72259 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Brăila

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.08.2016
DE
Avatar Zoazore
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Braila-Bucuresti
înscris/ă în 17.06.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Brăila, plimbare la ceas de seară


Aș vrea și eu să pot să scriu despre Brăila! Nu pot! Nu pot s-o văd ca un turist. Mie-mi curge Dunărea prin vene și, ca și străzile ei, oriunde aș fi, m-aș întoarce tot la Dunăre.

Va fi scurt articolul ăsta, că, dacă m-aș lăsa dusă de val, aș putea scrie o carte, dar aș fi subiectivă. Mai bine vă las pe voi, ne-brăileni, să-mi vizitați orașul și să-l evaluați!

Brăila, orașul meu natal e vechi. O atestare documentară datează de la 20 ianuarie 1368. brailadealtadata.blogspot ... ra-brailei.html

Este un oraș cosmopolit, care, în ciuda tuturor, nu vrea să moară. În secolele XVIII-XIX era um mare centru economic, aici fiind ”porto-franco”, și tot la Brăila stabilindu-se prețul cerealelor din întreaga Europă.

Zice Wikipedia: ”Aici s-a înființat prima Cameră de Arbitraj Comercial (1836), Bursa de cereale și bunuri (1882), Curtea Comercială și Banca Comercială au fost deschise în Brăila. Datorită vieții economice înfloritoare, Brăila a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din România. Comerțul înfloritor și dezvoltarea industriei de-a lungul secolului al XVIII-lea și la începutul secolului al XIX-lea, au marcat istoria Brăilei. În 1911, an de maximă activitate comercială comerțul brăilean reprezenta 22% din comerțul românesc și 20% din import. Această dezvoltare a însemnat: mori cu aburi, fabrică de paste făinoase, șantier naval (1864), fabrică de bere (1872) și docuri (1883). Prima investiție străină în Brăila a fost făcută în 1924 - Societatea Franco-Română” ro.wikipedia.org/wiki/Br%C4%83ila

S-a tot scris despre străzi, clădiri celebre, faleză. Eu voi scrie doar despre case frumoase. Nu știu ale cui au fost, ce-au fost și ce-au devenit, ale cui sunt azi. Mi-au plăcut, le-am pozat și vi le arăt și vouă. Unele nu sunt deloc cunoscute, dar frumoase sunt!

@Mitică49 a pus câteva între pozele lui, dar nu am pornire să le caut! La care știu, voi scrie, la care nu, vă las pe voi să le admirați.

Am avut chef de-o plimbare romantică, pe-nserat, prin locuri mai puțin ”bătute”, care, poate de aceea, au alt farmec. Așa că, duminică, 14 august, pe seară, am zis că vreau altceva decât plimbarea obișnuită de-acasă la faleză și l-am convocat pe jupân la un altfel de traseu, pe unde nu-l mai dusesem de vreo 10 ani. Bulevardul Cuza, Strada. Ana Aslan (fosta Unirii), Strada Radu S. Campiniu, Calea Calarașilor și, inevitabil, Dunărea.

Prima prezentată este o casă la 300 m de casa mea. A fost construită de Gala Galaction în 1894. Casa are ca proprietar o nepoată a scriitorului, dar, se pare, a vândut-o sau a închiriat-o unei firme. De multă vreme o știu, mereu am vrut să v-o arăt.

Apoi, pe Bulevardul Cuza, Casele Constantinescu, cea de la colțul bulevardului cu strada Școlilor (pe strada asta sunt situate marea parte a școlilor din Braila. Se mai numește și Sf. Constantin, că pe ea sunt atât biserica Sfinții Constantin și Elena, cât și cimitirul cu același nume) și Solomon, construită în 1900, fosta Casa Învățătorului.

Între cele două, se află o casă negustorească, pare-se. Păcat de construcție și arhitectura frumoasă! Se degradează fără drept de apel. Și, ca o ironie, ușa e făcută din scânduri grosolane, dar mansarda are geamuri termopan.

Găsim apoi o biserică. Puțin mai… aparte. Este evanghelică, dar, în mărinimia lor, enoriașii evangheliști o împart cu ortodoxii. Are hram ȘI Sfântul Spiridon Vechi. Se țin slujbe de ambele rituri. Era închisă duminică la ora 18.

”Comunitatea spirituală a germanilor din Brăila s-a constituit în anul 1835, dar serviciul religios se oficia în diverse case particulare. Dezvoltarea economica a oraşului şi creşterea numărului de germani, au fost condiţiile ce au creat posibilitatea ca în 1885, să se constituie casa de rugăciune şi şcoala pe un teren viran, situat pe bulevardul Al. I. Cuza de astăzi.

Actuala biserică luterană este rezultatul adăugării unui turn-clopotniţă pe faţada de est a casei de rugăciune.

Biserica, apartinând stilului neogotic, este construita din cărămidă. Planul este tip sală, boltită cilindric.

Este o construcţie ce se remarcă prin eleganța proporțiilor şi a execuției, în special prin detaliile decoraţiilor în piatră: ancadramentele ferestrelor şi ale portalului, capiteluri, butoni.” brailaturistica.ro/?q=node/27

Intrăm pe strada Ana Aslan unde am găsit două case superbe. Păcat ca locatarii n-au bani să le renoveze. Din câte am înțeles, sunt case negustorești. Greci, evrei, armeni, români…

Dacă @Mitică49 știe ceva, îl rog să completeze informațiile

Mai departe, fosta catedrală a Brăilei, Sfântul Nicolae. N-am intrat, că era o nuntă (sau botez, ceva). E măreață, mie-mi place mai mult decât oricare alta din Brăila.

Peste drum, Casa Leonte Moldovan (1912), frumoasă și încă ”vie”. În stânga se vede un colț din casa în care erau cazați ”tovarășu” și tovarășa” în vizitele lor la Brăila.

Mai departe, alte două clădiri cu o arhitectură frumoasă, dar lăsate în paragină, una, cealaltă este sediu de... Poliție, cred.

Apoi, pe strada Campiniu, două case vecine, frumoase, deosebite, de sfârșit de secol XIX.

Și ultima, pe Calea Călărașilor nr. 12, vis-à-vis de BCR. (cred c-a fost sediul Arhivelor de Stat)

Unele clădiri au avut soartă bună, norocul de partea lor, locatari cu dare de mână. Altele, din păcate, mor văzând cu ochii, fiindcă ori sunt pe teren bun și vor fi demolate, ori cei ce locuiesc nu au bani să le revigoreze, să le aducă la strălucirea inițială.

Când eram copil și mă plimbam pe-acolo, îmi plăcea să le admir și să-mi imaginez ce oameni le-au construit, cum a decurs viața între acei pereți atunci, demult, cum ar fi fost dacă eu aș fi stat acolo…

Aș fi vrut să ajung la Biserica Armenească. O singură dată am găsit-o deschisă. N-am ajuns. În partea aia sunt mai multe clădiri frumoase. E ”Brăila veche” sau istorică

Sunt multe, mai ales în zona veche, nu prea am eu timp să le revăd prin obiectivul aparatului. Dar niciodata nu voi spune NICIODATĂ! Sunt optimistă!

Notă: Pozele sunt în ordinea descrierii în corpul articolului.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Zoazore in 17.08.2016 18:40:45

Validat / Publicat: 17.08.16 21:18:44


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2793


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46100 PMA (din 49 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- crismis
[17.08.16 22:05:29]
» mesaj pers

   @Zoazore: Și mie îmi place să-mi imaginez diverse chestii referitor la casele (vechi) pe lângă care trec...

   Și mai cred, am mai spus-o, că și casele, ca și oamenii, au soarta lor, mai bună sau mai rea. Mă bucur tare când constat că "viața" unei case a luat o întorsătură bună. De curând, mă pot lăuda că am făcut mai bună viața unei astfel de "bătrâne doamne" din orașul meu adoptiv, Galați! Și ea începe deja să mă răsplătească, în fiecare zi...

   Frumoase fotografii! Așteptăm continuarea plimbării! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- krisstinna
[17.08.16 22:10:34]
» mesaj pers

   @Zoazore - Măi brăileanco! Te-au năpădit emoțiile? Se simte, ești cam mută;) Când te-ai întors de acolo? Pe 14 sau pe 15 :D?

   Ultima dată când am vizitat Brăila eram tinerică.

   Frumoase poze, m-am plimbat și eu alături de o doamnă inginer:P

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[17.08.16 22:20:05]
» mesaj pers

   @Zoazore -

   Ai reusit sa ma intorci in amintiri, nu alea de demult de la sase ani, alea nu mai sunt, dar cele de cand stateam in Galati si in drumuri, treceam prin Braila, orasul multietnic si cu o istorie atat de veche si frumoasa cu viata boema pe care o canta multi. Ma bucur ca ai scris de Braila iar casa lui Galaction n-o stiam. Sa mai repeti fapta si cu alte zone.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[17.08.16 22:24:38]
» mesaj pers

   @crismis -

   Daca "batrana doamna" este ce cred eu si de care ai spus pe undeva ca ai surubarit toata vara, atunci sa fie de bine si sunt convinsa ca "doamna" intinereste spectaculos si capata un suflet minunat prin dragostea voastra.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[17.08.16 22:41:39]
» mesaj pers

   @elviramvio: Da! Da! Da! :)) A durut, dar a meritat! Mă rog la Șefu' Ăl' Mare să alinieze astrele și să povestim la Brașov!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[17.08.16 23:25:45]
» mesaj pers

   @crismis -

   Fac eu o cerere si se rezolva cu astrele, noapte buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[18.08.16 00:02:32]
» mesaj pers

   Daca tu mi-ai dat primul vot, eu am placerea sa pun un SB! Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.08.16 08:37:03]
» mesaj pers

   @Zoazore - Mai doamna draga, aveai asa frumuseti pe langa tine si tu nu voiai sa ne povestesti despre ele. Si uite ce frumos a iesit. Sa stii ca de cand am inceput sa citesc si sa scriu pe AFA am inceput sa accord mai multa atentie locurilor pe unde trec si am remarcat niste frumuseti de nu-mi vine sa cred si asa cum spuneai tu, unele au avut noroc altele nu. In urma cu doua saptamani cand incercam sa gasesc un local pe langa casa mea am dat peste niste cladiri cu povesti si asa ca am inceput sa strang material - asta inseamna poze, iar povestea urmeaza (nu te impacienta nu urmeaza un roman fluviu dar am anumite zone de strabatut).

   Revenind la povestea ta nu pot spune ca nu m-au napadit emotiile, asa cum ne uitam la oamenii batrani si ne gandim cum erau cand erau tineri si asteptau sa cucereasca lumea asa si cu aceste case, au cunoscut gloria si acum isi asteapta linistiti soarta pe mai departe.

   Strazile si ele, fiecare se numeste asa dintr-un motiv, sau de multe ori daca nu cunoastem personajul nici macar nu ne gandim ce a insemnat el pentru comunitate de a facut ca numele lui sa fie dat unei strazi.

   La fel si eu, nu m-am gandit mai mult decat ca strada mea poarte numele unui jurist, uite ca o sa vad de ce a fost asa de important si o sa va spun.

   Imi pare rau ca nu am fost nici primul vot, nici SB si nici ZB ca nu o sa pandesc acel moment, dar ti-l doresc cu mare drag.

   Si asa cum a spus si @crismis asteptam continuarea, pentru ca nu o sa scapi asa usor de noi.

   Pana atunci insa zile senine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[18.08.16 08:37:23]
» mesaj pers

   @Zoazore - Întotdeauna vom fi subiectivi privind locurile natale, sunt cele mai frumoase, cu amintirile cele mai plăcute, indiferent de vremuri.

   Recunosc prin Brăila doar am trecut, în drumurile noastre spre alte destinaţii, nu am luat-o la pas, nu am intrat în "sufletul ei".

   Frumoasă plimbare la ceas de seară.

   Felicitări pentru plimbare, în urma căreai ne-ai împărtăşit şi nouă. Am simţit emoţia cu care ai scris.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 08:42:52]
» mesaj pers

   @crismis - Pai si eu tot la astre-mi indrept nadejdea sa va vad! Mi-e dor sa mai stau la povesti cu voi! Continuarea... dac-oi mai prinde vreme frumoasa si TIMP!

   @krisstinna - Ba chiar si c-un maior! Pe 15 ne-am intors. Astea-s facute pe 14 seara.

   @elviramvio - Nu prea aveai cum s-o stii. Nu e centrala si zona aia nu-i asa "la vedere". sa stii ca m-am gandit mult la tine cand am pozat.

   @Dan&Ema - Multumesc mult! Un DOMN, asa cum te stiu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 08:51:48]
» mesaj pers

   @mishu - Mai doamna, fiind oras vechi si cosmopolit, fiecare a venit cu particica lui de cultura si-acum e un mozaic frumos colorat.

   Am nevoie de timp si lumina buna sa pot fotografia alte frumuseti. Si pace! Voi incerca!

   

   @ANILU - Mi-ar fi placut sa fiti cu mine mai multi de pe aici! Sa dam viata si culoare povestilor!

   Poate-ti gasesti si tu "o gura de timp" sa dai o privire prin urbea mea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 09:09:06]
» mesaj pers

   @crismis - "Batrana Doamna" n-are o poveste de spus?

   Ca si Galatiul, ca si Braila, au multe povesti frumoase de spus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[18.08.16 10:58:55]
» mesaj pers

   @Zoazore - Un articol scris din suflet, felicitări!

   Brăila a fost un oraș „cochet” din vremuri vechi. În 1866 ofițerul francez Gui Le Cler, adus în România pentru a ajuta la reorganizarea armatei, publică un material despre țara noastră. El scrie și despre Brăila prezentându-l drept un oraș frumos, conceput după un plan sistematic, cu străzi pavate și clădiri moderne asemănătoare celor din orașele maritime din Apus. Le Cler pomenește sala de teatru, casele frumoase, un mare bulevard și o grădină publică care întregeau aspectul de oraș civilizat.

   Francezul pune dezvoltarea orașului pe seama comerțului cu grâne care a atras numeroși negustori, circa 20.000 de străini trăind în orașul dunărean. El scrie și despre 1.000 de mori de vânt existente în jurul orașului și imense magazii de cereale. Ofițerul francez a fost atât de încântat de urbea brăileană încât propunea chiar mutarea capitalei țării aici.

   Ce vremuri...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 11:08:59]
» mesaj pers

   @tata123 - Multumesc pentru completari si pentru vot. Da, cam cu sufletul am scris articolul asta.

   @All - va multumesc pentru aprecieri.Mi-ati dat curaj sa continui.Doar sa tina vremea buna sa pot bate strazile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[18.08.16 11:16:21]
» mesaj pers

   @elviramvio - O, ba da! Cate povesti am eu de povestit! Nu stiu cand le va veni randul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.08.16 12:18:59]
» mesaj pers

   @Zoazore -

   Stiu cand ai pozat ca sughitam rau si tot cautam ceva de baut de pe langa Insula Mare!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.08.16 12:44:59]
» mesaj pers

   @tata123 -

   Pai francezul a avut ce gasi caci marea dezvoltare a orasului doar a fost in sec. XIX, dupa ce a redevenit pamant romanesc. Marea sistematizare o datoreaza rusilor si trebuie recunoscut ca este o reusita, generalul Kiseleff, guvernatorul de atunci al orasului a initiat-o cu ajutorul unui arhitect militar austriac. Armata avea spital militar si nu unul oarecare, comertul inflorea ca doar grecii din totdeauna erau acolo si evreii ultimelor secole au negustoria in sange, plus ce au adus armenii, nemtii si alte natii stabilite in orasul portului-liber. Si unde infloreste comertul, infloreste si cultura, e stiut doar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 13:01:46]
» mesaj pers

   @elviramvio - Si de ce n-a dat un telefon? Ca gaseam ceva de baut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.08.16 13:05:05]
» mesaj pers

   @Zoazore -

   Era inchisa posta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.08.16 13:19:29]
» mesaj pers

   @elviramvio - =)) Si mai zici de mine! Am invatat de la cei mai buni! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.08.16 13:30:45]
» mesaj pers

   @Zoazore -

   Trebuie sa dau vina pe cineva, nu?

   Hai ca ne pune web la stalpul infamiei pentru ecouri, acusica, si nici apa Dunarii de la Braila nu ne salveaza (chiar, peste de fluviu este la voi, ca la Giurgiu doar de crescatorie. Nu raspunde te rog, n-am mamaliga gata si nici musdeiul.)

   Astept urmatorul articol despre Ibrali, pa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[18.08.16 14:54:48]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Deci nu numai eu pozez toate casele vechi! Acum glumesc, dar mi se pare minunat că astfel cunoaştem mai mult şi mai bine ceea ce avem. Şi-l preţuim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.08.16 14:58:04]
» mesaj pers

   @maryka - =)) Da, ai dreptate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[18.08.16 15:18:50]
» mesaj pers

   @Zoazore - Frumoasa plimbarea la ceas de seara la care ai binevoit sa ne inviti si pe noi. Raman datoare, cu atat mai mult cu cat, spre rusinea mea, Braila e unul din orasele maricele din Romania unde nu am poposit decat de vreo 3-4 ori si numai in interes de serviciu.

   Pentru familia mamei mele Braila a fost insa un oras important: bunicul meu, chiabur din Baragan, aici isi ducea cu carutele recolta de cereale. Avea inchiriat un depozit in port si le vindea la licitatie la bursa de cereale, de unde Dumnezeu stie unde ajungeau. Asta se intampla in anii '30, perioada de varf a regimului "burghezo-mosiresc", asa cum am invatat eu la scoala. Cert e ca din banii astfel obtinuti (plus alte afaceri, caci bunicul provenea dintr-o familie de negustori ardeleni iscusiti) se putea intretine intreaga familie: sotia si sase copii.

   Multumesc inca o data, brailenaco, pentru o poveste frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[18.08.16 15:32:10]
» mesaj pers

   @Carmen Ion - Tare ma bucur cand pot aduce un zambet, o amintire, o bucurie! Multumesc pentru vizita si vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.08.16 18:08:52]
» mesaj pers

   Felicitari pentru articol. Intotdeauna cel mai greu este sa scrii despre lucrurile cele mai evidente, cele care se afla sub "nasul tau" zi de zi, cele cu care te-ai obisnuit si ti se par firesti. Surprinzator dar acelea sunt cele mai frumoase.

   Multumesc pentru nostalgia pe care ai impartasit-o cu noi. M-ati facut sa ma gandesc mai profund la orasul meu.

   Plimbari placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Safta Radu
[21.08.16 20:40:39]
» mesaj pers

   În sfârşit, a sosit clipa când te-ai hotărât să scrii despre oraşul tău natal! Doamne, şi cât te-am bătut la cap, scrie, scrie, tu nu şi nu, batman, batman! Păi nu e păcat, dragă Zoa? Brăila e un oraş cu o istorie bogată, cu clădiri vechi, frumoase, port important la Dunăre, merită adus în atenţia cititorilor AFA, iar tu nu trebuie să faci decât un singur lucru: să continui să ne încânţi cu articole despre oraşul tău natal. Timp să ai, şi mai ales curaj! Trebuie doar să-ţi doreşti asta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[21.08.16 20:54:33]
» mesaj pers

   @Safta Radu - Timp de pozat și liniște, să mă pot duce pe unde mai știu eu case frumoase (parcă-s agenție imobiliară!).

   Iubesc din tot sufletul orașul ăsta vechi, bătrân, prăfuit... Parcă m-aș plimba prin podul cu amintiri.

   Are și el părți rele, negre, urâte, dar care nu le are?

   Voi încerca să mai pozez cât m-o mai va lăsa vremea frumoasă!

   Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[21.08.16 20:56:36]
» mesaj pers

   @Utube - Da, pentru că le știi și ți se pare normal să fie acolo! De-aia ziceam că voi, ne-brăilenii, le-ați vedea altfel!

   Scrie și tu despre orașul tău!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arru
[06.09.16 23:30:43]
» mesaj pers

   Brăila e frumoasă! Depinde acum şi cu ce ochi o priveşti. Tu eşti o îndrăgostită.

   Şi mie mi-e dragă, pentru că o privesc chiar şi acum prin ochii copilei de 5 ani, pe urmă de 8, pe urmă de 11,16. Încă nu am uitat minunata cofetărie de lângă Hotel Traian (oare Corso să se fi numit?), minunata covrigărie de lângă piaţă unde nu ratam niciodată un covrig cald alături de o sana fantastică, pasajul pietonal cu felinare ce porneşte de lângă părculeţul din faţa aceluiaşi hotel, străjuit de clădiri vechi şi incredibil de frumoase care găzduiau magazine de tot felul pe vremea aceea, parfumul de epocă pe care numele Hariclea Darclée mă face să-l "respir" de câte ori trec pe lângă teatrul Maria Filotti, amintindu-mi de povestirile mamei de fiecare dată când mergeam în Brăila.

   E un oraş uşor de iubit.

   Ai scris frumos, Zoa :) Îmbrăţisări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2700 PMA1 (din 10 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Detaliu Casa Galaction (Grigore Pișculescu) -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777045">Şterge vot</a></div><span id="v9777045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Detaliu Casa Galaction (Grigore Pișculescu)
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Casa Galaction (Grigore Pișculescu). Azi, sediu de firmă. La intersecția străzilor Piața Luminii și Roșiorilor. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777046">Şterge vot</a></div><span id="v9777046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Casa Galaction (Grigore Pișculescu). Azi, sediu de firmă. La intersecția străzilor Piața Luminii și Roșiorilor.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Casa Constantinescu. Fațada dinspre Bulevardul Al. I. Cuza. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777047">Şterge vot</a></div><span id="v9777047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Casa Constantinescu. Fațada dinspre Bulevardul Al. I. Cuza.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Casa Constantinescu. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777048">Şterge vot</a></div><span id="v9777048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Casa Constantinescu.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Casa Solomon, construită în 1900. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777049">Şterge vot</a></div><span id="v9777049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Casa Solomon, construită în 1900.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Casa Solomon în toată măreția ei. Fosta Casa Învățătorului -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777050">Şterge vot</a></div><span id="v9777050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Casa Solomon în toată măreția ei. Fosta Casa Învățătorului
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Casa Solomon în ansamblu. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777051">Şterge vot</a></div><span id="v9777051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Casa Solomon în ansamblu.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] O casă frumoasă lângă CasaSolomon, pe bulevardul Cuza. Observați ușa grosolană și, la mansardă, termopane. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777052">Şterge vot</a></div><span id="v9777052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] O casă frumoasă lângă CasaSolomon, pe bulevardul Cuza. Observați ușa grosolană și, la mansardă, termopane.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Biserica Evanghelică Luterană. Plăcuța albastră indică apartenența la ritul ortodox:
Episcopia Dunarii de Jos, Biserica ortodoxă Sfântul Spiridon Vechi. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777053">Şterge vot</a></div><span id="v9777053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Biserica Evanghelică Luterană. Plăcuța albastră indică apartenența la ritul ortodox: Episcopia Dunarii de Jos, Biserica ortodoxă Sfântul Spiridon Vechi.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Înscris pe frontispiciul Bisericii Evanghelice Luterane. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777054">Şterge vot</a></div><span id="v9777054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Înscris pe frontispiciul Bisericii Evanghelice Luterane.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Maiestoasă, elegantă, solidă. Biserica nemțească. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777055">Şterge vot</a></div><span id="v9777055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Maiestoasă, elegantă, solidă. Biserica nemțească.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Nu știu ce casă este. Mi-a plăcut. Este pe strada Ana Aslan. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777056">Şterge vot</a></div><span id="v9777056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Nu știu ce casă este. Mi-a plăcut. Este pe strada Ana Aslan.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Tot pe Strada Ana Aslan, acum găzduind o croitorie, o alta casa frumoasă. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777057">Şterge vot</a></div><span id="v9777057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Tot pe Strada Ana Aslan, acum găzduind o croitorie, o alta casa frumoasă.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae. Fosta catedrală a Brăilei. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777058">Şterge vot</a></div><span id="v9777058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae. Fosta catedrală a Brăilei.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Intrarea în biserica Sf. Nicolae -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777059">Şterge vot</a></div><span id="v9777059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Intrarea în biserica Sf. Nicolae
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Turla bisericii Sf. Nicolae. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777061">Şterge vot</a></div><span id="v9777061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Turla bisericii Sf. Nicolae.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Întreaga biserică, aurită de apusul zilei de vara, 14 august 2016 -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777062">Şterge vot</a></div><span id="v9777062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Întreaga biserică, aurită de apusul zilei de vara, 14 august 2016
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Casa Leonte Moldovan (1912). Vis-a-vis de biserica Sf. Nicolae. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777063">Şterge vot</a></div><span id="v9777063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Casa Leonte Moldovan (1912). Vis-a-vis de biserica Sf. Nicolae.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Strada Ana Aslan. O frumusețe arhitectonică, posibil sediu de instituție. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777065">Şterge vot</a></div><span id="v9777065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Strada Ana Aslan. O frumusețe arhitectonică, posibil sediu de instituție.
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Strada Radu S. Campiniu. În această casă mi-ar place să locuiesc! -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777067">Şterge vot</a></div><span id="v9777067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Strada Radu S. Campiniu. În această casă mi-ar place să locuiesc!
foto Zoazore [17.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Vecina celei de mai sus. Gard comun. Acum sediu de cabinete medicale. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777068">Şterge vot</a></div><span id="v9777068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Vecina celei de mai sus. Gard comun. Acum sediu de cabinete medicale.
foto Zoazore [17.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] Și ultima, pe Calea Călărașilor nr. 12, vis-à-vis de BCR. (cred c-a fost sediul Arhivelor de Stat). -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 17.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av777069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv777069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=777069">Şterge vot</a></div><span id="v9777069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(777069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f777069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e777069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Și ultima, pe Calea Călărașilor nr. 12, vis-à-vis de BCR. (cred c-a fost sediul Arhivelor de Stat).
foto Zoazore [17.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.155417203903 sec