73785 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Păltinişul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.09.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Hohe Rinne - statiunea montana Paltinis


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Observand zilnic statiunea montana Paltinis din biroul unde lucrez (si in timp ce lucrez mai si visez) nu ma pot abtine sa nu urc pana acolo macar o singura data pe perioada verii (deoarece iarna vizitele sint mai dese pentru folosirea partiilor de schi) doar asa pentru recunoastere, daca au avut loc ceva schimbari, ce s-a mai construit, etc. Asa ca am luat familionul din dotare (mentionez faptul ca membrilor le plac excursiile) si am facut o iesire de scurta durata.

Istoria Paltinisului: Sibienii locuind practic la picioarele muntilor, au gasit repede o modalitate de a infiinta un loc mai aproape de cer, cu un aer mai curat, mai sanatos. Statiunea a fost infiintata de S. K. V. - Siebenburgische Karpatverein - Asociatia Carpatina Ardeleana. Asociatia SKV a luat fiinta in Sibiu in 1880 dupa un model occidental de asociatie care promoveaza turismul montan, sportul cu specific montan, actiunile de cercetare ale zonelor montane (de ex speologie, etnografie) si nu in ultimul rind protejarea mediului(mai ales in zona montana)

1894 a fost anul in care s-a infiintat de catre SKV Paltinisul. Inca nu exista drumul de astazi, turistii puteau urca folosind potecile marcate din padure (exista si astazi) La inceput s-au construit cateva cabane de lemn, intre timp constructiile s-au extins. Din cabanele istorice putem enumera Casa Turistilor, Casa Medicilor, Sala Monaco (toate construite intre 1894-1898) In perioada primului razboi mondial aceste cabane s-au folosit predominant in scopuri medicale, ca sanatorii de refacere a ranitilor din razboi. In perioada interbelica a urmat o dezvoltare a zonei din punct de vedere turistic. Dupa al doilea razboi mondial si venirea la putere a comunistilor s-au confiscat toate cabanele si au intrat in proprietatea statului roman. Dar si in regimul comunist s-a recunoscut potentialul zonei asa ca s-a dezvoltat in continuare. In anii 70 (exista o placa cu anul si participantii constructiei la prima serpentina a drumului) s-a construit drumul asfaltat/partial pietruit cu piatra cubica (in prezent doar asfalt dar de buna calitate) pana sus la cota 1400. Dupa revolutia din 1989 si reinfiintarea SKV in 1996, aceasta asociatie reintra in posesia unei cladiri. In prezent aceasta statiune se dezvolta foarte incet sau deloc (cel putin aceasta este impresia mea) predomina constructiile/cabanele/vilele private-exista cartier intreg cu asemenea proprietati. Sincer este frumos dar este loc de mai bine si de mai multa dezvoltare pentru turisti.

Accesul la Paltinis: Foarte aproape si accesibil din orasul Sibiu, ori de pe A1, ori din centrul sau periferia Sibiului trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Paltinis(sau folosit GPS ul din dotare). Drumul pe care circulam pana sus se numeste 106A, distanta este cca 30 km, de si cu serpentine nu este un drum dificil, asfaltul este bun (reasfaltat in aceasta vara o mare parte) semnalizarea este corespunzatoare, exista parapeti, indicatoare,marcaje, etc. Inaltimea medie deasupra marii este de 1400 m, coordonatele GPS sint 45/39/10 N si 23/55/55 E, are un cod postal propriu, o atestare documentara din 1829 (probabil era unul care a urcat acolo si a scris despre acest loc chiar daca nu a existat nimic aici-si asa au devenit randurie scrise atestare documentara) si... conform wikipedia un numar de 19 locuitori. Cine o fi aia nu stiu, ceea ce stiu este ca majoritatea sint angajati sezonieri si nu isi fac buletin de Paltinis (Paltinisul este oricum partea componenta a Sibiului)

De ce vizitam Paltinisul? Raspunsurile la intrebare sint multe, in primul rand accesul la iarba verde/excursie/gratar/eventual o campare cu cortul, rulota, etc. aflata la o inaltime de 1400m (avand experienta de drumetii montane pot spune ca pentru aceasta inaltime in alte zone fara drum trebuie cca 3 ore de mers pe jos mai ales daca avem si un rucsac in spate), pentru partiile de schi iarna+alte sporturi de iarna, pentru drumetii cu rucsacul in spate spre destinatii cum ar fi Rezervatia Naturala Cindrel sau alte rute, poteci spre diferite alte destinatii, agrement vara cum ar fi ciclism montan, drumetii cu ATV, motoare enduro, zbor cu parapanta, Arca Parc-cu diferite nivele de dificultate atat pt copii cat si pt adulti, vizitarea unor obiective turistice cum ar fi Schitul Paltinis si cabanele istorice construite inainte de 1900. Si bineinteles se poate petrece un sejur intreg aici ori pentru sporturile de iarna/vara ori pur si simplu doar pentru odihna. Va asigur ca vara se poate odihni fara probleme... adica ironic vorbind este liniste si pace-nu se intampla mare lucru. Iarna statiunea este mai animata.

Schitul Paltinis se afla la o distanta de cca 300m de la indicatorul de intrare in Paltinis pe partea stanga a drumului. A fost infiintat de catre Mitropolitul Ardealului in 1925. Altitudinea la care se afla este de 1350m. Este din lemn si in anii 70 au avut loc restaurari. Casa Calugarilor a fost construita in 1927 si se afla in fata bisericii. In prezent am observat construirea unei biserici in stanga schitului din materiale moderne (beton, etc) Daca cineva a a auzit de filosoful Constantin Noica (si fondatorul scolii de la Paltinis) atunci probabil ca a aflat ca mormântul lui se afla langa biserica inca din 1987. Biserica poarta hramul Schimbarea la Fata a Domnului. Clopotnita de langa biserica adaposteste 2 clopote din bronz turnate tot in 1925. Se poate parca jos langa sosea si urca pe jos cca 5 minute, sau pentru acces mai usor se poate urca cu masina pana aproape de biserica si parca aici.

Cabane istorice: Casa Turistilor cea mai veche cabana nu prea mai este de recunoscut deoarece s-a dezvoltat intr-un hotel de 4 stele totusi se poate obseva conturul vechii cladiri. Pe aleea pe care se afla acest hotel se pot observa cateva cabane istorice una a fost Gasthof zu Hans (in prezent cu obloanele trase) si langa ea o alta cabana mai mica renovata si in care functioneaza un birou de informatie turistica. Pe langa cabanele istorice deschise pentru public se pot observa cateva cabane private foarte vechi poate chiar 100 de ani, voi atasa foto cu una din acestea.

Partii de schi:

Cea mai veche partie se numeste Partia Oncesti, s-a amenajat odata cu Telescaunul Paltinis in 1971. Diferenta de nivel la aceasta partie si implicit telescaunului este de 242m, lungimea traseului este de 1052m, sint 53 scaune pt 2 persoane, si in 8 minute putem ajunge sus la destinatie la 1670m. Partia are un grad de dificultate medie cu un grad de inclinare de 60gr. Tariful de urcare + coborare adult/copil 10/8 ron. Pentru urcari multiple (pt schiori) abonamentul de zi (9,00-18,30) cu urcari fara limita de numar costa 75 ron, jumatate de zi (13.00-18.30) costa 50 ron) Pe aceasta partie pe langa telescaun exista si teleschi dar lungimea acestuia nu depaseste 400m.

Partia este iluminata iarna si pentru zile de iarna fara zapada (foarte posibil cu clima asta intoarsa pe dos) exista ceva tunuri de zapada. In incinta complexului de unde porneste telescaunul se poate servi masa si bauturi alcoolice/nonalcoolice. De asemenea exsita centru de inchiriat schiuri, clapari, sanie, snowboard si altele. Nu am gasit o lista de preturi. De la statia de telescaun de sus se poate face o drumetie scurta de cca 15 minute pana la un punct de belvedere pe varful Oncesti (1635m) de langa releul de televiziune (in prezent mai mult pt antene de telefonie mobila-cu un semnal bun avem toate posturile tv pe mobil/tableta) De aici avem o panorama a zonei inclusiv municipiul Sibiu dar si Muntii Fagaras. Poate ajuta si un binoclu bun pentru a distinge anumite obiective din Sibiu. Mai multe despre aceasta partie aici: telescaunpaltinis.ro

Partiile din Arena Platos: Este un complex de agrement iarna/vara si este alcatuita din mai multe partii de schi. Infiintata mai recent pe un platou numit Poiana Poplacii de sub Varful Comanda de 1450 m se gaseste imediat la intrare in statiune pe partea stanga. Partia Platos se afla pe partea din mijloc si are teleschi/telescaun propriu (2200 pers/ora) + nocturna.

Partia Panorama Sibiului / Poiana Poplacii (2 partii paralele) se afla pe partea stanga si la fel are teleschi/telescaun/nocturna capacitate 1200 pers/ora. La partia Soarelui care pleaca de la aceeasi inaltime cu Platosul se poate urca partial cu banda rulanta.

Partia Arena este in partea dreapta una mai scurta doar cu teleschi capacitate mai mica de 500 pers/ora dar cu nocturna. Tot in partea dreapta este partia prevazuta ca scoala de schi cu urcare pe banda rulanta si gradinita pe schiuri. Spre deosebire de partia veche aici la Platos complexul este destul de animat vara (nu ca iarna când abia gasesti loc de parcare) dar avand in vedere activitatile de vara este de inteles. Asa ca lista cuprinde urcarea pe telescaun pt la Vf Comanda (la fel un punct de belvedere spectaculos) tarifele adult / pensionar + student / copii 19 / 15 / 13 ron urcare + coborare, numai urcare sau diferite alte configuratii cum ar fi grup sau urcare ultipla reduce considerabil din pret. Inchirierea mountain Bike/sau trotineta de teren 30/20 ron cate 2 ore. La mai multe ore pretul scade drastic. Sania de vara (acum am aflat ca exista asa ceva) 25/20/15 ron o coborare. Tiroliana 25/20 ron o coborare. Parcul de catarat (impreuna cu echipament) ne costa 20/15/10 pe ora. Alte posibilitati de agrement : caiac pe lac 30/25 ron/ora( de lac am aflat tot in aceasta vara se poate observa in filmarea aeriana atasata), trambulina 10 minute 20/15/13/10 ron, teren de fotbal 50 ron pt 6 adulti/8 copii 30 minute (suprafata umeda) si lista continua. Mai multe pe arenaplatos.ro/vara.html. O filmare aeriana cu drona aici

Arca Parc Paltinis se afla pe drumul spre Paltinis si exista multiple variante de catarare in diferite configuratii si nivele de dificultate atat pentru adulti cat si pentru copii. Tarifele sint 25-45 ron/3 ore. Descrierea pe larg este pe situl lor http://arkapark.ro/

Drumetii de facut din Paltinis:

Rezervatia Naturala Cindrel : Cel mai frumos traseu este traseul de creasta care duce pana la Vf Cindrel si lacul glaciar Cindrel. Se lasa masina/sau se pleaca din dreptul cabanei Nora de langa telescaun. Dupa zeci de m gasim indicatorul spre Poiana Gaujoara si marcajul cruce rosie. Dupa o ora ajungem la o intersectie de carari o luam in sus spre saua Batrana. Iesim in zona alpina dupa cca 1,5-2 ore in functie de viteza si continuam pe traseul de creasta (marcaj banda rosie) Dupa inca 1,5-2 ore ajungem la un refugiu numit Canaia (de la traseul de creasta in stanga in jos) In sezonul de vara este cabanier aici pretul este modic 20-25 ron. In extrasezon (de ex eu am fost in luna mai mai demult) se poate admira cabana de afara deoarece este incuiata, si dormi in cort. De la refugiu pana in saua Canaia si rezervatia Cindrel sint cca 20-25 minute, se poate urca pe Vf Cindrel 2244 m sau cobora pana la lac (in luna mai inghetat) In luna mai se poate culege bujorul de munte. De la lac in jos mai exista un refugiu din barne de lemn. Zona este salbatica peste tot urme/rahat si miros de urs. De 2 ori am dormit in acest refugiu de jos.

Traseul Paltinis-Cheile Cibiunului : Se pleaca tot din zona telescaunului se coboara mult (pe urma trebuie si urcat) dar peisajele vazute acolo chiar merita efortul. Traseul este de 2-3 ore, marcajul bulina rosie.

Traseul Paltinis-Lacul Negoveanu : Dureaza 3,4 ore, semnul este triunghi rosu si se merge prin Poiana Muncel, Poiana Batrana Mica, se pleaca tot de la telescaun.

Pentru a vedea toata zona muntilor Cindrel si inclusiv Paltinisul recomand zborul cu un avion de mici dimensiuni model Cessna (4 locuri cu pilot) loc de decolare Cisnadie, aerodrom Magura, costurile nu sint enorme avand in vedere ca dupa decolare sintem deja in muntii Cindrel si tot zborul nu va dura mai mult de 30-40 minute.

Cateva locatii de cazare:

Cabana Nora Paltinis este o cabana istorica situata langa telescaunul Oncesti. Este din lemn nu este modernizata dar are o capacitate mare. Nu am gasit date despre pret, personal am stat odata, nu este pentru cei pretentiosi.

Cabana istorica Casa Turistilor (in prezent sub denumirea Hohe Rinne Paltinis Hotel & Spa) un hotel de lux 4 stele cu o capacitate de 88 camere, restaurant, terasa, sala de conferinte, piscina, sauna, etc costa de la 245 ron cu MD. Intalnirea de 10 ani de la absolvirea scolii aici am sarbatorit, asta a fost in 1999 si nu era renovat ca acum dar era deja destul de ok. Siteul hotelului aici: hoherinne.com

Hotel Cindrel cu multe facilitati inclusiv piscina interioara costa de la 180 ron/dbl/noapte. Siteul aici: hotelcindrel.ro/en

Locatiile de cazare sint multe, cateva exemple: Orhideea 120 ron, Rustica 100 ron, Stefana 100 ron, Edelweiss 100/120 ron, Paltinis 100 ron, Vila Romana 90/100 ron, Rustic 100 ron, etc.

Recomand celor care viziteaza Sibiul, rog filmarea cu drona gasita pe Youtube la începutul articolului. https://www.youtube.com/watch?v=lNqazZ0d3Mk

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 19.09.2016 22:57:48

Validat / Publicat: 20.09.16 08:45:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3505


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.09.16 08:45:19]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.09.16 10:15:10]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.09.16 10:40:33]
» mesaj pers

   @AZE: Pentru mine statiunea Paltinis are o semnificatie aparte, este locul in care am petrecut luna de miere (acum vreo 22 de ani), ei bine doar o saptamana, dar asa se spune. Nu mai stiu unde am stat cazati insa locatia era administrate de doi tineri de nadejde, si care preparau o mancare atat de buna incat faceam tot posibilul ca sa prindem ultimul moment al mesei de pranz pentru ciorba pe care o faceau.

   Locurile acelea aveau frumusetea lor deoarece nu erau agglomerate precum Valea Prahovei si te bucurai din plin de frumusetile naturii.

   Pozele sunt superbe, felicitari votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[20.09.16 11:47:21]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, ma bucur ca ati fost la Paltinis si aveti amintiri frumoase de acolo. Iarna este totusi foarte aglomerat din cauza ca nu prea sint partii de schi mai apropiate de oras, dar vara asa cum am povestit in articol este liniste si pace. Poate prea liniste, ceea ce inseamna ca nu se face mare lucru. Si ceea ce ma ingrijoreaza este ca am observat la padurile din jur brazi bolnavi, poate din cauza poluarii care ajunge peste tot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Zoazore
[20.09.16 11:59:54]
» mesaj pers

   @AZE: Und ein hohe SB! Un articol la-naltime! Ca de obicei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[20.09.16 14:51:50]
» mesaj pers

   @AZE: Am avut şansa să ajung la Păltiniş şi vara şi iarna. Vara, aşa cum ai precizat şi tu este multă linişte, nu este aglomerat deloc.

   Dar pentru mine prima amintire care îmi vine în minte când mă gândesc la Păltiniş este de acum ceva ani... când la ieşirea din Sibiu şi până la Răşinari ne-a însoţit acel renumit tramvai, care astăzi nu mai circulă. Noi ne amuzam când îl vedeam ieşind din lanul de porumb. Amintiri.

   Felicitări pentru articol, selectat ca Minighid pentru Păltiniş.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[20.09.16 19:20:37]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc, intradevar articolul este la inaltime dar Paltinisul doar cu altitudinea deasupra marii. Chiar daca am vazut in ultima perioada multe lucruri pozitive, asa cum am decris in articol ar mai fi loc de mai bine. Partiile chiar daca s-au inmultit in ultimii ani tot nu ajung ar binevenita o dezvoltare continua a partiilor si implicit sporturilor de iarna, n-ar strica un patinoar daca ar fi, si mai mult agrement vara, eventual si un camping, idei ar fi multe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- AZE
[20.09.16 19:23:57]
» mesaj pers

   @ANILU: Multumesc, sa stiti ca si mie imi pare rau de tramvaiul Sibiu-Rasinari, ar fi binevenita macar un traseu scurt turistic. Acum tramvaiul este vizibil la intrarea in localitatea Rasinari si rugineste pe sine. Pacat, ma duceam si eu cu baiatul meu o data sigur ii placea. Asa probabil o sa merg pana in localitatea Cornatel aproape de Sibiu si voi lua mocanita de acolo, poate mai spectaculos decat tramvaiul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Zoazore
[20.09.16 21:16:18]
» mesaj pers

   @AZE: Aici e vorba și de voință, nu doar de putință. Idei ar fi multe, cu concretizarea e mai greu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[20.09.16 23:27:27]
» mesaj pers

   @ANILU: de cand ati deschis subiectul cu tramvaiul am inceput sa caut ceva informatii si am gasit pe aceasta publicatie online :

   turnulsfatului.ro articol din 26 iunie

   in care scrie ca inca in aceasta vara se va porni tramvaiul in scopuri turistice. Care vara ca eu am fost pe acolo in septembrie si tramvaiul vopsit alb tot acolo am gasit la intrarea in Rasinari. Ce-i drept am vazut niste utilaje in dreptul sinelor de tramvai dar nu mi-am dat seama daca este un utilaj pentru reconditionare, sau pentru demontarea sinelor. Sincer eu m-am gandit la demontare, sper sa nu fie asa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- printesa82
[08.10.16 23:23:35]
» mesaj pers

   Dupa citirea articolului... si vazand pozele... i-mi doresc sa ajung si aici☺... noi de regula mergem la Cavnic la schii...fiind mai aproape.

   Felicitari pentru descrierile Dvs... sunt foarte utile comunitatii☺ (azi am avut timp de citit).

   Multumesc pentru lectura... poate mai apuc din cele vechi☺ (sunt noua pe aici... asa ca mai am de recuperat). Numai bine... si calatorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Statiunea Paltinis vazuta de pe drumul de acces -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791882">Şterge vot</a></div><span id="v9791882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Statiunea Paltinis vazuta de pe drumul de acces
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Peisaj din apropierea statiunii montane -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791884">Şterge vot</a></div><span id="v9791884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Peisaj din apropierea statiunii montane
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Vedere de pe Vf Oncesti in fundal Sibiul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791889">Şterge vot</a></div><span id="v9791889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Vedere de pe Vf Oncesti in fundal Sibiul
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] De pe Vf Oncesti -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791892">Şterge vot</a></div><span id="v9791892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] De pe Vf Oncesti
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Vedere de la partia de schi vara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791893">Şterge vot</a></div><span id="v9791893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Vedere de la partia de schi vara
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Vedere Paltinis (de pe telescaun) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791894">Şterge vot</a></div><span id="v9791894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Vedere Paltinis (de pe telescaun)
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] De pe telescaun (cam fara turisti vara) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791895">Şterge vot</a></div><span id="v9791895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] De pe telescaun (cam fara turisti vara)
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Paltinis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791897">Şterge vot</a></div><span id="v9791897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Paltinis
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2016] Telescaun Oncesti vara 2016 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791898">Şterge vot</a></div><span id="v9791898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Telescaun Oncesti vara 2016
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Schitul Paltinis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791901">Şterge vot</a></div><span id="v9791901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Schitul Paltinis
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Schitul Paltinis, in fundal bierica in constructie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791903">Şterge vot</a></div><span id="v9791903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Schitul Paltinis, in fundal bierica in constructie
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Schit Paltinis-interior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791905">Şterge vot</a></div><span id="v9791905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Schit Paltinis-interior
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Arena Platos -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791906">Şterge vot</a></div><span id="v9791906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Arena Platos
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2016] Arena Platos telescaun -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791907">Şterge vot</a></div><span id="v9791907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Arena Platos telescaun
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Casa Turistilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791908">Şterge vot</a></div><span id="v9791908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Casa Turistilor
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2016] Hotel Cindrel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791909">Şterge vot</a></div><span id="v9791909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Hotel Cindrel
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2016] Cabana Nora -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791910">Şterge vot</a></div><span id="v9791910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Cabana Nora
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2016] Cabana istorica (fost restaurant Gastfof zu Hans) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791911">Şterge vot</a></div><span id="v9791911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Cabana istorica (fost restaurant Gastfof zu Hans)
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Prima cabana (acum punct de informare turistica) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791912">Şterge vot</a></div><span id="v9791912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Prima cabana (acum punct de informare turistica)
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Pensiunea Casi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791915">Şterge vot</a></div><span id="v9791915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Pensiunea Casi
foto AZE [19.09.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2016] Perla Paltinisului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791917">Şterge vot</a></div><span id="v9791917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2016] Perla Paltinisului
foto AZE [19.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2016] Vila Romanita -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791918">Şterge vot</a></div><span id="v9791918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2016] Vila Romanita
foto AZE [19.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2016] Vila Bujorul de Munte -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791920">Şterge vot</a></div><span id="v9791920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2016] Vila Bujorul de Munte
foto AZE [19.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2016] Vila dintre brazi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791921">Şterge vot</a></div><span id="v9791921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2016] Vila dintre brazi
foto AZE [19.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2016] Cabana istorica (privata) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791927">Şterge vot</a></div><span id="v9791927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2016] Cabana istorica (privata)
foto AZE [19.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2016] Lacul Iezer vara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791928">Şterge vot</a></div><span id="v9791928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2016] Lacul Iezer vara
foto AZE [20.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2016] Lacul Iezer primavara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 20.09.16] - <span class="allrVotedi" id="av791929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv791929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=791929">Şterge vot</a></div><span id="v9791929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(791929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f791929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e791929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2016] Lacul Iezer primavara
foto AZE [20.09.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.134303092957 sec