74151 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Moieciu și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.10.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Natura și omul pe DN 73F: Cheia – Moieciu de Sus


Sfârșitul de august a fost o surpriză plăcută pentru mine, am descoperit o zonă minunată a țării noastre, un loc unde natura se împletește în mod fericit cu așezările umane. Este vorba de perimetrul localităților Cheia – Moieciul de Sus, acolo unde cadrul natural încadrează atât de bine casele localnicilor, dar și pensiunile și casele de vacanță. Cazați fiind la Mistral Resort (vezi impresii) am putut explora puțin zona și admira lucrările naturii dar și intervențiile omului.

Din drumul național care străbate Culoarul Rucăr-Bran se desprinde la un moment dat un (fost) drum județean, refăcut și ridicat la rangul de drum național (73F). În dreptul Primăriei Moieciu începem incursiunea în această zonă montană superbă. Ne va însoți în permanență râul Turcu, cunoscut și drept râul Moieciu, care izvorăște din două izvoare situate în pădurile de brazi care încep după Mistral Resort. Râul adună mai mulți afluenți, îl observăm când pe dreapta, când pe stânga, traversează localitatea Bran, ca în final să își verse apele în zona Tohanu în râul Bârsa.

Nici nu parcurgem câteva sute de metri și încep să apară pe ambele laturi ale șoselei case, vile și pensiuni care mai de care mai frumoase. Florile nenumărate cu o cromatică nemărginită și arhitectura de bun gust individualizează anumite clădiri; de asemnea, curțile amenajate cu filigorii, leagăne de tot felul, locuri de joacă pentru copii în stil rustic, ornamente de lemn (fântâni, căruțe, rădăcini decorative) și arbuști ornamentali întregesc imaginea idilică a unor proprietăți. Din loc în loc întâlnim mici magazine cu „de toate” – utile pentru cei care doresc completarea proviziilor ori alte diverse chestii. Înconjurate cu garduri de lemn putem vedea și mici grădini de legume fiindcă în zonă trăiesc și localnicii propriu-zis, nu numai proprietarii de pensiuni și turiștii. Grămezi de lemne așezate ordonat nu lipsesc din curți deși e vară – ele demonstrează faptul că iernile vin devreme aici și gerul poate face flori pe ferestre iarna dacă nu suntem pregătiți.

O parte a satului Cheia e situată pe teren mai plat, înălțimile fiind mult mai departe de axul drumului. Treptat dealurile înalte se apropie și îngustează raza vizuală; pe culmi sunt întinse fânețe și căpițe ordonate linear. Satul a fost inițial o așezare în care creșterea animalelor era ocupația principală a sătenilor, păstoritul încă influențează gastronomia locală (brânza de oaie și pastrama fiind pe primul plan). Cel mai important monument religios cu valoare istorică din zona aceasta este biserica „Adormirea Maicii Domnului” edificată pe o bază veche din secolul al XVIII-lea. Picturile exterioare, medalioane cu sfinți în registrul superior, realizate la începutul anilor 1800, creează o pată de culoare pe fundalul pădurii verzi.

Urmează o zonă ceva mai sălbatică, împresurată de stânci și îmbrăcată în brazi, care se desfășoară pe câteva sute de metri: Cheile Grădiștei. Râul Turcu și-a săpat drum printre stâncile calcaroase formând o trecătoare pe unde astăzi meandrează șoseaua construită de om. Deasupra autoturismului se înalță un perete vertical de rocă, situat la peste 1000 m înălțime, numit Vârful Colțul Cheii. La ieșire din scurtele chei se deschide un drum la dreapta spre marele complex turistic Cheile Grădiștei.

După ce străbatem un mic platou pe care pensiunile și-au făcut loc pe orice petic de pământ disponibil ajungem din nou într-o mică trecătoare împădurită. Aici vom opri 30 minute pentru a admira Cascada „La Chișătoare”, un fenomen natural plăcut ochiului. Puteți identifica rapid locul după podețul de lemn care traversează râul Turcu pentru facilitarea accesului turiștilor (podul s-a cam șubrezit și exista un indicator de „Acces interzis”). Cascada formată de firele de apă ce se preling de la o înălțime de 15-20 m pe mușchi și stâncă seamănă puțin cu surata sa, „celebra” cascadă Bigăr. Mi-am propus să ajung și iarna aici pentru a vedea firele de apă înghețate sub forma unor coloane de cleștar.

După acest mic pas montan intrăm în localitatea Moieciu de Sus, loc în care factorii naturali și-au dat întâlnire pentru a oferi omului condiții ideale de odihnă și relaxare (aer ozonat, natură cât cuprinde, radiații ultraviolete bogate). Unitățile de cazare se înșiră ca mărgelele, una după alta; trebuie să te documentezi asiduu pentru a identifica exact locul care să întrunească exact dorințele fiecăruia. În apropierea virajului la stânga pe Valea Băngăleasa, pe o înălțime se află biserica satului având hramul „Adormirea Maicii Domnului” (și aici avem câteva picturi exterioare).

Mergând spre capătul drumului asfaltat avem permanent în fața ochilor creasta stâncoasă a munților și verdele coniferelor. Garduri de lemn se înșiră pe culmile ce împresoară talvegul văii delimitând bogate fânețe; odăi simple sunt aruncate ici-acolo pe dealuri. Panglica de asfalt se termină în fața barierei care limitează accesul în Parcul Național Bucegi, de aici încolo drumețiile se fac doar pe jos.

Menționez în mod aleatoriu pensiuni, minihoteluri ori vile care mi-au atras privirea: Turnul, Codruț, Podul Turcului, Vraja Muntelui, Cezar, Darius, Millenium, Perla Carpaților, Crăiasa Munților, Arnica, Pui de Urs, Regina Munților și multe altele, mai mici ori mai mari. Încă se mai construiesc diverse clădiri, cu felurite funcțiuni, dar cred că zona a ajuns aproape de maximum de „încărcare umană” pentru a se păstra un echilibru. Am observat și câteva căsuțe vechi, urme ale vechilor așezări pastorale. Anumite imagini se pretează pentru reproducerea în serie, ilustrate minunate ale acestei zone montane.

Omul a încercat să domine natura, dar în zona Cheia-Moieciu de Sus el a reușit doar să se integreze în natură. Respectând natura, ne respectăm pe noi înșine!

---
Impresii încărcate de tata123 in 05.10.2016 08:23:29

Validat / Publicat: 05.10.16 13:04:33


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2740


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39800 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[05.10.16 14:07:38]
» mesaj pers

   @tata123: O zona frumoasa cu peisaje minunate. Daca mai intai am admirat peisajele, ulterior am admirat casele si multitudinea de flori de la geamuri si balcoane. Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.10.16 15:20:16]
» mesaj pers

   @tata123: O să încep comentariul meu cu ideea de final: așa este, dacă respectăm natura ne respectăm pe noi înșine și respectăm totodată și generațiile care vor veni după noi și care se vor putea bucura, la rândul lor, de tot ceea ce oferă natura înconjurătoare!

   Din păcate, mulți dintre cei care ies în natură, uneori fie și pentru numai 2-3 ore, lasă în urma lor un dezastru greu de imaginat! Am avut în această vară ocazia de a ne plimba în câteva rânduri pe potecile montane și în unele locuri ne-am îngrozit chiar de multitudinea de deșeuri abandonate pe marginea potecilor. Acei inconștienți chiar nu realizează că vor trece poate niște sute de ani până când gunoaiele pe care ei le-au abandonat se vor descompune...

   În fine, să revenim puțin și la zona prezentată, un areal superb pe care l-am vizitat și noi în urmă cu câțiva ani și despre care mi-a făcut plăcere să citesc! Și fotografiile sunt reușite, mă fac să mă gândesc tot mai mult la o nouă ieșire în zona Bran-Moieciu. Doar vremea să ne mai ofere câteva zile mai călduțe, preferabil în timpul finalurilor de săptămână! Știu, nici nu sunt pretențios! :)

   Felicitări pentru acest articol, l-am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[05.10.16 15:29:11]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Mulțumesc pentru aprecieri. Trebuie să avem grijă de natură, să fim conștienți...

   Am citit minighidul ce l-ai dedicat zonei Cheia-Moieciu de Sus, Șimon, Peștera și Măgura (vezi impresii) - bine scris și fotografii superbe de la început de vară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[05.10.16 16:25:31]
» mesaj pers

   @tata123:

   O zona superba, merita strabatuta des.

   Despre om si natura insa este mult de zis, sunt multe de facut, din pacate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[05.10.16 20:37:34]
» mesaj pers

   @tata123: Frumoasă zona și frumoase poze! Trec pe acolo cel puțin de 5-6 ori pe an mergînd spre Brașov. În chei nu am mai fost de vreo 4 ani dar prin pozele tale mi le-ai readus în minte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[05.10.16 21:46:03]
» mesaj pers

   @elviramvio: Deocamdată ne bucurăm de natură și (unii dintre noi) încercăm să o menținem curată.

   @mprofeanu: Mă bucur că imaginile v-au adus aminte de această zonă minunată.

   România are multe zone frumoase, unele puțin cunoscute/promovate și astfel nu prea mulți turiști ajung pe acele meleaguri. În ultimele două luni am făcut drumuri destul de lungi prin țară și, pe lângă obiective mari și arhicunoscute, am observant și altele mai mici, mai isolate, dar care au farmecul lor. Trebuie doar să călătorim fără a ne grăbi până în cele mai ascunse unghere ale României. Curaj!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- calatorul
[04.11.16 14:58:13]
» mesaj pers

   @tata123: Frumoase locuri, frumoasa prezentare, ca si pozele insotitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Râul Turcu în apropierea Cheilor Grădiștii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797138">Şterge vot</a></div><span id="v9797138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Râul Turcu în apropierea Cheilor Grădiștii.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Râul Turcu în amonte, lângă Mistral Resort. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797139">Şterge vot</a></div><span id="v9797139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Râul Turcu în amonte, lângă Mistral Resort.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (secolul al XVIII-XIX-lea) - satul Cheia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797140">Şterge vot</a></div><span id="v9797140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (secolul al XVIII-XIX-lea) - satul Cheia.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Picturi exterioare de la începutul secolului al XIX-lea - biserica din satul Cheia - monument istoric. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797141">Şterge vot</a></div><span id="v9797141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Picturi exterioare de la începutul secolului al XIX-lea - biserica din satul Cheia - monument istoric.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Spre Cheile Grădiștii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797142">Şterge vot</a></div><span id="v9797142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Spre Cheile Grădiștii.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Vârful Colțul Cheii - Cheile Grădiștii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797143">Şterge vot</a></div><span id="v9797143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Vârful Colțul Cheii - Cheile Grădiștii.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Pod acces către cascada „La Chișătoare”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797144">Şterge vot</a></div><span id="v9797144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Pod acces către cascada „La Chișătoare”.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Fire de apă la cascada „La Chișătoare” - Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797145">Şterge vot</a></div><span id="v9797145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Fire de apă la cascada „La Chișătoare” - Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Altă latură a cascadei „La Chișătoare”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797146">Şterge vot</a></div><span id="v9797146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Altă latură a cascadei „La Chișătoare”.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Firișoarele de apă se scurg pe mușchi și stâncă - cascada „La Chișătoare”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797147">Şterge vot</a></div><span id="v9797147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Firișoarele de apă se scurg pe mușchi și stâncă - cascada „La Chișătoare”.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Casă veche în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797148">Şterge vot</a></div><span id="v9797148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Casă veche în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797149">Şterge vot</a></div><span id="v9797149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797150">Şterge vot</a></div><span id="v9797150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797151">Şterge vot</a></div><span id="v9797151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797152">Şterge vot</a></div><span id="v9797152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797153">Şterge vot</a></div><span id="v9797153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797154">Şterge vot</a></div><span id="v9797154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797155">Şterge vot</a></div><span id="v9797155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797156">Şterge vot</a></div><span id="v9797156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Peisaj în zona Cheia-Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Peisaj în zona Moieciu de Sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797157">Şterge vot</a></div><span id="v9797157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Peisaj în zona Moieciu de Sus.
foto tata123 [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Șoseaua care merge spre Parcul Național Bucegi, pe Valea Băngăleasa. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797158">Şterge vot</a></div><span id="v9797158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Șoseaua care merge spre Parcul Național Bucegi, pe Valea Băngăleasa.
foto tata123 [05.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.166306972504 sec