74646 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sibiul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.10.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Toamna pe zidul cetatii


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Fortificatiile din orasele medievale sint ca antivirusul de astazi la calculatoare. Personal cred ca Sibiul a avut intotdeauna un antivirus puternic, s-a pregatit temeinic in fata invaziilor turcesti, de tatari si mongoli, nefacand rabat de calitate la materialele folosite pentru antivirus... pardon ziduri.

La data infiintarii orasului in 1191 nu a existat acest antivirus si programele (pardon, orasul si populatia) au fost sterse de catre mongoli cu ocazia invaziei din anul 1241.

Asa a inceput aventura construirii zidurilor de fortificatii. Prima incinta a fost construita in jurul Pietei Huet si Catedralei Evanghelice. A doua incinta de fortificatii a fost in locul unde acum sint Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Primaria Orasului Sibiu. A treia incinta de fortificatii este cea exterioara, despre o parte din acesta voi povesti in randurile care urmeaza. Doar o parte deoarece zidurile exterioare aveau o lungime totala de peste 4 km, iar numarul turnurilor erau 39 la numar. Toate acestea nu incap intr-un singur articol.

In prezent incintele de fortificatii au pierdut de mult rolul de aparare, iar antivirusul trebuie cautat prin alta parte. Pentru ca da... Sibiul si populatia sa poate fi atacata si in 2016... prin atacuri cibernetice.

Prezent in centrul istoric intr-o zi ploioasa de octombrie cu scopul vizitei pasnic (fara intentii de atac cibernetic sau de alta natura) si pentru a ajunge la parcarea de langa Zidul Cetatii a trebuit sa trec pe strada Cetatii si pe langa Zidul Cetatii si sa folosesc una din pasajele din cetate in forma de bolta facute prin zidul exterior gros de aparare.

Astazi voi prezenta o parte din a treia incinta de fortificatii si anume partea sud-estica. Probabil este cea mai conservata portiune si se intinde intre Bastionul Haller si Bastionul Portii Cisnadiei. Acesta din urma nu mai este intreaga, in trecut aici se afla cladirea istorica Cazarma 90 (descrisa in articolul Piata Unirii), in prezent este o mare parcare centrala aici dar sub nivelul parcarii se pot observa zidurile si forma acestora foarte bine. Partea care o descriu va fi cea intre bastionul Portii Cisnadie si Turnul Gros, acest turn situand exact la mijloc si gazduind Sala Thalia.

Zidul de Aparare: Foarte bine conservat acest zid de caramida se intinde de la Piata Unirii (Teatrul Radu Stanca) si pana la Turnul Gros (Teatrul Thalia). Este o fortificatie tip vauban. Trei pasaje pietonale strapung acest zid gros, primul pasaj dinspre Piata Unirii din dreptul statiei de autobuz (si o statie de taxi) urca pana la strada Cetatii si ajunge la cladirea istorica blocul Prima Ardeleana si zona pietonala Balcescu. De asemenea din acest pasaj avem legatura catre parcarea centrala. Urmatorul pasaj cel din mijloc urca pana la Zidul Cetatii si Turnul Olarilor. Continuand drumul inainte pe strada A. Papiu Ilarian ajungem in zona pietonala Nicolae Balcescu. Al treilea pasaj cel de langa Turnul Gros ne duce la Turnul Dulgherilor, Sala Thalia (teatru si filarmonica din Sibiu) si Muzeul Stiintei Naturale. Toate acestea se afla pe strada Cetatii. Si de aici se poate explora mai departe centrul istoric ajungand in diferite locuri interesante.

Monumentul Francisc I: Langa pasajul de mijloc prin zidul de aparare se afla un monument in cinstea imparatului lui Francisc I vizitand orasul in 1828. In fata monumentului se afla o fantana arteziana. Deasupra monumentului este un fel de punct de belvedere accesul se face dinspre parcul Cetatii. In aceasta zona de langa zidul de aparare se afla un parc iluminat si cu banci de odihna, si parcarea umbrita cu copaci cu automatele sale unde contra unei sume modice de 1 ron se poate parca. Pe biletul meu de parcare extras din automat la ora 14.00 scria: valabil pana la ora 8.00 a doua zi. Problema este alta: daca gasim sau nu loc de parcare. Sansele sint mari in afara orelor de varf (11.00-16.00). Impresiile mele din aceasta zona in prezent imi aduc aminte de Hamlet: a gasi sau a nu gasi loc de parcare...

Turnul Gros: S-a construit din piatra si caramida dupa ce s-au facut zidurile in anul 1540 dupa coordonarea lui Pemflinger personalitate al Sibiului din perioada respectiva si a fost inclus repede in centura de aparare al orasului. Dupa pierderea rolului de aparare turnul s-a folosit ca primul teatru din Sibiu cu sediu permanent, acesta se intampla in 1788. Intrarea si adaugirea turnului s-a facut dinspre strada Cetatii, acolo se afla si in prezent. Acest teatru a fost distrus de mai multe ori de incendii, 3 la numar, primul incendiu de cand era condus de catre Hochmeister cel care a si infiintat acest loc si a participat si al renovare, urmatorul incendiu a avut loc in 1949 cand au mutat sediul teatrului definitiv in cladirea din Piata Unirii (teatrul Radu Stanca), iar teatrul a devenit cu ocazia renovarii club Independenta si cinematograf dupa numele Uzinei din timpul Partidului Comunist Roman, iar fatada a suferit modificari dramatice dupa model sovietic, iar ultimul incendiu l-am vazut si eu in anii 90. Dupa aceasta data cu ocazia reabilitarii s-a redat fatada exact cum a fost de pe vremea lui Hochmeister iar in prezent cladirea este o splendoare atat in interior cat si in exterior. Turnul gros are nenumarate guri de tragere in prezent se pot observa cateva si la nivelul solului, seara de ex uitandu-ne inauntru vedem interiorul teatrului deoarece exista sali si la subsol. in decursul anilor am luat parte ca spectator la numeroase spectacole cinematografice, spectacole teatrale, concerte simfonice, de muzica usoara si rock. Imi aduc aminte de un concert sustinut in 1989 de catre trupa Compact, concertele nu erau ca in ziua de astazi trebuia sa stai in scaune, la un moment dat cand cativa pletosi s-au dus in fata sa danseze si sa dea din cap au fost dusi imediat de catre fortele de ordine (Militia). La urmatoarea participare ca spectator voi descrie acest loc aici pe AFA mai pe larg, inclusiv interiorul.

Parcul Cetatii se afla intre Zidul de Aparare descris mai sus si Zidul Cetatii. Ca sa ajungem pe strada Cetatii si in centrul istoric trebuie sa trecem prin acest parc. De pe vremea cand zidurile aveau rol defensiv in acest loc erau tot felul de santuri si lacuri, canale pentru a ingreuna patrunderea de catre inamici in oras. Dupa ce pericolul a trecut s-a inceput o oarecare amenajare a zonei in 1791. Amenajarea actuala dateaza din 1928 si este alcatuita dintr-o alee principala. In trecut aceasta alee a fost promenada Invalizilor iar in prezent este Aleea Celebritatilor si asta din 2013 cu ocazia Festivalului de Teatru Sibiu (FITS) la intrarea la fiecare capat se afla placi patrate marcate cu stele si inscriptia FITS de asemenea si numele unor personalitati care au contribuit la renumele orasului. Din alee se poate urca pe niste alei secundare pe Zidul de Aparare (la dreapta dinspre Piata Unirii) si la Zidul Cetatii pe scari (la stanga dinspre Piata Unirii) Vara la umbra copacilor este foarte placut sa stai aici indiferent daca esti turist sau localnic. Amintirile de aici sint mai mult din copilarie, aleile secundare descrise au fost folosite ca partii de sanius. Ca si frecventa trecerii prin parc a fost zilnica, drumul spre scoala era pe aici, acum este saptamanala. Vara se poate observa mult tineret care folosesc pantele abrupte atat pentru ciclism cat si pentru skateboard (de si mai jos au o incinta amenajata pentru asa ceva)

Zidul Cetatii: Este zidul care face parte tot din a treia incinta de fortificatii paralela cu zidul de aparare exterioara. A fost construita din piatra si caramida intre 1357-1366. Atat zidul exterior cat si cel interior nu dispunde de contraforturi dar dinspre strada Cetatii se poate vedea un alt tip de consolidare. deasupra arcelor de consolidare se vede o galerie de lemn. Gauri de tragere exista atat sus cat si jos. Zidul este intreg intre Sala Thalia si pana in dreptul strazii Al. Papiu Ilarian (cca la mijlocul strazii Cetatii. De acolo si pana la parcarea mare din Piata Unirii se vad doar urmele zidului dar destul de bine avand inaltimea de cca 1m. Doua turnuri si anume Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor este integrat in zid iar al treilea Turnul Archebuzierilor era integrat in zidul care acum nu mai exista. O restaurare a zidului si galeriei de lemn a avut loc in anii 70. Personal nu am fost niciodata pe galeria de lemn dar am mai vazut turisti. Este un loc interesant unde mai ales vara turistii (dar nu numai) fac fotografii fara numar. Imi si imaginez cum se plimbau soldatii pe galeria de straja si cum aparau orasul tragand prin gaurile de tragere.

Turnul Dulgherilor: Este turnul cel mai apropiat de Sala Thalia si face parte din Zidul Cetatii. Construit tot in secolul 14 denumirea lui provine de la breasla dulgherilor care era una din numeroasele bresle. Ei au fost desemnati atat pentru aparare cat si pentru intretinere. La inceput rotund mai tarziu in forma de octogon materialul din care a fost facut este piatra si caramida. Gaurile de tragere exista si aici in numar mare si in toate directiile. Este un alt loc la care se fac fotografii fara numar. Personal cred ca din cele 3 turnuri langa Turnul Dulgherilor am trecut cel mai mult.

Turnul Olarilor: Este celalalt turn integrat in Zidul Cetatii, de aceasta data cu forma patrata. Pe fiecare latura se vad gaurile de tragere. Acest turn a fost intretinut si aparat de breasla Olarilor de acolo si denumirea constructiei. Partea de sus arata bine dar partea jos are nevoie de o renovare.

Turnul Archebuzierilor: Este turnul cel mai apropiat de Piata Unirii, a fost integrat in zidul de incinta care acum nu mai este, se vad doar urmele. Denumirea mai veche a fost Turnul Panzarilor dupa breasla care avea grija de turn. Forma turnului este octogonala, partea de jos are nevoie de renovare, am citit undeva ca este lasat intentionat asa pentru ca sa para mai vechi, nu cunosc detalii si nici faptul daca este afectata sau nu constructia. Ce-i drept se vede foarte bine materialul din care a fost construit turnul adica piatra si caramida.

Muzeul de Istorie Naturala Sibiu: Muzeul se afla pe strada Cetatii aproape de Sala Thalia. Cladirea a fost construita in anul 1895, si face parte din complexul muzeal Brukenthal. Exista numeroase colectii aici printre care putem enumera o colectie botanica, paleontologica, minerale, de fluturi, etc. Dioramele sint prezente si aici animalele sint prezentate ca si cand ar fi in habitatul lor natural. Este si o gradina a muzeului de vreo 2 ani se vad specii de dinozauri expuse pe aici. Tariful este de 13 ron/adult. In copilarie dar si dupa am facut cateva vizite aici, la urmatoarea vizita voi descrie mai amanuntit acest muzeu. Recomand vizita.

Pardon Cafee&Bistro se afla visavis de Sala Thalia si este cel mai superb loc sa-ti bei cafeaua sau berea pe strada. Strada Cetatii este o zona pietonala iar accesul (prin stalpul teleghidat care coboara in pamant in loc de bariera) se poate face doar pentru aprovizionare si locatari. Am observat acest Cafe inca de la preluare si renovare, este renumit pentru decor. In ultima perioada are o gramada de masini de cusut vechi expuse pe strada pe post de decor. Dar fotografiile atasate vor spune mai multe. Preturile sint pe masura dar... de cate ori bem cafeaua/mancam acolo? Vara este mereu plin si cu foarte multi turisti straini. Recomand locul.

Accesul rutier si pietonal: Bulevardul Corneliu Coposu se numeste strada paralela cu Zidul de aparare. Tot acolo se gaseste si parcarea descrisa mai sus. In afara de aceasta mai gasim o parcare mare combinata (autoturisme si autocare) langa sala Thalia partea nordica, si parcarea mare din Piata Unirii. Statie de taxi se gaseste atat aici cat si pe partea cu Unirii. De aici accesul pietonal se face prin cele 3 pasaje prin zidul gros de aparare.

Recomand vizita este doar un colt al Sibiului, totusi trebuie dedicat ceva timp si pentru acesta.

WM rog videoclipul Sandra&DJ Bobo Secrets of Love consider potrivit articolului decorul din clip este o cetate medievala, melodia foarte frumoasa, multumesc

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 30.10.2016 22:52:05

Validat / Publicat: 31.10.16 08:46:50


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2016


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[31.10.16 08:06:53]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[31.10.16 09:54:04]
» mesaj pers

   @AZE: Ce peisaje de toamnă frumoase. În Turnul Dulgherilor am urcat într-un an cu ocazia Festivalului Calfelor Călătoare și m-am plimbat pe drumul de strajă; are un farmec aparte această zonă a orașului.

   Din același ghid al orașului scris de Alexandru Dima și publicat în anii 40 redau câteva propoziții: O pânză de lacuri se iveau dincolo de ziduri spre a face mai grea apropierea de oraș. Apărarea se concentra mai ales în jurul turnurilor împărțite între bresle. Dulgherii străjuiau astfel turnul din preajma teatrului, olarii pe cel din mijlocul Promenadei, pânzarii pe cel din apropierea cazărmii de infanterie, măcelarii pe cel astăzi dispărut din capătul Cisnădiei, croitorii pe cel din strada Turnului, cizmarii pe cel al Ocnei și blănarii pe cel din strada Elisabetei, turnuri dispărute în parte. Pacea și războiul se împleteau laolaltă în viața de toate zilele a sibienilor și nu rareori pe nesimțite zgomotul obișnuit al meșteșugarilor se prefăcea în vuiet înfiorător de arme. Breslele nu erau numai înjghebări profesionale, ci și unități militare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- elviramvio
[31.10.16 10:28:30]
» mesaj pers

   @AZE:

   Doar atat: superb, multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[01.11.16 13:08:11]
» mesaj pers

   @AZE: Nu pot spune ca este un articol cald, pentru ca afara este frig :), inca am gasit o alta formulare mai potrivita, este un articol bland ca o adiere de toamna.

   Imi place atat de mult toamna cu coloritul ei, ce sa mai, mama natura de joaca cum vrea ea, se infatiseaza ca un pastel si te atrage fara putinta de a scapa. Si cand pe langa toate astea mai adaugam si locul in sine atunci iese ca un basm.

   Minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2016] Obiectivele descrise... vazute din aer -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806429">Şterge vot</a></div><span id="v9806429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2016] Obiectivele descrise... vazute din aer
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2016] Zidul Cetatii si Turnul Dulgherilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806430">Şterge vot</a></div><span id="v9806430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2016] Zidul Cetatii si Turnul Dulgherilor
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2016] Zidul Cetatii-in fundal Turnul Olarilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806431">Şterge vot</a></div><span id="v9806431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2016] Zidul Cetatii-in fundal Turnul Olarilor
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2016] Turnul Panzarilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806432">Şterge vot</a></div><span id="v9806432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2016] Turnul Panzarilor
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2016] Parcul Cetatii-toamna -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806433">Şterge vot</a></div><span id="v9806433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2016] Parcul Cetatii-toamna
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2016] Pasajul de mijloc din zidul de aparare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806434">Şterge vot</a></div><span id="v9806434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2016] Pasajul de mijloc din zidul de aparare
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2016] Fantana arteziana din parcul Cetatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806435">Şterge vot</a></div><span id="v9806435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2016] Fantana arteziana din parcul Cetatii
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2016] Vedere de pe zidul de aparare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806436">Şterge vot</a></div><span id="v9806436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2016] Vedere de pe zidul de aparare
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2016] Tot de pe zidul de aparare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806437">Şterge vot</a></div><span id="v9806437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2016] Tot de pe zidul de aparare
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2016] Peisaj de toamna in parcul Cetatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806438">Şterge vot</a></div><span id="v9806438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2016] Peisaj de toamna in parcul Cetatii
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2016] Turnul Olarilor dinspre parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806439">Şterge vot</a></div><span id="v9806439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2016] Turnul Olarilor dinspre parc
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2016] Parcul si zidul Cetatii in fundal turnul dulgherilor si sala Thalia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806440">Şterge vot</a></div><span id="v9806440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2016] Parcul si zidul Cetatii in fundal turnul dulgherilor si sala Thalia
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2016] Placile montate cu ocazia FITS (festivalul international de teatru) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806441">Şterge vot</a></div><span id="v9806441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2016] Placile montate cu ocazia FITS (festivalul international de teatru)
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2016] Pasajul din dreptul turnului Dulgherilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806442">Şterge vot</a></div><span id="v9806442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2016] Pasajul din dreptul turnului Dulgherilor
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2016] Turnul Dulgherilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806443">Şterge vot</a></div><span id="v9806443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2016] Turnul Dulgherilor
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2016] Zidul de aparare vazut din exterior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806444">Şterge vot</a></div><span id="v9806444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2016] Zidul de aparare vazut din exterior
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2016] Parcul Cetatii partea exterioara+parcarea -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806445">Şterge vot</a></div><span id="v9806445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2016] Parcul Cetatii partea exterioara+parcarea
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2016] Fantana din fata monumentului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806446">Şterge vot</a></div><span id="v9806446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2016] Fantana din fata monumentului
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2016] monumentul imparatului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806447">Şterge vot</a></div><span id="v9806447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2016] monumentul imparatului
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2016] Turnul Gros -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806448">Şterge vot</a></div><span id="v9806448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2016] Turnul Gros
foto AZE [30.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [OCT-2016] Sala Thalia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806449">Şterge vot</a></div><span id="v9806449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2016] Sala Thalia
foto AZE [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121845960617 sec