ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
AUG-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Două restaurante bune şi ieftine despre care nu s-a scris pe AFA

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce ne-am cazat la hotel Imperial ne-am dus să mâncăm. În cursul istoriei am luat destule plase cu restaurante departe de locul cazării aşa că de data asta unul din filtrele puse la alegerea unui hotel a fost apropierea de o locantă. Pe caniculă să mergi leşinat 800-1000 m dus şi la fel la întoarcere, nu e o plăcere. Aţi putea întreba de ce nu mâncăm înainte de cazare? Păi, vrem să fim ˝liberi de sarcini˝ adică să ne tihnească mâncarea.

Restaurant Thalia este la mai puţin de 100m de hotel pe str. Holdelor nr. 4. Era mascat la teren adică avea o terasă îmbrăcată în viţă de vie cu struguri, aşa că abia l-am nimerit. Deşi era destul de târziu pentru prânz, -după patru după amiaza, - terasa era plină de clienţi care serveau dejunul sau numai ceva de băut. Terasa sugera o atmosferă de vie. Fără sa aibă butoaie sau alte decoraţiuni, prin acoperişul uşor se strecurau mlădiţe de viţă iar mocheta verde era ca un covor de iarbă. Imediat o fătucă ne-a adus meniul. Soţul a ales o supă cremă cu crutoane 8 lei, o ceafă de porc cu pireu de cartofi 16 lei iar eu o porţie de sarmaluţe cu mămăliguţă (văzusem la o masă alăturată şi mi se făcuse poftă) 13 lei şi o porţie de salată de fructe cu îngheţată, 9 lei. Am consumat şi două beri Bergenbier 14 lei. Total 60 lei. Pentru că berea era foarte rece şi mâncarea a sosit repede i-am dat 70 lei. În interior am observant trei saloane. Unul mai mic cu pereţii de cărămidă aparentă, mese de stejar şi duşumea de scândură şi alte două cu multe mese, cu bar, stative pentru sticle şi mochetă pe jos. Bineînţeles că înăuntru era pustiu, lumea îngrămădindu-se pe terasă pentru că la ora aceea se depăşiseră 30-32 de grade. Restaurantul are şi cattering şi are o bună reputaţie. A doua seară aproape terminasem ce alimente aveam aşa că am comandat cattering la telefon. La livrare la domiciliu comanda minimă este de 50 lei dar hotelul fiind atât de aproape ne-au acceptat o comandă mai mică. Ne-a adus o pizza fierbinte de 32 cm. Se numea Pizza Thalia şi avea caşcaval, şuncă, ciuperci cu sos de smântână şi verdeaţă. A costat 21 lei şi a fost delicioasă. Am mâncat un sfert şi m-am săturat lăsându-l pe soţ să se lupte cu restul. Ce a rămas pe a doua zi n-a mai fost bun pentru că s-a întărit.

Restaurantul Caprice se află pe aceeaşi stradă cu hotelul, pe Sf. Apostoli Petru şi Pavel nr. 44 faţă de hotel nr. 29. Când am intrat era zarvă mare pentru că se pregăteau de o nuntă. Nu am văzut salonul şi am mers direct în grădină. Aceasta era destul de înghesuită dar cu pomi şi vegetaţie între mese astfel încât chelnerii făceau slalom printre ele. Până ne-a adus comanda, dealtfel destul de repede, am studiat locul. Într-un havuz mi s-a părut că văd nişte bolovani. Uitându-mă la ei am văzut că unii mişcă. Vă daţi seama ce surpriză a fost pentru mine să văd pietrele mişcând şi doar nu băusem nimic? Bine, eu sunt şi cam chioară dar ori şi cât. De curiozitate m-am apropiat să văd ce este? Printre pietre erau câteva broaşte ţestoase două adulte şi vreo trei pui de aceeaşi culoare cu pietrele. Am comandat: soţul o supă 9 lei şi amândoi câte un şniţel fantezi cu şuncă şi caşcaval 2x22 lei, bere Ciuc 2x6 lei. Şniţelul era enorm, practic nu s-a putut mânca tot, poate era prea cald afară, poate eram noi prea obosiţi de umblat prin Timişoara aşa că am lăsat fiecare în farfurie câte jumătate din şniţel. Chelnerul ni l-a pus la caserolă. Cu bacşiş cu tot ne-a costat 75 lei. Şi aici, ca şi la primul restaurant am fost serviţi destul de repede şi cu politeţă iar porţiile au fost foarte mari. Ori că bănăţenii mănâncă mult, ori la noi în Bucureşti se fură la gramaj peste măsură, cert e că la Timişoara am mâncat dublu la preţuri pe trei sferturi.

V-am recomandat aceste două restaurante pentru ca în caz că vă cazaţi la hotel Imperial să mergeţi să mâncaţi la punct fix.

-va continua-

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 26.10.16 20:40:05
Validat / Publicat: 26.10.16 22:09:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.

VIZUALIZĂRI: 3465 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea cu viţă de vie şi struguri la restaurantul Thalia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[26.10.16 22:14:12]
»

@Michi: Sâc, sâc! L-am citit mâncând înghețată cu fructe de pădure! Altfel muream!

Dar am fost primaaaa! Mmmm!

MichiAUTOR REVIEW
[26.10.16 22:26:24]
»

@Zoazore: Da´ de sarmale ce zici? Ca la mama acasă.

printesa82
[26.10.16 22:44:46]
»

@Michi: Multumesc pentru acest articol foarte util. Cand ajung la Timisoara merg la fix macar!

Si ce noroc ca am mancat deja... altfel salivam vazand pozele ! O seara frumoasa va doresc.

Zoazore
[27.10.16 08:38:57]
»

@Michi: Sarut mana pentru masa! Stiti ce repede se topea inghetata? Oare de ce? Raspuns: gheata in apa!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.10.16 17:33:42]
»

@Michi: Nu îmi e deloc foame, dar sărmăluțele alea... Și numai trei?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Michi, printesa82, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Timișoara?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.25790810585022 sec
    ecranul dvs: 1 x 1