ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 06.07.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIPĂREȘTE URM de aici

Inca din copilarie, de la primele ore de geografie, am auzit tot felul de povesti legate de Padurea Letea. O vreme am inchis toate aceste informatii intr-o cutie a sufletului meu insa de curand aceasta s-a deschis timid si am decis sa pornesc, alaturi de copilul si sotul meu intr-o calatorie de cunoastere si recunoastere a celor citite.

Am planificat aceasta excursie cu 3 saptamani inainte de a ajunge in Tulcea, insa cu o seara inainte de a pleca pe Dunare, domnul Mihai G (cel cu care am vorbit sa ne duca si in aceasta excursie) a spus ca nu ne poate duce caci nu mai are alti clienti care sa doreasca sa mearga acolo. Cum am avut de-a lungul timpului tot felul de surprize in vacantele prin Romania, mi-am tabacit nervii astfel ca nu m-am demoralizat si am reusit sa gasim in port, un domn foarte dragut si bine documentat (Cosmin M) care a inteles situatia, ne-a facut un pret pentru barca mai mult decat decent - 700 lei la care am adaugat pretul mesei servite la Mila 23 (20 lei persoana doar felul 2 caci noi cu felul 1 nu suntem prieteni) si pretul safariului la Letea (20 lei/persoana indiferent ca esti adult sau copil).

Drumul din Tulcea pana la Letea este superb mai ales cand ai un ghid care stie sa iti explice si sa iti spuna cand si unde sa te uiti. Dureaza in jur de 4 ore pe Dunare si de acolo am fost preluati de catre un "ghid" cu o masinuta transformata pentru "safari". Drumul, ca la tara. Nepietruit, nisipos - de inteles, data fiind zona.

Satul Letea pare impietrit de vreme, iar biserica este cea care troneaza si pare sa acapareze tot. Am inteles ca sunt in jur de 300 locuitori din care doar 11 copii cu varste intre 5 si 11 ani.

Inca de la iesirea din satul Letea, se zareste un gard in sarma pe partea stanga, care delimiteaza izlazul satului de Padure. Noi, am fost foarte norocosi si am vazut peste 50, poate mai multi cai salbatici, frumosi si parca ireali (mai ales tinand cont de povestile auzite de-a lungul timpul cum ca ar fi lasati sa moara de foame).

Islazul satului era plin de vaci, lucru pe care nu prea l-am mai vazut in satele noastre, ceea ce imi intareste convingerea ca acesti oameni cu asta se ocupa si din asta traiesc.

Intrarea in padure se face printr-o poarta ferecata cu lant si lacat. Odata ce ai pus piciorul pe acest taram imaginile te coplesesc, la fel si povestile ghidului legate de puscariasii ce erau adusi aici, legati de pomi si lasati sa moara. La un moment dat se merge pe niste poduri inguste din scanduri, deasupra unui "ochi de apa" in care se oglindesc copacii infasurati in liane. Tantarii, te manaca de viu daca nu te-ai cremuit bine inainte. Odata incarcata retina cu liane, pomi cu forme care mai de care mai ciudate etc, in fata ni s-a deschis o imagine de vis - dunele de nisip.

Dunele de nisip, ca si lianele, sunt un deliciu pentru copii. Nisipul este foarte fin, vegetatia aproape inexistenta, motiv pentru care terenul este numai bun de rostogolit.

La intoarcerea de la Padurea Letea, ghidul nostru ne-a dus la un mic (ca si suprafata) lac sarat dar a carui adancime este din spusele sale in jur de 7 m.

Sfat: se poate intampla sa mergeti si sa nu vedeti caii, depinde de norocul fiecaruia insa oricum padurea merita vazut, la fel dunele si lacul sarat, deci nu ar trebui sa fiti dezamagiti. Transportul nu este f confortabil dar sa tinem cont ca vorbim de un sat pierdut intre ape, deci sa va asteptati la zdruncinaturi si la insecte de tot fel, mai ales tauni.


[fb]
---
Trimis de cristianam in 05.07.16 12:22:45
Validat / Publicat: 05.07.16 13:47:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LETEA.

VIZUALIZĂRI: 3861 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristianam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 3 cai frumosi, salbatici de la Letea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [05.07.16 12:45:29] »

@cristianam - Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

cristianam [05.07.16 13:12:39] »

@webmaster26 - Ok. Nu mi-am dat seama. M-am gandit ca nu sunt acceptate doar numele de firme. Am sa retin pe viitor.

webmasterX [05.07.19 14:24:59] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în zona, pădurea, grindul Letea» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Excursii în Deltă]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristianam, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în zona, pădurea, grindul Letea:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061556100845337 sec
    ecranul dvs: 1 x 1