71927 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Macao

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.08.2016
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
2000 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Bye, bye Hong Kong, hello Macao


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Și parcă pe nesimțite a venit și ziua în care trebuia să părăsim minunatul Hong Kong. Dar nu, nu eram triști, pentru ca ne așteptau noi provocări la orizont, urma să explorăm Macao.

Dimineața dupa micul dejun, primul lucru pe care l-am facut a fost să mergem la metrou ,să ne recuperăm banii dupa cardurile Octopus. Am primit atât garanția de 50 de HKD pentru fiecare card în parte, dar și restul de bani pe care-l mai aveam pe el. În schimb ni s-a oprit un comision de 8 HKD. Apoi am luat-o pe jos pe vestita stradă Hollywood road. Aceasta stradă este vestita pentru anticariate și fel de fel de galerii de artă chinezească. Atenție ca printre lucrurile originale, se strecoară cu ușurință multe fake-uri Am vizitat și noi două astfel de galerii, de artă modernă. Aveau lucruri foarte originale si interesante, pe care le puteai achiziționa pe loc. Doar că prețul era piperat, cel puțin pentru noi.

Mergând pe Hollywood road am ajuns la un moment dat la intersecția cu Ladder Street am dat de Templul Man Mo. Acesta este unul dintre cele mai vechi temple din Hong Kong. Cu toate ca nu este foarte mare este foarte important pentru locuitorii urbei. Man Mo, înseamna civil, respectiv militar. Acesta este dedicat zeului Man apărătorul funcționarilor publici și lui Mo zeul războiului și al artelor marțiale. Culmea că acest din urmă zeu este atât patronul vestitelor Triade chinezești, dar și al apărătorilor legii, polițiștii.

La intrarea în Templu se află patru plăci aurite legate de niște stâlpi, care sunt transportați în timpul procesiunilor religioase. Două din aceste plăci înfățișează pe cei doi zei, iar celelalte două solicită păstrarea liniștii în Templu și cer femeilor aflate la menstruație să nu se apropie. În partea dreaptă a altarului se află statuia zeului Man, îmbrăcat cu o robă roșie, care ține în mână o pensulă de caligrafie. În partea stângă a altarului, se află statuia cu fața pictată în roșu a zeului Mo, îmbrăcat cu o robă verde și cu o sabie mare în mână. Pereții templului sunt decorați cu diverse obiecte de cult, iar de tavan sunt suspendate tot felul de spirale parfumate care dau o atmosferă înecăcioasă. Sincer nu am rezistat prea mult înăuntru. Mai ales că erau destule persoane care se rugau. Și eram într-o miercuri dimineața! Pe lângă aceste spirale mai erau aprinse și o mulțime de bețigașe parfumate. Toate acestea, împreuna cu lumina difuză, făceau ca încăperea să fie cuprinsă de un aer misterios. Aceste templu ultracentral este unul dintre principalele locuri de rugăciune pentru localnici, dar este și foarte vizitat de turiști.

Repede trece timpul! S-a făcut ora prânzului Inițial vroiam să mai hoinărim prin Hong Kong, dar și Macao începea să ne facă cu ochiul. Am mers la hotel, am predat camera si am comandat un taxi. După vreo cinci minute vine recepționera la noi să ne spună că nu vrea nimeni să preia cursa, pentru că e prea scurtă. Ei bine aici mi-am amintit de România. E adevărat că portul era chiar în fața noastră la vreo 10-15 minute de mers pe jos. Doar că nu e așa simplu ca la noi, traversezi strada și gata. Nu. A trebuit să ocolim pe la stația noastră de metrou, să intrăm doar pe la o anumită intrare și apoi am parcurs un pasaj subteran ce ne-a dus direct la portul unde ancorau vasele cu destinația Macao. Nu a fost deloc atât de simplu. Aveam bagaje, trotuarele erau ca după razboi, iar nelipsitele scări rulante din Hong Kong, ei bine tocmai aici lipseau. Una peste alta și afara era o căldură înăbusitoare. Dar asta e! Ne-am descurcat până la urmă, dar tot am făcut o recomandare hotelului la care am fost cazați să asigure la cerere transfer gratuit până în port. Am uitat să povestesc : chiar în fața hotelului era parcat un taximetrist care avea o plăcuță pe mașina că se odihneste. Am vrut să-l scol, dar am fost atenționat de cei de la receptie să nu-l deranjez. Îsi făcea omul siesta!!!

În fine am ajuns în zona portului. Aici era că în vamă. Ba nu chiar era vamă. Control de pașapoarte, declarare de obiecte interzise, tot tacâmul. Trecerea din Hong Kong în Macao se face normal ca între două țări total diferite. E drept ca nu am avut nevoie de viză, dar am trecut prin toate procedurile de trecere a frontierei. Am achizitionat bilete contra a 150 HKD/persoană plus 50 HKD pentru două bagaje mari. Am mers la treminalul indicat pe bilet, unde ni s-au stampilat și locuri. Curse între Hong Kong și Macao sunt zilnic, la o frecvență foarte mare chiar si de 15 minute. Macao are un aeroport micuț si nu operează curse intercontinentale.

Cu 10 minute înainte de plecare, ne-am suit pe vas. Foarte modern cu fotolii, cu tot confortul din avion. Cu stewarzi ce aveau grija de noi. Aveam până și centuri de siguranță. Aceste speed boat sunt vase foarte moderne, ce efectiv zboară pe apele mării. Au două punți. Noi am stat la cea superioară, unde e vizibilitatea mai bună. Și eram la clasa a doua, ca au două clase. Clasa întâi era la prima punte. Acolo biletele erau duble la preț, dar aveai inclus și ceva băutură și mâncare. Și noi aveam bar de unde îti puteai cumpara câte ceva. Mai trebuie spus că aveam si mai multe monitoare unde puteai vedea diverse programe. Conditii de lux ce să mai!!! Iar cum tăiau ele apa în viteză, dacă nu vedeai marea aproape te simțeai ca în avion. Nici urmă de tangaj, nimic. O oră a durat drumul până în Macao.

Acolo am debarcat și am încercat să ne dezmeticim un pic. Chiar la iesirea din zona portuară am fost întâmpinați de hostesse care de care mai drăguță, care ne îmbiau să mergem la hotelul-cazinou pe care-l reprezentau. Noi aveam ținta noastra deja stabilită, Hotel-Cazinou Rio. Vis a vis de aeroport este un loc unde sunt parcate diferite autobuze sau microbuze ce asigură transferul gratuit până la hotel.

Cum noi nu l-am găsit pe-al nostru, ne-am orientat către stația de taxiuri. Aici era o mică coadă. Am așteptat vreo două minute până ne-am suit într-unul. Cum hotelul era aproape, am ajuns imediat acolo. Cursa a costat 25 pataca, moneda lor. Ei accepta si chiar preferă plata în HKD, acesta din urma fiind un pic mai puternic. 1HKD= 1,06MOP.

Ne-am cazat la hotelul foarte luxos Rio, despre care am făcut vorbire în prealabil aici. După, fiind înfometați am ieșit în oraș. Chiar vis a vis de hotel, am observat o zonă de restaurante. Am ales unul din multitudinea de localuri portugheze, care sunt foarte dese în aceasta fostă colonie. Aici prețurile un pic mai mici ca în Hong Kong, mâncarea delicioasă și porțiile imense. A fost prima si ultima oară când am comandat trei porții. Era păcat de atâta mâncare. În schimb chinezii nu stiu unde bagă în ei atât de mult și tot slabi sunt!

Am găsit un apropiere un Seven-Eleven de unde ne-am achizitionat carduri de călătorie, care erau pe aceleași principiu cu cele din Hong Kong. Doar că aici au costat numai 130 MOP, garanția fiind mai mică de doar 30 de MOP. Evident că întâi am scos niște bani de la bancomatul hotelului, ca să pot plăti în moneda locală.

Aveam burțile pline, aveam carduri de călatorie și ceva cash în moneda locală, păi hai să mergem în centru să explorăm orașul. Am luat o hartă de la hotel, care avea pe ea obiectivele turistice, dar nu și cu ce se ajunge acolo. Ca o paranteză vreau să spun că în Macao nu există metrou, ci doar transport de suprafață reprezentat din autobuze sau chiar microbuze. Aveam o statie de autobuz chiar în fața hotelului. Am intrat pe net și l-am rugat pe nenea GPS să-mi arate calea către centru. Evident ca a fost prompt și mi-a spus ce autobuz să iau și a câta stație să cobor.

Ei bine a fost o întreagă epopee să găsim stația acestui autobuz. În jurul hotelului, în imediata lui apropiere sunt nu una, ci patru stații de autobuz total diferite, adică la fiecare dintre ele trag alte autobuze. Am găsit-o până la urmă și am plecat spre centru.

Sunt autobuze cu doar două uși. Una pentru urcare pe la șofer, unde acesta se uita cu ochi de vultur dacă-ți validezi cardul și una pentru coborâre. Va dați seama fiind seară era aglomerație ca la noi pe vremuri, abia ne-am urcat și abia am coborât.

Am coborât în zona centrală unul din puținele locuri unde se mai pot admira vechile clădiri coloniale portugheze. Aici o mulțime de magazine și localuri, care te îmbie cu fel de fel de produse. Fiind prima zi am făcut așa mai mult o prospectare a zonei. Drumul ne-a dus absolut fără să vrem neapărat la ruinele Biserici Sao Paolo (sfântul Pavel), unul din cele mai rafinate momumente ale creștinismului din întreaga Asie. Din această biserică a rămas doar fațada, care a fost atent restaurată. A fost construită la începutul secolului al XVII-lea de catre membrii Ordinului Iezuit și este un exemplu minunat de arhitectură ecleziastică. Istoria acestei biserici a fost destul de scurtă. După ce iezuiții au fost alungați în anul 1762, catedrala a fost transformata în cazarmă militară și a ars în anul 1835.

Cu toate aceste fațada a rămas un important reper, al orașului Macao. Este o operă de artă înnobilată cu picturi și statui. Un porumbel din bronz care simbolizează Sfântul Duh , se află deasupra fațadei., iar sub acesta este pruncul Isus.

Evident ca am ramas impresionați de această operă de artă. Cum se înserase am zis să o luăm către hotel. Am luat-o pe jos, preț de mai multe stații și am rămas impresionat de Macao noaptea. Ziua e frumos, dar noaptea e superb. Se aprind luminile de la diverse cazinouri și te simți ca la Las Vegas, dar asta în episodul următor.

Și astfel a trecut și ziua a șasea, dimineața beam cafeaua în Hong Kong, iar seara în Macao.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 12.08.2016 11:09:09

Validat / Publicat: 12.08.16 13:38:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2929


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[12.08.16 12:07:09]
» mesaj pers

   rog melodia https://www.youtube.com/watch?v=Te6VBiRjhqA

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster10
[12.08.16 12:09:15]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[12.08.16 12:17:09]
» mesaj pers

   @webmaster10 - multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.08.16 13:26:20]
» mesaj pers

   Împreună cu continuarea sau continuările sale, Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[12.08.16 14:45:18]
» mesaj pers

   @webmaster - mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[12.08.16 15:12:00]
» mesaj pers

   Am vrut initial doar sa votez si sa trec mai departe, deja erau in fata mea 9 voturi am zis ca nu se poate, trebuie sa fie si vreun ecou, insa nu, astfel incat asa cum spuneam ieri in articolul meu aniversar, sa scriem un ecou.

   Nu are rost sa repet ce mult imi place destinatia, chiar ieri vedeam pe FB o fosta colega de la cursul de chineza (acum sa nu credeti ca mai stiu cine stie ce, dar am caietul de notite si pot repeta) si care este acum in Coreea.

   Totul este atat de diferit si de frumos incat poti simti atmosfera doar daca mergi acolo.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[12.08.16 19:15:07]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[12.08.16 20:10:15]
» mesaj pers

   @robert - Citit, plăcut, văzut poze, votat, felicitat scriitorul și așteptat următorul review!

   Și pentru mine Macao a fost o destinație deosebită, impresionantă prin arhitectura predominant portugheză a centrului vechi aflat în Patrimoniul UNESCO. Mi-au plăcut fațadele caselor, piațetele cu pavajele în diferite modele. Este deosebit și noaptea, văzut în pozele tale. Noi am stat doar o singură zi, vizitându-l din Hong Kong.

   Am avut și eu în plan Hong Kong, Macao, 5 + 3 sau 6 + 2 zile, dar am ales în final varianta pe care o știi. Merita să stau mai mult în Macao…...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[12.08.16 21:59:41]
» mesaj pers

   @robert -

   Superb, felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[12.08.16 22:35:07]
» mesaj pers

   @robert - Măi! Mă zăpăcești tu la ceas de seară cu melodiile tale! Prima dată am ascultat și privit melodia, apoi am citit. Pozele cred că mâine, dacă am timp. Aventurierilor! În afara subiectului te întreb: îți place cumva Beth Hart? E favorita mea, poate îți faci timp vreodată să o asculți. Sunt curioasă. Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.16 23:20:01]
» mesaj pers

   Hello Macao! Hello Robert! Fain de tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[13.08.16 06:51:18]
» mesaj pers

   @robert - Faina melodia ce ma face sa-i reamintesc de vremuri cam de mult apuse, faine review-urile ce ma proiecteaza in viitor si ma face sa visez. Ca poate voi ajunge si eu pe-acolo si voi castiga potul cel mare la cazinou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[13.08.16 10:37:14]
» mesaj pers

   @mprofeanu - Merită cu prisosință acordarea mai multor zile pentru Macao. Știu ca majoritatea turiștilor sunt cazați în Hong Kong și își aloca doar o zi pentru o scurta vizită. Sincer ma felicit ca nu am făcut si eu greșeala asta. Chiar îmi pare rau ca nu am mai stat o zi sau doua în acest fermecator stat!!!

   Noaptea e de vis pe-acolo. Ne plimbam pe strazi asa ca nebuni doar sa admiram jocurile de lumini. Mi-a placut mult aceasta destinatie exotică.

   În rest multumesc pentru felicitări si stati cu ochii pe Macao! Pozele cele mai frumoase si dragi mie abia urmează!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[13.08.16 11:42:59]
» mesaj pers

   @elviramvio - Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[13.08.16 11:48:26]
» mesaj pers

   @krisstinna - Scuze n-am vrut! Probabil avem gusturi asemănătoare, pe plan muzical! Se mai întâmplă! :)

   De Beth Hart ce să zic? O stiu, dar nu prea am ascultat-o! Cântă foarte bine, dar îți trebuie așa o anumită stare ca să o poți asculta! Dar asta-i doar o părere!

   Mulțumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[13.08.16 11:50:31]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Hello Dan! Hello Ema! Thanks!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[13.08.16 13:24:50]
» mesaj pers

   @dorgo: Mersi frumos! Îți urez baftă sa ajungi acolo! Cu potul cel mare, cred ca e un pic mai greu! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[13.08.16 16:39:20]
» mesaj pers

   @robert: Corect! E cu stare, cu emoție! Mulțumesc frumos Robert.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] vestita Hollywood road -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774295">Şterge vot</a></div><span id="v9774295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] vestita Hollywood road
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774296">Şterge vot</a></div><span id="v9774296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774297">Şterge vot</a></div><span id="v9774297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774298">Şterge vot</a></div><span id="v9774298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774299">Şterge vot</a></div><span id="v9774299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774300">Şterge vot</a></div><span id="v9774300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774301">Şterge vot</a></div><span id="v9774301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] vechiul templu Man Mo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] cam așa arata o speed boat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774303">Şterge vot</a></div><span id="v9774303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] cam așa arata o speed boat
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] interiorul la speed boat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774304">Şterge vot</a></div><span id="v9774304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] interiorul la speed boat
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] interiorul unei speed boat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774305">Şterge vot</a></div><span id="v9774305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] interiorul unei speed boat
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] și o speed boat mai de-aproape -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774307">Şterge vot</a></div><span id="v9774307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] și o speed boat mai de-aproape
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2016] în sfârșit ajungem si in Macao -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774309">Şterge vot</a></div><span id="v9774309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2016] în sfârșit ajungem si in Macao
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] zona de restaurante de lângă hotel -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774311">Şterge vot</a></div><span id="v9774311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] zona de restaurante de lângă hotel
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] primii pasi prin Macao -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774312">Şterge vot</a></div><span id="v9774312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] primii pasi prin Macao
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] superba zona centrală -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774313">Şterge vot</a></div><span id="v9774313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] superba zona centrală
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] superba zona centrală -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774314">Şterge vot</a></div><span id="v9774314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] superba zona centrală
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774316">Şterge vot</a></div><span id="v9774316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774317">Şterge vot</a></div><span id="v9774317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774318">Şterge vot</a></div><span id="v9774318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016] fațada bisericii Sao Paolo
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2016] vestitele cazinouri din Macao -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774320">Şterge vot</a></div><span id="v9774320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2016] vestitele cazinouri din Macao
foto robert [12.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2016] cel mai celebru din aceasta zona -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av774321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv774321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=774321">Şterge vot</a></div><span id="v9774321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(774321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f774321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e774321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2016] cel mai celebru din aceasta zona
foto robert [12.08.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.139143943787 sec