73880 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Valea Prahovei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.09.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Trei mănăstiri – trei stațiuni montane, o singură zonă: Valea Prahovei


Stațiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Poiana Țapului, Bușteni, Azuga, Predeal) sunt o țintă predilectă pentru cei îndrăgostiți de Măria Sa Muntele, fie vară, fie iarnă. Luna iulie ne-a adus o minivacanță pe care am ales să o petrecem pe Valea Prahovei, având drept bază Pensiunea Pasul Clăbucetului din Predeal (vezi impresii). Incursiunile prin Sinaia, Bușteni și Predeal (am vrut să văd cele trei gări) le-am detaliat în alt articol (vezi impresii). Cu ocazia plimbărilor efectuate pe străzile localităților menționate am vizitat și câte un ansamblu mănăstiresc, centre spirituale ce polarizează încă viața religioasă a zonei Văii Prahovei. Două dintre ele sunt foarte cunoscute, a treia este mai puțin vizitată deși liniștea și florile de acolo ne încarcă bateriile.

Mănăstirea Sinaia – orașul Sinaia. Istoricul Nicolae Iorga descria la 1904 Sinaia cu a sa mănăstire: În spate stau unul lângă altul, ca o manifestare a celui mai adânc trecut, a celei mai neînvinse puteri și a celei mai înalte întrupări a măreției, Bucegii, Vârful cu Dor, Jepii, Caraimanul. Zăpada unei împărătești bătrânețe li acopere culmile ascuțite, creștetele de stâncă. Jos, vile se prăvălesc pe o înălțime mai mică, supt ziduri acoperite de brazi, întunecate ca o veșnică amenințare, chiar atunci când razele soarelui se joacă pe ascuțișurile mai îndrăznețe. E Sinaia: mănăstire, castel regal, stație de aer pentru lumea cea mai bogată, așezare industrială și sat. Mănăstirea e cea mai veche. Sfințenia pustietății, păzită de vulturii stâncilor, de urșii greoi ai peșterilor, nu era străbătută decât de pasul prevăzător al haiducului ce-și cântă cântecul de libertate și răzbunare între brazi.

Despre mănăstire s-au scris articole bine documentate astfel că nu voi relua toate informațiile (rubrica dedicată conține 11 review-uri, printre care și minighidul lui @Crazy_Mouse: amfostacolo.ro/hotel.php? ... sinaia&id=14696). La sfârșitul secolului al XVII-lea spătarul Mihail Cantacuzino pune bazele acestui ansamblu mănăstiresc, nucleu al așezării de astăzi. … Un mare boier muntean, plin de evlavie și împovărat de prisosul bogăției sale, Mihai Spătarul Cantacuzino, nepot și unchiu de Domni, clădi aici o mănăstire, întru mărirea numelui lui Dumnezeu, întru iertarea păcatelor sale și pentru ajutorul drumețului. Se întorcea de la mănăstirea muntelui sfânt al Arabiei, unde se dăduse tablele vechii legi, și el numi deci ctitoria: Sinai, iar lumea țăranilor din împrejurimi îi zise românește: Sinaia. Două secole, armonioasa clădire de piatră cu turnuri frumoase răsună de cântări și se pătrunse de sfinte mirezme, pe când zidul gros al chiliilor și turnurile din unghiuri, supt căpița lor de șindrilă neagră, asigurau de dușmanii din pustiul măreț: dobitoace și oameni – scrise același mare cărturar, Nicolae Iorga.

Mănăstirea a păstrat aerul patriarhal al vremurilor apuse, și mă refer aici la curtea veche pe care nu trebuie să o ratați (în fața bisericii mari construită în secol al XIX-lea se află un gang de acces prin corpul de chilii). Biserica veche, ctitoria spătarului Cantacuzino, arată ca o corabie albă proiectată pe verdele pădurii de pe culmi. Deși biserica nouă e mai mare și beneficiază de decorațiuni bogate, parcă tot arhitectura lăcașului vechi și sentimentul de liniște din curtea veche mă atrage de fiecare dată. Pictura maestrului Pârvu Mutu din pridvorul deschis adaugă o cromatică frumoasă ansamblului; ancadramentul ușii și pisania sunt deosebite; îmi place și balconul de lemn susținut de console. Nu uitați de muzeul mănăstirii Sinaia, găzduit de clădirea care inițial era casă de oaspeți și unde a locuit și familia regală în timpul lucrărilor de construcție a Peleșului.

Am vizitat mănăstirea în toate anotimpurile, fiecare din ele îmbrăcând natura și clădirile în culori specifice. Vă las să descoperiți singuri locul de unde a pornit localitatea numită azi Sinaia și vă recomand o vizită și la Muzeul orașului Sinaia (vezi impresii), deschis în una din primele clădiri cu rol de reședință de vară din vatra satului de pe atunci.

Mănăstirea Caraiman – orașul Bușteni. Acum vreo 10 ani am fost prima dată la această mănăstire ctitorită în jurul unui mare brad, într-un spațiu înconjurat de conifere, cu o vedere superbă spre munții Bucegi. Pe atunci nu exista întregul complex mănăstiresc pe care l-am găsit în această vară pe înălțimea de lângă fosta fabrică de hârtie din Bușteni - existau doar câteva clădiri mici și biserica de lemn. Am pășit spre lăcașul de cult pe cărarea care urcă abrupt prin pădure din strada Telecabinei către parcarea mănăstirii. Se poate ajunge și cu autoturismul pe strada Palanca pe o șosea cu câteva serpentine accentuate; există semnalizare corespunzătoare către obiectivul religios.

De la bisericuța de lemn (cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”) ctitorită de părintele Gherontie Puiu (adevarul.ro/locale/ploies ... d819/index.html) în 2000-2001, s-a ajuns la marele complex monahal având drept punct central biserica cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”. Din anul 2008 schitul Caraiman este ridicat la rang de mănăstire. Clădirile cu etaj și mansardă înconjoară pe trei laturi incinta; balcoanele sunt împodobite cu flori; curtea e bine îngrijită, găsiți un țarc cu animale (bucuria copiilor) și un lac cu lebede albe și negre. Pentru doritori există un magazin de obiecte bisericești chiar la poarta de acces în incinta mănăstirii. Ansamblul monahal de sub Caraiman oferă zeci de locuri de cazare și chiar spații speciale dedicate conferințelor și evenimentelor cultural-religioase.

Ceea ce impresionează este imaginea munților Bucegi și a crucii metalice de pe Caraiman pe care le poți admira din curtea mănăstirii. Cablurile telecabinei scânteiau printre versanți, un abur fin învăluia crestele, nori pufoși împănzeau cerul.

Mănăstirea „Sfântul Nicolae” – orașul Predeal. Este un lăcaș de cult despre care mărturisesc că nu aveam cunoștiință înainte de vizita la Predeal. Căutând obiective de vizitat în zonă aveam să găsesc articolul lui @sandu. 53 dedicat acestei mănăstiri (vezi impresii) și să o vizitez în ziua în care am pornit spre București. Se poate ajunge cu autoturismul intrând pe o bretea îngustă, asfaltată, numită strada Mănăstirii, chiar înainte de a traversa podul peste calea ferată la intrarea spre Predeal (venind dinspre Azuga; există indicatoare către obiectiv). După circa 700 m și un urcuș brusc ajungem în fața ansamblului religios unde găsim câteva locuri de parcare. Accesul se face printr-un gang boltit ce străbate turnul clopotniță (construit în 1827 conform inscripției de deasupra intrării) și un corp de chilii – ajungem în patria florilor. Peste tot unde îți arunci privirea sunt flori, iar în spate silueta bisericii albe având drept fundal o perdea de conifere accentuează imaginea de „frumos”.

Ctitorită de un preot în anul 1774, pe o moșia boierească situată sub muntele Clăbucet-Taurul, micuța mănăstire formată dintr-o bisericuță de lemn și vreo trei chilii nu a rezistat prea mult în timp. La începutul secolului al XIX-lea se ridică o nouă biserică din piatră de Caraiman având hramul „Sfântului Ierarh Nicolae”. Pictura în frescă rezistă de aproape 200 de ani, o frumoasă icoană îmbrăcată în metal a Sf. Nicolae este amplasată în partea dreaptă a iconstasului. O variantă mai puțin întâlnită a catapetesmei se întâlnește la Mănăstirea Predeal, și anume nu există decât o singură ușă diaconească de acces spre altar. Astfel de iconostase mai pot fi văzute la biserica mică din cimitir de la Mănăstirea Dragomirna sau la biserica „Nașterea Maicii Domnului” de la Gâlda de Jos (județul Alba). Biserica se integrează armonios în peisajul înconjurător. Urcăm câteva trepte și ajungem la a doua biserică a mănăstirii, mai „nouă” – ridicată de un stareț al lăcașului de cult în anii 1835-1844. În curte sunt mai multe bănci și spații de odihnă, dar și un foișor amenajat în jurul unei fântâni – totul înconjurat de trandafiri, mușcate, cerceluși etc. Crestele munților se profilează în depărtare, liniștea predomină în curtea modestei mănăstiri.

În final, consider că te poți relaxa pentru câteva zeci de minute și în curtea unor ansambluri monahale, mai ales acolo unde peisajul înconjurător este minunat. Am vizitat o mănăstire istorică, cu rol civilizator și cultural – Mănăstirea Sinaia, am poposit la un lăcaș de cult nou, dar care oferă o perspectivă deosebită către Bucegi – Mănăstirea Caraiman, am admirat un ansamblu mănăstiresc în stil bizantin, înconjurat de o puzderie de flori minunate – Mănăstirea Predeal. Dacă doriți și simțiți nevoia unei clipe de liniște nu ezitați să treceți pe la una dintre aceste mănăstiri – călătorii plăcute!

---
Impresii încărcate de tata123 in 23.09.2016 11:20:02

Validat / Publicat: 23.09.16 14:40:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2529


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[23.09.16 14:44:35]
» mesaj pers

   @tata123: Primul vot pentru un articol minunat si niste poze pe masura. Daca pozele care prezinta manastirile sunt frumoase, pozele in care se vede mai mult si din natura inconjuratoare sunt superbe.

   Am citit cu mare placere si cu si mai multa placere am votat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.09.16 00:11:12]
» mesaj pers

   @tata123: Felicitări pentru acest excelent articol! Dacă la mănăstirea Sinaia și la mănăstirea Caraiman am ajuns de mai multe ori în ultimii ani, trebuie să recunosc faptul că mănăstirea ”Sf. Nicolae” de la Predeal reprezintă o țintă ceva mai veche pentru noi, dar pe care nu am reușit să o vizităm până acum! Cu atât mai mult mi-a plăcut articolul tău și consider că informațiile prezentate ne vor fi utile când vom ajunge și noi acolo!

   În ceea ce privește fotografiile, acestea sunt foarte frumoase, mai ales că și vremea a ținut cu voi! Parcă îmi este dor deja de zilele însorite de vară și de Valea Prahovei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[24.09.16 03:10:04]
» mesaj pers

   @tata123:

   Frumos articol si poze. Am citit abia acum cand, dupa o prima spaima, am reusit sa-mi revin din "leganare" (cutremurul simtit tare bine la mine in Arges).

   Bisericile vechi, indiferent daca suntem credinciosi sau nu, trebuiesc vizitate si intelese, sunt adevarate enciclopedii, sunt lectii de cultura generala. Mai ales acolo unde si preotii sau calugarii ajuta laicii vizitatori.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[26.09.16 12:13:16]
» mesaj pers

   @elviramvio: Zgâlțâietura a trecut (a fost scurtă și la obiect :)))

   Enciclopedii - e un cuvânt potrivit pentru lăcașurile de cult sau ansamblurile monahale care au străbătut secolele până în zilele noastre. Multe dintre ele au contribuit la ridicarea stării culturale a enoriașilor din jurul lor, iar dacă preoții care slujeau acolo au fost oameni cu har ei au atras oamenii și le-au redat informații religioase și culturale prețioase. Să nu uităm că în vremurile apuse preoții erau principalul mijloc de a răspândi cartea și cunoștiințele către popor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[26.09.16 12:16:07]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos.

   @Crazy_Mouse: Vremea a schimbat foaia, dar abia aștept câteva zile călduțe și însorite de octombrie pentru miniexcursii în natură - veșmântul colorat al toameni e minunat (și fotogenic). Și eu am descoperit cu încântare Mănăstirea „Sf. Nicolae” din Predeal - cred că vara e foarte frumos acolo, datorită mulțimii florilor din curte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.09.16 12:31:38]
» mesaj pers

   @tata123:

Să nu uităm că în vremurile apuse preoții erau principalul mijloc de a răspândi cartea și cunoștiințele către popor.

   Cu riscul de o da în off-topic, să nu uităm nici faptul că adesea cunoștințele răspândite de ei erau (și sunt încă) eronate sau tendențios prezentate. Fie în interesul lor (sau al religiei pe care o reprezentau), fie al unor „stăpâni” (locali sau ai țării ori bisericii respective).

   Apropo de asta, chiar mă amuza faptul prezentat într-un documentar NatGeo prin care se arăta opoziția bisericii catolice la cercetările și publicarea descoperirilor arheologice din Egipt, din vremea lui Napoleon, pentru că ar fi rezultat că lumea a existat și mult înainte de Isus Christos, mai exact înainte de anul zero calculat de ei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[26.09.16 12:41:18]
» mesaj pers

   @Dragos: Corect :)) Am încercat să fiu imparțial, de aceea am scris că au răspândit atât cunoștiințe religioase, cât și culturale - cuvinte sub cupola cărora putem găsi diverse domenii. Tenebre au existat... și există.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] Cunoscuta Mănăstire Sinaia se ivește după zidurile de piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792945">Şterge vot</a></div><span id="v9792945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] Cunoscuta Mănăstire Sinaia se ivește după zidurile de piatră.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] Biserica nouă - Mănăstirea Sinaia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792946">Şterge vot</a></div><span id="v9792946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] Biserica nouă - Mănăstirea Sinaia.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] Clopotnița - Mănăstirea Sinaia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792947">Şterge vot</a></div><span id="v9792947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] Clopotnița - Mănăstirea Sinaia.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] Biserica veche ctitorită de spătarul Mihail Cantacuzino - Mănăstirea Sinaia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792948">Şterge vot</a></div><span id="v9792948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] Biserica veche ctitorită de spătarul Mihail Cantacuzino - Mănăstirea Sinaia.
foto tata123 [23.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [JUL-2016] Pridvorul și frumosul ancadrament sculptat al ușii + pisanie - Mănăstirea Sinaia (imagine 2006). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792949">Şterge vot</a></div><span id="v9792949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] Pridvorul și frumosul ancadrament sculptat al ușii + pisanie - Mănăstirea Sinaia (imagine 2006).
foto tata123 [23.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [JUL-2016] Imagine de ansamblu din 2016 a Mănăstirii Caraiman, Bușteni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792950">Şterge vot</a></div><span id="v9792950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] Imagine de ansamblu din 2016 a Mănăstirii Caraiman, Bușteni.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] Pentru comparație: imagine a aceleiași mănăstiri de sub poalele Bucegilor, dar în 2006. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792951">Şterge vot</a></div><span id="v9792951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] Pentru comparație: imagine a aceleiași mănăstiri de sub poalele Bucegilor, dar în 2006.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] Turn clopotniță - Mănăstirea Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792952">Şterge vot</a></div><span id="v9792952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] Turn clopotniță - Mănăstirea Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” - Mănăstirea Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792953">Şterge vot</a></div><span id="v9792953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” - Mănăstirea Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] Lumină - Mănăstirea Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792954">Şterge vot</a></div><span id="v9792954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] Lumină - Mănăstirea Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] În curtea Mănăstirii Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792955">Şterge vot</a></div><span id="v9792955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] În curtea Mănăstirii Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2016] Bradul în jurul căruia s-a construit Mănăstirea Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792956">Şterge vot</a></div><span id="v9792956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2016] Bradul în jurul căruia s-a construit Mănăstirea Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] Frumoasa vedere spre crestele Bucegilor - Mănăstirea Caraiman. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792957">Şterge vot</a></div><span id="v9792957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] Frumoasa vedere spre crestele Bucegilor - Mănăstirea Caraiman.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] Traseul telecabinei de la Bușteni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792958">Şterge vot</a></div><span id="v9792958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] Traseul telecabinei de la Bușteni.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] Mănăstirea „Sf. Nicolae” Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792959">Şterge vot</a></div><span id="v9792959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] Mănăstirea „Sf. Nicolae” Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” (1819) - Mănăstirea Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792960">Şterge vot</a></div><span id="v9792960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” (1819) - Mănăstirea Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] Interior biserică - iconostas prevăzut doar cu o singură ușă diaconească și uși împărătești - Mănăstirea Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792961">Şterge vot</a></div><span id="v9792961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] Interior biserică - iconostas prevăzut doar cu o singură ușă diaconească și uși împărătești - Mănăstirea Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] Chilii - Mănăstirea Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792962">Şterge vot</a></div><span id="v9792962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] Chilii - Mănăstirea Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2016] Curte încărcată de flori - Mănăstirea Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792963">Şterge vot</a></div><span id="v9792963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2016] Curte încărcată de flori - Mănăstirea Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] Turn clopotniță - Mănăstirea Predeal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792964">Şterge vot</a></div><span id="v9792964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016] Turn clopotniță - Mănăstirea Predeal.
foto tata123 [23.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2016] Liniște și relaxare la poalele Bucegilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av792965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv792965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=792965">Şterge vot</a></div><span id="v9792965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(792965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f792965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e792965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2016] Liniște și relaxare la poalele Bucegilor.
foto tata123 [23.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115145921707 sec