74763 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Circuit în Țările Nordice

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2016
DE
Avatar marius gaudi
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Constanța
înscris/ă în 10.07.09
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 17 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
3200 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Excursie în ţările scandinave


Scandinavia… ce vis frumos. Mă visam deja printre fiorduri, uitandu-mă dupa reni si elani. Aşa că m-am pus pe treabă şi am inceput să lucrez la un program de vizitare a ţărilor nordice. Helsinki a rămas de vizitat atunci cand vom merge la Sankt Petersburg, prin urmare am făcut planul de călătorie pentru Suedia, Norvegia si Danemarca.

Mie imi place să conduc, prin urmare am votat să ne ducem cu maşina din dotare. Dar cum nu puteam să ajung stors de oboseală în diferitele puncte ale traseului, am stabilit că 17 zile ar reprezenta perioada ideala. Ca buget, am încercat să ma încadrez în 3000 euro (2 persoane) urmând să vedem cât mai mult din frumoasele ţări.

Pentru cei care viseaza la un astfel de circuit (citind pe site, am inţeles ca nu sunt puţini) vă prezint aici traseul meu, pas cu pas, cu speranţa că va fi de folos, urmând să revin cu articole despre locurile vizitate.

Rezervarea hotelurilor dupa o îndelungata căutare, am făcut-o pe booking, pentru calculul distanţelor mi-a folosit la maxim distanţe rutiere.ro, să vedem ce-a ieşit:

Ziua 1: Constanţa- Arad, 800 km.

Pentru noi, oamenii mării, e imperios necesară această pauză, pe care o facem mereu, atunci cand luăm cu asalt vestul. Ne oprim mereu la o pensiune de suflet, Arada, despre care spre rusinea mea, nu m-am învrednicit încă să scriu un articol.

Ziua 2: Arad-Praga, 800 km.

Am plecat la ora 7.00, am beneficiat de ora caştigată şi am ajuns în frumosul oraş de pe Vâltava în jur de ora 16.00. Drumurile prin Ungaria, o plăcere, la fel şi cele prin Slovacia, însă pe bucata de drum Brno-Praga... prăpăd. Am parcurs multe mii de km prin Europa, cred că această porţiune de drum este cea mai proastă. Bucuresti-Fundulea pe A2, este parfum. Zici că mergi pe o autostradă făcută din dale de beton.

Ziua 3: Praga- Sassnitz, 650 km.

Traseul: Praga-Dresda-Berlin-Stralsund-Sassnitz.

De aici din nord-estul Germaniei, făcusem rezervare pe net, la feribotul care avea să ne ducă la Trelleborg, în Suedia. Cost pentru 2 persoane şi o maşină, 120 euro.

La 9.00 eram cu bagajele în maşină, iar la 17.00 căutam un restaurant în Sassnitz, în aşteptarea îmbarcarii pe feribot, ce urma să se producă la ora 23.00. Cu feribotul, am făcut 4 ore, astfel încat la 03.30 eram deja pe pământ scandinav, rulând spre Stockholm.

Pe feribot existau săli cu fotolii comode, astfel încat dupa prelungirile finalei Euro, am reuşit să aţipesc 2 ore.

Surpriză, atunci cand am coborat de pe vas am văzut că se crăpa de ziuă.

Ziua 4: Trelleborg-Stockholm, 650 km.

Traseul: Trelleborg-Malmo-Helsingborg-Jonkoping-Stockholm

Am pornit la drum prin Suedia, cu gandul ca atunci când nu mai pot, să intrăm într-o parcare unde să mă odihnesc 3 ore. Am făcut întocmai, iar pe la ora 8.00 am trecut la somn.

Dupa 3 ore eram fresh, asa că ne-am continuat drumul spre hotelul din capitala Suediei. Pe drum, ne-am oprit să vizitam Drottingholm Palace, am fost în parcarea de la palat pe la 12.30 iar după vizitarea acestuia, la hotel, pe la 15.00.

Ziua 5: Stockholm.

Ziua 6: Stockholm.

În ambele zile nu am scos maşina din parcare.

Ziua 7: Stockholm-Molde, 880 km.

Traseul: Stockholm-Enkoping-Borlange-Mora-Drevsjio (Norvegia) -Tolga-Tynset-Innset-Oppdal-Sunndalsora-Molde

Am pornit la drum pe la 08.30, iar la 21.00 eram în parcarea hotelului din Molde, unde nu era nici urmă de înserare, noaptea venind acolo în jur de ora 01.00.

Drumul a fost încântator prin pădurile Suediei, prin provincia Dalarna. Erau porţiuni in care găseam câte o maşina după 10-15 km. Am fost avertizaţi de nenumărate ori că există pericolul de a ne trezi în faţa maşinii cu elani sau reni şi chiar când nu mai credeam ca ar fi posibil acest lucru, la graniţa dintre Suedia şi Norvegia a aparut în fata maşinii, o mică turmă de reni.

Intrând în Norvegia relieful a început să se schimbe, munţii au luat locul câmpiei suedeze, au apărut cascadele, astfel făcând cunoştinţă cu o ţară superbă.

Mai ales drumul între Oppdal şi Molde e uimitor, acesta şerpuieste pe marginea fiordurilor Tingvollfjorden, Langfjorden şi Midfjorden. Bineînţeles că dupa ce ne-am cazat am pornit la vizitarea oraşului trandafirilor, Molde.

Ziua 8: Molde-Bergen, 600 km

Traseul: Molde-Drumul Atlanticului-Feribot-Andalsnes-Drumul trolilor-Feribot-Drumul Vulturilor-Geirenger-Stryn-Olden-Byrkjielo-Forde-Lavik-Feribot-Bergen

A fost cea mai frumoasă zi, un traseu magnific despre care voi povesti separat într-un review.

Am dat startul la ora 08.30 ajungând târziu, în jurul orei 23.00 la Bergen.

Ziua 9: Bergen (fără maşină).

Ziua 10: Bergen-Oslo, 450 km.

Traseul: Bergen-Vossevangen-Cascada Twindefossen-Eidfjord-Cascada Voringfossen-Geilo-Gol-Honefoss-Oslo

Din nou a fost un traseu încantator, prima oprire făcând-o la impresionanta cascadă Twindefossen. În drum spre Handangerfjorden am intrat în tunel unde, surpriză, am avut parte de trecerea prin 2 sensuri giratorii. Aţi citit bine, în munte, sensuri giratorii imense.

Pe când ne intrebam dacă am trecut prin maşina timpului, am ieşit din tunel si am trecut peste fiord, pe un pod impresionant.

O nouă oprire la cascada Voringfoss, puţin cam saracă în apă. Am calătorit apoi pe varful munţilor, prin frumoasele staţiuni Geilo si Gol, ajungând la Oslo pe la 16.00.

Ziua 11: Oslo (fără maşină).

Ziua 12: Oslo-Copenhaga, 600 km.

Traseul: Oslo-Goteborg-Malmo-Podul Oresund-Copenhaga.

Autostrada însoţeşte malul Mării Nordului, pe lângă Goteborg şi Malmo, singura posibilitate de a trece fără feribot în Danemarca, fiind uimitorul pod Oresund. Taxa de trecere este de 55 euro.

Podul inaugurat în 2000, are 8 km peste apă şi înca 4 km printr-un tunel făcut pe o insulă artificial creată. Pe la mijlocul lui ne simţeam în mijlocul mării, văzând cu uimire cum drumul intra în apă. Era acel tunel, dar senzaţia a fost ca ne vom scufunda.

În 7 ore am ajuns în frumoasa capitala daneză.

Ziua 13: Copenhaga (fără maşină).

Ziua 14: Copenhaga-Odense-Flensburg-Hamburg, 450 km.

Între orele 09.00-15.00 am parcurs acest traseu, trecând peste podul Storebaelt (33 euro taxa), un pod spectaculos care leagă insula pe care se află Copenhaga de restul ţării.

Ziua 15: Hamburg-Frankfurt, 500 km. între 09.00-15.00

Ziua 16: Frankfurt-Arad, 1200 km, toată ziua, cu pauze în Austria, 08.00-24.00

Ziua 17: Arad-Constanţa, 800 km.

Acesta a fost programul meu, el poate să fie sursă de inspiraţie pentru alţi călători. Cazările au făcut 1100 euro, benzina 800, am reuşit să nu depaşim cu mult bugetul iniţial de 3000 euro. Am facut 8300 km, dar am condus cu plăcere prin locuri superbe, 5000 de km făcându-i în primele 3 şi ultimele 2 zile.

Am avut mic dejun la hoteluri, meniuri complete, cu peşte din belsug.

Pot însa să spun că a meritat fiecare bănuţ, ţările scandinave sunt superbe, la fel oraşele vizitate. Dacă până acum credeam ca Elveţia reprezintă cea mai frumoasă ţară din Europa, acum am rămas impresionat de Norvegia, care o depăşeşte cu mult.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de marius gaudi in 06.11.2016 22:53:18

Validat / Publicat: 07.11.16 08:21:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
VIZUALIZĂRI: 4230

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 7 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (marius gaudi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[07.11.16 08:08:28]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuit Țările Nordice, EUROPA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[07.11.16 09:16:12]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Cu toate că nu-mi place să conduc atât de mult, am trecut acest articol la favorite. E o buna sursă de inspirație, dacă îmi schimb vreodată opțiunile.

   Felicitări pentru traseul ales, pentru organizarea vacanței si nu în ultimul rând pentru articolul deosebit de util!

   Cred că a fost o vacanță pe cinste! Bravo! Asteptăm acum detaliile excursiei. Toate bune! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[07.11.16 09:27:43]
» mesaj pers

   @marius gaudi:

   Nu pot spune decat superb si felicitari pentru o asa vacanta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.11.16 13:00:52]
» mesaj pers

   @marius gaudi: De vis ce ai prezentat în acest review și de vis pozele!

   Cu mașina nu voi merge niciodată pentru că eu nu conduc și distanțele sunt prea mari pentru soțul meu.

   Sper să ajung acolo altfel: avion, autobuz și alte mijloace de transport.

   Te voi citi și urmări în continuare!

   Foarte bun reviewul pentru cei ce vor să abordeze Țările Nordice cu mașina! Felicitări!

   Și eu sunt adepta excursiilor în care să vezi cât mai mult dar cu prețuri cât mai mici. Cel puțin pentru mine este o satisfacție dacă reușesc astfel. Caut mereu cât mai multe oferte de orice tip!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- micutzu
[07.11.16 19:41:03]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Salut. Citit si votat cu placere reviewul tau plin de informatii interesante despre o zona foarte frumoasa si in care mi-as dori si eu sa ajung. Astept cu nerabdare si detalii despre unitatile de cazare si locurile vizitate. O intrebare -A fost suficient bugetul de 3000 euro? Calatorii si vacante cat mai frumoase iti doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[08.11.16 11:09:37]
» mesaj pers

   Este un review deosebit și nu oricine este capabil să călătorească acolo cu autoturismul.

    Este unul dintre cele mai bune reviewuri citite mine anul acesta și l-am trecut la Favorite.

    Pentru că și mie îmi place să conduc și am ajuns cu mașina până la Marea Nordului, îmi dau seama că este foarte greu ce ați făcut dv.

    Apreciez modul cum ați pregătit excursia și vă stimez pentru aptitudinile la volan.

    O excursie de 8300 km. prin locuri pe unde nu ați mai fost vreodată, este uimitoare. Aveți și o soție (cred că nu greșesc) de nădejdie cu puterea și răbdarea să stea atâta timp în mașină.

    Foarte frumoase fotografiile iar P-14 este f. f. interesantă.

    Vă felicit pentru ce ați făcut și scris. Sunteți un deschizător de drumuri.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- elviramvio
[08.11.16 11:54:12]
» mesaj pers

   @Mihai18:

   Si mie imi place teribil sa fiu "o sotie de nadejde" dar n-am avut ocazia mai mult de 5500 km intr-un concediu. Poate in viitor, eu tot sper.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.11.16 12:23:41]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Foarte util celor care vor sa se aventureze in parcurgerea acestui traseu cu masina, nu stiu daca eu as face-o, prea mult timp in masina, are partile bune dar si unele mai putin bune.

   Ai avut insa si satisfactia unor peisaje de vis, unele dintre pozele postate sunt superbe.

   Mi-ar fi placut sa povestesti si mai mult, am citit cu mare placere si la fel cu mare placere am votat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- marius gaudi
[08.11.16 13:30:19]
» mesaj pers

   robert

    Mulţumesc pentru aprecieri, am descoperit saitul acesta căutând informaţii despre locurile unde intenţionam să merg, încerc şi eu să fiu de folos altora.

   

    elviramvio

   Mulţumesc frumos, şofatul în ţările nordice e o plăcere, sunt puţine maşini, îţi vine să cobori la fiecare 5 minute să mai faci o poză.

   

    mprofeanu

   Multumesc mult, ne plac foarte mult concediile pe cont propriu, nu depindem de nimeni, putem alege unde şi cât să stăm şi cu siguranţă ieşim mai bine la bani. Excursiile cu agenţiile sunt destul de scumpe.

   

    micutzu

    Mă bucur că vă poate fi de folos. Da... am reuşit să mă încadrez în 3200 euro, la ultimele concedii chiar calculele mele au fost incredibil de exacte. M-am mirat şi eu.

   

    Mihai18

    Mă flataţi domnule, încerc să ofer informaţii cât mai multe. Soţia e dornică de plimbare, am încercat pe cît s-a putut să facem popasuri multe, iar cu aşa peisaje... nu ştia unde să se uite mai întâi, să nu piardă ceva. Cu bine şi... LA MULTI ANI!

   

    mishu

    Urmează să scriu mai multe articole, programul am încercat să-l fac, astfel încât să vedem cât mai mult, nu ştiu dacă vom mai ajunge vreodată în aceste locuri minunate.

    Apreciez foarte mult articolele dvs. Cred că astăzi este ziua dvs., prin urmare vă spun şi eu un sincer LA MULTI ANI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- traian.leuca
[08.11.16 13:36:55]
» mesaj pers

   Superbă vacanţă aţi avut!

   8300 de km într-un singur sejur? Până acum am crezut că eu, cu cei 5800 de km parcurşi într-un singur sejur prin Elveţia, Alsacia (estul Franţei), Germania şi Austria, sunt"cel mai tare din parcare"... :)

   Am avut cândva o invitaţie de la un prieten pentru o minivacanţă în Norvegia, însă m-au speriat preţurile la benzină şi feribot (cam mari pentru un pensionar ca mine:().

   Acum, citind articolele tale, îmi cam pare rău că am declinat invitaţia, mai ales că prietenul meu nu mai locuieşte în Norvegia.

   Felicitări pentru performanţă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mihai18
[08.11.16 14:04:06]
» mesaj pers

   @elviramvio: Este foarte bine ca persoana din dreapta șoferului să se ocupe de navigație. Contează enorm.

    Este foarte greu ca în orașe aglomerate, pe lângă grija conducerii mașinii în siguranță, să mai urmărești și harta GPS-ului, iar uneori ghidul vocal este în discordanță cu harta.

    Dacă dv. puteți face acest lucru, este un mare avantaj pentru soț. De vreme ce folosiți foarte bine calculatorul, fără îndoială puteți lucra și cu navigatorul.

    Vă mulțumesc pentru răspunsul la ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Aurici
[08.11.16 15:10:59]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Ce să zic! Bravo pentru vacanță, pentru planificare, dar și pentru bugetul pentru care te invidiez.

   Pentru că n-am zburat mult timp și eu luasem în calcul țările nordice cu mașina, mai ales că și nouă ne place și am avut ceva concedii de 5-6000 de km până acum 3-4 ani. Dar a fost să fie altceva și după cum am spus și eu, până la momentul acesta a fost vacanța vieții mele. Iar Norvegia, ca și în cazul tău, mi se pare cel mai frumos lucru pe care l-am văzut eu până acum.

   3200 de EUR a fost și cu intrarea la obiective pentru că pe noi ne-au cam rupt astea. Cred că ne-am dus spre 1000 de EUR cu obiectivele.

   Abia aștept să citesc tot ce vei scrie pentru că îmi place la nebunie să citesc despre locuri în care am fost și eu, mai ales despre cele unde mi-a plăcut atât de mult. Poate că deja ai mai scris, o să văd eu, dar fii mai darnic cu pozele, că ai avut de unde...

   Încă o data felicitări pentru vacanță și pentru modul în care ți-ai pregătit-o. Și pentru că ne povestești și nouă.

   

   La mulți ani și multă sănătate pentru toți Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- marius gaudi
[08.11.16 16:45:35]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

    Maestre daca punem cap la cap km făcuţi prin toată Europa, revii in pole position pentru titlul de cel mai tare din parcare.

    A fost o placere pentru mine, trebuie neaparat să îţi treci în palmares şi Norvegia. Merită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marius gaudi
[08.11.16 16:49:39]
» mesaj pers

   @Aurici:

    Am citit şi eu cu mare plăcere serialul dvs. din ţările nordice. Cât despre buget n-am shopinguit nimic, doar mici suveniruri pentru colţul dedicat.

    Felicitări si dvs. pentru scrierile minunate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- plummy
[08.11.16 22:54:03]
» mesaj pers

   Foarte frumos scris, iar organizarea excursiei pare de nota 10! Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marius gaudi
[09.11.16 08:49:04]
» mesaj pers

   @plummy:

    Mulţumesc frumos, de la începutul anului am început să lucrez la ea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nelutufarcas
[16.11.16 23:19:05]
» mesaj pers

   Buna ziua!

   

    Extraordinar aventura. As avea o curiozitate. Daca ati facut cumva o evaluare a traseului din peninsula Scandinava cu avion pana la Malmo (44 km de Copenhaga - are Wizzair cursa directa din București-preturi mici) iar apoi cu masina închiriată si retur la Malmo. Ar fi cu 5 nopti mai putin la cazare si 5 zile mai putin oboseala/mancare si mult mai putin combustibil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- marius gaudi
[19.11.16 16:22:22]
» mesaj pers

   @nelutufarcas:

   

    Sa fac un calcul... Ar fi feribotul Germania-Suedia, cazarea la Praga+Arad, impreuna 200 euro, benzina pana la Malmo, pentru 2300 km, cam 200 euro, pana acum 400 plus. Mancarea in cele 3 zile, sa spunem 100 euro. Deci la dus cam 500 plus.

   Cu aceleasi cazari, inclusiv la Copenhaga, scoatem 65 euro Hamburg plus eventual tot atat la Frankfurt (acolo am stat mocca), plus Arad, ar fi 150 euro. Benzina la 3000 km, cam 280 euro, mancarea in 4 zile sa zicem un minim de 150 euro/2 pers. Deci mai adaugam inca 580 la intors.

    In total ar fi cam 1100 plus aproximativ.

    De aici se scad avionul... si inchiriatul masinii care ar fi 400 sa zicem. Plus podul Oresund si in al doilea sens...

   Cred ca la 2 persoane ar ajunge cam la fel cu bugetul meu. Calculele sunt facute rapid, in mare nu in amanunt... da, e o varianta buna cu un avion ieftin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- liviusdex
[11.12.18 18:24:19]
» mesaj pers

   Salutare!

   Si eu sunt constantean si pasionat de calatorii. Felicitari pentru circuit. Am fost si eu mai prin toata Europa (si cu masina... cel mai mult 2 saptamani pana in Franta si inapoi dar si cu avionul), cunosc foarte bine zona Balkanilor in ultimii 5 ani am fost de cateva ori, mai putin tarile nordice si prin insulele mediteraneene. In iulie 2019 vreau sa merg intr-un circuit Suedia - Norvegia - Danemarca si fac sapaturi pentru cea mai buna varianta, la un buget similar cu al tau cca. 3 - 3500 euro.

   Pe viitor poate vom avea destinatii comune, vom schimba informatii si poate mergem spre aceeasi destinatie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- marius gaudi
[02.01.19 14:52:55]
» mesaj pers

   @liviusdex: Iti stau la dispozitie cu informatii despre sejurul efectuat acolo.

    Pare un pic dificil, dar intr-un concediu bine organizat poti vedea mult mai mult decat intr-o excursie pin agentie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[14] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] Renii apăruţi în faţa maşinii -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808415">Şterge vot</a></div><span id="v9808415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] Renii apăruţi în faţa maşinii
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] Am trecut incetişor, dar erau nepăsători -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808417">Şterge vot</a></div><span id="v9808417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] Am trecut incetişor, dar erau nepăsători
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] O casă suedeză. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808418">Şterge vot</a></div><span id="v9808418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] O casă suedeză.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] Căsuţele poştale, grupate pe un panou la stradă. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808420">Şterge vot</a></div><span id="v9808420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] Căsuţele poştale, grupate pe un panou la stradă.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] Pe malul unui fiord. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808421">Şterge vot</a></div><span id="v9808421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] Pe malul unui fiord.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] Norvegia, o ţară superbă -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808422">Şterge vot</a></div><span id="v9808422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] Norvegia, o ţară superbă
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] Cascada Twindefossen -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808423">Şterge vot</a></div><span id="v9808423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] Cascada Twindefossen
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] Ieşind din tunelul cu sensuri giratorii, am trecut pe impresionantul pod, peste fiordul Handargerfjorden. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808424">Şterge vot</a></div><span id="v9808424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] Ieşind din tunelul cu sensuri giratorii, am trecut pe impresionantul pod, peste fiordul Handargerfjorden.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] În apropiere de cascada Voringfoss -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808425">Şterge vot</a></div><span id="v9808425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] În apropiere de cascada Voringfoss
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] Pe malul unui fiord -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808426">Şterge vot</a></div><span id="v9808426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] Pe malul unui fiord
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] Cascada Voringfoss, săracă în apă în mijlocul verii. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808427">Şterge vot</a></div><span id="v9808427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] Cascada Voringfoss, săracă în apă în mijlocul verii.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2016] Cascada Voringfoss -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808428">Şterge vot</a></div><span id="v9808428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2016] Cascada Voringfoss
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] Pe podul Oresund -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808429">Şterge vot</a></div><span id="v9808429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] Pe podul Oresund
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] Poză luată de pe net, se vede cum drumul intră în apă. -- foto by <b>marius gaudi</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808430">Şterge vot</a></div><span id="v9808430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] Poză luată de pe net, se vede cum drumul intră în apă.
foto marius gaudi [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[14] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118526935577 sec