ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.07.2016
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reghin [MS]
ÎNSCRIS: 28.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii
6 AD. + 2 COPII -- v: 14 si 5

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Am stat de vorba cu Babele si Sfinxul. Am noutati!

TIPĂREȘTE

Am lasat marea sa fie amintire si ne-am oprit la Busteni.

Noi am vrut să ajungem mai repede pe creste și să vedem Babele si Sfinxul. Da, natura a creat ceva atat de frumos precum Sfinxul si Babele. La stația de telecabină din Bușteni ajungi cu mașina se poate urca pînă la 2 pași de stație. Este necesar doar echipament sportiv, nu bocanci sau alte ciudatenii, noi am nimerit vreme frumoasa. Am prins un week-end neaglomerat, totul a mers șnur. Un sfat util ar fi acela de a fi foarte devreme la telecabina, pentru ca se formeaza cozi foarte lungi de turisti dornici sa urce la Platoul Bucegilor.

Cabina e încăpătoare, iar drumul, o încântare, cu câțiva fluturi care apar în stomac atunci când se trece pe lîngă pilonii de susținere ai instalației. In cabina am fost 25 de persoane, viteza maximă de deplasare este 36 km/h, iar traseul se face în aproape 13 minute. Cu cat urcam, cu atat descopeream peisajul atat de salbatic si incitant al muntilor. De fapt, nici nu stiai in ce parte sa te uiti astfel incat sa nu ratezi nici o particica din peisaj.

In Busteni vremea era frumoasa si prietenoasa. Cerul a fost perfect senin deasupra platoului desi spre Valea Prahovei erau nori (dar sub nivelul Platoului) si inspre Vest erau de asemenea nori de joasa altitudine. Vizibilitatea era perfecta spre toate punctele cardinale.

Bine pozitionat, Sfinxul, cu o privire aspra, el da impresia ca supravegheaza acele plaiuri. Unii spun ca este vorba doar de eroziune. Eu nu cred. Sfinxul sta acolo de mii de ani. Cine poate sti cum arata, de exemplu, acum 2.000 de ani? Sau acum 12.000 de ani, pe vremea Potopului? Masuratorile geodezice, aparate foto care isi descarca singure acumulatorii, fotografii care ies voalate, busole care o iau razna, faptul ca te simti intinerit in apropierea lui, faptul ca nu esti deloc obosit cand ajungi langa faimosul obiectiv turistic spune multe, pentru cine vrea sa asculte. Mergand mai departe putem spune ca isi face destul de bine treaba din moment ce pazeste Babele de mii de ani. Oricum, nu pot sa-mi imaginez cat i-a luat naturii sa creeze Babele, aceasta minunata opera de arta. Aerul este extraordinar, incarcat cu ozon.


[fb]
---
Trimis de camybugnariu in 08.07.16 23:55:17
Validat / Publicat: 09.07.16 06:58:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 2192 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (camybugnariu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Baiatul meu si Babele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

liviu49 [22.07.16 14:39:46] »

@camybugnariu - Uite ca se poate! Mi-a scapat necitit un articol despre munte, despre Bucegi, despre Babele si Sfinx! Imi repar acum greseala si nu pot decat sa ma bucur pentru trezirea unor amintiri din locul descris de dvs. Multa lume afirma despre niste energii ciudate in zona Sfinxului, dar desi am fost acolo de multe ori nu prea le-am simtit. Poate faptul ca la Babele am fost totdeauna pe jos, niciodata cu telecabina, m-a ferit de influenta unor campuri energetice negative. Oricum platoul Babelor era placa turnanta spre alte poteci si drumetii. Indiferent ca veneam dinspre Cota 1400, Furnica, Piatra Arsa, sau dinspre Poiana Stanii, Piatra Arsa (traseul meu preferat), de la Babele se mergea fie spre Caraiman, fie spre Costile, fie mai ales spre Pestera, Padina si apoi intoarcerea in Sinaia prin Varful cu Dor, Cota 1400. Imi aduc aminte ca odata, in urcare de la Poiana Stanii spre Piatra Arsa, la iesirea din padure si intrarea in jnepi, la un moment dat, din cauza norilor, vedeam clar tot platoul, dar nu ne vedeam picioarele. Sigur ca trebuit sa ne oprim sa se deplaseze norii si sa ne putem continua drumetia.

Spre deosebire de dvs. eu recomand tuturor celor care urca, sau merg pe munte echiparea corespunzatoare, mai ales cu imbracaminte si incaltaminte. Din aceasta dotare bocancii ar trebui sa fie nelipsiti, chiar daca se urca cu telecabina. Muntele este foarte primitor, dar nu te iarta daca te prinde nepregatit! Am fost in nenumarate drumetii pe munte, dar din rucsacul, obligatoriu, din spinare nu mi-au lipsit niciodata, patura, pelerina, lanterna, franghia, ciocolata, zaharul cubic, termosul cu apa, iar in picioare purtam in cel mai rau caz adidasi cu talpa profilata si nealunecoasa.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059412002563477 sec
    ecranul dvs: 1 x 1