74592 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cliffs of Moher

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.10.2016
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
3,5 + 2 euro
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cliffs of Moher


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Nu știu dacă ținutul vestic al Irlandei este cel mai frumos din lume, dar știu că țărmul Atlanticului și Cliffs of Moher au rămas pentru totdeauna locuri de neuitat pentru mine. Imaginile stâncilor înalte izbite de valuri înspumate, adesea bătute de vânturi turbate sunt încă vii în memoria mea vizuală și cred că vor rămâne astfel încă multă vreme.

De la Dublin - situat în estul țării, oraș care ne-a găzduit la Springfield Hotel - Leixlip, în dimineața zilei de 18 august 2016, după micul dejun, am luat drumul spre vestul extrem. De la Dublin până la țărmul Oceanului Atlantic, tăind insula în două, sunt ceva mai mult de 260 km pe care noi i-am fi străbătut în vreo trei ore dacă nu ne-am fi oprit în Athlone pentru vizita la castel. Drumul nu este dificil, iar pentru că frumusețea peisajului rural o impunea, nu ne grăbeam deloc. Am făcut și un scurt popas la Liscannor, un sat de coastă în ținutul Clare, la numai 5 km de Cliffs of Moher, ținta călătoriei noastre. Nu era în plan să-l vizităm, cu toate astea am fost informați că acolo se află Biserica Kilmacreehy, un lăcaș vechi, ruinat, care datează din sec. VI. Am rămas în centru, lângă Liscannor Hotel, la o cafea, privind în răstimpuri cerul cam înnegurat.

În această parte, Irlanda rurală este foarte plăcută și liniștitoare. Doar turiștii privesc temători către cer îngrijorați de ploile care le-ar putea compromite programul zilei. Localnicii sunt atât de obișnuiți încât par a nu le mai lua în seamă. De-a lungul șoselei, terenuri ușor vălurite, verzi, pe care pasc în tihnă vaci și porci însemnați cu roșu pe tot spatele, case răzlețite, curate și îngrijite, apoi multe, multe terenuri de golf.

Curând am ajuns la Cliffs of Moher, iar autocarul ne-a lăsat în parcarea în care așteptau încă multe alte autocare. Autoturismele beneficiază de o parcare specială, cu mult mai mare, dar ceva mai îndepărtată de centrul de primire a vizitatorilor. Centrul de primire a vizitatorilor este o clădire (dacă-i pot spune astfel) ascunsă cu totul într-un deal. Geamurile ei - ca niște ochi imenși - răsar din iarba care acoperă tot dealul.

În această clădire subterană, ca o peșteră, se află un muzeu interesant, iar cei care au mai mult timp la dispoziție merită să petreacă măcar o oră acolo. Pe ecranul central se derulează filmul unui tur aerian al zonei (să recunoaștem, de așa ceva este mai greu să ai parte în realitate), precum și două scurt metraje înfățișând ținutul Clare și împrejurimile. Mai sunt și alte atracții în special pentru copii și tineret (jocuri, să te pozezi având în spate un fundal prestabilit - minunate poze, numai bune pentru Facebook), dar cum noi nu veniserăm la Cliffs of Moher pentru acestea, am achitat cuvenita taxă de vizitare și ne-am grăbit să savurăm un crâmpei de natură adevărată.

Taxa de intrare este de 6 € - adulți, 4 € - seniori, studenți și persoane cu deficiențe locomotorii. Copiii (sub 16 ani) au acces gratuit. La Cliffs of Moher, noi am beneficiat de tarif de grup plătind fiecare câte 3,5 €.

De pe platforma din fața centrului de primire a vizitatorilor, pe o alee pietruită, lată, ne-am apropiat de țărmul înalt al oceanului. Cerul era tot întunecat și a rămas așa toată ziua, dar nu a plouat deloc. Deși prezent - cum altfel pe țărmul Atlanticului? - vântul nu ne-a deranjat pentru că nu bătea cu putere. Faleza înaltă (214 m în punctul său maxim) are 8 km lungime. Cu un parapet din dale mari, de piatră, rupte parcă din peisaj, faleza oferă privitorului uluitoare priveliști cu stâncile falnice și apele cu valuri agitate.

Cliffs of Moher este un loc impresionant pentru toți cei care ajung acolo. Numărul vizitatorilor crește an de an, iar 2016 este al treilea an consecutiv în care s-a depășit cifra de un milion de vizitatori. De curând am citit că la 22 august 2016 (patru zile după ce am fost și eu acolo) Cliffs of Moher număra deja un milion de vizitatori.

Pliantul pe care l-am primit la Cliffs of Moher informează că faleza a preluat numele unui fort ruinat - "Mothar" - demolat în timpul războaielor napoleoniene pentru a face loc unui turn de observație. În locul acestuia, în 1835, Cornelius O'Brien, unul dintre descendenții regelui irlandez Brian Boru, a construit turnul pe care îl vedem și astăzi. Având în stăpânire terenul în vremea aceea, Cornelius O'Brien a decis să înalțe turnul rotund, cu scară interioară și platformă de vizionare, numai în scop turistic.

Am urcat și eu. Pentru accesul în Turnul O'Brien se achită separat (la intrarea în turn), 2 € - adulți și 1 € - copii. E greu de redat în cuvinte simțământul ce-l ai acolo, sus, pe platformă, privind printre creneluri întinderea nesfârșită a oceanului și stâncile înalte, abrupte, înșiruite una după alta. Se spune că de acolo, în zilele cu cer senin, se pot vedea Insulele Aran, Galway Bay și chiar mult mai departe. În partea de sus a dealului, am văzut movila care marchează punctul cel mai înalt al falezei de la Cliffs of Moher, 214 m deasupra nivelului mării.

Aproape de promontoriul pe care se află Turnul O'Brien, din apă, se ițește o stâncă singuratică (Branan Mor), mică în comparație cu restul, care - privită dintr-un anumit unghi - are forma capului unei femei. De cealaltă parte, privind cu atenție și îngăduință, descoperim un sfinx. În baza acestor contururi văzute de departe, imaginația populară a creat legende pe care turismul local le cultivă în continuare cu succes.

După ce am coborât din turn, am alocat restul timpului până la întrunirea la autocar unei plimbări pe faleză, în partea sudică. Indiferent unde te-ai afla, din orice parte ai privi, imaginile sunt fantastice. Ai nevoie de mult timp pentru a străbate întreaga faleză (lungă de 8 km), dar și de grijă în deplasare. Aleea pietruită se temină la un moment dat, iar cărarea continuă mărginită de o parte de gardul unei proprietăți private, iar de cealaltă parte - cea cu oceanul - de parapetul protector din piatră.

Nu trebuie uitat că zona a fost desemnată ca refugiu pentru faună, în special pentru păsările marine care și-au făcut sălaș în cavitățile stâncilor înalte. Cliff of Moher cu peisajele sale impresionante și cu coloniile de păsări marine care trăiesc aici, împreună cu Burren - ținutul situat mai la nord - remarcabil pentru flora sa alpină și mediteraneeană într-o stranie alăturare, dar și pentru peisajele carstice și pentru mormintele sale misterioase, a fost recunoscut de UNESCO, în 2011, ca Geoparc European. Pentru ținutul Burren ca și pentru alte locuri minunate pe care nu am reușit să le văd cu ocazia acestui circuit, mi-am propus să revin în Irlanda cât mai curând.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 27.10.2016 15:25:50

Validat / Publicat: 27.10.16 16:43:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în IRLANDA.
VIZUALIZĂRI: 2402


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31250 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Michi
[27.10.16 17:12:32]
» mesaj pers

   Votat cu admiraţie pentru stil şi cantitatea de informaţii acumulată în această excursie. Cum nimeni nu e zmeu, îmi dau seama câtă muncă a fost pentru adunare, fişare, selectare poze, derularea programului, punere în text. Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[27.10.16 21:04:13]
» mesaj pers

   @webmaster: Vă rog, atașați

   https://www.youtube.com/watch?v=h_He8jyDjk4

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster39
[27.10.16 21:19:58]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[28.10.16 12:16:18]
» mesaj pers

   @iulianic: Foarte frumos articol despre o tara minunata, iar vremea usor mohorata ii accentueaza farmecul dar si misterul.

   Mie Irlanda mi se pare o tara aparte, eu am avut norocul sa vad doar orasul Dublin si tot am fost incantata.

   Atat cat am putut sa vad o zi si ceva bucatele si am incercat sa profit din plin.

   A fost o excursie minunata, felicitari inca o data, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[08.07.18 23:24:24]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cliffs of Moher» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Irlanda]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[06.01.19 11:14:33]
» mesaj pers

   @All: Ținutul vestic al Irlandei - cu țărmul Atlanticului și Cliffs of Moher - au rămas pentru mine locuri de neuitat. Și, desigur, pentru mulți vizitatori. Statisticile spun că în 2016 (anul în care am fost și eu acolo) s-a înregistrat un număr record de vizitatori - 1,5 milioane.

   Vizitatorii sunt avertizați să nu părăsească traseul marcat deoarece marginea stâncilor nu este sigură, mai multe căderi de la înălțime soldate cu moartea temerarilor fiind înregistrate.

   Recent am citit un articol care anunța decesul unui student de 20 de ani care a căzut de pe faimoasele stânci, de la 120 m înălțime, în timpul unui selfie. S-a întâmplat acum două zile sub privirile consternate ale mai multor turiști. Corpul celui decedat a fost recuperat de un echipaj irlandez al pazei de coastă și i s-a făcut autopsia la Spitalul Universitar din Limerick. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: "Nu există nimic care să sugereze că în acest caz nu a fost altceva decât un tragic accident."

   Așadar, mare atenție cei care ajungeți la Cliffs of Moher!

   Mai multe detalii aflați aici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Escapada la Cliffs of Moher (Jun.2017) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 08.07.18 de Miseropia din DUBLIN) - RECOMANDĂ
 • Cliffs of Moher (Jun.2010) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 20.09.11 de a.sr din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Un simbol al locului, o lucrarea de artă modernă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805550">Şterge vot</a></div><span id="v9805550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Un simbol al locului, o lucrarea de artă modernă.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, intrarea principală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805552">Şterge vot</a></div><span id="v9805552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, intrarea principală.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Cliffs of Moher - De la Centrul de primire a vizitatorilor, aleea care duce la țărm. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805554">Şterge vot</a></div><span id="v9805554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Cliffs of Moher - De la Centrul de primire a vizitatorilor, aleea care duce la țărm.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, intrarea principală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805555">Şterge vot</a></div><span id="v9805555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, intrarea principală.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, suveniruri, suveniruri... -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805556">Şterge vot</a></div><span id="v9805556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Centrul de primire a vizitatorilor, suveniruri, suveniruri...
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Turnul O'Brien, punct de observare pentru turiști. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805557">Şterge vot</a></div><span id="v9805557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Turnul O'Brien, punct de observare pentru turiști.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Înșiruirea stâncilor în partea sudică. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805559">Şterge vot</a></div><span id="v9805559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Înșiruirea stâncilor în partea sudică.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Stânca dură și oceanul în confruntare continuă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805560">Şterge vot</a></div><span id="v9805560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Stânca dură și oceanul în confruntare continuă.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Maluri verzi și stânci de peste 200 m înălțime. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805561">Şterge vot</a></div><span id="v9805561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Maluri verzi și stânci de peste 200 m înălțime.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În partea de nord, Turnul O'Brien. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805562">Şterge vot</a></div><span id="v9805562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În partea de nord, Turnul O'Brien.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Stânci abrupte, înalte de peste 200 m. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805564">Şterge vot</a></div><span id="v9805564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Stânci abrupte, înalte de peste 200 m.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În partea dinspre ocean, faleza are un parapet din piatră. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805565">Şterge vot</a></div><span id="v9805565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În partea dinspre ocean, faleza are un parapet din piatră.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Aleea șerpuită și în pantă spre Turnul O'Brien. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805566">Şterge vot</a></div><span id="v9805566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Aleea șerpuită și în pantă spre Turnul O'Brien.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Peisajul s[lbatic; i aleea spre Turnul O'Brien. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805568">Şterge vot</a></div><span id="v9805568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Peisajul s[lbatic; i aleea spre Turnul O'Brien.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În plan îndepărtat, parcările autocarelor și autoturismelor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805570">Şterge vot</a></div><span id="v9805570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Cliffs of Moher - În plan îndepărtat, parcările autocarelor și autoturismelor.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Plăci comemorative pentru cei care și-au pierdut viața aici. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805571">Şterge vot</a></div><span id="v9805571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Plăci comemorative pentru cei care și-au pierdut viața aici.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Branan Mor, stânca asemănătoare unui cap de femeie cu o pieptănătură înaltă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805573">Şterge vot</a></div><span id="v9805573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Branan Mor, stânca asemănătoare unui cap de femeie cu o pieptănătură înaltă.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Care dintre ele poate semăna cu un sfinx? -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805575">Şterge vot</a></div><span id="v9805575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Care dintre ele poate semăna cu un sfinx?
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Pe platoul verde, cărarea turistică. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805576">Şterge vot</a></div><span id="v9805576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Pe platoul verde, cărarea turistică.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Turiști pe cărarea de 8 km. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805577">Şterge vot</a></div><span id="v9805577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Turiști pe cărarea de 8 km.
foto iulianic [27.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Un moment de odihnă la întoarcere. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 27.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av805579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv805579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=805579">Şterge vot</a></div><span id="v9805579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(805579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f805579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e805579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Cliffs of Moher - Un moment de odihnă la întoarcere.
foto iulianic [27.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.109522819519 sec