74654 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Limerick

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.10.2016
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Limerick - vechi și nou


Urmare de aici

În câteva dintre recentele mele articole am tot amintit de Limerick. Ba că ne-a găzduit la The Pier Hotel, ba că se află la numai 15 km de Bunratty Castle & Folk Park, ba că este un bun punct de plecare spre Burren sau Cliffs of Moher de care îl despart doar 80 km…

Contrar tuturor așteptărilor noastre, când am ajuns la Limerick era foarte devreme. Ne-am cazat, apoi ne-am împrăștiat cu toții prin oraș pentru masă, pentru plimbare și ceva cumpărături sau pur și simplu pentru a cunoaște orașul.

Râul Shannon cu cheiurile sale, precum și podul Sarsfield lângă care se află hotelul la care am fost cazați, au fost pentru mine primele atracții. Firește, de aici am început și explorarea orașului.

Sarsfield Bridge care traversează râul Shannon are fiecare stâlp împodobit cu minunate flori multicolore. Un impunător monument situat pe pod, închinat eroilor jertfiți în războiul din 1916, te face să te oprești o clipă și să-l cercetezi mai ales dacă te afli pentru prima oară în oraș. De la fereastra camerei care mi-a fost repartizată vedeam foarte bine King John’s Castle și turnul Catedralei St. Mary. Și de pe pod, privind în amonte, aceste vechi și importante edificii se văd foarte bine, cu toate acestea doream să fac o plimbare până aproape de ele. Nu nădăjduiam să le pot și vizita deoarece orele erau destul de înaintate pentru ca vreun obiectiv turistic să mai poată fi deschis. Harta pe care am luat-o de la hotel mi-a fost de un real folos și nici nu am avut mult de mers până acolo.

Din Sarsfield St., la stânga pe Patrick’s St., pe lângă Irish Handcrafts (tricotaje îngenios lucrate - o afacere de familie veche de 100 de ani), traversând Podul Mathew, ajungi pe King’s Island. Insula Regelui - înconjurată de râurile Shannon și Abbey - este centrul istoric al orașului Limerick. Aici se află primăria, precum și două dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului: King John’s Castle și Catedrala St. Mary. De cum treci podul, te afli lângă zidurile catedralei.

Catedrala St. Mary, cu turnul ei robust, pătratic, terminat cu patru turnulețe crenelate, a fost fondată în sec. XII de regele Donall Mór O’Brien. Această biserică măreață, pe care eu am văzut-o doar exterior, în care regele Donall Mór O’Brien a și fost înmormântat, este cea mai veche clădire din oraș care a fost folosită zilnic. De la fondarea sa, din 1168, aici s-a oficiat în fiecare zi cel puțin o slujbă.

Continuând pe Nicolas St., ajungi la King John’s Castle, fără doar și poate cea mai mare atracție din insulă și chiar din întregul oraș. Cu ziduri puternice și turnuri care au rezistat bine până în prezent, King John’s Castle este una dintre cele mai impunătoare fortărețe din Irlanda. Cred că panoramele care se deschid asupra orașului și a râului cu meandrele lui, merită efortul de a escalada măcar un turn. Din păcate, eu nu am avut parte de așa ceva pentru că am ajuns acolo după ora închiderii (programul de vară este 9.30-17.30).

Traversând râul pe Thomond Bridge, se poate vedea cocoțată pe un piedestal, Treaty Stone, un bloc de piatră pe care istoria spune că în 1691 a fost semnat Tratatul de la Limerick prin care orașul a fost cedat lui William de Orange. Convenția (care includea și o clauză privind acceptarea și respectarea catolicismului) a fost încălcată, de aceea Limerick a rămas în istorie cu numele de "orașul tratatului încălcat".

Din nou pe lângă castel și pe lângă catedrală, pe Mathew Bridge, m-am întors în oraș pe același drum. Voi aminti în treacăt că Muzeul Hunt se află chiar în apropiere de acest pod. Cu toate că eu nu am vizitat acest muzeu (programul de funcționare este 10.00-17.00), pentru cei care vor ajunge la Limerick și vor avea mai mult timp la dispoziție decât am avut eu, consider necesar a menționa că Muzeul Hunt este o colecție particulară incluzând aprox. 2000 de piese (antichități și lucrări de artă, toate originale - crucea Antrim smălțuită, datând din sec. IX, diverse obiecte egiptene, romane, etrusce, porțelanuri chinezești, un tablou semnat Picasso, capodopere aparținînd lui Leonardo da Vinci, Renoir, precum și artiștilor irlandezi Jack Butler Yeats și Roderic O’Conor). Colecția a fost adunată de John Hunt și de soția sa Gertrude și a fost lăsată comunității locale după moartea lor.

De-a lungul străzii O’Connell - o stradă largă din orașul nou, am continuat privind clădiri moderne, vitrine, oameni și mașini, până aproape de Shannon Bridge. Aici sunt magazine elegante și scumpe aparținând unor firme de renume. Tovarășii mei de circuit (v-am spus că la Limerick, în după-amiaza acelei zile ne-am împrăștiat cu toții care și pe unde ne-au dus pașii), m-au informat că dacă voiam cumpărături, din O’Connell trebuia să o iau în direcția opusă răului. Zona cea mai recomandată pentru shoping este strada pietonală Cruises unde sunt și nenumărate cafenele unde te poți odihni după ce ai vizitat tot felul de magazine. Piața Laptelui - o atracție pentru cei care rămân mai mult timp în oraș, dar, cred eu, importantă în special pentru localnici - se află tot în această veche zonă comercială și oferă alimente de calitate, produse în ferme.

N-am regretat faptul că nu am ajuns în zona comercială. Nu eram interesată de cumpărături, ci mai mult de plimbare. Limerick este promovat în special ca destinație pentru vacanțe scurte și cred că au dreptate. Nu prea ai ce face rămânând acolo mai multe zile. Hoteluri ultramoderne aparținând unor arhicunoscute lanțuri hoteliere se înalță semețe în zona nouă a orașului. Pe malul râului Shannon, de-a lungul mai multor chei, plecând de la Clarion Hotel, prin zona docurilor, veți vedea puburile de pe chei, cu mese așezate și afară, care crează o atmosferă aparte. Câteva momente plăcute se pot petrece privind nenumăratele lebede și rațe de pe râu. Sunt atât de elegante și atât de prietenoase mai ales dacă le arunci ceva de mâncare…

După scurta mea plimbare solo prin Limerick - al treilea oraș ca mărime din Irlanda (după Dublin și Cork), situat în capătul estuarului Shannon unde râul se lărgește mult înainte de a se varsa în Oceanul Atlantic - m-am întors la hotel. De la fereastra camerei, ciugulind câteva boabe din strugurii pe care tocmai îi cumpărasem din oraș, priveam Arthurs Quay Park și - mai departe - King John’s Castle și Catedrala St. Mary din Insula Regelui. Mai ales prin zonele prin care m-am plimbat eu, Limerick este un oraș liniștit, plăcut și deloc aglomerat.

În încheiere amintesc faptul că aproape de Limerick se află mai multe castele ruinate, o zonă de coastă cum nu prea vezi prin alte părți, peșteri spectaculoase și un peisaj sinistru, aproape selenar, la Burren. Dacă vă plac astfel de locuri, dacă ajungeți în Irlanda, nu uitați că Limerick este un oraș pe care musai trebuie să-l vedeți.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 31.10.2016 11:50:11

Validat / Publicat: 31.10.16 18:54:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în IRLANDA.
VIZUALIZĂRI: 1988


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[31.10.16 18:53:41]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Limerick, LIMERICK" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Limerick - Vedere spre gura estuarului Shannon. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806551">Şterge vot</a></div><span id="v9806551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Limerick - Vedere spre gura estuarului Shannon.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Limerick - Imagine din zona nouă a orașului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806552">Şterge vot</a></div><span id="v9806552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Limerick - Imagine din zona nouă a orașului.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Limerick - Imagine din zona nouă a orașului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806554">Şterge vot</a></div><span id="v9806554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Limerick - Imagine din zona nouă a orașului.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Limerick - Râul Shannon și zona cheiurilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806555">Şterge vot</a></div><span id="v9806555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Limerick - Râul Shannon și zona cheiurilor.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Limerick - Râul Shannon și noile clădiri de la malurile lui. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806557">Şterge vot</a></div><span id="v9806557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Limerick - Râul Shannon și noile clădiri de la malurile lui.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Catedrala St. Mary și King John’s Castle. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806558">Şterge vot</a></div><span id="v9806558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Catedrala St. Mary și King John’s Castle.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Limerick - În plan îndepărtat, King John’s Castle. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806559">Şterge vot</a></div><span id="v9806559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Limerick - În plan îndepărtat, King John’s Castle.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Limerick - Minunatele flori de pe Sarsfield Bridge. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806560">Şterge vot</a></div><span id="v9806560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Limerick - Minunatele flori de pe Sarsfield Bridge.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Limerick - În plan îndepărtat, turnul pătratic al Catedralei St. Mary. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806561">Şterge vot</a></div><span id="v9806561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Limerick - În plan îndepărtat, turnul pătratic al Catedralei St. Mary.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Shannon Bridge, în aval. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806562">Şterge vot</a></div><span id="v9806562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Shannon Bridge, în aval.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Shannon Bridge. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806563">Şterge vot</a></div><span id="v9806563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Limerick - De pe Sarsfield Bridge, vedere spre Shannon Bridge.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Limerick - The Pier Hotel, lângă Sarsfield Bridge. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806564">Şterge vot</a></div><span id="v9806564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Limerick - The Pier Hotel, lângă Sarsfield Bridge.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Limerick - The Pier Hotel, la intersecția Sarsfield St. cu cheiul. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806565">Şterge vot</a></div><span id="v9806565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Limerick - The Pier Hotel, la intersecția Sarsfield St. cu cheiul.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Limerick - Pe Sarsfield Bridge, monumentul închinat eroilor din 1916. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806566">Şterge vot</a></div><span id="v9806566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Limerick - Pe Sarsfield Bridge, monumentul închinat eroilor din 1916.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Limerick - Pe Sarsfield Bridge, monumentul închinat eroilor din 1916. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806567">Şterge vot</a></div><span id="v9806567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Limerick - Pe Sarsfield Bridge, monumentul închinat eroilor din 1916.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Limerick - De la geamul camerei de hotel, vedere spre King John’s Castle și Catedrala St. Mary. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806568">Şterge vot</a></div><span id="v9806568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Limerick - De la geamul camerei de hotel, vedere spre King John’s Castle și Catedrala St. Mary.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806569">Şterge vot</a></div><span id="v9806569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806570">Şterge vot</a></div><span id="v9806570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806571">Şterge vot</a></div><span id="v9806571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Limerick - Pe râul Shannon, delicate păsări pe apă.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Limerick - Clima umedă favorizează plantele decorative. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806572">Şterge vot</a></div><span id="v9806572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Limerick - Clima umedă favorizează plantele decorative.
foto iulianic [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.103410959244 sec