74949 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin comitatul Kerry

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.11.2016
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe Ring of Kerry, în sud-vestul Irlandei


Urmare de aici

Spuneam într-un articol anterior că Limerick este un bun punct de pornire spre Bunratty Castle & Folk Park sau spre Cliffs of Moher - uimitoarele stânci de la țărmul Atlanticului.

Tot din Limerick se poate pleca într-o fascinantă incursiune de o zi în peninsula Killarney situată în sud-vestul Irlandei, tot la Oceanul Atlantic. Pe Ring of Kerry, un drum lung de 179 km - cel mai frumos drum panoramic din Europa (după spusele unora) - care înconjoară Killarney National Park, ne vom bucura privirile cu peisaje minunate, cu lacuri, cu păduri, cu foarte vechi vestigii istorice, cu apele agitate ale oceanului și… cu ce-o mai fi.

Pentru că aveam multe de făcut și de văzut în ziua aceea (19 august 2016), am părăsit devreme The Pier Hotel care ne găzduise în Limerick. Atât de devreme încât nu am avut timp nici măcar pentru un frugal mic dejun. Am plecat cu el la pachet. Moțăind în autocar atât din cauza somnului neîmplinit, cât și din cauza vremii închise, cu un cer pâclos care nu prevestea nimic bun, după mai bine de două ore (timp în care se dezlănțuise o ploaie irlandeză adevărată) am oprit la The Red Fox Inn, un pitoresc restaurant cu bar, situat lângă Kerry Bog Village.

The Red Fox Inn este o afacere de familie (familia Mulvihill) a cărei întreagă istorie o aflăm privind tablourile care decorează pereții. N-am oprit pentru masă. Era mult prea devreme. Auzisem despre cafeaua irlandeză căreia i s-a dus vestea în lume, dar nu avusesem încă ocazia să o degust. Aici, la "vulpița roșie", toți cei care am dorit, am primit câte o cafea tare, cu whisky și cu multă frișcă adevărată, pe care am savurat-o în ritm de cântec irlandez. În alte condiții destul de scumpă (6 euro), de astă dată cafeaua irlandeză chiar a meritat. Ne-a trezit din somnolență, iar de ploaie nici că ne mai păsa. Plus că - cel puțin pentru mine - a fost o nouă experiență.

Waterville un sătuc cu numai vreo 500 de locuitori, amplasat la țărm, a fost pentru noi un alt loc de popas. Acolo, în bătaia vântului turbat, i-am aflat toată povestea.

Cândva, pe la sfârșitul sec. XVIII, familia Butler și-a încropit o gospodărioară chiar la gura de vărsare a râului în ocean. A numit-o "Waterville" și Waterville se numește și acum așezarea care s-a dezvoltat ulterior în jurul vechii gospodării a lui Butler. Se spune că această localitate liniștită, dar adesea bătută de vânturi, a fost pentru Charlie Chaplin și familia sa destinația de vacanță preferată. Ei au fost aici pentru prima oară în 1959 și au revenit apoi, periodic, timp de peste zece ani. În semn de recunoștință, statuia de bronz a lui Charlot este amplasată pe faleză, alături de o placă explicativă. Brațul său drept este oferit galant oricui vrea să facă o plimbare cu el. Și au fost destui.

Cum spuneam, Ring of Kerry este o foarte populară rută turistică, circulară, din sud-vestul Irlandei. De-a lungul celor 179 km, pornind de la Killarney, pe N71 se ajunge la Kenmare, apoi pe N70 se continuă până la Killorglin de unde, pe N72, se revine la Killarney. Pe tot acest traseu, în afară de peisaje, se văd multe castele părăsite, aflate într-un stadiu avansat de ruinare. Unele dintre ele mai păstrează doar câte un zid înalt în care se profilează găurile fostelor ferestre. Sunt multe puncte de interes de-a lungul acestui traseu, cu locuri amenajate pentru popas, cu tot ceea ce are nevoie un turist aflat la drum lung. Iubitorii de drumeție, dar și bicicliștii, se pot bucura de "Kerry Way" un traseu special, bine stabilit, care folosește pe anumite porțiuni și drumuri mai vechi, mai puțin circulate. Am aflat că în perioadele de vârf, pentru că drumurile înguste fac dificilă deplasarea, toate tururile cu autocare pe Ring of Kerry se fac în sens invers rotirii acelor de ceasornic, adică pornind mai întâi spre Killorglin, în timp ce autoturismele fac circuitul invers, deci îndreptându-se mai întâi spre Kenmare.

Killarney National Park, primul parc național din Irlanda, aflat în apropierea orașului Killarney, în 1981 a fost desemnat de UNESCO Rezervație a Biosferei.

Istoria parcului începe în 1932 când proprietatea - mult mai mică decât în prezent - a fost donată statului irlandez.

Americanul William Bowers Bourn cumpărase proprietatea Muckross în 1910 pentru fiica sa, ca dar de nuntă. În anii următori s-au făcut îmbunătățiri și s-au amenajat frumoase grădini, dar în 1929 fiica moare, iar doi ani mai târziu, în memoria ei, familia hotărăște donarea proprietății. Acest parc memorial, public, a fost nucleul imensului parc în care ne-am oprit și noi.

Din păcate, noi am nimerit într-una dintre cele 223 de zile din an în care fronturile atmosferice mereu schimbătoare în Irlanda și-au cam făcut de cap. Nu doar că ploua destul de tare, dar vântul în rafale puternice, care însoțea stropii grei de ploaie, ne izbea în față și ne întorcea pe dos umbrelele astfel încât plimbarea prin parc, în vecinătatea Muckross House și a lacului, nu a fost o prea mare plăcere pentru noi. Și dacă ați ști cât este de frumos acolo!

Zona Muckross House & Gardens din vecinătatea Lacului Muckross (unul dintre cele trei lacuri existente în Killarney National Park) este bine amenajată, cu alei, cu parcare și cu marcaje. Muckross House este un vechi conac restaurat care, împreună cu vastele sale grădini, atrage numeroși vizitatori în special în perioada de vară.

Conacul înălțat în prima jumătate a sec. XIX a beneficiat de o atenție deosebită din partea proprietarului care, în 1861, a fost onorat de vizita reginei.

Camere mobilate în stilul epocii, grădini frumos amenajate, o fermă tradițională care amintește de viața rurală irlandeză de acum 100 de ani, minunate peisaje la margine de apă, calești cu care poți face plimbări prin parc, iată cam ceea ce poți vedea la Muckross House & Gardens.

Ladies View este un minunat punct de belvedere din Killarney National Park, pe Ring of Kerry, între Kenmare și Killarney. Se spune că în 1861 când regina Victoria a întreprins o călătorie în zonă, împreună cu doamnele de onoare care o însoțeau, s-a oprit tocmai în acest punct. Atât de impresionate au fost de imaginile superbe cu lacuri, văi și dealuri încât locul a căpătat și un nume: Ladies View. Mi-au plăcut și mie peisajele care le-au impresionat de doamnele din suita regală, dar mi-am aplecat privirea și asupra porțiunilor pietroase în altenanță cu cele acoperite cu o vegetație abundentă, asupra scurgerilor de pâraie în vaduri stâncoase, asupra stratului gros de mușchi care crește pe stânci, precum și asupra dealurilor pe alocuri bine împădurite. De altfel, aceste imagini te însoțesc pretutindeni pe Ring of Kerry și indiferent dacă plouă sau dacă este vreme bună, din autocar totul ți se pare nespus de frumos.

La Ladies View există un loc de popas bine amenajat, cu parcare, cu cafenea și bar, cu toalete, dar și cu magazin de suveniruri la care, bineînțeles, am pierdut și noi ceva timp.

Mă opresc aici pentru că, dacă aș continua, aș ieși din limitele pe care mi le-am impus în titlu. În aceeași zi, terminând explorarea sud-vestului, ieșind de pe Ring of Kerry, ne-am îndreptat spre est. Spre seară trebuia să părăsim Irlanda și să traversăm în Țara Galilor. Cu destule peripeții (despre care am mai amintit în scierile mele de până acum), am ajuns în Țara Galilor. Nu înainte însă de a mai face un popas, la Rock of Cashel, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Irlandei.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 18.11.2016 16:47:09

Validat / Publicat: 18.11.16 18:15:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în IRLANDA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2239


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[19.11.16 06:34:15]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[19.11.16 19:46:56]
» mesaj pers

   @iulianic: Foarte frumos tot ce ai prezentat in acest articol iar un pahar cu Irish coffee :), as zambi in orice conditii, parca ii si simt aroma, mmmm

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[20.11.16 16:00:27]
» mesaj pers

   @mishu: Un ghid turistic pe care l-am studiat și înainte de a pleca în Irlanda m-a informat că Irish Coffee s-a născut nu departe de locul în care am făcut și noi degustarea și anume la Limerick. Se spune că în iarna anului 1942, într-o noapte furtunoasă, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile, un avion care zbura spre America, a fost nevoit să se întoarcă la Foynes Airbase - Limerick. Mai pe scurt, Joe Sheridan, bucătar la Foynes Airbase, a oferit pasagerilor reîntorși o băutură specială, menită să-i încălzească și să le redea buna dipoziție: cafeaua tare, fierbinte, cu whiskey și friscă.

   Rețeta de cafea irlandeză este știută acum și nu se face un secret din asta, chiar acolo, la The Red Fox Inn fiind afișată la vedere (P02). Dar numai acolo o poți bea pe cea adevărată. În plus, frișca de la The Red Fox Inn nu aducea câtuși de puțin cu frișca din spray-urile noastre. În lume, rețeta a fost adaptată la ingrediente autohtone, se fac variațiuni cu coniac sau lichior de cafea… toate sunt bune, dar nu sunt cafea irlandeză.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn, cu o minunată cafea irlandeză. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812181">Şterge vot</a></div><span id="v9812181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn, cu o minunată cafea irlandeză.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Rețeta cafelei irlandeze. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812182">Şterge vot</a></div><span id="v9812182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Rețeta cafelei irlandeze.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Se pregătește cafeaua irlandeză. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812183">Şterge vot</a></div><span id="v9812183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Se pregătește cafeaua irlandeză.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Unul din baruri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812184">Şterge vot</a></div><span id="v9812184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Unul din baruri.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Oferete diverse. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812185">Şterge vot</a></div><span id="v9812185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Oferete diverse.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Magazinul cu suveniruri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812186">Şterge vot</a></div><span id="v9812186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Magazinul cu suveniruri.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Magazinul cu suveniruri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812187">Şterge vot</a></div><span id="v9812187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. Magazinul cu suveniruri.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Ring of Kerry - Drumul spre Waterville, un sătuc aflat pe țărm. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812188">Şterge vot</a></div><span id="v9812188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Ring of Kerry - Drumul spre Waterville, un sătuc aflat pe țărm.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Ring of Kerry - Ne apropiem de Waterville, un sătuc pitoresc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812189">Şterge vot</a></div><span id="v9812189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Ring of Kerry - Ne apropiem de Waterville, un sătuc pitoresc.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Ring of Kerry - Waterville sub amenințarea ploii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812190">Şterge vot</a></div><span id="v9812190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Ring of Kerry - Waterville sub amenințarea ploii.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul pietros de la Waterville. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812191">Şterge vot</a></div><span id="v9812191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul pietros de la Waterville.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul pietros de la Waterville. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812192">Şterge vot</a></div><span id="v9812192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul pietros de la Waterville.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Ring of Kerry - Pe faleza de la Waterville, la plimbare cu Charlot. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812193">Şterge vot</a></div><span id="v9812193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Ring of Kerry - Pe faleza de la Waterville, la plimbare cu Charlot.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul oceanului la vreme de ploaie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812194">Şterge vot</a></div><span id="v9812194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul oceanului la vreme de ploaie.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul oceanului la vreme de ploaie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812195">Şterge vot</a></div><span id="v9812195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Ring of Kerry - Țărmul oceanului la vreme de ploaie.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens, panoul de la intrare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812196">Şterge vot</a></div><span id="v9812196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens, panoul de la intrare.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House, un conac din prima jumătate a sec. XIX. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812197">Şterge vot</a></div><span id="v9812197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House, un conac din prima jumătate a sec. XIX.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812198">Şterge vot</a></div><span id="v9812198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House, detalii arhitecturale. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812199">Şterge vot</a></div><span id="v9812199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House, detalii arhitecturale.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens. Dincolo de pajiște, caleștile pregătite. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812200">Şterge vot</a></div><span id="v9812200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Ring of Kerry - Muckross House & Gardens. Dincolo de pajiște, caleștile pregătite.
foto iulianic [18.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av812201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv812201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=812201">Şterge vot</a></div><span id="v9812201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(812201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f812201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e812201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Ring of Kerry - The Red Fox Inn.
foto iulianic [18.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.108123064041 sec