ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 6 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 66 PLN
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

La Willa Wisienka, cu bune si mai putin bune

TIPĂREȘTE

Am ramas dator cu cazarea avuta in Zakopane, in Tatra poloneza. Pentru cele 6 nopti petrecute in frumoasa statiune Zakopane am ales, cautand pe booking, Willa Wisienka.

Nota ei pe site era multumitoare 8,9, pareri destul de bune, plus ca intrunea celelalte conditii cautate de noi. Pretul ce intrunea cerintele noastre, amplasarea intr-o zona linistita si nu in ultimul rand arhitectura placuta a pensiunii si vedere catre munte, catre Masivul Tatra Inalta.

Faptul ca rezervarea am facut-o cu aproape 5 luni inainte, am cautat ca anularea respective rezervari sa se poata face fara costuri suplimentare, cat mai apropiat de data sejurului. Aceasta rezervare se putea anula gratuit cu o luna inante de cazare, ideal ar fi fost cu maxim cateva zile inante, dar nu am gasit o astfel de rezervare care bineinteles sa intruneasca si celelalte cerinte ale noastre enumerate mai sus.

Exista posibilitatea in a rezerva 2 tipuri de camere duble: camere mici si camere mari, fiecare tip avand baie proprie si balcon. Avaeau pe langa acest tip de camera si apartamente sau suite.

Despre cum am ajuns in Zakopane am povestit in articolul dedicate acestei statiuni, cert este ca gpS-ul ne-a “crosetat” un pic prin statiune, lucru remarcat in zilele urmatoar cand ne-am familiarizat cu statiunea. E drept ca GPs-ul ne-a adus pana in fata pensiunii. Acolo, coborand din masina, am gasit o pensiune draguta tare la exterior, exact ca in fotografiile de prezentare.

Ca sa ajungi la pensiune, care este amplasata pe o o strada mai linistita la la vreo 1,5 km de “buricul targului”, de cunoscuta strada pietonala din centrul statiunii, str. Krupowki.

Pentru a ajunge la pensiunea noastra, pe ultima portiune strada urca un pic, practic pensiunea fiind cocotata un pic, avand astfel o deschidere uperba, o priveliste tare faina spre munte, de pe balcon vazandu-se foarte bine Vf. Giewont, inclusive crucea metalica de pe varf, unde am ajuns si noi in zilele urmatoare.

Ajunsi la pensiune am intrat in curtea frumos paavat cu pavele, parcand in singurul loc ramas liber la acel moment, in curte fiind déjà parcate vreo 8 masini.

Ne-am indreptat spre intrarea in pensiune, usa fiind incuiata, am sunat la o sonerie amplsata “strategic” langa usa. Imedait a coborat gazda noastra, o tanara ce vorbea engleaza sufficient pentru a ne intelege.

Ne-am recomandat, imediat a luat laptopul pe care avea graficul rezervarilor, ne-a invitat sa o urmam la etajul 2 al pensiunii, unde ne-a prezentat camerele noastre. Am avut rezervate 2 camere, cu usile fata in fata, camerele fiind astfel pozitionate pe laturile opuse ale pensiunii.

Rapid am facut si check-in-ul, ne-a intrebat cum dorim sa platim, cash sau cu cardul, am confirmat ca dorim cu cardul, lucru ce a a durat mai putin decat am povestit eu despre acesta.

Ne-a explicat ca o chei o avem pentr uusa de la intrarea in pensiune, am coborat apoi la demisol unde este amenajata sala de mese, unde ne puteam organiza masa in regim de self-catering, avand acces la bucatarie sau la cerere ni se putea oferi contra-cost mic-dejun, in regim de buffet suedez.

Revenind la camerele noastre, camera mici alese, pot spune ca suprafata lor este chiar ok, problema apare pe inaltimea camerei, faptul ca aceste camera sunt la mansarda pensiunii, iar arhitectura tipica a pensiunilor din Zakopane, presupune in general case cu acoperisuri ascutite, cu panta mare, arhitectura deosebit de placuta e drept, face ca la partea superioara a pensiunii, plafonul sa plece intr-un unghi care reduce drastic volumul incaperii. Adica pe marginea camerei, pe langa pereti, nu prea mai aveai acces usor. Astfel ca trebuia sa te cam apleci sa ai acces la frigider, sa ai grija cand te ridici din fotolii, cand te redresezi dup ace te-ai aplecat sa pui hainele intr-o comoda din coltul camerei, si tot asa… …

Pana m-am obisnuit cu reperele camerei am reusit sad au de cel putin 5-6 ori cu capatana prin rigipsul peretilor si plafonul camerei. Mai problematic era daca dte loveai de muchiile plafonulu/peretilor camerei rezultati din forma acoperisului pensiunii, care era in mai multe ‘ape”, dar care crea in acea dolie, o muchie in mijlocul camerei noastre.

Asta ar fi incovenientul principal al confortului oferit de aceste camere.

Ca dotari, am avut un pat matrimonial incapator, cu salteau confortabila, dar care nu avea deloc cearsaf pe pat cid oar o husa de prosop. Nu era o scapare a gazdei ci asa era ‘echipata’ si cealalata camera. Acest lucru l-am mai intalnit si la o lata rezervare din Slovacia, dar doar la una din camere.

Intr-un colt al camera pe o comoda era amplasat televizorul, model mai vechi CRT, care avea vre 10-15 programe poloneze, in special de muzica, a fost elemental cel mai nebagat in seam ape perioada sederii noastre acolo. Am preferat in a asculta posturile de radio romanesti, direct de pe telefonul mobil.

Mai exista o masuta cu doua fotolii, un dulap de haine destul de incapator in care gaseai paturi suplimentare daca-ti era frig si un numar maricel de umerase.

In coltul opus, langa usa del a intrare gaseai inca o comoda cu rafturi si sertare foarte utila In depozitate diferitelor obiecte. Problema era accesul la ea, fara sa te lovesti cu capu lde plafon.

Patul din cauza arhitecturii camerei era lipt u o latura de perete, avand si o tablie solida generoasa delemn, la capatul dinspre picioare, fapt ce facea ca urcarea si coborarea din pat sa se realizeze doar pe o singura parte, peste locatarul de la margine.  O noptiera langa pat, dotata cu o veioza si o prize chair I nspatele patului, ce te oblige un pic la gimnbastica pentru a introduce un incarcator de telefon acolo completeaza decorul camerei.

Baia cu suprafata mare dar limitatape laterale de profilul plafonului, nu-ti crea problem, obiectel sanitare si cadita d dus protejata cu o perdea de dus, fiind amplasate in zonele in care plafonul era sus, chiar foarte sus.

Am gasit un flacon cu dozator de sapun lichid pe lavoar si un dozator de gel de dus amplasat in zona caditei de dus.

Prosoape albe, curate, dar aspre si nu la “prima tinerete”. Hartie igienica destul de nefericit amplasata intr-o tavita direct pe pardoseala din gresie a baii, in apropierea vasului de wc. Nu existaniciun support pentru a pune sulul de hartie igienica, nici macar pe rezervorul de apa al wc-ului, acesta fiind incastrat in perete.

Pe lavoar nu era o solutie fericita, riscand sa se ude imediat. Nu am inteles de ce nu s-a dotat baia si cu un astfel de suport, fie el fix sau mobil.

Curat in baie dar si camera. In camera pardoseala era cu mocheta, care chiar daca era curata, aspirata si curatata destul de bine, este o varianta pretentioasa de intretinut. Uzarea ei, pete ce la un moment dat nu mai pot fi scoase, oricat ai freca, aspectul ei sufera tare in timp daca nu este de calitate si nu este intretinuta corespunzator, iar imaginea camerei in ansamblu sufera.

Din camera se iese pe un balcon, larf, dotat cu doua scaune rabatabile din lemn, iar vederea spre munte, spre Vf. Giewont ‘face toti banii’. Superb.

In plus in camera mai aveam o cana electrica pentru incalzit apa, cesti si pahare.

Ce nu ne-a placut este faptul ca in cele 6 nopti petrecute acolo nu s-a intrat deloc in camera, pentru o eventual curatenie, schimbat prosoape, eventual golit cosul de gunoi din baie. Prosoapele au fost schimbate la solicitarea noastra expresa ca si completarea consumabilelor de la baie. Nci lenjeria de pe pat nu a fost schimbata deloc, probabil si daca stateam 10 nopti tot aceeasi lenjerie am fi avut. Probabil ca nu se pun cearsafuri pe pat cid oar acea husa, fiind mai usor de spalat si uscat nemaifiind necesar a fi si calcata.

Acestea ar fi aspectele negative ale serviciilor oferite de aceasta pensiune.

In intreaga pensiune beneficiezi de internet wi-fi gratis, care are semnl bun cam peste tot.

Daca in partea din fata pensiunii este parcarea, suficienta pentru capacitatea pensiunii, pe partea din spate a pensiunii, pe latura spre munte, este o curte larga cu gazon frumos ingrijit si flori la fel de bine ingrijite.

Exista si o terasa exterioara unde poti sta la aer privind muntele, si un grill “ autonom” pe care il poti muta convenabil pentr ua nu te deranja fumul, avand un system ingenious de ridicare a gratarului cu ajutorul unui scripete, depe cuvaunde faci focul si obtii jarul necesar frigerii “bucatelor”

Una peste alta as zice ca este pensiune ce intruneste conditii bunicele de cazare, curata (la inceputul sejurului =))), linistita, pozitionata bine ca priveliste, dar cu distanta un pic mai mare fata de centrul statiunii, dar nu poti fi si in centru, sa ai si liniste si priveliste faina la munte in acelasi timp. Trebuie gasit compromisul optim intre aceste cerinte.

Daca la partea de confort a camerelor nu se ma poate face nimic la modificarea arhitecturii interioare a camerelor, ci poate doar in a regandi mobilarea mai ‘eficienta” tinand cont de accesul limitat din zona perimetral a camerelor de la ultimul etaj, in schimb ar trebui o mult mai mare atentie spre zona mentinerii curateniei in camera, spre inlocuirea mai des a prosoapelor folosite si a completarii consumabilelor de la baie.


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 20.08.16 11:29:11
Validat / Publicat: 20.08.16 13:31:39
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2353 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Vf. Giewont vazut de pe balconul camerei (cu zoom)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 66.50 PLN pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [20.08.16 13:30:40]
    »

    Bună recomandarea

    Mutat în rubrica "Willa Wisienka [Zakopane], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [20.08.16 16:12:48]
    »

    @webmasterX: este pozitionata un pic mai la stanga, chiar unde este scrisa pe harta. in dreptul acelei mici stradute perpendiculare pe strada principala. Este mai dificil sa va dau exact coordonatele exacte "butonand" pe telefonul mobil.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mishu
    [21.08.16 19:23:25]
    »

    Nu stiu cum am sarit peste acest articol insa verificand ce ai mai scris din concediu l-am descoperit. Ai avut intr-adevar un concediu extraordinar, felicitari, votat cu mare placere.

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [21.08.16 19:41:17]
    »

    @mishu: a fost intr-adevar o vacanta faina. Chiar daca in Zakopane am avut parte de ploi cateva zile, tot am reusit sa realizam o parte din plimbarile noastre. Chiar daca mai intalnesti si anumite lucruri care nu sunt asa cum te-ai astepta, cautam intotdeauna sa trecem cu vederea, sa le rezolvam zambind, ca doar suntem in vacanta.

    Sincer chiar acum am reusit sa descarc toate fotografiile din aparatele foto si sa incepem a le vedea cap-coada. Pana acum doar am apucat eu sa le "frunzaresc" direct pe memory cardul aparatului pentru a posta cateva pe AFA. Sper sa-mi fac timp sa scriu rapid si cate ceva si despre Paradisul Slovac si despre drumetia pe Rysy.

    Urmeaza o alta vacanta si se vor strange prea multe articole pe care as fi nevoit sa le scriu, descurajandu-ma in a ma mai apuca de scris.

    Multumesc pentru aprecieri!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, Testosu'

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064098834991455 sec
    ecranul dvs: 1 x 1