74641 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Kutna Hora

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.10.2016
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
16 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Neaşteptat de frumos în micul orăşel Kutna Hora


Aşa cum am promis într-un ecou legat de precedentul meu review, mai puţin plăcut unor cititori,:( continui relatările din sejurul meu prin Boemia cu ceva mai frumos, oraşul Kutna Hora şi frumoasele sale obiective turistice. De obicei mă documentez înainte să merg într-un loc anume şi îmi calculez timpul, astfel ca să pot vizita majoritatea obiectivelor turistice. Din varii motive nu-mi iese mereu şi Kutna Hora este unul dintre oraşele în care s-a întâmplat asta, în ciuda faptului că ne-am cazat într-o zonă aproape centrală, aproape de tot ce se putea vizita.

Prezentarea oraşului

Oraşul Kutna Hora este un oraş cu aspect medieval din Boemia Centrală aflat la aproximativ 70 de km est de capitala Cehiei, Praga. Este situat pe un deal, are numeroase străzi vechi, multe din ele pavate cu piatră cubică, biserici, catedrale, clădiri istorice, muzee, parcuri şi grădini.

Datorită minelor de argint, descoperite aici la începutul secolului al XIV -lea, oraşul Kutna Hora era, după Praga, al doilea centru economic din Boemia. Vestiţii groşi praghezi tipăriţi aici erau la acea vreme valuta forte din Europa Centrală, iar numeroase familii influente din Cehia şi-au stabilit reşedinţa în micul orăşel. Un amănunt interesant:în perioada înfloritoare din secolul XIV Kutna Hora avea poulaţia egală cu cea a Londrei.

Astăzi are doar 20.000 de locuitori, dar se poate mândri cu faptul că este un oraş turistic, are un centru vechi foarte frumos şi este înscris în patrimoniul UNESCO. Datorită numeroaselor obiective turistice şi a clădirilor vechi, care şi-au păstrat arhitectura de sute de ani, oraşul primeşte anual peste 200.000 de turişti. Am vizitat o parte din aceste obiective şi încerc să le fac prezentarea sumară la fiecare în parte.

Catedrala Fecioara Maria sau Adormirea Maicii Domnului

Se află în Sedlec, o suburbie a oraşului Kutna Hora, la 150 de metri de Osuarul Sedlec, pe strada Vitezna cea care duce aproape de centrul oraşului. Iniţial a fost o mănăstire cisterciană ale cărei date de construcţie sunt undeva pe la mijlocul secolului XII. Iniţial a fost locuită de călugări aduşi din mănăstirile din Bavaria. După multe distrugeri cauzate de războaie şi fenomene naturale o biserică gotică a fost construită aici la 1700 şi s-a păstrat aproape la fel cum arată astăzi. Din 1995 figurează în patrimoniul UNESCO.

Catedrala este imensă, are un interior baroc cu un culoar transept cu multe coloane şi capele pe ambele laturi ale naosului. În partea stângă se află o scară interioară, pe care am urcat şi am avut o panoramă deosebită asupra culoarului şi altarului. Interiorul abundă în statui mari cu Fecioara Maria, Sf. Ioan, Sf. Bernard, Sf. Norbert, multe din ele poleite cu aur. Am văzut de două ori catedrala St. Vitus din Praga şi pot spune că interiorul celei din Kutna Hora este la fel de frumos (dacă nu cumva este peste). Intrarea costă în jur de 2 euro, noi am avut-o inclusă în pachetul de 8 euro (pentru 3 obiective) cumpărat la vizitarea osuarului.

Colegiul Iezuit[ (GAZK)

Din Sedlec am parcurs cei aproximativ 3 km până în aproape de centrul oraşului, pentru a vizita cel de al treilea obiectiv prevăzut în pachetul turistic. Căutând o parcare în zonă am nimerit mai întâi această frumoasă clădire pe care am vizitat-o la exterior şi la parter. Este o construcţie impozantă, în stil baroc, cu un interior simplu, un colegiu iezuit finalizat în 1750 şi folosit din 1798 şi până în 1998 drept cazarmă. Pe latura estică se află o alee pe marginea căreia sunt înşiruite statuile a doisprezece sfinţi iezuiţi, printre care şi Sf. Vaclav, protectorul Boemiei.

Catedrala Sf .  Barbara

Când am pătruns pe aleea pavată cu piatră cubică din stânga colegiului iezuit am crezut că am pătruns într-o altă epocă. Pe alee zeci de personaje îmbrăcate în costume medievale, soldaţi în armură, prinţi, prinţese şi clovni, iar în faţă silueta unei biserici gotice uluitor de frumoasă. În dreapta, pe lângă zidul colegiului, se aflau tarabe cu produse tradiţionale ceheşti şi nişte bucătării ambulante unde, în nişte tigăi uriaşe, sfârâiau tot fel de fripturi şi cârnaţi.

În faţa catedralei am avut parte de o surpriză plăcută şi neaşteptată, care mi-a amintit de sărbătorile de Paşti din copilăriei: acel „dulap”, un fel de roată Eye, pe care l-am descris în acest review (P16) Nimerisem în mijlocul unui Festival Medieval şi toată lumea era în sărbătoare.

În capătul aleii am ajuns la Catedrala Sf. Barbara şi am intrat pe baza cuponului cu opţiunea a trei obiective de vizitat. Şi aici ni s-a înmânat o hârtie A4 cu istoricul construcţiei în limba română. Catedrala este o biserică romano-catolică a cărei construcţii a început în anul 1388 cu piatră de gresie din carierele apropiate şi cu fonduri provenite din valorificarea argintului extras din minele oraşului. De altfel, hramul bisericii poartă numele Sf. Barbara protectoarea minerilor.

Este considerată una dintre cele mai frumoase biserici gotice din Europa, patrimoniu UNESCO. Arhitecţiil construcţiei au fost membrii familiei Parler (tatăl şi fiul). De remarcat că Peter Parler (tatăl) este cel care a proiectat Catedrala Sf. Vitus din Praga.

Interiorul bisericii are un naos triplu cu mai multe altare în stil baroc, amvoane, statuete şi fresce medievale care descriu mineritul în Kutna Hora sau fresce cu motive religioase. Printre punctele de interes din interior se numără altarul cu madona gotică, statuia minerulu şi capela nordică. Deasemenea, vitraliile sunt deosebit de frumoase şi luminate artificial. În partea de vest a bisericii se află un frumos părculeţ cu arbori seculari şi alei cu flori. Aici am asistat la un spectacol de lupte medievale ce a avut loc pe o scenă improvizată.

Curtea Italiană

Se află la cinci minute de mers pe jos de centrul vechi, aproape de Biserica Sf. Iacov, o mai veche biserică din oraş. Este un compex de clădiri (unele ruinate), fostă reşedinţă regală din timpul lui Wenceslas II, loc unde se află şi fosta monetărie în care se prelucra argintul şi se băteau monedele (groşii ceheşti). La început curtea era despărţită de şanţuri fortificate, pentru a proteja atelierele de răufăcători. Complexul a fost reconstruit în stil neogotic în secolul XX şi s-a păstrat aşa până în ziua de astăzi.

Biserica Fecioarei Maria pe pătrat ( Kostel Panny Marie na náměstí )

Este situată în partea de sud a oraşului, la marginea unui frumos parc (pe strada Uhelna unde am fost şi noi cazaţi) şi în afara vechilor ziduri ale oraşului. A fost fondată în secolul XIV pe locul unei fostei capele de mineri în stil gotic. Numită şi Biserica de Jos este cea mai veche biserică din Kutna Hora. Ca orice biserică şi aceasta a avut un cimitir adiacent, însă a fost desfiinţat în locul său fiind construit un frumos parc.

În Kutna Hora mai erau şi alte obiective de vizitat, dar din lipsă de timp am preferat să ne plimbăm pe numeroasele străzi medievale din centrul vechi, iar seara, în micul parc de la catedrala Sf. Barbara, am asistat la un frumos spectacol dat de o mulţime de personaje îmbrăcate în costume medievale şi dotate cu torţe, tobe, fluiere şi măşti care mai de care mai ciudate.

Ne-a plăcut tare mult la Kutna Hora, un orăşel de provincie must see, în care nu ai cum să te plictiseşti.

Vacanţa cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 30.10.2016 16:44:53

Validat / Publicat: 30.10.16 20:46:40


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA.
VIZUALIZĂRI: 1747


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  77800 PMA (din 64 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[30.10.16 20:51:39]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Asa mai merge. Frumos si trebuie sa vad si pozele cu atentie, mai putin nr. 10.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[30.10.16 21:05:33]
» mesaj pers

   @elviramvio:

mai putin nr. 10
Am înţeles, ţii cură! Eu nu am putut să mă abţin (şi nici soţia mea care mănâncă o felie de pâine la cinci zile).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[30.10.16 21:20:06]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Nu tin cura dar n-am conditie fizica sa iau tigaia de coada! Ca doar nu m-as multumi doar cu o parte din ce e in ea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[30.10.16 23:32:56]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Neasteptat de frumos micul orasel descris, dar asteptat de frumoasa descrierea lui de mai sus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cdia
[31.10.16 19:18:41]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumos orășel, nu știu de ce l-am evitat până acum, dar e de luat în calcul. Postare faină, incitantă la a călători.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[01.11.16 10:03:47]
» mesaj pers

   @Cdia: Da, Kutna Hora este un loc de luat în calcul pentru oricine merge în Cehia.

   În Boemia centrală şi în partea de est a Cehiei mai sunt câteva orăşele la fel de interesante (Cesky Krumlov, Mikulov, Lednice, Ceske Budovice etc.) Mulţumesc pentru vizită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[01.11.16 12:20:08]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Din pacate doar votul 49 insa vine clar si 50 ca prea e frumos ce scrie aici. Am vazut iri articolul, l-am citit din doi in trei si cam la fel ecourile, am dat peste ecoul scris de @elviramvio si normal ca m-am dus glont la poza 10 :), asta e un fel de masochism, insa mai mult de atat nu am putut ieri. Acum am reluat totul si m-am bucurat de ceea ce am citit.

   Foarte frumos descris totul astfel incat sa-ti doresti sa ajungi pe acolo.

   Iar pozele chiar daca le-am vazut tragand cu ochiul in timp ce citeam, am sa le acord o atentie speciala in urmatoarele minute.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- traian.leuca
[01.11.16 14:54:11]
» mesaj pers

   @mishu:

Foarte frumos descris

   Nu ştiu cât de frumos am descris oraşul Kutna Hora (dacă tu spui că l-am descris frumos aşa o fi :) ), dar pot afirma cu certitudine că este un loc în care ai ce vedea şi nu te poţi plictisi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cdia
[02.11.16 08:27:57]
» mesaj pers

   Am văzut în fotografii Monumentul ciumei (în renovare) și mi-am amintit că în una din excursiile prin Europa am întâlnit un monument asemănător. Am dat o căutare rapidă și am descoperit că sunt multe asemenea monumente, chiar și la Timișoara este unul. Eu îl văzusem pe cel din Linz, dar mai sunt în Viena, Kremnica -Slovacia, Olomouc - Cehia, Maribor - Slovenia... și cine știe câte mai sunt...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[02.11.16 13:46:09]
» mesaj pers

   @Cdia: Asemenea monumente ale ciumei sunt mai peste tot în oraşele mari din Europa. Cred că am vizitat vreo 20 până acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[19.07.17 01:40:23]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Daaa, P10 face toți banii!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[19.07.17 13:38:15]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] În faţa cadredalei 'Fecioara Maria' din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806407">Şterge vot</a></div><span id="v9806407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] În faţa cadredalei "Fecioara Maria" din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Culoarul de interior la Catedrala 'Fecioara Maria' din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806408">Şterge vot</a></div><span id="v9806408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Culoarul de interior la Catedrala "Fecioara Maria" din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Altă imagine din interiorul cadredalei 'Fecioara Maria' din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806409">Şterge vot</a></div><span id="v9806409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Altă imagine din interiorul cadredalei "Fecioara Maria" din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Altarul cadredalei 'Fecioara Maria' din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806410">Şterge vot</a></div><span id="v9806410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Altarul cadredalei "Fecioara Maria" din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] O capelă din interiorul cadredalei 'Fecioara Maria' din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806411">Şterge vot</a></div><span id="v9806411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] O capelă din interiorul cadredalei "Fecioara Maria" din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Unul din turnurile colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806412">Şterge vot</a></div><span id="v9806412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Unul din turnurile colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Interior în colegiul iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806413">Şterge vot</a></div><span id="v9806413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Interior în colegiul iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] 'Uliţa cehească' din partea estică a colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806414">Şterge vot</a></div><span id="v9806414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] "Uliţa cehească" din partea estică a colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Una din statuile de pe 'uliţa cehească' din stânga colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806415">Şterge vot</a></div><span id="v9806415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Una din statuile de pe "uliţa cehească" din stânga colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Dintr-o asemenea tigaie am mâncat o mâncare tradiţională pe uliţa alăturată colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806416">Şterge vot</a></div><span id="v9806416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Dintr-o asemenea tigaie am mâncat o mâncare tradiţională pe uliţa alăturată colegiului iezuit din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Catedrala Sf. Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia văzută de pe 'uliţa cehă'. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806417">Şterge vot</a></div><span id="v9806417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Catedrala Sf. Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia văzută de pe "uliţa cehă".
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Arhitectura impresionantă de la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806418">Şterge vot</a></div><span id="v9806418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Arhitectura impresionantă de la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Faţada principală a catedralei Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806419">Şterge vot</a></div><span id="v9806419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Faţada principală a catedralei Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Am Fost Acolo la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806420">Şterge vot</a></div><span id="v9806420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Am Fost Acolo la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Catedrala Sf. Barbara văzută din micul părculeţ. Oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806421">Şterge vot</a></div><span id="v9806421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Catedrala Sf. Barbara văzută din micul părculeţ. Oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Offf! 'Dulapul'în care mă 'dădeam' de Paşti în urmă cu vreo 55 de ani! -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806422">Şterge vot</a></div><span id="v9806422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Offf! "Dulapul"în care mă "dădeam" de Paşti în urmă cu vreo 55 de ani!
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Interior la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806423">Şterge vot</a></div><span id="v9806423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Interior la Catedrala Sf, Barbara din oraşul Kutna Hora, Boemia Centrală, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Biserica 'Fecioarei Maria pe pătrat' din oraşul Kutna Hora, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806424">Şterge vot</a></div><span id="v9806424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Biserica "Fecioarei Maria pe pătrat" din oraşul Kutna Hora, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Clădire veche în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806425">Şterge vot</a></div><span id="v9806425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Clădire veche în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Fântână veche în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806426">Şterge vot</a></div><span id="v9806426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Fântână veche în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Monumentul ciumei din centrul vechi al oraşului Kutna Hora, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806427">Şterge vot</a></div><span id="v9806427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Monumentul ciumei din centrul vechi al oraşului Kutna Hora, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Uliţă medievală în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 30.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806428">Şterge vot</a></div><span id="v9806428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Uliţă medievală în centrul oraşului Kutna Hora, Cehia.
foto traian.leuca [30.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0988409519196 sec