ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.10.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 26.07.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Singapore Tomorrow’s Here Today

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Titlul articolului este inspirit din melodia selectionata anul acesta pentru Ziua Nationala Singapore.

Majoritatea agentiilor care organizeaza circuite externe, include Singapore in program doar pentru 2-3 zile. Insuficient am zis eu pentru cate sunt de vazut. Asa ca am ales si de aceasta data pachet personalizat de avion si cazare urmand ca restul sa ne descurcam pe cont propriu. Si au rezultat 6 zile pline in Singapore urmate de alte 5 in Bali. Si a cam fost asa :

5 august 2016 ora 13:10. Ne-am imbarcat in primul zbor QR 222 cu destinatia Doha Qatar unde dupa 4 ore si 30 minute de zbor, am aterizat in Doha. A urmat un scurt contact cu clima locala extrem de calda ( 40-45 grd C) si cu foarte multa umezeala la coborarea din avion spre autobuzul care ne ducea spre zona de sosiri-tranzit. Instant am transpirat ca si cum atunci as fi iesit din sauna iar obiectivele de la camera video si foto s-au aburit. Din acest motiv in lunile de vara turismul in zona, respectiv Emirate - Dubai si Abu Dhabi are perioada low-cost. Am avut la dispozitie 2 ore si 45 min. pana la decolarea urmatorului avion spre prima destinatie turistica, Singapore. Am ajuns in holul principal din Aeroportul Hamad International din Doha unde am admirat reclamele si arhitectura aeroportului dar am preferat sa ne indreptam catre terminlul E de unde am zburat spre orasul cosmopolit amplasat la intrersectia a numeroase culturi, Singapore.

La ora locala 20:25 am decolat cu zborul QR 942, un superb avion lung curier de ultima generatie Airbus A350 XWB, cu confort sporit, spatiu mai mare intre scaune pentru pasageri, design modern, entertainment pe tot parcursul zborului (filme, muzica, stiri, jocuri), mancare si servicii ireprosabile, pachet de accesorii inclusiv patura, perna, periuta de dinti cu pasta, sosete, casti, dopuri de urechi, masca de ochi, toate ca sa-ti usureze zborul. Ajunsi la bord, am fost intampinati cu zambete de stewardezele care erau foarte dichisite, parfumate si-ti creeaza senzatia ca te afli la clasa business. Ne-am ocupat locurile 22ABC, Catalina ca de obicei a preferat loul de la geam. Dupa cca.8 ore de zbor fara turbulente, am aterizat cu bine la ora 9:15 dimineata in Aeroportul Changi Singapore.

Aeroportul ne-a fascinat prin vegetatia luxurianta existenta. Citisem inainte de calatorie ca este unul din cele mai frumoase aeroporturi din lume. Am obtinut viza de intrare in singurul oras-stat din lume amplasat pe o insula in sudul Asiei. La iesire am fost asteptati de soferul agentiei contractate pentru transfer la hotel. Era umezeala dar nu asa insuportabila ca in Doha. Dupa vreo jumatate de ora am ajuns la hotel, prea devreme pentru cazare unde am rugat personalul de la receptie sa ne dea o camera inainte de ora de cazare normala.

Hotelul Rendezvous este amplasat la 5 minute de mers pe jos de staţiile de metrou MRT Dhoby Ghaut şi Bras Basah. Găzduit de o clădire colonială restaurată, hotelul oferă o piscină în aer liber şi camere cu acces gratuit la internet WiFi. Restaurantul unde urma sa servim micul dejun este amplasat la parter.

Cum era o ora prea devreme pentru a ne odihni iar daca apucam sa ne asezam in pat cred ca ne dereglam somnul, am preferat sa ne plimbam putin pana se insereaza si sa ne acomodam cu fusul orar ( cu 5 ore inainte fata de ora Romaniei). Cea mai apropiata zona turistica unde se poate ajunge pe jos este Little India, cartierul indian. Am luat contact cu agitatia cartierului, cu mirosurile puternic condimentate, arome patrunzatoare de parfumuri sau florale tipic indiene si arhitectura locala impresionata mai ales prin culori vii. Catalina a ales sa-si faca un tatuaj henna pe mana dupa care am servit masa cu specific indian la o terasa din cartier. Am comandat Haianese chicken rice, mancare traditionala care seamana cu paella cu pui ceva mai condimentata. Trebuie avut grija in Asia deoarece mancarea este predominant picanta si trebuie specificat la comanda daca se doreste altfel. Am servit si berea locala Tiger. Blocurile de locuinte sunt elegante, unele cu lifturi in exteriorul blocurilor, altele cu balcoane acoperite cu plante sau drapelul Singapore.

Ziua 1, Duminica 7 August 2016

Dupa un somn bun, ne-am trezit la ora 8 iar dupa ce am servit micul dejun – bufet suedez cu preparate mai mult asiatice decat europene dar ok – am plecat la drum sa exploram Singapore. Am facut o scurta incursiune in istoria Singapore printr-o vizita la Muzeul Civilizatiei Asiatice (acm.org.sg/visit-us/plan-your-visit). Fiind duminica, intrarea era libera. Istoria, arta, cultura din Asia ( arta islamica, altare din Indonezia, textile si istoria imigrarii) la gasim aici. Comertul a adus nu numai produse de baza si tehnologii ci si idei noi si credinte religioase in regiune cum ar fi hinduismul si budismul iar mai tarziu islamul si mai recent crestinismul. Astazi, aceste popoare din Asia de Sud-Est sunt angajate intr-o lupta tot mai intensa pentru a pastra cultura si identitatea lor. Galeria Tang Shipwreck (naufragiul Tank) spune povestea schimbului de mărfuri, idei și cultura în regiunea din jurul Singapore în urmă cu mai mult de 1100 de ani. Descoperita în 1998 in Marea Java, nava continea o incarcatura remarcabila de produse ceramice din China din timpul dinastiei Tang precum si obiecte de lux din aur si argint, obiecte de mare valoare si frumusete, reprezentand comerțul activ între China, Asia de Sud-Est, și Orientul Mijlociu islamic în timpul acelei perioade.

In vecinatatea muzeului, pe malul raul Singapore se afla Raffles Landing site - statuie amplasata in locul de unde a pornit totul ( zona Boat Quay), unde se crede ca a pasit pentru prima data Sir Stamford Raffles in anul 1819. Voi face o incursiune in timp pentru a afla cat mai multe despre viziunea fondatorului orasului Singapore, insula ce avea sa devina un centru comercial vital pentru Orientul indepartat. Locul este marcat de statuia de cca. 6m inaltime a lui Sir Stamford Raffles, mica in comparatie cu turnurile de birouri din jur care exista acum. Se spune ca Raffles a semnat un tratat cu conducatorii locali in 10 zile pentru construirea metropolei intinse a orasului. S-au infiintat scoli si biserici in limbi materne, s-a permis misionarilor si intreprinderilor locale sa se dezvolte. In 1823, Raffles a elaborat prima constitutie pentru Singapore. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Singapore a fost ocupat de Japonia. A castigat independenta fata de Marea Britanie in 1963 prin unirea cu alte teritorii foste britanice pentru a forma Malaezia. 2 ani mai tarziu a fost expulzata pentru diferente ideologice. Dupa ani de turbulente si in ciuda lipsei resurselor naturale, natiunea s-a dezvoltat rapid cu o economie bazata pe comert exterior si capital uman.

Am trecut pe langa Hotelul Fullerton, hotel istoric amplasat în Marina Bay pe care l-am vizitat intr-o zi ulterioara. Pe langa cheiurile raului Singapore unde se afla statui reprezentand oameni si activitati specifice inceputurilor, am patruns in modernul Singapore cu cladiri zgarie nori avand o arhitectura high-tech, parcuri impecabil de curate si decorate. Ne-am oprit pentru cateva minute pentru a le admira pornind la drum spre cartierul chinezesc.

Chinatown (chinatown.sg), centru cultural al tarii, a avut un inceput modest. Emigranții care doreau să facă avere în Singapore, au început să sosească în masă . Viata nu a fost ușoara pentru omul de pe stradă și acasă de multe ori nu a însemnat nimic mai mult decât o placă de lemn pentru a servi ca pat . Apă proaspătă a trebuit să fie adusa in căruțe trase de boi .

De-a lungul anilor , Chinatown s-a schimbat și a evoluat, dar rămâne enclava iubita de cultură și tradiție, cu poveștile ei de pe strazile din Chinatown . Sir Stamford Raffles a reorganizat grupurile etnice în diviziuni funcționale de-a lungul malurile râurilor . Chinezii, constituind 70 % din populația de migranți, i-au fost alocate întreaga regiune de sud-vest a râului Singapore . Străzile au fost puse într -o grilă și în cele din urmă au luat nume care reflecta scopul lor - Temple Street a dus la Templul Sri Mariamman și Sago Street la fabricile Sago .Pentru a se ajuta intre ei, au format asociatii de clan cu rol de a gasi locuri de munca ptr imigranti, a ajuta nevoiasii, a organiza festivaluri etc. Au aprut si clanuri rivale – bande de strada violente. Negustorii erau la mana lor platind taxe de protectie. A fost expansiune de jocuri noroc, prostitutie si opiu.

In 1942, in timpul celui de-al Doilea razboi mondial, Chinatown a suferit bombardamente de la aviatia japoneza. Au murit foarte multi chinezi pe strazile inguste si aglomerate. Dupa razboi, a revenit treptat si a inflorit prin anii 50.

Am mers spre sud pana la Amoy street la templul THIAN HOCK KENG TEMPLE care este cel mai vechi templu chinezesc din Singapore. A fost ridicat de marinari in memoria zeitel Ma Zu in care credeau, zeita marii care si-a dat viata pentru a da navigatorilor trecere in conditii de siguranta. Templul a fost platit de donatori individuali si a fost construit fara a fi utilizate cuie, in stilul arhitectural chinezesc cu materiale aduse din China. Este dispus de-a lungul axei traditionale nord-sud avand altare cu mai multe zeitati. De admirat partea frontala, usile pictate cu creaturi de bun augur. In traditia Taoista acestea protejeaza templul. O scandura peste prag, tine spiritele rele la distanta.

La intrare in cartierul chinezesc, zona agitata plina de tarabe cu suveniruri si restaurante, BUDDHA TOTH RELIC TEMPLE se arata impresionant, templu si muzeu buddhist cu patru etaje cu arhitectura inspirata din dinastia Tang din China. Este casa unei relicve a unui dinte a lui Buddha. Inca de la intrare am fost impresionati de holul frumos decorat si de tavanul foarte inalt. Tot in hol se afla o statuie de 9 metri a lui Buddha iar la etaj sunt expusi dintii lui Buddha. Pe acoperis se afla o pagoda superba. Exponatele de aici spun o poveste frumoasa despre istoria si arta tarii. Am asistat la slujba budista, am vazut cum oamenii aprindeau betisoare parfumate sau se rugau la zeitati.

Am colindat printre strazile inguste cu tarabe si magazine oprindu-me in zona restaurantelor – Temple street. Aici pentru prima data am incercat specialitatea locala Chilli crab. Il alegi de viu si in cateva minute ti-l aduce pe farfurie cu un sos puternic condimentat de chilli si alte mirodenii. A fost un deliciu.

Urmatorul obiectiv vizat a fost CHINATOWN HERITAGE CENTER, (chinatownheritagecentre.com.sg), muzeu in care sunt prezentate conditiile in care traiau imigrantii din China.

Sri Marriamman Temple (heb.gov.sg), numit si „Mother Goddess” asa cum este ea cunoscuta de hindusi ca vindecatoare de boli, este un templu hindus construit prin 1827 in stil arhitectural Dravidian, stil provenit din sudul Indiei care consta in turnuri in forma de piramida decorate cu sculpturi fine reprezentand zeitati hinduse si alte decoratiuni vopsite in culori luminoase. La intrare doua usi din lemn sunt impanzite cu clopote mici din aur aranjate intr-un model de grila care sunt atinse de adepti inainte de a intra. Incaltamintea ramane afara in semn de respect. Punctul principal din sala de rugaciune il reprezinta altarul central al zeitei Mariamman, flancat de altare cu alte zeitati secundare.

Am incheiat plimbarea prin cartierul chinezesc cu o croaziera la bordul barcilor traditionale Bumboat (rivercruise.com.sg), la apus,de pe Clarke Quay, navigand de-a lungul raului Singapore spre Marina Bay si am avut ocazia sa vedem schimbarile din Singapore de la istoricul port spre orasul cosmopolit. Este un contrast puternic intre cladirile vechi, istorice si cele moderne.

Ziua 2, Luni 8 August 2016

Am revenit in Little India, zona modesta dar pitoresc colorata, pentru a continua ce am inceput in ziua sosirii in Singapore. (littleindia.com.sg).

Sri Veeramakaliamman Temple este asemantor templului din Cartierul chinezesc, cu aceeasi arhitectura dar cu o alta istorie. La mijlocul sec 19 cand muncitorii indieni s-au stabilit in Little India asa cum se numeste acum, au construit un altar Hindu. Templul original a fost demolat in 1983 pentru a face loc templului care se gaseste azi aici. A durat 3 ani constructia, cu costuri ridicate, cu artizani adusi din India. Templul este dedicat zeitei Kali unde se inchina oamenii hindusi care pleaca cu un punct rosu din cenusa pe frunte . Este unul din cele mai vechi temple din Singapore. Kali ocupa pozitia centrala in altar – este Mama Divina – reprezinta ciclul nasterii prin moarte. Numele vine din Sanskrit ( limba indiana din antichitate) pentru „timp fara sfarsit”. Este cunoscuta ca si o distrugatoare a raului. Poarta centrala, pe acoperis - rand pe rand, sunt prezentate figuri cu zeitati care parca povestesc invataturi hinduse. Ganesh cu capul de elefant este un zeu la care se inchina cei mai multi hindusi si se spune ca indeparteaza obstacolele; este invocat la inceputul rugaciunilor pentru a ajuta sa stearga mintea . La intrare in templu, umerii trebuie sa fie acoperiti. In religia hindusa, mana stanga este pentru toaleta deci atingerea obiectelor sacre cu mana stanga este o impolitete.

Continuand pe Serangoon Road in drumul spre Mustafa Mall, am facut cateva fotografii la alte 3 temple hinduse si budiste – Sri Srinivasa Perumal Temple, Sakya Muni Buddha Gaya Temple numit si templul celor 1000 de lumini/faclii aprinse in timpul ceremoniilor unde sunt pictate episoade din viata lui Buddha si Leong San Temple.

De la Mustafa Mall am luat un taxi pana la Cartierul musulman – Kampong Glam. In istoria timpurie a coloniei, conform planului lui Raffles, Kampong Glam a fost desemnat pentru resedinta sultanului si a comunitatii arabe. Ulterior a fost restaurant iar azi a prins viata si culoare, cu magazine de artizanat si restaurante pe Arab street, Baghdad street. Case foarte frumos pictate se gasesc pe Haji Lane, o straduta ingusta din imediata apropiere. Amplasata in inima comunitatii musulmane, se afla una din cele mai importante moschei din Singapore, Sultan Mosque. Moscheea are o sala de rugaciune care poate gazdui pana la 5000 de de oameni pentru rugaciune.

In apropiere am servit pranzul la un restaurant cu specific marocan timp in care Adhanul s-a auzit de la minaretul moscheii chemand credinciosii la rugaciune. Pentru o clipa ne-am simtit ca intr-o tara musulmana.

Am parasit zonele istorice incarcate de traditii si am ajuns la polul opus, in zona parca desprinsa din filme SF – Marina Bay cu luxosul hotel Marina Bay Sands, gradinile Garden By The Bay si spectacolul de lumini si muzica oferit de OCBC Skyway – The Supertrees.

In program aveam planificata o plimbare la inaltime cu Singapore Flyer , cea mai mare roata de observatie din lume, mai mare decat cea din Londra, dar am schimbat optand pentru a urca la etajul 57 al Hotelului Marina Bay Sands – Observation Deck, puntea de observatie de unde am putut admira panorama orasului dar si celebra piscina Infinity Pool . Accesul la piscina este permis doar pentru turistii cazati la hotel. Hotelul are forma unei nave sustinute de 3 turnuri inclinate in care sunt camerele de hotel iar la parter sunt magazine cu restaurante, cazino si un mare mall din care se poate iesi in zona de promenada. In spatele hotelului, undeva la etajul 5, este accesul spre Garden By The Bay. Gradinile sunt spectaculoase mai ales prin cele doua sere unde accesul este contra cost – Flower Dome si Cloud Forest.

FLOWER DOME incanta privirea prin colectiile de plante uimitoare din zonele cu clima mediteraneana – Chile, Africa de sud, California. Ne-am plimbam printre baobabi neobisnuiti, plante suculente si maslini vechi de o mie de ani spre sectorul dedicat orhideelor.

CLOUD FOREST te intampina de la intrare cu o cascada de 35 metri si cu plante exotice – orhidee, plante ulcior, ferigi care provin din zonele montane tropicale.

Atractia principala a parcului o reprezinta copacii giganti de 22 metri, Supertree Grove cu structura metalica imbracata pe verticala cu plante diverse. In fiecare seara, turistii au parte de un specatcol uimitor de lumini si sunete. Am poposit aici sa fim printre spectatori.

Ziua 3, Marti 9 August 2016 - National Day - La Multi Ani Singapore!

In urma cu 51 de ani, in 1965, Singapore s-a retras din componenta Federatiei Malayesiei si s-a proclamat republica independenta. Azi am vazut singaporezi purtand tricouri in culori alb-rosu, inscriptionate cu 51, steagul si National Day iar pe fata aveau desenat drapelul Singapore. Ca si in anii anteriori, s-a organizat parada militara urmata de dansuri, concerte live , numai ca anul acesta evenimentul s-a desfasurat pe stadion si nu in zona Marina Bay.

In prima parte a zilei am vizitat Zoo Singapore, amplasat destul de departe spre nord. Aglomeratie mare in parc fiind zi libera. Am achizitionat pachet de bilete care cuprinde Zoo, Jurong Bird Park si River Safari inclusiv safari de noapte. Este mai rentabil acest bilet combinat decat alegerea separata a doua atractii pe care le doream. Parcul este destul de mare si frumos aranjat, impartit pe mai multe sectoare din diverse zone ale lumii – Ethiopia, Australia, Elefanti din Asia, dar si pe grupe de pasari sau animale. In diverse locuri se tin la ore prestabilite tot felul de reprezentatii cu elefanti, pasari, pinguini etc. In drumul spre River Safari, am ajuns la Giant Panda Forest unde sunt red Panda si cei doi Panda, Kai Kai si Jia Jia. Din punctul meu de vedere River Safari nu merita a fi facut deoarece este o simpla plimbare pe lac cu ambarcatiune similar cu plimbarea pe lac la Herastrau.

Dupa orele 14-15, am ajuns in Marina Bay pentru a vizita promenada, Hotelul Fullerton ridicat maret pe esplanada, simbolul orasului Singapore - Merlion - leul cu trup de peste care se odihneste pe creasta unor valuri. Este locatia cea mai aglomerata si fotografiata din Singapore. Singapura se traduce orasul leilor chiar daca nu sunt lei in Singapore.

Makansutra este zona culinara de langa esplanada unde este foarte aglomerat seara, cu greu gasesti locuri libere la mese. Chilli crab este nelipsit.

Din pacate, anul acesta de Ziua Nationala nu s-au lansat focurile de artificii din zona Marina Bay ci direct de la stadion, dezamagiti fiind in special fotografii pregatiti cu trepiede, declansatoare etc pentru a surprinde cea mai frumoasa panorama .

Ziua 4, Miercuri 10 August 2016 - o zi in Sentosa

A fost o zi speciala plina de distractie si peisaje incantatoare oferite de Sentosa, o insula la sud de Singapore accesul pe insula fiind divers: cu telegondola, monorail, autobuz, auto. Noi am ales monorailul cu punct de plecare din mallul VivoCity Shopping Mall unde este si statie de metrou asa ca de la hotel se ajunge foarte usor pe insula.

Monorailul Sentosa Express are statie chiar la Universal Studios unde am coborat. Am intrat intr-o lume magica cu atractii impartite pe teme diverse. La intrare te intampina Hollywood cu muzica retro, cladiri si masinile anilor 50-60, studiouri de film, bulevardul stelelor de la Hollywood Walk of Fame, minionii care atrag copiii ca un magnet, continuand cu zona New York care reproduce la scara mai mica anumite cladiri din New York, statia de metrou Subway etc. Am trecut pe langa Sci-fi City, un popas la Ancient Egypt si Lost World si ultimele doua zone dedicate printeselor si animalelor –Far Far Away respectiv Madagascar. Am iesit din aceasta lume a copilariei catre sudul insulei considerat cel mai sudic punct al continentului asiatic. Este un loc exotic unde te poti bucura de peisaje cu cocotieri pe nisipul fin avand in fundal marea cu vapoare. Poti face o baie sau poti savura un cocktail, un pahar de vin la una din terasele Bora Bora Beach Bar sau Bikini bar si admira frumosul apus de soare. Noi le-am ales pe toate si a fost spectaculos. Sunt doua plaje in sudul insulei – Palawan Beach si Siloso Beach. Pentru intoarcere spre hotel am ales aceleasi mijloace de transport, monorail si metrou.

Ziua 5, Joi 11 August 2016 - o zi in natura

O alta zi superba inceputa cu pasari viu colorate din Jurong Bird Park, continuand cu vegetatia exotica luxurianta din Botanic Garden si incheind cu o lume a vietii de lux cu multe centre comerciale pentru shopping de pe Orchard Road.

Parcul de pasari te poarta printr-o lume a diverselor specii de pasari. La intrare te intampina pinguinii intr-un decor antarctic urmati de pasarile flamingo care contrasteaza prin culoarea lor portocalie deschisa cu vegetatia. Au urmat pelicanii, lebede, struti, vulturi dar atractia principala a parcului a fost spectacolul din zona Pools Amphiteatre cu papagali, Hornbills & Toucans dar si Lory Loft, locatia unde poti servi o cafea in centrul junglei si poti sa dai de mancare unor frumosi papagali foarte colorati care nu vor inceta sa se aseze pe maini sau pe umeri fiind momentul ideal pentru fotografiat.

In partea a doua a zilei am ajuns in mijlocul naturii, la gradina botanica. Am intrat pe poarta Nassim ca sa fim mai aproape de 3 zone pe care doream sa le vizitam – Rain Forest, Ginger Garden si Orchid garden.

Rain Forest Singapore este una din cele mai vechi ramasite ale padurilor tropicale din Singapore situata chiar in inima orasului Singapore aproape de Orchard road. Gradina gazduieste o impresionanta colectie de arbori tropicali, specii rare sau pe cale de disparitie. Pasind pe aleile marcate, am intalnit ratanul care este un palmier din trestie de zahar, arbori afrodisiaci care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui Tongkat Ali Tree, gigantii din padure ca arborele Meraga cu scoarta atractiva, Arborele Jelutong cu lemn de esenta tare, liane diverse numite si vita de vie a lui Tarzan, arborele Kempas care poate ajunge la 45m inaltime si un diametru de pana la 1m. Impresionant este Strangulatorul Fig, un arbore ficus ale carui radacini „stranguleaza” arborii sau plantele vecine care mor Figul ramanand in locul lor. Am fotografie langa tulpina acestuia. Peisajul nu este complet fara sunetul pasarilor tropicale care convietuiesc acolo.

Ginger Garden te poarta printre cascade, lacuri si peste 500 specii de gingeri ( ghimbir) din care am citit ca unele specii sunt pe cale de disparitie.

Orchid Garden este un must see. Inca de la intrare fantana in cascada pe fundalul copacilor, palmierilor si arbustilor tropicali impreuna cu aranjamentele de orhidee colorate amplasate de-a lungul aleilor iti incanta privirea. Am inceput calatoria in aceasta gradina pe alei flancate cu mii de specii de plante care mai de care mai incantatoare, am ajuns la gradina VIP, sere cu aranjamente superbe de orhidee, zone aclimatizate care simuleaza temperatura din zonele inalte tropicale cu plantele care cresc in acele zone si multe alei cu arcade impresionante de orhidee, liane si arbori tropicali. Este un adevarat spactacol care nu trebuie ratat.

Dupa orele petrecute in mijlocul naturii si avand in vedere ca gradina botanica este amplasata in capatul Orchard road care ajunge la hotel, am deciz sa incheiem ziua prin mall-uri dar tin sa precizez ca dupa vreo 2 malluri ne-am cam saturat de shopping. Este un oras al cumparaturilor intr-un alt oras numit Singapore. Pentru cei dependenti de shopping ar trebui vreo 4-5 zile sa iei la rand toate mall-urile de pe Orchard road.

Ziua 6, Vineri 12 August 2016

Azi a fost planificata ca zi pentru obiective neacoperite in zilele anterioare dar si pentru ultimele cumparaturi. Am decis impreuna ca fetele sa mearga dimineata pe Orchard road iar eu am luat metroul sa revad China Town. Zis si facut. Am revenit la BUDDHA TOTH RELIC TEMPLE unde am urcat la etajele superioare unde sunt adapostite in muzeu diverse obiecte si statui antice chinezesti, am ajuns si la ultimul nivel pe terasa unde poti admira impresionanta pagoda si gradina de flori si arbusti tropicali. Cateva reprize de ploaie nu m-au impiedicat ca sa colind printre tarabele de suveniruri pentru ultime achizitii . Dupa ora pranzului am revenit cu totii in Marina Bay unde am urcat in copacii Supertree Groove care seara ofera acel spectacol de muzica si lumini dupa care am asistat seara la un spectacol de lumini si lasere pe promenada hotelului Marina Bay, un spectacol de ramas bun care parca ne-a indemnat sa revenim in Singapore .

Ziua 7, Sambata 13 August 2016

Este ziua in care parasim cu greu Singapore pentru destinatia urmatoare Bali .

Diaporama poate fi vazuta aici: youtu.be/3eBqPUwhlc4


[fb]
---
Trimis de mcnegoita in 10.10.16 08:49:54
Validat / Publicat: 11.10.16 18:34:08
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ASIA - ALTE LOCURI

VIZUALIZĂRI: 3888 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mcnegoita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 orhidee
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [11.10.16 18:32:30] »

@mcnegoita:

Hotelul Rendezvous este amplasat la 5 minute de mers pe jos de staţiile de metrou MRT Dhoby Ghaut şi Bras Basah.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

===

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

AZE [11.10.16 20:14:28] »

@mcnegoita:Felicitări pentru articol si pentru ca ați ajuns acolo. Fotografiile de asemenea sint extraordinare, impreuna cu cele realizate in NYC le consider cele mai bune fotografii de pe AFA. M-ar interesa totuși si prețul, lipsește din caseta tehnica. O seara faina si multe călătorii/fotografii în continuare.

mprofeanu [11.10.16 20:49:28] »

@mcnegoita: Felicitări pentru review și poze! Am fost și eu acolo acum 2 ani și mi-am reamintit cu plăcere despre ce ai scris tu și ce am văzut și eu.

Din păcate nu am mai avut timp să mai scriu despre Singapore și m-am oprit cu scrisul doar la Insula Sentosa și la Grădina Botanică.

mishu [11.10.16 23:15:30] »

@mcnegoita: Acest articol este ca o poveste inainte de culcare. Am citit cu mare placere desi putin cam in diagonala din cauza de ora, l-am pus frumos la Favorite deoarece tare bine le spui iar maine dimineata va fi primul articol pe care il voi citi, de fapt reciti.

In ceea ce priveste pozele, la cat de frumoase sunt si ce aparat ai avut pentru a le face, numai atat ne dai?

Felicitari, votat cu mare placere si cu acordarea unui SB binemeritat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico [12.10.16 00:59:57] »

Eu parca am fost acum 100 de ani in Singapore, asa de nou mi s-a parut ceea ce am citit aici.

Am fost sus la Marina Bay pe cind inca nu se inaugurase mallul de la baza. Iar despre copacii aia luminosi nici nu se povestea.

Sinteti o familie frumoasa iar domnisoara cred ca e invidiata de toti prietenii pentru poza cu Marina Bay!

webmaster [12.10.16 08:22:49] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mcnegoita [12.10.16 08:55:54] »

@mprofeanu: multumesc, o sa va contactez prin primavera sa va cer mai multe detalii despre Japonia.

mishu [12.10.16 09:19:47] »

@mcnegoita: Am constat acum de dimineata ca au mai aparut niste poze si mai sunt inca cateva. Minunate si acestea, dar am o intrebare, oua negre ai incercat? ca eu nu am avut curajul asta. Eu am fost de 2 ori in China in interes de serviciu (plus 3 zile Malaezia si 3 zile Taiwan) insa acele oua nu le-am incercat. In rest am incercat multe chiar si gandaci, dar pentru acele oua am avut o retinere.

Mi-au placut toate destinatiile asiatice si m-as intoarce cu mare drag in acele locuri.

Inca o data felicitari pentru destinatia aleasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mcnegoita [12.10.16 09:26:03] »

@mishu: am omis si regret. Dar cred ca daca miroseau cumva aiurea nu le incercam. In afara de chilli crab si alte fructe de mare nu m-am aventurat in bucataria locala.

monaserban [14.10.16 11:48:36] »

@mcnegoita: frumos articolul si felicitari

Am o intrebare? am vazut ca ati facut si plaja?

In afara de insula Sentosa se mai face plaja undeva? O sa plec in curand 7 zile in Singapore si ma gandeam ca vreo 2 zile le-as petrece la plaja

mcnegoita [14.10.16 12:28:28] »

@monaserban: alta locatie nu cred ca exista sau cel putin eu nu am vazut nici in cautari nici in ghidul touristic Top10Singapore. Plaja este ok in Sentosa dar apa cam este cu alge etc deci nu foarte ok. Noi doar o fuga am fost la plaja pentru ca am alocat o sigura zi pentru Sentosa in care am fost si la Universal. Nu am ajuns spre vestul plajei, poate acolo apa e ceva mai ok

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
silvia tudoran [02.11.16 14:46:47] »

@mcnegoita: vai! ce mult mi-a plăcut!

imi place că ai chef de povestit și nu te zgârcești la cuvinte!

iar de poze... ce să mai zic de poze?! superbe! unele sunt demne de wallpaper.

și uite cum mi-ai țesut un firicel de dorință de a vizita Singapore...

cât a costat tot? estimativ... măcar cazarea și masa.

mi-a plăcut mult tot pachetul (review și poze) și te-am votat!

felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mcnegoita [02.11.16 14:50:30] »

rog adresa de mail si multumesc

mcnegoita [02.11.16 14:54:59] »

@silvia tudoran: va rog adresa de mail si multumesc

silvia tudoran [02.11.16 15:34:08] »

@mcnegoita: am trimis-o prin mesaj personal

webmasterX [23.02.17 22:50:35] »

Splendide (și) aceste 2 poze încărcate azi!

Da' știu că ești zgârcit (probabil) să le împărtășești cu noi! :-P

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, AZE, mcnegoita, mishu, monaserban, mprofeanu, silvia tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Singapore:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061190843582153 sec
    ecranul dvs: 1 x 1