72546 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Poprad și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.08.2016
DE
Avatar Testosu'
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 08.01.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 2 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

In Paradisul Slovac


Urmare de aici

Obiectivele principale de drumetie, ale vacantei noastre din Tatra Poloneza si Tatra Slovaca erau in a reusi o drumetie pe Vf. Rysy, de a incerca sa facem un tur al celor 5 lacuri, la polonezi, printre care si Lacul Morskie Oko, alte cateva drumetii atat pea tat pe partea poloneza cat si pe partea slovaca.

O parte din drumetii am reusit a le face, printre care si drumetia pe Vf. Rysy, alte nu am reusit a le realiza in special din cauza vremii nefavorabile, a unor ploi ce ne-au tinut companie destul de mult, mai ales in sejurul din Polonia. Dar noi am fost foarte multumiti cu ceea ce am reusit sa vizitam sip e unde am reusit sa ne plimbam. Scopul final, cel mai important de fapt al vacantei, de a ne relaxa psihic, a fost indeplinit cu varf si indesat.

Printre temele secundare ale vacantei noastre a fost si plimbari, drumetii in …. Paradis, =)) in Parcul National Paradisul Slovac (Slovensky Raj) . Aici apa a sapat in calcarul muntelui adevarate canioane.

Chiar daca inaltimea masivului este “pitica” ajungand doar la inaltimi de 1100m, comparative cu masivul “vecin” Tatra, unde sunt inaltimi frecvente peste 2000m, aici gasesti altfel de plimbari, in care nu admire privelisti de la inaltimi mari cit e strecori prin chei si canioane, urcand pe firul a cate unei ape. Sunt si aceste trasee foarte spectaculoase.

Practic in Slovensky Raj pot spune ca gasesti la un loc, foarte apropiate, mai multe trasee de drumetie de tipul celui de pe Valea lui Stan, Canionul 7 Scari, Cascada Tamina, Cheile Rametului, … plus inca vreo 2 in plus. =))

Dar sa o luam cu inceputul. Pentru a ajunge aici, am plecat din Nova Lesna cu masina, ne-am indreptat spre Poprad, am intrat pe autostrada pe care am mers cam 17km, iesind de pe ea spre localitatea Hrabusice. Dupa vreo 8km, mergand pe un drum secundar, traversand localitate Hrabusice, se ajunge in zona Podlesok, unde gasesti o zona mare camping cat si cateva parcari mari.

Ajunsi la intrarea in Parcul National Paradisul Slovac, accesul auto este permis doar celor ce sunt cazati la pensiunile din jur sau la camping. Celelalte masini sunt dirijate in parcarile din jur.

Taxa pentru parcare este de 2euro/zi de masina iar numarul de mansini parcate acolo este impresionant, sunt cred cateva sute de masini ce ajung zilnic aici.

Imediat dupa parcarea masinii chiar la iesirea din parcare este un punct de informare de unde poti cumpara si tichetele de acces in in Parcul National 1,5 euro/persoana/zi. Oricum la intrarea pe traseu, in canioane, este un punct de verificare al tichetelor de acces de unde poti si plati aceste tichete.

In zona Podlesok pe langa campingul mare si parcarile auto gasesti si cateva terase-restaurant unde te poti opri pentru refacerea fortelor. Gasesti in general meniuri tip fast-food, bere la draft, dar si Kofola la draft. Kofola este bautura racoritoare nationala, similara Coca-Cola, inventata de ceho-slovaci prin anii 60, ca o alternativa la bauturile americane.

Si prin prisma acestei bauturi am vazut nationalismul in sens bun al slovacilor. Au o bautara racoritoare ce a rezistat in timp chiar si dupa schimbarile politice din ultimii 25 de ani. Si pot sa spun ca se consuma tare acest produs in detrimentul mult mai cunoscutelorPepsi si Coca-Cola, se consuma si la draft, la pahar, halba, la sticle mai mici sau mai mari. Multa lume consuma aceasta bautura racoritoare. Exista si sortimente cu arome de pepene, visine, portocala, lamiae, etc.

Din acea zona de la Podlesok incep si traseele de drumetie. Ai si un panou imens cu harta zonei unde poti identifica foarte usor traseul ales pentru drumetie, poti vedea timpii de parcurgere, legaturile intre trasee, etc.

Se disting cateva trasee principale.

Primul traseu este in partea stanga, spre si prin Canionul Prielom-Hornadu. Se merge o portiune de drum pe un drum forestier, la baza padurii, apoi se intra in padure, urcand domol, imediat se ajunge si la firul apei Hornad, un curs de apa maricel spre mare, care a sapat niste chei frumoase, destul de salbatice as zice. Pe acest rau se poate practica inclusiv rafting. De cum treci podul pester au, incepi sa mergi pe malul stang al raului, prin padure, prin cateva zone mai cu noroi la inceput, poteca urca si coboara, existand in unele locuri amenajari pentru siguranta, cabluri metalice sau lanturi de care sa te tii la urcarea sau coborarea unor zone mai dificile, scari din lemn, dar care fiind mai mereu umede si cu noroi pe ele, nu prea-ti dau mare siguranta. De multe ori in special pe zonele pe unde trebuia sa cobori pe astfel de scari de lemn am preferat sa cobor direct pe pamant pe langa ele.

Sunt si cateva pasaje foarte faine, unde practice sau fixat cateva pasarele metalice, exact ca pe Valea lui Stan, infipte in peretele vertical al canionului, suspendate undeva la peste 10m deasupra apei. Foarte fain. Drumul merge astfel prin padure de-a lungul apaei, trecand la un moment dat pe malul celalalt pe un pod si continuand pe aceasta parte mergand pe anumite portiuni pe niste scoabe metalice infipte in stanca si tinandu-te de un cablu metallic fixat pe peretele stancos. O singura problema intampini pe acest traseu, in prima portiune unde poteca este ingusta, si nu prea poti trece unul pe langa altul, daca ai in fata turisti ce se deplasasea mai greu, mai incet trebui sa astepti un pic.

Se ajunge apoi la un pod metalic suspendat la vreo10 metri deasupra raului de unde ai optiunea de a te intoarce pe o alta varianta de traseu, prin padure, inapoi la Podlesok sau ai varianta de a continua traseul de asta data prin Canionul Klastorska, unde poti admira si o frumoasa cascada, Cascada Duhovy. Aceasta portiune de traseu este mult mai frumoasa, mai salbatica. Ce trebuie retinut este faptul ca daca traseul prin Canionul Prielom-Hornadu se poate parcurge in ambele sensuri, traseul prin Canionul Klastorska se poate parcurge doar in sensul urcarii prin canion, fiind interzisa coborarea prin el, din cauza portiunilor mai inguste, si a scarilor metalice fixate pe peretele stancos, pe care esti nevoit a le urca. Practic pentru a nu ingreuna accesul in aceste puncte mai delicate, plus ca este mai usor de urcat decat de coborat in general asemenea portiuni. Se ajunge undeva in culmea la o altitudine de cam 840m, la Cabana Klastorisko, o cabana mare, cu terasa unde poti manca diferite mancaruri sau a te racori cu un suc sau cu o bere rece.

Aici exista si ruinele unei vechi biserici, vizitabile. De aici ai mai multe variante de traseu. Prima varianta ar fi sa cobori pe un drum forestier amenajat prin padure, atat pe joss au cu bicicleta sau cu trotineta, pe care o poti inchiria chiar de langa cabana. Da, poti cobori si cu un soi de trotineta cu roti mai mari ca de bicicleta. O a doua varianta de continuare a traseului este sa mergi o bucata de drum pe culme, in urcare usoara e drept, ajungand pana la o altitudine de 925m, unde intalnesti un alt drum forestier ce coboara la Podlesok. Noi am ales in a lungi traseul nostrum alegand a doua varianta. Este un drum amenajat de asemenea pentru biciclete.

Acest traseu l-am realizat noi in prima zi facand in mers lejer cam 1h30’ prin Canionul Prielom –Hornadu, inca vreo ora prin Valea Klastorska, pana la cabana si inca vreo 2h pe culme si coborarea la Podlesok. Aici am lenevit pe la o terasa, ne-am cumparat magnetii de rigoare si pe la ora 15,00 ne-am urcat in masina cu directia Nova Lesna, spre pensiune.

Am mai venit intr-una din zile aici pentru a mai face si traseul prin Canionul Sucha Bela. Acest traseu este mult mai spectaculos fata de primul, mergi in general prin niste chei cu aspect salbatic (facand abstractie de numarul impresionant de turisti de pe traseu), mergi chiar pe firul apei, un firicel firav comparativ cu Hornad. Mergi lejer cam 30min pana la prima cascada, Cascada Misove, unde pentru a ajunge la partea superioara a ei, la firul apei, esti nevoit sa urci o serie de vreo 4 scari metalice successive, fixate in peretele canionului, unele din scari fiind aproape vertical. Aici se creaza aglomeratie, astaptand sa urce incet, dupa stilul fiecaruia, turistii. S-a creat o adevarata coada asteptand sa urci.

Aceasta portiune seamana tare de tot cu Canionul 7 Scari de la noi. Superb.

Mai departe se continua cand mergand pe niste scari de lemn fixate in plan orizontal la 1-2 metri deasupra apei, ca o pasarela, portiuni destul de lungi fiind astfel amenajate. Exista si cateva portiuni foarte inguste in care abia te strecori printre pereti canionului mergand pe aceleasi barne sau scari de lemn. Mai intalnesti pe traseu cateva scari metalice pe care trebuie sa urci cat si cateva cascade mai micute dar frumoase fiecare in felul ei.

Cam in 2 ore am ajuns in culme iesind din canion, ultima portiune nemaifiind atat de spectaculoasa, mergand prin padure.

Si acest traseu de drumetie prin Canionul Sucha Bela se parcurge doar intr-un singur sens, in urcare, fiind interzisa coborarea prin el. Asta mai lipsea sa te intalnesti in acea portiunede langa cascada unde s-a creat coada la urcare sa fii nevoit sa faci loc si la coborare.

Ajunsi sus, exista si aici mai multe variante de coborare, una ar fi mergand in stanga tot pe culme si coborand pe acelasi drum pe care am coborat si noi cand am fost la Canionul Prielom Hornadu, se poate

continua pe culme pana la Cabana Klastorisko, exact cum am procedat si noi, coborand dupa o pauza de bere rece la terasa cabanei, pe drumul forestier amenajat si pentru biciclete pana la Podlesok.

Se mai poate alege si varianta de coborare in dreapta, pe joss au cu o bicicleta inchiriata de la punctul de inchiriere de acolo, pe un drum amenajat, asfaltat.

Daca alegi sa cobori pe jos pe aici faci cam 1h, iar daca alegi drumul parcurs de noi pe la cabana, se mai prelungeste destul de tare timpul. Noi cu tot cu pauza de la cabana facand cam 3h.

Sunt o multitudine de trasee de legatura intre traseele principale, de acces prin canioane, alegi ce-ti convine la momentul respective.

Majoritatea canioanelor se parcurg intr-un singur sens, doar in urcare, fapt ce face a nu putea alege un circuit mai mare in care sa poti parcurge in acceasi tura mai multe canioane, fiind nevoit sa cobori prin padure si apoi sa alegi plecand tot din zona Podlesok alt canion.

In afara traseelor descrise mai sus mai exista doua trasee de drumetie prin canioanele Paradisului Slovac, dar pe care nu am mai avut timp sa le parcurgem dar le amintesc mai jos:

Este vorba de drumetia prin Canionul Piecky, un traseu cel putin la fel de fain, judecand dup ace am gasit pe net ca poze si descriere dar si un traseu de drumetie prin alt asemenea canion: Velky Sokol.

Faptul ca ambele trasee se pot parcurge ca si Sucha Bela doar intr-o singura directie, doar in urcare trebuie sa dedici o alta zi parcurgerii acestora. Este drept ca intr-o zi se pot parcurge atat Prielom-Hornadu cat si Sucha Bela, fara un efort deosebit, poate si inca unul din celelalte doua, dar noi am preferat sa facem aceste plimbari in tihna, cu pauze de foto si relaxare, mai la relanti.

Merita ca in drumurile voastre prin Slovacia, daca sunteti prin preajma Tatrei sau a Paradisului Slovac si timpul va permite, sa alocati cateva zile pentru a descoperi putin din frumusetile acester munti.

Nu cred ca veti regreta!

Vacante faine sa aveti!

---
Impresii încărcate de Testosu' in 22.08.2016 19:49:00

Validat / Publicat: 22.08.16 21:42:22

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3291


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Testosu'? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Gabi Georgeta
[22.08.16 22:05:55]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa descrierea canionului. Si noi am ajuns la Canionul Suscha bela vara aceasta si ne-a placut tare mult.

    Am fost mai norocosi ca nu am prins deloc aglomerat traseul (poate pentru ca abia se oprise ploaia), oricum m-a bucurat mult acest articol si mi-a amintit ca mai vreau din nou in vacanta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[23.08.16 12:30:27]
» mesaj pers

   @Testosu - Eu pentru a citi acest articol am avut nevoie de ceva mai mult timp. Atat de frumoase sunt locurile prezentate incat trebuie sa le iei pas cu pas.

   Pentru acest gen de articole eu intai mai uit la poze, mi se pare mai usor apoi sa citesc articolul, e ca si cand deja lucrurile sunt mai "usoare".

   Nu-mi venea sa cred insa cand am vazut ce de lume era prin zona.

   Felicitari, votat cu mare placere iar pozele sunt superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Testosu'
[23.08.16 12:50:12]
» mesaj pers

   @mishu: intr-adevar foarte, foarte multa lume la aceste canioane. Dar si in Tatra, fie ea poloneza sau slovaca, era multa lume pe trasee.

   Dar nu cred ca am sa mai intalnesc "marea" de turisti intalniti pe traseul spre Vf. Musala de la bulgari, cel mai inalt din Peninsula Balcanica, cu cei 2925m ai sai. Fara exagerare cred ca erau cateva mii de oameni insirati pe traseu. Am calculat acest nr. prin prisma capacitatii telegondolei, care putea urca vreo 1200 persoane/ora parca, iar coada la urcare a fost cateva ore bunicele.

   Multumesc pentru aprecieri! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[23.08.16 17:16:32]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.08.16 13:06:04]
» mesaj pers

   @Testosu: Ce-mi place cum ne spui tu, că se pot face aceste trasee fără un efort deosebit.

   Da, am urcat şi eu la 7 Scări dar nu mai ştiu să spun în ce an şi mi-a plăcut, aşa că încerc să-mi dau seama căt de frumos a fost în "Paradisul Slovac".

   În poza 46 am văzut cum te strecori prin canion, dacă erai mai plinuţ aveai loc să treci pe acolo?

   Felicitări pentru traseele luate la pas şi prezentate şi nouă prin acest binemeritat Ghid.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Testosu'
[25.08.16 17:56:14]
» mesaj pers

   @ANILU: cand zic trasee relativ usoare, ce nu necesita efort deosebit, judec si prin prisma turistilor intalniti pe aceste trasee, multi copii si persoane mai in varsta, nu experimentate in ale muntelui, ci doar iubitoare de natura. Am intalnit pe munte, in plimbarile noastre, si persoane trecute bine de prima tinerete ce ne-au depasit in pas vioi, fara efort, "ne-au dat flash-uri" sa ne ferim din cale :))

   La acea portiune ingusta chiar am glumit ca nu e pentru oricine acea trecere. In realitate e un pic mai larga decat pare in foto.

   Multumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[13.02.18 08:19:37]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Poprad și împrejurimile, POPRAD" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Tatra Slovacă]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[73] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779513">Şterge vot</a></div><span id="v9779513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornad -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779515">Şterge vot</a></div><span id="v9779515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornad
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779517">Şterge vot</a></div><span id="v9779517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779522">Şterge vot</a></div><span id="v9779522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779527">Şterge vot</a></div><span id="v9779527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779530">Şterge vot</a></div><span id="v9779530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779533">Şterge vot</a></div><span id="v9779533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779536">Şterge vot</a></div><span id="v9779536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779537">Şterge vot</a></div><span id="v9779537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779538">Şterge vot</a></div><span id="v9779538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Canionul Prielom-Hornadu
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779539">Şterge vot</a></div><span id="v9779539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779540">Şterge vot</a></div><span id="v9779540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779541">Şterge vot</a></div><span id="v9779541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2016] Canionul klastorska -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779542">Şterge vot</a></div><span id="v9779542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Canionul klastorska
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779543">Şterge vot</a></div><span id="v9779543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [AUG-2016] Langa Cabana Klastorisko -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779544">Şterge vot</a></div><span id="v9779544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Langa Cabana Klastorisko
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] spre Cabana Klastorisko -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779545">Şterge vot</a></div><span id="v9779545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] spre Cabana Klastorisko
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Indicatoare langa Cabana Klastorisko -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779547">Şterge vot</a></div><span id="v9779547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Indicatoare langa Cabana Klastorisko
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779549">Şterge vot</a></div><span id="v9779549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [AUG-2016] meniuri la terasele de la Podlesok -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779550">Şterge vot</a></div><span id="v9779550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] meniuri la terasele de la Podlesok
foto Testosu' [22.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] meniuri la terasele de la Podlesok -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779552">Şterge vot</a></div><span id="v9779552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] meniuri la terasele de la Podlesok
foto Testosu' [22.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] harta... -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779553">Şterge vot</a></div><span id="v9779553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] harta...
foto Testosu' [22.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779555">Şterge vot</a></div><span id="v9779555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] -- foto by <b>Testosu'</b> [uploaded 22.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av779556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv779556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=779556">Şterge vot</a></div><span id="v9779556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(779556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f779556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e779556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016]
foto Testosu' [22.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[73] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.295184850693 sec