ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Miercurea Ciuc
ÎNSCRIS: 29.01.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Panorama Kanoni, simbol al orașului Corfu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Kanoni este o peninsulă renumită pentru peisajele pe care le oferă, fiind situată în prelungirea sudică a capitalei Insulei Corfu (Kerkyra), Corfu Town. Peninsula este orientata N-S. Are circa 2,3 Km lungime și 1,0-1,3 Km lățime.

Kanoni este cel mai frumos punct de belvedere din oraşul Corfu (Kerkyra). Obiectivul este prins în excursiile organizate de tipul ”Marele Tur al Insulei Corfu” 9foto, video). Punctul de belvedere este situat în extremitatea sudică a peninsulei și până a ajunge aici aveți ocazia să vedeți importante monumente antice. În timp ce consumaţi o cafea sau o bere pe o terasă, puteţi admira aterizarea şi decolarea avioanelor. Din acel loc se pot vedea apele pastelate albastre-azurii ale golfului, cu Insula Pontikonisi (Şoarecelui) şi cu Insula Mănăstirii Vlaherna. Această panoramă, celebră în lume, se găseşte la numai 3,5 km de centrul oraşului Corfu, fiind practic un cartier al acestuia. Punctul de belvedere este reprezentativ pentru oraşul Corfu, iar imaginea o veţi regăsi în multe cărţi poştale, pliante şi reviste. Kanoni a fost numită astfel după bateria de artilerie instalată aici de francezi în anul 1798. Unul dintre tunurile bateriei încă se găseşte expus aici. Este un punct strategic avansat care domină atât coasta estică a insulei, cât și intrarea în golf.

Peninsula Kanoni este separată de restul insulei, spre vest, prin laguna mlăştinoasă Halikiopoulou (foto, video). Această lagună este separat de mare printr-un baraj (dig) de beton lung de circa 330 care uneşte capătul sudic al peninsulei Kanoni cu zona ”continentală” numită Perama (cartier al orașului sau o stațiune). Digul poate fi străbătut pe jos sau cu bicicleta (foto). Dacă staţi pe digul de beton veţi avea senzaţia că vă pot lovi roţile avioanelor care aterizează. Acesta este probabil motivul pentru care, spre deosebire de Marele Tur al Insulei făcut în 2013 și 2014, când din Perama am ajuns în Kanoni pe jos, pedig, în 2015 am fost duși direct cu autocarul în peninsula Kanoni. Posibil ca turiștii să se fi speriat de zgomotul puternic al avioanelor și de curenții de aer provocat de avioanele care coboară spre pistă, doar la câțiva metri deasupra.

Lacul Halkiopoulos continuă să fie un important hidro-biotop care adăposteşte diverse păsări migratoare, în ciuda traficului turistic şi al aeroportului.

Vlacherna (foto, video) este o mică insulă plată unită şi ea de Kanoni printr-un dig de beton lung de 90 m. Insuliţa este complet ocupată de o mică mănăstire având biserica cu hramul Sfintei Fecioare Vlaherna. Lăcașul de cult, construit în 1685, a funcționat ca mănăstire de maici până în anul 1980. În prezent nu se mai servicii religioase, dar mănăstirea nu este total abandonată, adăpostind un magazin cu obiecte bisericești și suveniruri.

Digul care duce la Mănăstirea Vlaherna este de fapt și un mic debarcader de unde pot fi închiriate ambarcațiuni pentru a vizita Insula Şoarecelui, sau pentru eventuale plimbări mai lungi. Dimineața, de aici se poate cumpăra pește proaspăt.

Insula Pontikonisi (a Șoarecelui) apare sub forma unui mic deal împădurit şi găzduieşte Mănăstirea Pantokrator (Atotputernicul) din secolul al XIII-lea (foto, video). Hramul este celebrat cu mari festivități pe data de 6 august, ”Schimbarea la față”, care ar fi și singura zi din an când este permisă intrarea în această biserică. Biserica în stil bizantin situată pe vârful insuliței deține tablele memoriale ale Elisabetei (Sissy), împărăteasa Austriei și a arhiducelui Rodolfo. Conform legendei, insula s-a format prin pietrificarea de către Poseidon a corăbiei cu care se întorcea Ulise spre casă, după Războiul Troian. Insula a primit numele de Şoarece, după unii fie din cauza formei sale, după alții datorită aspectului sinos al scărilor care duc la biserică.

Aeroportul Internațional din Corfu (foto, video) este construit lângă lagună şi pista lungă de 2,37 km se termină doar la circa 100 de metri de Mănăstirea Vlaherna. Este numit după Ioannis Kapodistrias, distins diplomat european corfiot și primul guvernator al Greciei. Aeroportul a fost construit în anul 1937. În timpul celui de al Doilea Război Mondial a fost folosit de forțele germane și italiene. Dacă în timpul războiului lungimea pistei era de 600m, în 1949 a fost lungită la 800 de metri, iar în 1959 la 2.373 m. În anul 1965 a devenit aeroport internațional, iar în 1972 a fost finalizat noul terminal pentru pasageri. Aeroportul a fost privatizat în 2015.

Toate cele ce v-am povestit pot fi și văzute în următorul videoclip realizat de mine: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Lucien in 09.09.16 11:28:30
Validat / Publicat: 09.09.16 14:44:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: O dată în Atena și de trei ori în Corfu

VIZUALIZĂRI: 4177 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Deja le știți: Mănăstirea Vlaherna în mijloc, Inula Pontikonisi (Șoarecului) în stânga-sus, stațiunea Perama pe malul opus. În fundal, în zona de munte, pe la mijloc, ar fi Achileion, palatul împărătesei Sissy a Austriei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

GabrielaG [11.09.16 11:57:36] »

Un superbonus pentru un articol minunat. Poza 08 este superba... daca voi ajunge in Corfu cu siguranta voi incerca sa vizitez aceasta peninsula.

flaviana77 [13.09.16 09:57:48] »

votat cu mare drag.

su la fotografii care imi aduc aminte de vara 2015 petrecuta in Corfu.

mereu ma gandesc la acea vacanta care mi-a ramas in inima for ever.

imi este dor de Corfu si chiar daca mai sunt multe de vazut mie insula asta mi se pare ca are un farmec aparte indestructibil.

as vrea sa revin acolo negresit iar Kanoni este un loc minunat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Lucien [13.09.16 10:09:58] »

@flaviana77: Asa este. Corfu nu este un litoral cu statiuni, ci este o poveste.

flaviana77 [13.09.16 10:24:02] »

@Lucien:

AM vizitat cu green bus in fiecare zi eram in Kerkira pentru ca noi am fost cu autocarul in Corfu.

minunat.

am vazut multe locuri frumoase cu bani putini si am ramas cu niste amintiri superbe.

poti citi ce am scris eu despre Corfu daca vrei sa vezi si viziunea mea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
flaviana77, GabrielaG, Lucien
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Kerkira (Corfu Town) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048957824707031 sec
    ecranul dvs: 1 x 1