ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2016
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 14,15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Experiența mea culinară în Neptun Olimp

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Sincer eu nu am răbdare să fac un articol despre fiecare local în parte, pe unde am mâncat. Mai mult nu-mi place să fac poze la mâncare, băutură sau meniu. Prefer să savurez împreună cu familia, prânzul sau după caz cina servită. Cu toate astea acum pot să-mi dau cu părerea la rece, un pic mai succint despre locurile pe unde am servit masa. Poate se mai inspiră cineva, așa cum mă inspir si eu de la colegii care au mai fost și au și scris despre asta.

Primele două localuri unde am servit masa le-am ales exclusiv după poziția lor convenabilă, pentru noi. Văzând că nu am mâncat așa de bine, ulterior am citit diverse articole pe AFA și am ales mai în cunoștință de cauză.

Evident că subiectul este mai delicat. Gusturile nu se discută și ce-mi place mie poate nu-i place altuia, deci vă rog să luați cu rezerva cuvenită părerile mele.

Să încep cu începutul. Prima terasă care ne-a iesit în cale este Terasa Egreta situată pe plaja din fața hotelului Amfiteatru. Ce mi-a plăcut la aceasta terasă este spațiul foarte generos pe care îl oferă, mesele nefiind înghesuite, ba chiar din contră. La aceasta terasă, afară la intrare trona un afiș în care ne anunța că servesc produse din pește. Ei bine când am vrut să comand pește mi-au spus că din toată lista de meniu nu au decât două sortimente. No comment. Am comandat o ciorbă de văcuță care a fost proastă, două porții de tochitură dobrogeană cu mămăliguță gustoase dar servite reci și o porție de șnițel cu garnitură de cartofi prăjiți nici prea prea, nici foarte foarte. Am băut două beri și două ape plate. Servirea promptă, dar cu multe încurcături. Eu știu că după ce se ia comanda e bine ca ospătarul să o mai repete o dată, că cine știe. Ei bine nu a făcut-o și ne-a adus o porție mai puțin și după un timp ne-a adus o altă portie în plus!!! Prețul total al consumației la această terasă a fost de 108 lei. Nota pe care i-o acord este 6.

Terasa Mimoza este situată pe faleza din fața hotelurilor Amfiteatru si Belvedere. Pe vremuri era foarte animată și se mânca foarte bine. Punctul forte al acestei terase a fost și a rămas poziția privilegiată, de unde se poate admira o panoramă superbă. Aici am zis să servim două meniuri ale zilei și două ape plate. Meniul zilei era compus din ciorbă de văcuță, șnițel cu pireu și ca desert o amandină. Am mai servit si două ape plate. Ciorba apă chioara cu legume, pireul din fulgi de cartofi, șnițelul ok și amandina gustoasă. Porțiile destul de mici. Prețul consumației a fost de 58 de lei, iar nota pe care o acord aceste terase este 6.

Ei bine după aceste două experimente un pic mai nereușite, m-am pus pe citit. Seara oricum vroiam să ieșim în Neptun și am hotărât să servim masa în cunoștință de cauză. Două restaurante mi-au atras atenția în urma articolelor de pe AFA, Antik și Mediteraneo. L-am ales pe acesta din urmă. Este foarte bine pozitionat, chiar în centrul stațiunii Neptun. Ospătărițele si drăguțe si cu zâmbetul pe buze, așa cum se cuvine. Aici am ales să consumăm o pizza Quatro Stagioni, o pizza Diavolo, o salată cu pui și un cașcaval pane cu garnitură de cartofi prăjiți. Am băut două beri si două ape plate. Poziția bună servirea promptă, mâncarea gustoasă ce să-ți mai dorești? Nota finală a fost de 107 lei, iar nota pe care o acord acestui local este 8.

Inițial am dorit să mergem la Popasul Pescarilor să ne desfătăm cu preparate đin pește si cu fructe de mare, dar în urma articolelor critice de pe AFA am decis să cautăm alt local. Așa am dat de restaurantul Oceanic situat în apropierea hotelului Amfiteatru, unde locuiam. Am intrat cu reținere având în vedere că nu erau decât două mese ocupate. Terasa rustică avea mese și bănci de lemn. Drăguț decorată. Aici am avut surpriza să găsim absolut toate produsele trecute în meniu. Prima oară am comandat midii pane și rapane la tigaie plus o garnitură de cartofi prăjiți. Am băut și două beri. Mâncarea super gustoasă, berea rece, chelnerii prompți. Dintre toate terasele aici ne-a plăcut cel mai mult. Prețul a fost de 75 de lei. Deoarece ne-a plăcut experiența culinară am venit și a doua oară. De data asta am consumat o ciorba de sturion, un șalău pane cu garnitură de cartofi copți la cuptor, o salată de ardei copți, un șnițel parizian cu garnitura de cartofi prăjiți și o friptură de porc asezonată cu o porție de cartofi prăjiti si o salata asortată. Am băut două beri si două ape plate. Nu am avut nimic de reproșat la mâncare sau servire. Prețul final a fost de 135 lei. Nota pentru acest local este 8.5. Este un pic mai scăzută strict din cauza locației.

Cu toate ca nu erau articole foarte bune, în ultima seară am ales terasa Cireșica. Aici în mod normal trebuie rezervare prealabilă. Fiindcă erau mese libere am putut intra fără probleme. Terasa este situată foarte bine într-un parc. Este foarte bine îngrijită si decorată cu gust. Cârligul principal al acestei terase, pentru atragerea clienților este spectacolul de seară. Din nefericire de ani si ani sunt aceiași artiști mai mult sau mai puțin expirați, gen Mirabela Dauer, Gheorghe Gheorghiu sau Doru Tufiș. Din tot momentul artistic mi-a plăcut o tipă, de la un teatru din Constanța care a știut să facă atmosferă, ajutată și de corpul de balet. Aici am servit un somn cu mămăliguță, o salată de ton, un gordon bleu asezonat cu o porție de cartofi prăjiți și cu o salată de murături și o tigaie picantă. De băut am comandat două ape plate și o carafă de vin cu o apă minerală. Mâncarea a fost gustoasă. Mici probleme am avut eu cu bucătarul, pentru că somnul nu a fost prea bine preparat. Servirea a fost ireproșabilă, chiar am găsit o chelneriță de vârstă cu mine, foarte simpatică și drăguță cu care am depănat amintiri din epoca de aur a stațiunii. Prețul consumației a fost de 200 lei. Evident mai scump datorită programului artistic. Din cauza bucătarului și a programului artistic destul de prăfuit acord acestui local nota 7,5.

Ca o concluzie vreau să precizez că se poate mânca bine și pe litoralul românesc, la prețuri decente.


[fb]
---
Trimis de robert in 14.07.16 08:52:27
Validat / Publicat: 14.07.16 11:34:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.

VIZUALIZĂRI: 4702 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 vedere de la terasa Mimoza
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[14.07.16 09:21:27]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=K7K0gf6wkCE

multumesc

webmasterX
[14.07.16 09:45:06]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismis
[14.07.16 22:19:53]
»

@robert: La Oceanic am mancat si noi anul trecut si ne-a placut mult! Am inteles ca nici cazarea lor nu e rea. Dar, vorba ta, localizarea ...

robertAUTOR REVIEW
[15.07.16 08:46:20]
»

@crismis - Înseamnă ca avem aceleași gusturi... bune!

_Traveller
[31.07.16 17:42:32]
»

@robert - In Neptun imi place si mie pentru ca sunt multe cherhanale de unde poti manca peste proaspat. Pentru asta apreciez aceasta statiune cel mai mult. Eu am mancat la restaurantul Hotelului Insula, care avea un meniu cu specific pescaresc. Am ales acest restaurant la intamplare si pentru ca atunci cand am fost eu toate celelalte erau inchise deoarece nu incepuse sezonul. Preturi destul de mari, dar a meritat.

calatorul
[14.11.16 19:00:41]
»

@robert: Cred ca asa este o solutie buna de relatare, cu descrierea mai multor terase impreuna, informatiile fiind grupate si mai usor de asimilat.

Mai este pe AFA o descriere asemanatoare a teraselor din zona, la fel de utila si lamuritoare si aceea, lucru care m/a facut sa renunt sa le mai descriu si eu inca odata, in relatarea despre Olimp.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[15.11.16 08:56:04]
»

@calatorul: Punctele noastre de vedere, în general vorbind, sunt foarte diferite! De exemplu, daca eu dau unui restaurant 5 stele, mâine poate veni unul să-i dea numai 2 stele. De aceea pentru o medie reprezentativă e bine să fie cât mai multe articole scrise de persoane diferite!

Din acest motiv îti sugerez să scrii propriile opinii, chiar dacă au mai făcut-o mulți alții înaintea ta!

Mulțumesc! Toate bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[15.11.16 12:26:11]
»

@robert: Multumesc pentru raspuns si sfaturi, sunt de acord cu cele spuse, acolo unde am avut opinii personale am scris deja pe AFA cate ceva, si mai am de scris inca. La buna recitire.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
_Traveller, calatorul, crismis, robert
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Olimp?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062794923782349 sec
    ecranul dvs: 1 x 1