ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Două zile haihui prin Republica Moldova - prima zi în 'oraşul alb', Chişinău

TIPĂREȘTE

Intenţia de a vizita Republica Moldova şi mai ales capitala, Chişinău, o aveam încă de pe timpul când, în mod simbolic, s-au derulat pe malurile Prutului acele acţiuni numite Podul de Flori, "lacrimi ale bucuriei „ cum le numea regretatul poet Grigore Vieru, acţiuni care, pentru prima dată după cel de al doilea război mondial, au făcut posibilă traversarea graniţei cu fosta Uniune Sovietică fără nici un fel de oprelişti.

An de an am amânat, din varii motive, o vizită la fraţii noştri de peste Prut. Ba mai mult, în 2011, pe aeroportul parizian Beauvais, am cunoscut o domnişoară din Chişinău cu care am schimbat câteva impresii de călătorie. La întrebarea mea” ce opurtunităţi turistice oferă Republica Moldova? ” mi-a răspuns tranşant: ”dacă vreţi să cheltuiţi nişte bani pe excursii, eu vă sfătuiesc să o faceţi în ţările din vestul României”

De atunci am cutreierat prin mai multe ţări europene (nu neapărat la sugestia domnişoarei din capitala Moldovei), însă gândul unei vizite peste Prut nu-mi dădea pace deloc. Decizia a venit într-o zi călduroasă de septembrie 2016, când, intempestiv, am hotărât să ne facem bagajele şi în dimineaţa zilei următoare am purces către Chişinău, după ce în prealabil am găsit o cazare pe Booking.com, chiar în centrul oraşului (vis-a-vis de piaţa centrală).

Drumul de la Ploieşti spre Bacău îl ştiam din alte călătorii prin Moldova noastră ca fiind foarte bun, însă surpriza plăcută a fost drumul E 581, Tişiţa, Bârlad, Huşi, Albiţa. Un asfalt impecabil şi destul de liber. Şi drumul de la Albiţa la Chişinău a fost destul de bun şi chiar plăcut (mare parte din el trece prin pădure). Cu excepţia unor ştrangulări de trafic în oraşele Bârlad şi Huşi restul drumului a fost parcurs destul de lejer, astfel că am parcurs cei 414 km de la Ploieşti la Chişinău în 6 ore şi ceva.

La vamă am stat 5 minute la Albiţa şi 6-7 minute la Leuşeni. La întoarcere timpii de aşteptare s-au dublat din cauza unor turişti indisciplinaţi, care au încercat să înşele vigilenţa vameşilor cu ţigări şi vin de Cricova (plusuri faţă de cât este prevăzut în regulamentul de trecere a frontierei).

Primul contact cu oraşul Chişinău a fost dezamăgitor pentru mine; circulaţie haotică, claxoane nejustificate, se trecea pe roşu „într-o veselie” şi cu maşina şi cu piciorul, gunoaie peste tot, într-un cuvânt o dezordine totală.

Pe bulevardul central al oraşului (Ştefan cel Mare), chiar în zona centrală, nu există nici un fel de marcaj, astfel că fiecare şofer se încadrează în trafic cum vrea şi cum poate.

Trotuarele arată de parcă ar fi fost sparte cu pickammer-ul! Pe unele porţiuni este aproape imposibil să plimbi un copil cu căruciorul. Când făceam o poză cu primăria oraşului am fost apostrofat de către un localnic: „ domnule lasă pozele cu locul unde se lăfăie aleşii noştri dragi şi mai bine filmează dezastrul de pe trotuare”.

Deşi în piaţă centrală sunt amenajate spaţii pentru un comerţ civilizat, pe străzile adiacente comerţul stradal este prezent peste tot. Se vinde direct din lădiţe, cutii din carton, sacoşe de toate: încălţăminte, flori, băuturi, fructe, păsări tăiate (pui, găini, raţe, prepeliţe) în condiţii igienice precare.

Preţurile sunt mul mai mici ca la noi, dar şi salariile sunt de tot râsul. Am colindat prin câteva oraşe şi sate moldoveneşti şi am aflat multe amânunte legate de preţuri şi salarii. În capitală preţurile sunt aproape duble faţă de provincie, însă salariile nu diferă prea mult dacă eşti angajat la stat.

Câteva exemple: un profesor de liceu are în jur de 50 de euro salariu, un lucrător comercial cam tot la fel, pensiile medii sunt între 30 şi 60 de euro. La un magazin particular am stat de vorbă cu un doamnă şi ne-a mărturisit că are un salariu de 75 de euro.

O masă modestă, pentru 2 persoane, la un restaurant din Chişinău costă în jur de 10 euro, iar la Orhei am dat aproximativ 4 euro. Am luat benzină cu 3,2 lei româneşti (16 lei moldoveneşti), pâine cu un leu, vin cu 8 lei sticla de 700 ml, bere cu 2 lei, struguri tot cu 2 lei, o pereche de pantofi 40 de lei, un troler mare cu 150 de lei etc. În general preţurile sunt mai mici ca la noi, dar aşa cum am amintit mai sus şi salariile sunt mici.

Ce am vizitat în Chişinău

Piaţa Centrală

Se află aproape de centrul oraşului, pe Strada Armenească, este imensă şi aici poţi găsi de toate. Este practic un bazar cu raioane de îmbrăcăminte, raioane de brînzeturi, raioane de electrice, raioane de fructe şi legume etc. Este centrul de shopping al Chişinăului, unul aglomerat şi dezordonat.

Piaţa Marii Adunări Naţionale

Se află în centrul capitalei şi în jurul ei sunt câteva obiectice turistice interesante, Teatrul Mihai Eminescu, Palatul Naţional, Statuia lui Ştefan cel Mare, Arcul de Triumf, Casa Guvernului, Catedrala Naşterea Domnului, Grădina Publică şi câteva muzee.

Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt

Se află în partea de nord-vest a pieţei şi are la intrare un mic parc cu flori şi statuia lui Ştefan cel Mare. Este vechi de aproape 200 de ani şi este locul de relaxare cel mai frecventat de localnici. Are pe mijloc o fântână arteziană, iar dintre multele alei ale parcului una mi-a atras atenţia în mod deosebit: Aleea Clasicilor cu busturi ale unor scriitori şi literaţi români.

Catedrala Metropolitană

Se află în sensul opus al parcului, pe latura de nord-est a pieţei, acolo unde se află şi Arcul de Triumf. Ansamblul catedralei cuprinde o biserică şi o clopotniţă cu 4 niveluri. Biserica este construită din piatră şii cărămidă, are trei altare, unul central şi două laterale şi o vechime de 184 de ani. În parcul catedralei sunt foarte mulţi porumbei pe care turiştii îi admiră şi îi hrănesc cu seminţe şi firimituri de pîine.

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Se află în partea de est a grădinii publice, pe Strada 31 august1989, vecin cu Muzeul de Artă. În curtea muzeului eşti întâmpinat de statuia cu lupoaica, hrănind copiii gemeni Romulus și Remus, iar pe soclu un citat din Mihai Eminescu:” Da, de la Roma venim, de la Dacia Traiană”.

Intrarea la muzeu costă 4 lei româneşti, iar dacă vrei să faci poze mai dai încă 3. Într-o clădire foarte frumoasă sunt adăpostite trei sectoare de istorie naţională. La etajul 1 sunt exponate arheologice din cele mai vechi timpuri găsite pe teritoriul Moldovei, înscrisuri, cărţi vechi, hărţi, picturi etc. Printre înscrisuri se află şi titluri de proprietate semnate de regele Ferdinand I al României.

La parter, în partea dreaptă, se află o secţie numită „În memoriam” unde sunt zeci de mărturii scrise sau fotografiate din perioada stalinistă şi a gulagului. În partea stângă se află o colecţie interesantă de arme vechi (săbii, armuri, pistoale, puşti, mitraliere) şi mărturii ale conflictului militar diin 1992 dintre separatiştii transnistreni şi Moldova.

Lacul Valea Morilor

Este situat mai sus de Muzeul de Istorie, într-un mare parc, cu una din cele patru intrări de pe strada Alexei Mateevici. Parcul este acoperit de zone de verdeaţă şi mulţi copaci. Lacul este înconjurat de o alee circulară, unde grupuri de adolescenţi îşi petrec timpul liber.

Pe scuarul de la intrare A. Mateevici se află monumentul cunoscuţilor cântăreţi şi militanţi pentru unirea Moldovei cu România Ion şi Doina Aldea-Teodorovici cu inscripţia :”Doina şi Ion, două inimi gemene”.

Exceptând plimbările pe la magazine şi pe diferite străzi cu nume româneşi (Bucureşti, Eminescu, Kogâlniceanu, Iana Radu, Maria Tănase etc.), cam atât am vizitat în capitala Republicii Moldova. Alte vizite au fost făcute în zonele limitrofe Chişinăului şi voi face un review separat.

Vacanţe cât mai frumoase!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 23.09.16 17:10:03
Validat / Publicat: 23.09.16 20:14:13
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în REP. MOLDOVA

VIZUALIZĂRI: 7683 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Un frumos popas pe drumul dintre Leuşeni şi Chişinău (Republica Moldova), închis din lipsă de clienţi. :(
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 86801 PMA (din 75 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

calatorul [23.09.16 20:24:41] »

Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele convingatoare. O sa incerc sa ajung si eu in aceste vechi locuri romanesti, macar din pasiune daca nu din curiozitate. Vacante frumoase in continuare!

mishu [23.09.16 20:28:36] »

@traian. leuca - Si pentru mine acest oras reprezinta deocamdata o intentie, sotul si baiatul cel mare au mers acolo participand la concursuri de dans. Felicitari pentru articol, votat cu placere.

traian.leuca † [23.09.16 20:50:22] »

@calatorul, @Mishu -mulţumesc pentru vizită!

Eu m-am simţit bine în Moldova de peste Prut.

Nu este neapărat o destinaţie "must see", însă raportul calitate -preţ sau distanţa mică faţă de capitală o recomandă, aşa, între sejururile de top din Europa (şi din lume).

Nicu [23.09.16 21:11:47] »

@ traian. leuca

Acelas raspuns l-am primit si eu inainte de a vizita Moldova de dincolo, adica ce sa vezi acolo?

Pina la urma a iesit ceva interesant in mai multe privinte, mai ales legat de felul cum vorbesc cei de acolo.

Una e sa auzi din povestile altora si alta e sa vezi la fata locului.

Trebuie vazuta si partea asta de lume mai diferita fata de ce am crezut ca voi gasi acolo.

Lumea asta de dincolo de... gard... e alta nu ce am crezut.

Partea asta de lume. cum suna? E departe? E aproape?

Gardul e inca acolo cu toate ca poti trece usor dincolo.

Deocamdata e un fel de stam pe loc si vom vedea ce va fi.

Sunt doua drumuri - spre Moscova sau spre vest.

Care vest?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
traian.leuca † [23.09.16 21:31:09] »

@Nicu: După cum ai observat, eu am recomandat vizitarea Republicii Moldova (în ecoul de mai sus am şi afirmat că mi-a plăcut), însă mai sunt şi unii mai pretenţioşi care vor ca totul să fie la superlativ.

Mai mult pentru ei am aproximat un grad de satisfacţie de 80 % pentru Chişinău.

Pentru celelalte obiective vizitate în R. Moldova am note mult mai mari!

Mulţumesc pentru vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
printesa82 [23.09.16 22:00:21] »

Felicitari pentru articol... l-am citit cu mare interes.

Este foarte bine ca ati specificat realitatea de acolo...

Multumesc pentru impresiile impartisite... si evident pentru poze.

Frumoasa iesire a fost si asta ....mai ales ca v-ati si dorit.

Va doresc numai bine... si calatorii frumoase pe placul Dvs!

Citit si votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
traian.leuca † [23.09.16 22:39:50] »

@printesa82: Mulţumesc pentru vizită şi aprecieri!

Cîlătorii reuşite vă doresc şi eu!

Mihai18 [23.09.16 22:59:33] »

Sincer, mie mi-a plăcut reviewul.

Despre această destinație nu prea s-a scris pe AFA iar dv. ați prezentat Chișinăul într-o notă oarecum sumbră, în sensul că este un oraș neîngrijit. Soția mea a fost acolo în urmă cu cca 20 de ani și i-a plăcut Chișinăul. Ulterior, când am început să călătorim, ea a vrut să mergem dar eu m-am opus și o să vedeți motivele.

Știu că o să mi se reproșeze că încep de la 1848, încoace, dar așa pot fi înțeles.

Cu cca. 2 ani după al 2-lea război mondial, mama soției mele a botezat un băiat al unei fete „năcăjită” din Basarabia, care nu avea soț și la scurt timp ea s-a repatriat. Au corespondat câțiva ani după care s-a rupt firul.

După zeci de ani, copilul botezat, de acum om în toată firea, cu familie, copii și casă în Chișinău, avea nevoie de prezența soției mele, ca urmașă a nașei sale, să semneze un act notarial, ceva legat de identitatea lui și cetățenie pentru că era născut în România și probabil voia obținerea cetățeniei românești. A mers numai soția, a ajuns dimineața cu trenul de ora 7 și după-amiază cu același tren s-a întors în România. La notariat a durat puțin și așa cum sunt primitori moldovenii, el a insistat ca soția „să-i treacă pragul casei”. Așa a observat că avea un garaj foarte mare, deși nu avea masină. A motivat că este sofer pe autocamion și când vine acasă, parchează camionul în garaj, altel i-l fură.

După 3-4 ani a devenit șofer pe Tir și a venit în Ploiești la Coca-Cola după marfă. A venit la noi numai pentru o oră și la plecare l-am dus cu masina mea. Când a văzut că o țin între blocuri, s-a mirat că nu mi-e teamă că mi-o fură. Acesta este unul din motivele pentru care eu nu am făcut o excursie la Chișinău. A propos. Dacă dv. ați fost acolo cu mașina, acum o mai aveți?

Un alt motiv de a nu merge acolo a fost conduita vameșilor. Atunci era obligatoriu la intrarea în Rep. Moldova să ai minimum 200 dolari. Până aici corect, dar la iesirea din țara lor, iarăși i-a cerut să arate dacă are 200 dolari. Total ilogic dar ce putea să se înțeleagă cu ei. Au șicanat-o cca. 40 minute până s-au îndurat să-i dea pașaportul. Ulterior, citind pe AFA deducem că voiau șpagă. De fapt și unii turiști români se vaită că vameșii ucrainienii și moldoveni le dijmuiesc cumpărăturile motivând că la ei este criză.

In final. Să nu vedem numai jumătatea goală a paharului. Din fotografiile dv. și cele povestite de soția mea, rezultă că acest oraș ar fi bine să fie vizitat, dar călătorind cu avionul.

Toate cele bune.

Floryn81 [24.09.16 01:33:15] »

@traian. leuca: Până să citesc acest articol, nu m-am gândit prea mult la Republica Moldova ca la o destinație turistică! Însă faptul că îmi place articolul, faptul că ați vizitat la Chișinău câteva obiective interesante și (nu în ultimul rând) faptul că distanța Râmnicu Sărat - Chișinău este relativ scurtă (puțin peste 300 de kilometri) mă fac tot mai mult să mă gândesc la un minisejur acolo! Să vedem însă când vor fi întrunite toate condițiile (timp liber, acordul soției , ș. a. m. d).

Până atunci, vă felicit pentru prezentul articol și vă doresc o toamnă frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio [24.09.16 02:41:12] »

@traian. leuca:

Eu vreau acolo, sotul nu, sa vedm cum negociem in viitor.

Drum bun catre nepoti si zile cat mai frumoase !

traian.leuca † [24.09.16 13:48:51] »

@Mihai18: Între timp s-au mai schimbat lucrurile la vama dintre România şi R. Moldova.

Se trece vama numai cu buletinul, nu-ţi cere nimeni nicio garanţie financiară, nu se dă şpagă, controlul bagajelor la intrare în R. Moldova este sumar, timpii de aşteptare sunt la fel de mici ca în vamele de la graniţa cu Ungaria.

. Dacă dv. ați fost acolo cu mașina, acum o mai aveți?

Da, o mai am şi am avut-o parcată 2 nopţi (cu acordul poliţiei) direct în strada principală din Chişinău.

@Crazy_Mouse, @elviramvio:Un minisejur în capitala R. Moldova merită atât ca distanţă cât şi a costurilor mici.

Şi apoi, Moldova nu înseamnă numai Chişinău, mai sunt şi alte locuri interesante din punct de vedere turistic. Despre unul din ele o să scriu în zilele următoare.

Vă mulţumesc la toţi pentru vizită, încurajari şi urări!

Nasshu [24.09.16 15:13:23] »

@Mihai18: confirm cele scrise de @traian și eu am fost chair de vreo 3-4 ori la Chișinau cu mașina (Audi și Renault), le am și acum !

De ce să le fure pe ale noastre când am văzut acolo mașini de mașini, mult mai scumpe !

Mie personal nu mi s-a părut un oraș neîngrijit, ba chiar mai (mult mai) curat ca Bucureștiul. În schimb mi s-a parut cam îmbatrânit, dar de... sunt ceva în urma noastră.

Oricum mi-am popus să duc și familia acolo (eu am fost cu ocazia unor cursuri), deci merită o călătorie.

Vameși... hmm deh ca peste tot, mai o grevă, mai un telefon de la cei din Dutty -free dar nu sunt de speriat și nici de acuzat, șpagă nu mi-au cerut și am călcat și eu prin dutty -free. Îmi amintesc că la una din călătorii fiind singur în mașină m-au rugat/ întrebat dacă nu vreau să iau niște studenți până la Chișinău. Evident că am acceptat, compania lor mi-a făcut plăcere. La final din bun simț au vrut să-mi achite fiecare deplasarea. Am refuzat dar am făcut o ieșire pe cinste cu ei la un restaurant din Chișinău.

Michaell [25.09.16 11:38:05] »

@Mihai18: Unele descrieri din articol dar si relatarile din ecoul la care raspund, imi amintesc tare de situatia intilnita cu nu mult timp in urma - nu in Chisinau, ci in Romania.

Constructii aiurea si aparent fara rost (garaj fara masina) sau case construite dupa ce sa vazut la televizor, furtul sau spartul masiniilor, circulatie haotica, salari de tot rasul / preturi ca la Monaco. Toate astea le-am intilnit personal in Romania, unele cu ani in urma, altele in urma cu doar citeva luni sau chiar saptamini.

Mi-a fost sparta masina in fata blocului unde stateam la neamuri in ARDEALUL mult laudat si unde cei din sud cred ca totul e altfel.

Pina in ziua de azi, o mare parte a pensionariilor traiesc de pe o zi pe alta. Iar in ceea ce priveste circulatia din Romania, nu stiu daca este locul potrivit pentru a povesti prin ce-am trecut cu doar citeva saptamini in urma. Daca doriti sa aveti o experienta asemanatoare, incercati doar centura ocolitoare in jurul Brasovului. Zici ca esti in lumea a treia. Iar felul cum se foloseste un sens giratoriu, in Romania pare o problema demna de doctorat.

Despre spitalele din Romania nu cred ca e nevoie sa discutam. Nu cred ca cele din Moldova pot fi mai dezolate. Faceti-le o vizita celora din Sighisoara sau mai usor, cititi articolul corespunzator pe blogul domnului Tolontan.

Este normal si firesc ca atunci cand vi dintr-o tara mai dezvotata, cu reguli si standard de viata mai ridicat, sa-ti sara in ochi punctele negative si minusurile din locurile vizitate.

ANILU [25.09.16 21:07:08] »

@traian. leuca: Interesantă toată această plimbare dincolo de Prut.

Dar de ce "orașul alb" când de fapt este gri?

Am înțeles că ai ce vedea și vizita, ai ce cumpăra, totul fiind mai ieftin.

Dar există și acum restricții la vamă, cu ce intri și cu ce ieși din țară?

Aștept continuarea.

Felicitări și mulțumesc că ne-ati spus și nouă cum mai este dincolo de Prut.

Toate cele bune.

traian.leuca † [25.09.16 21:47:26] »

@ANILU: Mulţumesc pentru vizită!

Dar de ce "orașul alb" când de fapt este gri?

În afară de blocuri, foarte multe clădiri din Chişinău (şi din Cricova) au fost construite cu piatră din calcar de la mina din Cricova.

Începând cu anul 1950 galeriile minei au fost transformate în cea mai mare cramă de vinuri din lume (mâine o să scriu un review despre acest adevărat "oraş subteran").

Dar există și acum restricții la vamă, cu ce intri și cu ce ieși din țară?

Nu am fost controlat în bagaje la ieşirea din ţară, iar la intrare vameşul s-a uitat superficial la lada frigorifică.

Există un set de reguli pentru trecerea frontierei de est (cu Republica Moldova) la fel ca şi la trecerea vamei prin vestul ţării.

tata123 🔱 [26.09.16 12:44:34] »

@traian. leuca: Republica Moldova se află pe lista mea „de vizitat”. De vreo 2 ani am tot citit, privit fotografii, notat obiective - rămâne doar să stabilesc momentul potrivit unei vizite.

Articolul cuprinde o descriere succintă a principalelor obiective din orașul Chișinău - util celor care vor să afle cum e „dincolo”.

Pe mine mă atrag Cetatea Soroca, Orheiul Vechi și mănăstirile vechi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
traian.leuca † [26.09.16 13:25:07] »

@tata123: La Orheiul Vechi am fost şi vreau ca la anul să fac nordul Moldovei (Soroca, Bălţi şi ce o mai fi pe acolo).

Pentru că am ales un alt traseu la întoarcere, am ratat Mănăstirea Căpriana (se spune că este "cea mai cea mai" din Republica Moldova) aflată între Leuşeni şi Chişinău.

Îţi doresc un sejur plăcut la vecinii noştri de peste Prut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zlatna [30.09.16 20:01:23] »

@traian. leuca: Saptamana trecuta am fost si noi in Republica Moldova, in partea de nord a tarii, in raionul Briceni. Am iesit din tara prin vama Radauti-Prut, am fost controlati superficial la iesirea din tara, iar la intoarcerea am fost controlati drastic.

Despre vizita noastra la Briceni o sa scriu un articol pe larg.

Mi-a placut articolul domneavoastra, anul viitor intentionam sa facem si noi o excursie in Chisinau.

Va doresc concedii placute.

traian.leuca † [02.10.16 14:11:38] »

@zlatna:Mulţumesc pentru vizită! Abia aştept reviewul, pentru ca la anu' vreau să fac şi eu o vizită în nordul Moldovei de peste Prut.

Acum sunt în Conwy, la 30 de km de Menai Bridge. Am vizitat câteva din obiectivele pe care le-aţi descris în reviewul despre Anglesey.

webmaster [22.02.17 16:38:28] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

traian.leuca † [22.02.17 17:31:27] »

@webmaster: Mulţumiri!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, elviramvio, Michaell, Mihai18, mishu, Nicu, printesa82, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Chișinău și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062136888504028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1