74971 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Georgia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.11.2016
DE
Avatar emp
vârsta 40-50 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 30.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
--
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.62
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Georgia - o impresie generală


Urmare de aici

Georgia - o ţară mică din Caucaz despre care până în urmă cu câteva luni nu ştiam mare lucru: 69.700 kilometri pătraţi cu un relief extrem de variat întins între Marea Neagră şi Munţii Caucaz, aproximativ 3.700.000 locuitori dintre care peste 1 milion trăiesc în capitala Tbilisi; moneda naţională: lari (1 euro = 2,63 lari). O ţară a cărei locuitori sunt majoritar creştini ortodocşi - 83%, musulmanii reprezentând 10% (cu excepţia regiunii Adjara, in apropierea graniţei cu Turcia, unde sunt mai numeroşi: 30%). Georgia este situată la aceeaşi latitudine cu Bulgaria, iar în zona de vest are o climă mai blândă decât la noi. Vecini: Marea Neagră la vest, Rusia la nord, Turcia şi Armenia la sud, Azerbaijanul la sud-est. Ţara este oficial împărţită în 9 provincii, 2 republici autonome şi capitala Tbilisi. Apartenenţa geografică la Europa sau Asia ţine de definiţia care se dă demarcaţiei dintre cele două continente. Politic, Georgia se consideră pe sine extremitatea estică a Europei.

Calea cea mai ieftină pentru cineva care trăieşte în vestul României: avionul low-cost Budapesta - Kutaisi, pentru care preţul mediu este in jur de 100 euro pentru drumul dus-intors. Aeroportul Kutaisi e foarte aglomerat, clădirea fiind mică. Nu e bine să ajungi cu mult timp înainte de check-in pentru că practic în holul de la intrare nu ai unde aştepta decât la coadă la check-in. Ideea că ai făcut check-in online se pare că nu prea există, toată lumea trebuie să treacă pe la ghişeu.

Câteva idei ne vin în minte "de-a valma" când ne gândim la Georgia. Până în 1991 a fost republică sovietică sub numele de RSS Gruzină - patria tovarăşului Stalin, născut la Gori.

După dizolvarea URSS a continuat să aibă zone sub influenţa Rusiei: republicile autonome Abhazia (în nord-vest, pe ţărmul Mării Negre) şi Osetia de Sud (în nordul Georgiei, în Munţii Caucaz) care şi-au câştigat o anumită "faimă" în jurnalele de ştiri de la începutul anilor '90 datorită conflictelor armate, iar ultimul război ruso-georgian a fost în 2008. Aceste zone sunt în continuare în afara controlului autorităţilor georgiene şi total nerecomandate turiştilor, neexistând aici puncte deschise de trecere a frontierei spre Rusia.

O altă republică autonomă, Adjara, aflată pe ţărmul mării în sud-vestul Georgiei, a trecut cu bine peste o serie de conflicte în urmă cu aproximativ 10 ani şi este acum din nou o importantă destinaţie turistică la Marea Neagră (portul Batumi, al doilea oraş ca mărime al Georgiei), dar şi la zona de munte (Caucazul Mic).

O altă idee care ne vine în minte este cea legată de corupţia de tristă faimă a poliţiei georgiene, în special a celei rutiere. Se pare că în dorinţa lor de a se integra în Europa, autorităţile au reuşit să schimbe situaţia, prin schimbările radicale la nivelul poliţiei survenite în ultimii 10 ani. Infractorii mărunţi de tipul hoţilor de buzunare şi a cerşetorilor pot fi întâlniţi în continuare pe străzi (nu că la noi nu ar fi din aştia...), şi din câte se spune ei ar fi mai activi în Kutaisi (al treilea oraş al ţarii). Se recomandă turiştilor să nu bântuie hai-hui după lăsarea întunericului, şi mai ales nu singuri - sfat de bun simţ când mergi într-o ţară în care nu ştii obiceiuri, locuri, limbă şi nici măcar nu poţi citi prea bine (oricum şi dacă citeşti, nu foloseşte la mare lucru fără să ştii ceva georgiană, că nu seamănă cu nimic). Pentru cine vrea să-şi dezvolte cunoştinţele, alfabetul georgian contemporan poate fi învaţat on-line: theiling.de/schrift/learn ... an-basic;prot=3. Pe indicatoarele rutiere numele localităţilor în general apar şi în alfabetul latin. Dar după părerea mea, dacă nu aveţi un ghid care să cunoască ţara, aveţi nevoie cel puţin de un şofer localnic.

Totuşi, odată ajuns în Georgia, e de un oarecare ajutor să ştii alfabetul lor, nu te simţi total neajutorat, poţi citi ce scrie pe pereţi şi de-a dreptul te luminezi la faţă când poţi silabisi de pe diverse firme luminoase cuvinte ca "zara" sau "carrefour" :D.

În ce priveşte preţurile, acestea, aşa cum sugerează şi cele două cuvinte de mai sus, sunt la niveluri europene deşi salariile georgienilor sunt foarte mici. Am observat că în special suvenirurile, sau materialele turistice în engleză, menite a fi cumpărate de către străini sunt la preţuri exorbitante. Exemplu: in Tbilisi un set cu 15 vederi pe care apare si traducerea în engleză a ce reprezintă fiecare costă 25 lari (adică 9,5 euro) şi oferta nu e deloc mare, nu sunt pe toate gardurile, le găseşti în câteva magazine mici de suveniruri în centrul vechi şi cu asta basta. În rest, mici suveniruri pe la biserici şi mănăstiri, pot fi găsite şi la preţuri chiar mici, dar evident nu pliantele cu traducere în engleză sau rusă.

In ce priveşte cazările se pot găsi la preţuri mici, 25 - 30 euro/cameră dublă/ noapte la hotel în centrul capitalei Tbilisi, 6 euro/persoană/noapte la hostel în Kutaisi. Am descris cele două locaţii în care am fost cazaţi aici şi aici.

Concluzia mea e că Georgia e o ţară mică, la răscruce de drumuri şi de civilizaţii, dar foarte frumoasă şi care merită din plin vizitată, eu urmând a descrie pe larg circuitul efectuat timp de 4 zile.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de emp in 20.11.2016 21:30:10

Validat / Publicat: 20.11.16 22:06:46


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CAUCAZ
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7377


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (emp); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- marius gaudi
[20.11.16 22:20:40]
» mesaj pers

   Foarte interesante informaţii despre o ţară prea puţin cunoscută şi comentată aici pe AFA.

    Aştept continuarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[21.11.16 07:36:34]
» mesaj pers

   @emp:

   Foarte interesant. Acolo nu voi merge, asta e sigur dar despre tara asta si istoria ei m-am tot lovit pe aici pe la noi (Antim Ivireanul era georgian). Dupa ce ti-am citit articolul, am cautat ceva simboluri si asa am ajuns la drapel, devize, scriere, origini, multe, totusi nu am gasit o explicatie pt cele doua capete de vita de pe poarta catedralei din fotografie. Stii cumva, simbolul este legat de ocupatia locuitorilor sau are si alt inteles?

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[21.11.16 11:25:24]
» mesaj pers

   @emp: Aștept continuarea traseului tău prin Georgia, o lume mai puțin cunoscută. Interesant ce ai scris în acest review pentru oricine și pentru amatori de Georgia, și de folos.

   Da, de la Budapesta sunt atâtea zone ale lumii ușor de abordat, mă refer și la preț, de la București mai greu...Am făcut multe simulări la transportul pe avion și la unele destinații, dacă nu sunt promoții prețul este mare...

    Aștept dacă nu sunt prea insistentă și mai multe poze despre locurile vizitate.

   Felicitări pentru review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[21.11.16 11:33:22]
» mesaj pers

   Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- emp
[21.11.16 23:11:52]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cele două capete de pe faţadă au aparţinut primei biserici construite pe acest loc, cea din secolul al V-lea. Originea lor pare a fi legată într-adevăr de tradiţia locală a creşterii vitelor.

   Oricum, de imense cirezi de vite şi turme de oi e şi azi plină Georgia (şi drumurile ei).

   Ţara merită din plin vizitată. Aşa cum e ea astăzi seamănă mult cu România anilor '90. Poporul georgian e în esenţă unul prietenos, ospitalier. În prezent fenomenele negative ce pot afecta turiştii (reprezentate în special de cerşetorie şi furturi mărunte) sunt periferice, practic dacă eşti precaut nu se întâmplă nimic. Nu e nici mai periculos, nici mai rău decât la noi. Doar că e greu să te descurci acolo ca străin de unul singur. Georgienii nu prea ştiu limbi străine. Limba străină cu care te poţi cât de cât descurca e rusa, pe care o mai ştiu cei ce au prins perioada URSS-ului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[23.11.16 10:12:22]
» mesaj pers

   @emp: Un articol pe care l-am sesizat zilele trecute (si continuarea lui) insa nu am avut timp sufficient. Este o zona mai putin umblata astfel incat ceea ce apare scrie trebuie citit cu mare atentie.

   Ai reusit sa transmit multe cu acest articol si chiar daca inca nu-mi este pe lista de destinatii, recunosc cinstit ca mi-ar fi placut sa citesc si mai mult si de ce nu, sa vad mai multe poze.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- emp
[24.11.16 21:52:08]
» mesaj pers

   @mishu: Am mai adaugat poze, am încercat să pun aici acele poze care să surprindă viaţa şi oraşul din mers, aşa cum e el dincolo de cadrele de album turistic. Din păcate am prea puţine astfel de poze, deoarece am stat în Georgia doar 4 zile în care am "alergat" după obiective turistice. De asemenea, din păcate, am aflat prea puţin despre viaţa de zi cu zi a georgienilor.

   Ţara e fromoasă, are un relief foarte variat, iar obiectivele care atrag cei mai mulţi turişti, pe care ei le promovează şi în care investesc de ceva vreme sunt bisericile foarte vechi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- emp
[25.11.16 23:38:52]
» mesaj pers

   @webmaster: Vă mulţumesc pentru apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana27
[27.06.18 12:58:30]
» mesaj pers

   @emp: Buna ziua, Ne-am decis de cateva zile sa ne petrecem vacanta de vara in Georgia. Acest lucru si pentru ca pare ca imbian perfect ideea de plaja cu munte. Planul este sa plecamd in Bucuresti cu masina proprie pentru a avea sansa sa vizitam cat mai mult. Vad destul de putine impresii despre Georgia si as vrea sa stiu cum v-ati organizat si pe unde ati avut cazare. Nu suntem interesati de partea ecumenica a Georgiei si mai mult de istorie si de plaja. Multumesc frumos. Georgiana

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- emp
[27.06.18 21:46:57]
» mesaj pers

   @georgiana27: Din pacate nu am fost in zona de litoral a Georgiei. Pana in Georgia am mers cu avionul (la vremea respectiva Budapesta-Kutaisi, un zbor low-cost, intre timp lucrurile s-au mai schimbat si se pare ca din iulie va exista si zborul Bucuresti-Kutaisi). Acolo am avut organizate in avans cazarile si transportul cu un microbus.

   Nu stiu cum o fi sa mergi pana acolo cu masina proprie, presupun ca se traverseaza toata Turcia si se intra in Georgia pe la Sarpi, tocmai in zona de litoral (intrarea dinspre Rusia fiind total exclusa din discutite). Calitatea drumurilor seamana cu cea de pe la noi, doar ca acolo inca mai exista cirezile de vite, in largul lor si buna odihna, pe sosea.

   Georgia e o tara mica, cu exceptia litoralului care e doar turistic, locurile religioase sunt unele si aceleasi cu cele istorice si, respectiv, turistice. E o situatie asemanatoare cu modul in care strainii ajung sa viziteze in scop turistic manastirile din Bucovina noastra. Bineinteles, ele pot fi si ocolite, dar atunci se ocoleste tocmai istoria Georgiei: prima capitala Mtskheta - ce se poate vizita: vreo doua biserici istorice; Jvari - frumos loc de belvedere asupra vechii capitale (dar sus, panorama se admira de pe o terasa tot in incinta unei biserici); Kutaisi - situri istorice pe lista monumentelor UNESCO: biserici. Tbilisi e un oras modern, cu un centru vechi in care s-au conservat bine cateva zone turistice.

   O cazare pe care o recomand este un mic hotel din Tbilisi, aproape de centru, in care am fost cazati: Bonus Hotel, experienta pe care am descris-o aici vezi impresii

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2016] Mtskheta - intrarea în catedrala patriarhală Svetitskhoveli, flancată de un grup de cerşetoare (femeile astea, stând acolo pe un vânt rece şi incredibil de puternic, chiar mi-au inspirat milă) -- foto by <b>emp</b> [uploaded 20.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812596">Şterge vot</a></div><span id="v9812596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2016] Mtskheta - intrarea în catedrala patriarhală Svetitskhoveli, flancată de un grup de cerşetoare (femeile astea, stând acolo pe un vânt rece şi incredibil de puternic, chiar mi-au inspirat milă)
foto emp [20.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2016] Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813470">Şterge vot</a></div><span id="v9813470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2016] Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [NOV-2016] Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813471">Şterge vot</a></div><span id="v9813471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2016] Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [NOV-2016] Blocuri noi (sau poate doar renovate) în Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813472">Şterge vot</a></div><span id="v9813472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2016] Blocuri noi (sau poate doar renovate) în Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2016] Blocuri noi si blocuri vechi în Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813473">Şterge vot</a></div><span id="v9813473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2016] Blocuri noi si blocuri vechi în Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2016] Blocuri vechi în Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813474">Şterge vot</a></div><span id="v9813474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2016] Blocuri vechi în Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2016] Blocuri vechi (şi alte 'dependinţe') la periferia capitalei Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813475">Şterge vot</a></div><span id="v9813475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2016] Blocuri vechi (şi alte "dependinţe") la periferia capitalei Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2016] Tbilisi - Dealul Mtatsminda cu turnul de televiziune, mănăstirea Mama Daviti şi campania electorală -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813483">Şterge vot</a></div><span id="v9813483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2016] Tbilisi - Dealul Mtatsminda cu turnul de televiziune, mănăstirea Mama Daviti şi campania electorală
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2016] Tbilisi - Podul Păcii pe sub care se vede biserica Metekhi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813490">Şterge vot</a></div><span id="v9813490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2016] Tbilisi - Podul Păcii pe sub care se vede biserica Metekhi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2016] Tbilisi - clădiri în oraşul vechi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813491">Şterge vot</a></div><span id="v9813491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2016] Tbilisi - clădiri în oraşul vechi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2016] Tbilisi - statuia regelui Vakhtang I şi podurile peste râul Mtkvari -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813492">Şterge vot</a></div><span id="v9813492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2016] Tbilisi - statuia regelui Vakhtang I şi podurile peste râul Mtkvari
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2016] Tbilisi -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813493">Şterge vot</a></div><span id="v9813493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2016] Tbilisi
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [NOV-2016] Tbilisi - fortăreaţa Narikala, iar la poalele dealului Băile de Sulf -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813496">Şterge vot</a></div><span id="v9813496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2016] Tbilisi - fortăreaţa Narikala, iar la poalele dealului Băile de Sulf
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2016] Tbilisi - centrul vechi văzut din telecabină -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813507">Şterge vot</a></div><span id="v9813507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2016] Tbilisi - centrul vechi văzut din telecabină
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2016] Tbilisi - centrul vechi văzut din telecabină -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813508">Şterge vot</a></div><span id="v9813508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2016] Tbilisi - centrul vechi văzut din telecabină
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2016] Tbilisi - oraşul vechi şi Catedrala Sameba în depărtare -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813509">Şterge vot</a></div><span id="v9813509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2016] Tbilisi - oraşul vechi şi Catedrala Sameba în depărtare
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2016] Tbilisi - vedere în spatele fortăreţei Narikala spre Grădina Botanică şi mănăstirea Tabor -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813516">Şterge vot</a></div><span id="v9813516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2016] Tbilisi - vedere în spatele fortăreţei Narikala spre Grădina Botanică şi mănăstirea Tabor
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2016] Tbilisi - biserica Metekhi şi statuia regelui Vakhtang I Gorgasali -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813522">Şterge vot</a></div><span id="v9813522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2016] Tbilisi - biserica Metekhi şi statuia regelui Vakhtang I Gorgasali
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2016] Tbilisi - Tsminda Sameba -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813523">Şterge vot</a></div><span id="v9813523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2016] Tbilisi - Tsminda Sameba
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2016] Tbilisi - intrarea în incinta catedralei Tsminda Sameba -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813524">Şterge vot</a></div><span id="v9813524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2016] Tbilisi - intrarea în incinta catedralei Tsminda Sameba
foto emp [23.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2016] Mtskheta - Catedrala Patriarhală Svetitskhoveli şi fortificaţiile din jurul ei -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813525">Şterge vot</a></div><span id="v9813525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2016] Mtskheta - Catedrala Patriarhală Svetitskhoveli şi fortificaţiile din jurul ei
foto emp [23.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [NOV-2016] Steagul Georgiei în curtea catedralei Svetitskhoveli -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813526">Şterge vot</a></div><span id="v9813526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2016] Steagul Georgiei în curtea catedralei Svetitskhoveli
foto emp [23.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [NOV-2016] Mtskheta - Catedrala Svetitskhoveli -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813527">Şterge vot</a></div><span id="v9813527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [NOV-2016] Mtskheta - Catedrala Svetitskhoveli
foto emp [23.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [NOV-2016] Mtskheta situată la confluenţa râurilor Mtkvari (Kura) şi Aragvi - vedere de la biserica Jvari -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813528">Şterge vot</a></div><span id="v9813528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [NOV-2016] Mtskheta situată la confluenţa râurilor Mtkvari (Kura) şi Aragvi - vedere de la biserica Jvari
foto emp [23.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [NOV-2016] Mtskheta - vedere de la biserica Jvari: râul Aragvi care vine din nord, dinspre lacul de acumulare de la Zhinvali; alături de el - autostrada Tbilisi–Senaki–Leselidze (E60) -- foto by <b>emp</b> [uploaded 23.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av813529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv813529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=813529">Şterge vot</a></div><span id="v9813529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(813529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f813529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e813529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [NOV-2016] Mtskheta - vedere de la biserica Jvari: râul Aragvi care vine din nord, dinspre lacul de acumulare de la Zhinvali; alături de el - autostrada Tbilisi–Senaki–Leselidze (E60)
foto emp [23.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.102504014969 sec