74017 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Marea Baltică

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.09.2016
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 7 zile
TIP: TEAM-BUILDING
PREŢ:
1300 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călător la Marea Baltică, în nordul Germaniei - sejur individual


Sejur individual la Marea Baltică, în nordul Germaniei

Deschid în fine laptopul, după o prea lungă hibernare... am hoinărit/șezut dragi prieteni două luni departe de casă, am fluierat de fericire, cu ochii după rațe, bărci, vapoare, stuf, flori prin canalele olandeze, am navigat oleacă cu ochii prin Marea Nordului pe lângă Haga, m-am răsfățat în premieră 7 zile la Marea Baltică la germani, plantându-mă într-un scaun uriaș, a curs romantismul prin mine prin zona lacurilor nordice germane și pe final mi-am lipit solid tălpile pe plajele de la Oceanul Atlantic în mult iubita Portugalie, la început de septembrie, într-un sejur solo, extrem de colorat.

Observați vă rog că zeii darnici au introdus în ,,vasul’’ de vacanță componenta lichidă, deși eu nu sunt deloc amatoare de plajă și căldură, nici nu știu să înot, dau din mâini doar cu aparatul foto, iubesc la nebunie peisajele marine, vapoarele, scoicile, marinarii, bărcile, pescarii, dunele de nisip, apusurile de soare, promenadele lungi pe faleze, digurile, plajele sălbatice... aduc ,,elogii’’ și vremii de vară ce a cântat partituri variate, schimbându-mi stările sufletești.

Gata cu introducerea, că mi-au crescut aripi înotătoare... la orizont se conturează coasta Mării Baltice germane, care îmi pâlpăia pe radar de o vreme, ce greci, ce spanioli, voiam un sejur atipic. Neamurile române –olandeze înrudite prin acte, au închiriat din iarnă un apartament într-o stațiune balneară, menționată și în romanul lui Thomas Mann, în celebra lui carte, Casa Buddenbrook... să vedem dacă ghiciți numele orășelului, ales ca bază de explorare a celui mai nordic stat german, Schelswig –Holstein -am dat o raită si la vecini ,în Mecklenburg Pomerania Inferioară.

Tablou matinal de vară, pe coasta Mării Baltice

Eu sunt momâia cu ochelari ce stă tolănită într-un coș uriaș de ratan, ce seamănă cu un fotoliu sau o căsuță veselă... plaja albă e cam pustie, sunt protejată de soare și vânticel, ce caut eu aici proțăpită pe coasta mării Baltice germane, cred că sunt singura româncă din Travemunde, fac dragilor cură marină, croșetând diverse stări de spirit, am trecut într-o etapă nouă a vieții și mă regăsesc pe mine, după mulți ani.

Sunt în posesia totală a unei bucăți de plajă, curată bec, niște scoici pisate mă înțeapă-n tălpi, că doar nu calc pe foi de trandafiri, savurez un coctail de înviorare matinal, în aerul rece, apa mării e plină de alge pe la mal, e rece spre călduță doar la prânz, pescuiesc la orizont alte coșuri/scaune de plajă ciudate, o noutate pentru mine, pe fundalul sonor al unor ciorăvăieli de pescăruși nebuni.

Acest clișeu se va repeta timp de 6 zile, voi scoate capul pe fereastră pe la ora 7 dimineața, undeva într-o casă de germani, brrr ce frig e afară, 14 grade ce vor urca pe la 24 /26 spre amiază... dar cerul e albastru și aud un alt ansamblu emerit de pescăruși hulpavi ce țipă puternic în urechi.

Urmăresc fascinată trombele lor pe deasupra acoperișurilor roșii, parcă ar fi avioane albe sau păsările lui Hitchock... ce obraznici, doi s-au plantat chiar în mijlocul străzii înguste, oprind două mașini, încep să zâmbesc cu gura mare până la urechi, aud în apropiere sirena unui vapor... portul e la 10 minute pe jos. Zăresc de la geam doar moțul unui catarg... pun jacheta pe mine, blugii și o tulesc afără în stradă, sora și cumnatul olandez dorm valiză până la 10, ... pozez vaporul de croazieră ce a acostat la Travemunde , pentru o oră, în drum spre Scandinavia, mama mia, parcă e o catedrală pe apă... nu e nici țipenie de turist, lumea încă doarme tun luni dimineața, după baieramul nopții ce încheiase Săptămâna orașului.

O iau rapid la pas spre Standpromenade, cu privirea spre Golful Lubeck, încep să casc gura, mare, mare la mobilierul vesel de pe plaja întinsă... voi descoperi că aceste Strandkorben care au provocat senzație la vremea lor, au fost inventate în 1882 de un german din Rostock, pentru o clientă ce suferea de reumatism și trebuia să fie protejată de năbădăile și capriciile vremii la marea Baltică.

Evident, am vânat și am probat scaunele peste tot, pe plajă, în restaurante, la terase și am descoperit unul și la vila mea, pus pe balcon... sunt variate ca și felurile de pește ce le-am înfulecat, mi-au căzut cu tronc în mod obsesiv, unele cu un pat pe laterală și o măsuță pentru băuturi.

Dacă v-am trezit curiozitatea, vă propun să o luăm cronologic cu debutul călătoriei cu mașina familiei, ieșind din Olanda, pe la vest, voi o scurtați pe calea aerului, plecând din Otopeni și aterizați la Hamburg cu Blue Air... apoi luați trenul spre Lubeck. /Travemunde sau închiriați o mașină... sau mergeți cu automobilul din dotare, că eu personal, nu am abilități de șofer.

Drumul spre Germania, presărat cu mici elemente cardiovasculare

Imi imaginam Marea Baltică plină de furtuni, cu vreme câinoasă, cu corăbii ce iau valurile în piept, dar eram în plină vară... am avut noroc cu carul, soarele a triumfat aproape tot sejurul, am îndesat în valiză un arsenal de haine, groase și subțiri, umbrele, pelerine de ploaie și pantofi sport.

Itinerariul printat acasă măsura circa 450 de km, pe ruta Zwolle-Meppen, Bremen – Hamburg – Lubeck – Travemunde, cam cinci ore la volan în teorie, cu două pauze scurte... socoteală ce va fi complet eronată, căci nu am prevăzut reparațiile pe autostrada ce leagă Bremen de Hamburg.

După ce trecem repede de ceremonialul plecării la ora 8, scoatem mașina supraîncărcată de bagaje în bătătura olandeză, cu capul în niște nori negri, amenințători. Oftez, îmi pun păturica pe picioare, ai mei în pantaloni scurți îmi verifică starea de comfort, cu eternele persiflări, pe care le ignor cu totală nonșalanță : ,,Madame, râd și copiii vecinilor de tine, uită-te la ei cum aleargă prin iarbă cu picioarele goale ”.

Puțin îmi pasă de hihotelile lor, plec să schimb după trei săptămâni olandeze în familion, rațele cu pescărușii, olandeza cu germana, pe care nu o vorbesc deloc, fiind conștientă că va fi o vacanță altfel, diferită de cele din sudul Germaniei, pe unde ne făceam de obicei veacul.

După fix o oră intrăm în Meppen, primul orășel german, pe care-l cunosc ca pe buzunare, acolo mergem de regulă să ne facem aprovizionarea la un Kaufland uriaș cu etaj, plin de olandezi... știam noi și o benzinărie pe un drum lateral, unde facem plinul mașinii cu 1.36 euro, litrul.

Rulăm cuminți pe autostradă pe A1 aproape 200 de km până la Bremen, nu depășim 120 km la oră, e duminică, totul merge șnur, până când carul lui Ahile revarsă asupra noastră un potop de zile mari, cu pietre pe măsură... nu vedeai decăt la trei metri înaintea ta... urmau încă 100 de km până la Hamburg.

Soferul/cumnat, artist la volan, pune două mîini pe roată, că eram în turbion, am oarece palpitații, căci nu-mi place deloc zeul pe patru roți, că-mi dă rău de mișcare, dacă drumul nu e neted și lin.

O coloană de mașini începe să se îngroașe în față, se potolește duelul cu stihiile naturii în 25 de minute, autostrada ne împinge încet spre intrarea în Hamburg... începe balamucul... ,,e file’’, zice sorella, mergem cu 20 km la oră, pe sensul invers apare o coloană de mașini pe 4 sau 5 km ce stă pe loc, sunt drumuri în reparații, eu nu văd nici un muncitor, doar sus în aer observasem niște semnalizatoare luminate în roșu, ce comandau să încetinim drastic viteza. Turbez cam 30 de minute, olandezul calm... depășim Hamburgul neprietenos, în ritm de melc... la ora 15 agenția imobiliară ce trebuia să ne dea cheile la vilă închidea ușile... aceeași poveste cu blocajele se va repeta și la întoarcere.

După 58 de km face ochi și indicatorul cu Lubeck... suntem pe A1, o luăm pe altă direcție și după 20 de km aterizăm lin în Travemunde , ce ne așteaptă cu găleți de soare la 24 de grade, fix la ora 14.30.

Landul Schleswig -Holstein, o regiune populară de vacanță pentru germani

Schleswig -Holstein a aparținut Danemarcei până în 1864, el este e cel mai nordic land al Germaniei cu 2,8 milioane de locuitori, i se spune și pământul dintre ape, e așezat pe o peninsulă, ca un sandviș între Marea Nordului la est și Marea Baltică la vest, hotărăști pe loc unde vrei să te bălăcești, la stânga sau la dreapta, după ce parcurgi cam 65 de km între ele. Capitala landului e în nord la Kiel, un oraș unde nu am ajuns, iar la nord e Danemarca... sună tentant... poate altă dată.

Regiunea e o destinație populară de vacanțe pentru familiile de germani, fiind renumită pentru plajele cu nisip alb, peisaje sălbatice, stănci abrupte, golfuri, păduri, orașele ei au un caracter cochet, marin, fiind pline de farmecul nordic... cuvântul de ordine e tihna, relaxarea, bunul simț, siguranța, mama natură... ne vom deplasa zilnic cu mașina noastră pe distanțe nu foarte lungi, e vacanță doar pentru relaxare, voi fi nevoită să mă sincronizez cu ritmul de viață al olandezului, ce nu-i place să se grăbească... aplicând deviza, bucură-te de clipă, fii calm, las-o mai ,,gezellig’’... în totală contradicție cu temperamentul meu.

Excursii de o zi cu mașina personală, cu plecare din Travemunde

1) O opțiune turistică de cazare pe care aș recomanda-o acum prietenilor pentru concediu, e stațiunea balneară Timmendorfer -Strand , la 10 km de Travemunde... e ideală pentru iubitorii de plajă și plimbări lungi, ea se află pe coasta Mării Baltice, în golful Lubeck, primește anual cam 150 000 de turiști... mi-a plăcut mai mult atmosfera de aici decât în Travemunde, era însă aglomerată, am găsit cu greu un loc de parcare în zona marilor magazine alimentare... plaja ei are 6,5 km și e considerată una din cele mai frumoase din Germania... am lenevit o zi în stațiune, germanii din Hamburg vin aici în weekend... cu trenul călătoria ar dura 1 h. 30 de minute, cu schimbare în Lubeck. Este o stațiune activă, cu multe activități recreative și sportive, aici au loc campionatele de volei pe plajă din Germania de nord.

2) Travemunde /Priwall , localizat în Golful Lubeck, e un orășel port, fiind a treia localitate din Germania ce a primit în 1802 titlul de stațiune balneara, ea e numită fiica cea frumoasa a Lubeck-ului.

Aici se află primul far operațional din Germania de prin sec. 16, transformat azi în muzeu și nava Passat cu patru catarge care a facut de 39 de ori ocolul capului Horn... și să nu uit, orașelul vechi e neschimbat de secole.

Travemunde este și port de croazieră pentru vapoare și are reputatia de a avea cel mai mare port de feriboturi în Skandinavienkai din Europa, pentru cei ce vor să ajungă spre Malmo, Helsinki, Riga sau alte state baltice... 14000 de locuitori primesc anual 140 000 de turiști.

In Travemunde se poate ajunge și cu trenul, plecând din Lubeck, călătoria durează circa 30 de minute, orașul are o gară modernă cu un birou de turism... despre cazarea privată o să vă povestesc în curând...

3) Lubeck, denumit în Evul Mediu, Regina Hansei a fost cireașa de pe tortul german, el are o poziție strategică, lângă râul Trave, care în imediata apropiere forma un estuar, vărsându-se în Ostsee. Evident, voi face o radiografie bogată bătrânului centru istoric, desprins parcă dintr-o carte cu povești, el e superb așezat pe o insulă. In 1987 el a fost declarat în întregime parte a moștenirii culturale Unesco... numără moșul 1300 de case, biserici, curți interioare și alei, protejate istoric... am bătut orașul cu pasul, la greu, într-o zi cu ploaie și soare, alternativ... cele mai impunătoare clădiri istorice sunt bine conservate, emblema așezării medievale este Poarta Holsten , orașul are 7 biserici cu 7 turle, alte simboluri ale urbei. Ploaia ne-a împins spre câteva magazine, eu aș fi preferat mai mult cartierul muzeelor... vă recomand cu drag muzeul marțipanului pe Breite Strabe... unde am golit punga de bani, mergând pe urmele unor iubitori de dulce, unul a fost Thomas Mann, fiul orașului, a cărui casă am vizitat-o... poze dulci vă dăruiesc, după obiceiul meu, în ajunul Crăciunului.

4) Soferul a eliminat categoric vizita proiectată la Hamburg, preferând localități liniștite, am călătorit la nord de Lubeck spre Eutin , la sugestia mea, el era numit pe vremuri ,,Weimarul de nord’’. Orașul cu 17 000 de locuitori e înconjurat de lacuri și păduri, ce fac parte din parcul național numit Holsteinul Elvețian.

Eutin este orașul unde s-a născut compozitorul Carl Maria von Weber, operele lui pot fi audiate în iulie și august pe o scenă în aer liber, în jurul lacului principal, eu m-am mulțumit să-i găsesc casa unde a trăit.

Eutin este numit și orașul trandafirilor, am avut norocul de a petrece o zi întreagă prin imensele grădini ale Palatului baroc Eutin, fostă reședință a prinților episcopi și apoi a ducilor de Oldenburg... am plătit 16 euro pentru a participa la cel mai mare expoziție de grădini amenajate din nordul Germaniei, eveniment descoperit pe un fluturaș turistic, Eutin 206-Landesgartenschau ... temperatura aerului 26 de grade... ziua a trecut prea repede în mijlocul naturii.

5) Germania de est, în Mecklenburg Pomerania

Nu am mai avut timp să ajungem la Wismar, un orășel hanseatic trecut pe lista Unesco, dar am petrecut o zi plină în landul vecin, în Mecklenburg –Pomerania Inferioară în ținutul lacurilor, o zonă extrem de pitorească în Germania de est, după ce am călătorit circa 100 de km spre

Schwerin, capitala landului, e un vechi oraș de factură clasică, renumit pentru superbul castel Schloss Schewerin ridicat acum un mileniu, el seamănă cu castelelele renascentiste de pe valea Loarei, fiind așezat extrem de romantic, pe o insulă, în zona lacurilor.

Am petrecut clipe minunate în grădina palatului de factură barocă și în delicata clădire de fier a Oranjeriei... la Schwerin, pe o ploaie lejeră, în grădină sorela și-a pierdut talpa de la pantofi, ce s-a dezlipit într-o baltă mare, ruinându-mi planurile.

La 38 de km sud de orasul Schwerin se poate vizita Palatul Ludwigslust sau la est de oraș Schloss Gustrow , unul din cele mai importante palate renascentiste, unde nu am mai avut timp să ajungem, din cauza accidentului cu pantoful Cenușăresei... am stat 2 ore într-un mall uriaș sa probăm pantofi de piele... o cheltuială în plus și timp irosit... boala asta cu papucii rupți la drum e tradiție în familia noastră.

Cine nu vrea să viziteze Schwerin poate ajunge la Rostock, cel mai mare oraș din Mecklenburg Pomerania Inferioară, principal port din fosta RDG.

6) Am vizitat în ultima zi Gothmund, un sat vechi de pescari de la 1500, pe care l-am descoperit în apropierea lui Herrentunnel, am ochit pur și simplu un indicator rutier la 10 km de Travemunde... pe internet nu găsisem clar localizarea satului, despre care citisem vag pe Trip Advisor.

El este un sătuc atemporal, așezat ca un pirat lângă Marea Baltică, aproape de râul Trave, are 18 case vechi de pescari, acoperite cu stuf... și o singură potecă... e un deliciu de sat adormit, într-o locație pe care nu au găsit-o nici soldații lui Napoleon... poveștile vi le voi învărti cu timpul, amestecând încet cu lingurița, că m-am lenevit rău de tot la scris.

A vedea sau a nu vedea o părticică din coasta Mării Baltice germane? Eu zic că merită, am avut noroc mare cu vremea însorită în cea mai mare parte a sejurului, m-aș reîntoarce oricând, în plus oferta culturală și recreativă în aer liber e vastă... am ratat orașele mai mari Flensburg, Stralsund, insula Rugen a rămas doar un vis... așa e când pleci cu neamurile și esti sub papuc străin, rămân adepta călătoriilor individuale... nici o grijă, mi-am scos eu revanșa în restul vacanței mari... pe curând.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mireille in 29.09.2016 17:28:13

Validat / Publicat: 30.09.16 07:36:33


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4288


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  87700 PMA (din 73 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mireille? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Aurici
[30.09.16 10:42:46]
» mesaj pers

   @mireille: Ce noroc cu familia olandeză! Ce de oportunități! Invidia, na...

   Mi-a plăcut Eutin, și străzile, și palatul, și grădinile... Mi-a plăcut și povestea de la Marea Baltică. Mai auzisem una și în vacanța mea, care m-a făcut să pun Țările Baltice mai în capul listei.

   Când ne făcusem temele pentru Copenhaga-Oresund-Malmo (cu masina), trebuia să luăm feribotul de la Rostock despre care citisem o grămadă de povești cu danezii care se plimbă cu el ca să petreacă și ei un pic mai ieftin în apele Mării Baltice.

   Și eu care credeam că am fost norocoasă cu o lună de vacanță în august! Da' cum o fi să ai două? Aștept să trec și eu într-o nouă etapă a vieții și să mă pun pe piedestal.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[30.09.16 10:48:17]
» mesaj pers
am trecut într-o etapă nouă a vieții și mă regăsesc pe mine, după mulți ani.
- Bine ai venit, bine te-am regăsit, bine te-ai regăsit!

   Sunt bucuroasă de noua ta stare, aștept să te citesc, știu că ai ce povesti pentru că știu că ai fost în destinații interesante.

   Cam scumpe scaunele acelea de pe plajă, bănuiesc că erau și incomode. Pozele sunt frumoase, articolul plin de emoții dar și de info utile.

   Felicitări! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- alinaro
[30.09.16 11:03:52]
» mesaj pers

   @mireille: Frumos tablou, frumoasă vacanță. Mie îmi plac la nebunie orășelele cu străduțe ca cea din P15, unde să mă pierd în timp și să-mi odihnesc mintea... Și plajele pustii...

   Coincidență mare cu lusitanii, domne, la câți km. om fi fost una de alta?

   Așteptăm continuările.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[30.09.16 11:06:30]
» mesaj pers

   Frumoasă vacanță, frumos review (ca și celelalte, de altfel) !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[30.09.16 12:56:53]
» mesaj pers

   Îmi place la nebunie imaginea plajelor cu acele șezlonguri-fotolii, tipică pentru plajele germane. E una din imaginile pe care le asociez cu vacanța. Am ca țel îndepărtat o vacanță pe plajele baltice (pe insula Rügen) sau frisice.

   Ce să fac, am prins la TV în copilărie Familia Guldenburg, și țin minte și acum că aveau casă de vacanță pe insula Sylt. Așa că am făcut cunoștință cu plajele Germaniei destul de timpuriu - din păcate numai la televizor.

   Mă bucur să citesc în fine o povestire din părțile alea. Cred că e singura pe AFA pînă acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster
[30.09.16 13:10:32]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[30.09.16 13:20:24]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc mult

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[30.09.16 13:32:17]
» mesaj pers

   @Aurici: Bună ziua, draga mea... la anul vine vacanța totală... posibil să schimb deplasările în alte anotimpuri... nu suport căldura excesivă, țările nordice vara sunt perfecte ca temperatură pentru mine.

   Despre castelul și grădinile de la Eutin voi depăna o poveste separată... am avut mare noroc cu spectacolul grădinilor amenajate, mi-am rupt efectiv picioarele prin pădure și parcuri Personal, agreez vacantele germane, sunt comfortabile și traiul la ei, e mult mai ieftin decât în Olanda.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- crismis
[30.09.16 15:17:40]
» mesaj pers

   @mireille: Wow, presimt ca a fost o vacanta extraordinara, pozele pledeaza cu brio in acest sens! Am vazut Lubeck in trecere, acum multi ani, in drum spre Danemarca, mi s-a parut intr-adevar rupt din povesti! Abia astept impresiile tale!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[30.09.16 17:41:21]
» mesaj pers

   @krisstinna: Bonjour... multumesc pentru ecou, comentariu, da chiar am croșetat pe scaunele alea vesele o nouă stare de spirit... în traducere liberă libertate totală pe capul meu și o nouă apetență deschisă pentru călătorii, în destinații noi, nu foarte obositoare.

   Pretul cosurilor era si mai scump in cealalta statiune cu mare căutare la germani, Timmendorfer Strand... voi reveni cu detalii... eu am stat pe o pernă moale, savurând peisajul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[30.09.16 18:55:38]
» mesaj pers

   @mireille:

   Ce interesant suna acest inceput de poveste! Vreau sa o citesc toata si sa o savurez. Da. Asa sunt povestile tale adevarate: savuroase.

   Itinerariul m-a facut curios, povestea de libertate, descrierea, pozele, tot.

   Nici eu nu sunt un fan al "apei" dar imi plac pozele cu scoici, valuri, rasarituri de soare. Si chiar daca excursia ta a avut mult drum cu "apa", inteleg ca a fost speciala si placuta.

   Astept urmatoarele statii dupa Germania, mai nordice sau mai sud-vestice.

   Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[30.09.16 19:52:06]
» mesaj pers

   @mireille: Excelent review și poze minunate! Voi urmări în continuare impresiile ce vor veni.

   După ce am văzut în vara anului 2014 pe cont propriu Țările Baltice: Lituania dar mai ales Estonia și Letonia cu minunatele case ale Ligii Hanseatice mi-am dorit mult să văd Lubeck, capitala Ligii. Am acum posibilitatea prin impresiile tale.

   Am văzut Marea Baltică la Jurmala în Letonia. Intrarea în mare era așa de întinsă, se mergea foarte mult și apa nu îmi sărea de genunchi. În iulie când am fost eu era acceptabil de cald, circa 25 de grade și apa era caldă.

   Mi-am reamintit de acele locuri...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- costy69
[30.09.16 22:47:33]
» mesaj pers

   @mireille: Bună seara!

   Frumoasă vacanță, frumoase poze, frumos review (la acesta mă așteptam).

   Mi-au plăcut foarte mult grădinile Palatului Eutin, un adevărat spectacol de culoare. O încântare pentru ochi.

   Interesante și scaunele de plajă, dar scumpe rău.

   Nu am ajuns la Marea Baltică și nu știu dacă voi ajunge vreodată, însă mă bucur că am avut posibilitatea să ”călătoresc” acum.

   Numai bine și călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mireille
[01.10.16 07:43:42]
» mesaj pers

   @alinaro: multumesc pentru ecou Alina... avem multe afinităti turistice, observ... și eu iubesc mult orăselele vechi, cu aer medieval, ce te teleportează cu mintea în vremuri demult apuse. La lusitani am fost în prima săptămână din septembrie... anul trecut, la Madrid am fost atât de aproape de tine.

   

   @rodel... merci mult pentru lectură și ecou...

   

   @crismis... bine te-am regăsit... da, a fost o vacanță mai altfel, Lubeck -ul m-a fermecat pe ploaie și pe soare, orașul vechi a rămas nechimbat din sec. 15, o lume de cărămizi, biserici impresionante și mistere... pe curând.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille
[01.10.16 12:37:32]
» mesaj pers

   @abancor: Multumesc mult pentru comentariu și ecou... si în planurile mele ascunse era trecută măcar o insulă, dar nu a fost să fie.

    Și eu am făcut o obsesie pentru scaunele de ratan cu 6 luni înainte de a merge acolo, doar uitându-mă pe net.

   Nu am găsit pe Afa articole să mă îndrume pe coasta Mării Baltice, așa că voi încerca să descriu ce am văzut și experimentat, prin ochii mei. Astept sa ajungi primul în insule și să ne povestești și nouă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Eugenia55*
[01.10.16 18:48:53]
» mesaj pers

   Acum nu pot sa ma concentrez pe scoici si nisip, am in fata o poala de padure, mai mult brazi si ceva foioase care incep sa cada prada unui galben subversiv care ataca verdele obosit de-o vara lunga, acusi se-asterne inserarea si Crucea Caraimanului va straluci numai pentru mine...

   Marinari si pescari versus scoici,nisip si valuri...

   Ai fost, ai trait, ai rabufnit...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mireille
[02.10.16 07:32:10]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: iți mulțumesc pentru vizită și ecou... da, am avut parte de un sejur activ, cu multe descoperiri noi pentru mine, în nordul Germaniei, poveștile sunt însă serioase, experiențele savuroase le-am trăit mai pe la vestul Europei, între latini.

   @mprofeanu: mă bucur că v-a plăcut articolul, sper să reușesc să intru în spiritul regiunii, în următoarele review-uri. Eu încă nu am ajuns în Letonia / Estonia... le am puse pe o listă de vreo două decenii.

   @costi69 - vă doresc din inimă o călătorie pe la Marea Baltică, cu scaune sau fără ele, da chiar sunt scumpe, dar la terase sunt gratuite, plătesti doar berea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[02.10.16 19:06:20]
» mesaj pers

   @abancor: Chiar daca nu pot spune ca ma atrag filmele vorbite in limba germana, acest serial mi-a placut foarte mult si cred ca l-as revedea cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[02.10.16 19:09:37]
» mesaj pers

   @mireille: Eu am in sfarsit acces la acest articol ceva mai tarziu fata de aparitia lui si desi mi-ar fi facut placere sa-l citesc printre primii, imi face placere sa-l citesc acum pentru a ma bucura sa vad cati prietni ai aici pe AFA si care se bucura de revenirea ta, la fel cum ma bucur si eu.

   Acum ca ai scos de la hibernare laptop-ul asteptam si continuarea.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crisv
[02.10.16 19:45:14]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa vacanta, am citit pe nerasuflate.

   Iar fotografiile sunt de-o potriva de frumoase, cum sa nu-ti doresti sa vizitezi dupa ce citesti?

   Astept cu nerabdare povestea vacantei din Portugalia :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[03.10.16 06:31:50]
» mesaj pers

   @mireille:

   ZB şi felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[04.10.16 07:00:00]
» mesaj pers

   @nicole33: multumesc mult, acum as vrea sa fiu la turci, pe plaja, e frig rau in casa.

   

   @eugenia, @mishu, @crisv... va multumesc tuturor pentru vizita si lectura.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[04.10.16 19:32:10]
» mesaj pers

   Deşi în procent de 1000 la 100 nu am să ajung pe acolo, reviewul tău m-a capacitat şi pur şi simplu l-am sorbit. Felicitări şi aştept continuarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doina_c24 CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[16.10.16 21:37:01]
» mesaj pers

   @mireille:

   Ce răsfăț pentru mine, ca într-o zi ploioasă și rece să-ți recitesc impresiile și să mă pierd printre tablourile de vară, cu soare, nisip, orașe medievale cu străduțe înguste și trandafiri.

   Câte plăceri trăite într-o vară!

   Abia aștept continuările!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[19.10.16 08:23:41]
» mesaj pers

   @Michi: va multumesc cu intarziere pentru lectura, doar astazi am reusit sa pun ceva... am pierdut doua articole de pe desktop, fiindca am uitat sa le salvez. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Intre erotic si poveste (Apr.2010) - punctaj satisfactie: 9.00 (scris in 11.05.10 de Pami din MANNHEIM GERMANIA) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.50
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Travemunde -statiune pe coasta Marii Baltice, la 20 de km de Lubeck in nordul Germaniei -mobilier pe plaja - -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795044">Şterge vot</a></div><span id="v9795044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Travemunde -statiune pe coasta Marii Baltice, la 20 de km de Lubeck in nordul Germaniei -mobilier pe plaja -
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Strandkorben -primul meu contact cu scaunele de plaja ciudate, cu doua locuri... am noroc de soare /cum se deschide cosul? Travemunde, plaja principala -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795045">Şterge vot</a></div><span id="v9795045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Strandkorben -primul meu contact cu scaunele de plaja ciudate, cu doua locuri... am noroc de soare /cum se deschide cosul? Travemunde, plaja principala
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2016] Travemunde -plaja principala /cosurile de plaja sunt in mai multe culori /un scaun costa 2,5 euro pe ora -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795047">Şterge vot</a></div><span id="v9795047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Travemunde -plaja principala /cosurile de plaja sunt in mai multe culori /un scaun costa 2,5 euro pe ora
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2016] Priwall /Travemunde -detaliu cu nava istorica Passat, devenita muzeu -ea a ocolit capul Horn de 39 de ori, in epoca ei de glorie -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795048">Şterge vot</a></div><span id="v9795048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Priwall /Travemunde -detaliu cu nava istorica Passat, devenita muzeu -ea a ocolit capul Horn de 39 de ori, in epoca ei de glorie
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Travemunde -portul cu barci din peninsula Priwall -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795050">Şterge vot</a></div><span id="v9795050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Travemunde -portul cu barci din peninsula Priwall
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Lubeck -orasul regina al fostei ligi Hanseatice -poarta Holsten, simbolul orasului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795051">Şterge vot</a></div><span id="v9795051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Lubeck -orasul regina al fostei ligi Hanseatice -poarta Holsten, simbolul orasului
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Lubeck - o achizitie sentimentala in cea mai veche cofetarie cu martipan din sec 19 -aici l-am devorat pe Thomas Mann, la propriu, cumparand cartea dulce, Casa Budenbrook -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795052">Şterge vot</a></div><span id="v9795052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Lubeck - o achizitie sentimentala in cea mai veche cofetarie cu martipan din sec 19 -aici l-am devorat pe Thomas Mann, la propriu, cumparand cartea dulce, Casa Budenbrook
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Schwerin -unul din cele mai frumoase castele ale Germaniei, in fosta Germanie de est, in Mecklenburg -Pomerania -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795053">Şterge vot</a></div><span id="v9795053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Schwerin -unul din cele mai frumoase castele ale Germaniei, in fosta Germanie de est, in Mecklenburg -Pomerania
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Satul vechi de pescari de la 1500 /Gothmund, la 10 km de Travemunde, nu a fost descoperit de soldatii lui Napoleon... -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795054">Şterge vot</a></div><span id="v9795054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Satul vechi de pescari de la 1500 /Gothmund, la 10 km de Travemunde, nu a fost descoperit de soldatii lui Napoleon...
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Plaja din statiunea Timmendorfer Strand, si podul de promenada -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795055">Şterge vot</a></div><span id="v9795055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Plaja din statiunea Timmendorfer Strand, si podul de promenada
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Timmendorfer Strand -statiune pe coasta Marii Baltice -detaliu -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795056">Şterge vot</a></div><span id="v9795056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Timmendorfer Strand -statiune pe coasta Marii Baltice -detaliu
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Travemunde -casc gura la vasul de croaziera ce a acostat in port, in drum spre Scandinavia -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795057">Şterge vot</a></div><span id="v9795057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Travemunde -casc gura la vasul de croaziera ce a acostat in port, in drum spre Scandinavia
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Eutin, orasul trandafirilor, unde s-a nascut compozitorul Carla Maria von Weber -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795058">Şterge vot</a></div><span id="v9795058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Eutin, orasul trandafirilor, unde s-a nascut compozitorul Carla Maria von Weber
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Palatul Eutin asezat pe apa... a apartinut printilor episcopi de Lubeck si apoi marilor duci de Oldenburg -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795059">Şterge vot</a></div><span id="v9795059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Palatul Eutin asezat pe apa... a apartinut printilor episcopi de Lubeck si apoi marilor duci de Oldenburg
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Gradinile Palatului Eutin -gradina de arta a iluminismului german -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795060">Şterge vot</a></div><span id="v9795060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Gradinile Palatului Eutin -gradina de arta a iluminismului german
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Detaliu din marele spectacol horticultural -Eutin 2016, amplasat pe mosiile castelului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795061">Şterge vot</a></div><span id="v9795061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Detaliu din marele spectacol horticultural -Eutin 2016, amplasat pe mosiile castelului
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Temperatura apei la Marea Baltica -ce ziceti, e calduta -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795062">Şterge vot</a></div><span id="v9795062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Temperatura apei la Marea Baltica -ce ziceti, e calduta
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Scaunele de plaja /picnic pentru care am facut o obsesie... m-am tolanit in ele zilnic sa fac cura marina si sa crosetez diferite stari de spirit -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795065">Şterge vot</a></div><span id="v9795065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Scaunele de plaja /picnic pentru care am facut o obsesie... m-am tolanit in ele zilnic sa fac cura marina si sa crosetez diferite stari de spirit
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Coasta Marii Baltice, eu nu indraznesc decat sa bag piciorul in apa -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795077">Şterge vot</a></div><span id="v9795077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Coasta Marii Baltice, eu nu indraznesc decat sa bag piciorul in apa
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] Scaune, scaune... punct de inchiriere a acestor strandkorben -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795080">Şterge vot</a></div><span id="v9795080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Scaune, scaune... punct de inchiriere a acestor strandkorben
foto mireille [29.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2016] Strandpromenade - un bulevard modern, in paralel cu marea, in Travemunde -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 29.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av795082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv795082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=795082">Şterge vot</a></div><span id="v9795082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(795082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f795082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e795082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Strandpromenade - un bulevard modern, in paralel cu marea, in Travemunde
foto mireille [29.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.149299144745 sec