmbarcați pe Irish Ferries - să ajungem la Holyhead. Cursa de noapte a durat trei ore (21.00 - 24.00), după care au urmat alte patru ore și jumătate de parcurs pe uscat, cu autocarul, până la Fishguard unde aveam rezervată cazarea la The Fishguard Bay Hotel.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 25.11.2016 14:22:47

Validat / Publicat: 25.11.16 15:06:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în IRLANDA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2416


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[25.11.16 19:19:53]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Bunratty Castle & Folk Park (Aug.2016) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 19.10.16 de iulianic din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • Preambul irlandez (Aug.2016) - punctaj satisfactie: 9.75 (scris in 04.09.16 de makuy din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • Irlanda - tara care m-a fascinat! (Jul.2012) - punctaj satisfactie: 9.83 (scris in 24.08.15 de DOINITA din BOTOșANI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.90
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Rock of Cashel - Grup de turiști în fața intrării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813918">Şterge vot</a></div><span id="v9813918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Rock of Cashel - Grup de turiști în fața intrării.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vechile ruine și iarba verde de pe stâncă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813919">Şterge vot</a></div><span id="v9813919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vechile ruine și iarba verde de pe stâncă.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vechiul cimitir cu cruci celtice și nu numai. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813920">Şterge vot</a></div><span id="v9813920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vechiul cimitir cu cruci celtice și nu numai.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund, cel mai vechi și cel mai înalt edificiu care s-a păstrat. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813921">Şterge vot</a></div><span id="v9813921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund, cel mai vechi și cel mai înalt edificiu care s-a păstrat.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Rock of Cashel - Construcții solide care dăinuie de veacuri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813922">Şterge vot</a></div><span id="v9813922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Rock of Cashel - Construcții solide care dăinuie de veacuri.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund văzut din cimitir. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813923">Şterge vot</a></div><span id="v9813923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund văzut din cimitir.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Rock of Cashel - Printre mormintele vechiului cimitir. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813924">Şterge vot</a></div><span id="v9813924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Rock of Cashel - Printre mormintele vechiului cimitir.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri solide care dăinuie de veacuri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813925">Şterge vot</a></div><span id="v9813925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri solide care dăinuie de veacuri.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Rock of Cashel - Lângă zidurile ruinate, două vechi monumente funerare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813926">Şterge vot</a></div><span id="v9813926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Rock of Cashel - Lângă zidurile ruinate, două vechi monumente funerare.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund și o parte din monumentele vechiului cimitir. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813927">Şterge vot</a></div><span id="v9813927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turnul rotund și o parte din monumentele vechiului cimitir.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri încărcate de povești istorice. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813928">Şterge vot</a></div><span id="v9813928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri încărcate de povești istorice.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Rock of Cashel - Prin intrările arcuite se văd schelele șantierului de renovare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813929">Şterge vot</a></div><span id="v9813929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Rock of Cashel - Prin intrările arcuite se văd schelele șantierului de renovare.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vedere din interiorul rămas fără acoperiș. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813930">Şterge vot</a></div><span id="v9813930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Rock of Cashel - Vedere din interiorul rămas fără acoperiș.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turiști admirând rămășițele istorice. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813931">Şterge vot</a></div><span id="v9813931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Rock of Cashel - Turiști admirând rămășițele istorice.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Rock of Cashel - Un colț solemn și singur. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813932">Şterge vot</a></div><span id="v9813932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Rock of Cashel - Un colț solemn și singur.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Rock of Cashel - În exterior, schele și rămășițe istorice. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813933">Şterge vot</a></div><span id="v9813933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Rock of Cashel - În exterior, schele și rămășițe istorice.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Rock of Cashel - Pentru a-i înțelege trecutul trebuie mai mult decât atât. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813934">Şterge vot</a></div><span id="v9813934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Rock of Cashel - Pentru a-i înțelege trecutul trebuie mai mult decât atât.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Rock of Cashel - Lumina modestă pătrunde prin două ferestre alungite. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813935">Şterge vot</a></div><span id="v9813935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Rock of Cashel - Lumina modestă pătrunde prin două ferestre alungite.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Rock of Cashel - Încă o imagine din exterior. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813936">Şterge vot</a></div><span id="v9813936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Rock of Cashel - Încă o imagine din exterior.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri solide, intrări arcuite și tavane boltite. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813937">Şterge vot</a></div><span id="v9813937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Rock of Cashel - Ziduri solide, intrări arcuite și tavane boltite.
foto iulianic [25.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Rock of Cashel - În muzeu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 25.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813938">Şterge vot</a></div><span id="v9813938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Rock of Cashel - În muzeu.
foto iulianic [25.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.104744195938 sec