ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Zoo Praga

TIPĂREȘTE URM de aici

A patra zi a vizitei nostre în Praga, am dedicat-o Grădinii Zoologice. După micul dejun, am pornit spre acest obiectiv. Gradina zoologică este situată în partea de nord a oraşului, într-o zonă verde, pe malul Vltavei. La zoo se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun (autobuzele 112 şi 236) cât şi cu maşina. Noi am ales varianta cu maşina. Lângă zoo se află o parcare mare care are următoarele coordonate GPS: N – 50.118835 şi E – 14.408813. Taxa pentru parcare este de 100 coroane/zi – apoximativ 16 lei/zi, şi se plăteşte la casa de bilete.

Biletul de intrare la zoo costă 200 coroane pentru adulţi – aproximativ 32 lei, tot de la casa de bilete se poate cumpăra şi o hartă a zoo, care costă 5 coroane. Această hartă vă e de mare ajutor. Cu harta în mână am păşit în interiorul grădinii zoo.

Grădina zoologică din Praga are o suprafaţă de 58 hectare. Pe acestă suprafaţă se află 12 pavilione tematice (pavilionul african, australian, artic, reptilelor, păsărilor, broaştelor ţestoase uriaşe, peştilor etc.). La această zoo îşi au casa 4.716 exemplare din 681 de specii, din care mamifere 1074 din 167 de specii, păsări 1494 din 293 de specii, reptile 987 din 132 de specii, amfibieni 124 din 14 specii, peşti 985 din 43 de specii. – aceste date sunt luate de pe situl gradinii zoo. Pe suprafaţa locaţiei se găsesc şi restaurante unde puteţi lua masa sau potoli setea, automate de cafea, sucuri, apa, locuri de joacă pentru copii, (trenuleţ, o mică piscină, leagăne, balansoare).

Istoria acestei grădini zoologice începe undeva în anul 1881 când cu ocazia nunţii dintre prinţul Rudolf şi prinţesa Stephanie de Belgia, contele Sweerts-Sporck, a publicat într-un ziar, o scrisoare deschisă, prin care cerea creearea unei grădini zoo în Praga. Aceasta avea să se construiască abia 10 ani mai târziu în anul 1891. De atunci această zoo s-a dezvoltat continuu. În istoria ei, au fost şi momente neplăcute, ultimul s-a întâmplat odată cu inundaţile din 2002, când Vltava a inundat zoo, atunci au murit mai multe animale. Acest lucru este amintit, prin mai multe panouri puse în interiorul grădinii zoo. Hrănirea animaleleor este interzisă de către turişti.

Primele animale pe care le-am vizitat au fost nişte maimuţe negru cu alb jucăuşe, acestea au cuşca legată printr-un podeţ de o insulă, unde acestea trăiesc în voie, au urmat pasările Flamingo, albe cu picioarele lungi şi ciocul roşu, pe urmă pelicanii. Am intrat în pavilionul broaştelor ţestoase uriaşe. Am avut noroc să vedem două, una ascunsă după o piatră, iar cealaltă undeva în spatele pavilionului.

Vizita a ajuns într-un loc unde se aflau impreună capre şi maimuţe. Acestea aveau un „ţarc” imens, care are în componeţă un deal stancos. A urmat spaţiul rezervat tigrilor, aici un frumos exemplar dădea ture ţarcului, răcorndu-se prin apa care îmconjoară acest ţarc. De altfel majoritatea ţarcurilor au un şanţ cu apă lat de vreo 5 metri, astfel încât anumalele să nu poată ajunge la gard (care uneori era din sticlă). A urmat pavilionul reptilelor, aici sunt expuse şopărle, şerpi, tot felul de lighioane (una mai urâta ca alta), pe unele le-am prins în timp ce serveau masa.

După ce am ieşit din acest paviloon am trecut pe la regele junglei, acesta împreună cu câţiva „supuşi” stăteau tolăniţi la umbră. Tot în această zonă se afla şi teritorilu dedicat râşilor, dar pe aceştia nu am avut norocul să-i vedem de aproape, ci undeva pe un deal stăteau la soare.

A urmat un pavilion dedeciat păsarilor, aici am văzut pasărea Ibis care earu albe sau roşii, cocori, raţe, stărc, etc. Cu acest pavilon s-a încheiat vizita noastră în această parte a grădinii zoo.

Urmatoarea parte se află undeva sus pe deal. Acolo se poate ajunge fie umănd drumul şerpuit care taie dealul, fie cu un telescaunul care costă 25 de coroane un drum (urcat sau coborât – 50 de coroane dus-întors). Am ales mersul pe jos ca să facem piciorul frumos. Pe lânga piciorul frumos, am putut admira şi panorama Pragăi. În vârful acestui deal se află şi un turn de observare. Aici sunt mai multe restaurante care erau destul de ocupate. Ne-am potolit şi noi setea cu câte o apă minerala. După ce ne-am tras puţin sufletul, am pornit iaraşi la drum.

Aici sus pe deal primi care ne-au ieşi în cale au fost Bizonii americani, care erau în timpul năpârlili, iar blana lor părea naşpa. Şi dacă tot vorbim de năpârlire au urmat Cămilele care la fel năpârleau. Dar imediat după acestea a apărut ţarcul cailor de rasa, unde am putut admira câteva exemplare superbe. Au urmat zona cu căprioare, zona hienelor şi apoi zona Africană.

Zona Africana este zona cu animale care se vad mai rar, pe la zoo din ţara noastra. Primi care ne-au ieşit în faţa au fost elefanţii. Aceştea au în „stăpânire” o zonă imensa, presarată cu stânci. Am avut norocul să vedem mulţi elefanţi, şi spre bucuria noastră chiar şi o familie cu un pui. Se urcă o pasarelă de pe care se ajunge în locul unde înoptează elefanţi, numită Valea Elefanţilor. Acesta este o hală mare cu cuşti metalice. Tot în această hală sunt zonele unde sunt spălaţi elefanti. Pe pereţi săli unde au acces vizitatorii sunt poze cu primii elefanţi care au fost aduşi aici, iar pe un ecran rulează un filmuleţ cu viaţa lor aici. Mirosul aici nu este prea plăcut. Mergand mai departe pe această pasarelă, ajungem la girafe. Acestea se aflau la ora prânzului. Şi ele au un spaţiu imens. Am avut posibilitatea să ne apropiem la câtiva metrii de trei dintre ele. După cum se vede în poze îngrijitorii stau printre ele în timp ce ele mănâncă. Spaţiul dedicat lor fiind imens, şi dacă nu ai norocul să fie girafele pe aproape, cei de la zoo au ţinut două girafe închise în pavilionul dedicat africii, oferind astfel posibilitatea tuturor să vada aceste animale de aproape, sunt imense. Rămânând în zona africii, ajungem la pavilionul unde se găsesc hipopotamii. Erau 4 coloşi, iar trei dintre ei au stat numai cu capul sub apă cât am stat noi în acest pavilion (minim 5 minute).

Următoarea vedetă a fost ursul polar. Sunt 3 sau 4 exemplare. Aceştia au acces la două ţarcuri, într-unul din aceste ţarcuri este un aparat care produce geaţă, iar aici unul dintre urşi ne-a arătat cât de bun înotător este, executând mai multe ture prin apa rece din bazinul de aici. Stilul ales de el a fost spate.

După ursul polar a urmat strămoşul nostru gorila, apoi câteva zebre, o pasare mare neagră (nu ştiu cum se numeşte, seamănă cu struţul), căprioare, flamigo roz. Apoi am ajuns la pavilionul dedicat animalelor din Antartica. Aici sunt o mulţime de pinguini care stateau aliniaţi pentru a fi vedete în pozele turiştilor, au urmat focile. Le-am văzut doar înotând, dar aici este şi o mică tribună deoarece au loc uneori şi spectacole oferite de aceste foci.

A urmat pavilionul Australian. Aici sunt expuse două canoe folosite de către aborigeni, şi animale specifice zonei, canguri, o sopârlă uriaşă, mamuţici.

Apoi am ajuns pe insula Lemurilor. Aici aceştia umblau printre vizitatori ca la ei acasa. Am avut ocazia să stam lângă ei pe o bancă în timp ce un îngrijitor îi hrănea.

Am mai văzut nişte păsări răpitoare, vulturi, şoimi, uliu, iar apoi ne-am îndreptat spre maşina. Am stat vreo 6 ore la zoo, nu suntem siguri că am văzut toate animalele de aici. Vizita a meritat. Aceasta este cea mai frumoasă grădină zoologică pe care am văzut-o până acum, iar dacă vizitaţi Praga, treceţi-o pe lista dumneavostră la obiectivele pe care doriţi să le vizitaţi.

Vă doresc concedii plăcute.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 05.07.16 08:21:56
Validat / Publicat: 05.07.16 09:31:24

VIZUALIZĂRI: 8351 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 pasarile Flamingo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.07.16 09:28:18]
»

Mutat în rubrica "Zoo Praga, PRAGA" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

zlatnaAUTOR REVIEW
[05.07.16 09:36:45]
»

@webmasterX - Da, sunt corecte

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[05.07.16 12:32:10]
»

@zlatna - Legat de Grădina Zoologică din Praga mie mi-au rămas în minte știrile din 2002 legate de inundațiile din capitala Cehiei și evadarea/luarea de către apă a unor animale (gds.ro/Local/2002-08-19/A ... de+ape%E2%80%9C). Foca Gaston a fost dusă de ape 250 km până a fost recuperate, dar fiind rănită grav nu a supraviețuit (repubblica.it/online/este ... html?refresh_ce). Amănunte despre această tragedie găsiți și în articolul @Cameliei19 (vezi impresii).

Condițiile oferite în captivitate diverselor animale sălbatice sunt mult mai bune în Occident decât în România - deși și pe la noi s-au făcut progrese timide.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[06.07.16 12:03:26]
»

Felicitări pentru articol si vizita la Zoo! Am fost si eu acolo prin intermediul descrierii detaliate prezentate in acest articol pentru care iti mulțumesc.

zlatnaAUTOR REVIEW
[06.07.16 14:41:31]
»

@tata123 - Aşa este s-au făcut şi la noi progrese în unele cazuri vizibile, dar mai avem de muncă până când ajungem la standardele de afară..

Articolul scris de @Cameliei19 despre Praga ne-a fost de mare ajutor, în acest concediu. Toate obiectivele pe care le-am vizitat, erau în articolul ei, şi apoape am respectat si ordinea în care le-a vizitat.

zlatnaAUTOR REVIEW
[06.07.16 16:18:35]
»

@Dana2008 - mulţumesc pentru aprecieri, şi mă bucur că te-am făcut să te simţi în interiorul grădinii zoo din Praga.

ram_craciunPHONE
[08.12.22 13:44:44]
»

Buna ziua!

Dorim sa mergem la Zoo dupa Craciun sau imediat dupa Revelion. Merita iarna?

zlatnaPHONEAUTOR REVIEW
[08.12.22 15:52:49]
»

@ram_craciun: nu știu ce sa zic, noi am fost vara.

ram_craciunPHONE
[09.12.22 17:35:05]
»

Are mult spatiu exterior?

Multumesc mult! Poate a fost altcineva?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ram_craciun, tata123 🔱, zlatna

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067744016647339 sec
    ecranul dvs: 1 x 1