72698 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mocăniţa bucovineană - Huțulca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.08.2016
DE
Avatar Lucien
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Miercurea Ciuc
înscris/ă în 29.01.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
40 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Huţulca - Trenul turistic cu aburi, pe linie îngustă, din Moldoviţa


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

https://www.youtube.com/watch?v=FGUWmE11HrQ

Numele trenului cu aburi pe linie îngustă, HUŢULCA, de la Moldoviţa, la fel ca şi numele unei cunoscute melodii populare (pe care o puteţi auzi în videoclipul meu în diverse variante şi interpretări) vine de la grupul etnic al HUŢULILOR, oamenii liberi, mândri şi "sălbateci" ai pădurilor Bucovinei. De asemenea, asociat numelui lor, este vestita rasă de cai huţulă (înfiinţată la Herghelia Lucina, în vârful munţilor, singura rasă de cai autohtonă din România). Aici, în Moldoviţa, mai există un reprezentant genial al artei tradiţionale huţule şi anume D-na Lucia Condrea, creatoarea Muzeului Ouălor încondeiate.

Comuna Moldoviţa, aşezată pe cursul superior al râului Moldoviţa, la 650 m altitudine in inima obcinelor Feredeu şi Mare, la 40 km de oraşul Câmpulung Moldovenesc, a fost atestată documentar în anul 1443. S-a format ca o comunitate liberă la hotarele pădurilor Mănăstirii Moldoviţa prin stabilirea păstorilor ardeleni în transhumanţă. Zona a fost populată în a doua jumătate a secolului XVI de huţuli, răspândiţi din vetrele lor (Munţii Cernohora şi tinutul Pocuţiei). De asemenea, aici au venit şi populaţii germanice, ţipţerii şi şvabii, interesati de dogărit, exploatarea şi prelucrarea lemnului. Huţulii au devenit populaţia majoritară începând cu anii 1700, iar cultura şi civilizaţia lor originală domină şi astăzi comuna. Huţulii vorbesc un dialect slav (care nu este limba ucraineană), dar originea lor este foarte controversată.

Calea ferată cu ecartament îngust de la Moldoviţa a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, şi dată în folosinţă în anul 1888 pentru transportul masei lemnoase. În anul 1909 linia a fost preluată de la Fondul Bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800 de milimetri la ecartament standardizat 760 de milimetri. Iniţial, traseul mocăniţei avea 23,9 de kilometri, de la Moldoviţa la Roşoşa, însă în decursul anilor s-au mai construit o mulţime de variante şi toata reteaua a ajuns în anul 1987 la o lungime de 73 de kilometri. Linia de la Moldoviţa a fost folosită până în anul 2001 pentru transport de masă lemnoasă, an după care şi-a încetat activitatea forestieră. Începând cu iulie 2005, linia este administrată de "Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România", administrată de austriacul Georg Hocevar, cunoscut ca salvator al mai multor linii cu ecartament îngust din România. În prezent, linia are 10,5 kilometri.

Traseul mocăniţei Huţulca începe în comuna Moldoviţa şi continuă în lungul râului cu acelaşi nume. Accesul la staţia de plecare este destul de uşor deoarece există indicatoare în română şi engleză. Pe websitul Asociaţiei amintite găsiţi programul trenuleţului turistic. În depoul din Moldoviţa sunt mai multe vagoane, fiind ataşate în funcţie de numărul turiştilor. Trenul cu care am fost noi în 2015 era tras de o locomotivă construită la Reşiţa în 1957. "Motorul" cu aburi are 150 cai putere, iar viteza maximă a locomotivei este de 30 km/h. După inscripţiile de pe ele, vagoanele par a fi germane (sau austriece). Excursia se poate face atât vara, cât şi iarna, existând vagoane închise, încălzite cu sobă. Vara se preferă un vagon deschis lateral, dar acoperit (foto, video). Excursia durează cam trei ore: o oră dus, o oră pauză la capăt de linie (unde se întoarce locomotiva şi se ataşează la celălalt capăt al trenului) şi o oră întoarcerea.

De-a lungul întregului traseu, care se termină în satul Argel, puteţi admira peisajul pitoresc al Bucovinei, dominat de dealuri blânde, căpiţe înşirate în fâneţe şi vechi aşezări construite în stil tradiţional local. Localnicii, atât copii, cât şi adulţi, salută cu bucurie turiştii (foto, video).

Mocăniţa Huţulca este astăzi o atracţie turistică fermecătoare şi aduce bucurie atât pentru cei pasionaţi de locomotive cu abur, precum şi celor care doresc să se relaxeze admirând frumuseţile naturii. Am intrat în vorbă cu turişti germani (foto, video) veniţi special pentru a se plimba cu acest tren.

Turiştii care sosesc în această zonă a Bucovinei au posibilitatea de a vizita şi alte atracţii faimoase din Moldoviţa, cum ar fi Mănăstirea Moldoviţa aflată în patrimoniul UNESCO şi, mai ales, Muzeul Ouălor încondeiate, creaţie a artistului cu har divin, Lucia Condrea.

---
Impresii încărcate de Lucien in 25.08.2016 12:19:46

Validat / Publicat: 25.08.16 14:15:15

VIZUALIZĂRI: 1863

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster39
[25.08.16 12:31:18]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.08.16 14:31:48]
» mesaj pers

   @Lucien: Superbă această călătorie cu mocănița Huțulca! Am vizitat și noi zona Moldovița în urmă cu doi ani, însă plimbarea cu mocănița a rămas pentru altă dată; era vineri când am ajuns noi aici și mocănița circula atunci numai în weekend.

   Am avut totuși posibilitatea de a vizita Muzeul ouălor încondeiate Lucia Condrea și mănăstirea Moldovița, două obiective superbe pe care mi-aș dori să le revăd cât mai curând posibil.

   Felicitări pentru articol, dar și pentru fotografiile care surprind părticele din frumoasa Bucovină! Am votat cu mare plăcere articolul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[25.08.16 14:37:21]
» mesaj pers

   @Lucien: Frumoasă zona și prin poze cred că și frumoasă a fost plimbarea!

   Nu am mai fost în Bucovina de mult timp, să fie vreo 10 ani, dar Bucovina pare neschimbată, tot atât de frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[25.08.16 15:49:46]
» mesaj pers

   @Lucien: Frumoasă călătorie ai făcut cu Mocăniţa, iar pozele sunt superbe. Mi-e dor de Bucovina!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[25.08.16 22:57:13]
» mesaj pers

   @Lucien: Am citit cu bucurie şi nostalgie, în acelaşi timp, un articol despre o zona dragă mie şi de care mă leagă multe şi plăcute amintiri.

   Pe traseul Huţulcai am fost şi eu, dar cu maşina. Nu, nu am mers pe şinele de cale ferată, ci pe şoseaua care însoţeşte traseul Mocăniţei, de la Argel, Raşca, Moldoviţa, dar şi al râului Moldoviţa.

   Fusesem in vizită, plecând din Vatra Dornei, unde eram în concediu, la Mânăstirile Moldoviţa, Suceviţa si Putna, iar cumnatul meu (şoferul şi proprietarul Loganului cu care ne deplasam) a vrut să nu ne mai întoarcem pe acelaşi drum şi a ales un drum judeţean de la Brodina la Moldoviţa. Drumul urmat trece printr-o zonă împădurită, deosebit de frumoasă, pe malul Moldoviţei, care ne va însoţi până la Vatra Moldoviţei, dar era in realitate un drum forestier, destul de ingust. Dar frumuseţea locurilor a compensat starea drumului. La ieşirea din pădure, la Argel, am dat de calea ferata, am mers pe lângă ea până la Moldoviţa, unde am intâlnit remiza de locomotive şi câteva vagoane de marfă, dar şi de călători.

   Şi pentru că am adus aminte de căile ferate din Bucovina, îmi permit să fac unele mici completări la articolul dvs. Completările mele se referă la căile ferate din Bucovina de care îmi aduc aminte. Poate cea mai frumoasă dintre ele, era magistrala 515, Dorneşti, Rădăuţi, Gura Putnei (cu ramificaţie la Putna), Nisipitu. Nu ştiu daca această cale ferată mai există, dar in anii 80 la Putna mergea un accelerat (525) direct de la Bucuresti. Am fost intr-o excursie combinata, CFR-autocar, in vremea când autocarele nu aveau voie sa meargă mai mult de 300 km pe zi, iar de acolo am vizitat mânăstirile şi alte obiective turistice din Bucovina, iar dupa patru zile ne-am întors la Putna de unde am luat trenul spre Bucureşti.

   Mai circulau trenuri pe liniile 516, Floreni-Dornişoara, sau 514, Vama – Moldoviţa, de unde se continua călătoria cu mocăniţa. Vorbesc la trecut, pentru că nu ştiu dacă pe aceste linii, la această oră mai circulă trenuri.

   Mulţi, probabil nu ştiu, că in anii primului Război Mondial, când Bucovina aparţinea de Imperiul Habsburgic, armata austriacă a construit o cale ferată prin pasul Prislop, de la Iacobeni, Ciocăneşti, Prislop, Borşa, unde făcea joncţiunea cu calea ferată existenta spre Vişeu, Sighet, iar de acolo spre Austria. De asemenea, în aceaşi perioadă, aceaşi armată a început construirea unei căi ferate de la Suceava la Broşteni, Piatra Neamţ, pe care din cauza războiului, nu au putut-o termina.

   Dar destul cu amintirile din dulcea Bucovină, pentru că dacă încep să scriu mă apucă dimineţa şi nu cred că reuşesc să scriu măcar jumate din ele.

   Felicitându-vă pentru aceasta frumoasă plimbare pe meleagurile bucovinene, vă doresc numai bine şi călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Lucien
[26.08.16 07:52:45]
» mesaj pers

   @liviu49: Ecouri extraordinare, cât un întreg review. Aveți dreptate. Bucovina este una din zonele țării care păstrează cel mai bine tradițiile și care se reinventează. Merită din plin, așa cum ați făcut Dvs., să mergem în Bucovina și să cunoaștem și locurile și oamenii obișnuiți. Desigur, mănăstirile pictate sau nu, polarizează atenția turiștilor... dar mai sunt atâtea lucruri de văzut. În măsura timpului și a celor văzute/înțelese de mine, voi încerca să mai completez. Din câte îmi amintesc, calea ferată Moldovița-Vama mai există din punct de vedere fizic, dar cred că este dezafectată. Sunt absolut impresionat de informațiile privind căile ferate construite de austrieci în timpul dominației lor în Bucovina. Și când te gândești că noi nu reușim nici măcar șoseaua prin pasul Prislop care leagă Bucovina de Maramureș s-o întreținem (este coșmarul șoferilor), iar ei au construit cale ferată...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[26.08.16 11:16:12]
» mesaj pers

   @Lucien: Felicitari pentru articol este minunat. La fel de minunata mi se pare si zona Bucovina, parca esti intr-o lume de basm. Influentele din zona fac ca aici totul sa arate altfel, casele sunt frumoase, oamenii sunt calzi.

   O excursie cat se poate de frumoasa, care te poarta cu ani in urma. Am sa retin acest tren turistic si poate anul viitor am sa ajung pe acolo astfel incat il trec la Favorite.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[26.08.16 11:41:02]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc! Urmarește-mă în continuare. Iți voi completa rubrica de Favorite Bucovinene cu noi sugestii;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[26.08.16 12:03:28]
» mesaj pers

   @Lucien: Cred ca despre Bucovina ar trebui sa-mi impartasesc si eu impresiile chiar daca sunt din 2008. A fost un concediu atat de reusit incat mi-l amintesc cu mare drag.

   Cat despre articolele tale am sa le urmaresc in continuare cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[26.08.16 13:04:47]
» mesaj pers

   @mishu: Doamna @mishu! Ce mai aşteptaţi? Invitaţie specială; consideraţi acest ecou invitaţia din partea mea. Daca povestiţi din 2008, poate se implântă să fi fost şi eu pe-acolo un an mai târziu şi s-ar putea să nu se ştie, ca din articolele pe care le am scrise şi puse la păstrare, (poate le tipăresc vre-odata) sa găsesc ceva de un ecou la articolele dvs. Doamna, incercarea moarte curată! Uite, fac o promisiune, anume ca scriu un ecou la fiecare articol al dvs. despre Bucovina. Dacă nici aşa nu va conving, mă mai gândesc!

   Numai bine şi călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[26.08.16 13:26:42]
» mesaj pers

   @liviu49: O sa-mi caut mai intai pozele pentru ca din cate stiu le am salvate chiar pe zile si o sa-mi fie mai usoara reconstituirea.

   Tot intentionez sa fac si Ardealul si o sa incerc sa creionez un circuit pentru anul viitor dupa ce o sa sap mult pe aici.

   Multumesc frumos pentru increderea acordata si la fel o iau si eu ca pe o promisiune ca o sa ne povestiti Bucovina lui 2009.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] Locomotiva Huţulca face manevre în depoul de la Moldoviţa pentru a se alipi trenului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781009">Şterge vot</a></div><span id="v9781009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] Locomotiva Huţulca face manevre în depoul de la Moldoviţa pentru a se alipi trenului
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] Fochistul aruncă lemne în cuptorul locomotivei Huţulca -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781010">Şterge vot</a></div><span id="v9781010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] Fochistul aruncă lemne în cuptorul locomotivei Huţulca
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] 'Mecanicul şef' se suie la comanda locomotivei (fabricaţie Reşiţa anul 1957,150 cai putere, 30 km/h viteza maximă) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781011">Şterge vot</a></div><span id="v9781011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] "Mecanicul şef" se suie la comanda locomotivei (fabricaţie Reşiţa anul 1957,150 cai putere, 30 km/h viteza maximă)
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] 'Mecanicul şef de locomotivă' duce măgăoaia pufăitoare pe noi culmi de frumseţi -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781012">Şterge vot</a></div><span id="v9781012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] "Mecanicul şef de locomotivă" duce măgăoaia pufăitoare pe noi culmi de frumseţi
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] Turiştii sunt deja îmbarcaţi în vagoane, după preferinţe (în vagonul deschis sau în cel închis) şi aşteaptă alipirea locomotivei -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781013">Şterge vot</a></div><span id="v9781013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] Turiştii sunt deja îmbarcaţi în vagoane, după preferinţe (în vagonul deschis sau în cel închis) şi aşteaptă alipirea locomotivei
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2015] Turiştii privesc cu interes alipirea locomotivei la tren. În centru se vede vagonul pentru sezonul rece, încălzit cu sobă. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781014">Şterge vot</a></div><span id="v9781014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2015] Turiştii privesc cu interes alipirea locomotivei la tren. În centru se vede vagonul pentru sezonul rece, încălzit cu sobă.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] După un suierat binecunoscut (din filme), trenul se pune în mişcare. Turiştii sunt plini de voioşie. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781015">Şterge vot</a></div><span id="v9781015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] După un suierat binecunoscut (din filme), trenul se pune în mişcare. Turiştii sunt plini de voioşie.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] Copiii din Moldoviţa, de la mic la mare, salută cu chiote pe turiştii îmbarcaţi în Huţulca -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781016">Şterge vot</a></div><span id="v9781016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] Copiii din Moldoviţa, de la mic la mare, salută cu chiote pe turiştii îmbarcaţi în Huţulca
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] Şi oamenii aflaţi la munca câmpului, printre 'jirezi' de fân, salută turiştii cu multă bucurie -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781017">Şterge vot</a></div><span id="v9781017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] Şi oamenii aflaţi la munca câmpului, printre "jirezi" de fân, salută turiştii cu multă bucurie
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] Huţulca se deplasează pufăind pe un traseu ce urmăreşte valea râului Moldoviţa (în partea stângă a imaginii) . 'Jirezile' stau descoperite în aşteptarea fânului pus la uscat. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781018">Şterge vot</a></div><span id="v9781018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] Huţulca se deplasează pufăind pe un traseu ce urmăreşte valea râului Moldoviţa (în partea stângă a imaginii) . "Jirezile" stau descoperite în aşteptarea fânului pus la uscat.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2015] Peisaj idilic bucovinean văzut de la 'bordul' Huţulcii. Pe măsură ce iarba este cosită, este imediat pusă la uscat pe 'jirezi' ('gardurile' de lemn ce asigură scurgerea rapidă a apei). În spate se vede un saivan pregătit pentru preluarea fânului uscat. Pe dealurile din spate sunt împrăştiate alte case. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781019">Şterge vot</a></div><span id="v9781019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] Peisaj idilic bucovinean văzut de la "bordul" Huţulcii. Pe măsură ce iarba este cosită, este imediat pusă la uscat pe "jirezi" ("gardurile" de lemn ce asigură scurgerea rapidă a apei). În spate se vede un saivan pregătit pentru preluarea fânului uscat. Pe dealurile din spate sunt împrăştiate alte case.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] Turistul german urmăreşte cu interes cum va traversa Huţulca podeţul care urmează -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781020">Şterge vot</a></div><span id="v9781020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] Turistul german urmăreşte cu interes cum va traversa Huţulca podeţul care urmează
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] Case tradiţionale cu pereţii exteriori acoperiţi cu draniţă (şindrilă). În curte este o căruţă. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781021">Şterge vot</a></div><span id="v9781021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] Case tradiţionale cu pereţii exteriori acoperiţi cu draniţă (şindrilă). În curte este o căruţă.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] Peisaj montan bucovinean cu fâneţe, 'jirezi' pentru uscarea fânului şi saivane pentru depozitarea fânului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781023">Şterge vot</a></div><span id="v9781023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] Peisaj montan bucovinean cu fâneţe, "jirezi" pentru uscarea fânului şi saivane pentru depozitarea fânului
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2015] Căpiţe de fân în lunca din lungul râului Moldoviţa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781027">Şterge vot</a></div><span id="v9781027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] Căpiţe de fân în lunca din lungul râului Moldoviţa
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] Râul Moldoviţa, puţin înainte de capătul traseului -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781028">Şterge vot</a></div><span id="v9781028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] Râul Moldoviţa, puţin înainte de capătul traseului
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] Cătun bucovinean împrăştiat pe văi şi pe dealuri, cu punţi peste apa Modoviţei -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781029">Şterge vot</a></div><span id="v9781029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] Cătun bucovinean împrăştiat pe văi şi pe dealuri, cu punţi peste apa Modoviţei
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2015] Halta terminus de la capătul traseului turistic (satul Argel, la circa 10,5 km de Moldoviţa). Linia este dublă aici şi are sistem de macaz acţionat manual care permite mutarea locomotivei în celălalt capăt al trenului. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781030">Şterge vot</a></div><span id="v9781030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] Halta terminus de la capătul traseului turistic (satul Argel, la circa 10,5 km de Moldoviţa). Linia este dublă aici şi are sistem de macaz acţionat manual care permite mutarea locomotivei în celălalt capăt al trenului.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] Huţulca a ajuns la capătul traseului (satul Argel) şi înainte de întoarcere turiştii coboară din tren pentru o pauză -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781031">Şterge vot</a></div><span id="v9781031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] Huţulca a ajuns la capătul traseului (satul Argel) şi înainte de întoarcere turiştii coboară din tren pentru o pauză
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2015] Cuptorul încins al locomotivei. Dacă reţin bine, într-o excursie dus/întors, Huţulca mănâncă aproximativ 1 metru cub de lemne. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781032">Şterge vot</a></div><span id="v9781032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2015] Cuptorul încins al locomotivei. Dacă reţin bine, într-o excursie dus/întors, Huţulca mănâncă aproximativ 1 metru cub de lemne.
foto Lucien [25.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2015] Grădină bucovineană cu fân pus la uscat pe 'jirezi' (un fel de garduri special făcute pentru uscarea fânului; vremea este foarte schimbătoare şi aceste jirezi favorizează scurgerea rapidă a apei) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 25.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av781033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv781033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=781033">Şterge vot</a></div><span id="v9781033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(781033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f781033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e781033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2015] Grădină bucovineană cu fân pus la uscat pe "jirezi" (un fel de garduri special făcute pentru uscarea fânului; vremea este foarte schimbătoare şi aceste jirezi favorizează scurgerea rapidă a apei)
foto Lucien [25.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.240550041199 sec