ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Suceava
ÎNSCRIS: 04.09.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Lovely Thassos III

TIPĂREȘTE URM de aici

Recitind acum sa vad unde m-am poticnit, pt ca v-am ramas dator cu impartasirea impresiilor din ultima parte a vacantei, mi-am dat seama ca scriind pe Am fost acolo ai la indemana tot timpul amintirile acelor clipe. Cu impresia generala... relaxarea sau disconfortul de care ai avut parte vei ramane mereu in minte, dar unele aspecte ce tin mai mult de detalii iti revin foarte frumos in memorie daca le asterni undeva pe hartie... sau pe un blog... sau pe AmFostAcolo... De asemenea, cred ca e necesar din cand in cand... sa te hranesti cu amintiri (frumoase) sau cu vise despre vacante viitoare... pt ca traind mereu in prezentul tumultos risti sa devii stresat. Pt adeptii conceptiei "Carpe Diem" fac o completare pana a incepe sa vocifereze... Ma refer la a te agata de trecut sau la a visa la viitor... doar pt a contracara rutina zilnica pe care sistemul ne-o impune. Pt cei care au reusit si au o viata independenta si flexibila probabil aceste notiuni nu-si au rostul pt ca au parte de un "Carpe Diem" permanent... Pt ceilalti... va incurajez sa scrieti... sa impartasiti si cu altii amintirile voastre... sa nu va fie frica de comentarii... si sa va intoarceti mereu cu drag cu gandul pe meleagurile unde pasii v-au purtat... unde ochii s-au bucurat... unde mainile au atins... unde sufletul a tresarit...

Dupa aceasta scurta paranteza... revin la traseul meu din Thassos.

Luni dimineata am fost preluati de la cazare de aceeasi tipa de la agentie... si impreuna cu dna olandeza am plecat intr-un jeep safari. Singura diferenta dintre "beach safari" si "jeep safari" este ca prima iti prezinta niste plaje iar ceea de a doua zona montana.

Prima oprire a fost Kastro cu ale sale ruine marturie a timpului nemilos. Pana anul acesta drumul era greu... potrivit pt masini 4x4... dar acum este asfaltat pana sus. Se ajunge lejer cu masina mica... absolut nicio problema... si cred ca din pacate... cu aceasta investitie in infrastructura... satul "parasit" isi va pierde din farmec. Practic Kastro se imparte in satul locuit... unde sunt cateva casute locuite... biserica din sat de unde porneste una din cele mai frumoase procesiuni ale insulei... un atelier... si o mica taverna... si ceva mai departe... imprejmuit de un gard de sarma si partial cu zid de piatra - Kastro - satul parasit. Pe langa ruine si casele intregi cu geamuri ferecate mai distingem un osuar, care ar contine oseminte nu doar a locuitorilor din sat ci si din alta zona a insulei, si ca sa fie in ton... o planta (floare) tare interesanta si pe cat de frumoasa, pe atat de urat mirositoare : Dracunculus Vulgaris sau Crinul Voodoo, pe care am prins-o inflorita si mirosea strident a hoit. Peisajul este frumos, cu o priveliste frumoasa asupra livezilor de maslini si a varfului Ipsarion. In satul populat, am stat noi cat am stat sa-l asteptam pe Kostas sa deschida taverna si biserica, dar cum nu mai venea, ghidul a scotocit pe acolo si a gasit o cheie mare si veche... cu care ne-a deschis poarta spre biserica. Biserica ortodoxa veche... de prin 1800, racoroasa, cu adevarat impresionanta pt olandeza care nu era familiarizata deloc cu astfel de lacasuri. Mie mi-au atras atentia ornamentele si motivele care insoteau icoanele de pe catapeteasma. Voi atasa pozele si va las si pe voi sa va dati cu parerea.

Ferecand inapoi usa, am plecat mai departe cu directia Ipsarion. Coboram inapoi de la Kastro... si aproape de Limenaria facem dreapta si incepem din nou urcusul, tot pe asfalt deocamdata... pana in Maries (care mi s-a parut cel mai putin placut sat de munte) Urmeaza un drum pietruit... trecem pe langa cascada Maries... trecem pe langa alte puncte de belvedere... drumul devine din ce in ce mai adecvat pt 4x4. Dupa 15 minute ajungem la "Meteore" niste stanci singure... inalte si frumoase... de la poalele celui mai inalt varf. Dupa cateva poze urcam inca un pic... si in 5 minute suntem pe varful Ipsarion (cel mai inalt varf al insulei - 1204m). Chiar daca inaltimea e mica...comparabila cu varfuri modeste de la noi... impactul este mare... pt ca in imediata apropiere este cota 0.00, astfel ca diferenta de nivel este considerabila. Privelistea panoramica... 360grade iti taie rasuflarea si tot ce iti trece prin minte e sa-ti dai drumul cu o parapanta pana pe plaja :) Se vede satul Kastro ce l-am lasat adineaori in urma, vedem Grecia continentala, vedem muntele Athos, vedem marea. Singurul inconvenient au fost niste insecte zburatoare... care erau foarte numeroase si se puneau peste tot pe tine.

Pt cei care vor ajunge pe viitor pe varf... si carora le plac micile jocuri, le lansez provocarea de a deschide caietul cu insemnari (care este inchis acolo intr-o cutiuta si in care toti pot scrie cate ceva)... si de a "cita" ce este scris pe data de 30.05.2016 :)

Incinsi bine de soare si de emotie... coboram inapoi spre cascada Maries. Locul este marcat si amenajat... nu aveti cum sa-l ratati. Lasam masina in parcare si o luam la pas, trecem parauasul... ajungem la "Grota Elfilor" (o scorbura mare sub niste copaci - motiv pt greci de a pune o tablita si a face "obiectiv" turistic din ea - bravo lor!) si ajungem intr-un final si la o mica cascada... nu zgomotoasa... nu mare... nu spectaculoasa... dar... pe acea caldura, deosebit de RACORITOARE! :) Prietinilor li s-a parut rece, dar eu fiind putin mai obisnuit cu apa de munte am facut o baie numai buna. Traseul pana la cascada... este frumos... scurt... traversezi paraul dintr-o parte in alta de cateva ori... te catari pe niste bolovani mai mari etc.

De aici am iesit inapoi in drumul circular ce inconjoara insula si ne-am indreptat spre satul de munte Kazaviti. In nota satelor de munte... dominat de platani... cu taverne linistite... drumuri inguste pavate cu piatra... racoros si umbros... Am facut turul lui cam repede pt ca stiam ca urmeaza sa ne delectam cu delicioasele mancaruri de la restaurantul de langa Kazaviti, unde mancasem si cu o zi inainte. Despre mult laudatul loc de luat masa ar fi fost cel mai usor sa va zic numele... si sa-l gasiti voi. Problema e ca nu am vazut vreun nume, iar la cat de familiara era ghida cu ei... nu e mare lucru sa fi fost - parintii ei? Nu stiu... cert e ca si in acea zi am avut parte de o mancare delicioasa, friptura de miel (de data aceasta fara gust de oaie cum avea cea din Theologos) salate... cartofi rumeniti... soutzokakia... masline... si super vin... Patronul Dimitras, artist din fire, isi prezinta sculpturile cu mandrie, dar devine nervos si agitat la telefon cand cineva il deranjeaza. Are de vanzare si ulei de masline 22euro 5l parca. Doamna care ne-a servit (sotia lui) are mainile de femeie muncitoare, iar tacamurile si farfuriile si servirea sunt ca la bunica acasa... asa ca inca o data ma intreb daca aici este intr-adevar vreun restaurant sau am mancat domneste si intru totul traditional la aceasta familie acasa. Oricum cand preparatele sunt bune nimic nu mai conteaza... sau cu alte cuvinte... cred ca mancarea gatita de mama voastra depaseste cel mai prestigios restaurant. Asta am simtit eu acolo. O sa va las coordonatele... poate a mai fost careva din voi si ne lamurim, sau poate mergeti de acum incolo. Cam astea ar trebui sa fie coordonatele google maps : Thasos 40.728338, 24.607778.

Recapituland ziua de jeep safari, va spun ca vizita pe varful Ipsarion merita pe deplin. Personal Kastro nu mi-a placut tare mult, iar cascada este una obisnuita. Nu este un "must"... dar daca aveti trecere, vreti si altceva inafara de plaja si sunteti incalziti va puteti racori bine. De asemenea Kazaviti cred ca este al patrulea cel mai frumos sat de munte, dupa Panagia, Theologos, Sotiras (ele nu neaparat in aceasta ordine). In schimb, locul de luat masa de langa Kazaviti merita. Alta data nu as mai alege aceasta optionala... ci as urca pe munte pe jos, prin Potamia pe traseul amenajat.

Marti dimineata am pornit din nou pe cont propriu, avand ca prima destinatie, impunatoarea Manastire Arhanghelul Mihail , nu inainte de a ne opri din nou un Potos pt minunatele gogosi, dar si mai bun... magnifica INGHETATA CU SMOCHINE (toate le gasiti pe straduta principala cu suveniruri... aproape de plaja la ChocoLand parca)

La intrarea in manastire ne intampina o doamna care ne da straie de manastire. Niste pantaloni lungi si camasa cu maneca lunga de in. Veneam imbracat cu pantaloni scurti si maieu si ma gandeam ca o sa ma fac varza cu noile imbracaminti... dar surprinzator acestea erau mai racoroase si mai eficace decat ce aveam noi. Dupa ce ne-am amuzat pe seama imbracamintii, de cum aratam fiecare, am vizitat biserica si am admirat peisajul. Ne-am luat si cateva suveniruri de la magazinul manastirii. Accesul in complexul manastiresc este interzis, dar biserica, esplanada cu vedere la mare si zona de la intrare sunt deschise si sunt suficiente. Un loc deosebit, te umple de liniste si iti ofera si niste privelisti foarte frumoase. As fi stat in acele haine de Alladin o zi intreaga... acolo pe o bancuta, dar dupa cateva zeci de minute am plecat mai departe catre plaja.

Paradise Beach nu si-a primit titulatura degeaba. Este cea mai frumoasa plaja din cele vizitate pe Thassos. Noi am lasat masina la sosea (asa ne-au zis cei de la car rental), langa panoul mare publicitar cu Paradise Beach si am coborat la pas. In 5 minute esti pe plaja. Cateva masini in parcare, dar nu foarte aglomerat... Perfect. Apa era linistita... foarte calda... si limpede... Nisip foarte fin si pe plaja si in apa... si mergi mult si bine pana ajunge apa la 1.7m. Parca am platit ceva pt sezloguri, dar uite ca nu mai tin minte exact (asa-i cand scrii reviewuri dupa 3 luni) Din pacate timpul s-a scurs repede, a venit si foamea si ne-am retras cu parere de rau spre cazare.

Ne-am oprit sa mancam in romanticul satuc Skala Maries. Fiind si soarele la apus si o priveliste sea view superba ne-am indreptat tinta spre Taverna Alfas, dar vazandu-o absolut goala, ne-am intors mai spre "mal" la Taverna Armeno. Aici ne-am chinuit iar pana ne-am decis ce peste proaspat sa alegem. Am ales pana la urma diferite feluri de scoici, calamari gratinati si un peste. Mancarea a fost delicioasa... toate felurile, dar pretul ni s-a parut un pic mai mare fata de ce platisem prin alte parti. Bineinteles am avut desert din partea casei.

Inca de cand am ajuns pe insula mi-am dorit sa vad satul "nostru" de munte. Mi se parea nedrept sa merg in atatea locuri si sa nu fiu curios sa vad cum arata Sotiras, echivalentul de la tarm a lui Skala Sotiras, unde eram noi cazati. Si pentru ca maine aveam sa predam masina si nu mai puteam urca, am insistat sa mergem si pana acolo. Istoviti cum eram, dar stiind ca suntem foarte aproape de cazare, ne-am indreptat si spre satucul Sotiras. A fost una din cele mai bune decizii... pentru ca in ora cat am stat acolo, am prins exact cum soarele se ascunde dupa munti, in mare si am avut parte de cea mai relaxanta ora din vacanta. Un apus de soare superb, un sat deosebit de frumos. Are un farmec cu totul aparte. La Taverna Platana -sunt cativa localnici si miroase foarte frumos a carne la cuptor. Noi insa suntem satui si comandam doar niste branza de capra si vin... cat timp stam si admiram apusul. Personal as pune Sotiras ca fiind pe primul loc dintre satele de munte.

Urmatoarea zi, deja simteam cum ne sufla in ceafa sfarsitul concediului... si am plecat de la prima ora la plaja. Ne-am oprit la cea mai apropiata pt a nu mai pierde niciun minut cu drumul asa ca am poposit in Skala Ranchoni. Aici am stat la plaja chiar langa taverne. Plaja nu se compara cu Paradise Beach sau Potamia, apa era cu pietricele. Oricum era inca dimineata asa ca nu am facut baie. Nu am platit nimic pt sezlonguri. Am baut o cafea la un moment dat. Am luat-o la pas pe plaja spre sud si la un moment dat am trecut prin niste gradini, o terasa faina cu muzica de club (Platana Beach Bar) si la un moment dat un centru ce inchiriere banane, scutere de apa etc la preturi foarte bune. Aici m-am intors. La pranz am avut de ales dintre 2 taverne Kostas si Sakis. Ambii proprietari foarte amabili si desi erau unul langa altu nu era concurenta ca la noi. Ba mai mult, cand am plecat celalalt pe care il refuzasem ne-a salutat politicos. Am mancat foarte bine si aici - un platou mixt de peste si fructe de mare- si am regasit printre cele mai bune preturi... Desert din partea casei... bineinteles. Asa ca va recomand cu caldura terasa Sakis

Cu burtile pline si nemultumiti de plaja si apa... ne indreptam spre alta locatie... si alegem Makryammos Beach. Si daca cu o seara inainte am avut inspiratie cand am ales Sotiras, de data aceasta a fost cea mai proasta alegere. Pe langa taxa de intrare de 3 euro de persoana... am mai dat si 7 euro pe sezlong. De la intrarea in resort... unde am platit cei 3 euro de persoana, am avut impresia ca intr-adevar va fi ceva care merita. Am coborat cu masina pe niste alei sub forma de parc asa si imediat am auzit niste pauni galasiosi si enervanti. Am lasat masina in parcare, foarte aproape de plaja si am mers la sezlong. Toate erau legate... nu te puteai aseza si apoi sa vina cineva sa-i platesti... Stateam cu proasoapele in maini si cautam cu privirea pe vreun nene sa ne deschida si noua un sezlong. Cand intr-un final a venit cineva a trebuit sa mergem mult stanga-dreapta pt a gasi un loc curat. Apa era murdara la mal si nisipul avea zone in care era si el murdar. Nu mai zic ca rusii care predominau plaja nu erau tocmai civilizati. Si aici am explorat si stancile din jur... in partea dreapta a plajei... si am ajuns pana la mica insulita. Nu am putut sa mergem pe ea pt ca in apa erau multi arici de mare... dar asta era deja foarte departe (abia se mai vedeau fetele pe plaja) Resortul pare supraevaluat... si cand ai la dispozitie atatea plaje superbe sa dai bani sa te bagi intr-un tarc ingradit si plin de "magari" pe deasupra... nu mi s-a parut o miscare buna.

Am plecat pe la 16:00 pt ca trebuia sa inapoiem si masina. Cei de la agentie s-au tinut de cuvant si ne-au dus de la agentie pana la cazare. Suparati am inceput sa ne facem bagajele, nu inainte de a ne improspata la piscina Vilei Vranas.

Ziua plecarii, a fost o zi grea... a asteptarii agonizante... a regretelor ca e gata vacanta. Ne-am balacit in piscina pana in ultima clipa cand ne-a cules autocarul cu destinatia Romania. In pauza de la asteptarea ferryboatului am mancat un souvlaki la un fast food de langa ferry, dar nu a fost gustos si a durat si mult... asa ca nici nu mai tin minte cum se chema. De la un market am luat pt acasa niste masline pt care ei sunt celebri - si intr-adevar foarte bune : Throuba.

Una peste alta... o vacanta reusita... o insula minunata... cu de toate. Ca si top personal as vota asa :

1. Cea mai buna plaja (nisip, apa, curatenie, organizare etc): Paradise Beach

2. Cel mai frumos sat de munte : Sotiras

3. Cea mai buna mancare : locul fara nume de langa Kazaviti

4. Cel mai frumos loc : varful Ipsarion

Toate celelalte sunt insa frumoase si voi reveni cu placere la ele, mai putin Makryammos Beach.

Stiu de asemenea ca mai sunt inca multe de explorat si de vazut... asa ca Lovely Thassos... see u again!

In ritmul meu... in felul meu...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de dawnsash in 11.09.16 00:06:38
Validat / Publicat: 11.09.16 09:27:29

VIZUALIZĂRI: 3092 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dawnsash); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 minunat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

ebirsan
[11.09.16 10:07:57]
»

Azi noapte, de pe terasa vilei din Limenaria unde stam, urmaream prin binoclu focurile de pe munti.

Azi dimineata au venit trei avioane cisterna care au dat cateva ture si au aruncat apa.

Au ars versantii impaduriti din zonele Kazavithi, Kalirachi, Potos, Aliki.

Cica ar fi ara manastirea Sf Pantelimon din varful muntelui de la Micro Prinos. S-ar parea ca si Kastro a ars, de bine ce le asfaltasera soseaua.

dawnsashAUTOR REVIEW
[11.09.16 10:15:45]
»

@ebirsan: foarte trist

cand am facut traseele cu jeepul... eu tot intrebam... "dar drumul asta unde duce... asta unde duce? " ma gandeam sa nu ratez ceva fain... iar ghida de la agentia locala ne-a spus ca multe din ele nu duc nicaieri... sunt facute doar pt pompieri pt a putea interveni in caz de incendiu... ca au mai avut probleme in trecut.

AZE
[11.09.16 11:36:40]
»

@dawnsash: Buna ziua, vot maxim de la mine atat pentru articol cat si pentru ca ati reusit sa vizitati multe locuri. Thassosul este o insula mare in care sint multe locuri de vazut atat pe malul marii cat si in zona muntoasa a insulei. Spre deosebire de alte insule grecesti Thassosul nu are o problema cu apa, asta se vede in zona montana unde se gasesc paraie si cascada. Eu am atacat Ipsarionul pe jos mi-a luat 3 ore si in drum exsita un parau cu debit mare de apa, aceasta alimenteaza cu apa potabila zona Golden Beach si satele din jur. In caietul de pe varf am scris in data de 30.06.2015. Multi romani au scris si inainte de aceasta data.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[11.09.16 14:12:10]
»

@dawnsash:

Un articol superb, felicitari! Iubesc nespus Grecia si Thasos, imi pare nespus de rau de situatia actuala - am vazut la stiri focurile. Dupa incendiul de acum peste 25 de ani care a facut prapad, localnicii au reimpadurit insula din resurse proprii, n-au asteptat ajutoare dar au mai fost si alte incendii de mai mici proportii, acum iar este rau, mare pacat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[12.09.16 15:44:00]
»

@dawnsash: Drăguță zona montană a insulei Thassos... priveliștile ce se deschid de la înălțime impresionează. Să sperăm că urgia focului va fi domolită și pagubele vor fi cât mai mici.

calatorul
[12.09.16 22:39:00]
»

@dawnsash: MUltumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele convingatoare. Felicitari pentru frumoasa vacanta greceasca petrecuta in frumoasa Thassos, unde si eu as reveni oricand cu placere, alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!

dawnsashAUTOR REVIEW
[16.09.16 21:03:23]
»

@elviramvio: multumesc...

chiar a fost parjol pe acolo... pacat

dawnsashAUTOR REVIEW
[16.09.16 21:05:34]
»

@AZE: Multumesc

sa speram ca insula isi va reveni repede...

dawnsashAUTOR REVIEW
[16.09.16 21:07:37]
»

@calatorul: Multumesc... vacante placute si dvs

dawnsashAUTOR REVIEW
[16.09.16 21:20:33]
»

am o propunere catre Webmaster... dar nu prea stiu unde sa ma adresez...

daca tot e la moda vanatoarea de "pokemoni"... propun sa facem un joc si pt adulti... si pt membrii Am fost acolo... in care sa lasam diferite mesaje/hinturi de prin calatoriile noastre... iar cine le gaseste sa le pozeze si sa le puna pe site... urmand a fi recompensat... (de exemplu cu puncte)... ma rog... nu recompensa conteaza, ci bucuria de a gasi o "comoara"...

In cazul vacantei mele... era de exemplu... notarea din caietul de insemnari de pe varful Ipsarion...

ce ziceti... ? nu e interesant??

ms

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, calatorul, dawnsash, ebirsan, elviramvio, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Thassos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06410813331604 sec
    ecranul dvs: 1 x 1