69700 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Monopoli-Ostuni

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.07.2016
DE
Avatar Carmen Ion
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN București
înscris/ă în 26.03.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Din pintenul până în tocul cizmei. A nins peste Ostuni?


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Urmare de aici

  „Ostuni: un sat pescăresc din tocul cizmei italiene, cocoţat deasupra Adriaticii, sclipind în soare. Ostuni: un labirint de străzi şi alei şi trepte de piatră care se pierd printre zidurile albe. Ostuni: o fortăreaţă albă, un perete mare de carne care nu se înroşeşte niciodată, nu asudă şi nu scoate niciun sunet. ”

  Riccardo Savini, „What Puglia is Like”, Black Fox Literary Magazine, Martie 2016

  Iată o descriere mai mult decât corectă: dacă ar fi să caracterizez Ostuni folosind un singur cuvânt, aş zice alb, căci nu degeaba i se mai spune La Città Bianca! . Un alb strălucitor, orbitor şi o atmosferă mediteraneană sută la sută, asemănătoare cu cea din Grecia, şi în special din Santorini ori Skiathos, dar care mi-a amintiti şi de minunatele "pueblos blancos" andaluziene. O bucurie şi o desfătare pentru ochi şi suflet! :)

  Cum am ajuns la Ostuni sau "doi în unu"

  Cum Ostuni şi Polignano a Mare se află pe aceeaşi linie de cale ferată operată de compania de stat Trenitalia, am decis să le vizităm într-o singură zi, alocând fiecăruia din ele circa 4 ore şi revenind la Bari pe la 9.30 seara, rupţi de oboseală.

  Am achiziţionat din Stazione Centrale din Bari toate biletele, pentru a nu pierde timpul în gări. Costurile au fost următoarele: Bari-Ostuni 5,60 euro; Ostuni-Polignano 3,20 euro: Polignano-Bari 2,50 euro; total 11,30 euro de persoană. Călătoria de la Bari la Ostuni a durat circa 55 de minute iar de la Ostuni la Polignano aproximativ 30 de minute. Aşa cum v-am mai spus, peisajul de pe traseu nu e prea interesant şi dacă nu eşti atent, rişti să adormi şi să ratezi staţia…

  Fiind avizaţi, odată ajunşi la Ostuni, am cumpărat imediat din băruleţul aflat în stânga la ieşirea din gară biletele la autobuzul care avea să ne ducă în oraş şi înapoi (1 euro biletul). Gara este într-adevăr la câţiva kilometri de oraş şi drumul până în centru a durat cam un sfert de oră. Am folosit însă timpul cu relativ succes fotografiind pe geam oraşul situat sus pe dealuri, profilându-se alb pe cerul albastru, înconjurat de vechiul zid de apărare, alb şi el - cum altfel…? Fapt care m-a făcut să exclam (în sinea mea): "Oare a nins peste Ostuni? "

  Scurtă prezentare generală

  Ostuni stă cocoţat pe trei coline aflate 8 km de Adriatica şi la vreo 200 de metri deasupra nivelului mării. Legenda spune că ar fi fost întemeiat de messapii, un trib iliric pre-istoric, şi distrus de generalul cartaginez Hannibal în timpul războaielor punice, după care a fost reconstruit de greci şi a primit numele de "Astu néon" ("oraşul nou"). A fost stăpânit pe rând de romani şi de normanzi, care au construit zidurile de apărare şi un castel din care nu au rămas decât ruine, iar ulterior de Isabella, ducesă de Bari, soţia puternicului Gian Galeazzo Sforza, duce de Milano. În acea perioadă Ostuni a cunoscut o mare înflorire economică şi culturală. Prosperitatea a continuat şi sub domnia fiicei Isabellei, Bona Sforza, despre care am amintit în reviewul consacrat oraşului Bari vezi impresii. La ordinul acesteia, în 1539 au fost ridicate turnurile de apărare împotriva posibilelor atacuri otomane, dintre care s-au păstrat 8, plus 2 porţi.

  Astăzi, cei circa 32.000 de locuitori se îndeletnicesc în principal cu agricultura, după cum stau mărturie hectarele de viţă de vie şi livezi de măslini, dar şi cu turismul, căci frumuseţii oraşului i s-a dus buhul! Nu este aşadar de mirare că Ostuni a devenit al cincilea oraş italian ca procent al populaţiei britanice rezidente, britanicii fiind recunoscuţi pentru abilitatea cu care ştiu să "dibuiască" locuri însorite şi ieftine. :) Fenomenul prin care nord-europenii (britanici dar şi nemţi şi scandinavi) au ajuns să se stabilească în Ostuni şi Peninsula Salento a luat avânt după 2010 şi este unul din motivele pentru care Puglia este considerată o posibilă viitoare Toscană…

  Plimbare de voie pe străzile albe

  Am demarat explorarea oraşului din Piazza Liberta, de unde am şi luat o hartă de la biroul de informaţii turistice. După care, conform obiceiului încetăţenit la Alberobello, ne-am aşezat la o terasă pentru a admira priveliştea şi a ne stabili itinerariul. Dar mai întâi am cercetat temeinic piaţa, care este în fapt centrul oraşului. Amenajată în secolul al XIX-lea şi numită astfel ca memento al eliberării de sub domnia Bourbonilor, piaţa este înconjurată de numeroase terase şi magazine, dar şi de câteva clădiri administrative, între care se detaşează cea a primăriei - Municipio, construită prin refacerea faţadei mănăstirii franciscane, datând de la 1304, care se găsea alături de principalul obiectiv din zonă, Chiesa San Francesco. În 1883, după unificarea Italiei, biserica a fost masiv restaurată pentru a se armoniza cu stilul baroc al primăriei dar frumuseţea porţilor sculptate îi trădează originile cu mult mai vechi. De cealaltă parte a clădirii primăriei se află Palazzo Maresca, primul exemplu de construcţie neoclasică din Ostuni.

  Din Piazza Liberta se trece într-un alt scuar, Piazza Santo Oronzo, dominată de un obelisc de 20 m înălţime în vârful căruia se află statuia Sfântului Oronzo în stil baroc. Oronzo este în fapt ocrotitorul oraşului Lecce, însă a salvat Ostuni de ciumă în 1657, motiv pentru care a fost astfel cinstit. În jurul pieţei se află şi câteva palate, printre care Palazzo Lofino, în stil Liberty.

  După necesara hidratare cu o bere (Adrian) şi o îngheţată (eu), am pornit pe Via Cattedrale, unde am dat peste o mulţime de turişti care căscau gura şi portofelul la vederea mărfurilor, multe din ele de lux, etalate de buticuri: rochiţe vaporoase, pălărioare şic, cosmetice, sandale de piele lucrate artizanal, plus măruntele suvenire obişnuite. Mărturisesc că n-am ştiut că Ostuni este atât de cunoscut şi vizitat; îmbulzeala m-a cam luat pe neaşteptate şi nu mi-a plăcut prea tare, mai ales că strada asta este şi în pantă iar pavajul alunecos. La un moment dat am călcat strâmb şi m-am proptit într-un neamţ; noroc că omul, un vajnic băutor de bere judecând după aspect, m-a prins la timp ca să nu mă dau de-a berbeleacul… =))

  În fine, trecând peste faza asta, mi-am continuat drumul stând cu ochii în patru ca să nu mă mai împiedic şi totodată nu cumva să-mi scape vreun obiectiv de maximă importanţă! Care obiective există, deşi poate că n-ar fi fost cine ştie ce pierdere dacă le treceam cu vederea. De ce spun asta? Pentru că - fără îndoială - marele farmec al oraşului nu rezidă în prezenţa unor capodopere ale artei italiene, ci în străduţele înguste mărginite de case albe-albe, cu obloane albastre şi nenumărate ghivece cu flori. O plimbare de voie prin acest labirint e tot ce trebuie pentru a vă face o impresie generală asupra oraşului. :)

  Am remarcat totuşi înaintând în sus pe Via Cattedrale o biserică a cărei faţadă rococo bogat ornamentată în piatra albă din zonă mi-a luat ochii: Chiesa de Santa Maria Maddalena, construită între 1750-1754 pentru surorile carmelite de către meşterii din Ostuni pe locul unei mai vechi biserici medievale. Mai sus am zărit un alt lăcaş de cult: Chiesa Santi Martiri Cosma e Damiano, în stil neoclasic, datând de la jumătatea secolului al XIX-lea. Cei doi sfinţi-martiri - fraţi, după toate probabilităţile - s-au născut, potrivit legendei, în Asia Mică în secolul al III-lea şi după ce au studiat în Siria au devenit medici foarte apreciaţi în Cilicia şi recunoscuţi pentru faptul că îşi tratau pacienţii fără a le cere bani. În timpul persecuţiilor la care împăratul Diocleţian i-a supus pe creştini, cei doi au fost întemniţaţi, torturaţi şi decapitaţi iar trupurile neînsufleţite le-au fost duse în Siria pentru îngropăciune. Din motive pe care nu le cunosc, ei sunt foarte preţuiţi în Puglia, unde le-au fost închinate mai multe biserici şi câteva localităţi şi i-au ales drept sfinţi protectori.

  Piazzetta Cattedrale şi zidurile panoramice

  Această fermecătoare piaţetă adăposteşte câteva clădiri vechi, cea mai importantă dintre ele fiind, desigur, Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - catedrala oraşului. A fost ridicată între 1469-1495 în stil gotic târziu, cu influenţe romanice şi bizantine, din ordinul regilor Neapolelui Ferdinand de Aragon şi Alfonso II. Rozeta domului este formată din trei cercuri concentrice. Arcele sunt împodobite cu motive florale şi figurile celor 12 apostoli iar în centru, înconjurat de 7 heruvimi, se află Cristo Sole, stăpânul universului.

  În piaţetă se găseşte şi Palazzo Vescovile, care adăposteşte palatul episcopal, construit în 1560 şi refăcut în 1763, după ce a fost distrus de un incendiu, dar şi Palazzo del Seminario, ridicat între 1705-1750. Cele două clădiri sunt legate printr-o frumoasă loggia cu arcadă numită Scopia.

  După o pauză de hidratare la una din micile terase din piaţetă, ne-am continuat plimbarea în sus spre zidurile oraşului, care au supravieţuit din perioada ocupaţiei aragoneze (secolul al XV-lea). De la înălţimea lor am putut admira cel mai bine minunata combinaţie coloristică a zidurilor albe, măslinilor verzi, câmpiei roşiatice şi, în depărtare, a mării albastre. Ce mai, spectacol garantat!

  Asa cum am amintit, din cele patru porţi ale cetăţii s-au păstrat două: Porta Nova şi Porta San Demetrio. Prin prima am trecut şi noi la întoarcere, după care am coborât pe Via Gaspare Petrarolo în Via Cattedrale iar de acolo la Piazza Liberta, de unde am luat autobuzul către gară. Aveam întâlnire cu Polignano şi timpul nu mai avea răbdare!

  Amintiti, amintiri

  Din vizita în Ostuni am rămas cu imaginea unui oraş încântător, cu străduţe labirintice pietruite pe care le urci şi le cobori cu ochii fugindu-ţi spre casele cu ziduri albe şi florile plăcut mirositoare care le împodobesc. Un loc al relaxării totale şi al plimbărilor tihnite, fără o ţintă anume, cu câte o mică oprire la un gelato ori pentru o partidă de shopping.

  Păcat că oraşul nu are ieşire directă la mare (deşi în apropiere am înţeles că sunt câteva plaje bune) şi mai ales păcat că a fost deja descoperit! şi hoardele de turişti riscă să-i diminueze din farmec.

  Însă cum şi eu sunt turistă, nu prea am dreptul să mă plâng, nu-i aşa? :)

   

  Webmaster, rog ataşaţi următoarea ilustraţie video-muzicală: youtube

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Carmen Ion in 01.07.2016 10:58:33

  Validat / Publicat: 01.07.16 13:26:37


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 3350

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 29 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Carmen Ion? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster26
  [01.07.16 12:38:18]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmasterX
  [01.07.16 13:25:01]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "In 'tocul cizmei', BRINDISI" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [01.07.16 13:36:31]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion - Felicitări pentru seria articolelor dedicate orășelelor italiene „din tocul cizmei”. Felicitări și pentru noul rang AmFostAcolo obținut odată cu prezentarea acestor zone minunate!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [01.07.16 14:24:22]
  » mesaj pers

     @webmaster26 - Multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [01.07.16 19:06:55]
  » mesaj pers

     @tata123 - Multumesc foarte mult.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [02.07.16 07:13:55]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [27] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P03 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova). -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754601">Şterge vot</a></div><span id="v9754601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova).
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P04 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova). -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754605">Şterge vot</a></div><span id="v9754605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova).
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova). -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754618">Şterge vot</a></div><span id="v9754618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [JUN-2016] Panorama de pe zidurile cetatii (Porta Nova).
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]  P08 [JUN-2016] Ostuni - vedere generala din autobuz. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754621">Şterge vot</a></div><span id="v9754621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [JUN-2016] Ostuni - vedere generala din autobuz.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [JUN-2016] Ostuni - vedere generala din autobuz. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754623">Şterge vot</a></div><span id="v9754623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [JUN-2016] Ostuni - vedere generala din autobuz.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [JUN-2016] Piazza Liberta, cu primaria si Chiesa San Francesco. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754625">Şterge vot</a></div><span id="v9754625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [JUN-2016] Piazza Liberta, cu primaria si Chiesa San Francesco.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [JUN-2016] Cladirea primariei (Municipio) din Piazza Liberta. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754633">Şterge vot</a></div><span id="v9754633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [JUN-2016] Cladirea primariei (Municipio) din Piazza Liberta.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [JUN-2016] Chiesa San Francesco din Piazza Liberta. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754637">Şterge vot</a></div><span id="v9754637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [JUN-2016] Chiesa San Francesco din Piazza Liberta.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [JUN-2016] Chiesa San Francesco, intrarea din spate, cu statuia sfantului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754652">Şterge vot</a></div><span id="v9754652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [JUN-2016] Chiesa San Francesco, intrarea din spate, cu statuia sfantului.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [JUN-2016] Chiesa San Francesco, interiorul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754665">Şterge vot</a></div><span id="v9754665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [JUN-2016] Chiesa San Francesco, interiorul.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [JUN-2016] Via Cattedrale, plina de buticuri sic. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754669">Şterge vot</a></div><span id="v9754669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [JUN-2016] Via Cattedrale, plina de buticuri sic.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [JUN-2016] Via Cattedrale, plina de buticuri elegante. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754670">Şterge vot</a></div><span id="v9754670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [JUN-2016] Via Cattedrale, plina de buticuri elegante.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [JUN-2016] Case albe cu multe ghivece in balcoane - Via Cattedrale. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754675">Şterge vot</a></div><span id="v9754675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [JUN-2016] Case albe cu multe ghivece in balcoane - Via Cattedrale.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [JUN-2016] Via Cattedrale, cu nenumaratele sale magazine elegante. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754676">Şterge vot</a></div><span id="v9754676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [JUN-2016] Via Cattedrale, cu nenumaratele sale magazine elegante.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [JUN-2016] Via Cattedrale - intrarea in piata cu acelasi nume. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754677">Şterge vot</a></div><span id="v9754677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [JUN-2016] Via Cattedrale - intrarea in piata cu acelasi nume.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754678">Şterge vot</a></div><span id="v9754678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754679">Şterge vot</a></div><span id="v9754679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [JUN-2016] -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754680">Şterge vot</a></div><span id="v9754680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [JUN-2016]
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754681">Şterge vot</a></div><span id="v9754681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [JUN-2016] Case albe pe o straduta pitoreasca.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P24 [JUN-2016] Palazzo Maresca din Piazza Liberta. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754682">Şterge vot</a></div><span id="v9754682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [JUN-2016] Palazzo Maresca din Piazza Liberta.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P26 [JUN-2016] Obeliscul Sant'Oronzo din piata cu acelasi nume. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754684">Şterge vot</a></div><span id="v9754684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [JUN-2016] Obeliscul Sant'Oronzo din piata cu acelasi nume.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [JUN-2016] Biserica Santa Maria Maddalena. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754686">Şterge vot</a></div><span id="v9754686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [JUN-2016] Biserica Santa Maria Maddalena.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [JUN-2016] Chiesa di Santi Martiri Cosma e Damiano. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754689">Şterge vot</a></div><span id="v9754689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [JUN-2016] Chiesa di Santi Martiri Cosma e Damiano.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - catedrala orasului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754690">Şterge vot</a></div><span id="v9754690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - catedrala orasului.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - interiorul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754694">Şterge vot</a></div><span id="v9754694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - interiorul.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P37 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - interiorul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754695">Şterge vot</a></div><span id="v9754695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P37 [JUN-2016] Chiesa de Santa Maria Assunta in Concattedrale - interiorul.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P38 [JUN-2016] Piazzetta Catterdale si Loggia Scopia. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 01.07.16] - <span class="allrVotedi" id="av754696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv754696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=754696">Şterge vot</a></div><span id="v9754696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(754696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f754696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e754696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P38 [JUN-2016] Piazzetta Catterdale si Loggia Scopia.
  foto Carmen Ion [01.07.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.123085975647 sec