ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 6 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

In Tatra Inalta slovaca, la Nova Lesna

TIPĂREȘTE URM de aici

Am programat vacanta noastra de vara in intentia de a a o petrece in Tatra Inalta, iar acesti munti, parte din lantul Muntilor Carpati fiind chiar pe granita polono-slovaca, am hotarat ca o saptamana sa o petrecem pe partea poloneza a Tatrei, rezervand un sejur de 6 nopti la Zakopane, statiunea montana cea mai cunoscuta a Poloniei si o saptamana sa o petrecem pe partea slovaca a Tatrei, 2 nopti in Tatra Vestica, in zona Zuberec si 5 nopti in zona Poprad, cumva in dreptul statiunii Zakopane, dar de care ne despartea un munte si …. o tara. :)

Spre deosebire de partea poloneza, in Tatra Slovaca, ai ma multe optiuni de cazare, intr-un intreg lant de mici statiuni insirate la poalele Tatrei.

Practic iesind de pe segmentul de autostrada dintre Poprad si Liptovsky Mikulas, autostrada ce merge parallel cu cu Tatra, descoperind frumusetea si maretia acestui munte chiar si din viteza autoturismului pe autostrada. De pe autostrada poti iesi pe un drum secundar, care merge si el paralel cu Tatra, trecand prin salba de micute statiuni montane de la poalele Tatrei Inalte slovace, putand a le vizita doar sau a te caza pentru un numar mai mic sau mai mare de zile prin zona.

Cand am zis ca ne-am cazat in zona Poprad, ne-am cazat in segmentul/zona dinspre Tatra, in acea portiune de la baza muntelui, precizez acest lucru pentru ca tot in zona Poprad poti ajunge foarte usor, te poti caza in…... Paradis, da in Parcul National Paradisul Slovac (in slovaca Slovensky Raj), practice in zona Poprad sunt doua parcuri nationale montane: Vysoke Tatry (Tatra inalta) si Slovensky Raj (Paradisul Slovac) .

Initial, noi dorind in principal a ne desfasura plimbarile in special in Tatra Inalta, dar citind recenzia lui @traian. leuca despre o pensiune care ne-a incantat de la prima vedere, Villa Raj, dar care inca din februarie nu mai avea locuri pentru periaoda dorita de noi, ne-am pentru o alta pensiune din apropiere, tot in localitatea Hrabusice, punct de plecare spre traseele de drumetie in Paradisul Slovac.

Analizand mai cu atentie distribuirea statiunilor in zona Tatra Inalta, si vazand ca din Hrabusice pana la Strbe Strbske Pleso, punct de plecare spre traseele de drumetie in Tatra Inalta, sunt cam 45km, drum pe care trebuia s ail facem cu masina de vreo 3 ori in sejurul nostru, am descoperit şi faptul ca sirul de statiuni de la poalele Tatrei Inalte sunt deservite de un trenulet electric, cu ecartament ingust, car circula regulat, cu plecar din Poprad avand statia terminus Strbe Strbske Pleso in parte stanga si Tatranska Lomnica in partea dreapta.

Asa ca ne-am ghidat dupa traseul acestui tren, eliminand cele cateva statiuni prea indepartate de statiile de tren, sau care nu erau deloc in zona, apoi in analiza urmatoare eliminand pensiunile cu “scoruri” mult prea mari, acestea fiind pensiuni din cele trei statiuni relevante ale Tatrei Slovace: Strbe Strbske Pleso, Stary Smokovec si Tatranska Lomnica, fiecare din aceste statiuni avand cate o caracteristica “speciala”: Strbe Strbske Pleso este statiunea aflata la cea mai mare altitudine, Stary Smokovec fiind cea mai veche statiune din Tatra slovaca iar Tatranska Lomnica este cea mai mare statiune din zona.

Nu doream in a ne caza nici in Poprad, aflat parca prea in camp, un oras prea mare pentru gustul nostru, unde se pierdea aerul de statiune, . Asa ca am redus drastic optiunile, hotarand in a ne caza in micuta localitate Nova Lesna, un satuc cu vreo 1000 de locuitori. Faptul ca pretul era sensibil mai mic fata de cele 3 statiuni mentioante, distant ade cam 1km, pana la statia de tren de la marginea localitatii (distanta masurata pe harta =))) a facut in a alege pentru 5 nopti sa ne cazam aici.

Asa ca am anulat cazarea din Hrabusice si am rezervat o pensiune in Nova Lesna.

Din Zuberec, din Habovka mai exact si pana la Nova Lesna sunt cam 100km, distanta ce ne-a facut sa ne trezim lejer dimineata, pregatit micul-dejun, cafeaua savurata pe indelete. Urnindu-ne din loc e la ora 9,30-10,00.

Portiunea de drum de la Zuberec si pana la Liptovsky Mikulas, vreo 35km este un drum foarte frumos, ce coboara in serpentine largi sau mai stranse, cu privelisti superbe. Din pacate am plecat din Zuberec pe o ploaie puternica, ploaie ce ne-a insotit tot acest drum, scurtele portiuni de drum in care nu aveam ploaie fiind de multe ori in ceata, in aburul ce se ridica din padure. Nu prea am avut parte sa vedem frumoasele privelisti decat cu portia, cu “lingurita”.

In apropiere de Liptovsky Mikulas s-a oprit si ploaia, s-a ridicat si ceata, dar si noi coborasem din munte, fiind de acum pe marginea laculul Liptovska Mara, un mare lac de acumulare unde am observant ca erau amenajate cateva zone de agrement, cu mici debarcadere pentru ambarcatiuni pe care le putei inchiria pentru o plimbare pe lac.

Cam in 1h30’ am ajuns si noi in Nova Lesna, o portiune de drum ‘urcandu-ne” pe autostrada, avand déjà platita de la tranzitarea noastra anterioara, in urma cu o spatamana, a Slovaciei in drum spre Zakopane, in Polonia, vigneta valabila o luna, achizitionarea vignetei electronice fiind necesara circulatiei pe anumite drumuri din Slovacia.

Ne-am lasat ghidati tot de GPS, ajungand fara problem la pensiunea noastra.

Despre conditiile de cazare si serviciile oferite de pensiunea unde am aavut rezervat sejurul, am sa povestesc intr-un alt articol dedicate acesteia, pentru a nu amesteca ‘merele cu perele”.

* * *

Faptul ca in aceasta zona se intalnesc doua Parcuri Nationale, am sa incerc sa povestesc separat in doua articole distincte despre punctele de interes ale fiecaruia, puncte ce au fost atinse de noi sau puncte ce nu au fost atinse - inca :)) - de noi dar ar fi interesante si pe care am dori pe viitor sa le atingem. Cine stie ce ne poate rezerva viitorul?

Asa ca in acest articol am sa fac referire doar la Parcul National Tatra Inalta (Vysoke Tatry).

 

Ajunsi cam pe la ora 12,00 in Nova Lesna, dupa formalitatile de cazare, rapide, dar si cararea bagajelor in camera, nu asa de rapida, tinand ca am scos cam tot din portbagajul masinii, stand 5 nopti aici, am plecat prin sat pentru a cauta in primul rand statia de tren, pentru a verifica modul de achizitioanre tichete, pentr ua gasi ceva ‘mancatorii” unde sa ne potolim foamea la intoarcerea de prin plimbarile noastre. Pentru a gasi ceva magazine pentru completarea rezervelor strategice, pe cale de epuizare. =))

Acest satuc cu maxim 1500 de locuitori, a caror activitate principala se pare ca ar fi turismul, vazand ca o mare parte din cladirile localitatii sunt amenajate ca pensiuni, pensiuni administrate in general de persoane mai de varsta a doua, spre a treia, este un satuc linistit tare, in care traficul mai animat, trafic pietonal, este in momentul in care se apropie ora de trecere a trenului prin statia Nova Lesna, in general dimineata spre sensul de mers stary smokovec, si dupa-amiaza, pana seara, pe la ora, 21,00 cand sosesc turistii ce au fost pe traseele de drumetie cu plecare din Strbe Strbske Pleso sau din staiunile adiacente. In rest linsite si pace.

Am plecat de la pensiunea noastra, situata, cumva pe latura opusa drumului de ace spre statia de tren, am am juns in maxim 5 minute, in centrul satului, unde gasesti un mic parculet frumos ingrijit, 2 biserici vechi, 2 magazine de tip supermarket, cu autoservire, o statie de autobuz, si… …. cam atat.

Am intrat in cele 2 supermarket-uri pentru a verifica programul de functionare, fiind un pic dezamagiti de ora de inchidere ora 18,00, ora in care nu prea puteam sa ne incadram cand eram plecati in plimbari, intoarcerea in sat facandu-se mai mereu dupa ora 18,00. Dar asta e, ne-am organizat pentru a putea beneficia de serviciile lor, dimineata fiind deschise incepand cu ora 6,30.

Cel putin unul din magazine statea foarte bine si la capitolul mancare gasind destule produse atat la zona cu servire asistata, cat si la zona de produse preambalate.

Ne-am declarat multumiti.

Am plecat mai departe spre marginea satului, unde identificasem la venirea noastra indicaotrul spre statia de tren.

Chiar de la intrarea in sat, o sosea asfaltata, duce catre statia/halta de tren. Un indicator avertizeaza ca pe acest drum este si circulatie pietonala, nefiind trotuare. Sunt cam 600 m din acel punct pana la statia de tren, si alti vreo 500m de acolo spre pensiunea noastra.

Intr-o dimineata am cronometrat, in mers lejer cat facem pana la statia de tren, pentru a stabili ora de trezire si plecare spre tren stiind ca trenul trece din ora in ora, iar noi aveam de facut o drumetie pe munte evaluate de noi la vreo 10 ore dus-intors, asta necesitand o bna sincronizare si a nu rata trenul dorit, insemnand o intarziere de inca 1ora, si o coborare de pe munte impinsa mai tarziu, spre seara.

Am cronometrat ca facem practice un sfert de ceas de la pensiune pana la statie. Cand am ajuns noi in aceasta halta, undeva in jurul orei 15,00, am observant ca este o statiemicut, cu un peron micut, deservit de o singura linie de cale ferata, electrificata, intrsectarea trenurilor ce urca si coboara realizandu-se in cateva statii mai mari, aflate mai sus, spre munte.

Exista si o micuta casierie si birou de informatii in acelasi timp, dar si un orar de circulatie al trenuilor in ambele sensuri, cu timpii aferenti fiecarei statii.

Chair daca gasisem inca de acasa site-ul oficial, al operatorului acestor cai ferate, tot la fata locului ne-am dumirit cel maibine.

Practic exista o linie ferata ce pleaca din Poprad spre Stary Smokovec, unde face o pauza mai lunga, aici fiind nodul feroviar, unde trebuie sa schimbi trenul daca doresti sa mergi spre Tatranska Lomnica, iar daca doresti spre Strbe Strbske Pleso. Ramai in acest tren ce vine de la Poprad. In general intre statii sunt distante de 1 sau 2 kilometri. O singura statie fiind la distanta de 5km fata de precedenta.

De obicei in statii trenul sta cam 1 minut, in Stary Smokovec poate station pana la 15minute.

Odata cu achizitionarea biletului primesti si un pliant cu harta retelei feroviare, cu orarul de circulatie al trenurilor, pentru fiecare statie in parte, cu tarifele pentru diferite tipuri de bilete si cu alte informatii ultie.

Tichetele se pot achizitiona functie de nr. de kilomentri parcursi, pe harta primita avand trecuti clar, ditantele intre statii, poti cumpara un tichet valabil o zi indifferent de nr. de calatorii sau de nr. de kilomentri parcursi, poti lua un tichet valabil 3 zile sau valabil 7 zile, dar si unul lunar.

Pe tichetele valabile 3 zile sau mai mult esti obligat in a trece datele de indentificare ale pasaportului sau a cartii de indentitate si in acelasi timp a valida tichetul la urcarea in tren, in aparatele de stantat. Validarea pentru acesate tichete se face doar o singura data, la prima urcare in tren, imprimandu-se locul, data si ora validarii.

Despre trenuri ce sa zic: foarte curate, semanad cu “sagetile” noastre, aveai si zone special de acces pentru persoane cu dizabiltati, aveai zone unde-ti puteai fixa bicicletele sau iarna schiurile. Erai inforamt in slovaca si iengleza dspre urmatoarea statie, gaseai imprimate la vedere si harta cu statiile.

Pretul unui tichet pentru 3 zile, de exemplu, a fost de 8 euro/persoana, informatii complete se pot gasi la slovakrail.sk/en/prices-a ... igh-tatras.html

Daca despre tren si despre supermarket-uri nu am avut surprise neplacute ci din contra, depsre locuriel de servit masa in Nova Lesna, nu pot spune acelasi lucru. Am luat la pas strazile din centru dar si de pe la periferie si tot mergand nu gaseam nicio terasa sau restaurant unde sa putem manca. Am gasit 2 asemenea locuri dar erau dupa aspect de mult timp inchise. Cu greu am gasit o micuta pizzeria chair in zona de access pre statia de tren care promitea ca ne poate oferi ceva de mancare dar in intervslul orar 16-22, in fiecare zi.

Este vorba de o micuta pizzeria deschisa la demisolul unei pensiuni, avand si cateva mese afara in curte.

Cand amajuns noi acolo pana in ora 16,00 era inchisa, dar sear ape la ora 20,00 am gasit-o deschisa, oferindu-ne o gama destul de variata de pizza, dar si un meniu, in lb. slovaca, cu ceva mancaruri.

Se pare ca ar mai fi o a asemenea pizzeria ceva mai departe, care facea si livrare la domicilui dar noi am preferat-o pe aceasta devenind client fideli in fiecare seara. Cred ca am incercat toate felurile de pizza din meniu si tot ce aveau disponibil ca variante de mancaruri.

Nu mai spun ca judecand dupa aspect si mirosul de proaspat zugravit din interior, dupa comprtamentul personalului, am ajuns la concluzia ca aceasta pizzeria era deschisa de maxim 1-2 saptamani. Se numeste Pizzeria Alex.

A fost bonusul nostru maxim pentru aceasta locatie de cazare. Altfel eram nevoiti in a ne organiza un pic altfel si in a manca inainte de a ne urca in tren spre Nova Lesna.

Si preturile de aici au fost in favoarea noastra, comparative cu preturle din Stary Smkovec, sau Tatranska Lomnica. O pizza cu diametru lde 32cm, fiind intre 4-5 eur/buc, iar un fel de mancare tot asa. Berea la draft 0,5l fiind 1,1 euro.

In statiunile mentionate Berea avea pretul incepand cu 1,7 euro iar acelasi feml de mancare era cu 50% mai scump.

Cam atat despre Nova Lesna acum sa va povestesc cate ceva si despre celelate statiuni.

Pana in Strbe Strbske Pleso, plecand din Nova Lesna faci cam 1 ora, cu trenul, dar ajunsi aici ai o priveliste fantastica asupra Tatrei.

Statiunea aflata la o altitudine de 1350m, este micuta ceva in genul Poiana Brasov, cu preturi la fel, pe masura. De aici pleaca o serie de trasee de drumetie, spre cateva cascade dar si spre cautatul varf pentru drumetie, Vf. Rysy (2499m).

Tot de aici poti ajunge la Cascada Skok, la care se ajunge foarte usor, si poti admira o cadere de apa de vreo 85m.

Poti ajunge in cam 1 ora la Lacul si Cabana Popradsky, unde poti petrece o o dupa-amiaza agreabila pe malul lacului, admirand culmile muntoase, poti beneficia de serviciile oferite de cabana, poti face o plimbare in jurul lacului, pana la cimitirul simbolic dedicat memoriei victimelor, turistilor si alpinistilor ce si-au pierdut viata dea- lungul timpului in Tatra. Aici in acest cimitir realizat prin preajma anului 1940, s-au adunat de-a lungul timpului cruci si placute comemorative ale victimelor din intreaga Tatra.

Aici la o altittudine de vreo 1550 m, gasesti si o mucuta capela dar si un motto scris la intrarea in cimitir, un motto mai mult decat sugestiv, care in traducere ar fi: “O amintire pe cei morți și un averisment pentru cei vii”

La Lacul Popradsky se poate ajunge nu numai pe poteca din Strbe Pleso, ci si direct din statia de tren anterioara statiei Strbe Pleso, de unde poti urca pe o sosea asfaltata, inchisa circulatiei auto, cam intr-o ora pana la lac, este si o sossea marcata si dedicate plimbarii cu bicicleta, dar am vazut si foarte multi turisti cu carucioare cu copilasi, plimbandu-se pe acest drum prin padure, la aer curat si cu o priveliste superba asupra muntelui.

Si in Strbe Pleso exista un lac, lac ce a dat numele statiunii, unde te poti plimba cu niste barcute de agreement pe lac, poti beneficia de serviciile unuia din frumoasele hoteluri de 4*, cu piscine acoperite cu vedere panoramic peste lac pana departe spre munte.

Am fost in plimbare atat in Strbe Pleso, dar care in afara privelsitii fantastice asupra Tatrei nu prea ne-a impresionat cu nimic., ne-am oprit si in Stary Smokovec, pentru o plimbare prin vechea staiune, cu cladiri cu arhitectura deosebita, ce aduce oarecum cu Sinaia noastra, am urcat cu funicularul, acel vagon de tren ce urca pe versantul muntelui utilzand pentru urcare greutatea vagonului ce coboara, acest system fiind intalnit si in Zakopane, la funicularul ce te urca pe Gobalowska.

Faptul ca in perioada in care am fost noi la partea superioara a funicularului, la Hrebienok, unde este o cabana-restaurant si de unde se pot face cateva drumetii scurte si usoare la cateva cascade, dar si trasee mai serioase spre Vf. Slavkovsky (2452m) , era organizat un festival dedicat copiilor, "Zilele Ursului", am gasit sus o “nebunie”, o mare de copii, o agitatie placuta, cu scene unde fel si fel de personaje interpretau cantece si intruchipau eroi ai desenelor animate, unde copii statea la coada pentru a fi pictati in fel si chip pe fata, de unde pouteai sa te fotografiezi cu tot felul de mascot, une puteai, unde puteai, …. unde erai in lumea copiilor. =))

Alta zi am fost si in Tatranska Lomnica, ceam ai mare statiune din Tatra slovaca. Aici am putut vizita o frumoasa Gradina Botanica unde am putut admira plante ce cresc in Tatra., intrarea fiind doar 1euro/persoana, am vizitat Muzeul Parcului National Tatra, dedicate faunei din Tatra, unde am vazut frumoase exemplare de mistret, caprioare, ursi, dar si mici animalute si insecte, mestesugit impaiate sau conservate, creandus-e mici colturi ale arealului fiecarui animal, niste diorame faine.

Am admirat si o zona dedicata etnografiei zonei, in care am admirat diferite porturi populare din zona, unelte si ustensile specifice vechilor activitati din aceste locuri. Un colt era dedicat echipamentelor de salvare de pe munte, cu m au evoluat ele de-a lungul vremii.

Un muzeu care ne-a placut tare mult.

Punctul principal, atractia maxima a acestei statiuni este posibilitatea urcarii cu telescaunul in prima parte si apoi cu telecabina de la o statie intermediara, pana la o altittudine de 2632m, pe Varful Lomnicky, de unde privelistea asupra muntilor din jur este exceptionala. Dar pentru a ajunge pe acest varf costul mijloacelor de transport pe cablu se ridica dus-intors la aprox. 48 euro/persoana.

Noi fiind adeptii in general a plimbarilor pe jos pe munte, dar si pretul foarte ridicat, ne-a facut sa renuntam a ajunge pe acest varf cu telecabina.

Acol se pare ca este amenajt si un observator cat si o mica gradina botancia, probabil cea mai inalta din Europa. Am facut cateva fotografii de jos din statiune asupra vacestui varf, cu zoom.

Cel mai inalt varf din Tatra este Vf. Gerlakov, cu cei 2655m ai sai dar pentru a ajunge aici trebui sa ai permis special de la autoritatea pParcului National, sa fii un alpinist experimentat, sai ai un echipament adecvat si o stare de sanatate in regula la momentul ascensiunii, altefl nu vei primi permisiunea de a trece mmai departe de la filtrul de acces pe traseu. Este un varf care a facut multe victime de-a lungul timpului.

Din Strbe Pleso mai poti face o drumetie serioasa tot de vreo 9-10 ore dus-intors pe Vf. Koprovsky (2363m) sau pe Vf. Krivan (2494m) .

Daca te plictisesti de plimbarile pe munte poti lua trenul spre Poprad si face o plimbare prin oras sau a te relaxa la Aqua Park-ul de acolo.

Poti face plimbari in Parcul National Paradisul Slovac, despre care am sa povestesc in alt articol, sau poti face plimbari la cateva obiective turistice din zona: Pestera Belianska din apropiere deTatranska Lomnica sau vizita ruinele Castelului Spissky. Poti face plimbari cu bicicletele pe adevarate magistrale dedicate acestui sport.

Ai multe variante de petrecere a timpului liber in aceasta superba zona montana.

Comparative cu traseele montanr din Tatra poloneza aici parca traseele nu sunt atat de amenajate, cu pietre asezate de mana omului care de multe ori te cam deranjeaza in special la coborare, dar nu am intalnit nici atat de multi copii pe munte ca in zona poloenza. E drept si traseele sunt ceva mai dificile, dar parca si turistiisunt mai putin civilizati in comparative cu cei intalniti in Tatra poloneza. Cand zic mai putin civilizati nu va ganditi ca sunt neciopliti ca pe la noi, care arunca la tot pasul ambalaje si fac focul unde cred ei, campeaza cam pe unde-i taie capul sau fac galagie de nedescris. Nuuuuu

Nu se compara cu turismul de pe la noi, sunt cu mult peste noi la gradul de respect pe care il au fata de munte si fata de semeni.

As vrea daca am timp sa va descriu si o drumetie facuta pe Vf. Rysy, prin ceata, urcand vreo 4,30 ore, intalnind la coborare acele persoane ce ajuta la aprovizionarea cabanei de sub varful Rysy, unde trebuie sa cari cu carca toate alimentele necesare, cale de vreo 2,5ore, pe o diferenta de nivel de vreo 750m, inclusiv butoaie keg de bere. =))

Dar asta va fi o alta poveste.

 

Vacante faine!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 21.08.16 12:51:05
Validat / Publicat: 21.08.16 14:19:28

VIZUALIZĂRI: 3457 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Strbske Pleso
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.08.16 14:18:34]
»

Asa ca am anulat cazarea din Hrabusice si am rezervat o pensiune in Nova Lesna.

Ne-am bucura să putem citi şi impresiile de la această pensiune scrise ca articol (review) nou.

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Dana2008
[21.08.16 16:34:58]
»

felicitari pentru articol si fotografiile minunate!

Testosu'AUTOR REVIEW
[21.08.16 18:28:50]
»

@Dana2008: Multuuumesc!!!

mishu
[21.08.16 18:49:29]
»

@Testosu' - Nu am sa comentez de data asta, am sa spun atat SUPERB.

Felicitari, votat cu placere si din pacate doar votul 13 , dar o sa fie cu noroc.

Testosu'AUTOR REVIEW
[21.08.16 19:44:34]
»

@mishu: multumesc!!!

Maya_C
[21.08.16 20:04:10]
»

@Testosu - foarte frumoasa zona. in fiecare anotimp are un farmec aparte. Mi-as dori si eu o vacanta acolo vara sau toamna. oare erau si locuri de unde puteai inchiria biciclete? abia astept povestile din drumetie. poti face atatea activitati si oricate ai face tot ramai cu cateva regrete si vrei sa te reintorci.

o singura mentiune. localitatea pe care ai amintit-o de cateva ori se numeste Strbske Pleso. M-am chinuit si eu cu numele asta pana sa-l invat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[21.08.16 22:20:04]
»

@Maya_C: corecta remarca la denumirea statiunii. Rog web sa corecteze daca-i posibil.

Biciclete se pot inchiria, exista multe piste/drumuri amenajate pentru biciclete. In Slovensky Raj, celalalt parc national din apropiere de Tatra Inalta se pot inchiria un soi de trotinete cu roti mai mari, ca ale bicicletelor Pegas, cu care poti cobori dupa o urcare pe jos prin unul din multele canioane amenajate pentru drumetie.

Si noi am dori sa ne intoarcem pe acele meleaguri. Cine stie pe viitor? Poate reusim!

Intr-adevar fiecare anotimp are farmecul sau.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[21.08.16 22:24:02]
»

@Testosu

corecta remarca la denumirea statiunii. Rog web sa corecteze daca-i posibil.

Înlocuit cu Strbe Strbske Pleso

Testosu'AUTOR REVIEW
[21.08.16 22:38:40]
»

@webmasterX: multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, Maya_C, mishu, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Poprad și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088240146636963 sec
    ecranul dvs: 1 x 1