74387 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sibiul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.10.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Jucand sah in Parcul Astra


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

A juca sah in parcurile orasene se pare ca este un lucru comun. Scriu asta deoarece masutele amenajate de piatra cu table de sah erau vizibile in mai toate parcurile vizitate de mine, chiar si de peste ocean. Jucatorii de regula sint pensionari, oameni care au mult timp liber pentru socializare in parcuri si de ce nu chiar si tineret. Asta nu inseamna ca jucatul sahului este singurul lucru de facut intr-un parc.

Dar atunci cand se viziteaza Sibiul se intra inevitabil si in acest parc deoarece in jur sint multe obiective turistice. Aici turistul poate sa se odihneasca putin sau… sa joace sah. Personal acest parc a fost strabatut de mine 365 zile pe an timp de 12 ani minus zilele de vacanta deoarece aici era scoala/liceul unde am studiat (mai exact Liceul Octavian Goga) Si in toti acesti an inevitabil... am ajuns sa joc sah in parc. Ce-i drept de putine ori, preferam sahul jucat acasa sau mai tarziu la calculator.

Parcul Astra (sa nu se confunde cu Muzeul Tehnicii Populare Astra) stiuat ultracentral in Sibiu poate considerat unul din plamanii orasului. Acest petec verde dreptunghiular vazut de sus, s-a dorit a fi infiintat in 1869. Scopul amenajarii parcului a fost in primul rand recreere dar mai tarziu in secolul 20 s-au amplasat statuile (busturile) a mai multor personalitati importante sibiene.

Scurt istoric : Parcul s-a amenajat in 1879 este dreptunghiular si incepe de la Piata Unirii si Hotel Bulevard (acum Continental Forum Hotel) si se termina la strada Mitropoliei. La vest de strada Mitropoliei se afla bastionul Soldisch care facea parte din zona sudica a fortificatiilor sibiene (a 5. a incinta de fortificatii). In decursul anilor au mai avut loc reamenajari si amplasarea busturilor personalitatilor importante din Sibiu. Acestea o sa le iau pe rand la prezentarea parcului si obiectivelor din jur.

Acces in parc : La est se afla Piata Unirii, la sud Str. Mitropoliei, la nord str. Dr. Ioan Lupas si la sud str. Gheorghe Baritiu. Cateva repere pentru a gasi usor parcul ar fi hotel Continental Forum (colt sud estic) zona pietonala str Nicolae Balcescu (colt nord estic) Biserica evanghelica Sf Ioan (vest) Biblioteca Astra (sud). Catedrala ortodoxa Miropolitana cu hramul Sf Treime se afla la 2 minute de parc (nord vest).

Parcari in zona :in Piata Unirii este o parcare mare situate central aici ar trebui sa se gaseasca locuri, in afara de aceasta parcare mai este in fata hotelului Continental Forum, si pe str Mitropoliei. Tariful este de 1 leu, daca gasim sau nu loc este alta problema.

Descriere parc : Este un parc obisnuit cu 2 alei principale una in mijloc, iar cealalta alee unde sint amplasate busturile spre partea sudica. Ca si vegetatie din fericire vara este mereu umbra, iar fantana arteziana din mijlocul parcului va da senzatia de racorire. Bancile, masutele (inclusiv cele de sah) amenajarile florale sint prezente aici. La masutele de sah si in ziua vizitei a fost plin de jucatori, predominant persoane in varsta.

Busturile personalitatilor din parc : Intram pe aleea unde sint amplasate busturile imediat la dreapta in gasim pe :

Octavian Goga (1881-1938) a fost poet, politician, membru al Academiei Romane si timp de un an (1937-1938) prim ministru al Romaniei. La stanga visavis de O. Goga gasim bustul lui

Emanuil Gojdu (1802-1870) a fost un avocat renumit care toata viata lui s-a luptat pentru drepturile romanilor din Transilvania. Mergand mai departe pe partea dreapta vedem bustul lui

Badea Cirtan (1849-1911) nascut ca taran la Cartisoara (Transfagarasan) a dus o lupta intelectuala pentru independenta romanilor din Transilvania. La stanga de Badea Cartan gasim bustul lui

August Treboniu Laurian (1810-1881) a fost unul din conducatorii revolutiei din 1848 si unul dintre fondatorii Societatii Academice Romane. Ca si ocupatie a fost filolog, istoric si publicist.

Gheorghe Lazar (1779-1823) a fost fondatorul invatamantului in limba romana in Tara Romaneasca ca si ocupatie a fost pedagog, teolog, traducator.

Gheorghe Baritiu (1812-1893) a fost intemeietorul presei romanesti din Transilvania

Timotei Cipariu (1805-1887) a fost revolutionar, politician, membru fondator al Academiei Romane

Andrei Muresanu (1816-1863) a fost poet, publicist si revolutionar

Andrei Saguna (1808-1873) a fost mitropolit si reprezentant al ortodoxiei romanesti. Am scris despre el in articolul Biserica Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu

La intrare in parc dinspre str Mitropoliei gasim pe un bolovan ornamental o placuta pe care scrie ca acest parc a fost reamenajat de catre Primaria Municipiului Sibiu si Banca Transilvania

Obiectivele turistice din jurul parcului :

Biserica evanghelica Sf. Ioan : Se afla pe strada Mitropoliei intre Liceul Octavian Goga si Cafeneaua Erasmus. A fost construita in stil neogotic in anul 1883. Are un turn clopotnita in forma octogonala. Langa biserica a fost construit un orfelinat. Obiectele importante din biserica ar fi orga facuta de Horbinger W., si altarul construit de DorschlagK. Din punct de vedere al constructiei ceva s-a gresit deoarece in 1910 a trebuit demolata biserica din cauza degradarii periculoase de si nu a fost nici un cutremur in perioada respectiva. Noua biserica asa cum o vedem astazi este facuta in 1912 in acelasi stil architectural neogotic. In zilele de lucru biserica este incuiata, trebuie citite informatiile langa usa privind programul si slujbele, atunci se poate vizita in principiu duminica. Eu am avut ocazia sa vad interiorul ultima oara cu ocazia unei nunti.

Erasmus Buchercafee (librarie-cafenea) se afla langa biserica Sf Ioan in locul fostului orfelinat (Lutherhaus). Este o cafenea mai deosebita, in timp ce se savureaza ceaiul sau cafeaua (dar se gaseste si altceva) se poate citi o carte in limbile romana, germane si engleza. Programul este 9.00-19.00 doar in weekend se deschide mai tarziu (S10.00 si D11.30) Am avut ocazia sa folosesc aceasta cafenea. In trecut era alta destinatie. In anii mei de scoala aici era organizata carnaval, serbari, discoteca, pe terenul de sport iarna patinoar si vara baschet, tenis, etc. Dupa revolutie era loc de inatalnire al rockerilor din Sibiu. Pe vremea respectiva nu beam ceai si citeam carti, ci ascultam muzica rock si beam bere.

Biblioteca Astra este prima biblioteca publica a romanilor din Transilvania. Se gaseste pe partea sudica a parcului. Este compusa din cladirea originala si o cladire mai moderna construita mai recent (Biblioteca Astra corp B) Corpul A care este de fapt Palatul Astra a fost finalizata in 1905. Pe fatada sus scrie Muzeul Asociatiunii. Asta deoarece Asociatiunea Transilvana pentru Literatura si cultura poprului roman aici avea sediul. Impreuna cu muzeul s-a infiintat si biblioteca. In anii scolari am frecventat des aceasta biblioteca, dar cartile le luam acasa, in perioada respectiva functiona fara costuri daca eram elev, student. Nu stiu cum este acum, stiu doar ca este o biblioteca publica, se poate lectura acolo exista sali, dar se poate si imprumuta, sint multe sectii inclusiv biblioteca electronica, internet, tipografie. Nu stiu daca turistul are timp de citit dar eu recomand vizita.

Spitalul de pediatrie Luther : este o cladire istorica cu arhitectura baroca si art nouveau situate intre biblioteca Astra si Hotelul Continental Forum. Anul constructiei este 1906 si la inceput a avut ca destinatie sanatoriu, mai tarziu clinica de copii, Dr Martin Luther. Noi asa numim spitalul si astazi din obisnuinta. In prezent spital de pediatrie. Experiente personale : neplacute constand in internari si interventii chirurgicale la mine si altele mai recent la copil. Recomand vizita din exterior ca si cladire istorica.

Hotel Continental Forum : Construita in 1877 a avut denumirea de Haberman. Promenada pietonala din fata hotelului se numea Bretter. Cladirea originala avea 2 etaje, intre timp au avut loc adaugiri, supraetajari totusi forma originala o pastreaza inca eu o pot recunoaste imediat in orice poza istorica. Am citit intr-un ziar si au povestit bunicii ca la inceputul secolului 20 singurele 2 automobile care existau in Sibiu la acea vreme aici s-au ciocnit in fata hotelului. N-au avut loc unul de altul in orasul asta. Dupa revolutie la ultimul etaj (centru sus de tot etaj 4 acolo unde se afla si sigla cu denumirea hotelului) isi transmitea programele Radio/Tv Sibiu. Imi aduc aminte ca am luat parte o data la o discutie in direct (fara politica) in cadrul unei emisiuni. Cabina unde vorbeam era cu peretii captusiti cu cofrage de oua. Alte amintiri sint legate de mesele luate in restaurant. Au fost demult si nu le pot descrie acum. In prezent este hotelul Continental Forum. Pretul/camera/noapte pleaca de undeva de la 53 eur dar multitudinea de servicii si conditiile merita. Serviciile cele mai importante sint restaurant, bar, spa, terasa, sala conferinta.

Baia Populara Sibiu este cea mai veche de acest gen. Se afla pe partea opusa de spitalul Luther deci intrarea este dupa ce ocolim Hotelul Continental Forum de pe str. Andrei Saguna. Construita in 1904 in stil baroc are un interior splendid. Are un bazin principal de 21x9m cu adancime de 1-3m, apa 30 grC, bai in cada, sauna, sala sport, masaj. Tarifele ar fi adult/copii 8/4,5 ron, sauna 17/10 ron. Recomand pt turist vizita si o baie mai ales in sezonul rece. Experientele personale sint numeroase intotdeauna mi-a placut interiorul. Si deoarece baiatul meu ar sta daca ar putea si 24 h zilnic in apa vizitele si in prezent sint destul de dese.

Daca ni s-a facut foame este Super Mamma la capatul parcului dinspre piata Unirii. Preturi decente

Pe latura nordica a parcului este un sir de case istorice pe str Dr Ioan Lupas. Merita o vizita din exterior si macar un foto. Cred ca am ajuns cam departe de la jucatul sahului mentionat la inceputul articolului asa ca inchei aici. Recomand vizita.

WM rog acest video la inceput

https://www.youtube.com/watch?v=5svhmjrhwVM

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 16.10.2016 13:52:50

Validat / Publicat: 16.10.16 19:14:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1408


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[16.10.16 19:14:34]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[16.10.16 20:16:12]
» mesaj pers

   @AZE:

   Aveam rezervari pt Sibiu, trei zile dar o problema m-a facut sa anulez sine die. Acum inteleg ca asa trebuia, sa scrii tu intai articolele ca sa am un ghid si sa nu ma m-ai muncesc cu documentarea.

   Bune informatiile, voi reveni asupra articolelor tale cand se va implini sorocul sa revad Sibiul.

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[16.10.16 20:25:10]
» mesaj pers

   @AZE: Șiii... Aze ia SB-ul! MAT! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[16.10.16 20:55:53]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc, am fost 100% sigur de la cine primesc SB. Intialele Sibiului sunt SB atât auto cat si judet. Trebuie vizitat, merita. Se apropie târgul de crăciun. Personal astept Lights and More, tunelul de milioane de leduri colorate din zona pietonala Balcescu

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[16.10.16 21:19:42]
» mesaj pers

   @AZE: De fiecare dată când ajung în Sibiu pe timpul verii poposesc în Parcul Astra lângă fântânile arteziene pe o bancă. Motivul: delicioasa înghețată la cornet (pepene galben, măr verde) pe care o cumpăr de pe Pietonalul Bălcescu. La umbra copacilor și privind spre Biblioteca Astra momentul de relaxare îmi oferă energia necesară continuării plimbării prin Sibiu - exact așa s-a întâmplat și la începutul lunii septembrie.

   Am observat și eu mulțimea șahiștilor din parc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[16.10.16 21:38:31]
» mesaj pers

   @AZE: Si pentru mine Sibiul este un oras aparte, asta poate pentru ca "sapta-luna de miere" am petrecut-o cutreierand rasul, cazati fiind in Paltinis, dar veneam zilnic in Sibiu si vizitam ce ne traznea prin cap (nu exista AFA ca sa ne organizam programul :)).

   Insa ne placea sa ne mai si oprim pe drum in diverse locuri si sa urcam pe munte si sa admiram peisajul, sau pur si simplu in cate un sat sa ne plimbam. Am vrut sa fie ceva altfel.

   Felicitari, votat cu placere un articol frumos despre un oras de suflet.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2016] Localizarea parcului Astra in centrul Sibiului (foto din avion) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801959">Şterge vot</a></div><span id="v9801959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2016] Localizarea parcului Astra in centrul Sibiului (foto din avion)
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2016] Vedere spre parc si palatul Astra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801960">Şterge vot</a></div><span id="v9801960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2016] Vedere spre parc si palatul Astra
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2016] Aleea din mijlocul parcului (la dreapta de alee se vede grupul care joaca sah) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801961">Şterge vot</a></div><span id="v9801961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2016] Aleea din mijlocul parcului (la dreapta de alee se vede grupul care joaca sah)
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2016] Sir de case istorice pe str Dr Lupas -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801962">Şterge vot</a></div><span id="v9801962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2016] Sir de case istorice pe str Dr Lupas
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2016] Biserica evanghelica Sf Ioan (Johanniskirche) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801963">Şterge vot</a></div><span id="v9801963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2016] Biserica evanghelica Sf Ioan (Johanniskirche)
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2016] Turn clopotnita biserica Sf Ioan -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801964">Şterge vot</a></div><span id="v9801964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2016] Turn clopotnita biserica Sf Ioan
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2016] Libraria-cafenea Erasmus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801965">Şterge vot</a></div><span id="v9801965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2016] Libraria-cafenea Erasmus
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2016] Cladirea noua a bibliotecii Astra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801966">Şterge vot</a></div><span id="v9801966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2016] Cladirea noua a bibliotecii Astra
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2016] Aleea cu busturile personalitatilor din Sibiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801967">Şterge vot</a></div><span id="v9801967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2016] Aleea cu busturile personalitatilor din Sibiu
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2016] Bustul lui Emanuil Gojdu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801968">Şterge vot</a></div><span id="v9801968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2016] Bustul lui Emanuil Gojdu
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2016] Liceul O. Goga Sibiu (aici a invatat subsemnatul AZE) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801969">Şterge vot</a></div><span id="v9801969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2016] Liceul O. Goga Sibiu (aici a invatat subsemnatul AZE)
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2016] Bustul lui Octavian Goga -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801970">Şterge vot</a></div><span id="v9801970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2016] Bustul lui Octavian Goga
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2016] Bustul lui Badea Cartan -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801971">Şterge vot</a></div><span id="v9801971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2016] Bustul lui Badea Cartan
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2016] Palatul Astra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801972">Şterge vot</a></div><span id="v9801972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2016] Palatul Astra
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [OCT-2016] Bustul lui August Treboniu Laurian -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801973">Şterge vot</a></div><span id="v9801973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2016] Bustul lui August Treboniu Laurian
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2016] Bustul lui Gheorghe Lazar -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801974">Şterge vot</a></div><span id="v9801974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2016] Bustul lui Gheorghe Lazar
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2016] Palatul AStra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801975">Şterge vot</a></div><span id="v9801975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2016] Palatul AStra
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [OCT-2016] Bustul lui Gheorghe BAritiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801976">Şterge vot</a></div><span id="v9801976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2016] Bustul lui Gheorghe BAritiu
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2016] Hol intrare palat Astra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801977">Şterge vot</a></div><span id="v9801977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2016] Hol intrare palat Astra
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2016] Luther-spitalul de pediatrie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801978">Şterge vot</a></div><span id="v9801978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2016] Luther-spitalul de pediatrie
foto AZE [16.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2016] Palat Astra din alt unghi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av801979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv801979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=801979">Şterge vot</a></div><span id="v9801979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(801979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f801979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e801979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2016] Palat Astra din alt unghi
foto AZE [16.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12013220787 sec