69487 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Turul României

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.06.2016
DE
Avatar puiutea
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 27.02.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 12 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2.000 RON
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un mic taur prin România (I)


Motto

”Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul Român, răspândindu-se apoi, atât spre răsărit, cât şi spre apus, acum circa 13-15.000 de ani! ” (William Schiller în cartea ”Unde s-a născut civilizaţia? ”)

Am postat acest motto pentru că, în peregrinările noastre, vom ajunge și în trei zone energetice ale țării, (destul de puțin popularizate), și anume: zona Corbii de Piatră-Nămăiești-Cetățuia, apoi la Sarmisegetusa și, în final, la Polovragi, toate legate de vechi începuturi ale Daciei și civilizației pe Pământ.

"Când eram mai tânăr, și la trup curat" (vorba vine), am cochetat cu unele sporturi de performanță, unul fiind atletismul, probele de triplusalt și săritura în înălțime. Și am tot sărit, am tot sărit, până am rămas așa! Și a început să-mi placă să fac să sară și literele în cuvinte, și cuvintele în propoziții, și sper să nu vă sară și vouă nervii, când mă citiți! :))

Nu e vorba de nici un taur prin România, (fie el cu două sau cu patru picioare!) ci e vorba de un mic tur prin România! Un tur de vreo 12 zile, care însumează cam 1.400 km (dacă mai "puneam" ceva, ajungeam la prietenii noști din Germania) ! Până la urmă, cu greșeli, plimbări suplimentare și altele am ajuns la aproape 1.800 de km. Bine, asta, pe lângă drumurile voastre până în Turcia sau Grecia sau cine știe până pe unde, e floare la nas... ochi? ... nu, floare la ureche!

Am mai făcut tururi prin țară cu colegii, pelerinaje pe la mânăstiri, genul - dimineață - lumânări aprinse și cruci fără număr, seara - grătare maaaaari și beri (tot fără număr) !

A fost plăcut, instructiv, relaxant... dar prea depinzi de alții (și nu chiar toți cu bun simț) - "ne întâlnim aici peste o jumătate de oră", și veneau după o oră, știți voi! Asta ducea la a sări, a renunța la a mai vedea unele obiective. Cazarea - uneori la economie (dar din aia cruntă, cu purici, șoareci etc.) Plus totul pe fugă, așa că, ce mi-am zis: "tot stă căruța degeaba în fața blocului, de ce să nu plecăm noi de capul nost'! "Și dă-i și luptă, și luptă și dă-i" cu hărți, trasee, obiective, saituri, locuri de cazare, știți și voi, că doar ați făcut-o de atâtea ori!

Am vrut să mergem și prin locuri pe care le-am mai văzut, și prin locuri noi, aflate de la voi, prietenii și colegii mei de pe AFA. Nu ne-am propus un număr fix de zile - nefiind legați de nimic special, am mers pe principiul "ne place, mai rămânem". Deasemenea (e permisă și forma "deasemeni") :D, am săpat mult pentru a găsi ceea ce numesc eu pensiuni în natură, acele pensiuni mai retrase, aflate mai mult prin sate și comune decât prin orașe-orășele. Am crescut la curte, pe 300 metri pătrați de iarbă (și ce-i mai simt lipsa!), deci am dorit ca dimineață, când ies afară, să calc pe iarbă (eventual pe o proaspătă balegă!), nu pe curtea betonată a vreunei "casepepostdepensiune"! Iar berea (și discuția) de seară, să fie sub un pom, nu în bătaia unui soare ce se retrage și el la culcare, ca tot omul!

"Dragi tovarăși, nu ne-a fost ușor" (strofa I-a, rândul 1). Cazarea! Paradoxal, cel mai greu mi-a fost să găsesc ceva pe gustul meu tocmai unde credeam că va fi plin: zona Hațeg-ului! Bine, erau ele multe, dar fie nu erau în jurul obiectivelor propuse, fie nu aveau verdeață, fie erau "la drumul mare", locuri pentru tiriști sau, - în weekend - pentru "maneliști", cunoașteți "specia"!

"Dragi tovarăși, nu ne-a fost ușor" (strofa I-a, rândul 2). Cu mâncarea, ne-am gândit așa: dimineața și seara - din "ștraiță", iar la prânz - pe unde ne-o prinde foametea. Am găsit la un magazin, (numele începe cu "L" și se termină... tot cu "l") la ofertă, geantă frigorifică. "Mare șmecherie", veți spune, "sunt peste tot", dar nu e așa - era și ieftină și mergea ȘI la bricheta mașinii, ȘI la priză! Deci, la pensiuni - unde nu prea ai frigider în cameră - o băgam frumușel în priză! Și uite așa, aveam tot timpul berea la rece... ăăăă... mâncarea proaspătă, vreau să zic! :D

"Dragi tovarăși, nu ne-a fost ușor" (strofa I-a, rândul 3. Obiectivele turistice pe care ne-am propus să le vedem. Nu le-am vizitat pe toate, fie că nu ne-au atras, fie că le mai văzusem, fie că nu mai puteam lungi circuitul, pe motiv de oboseală, fie din alte motive. Dar le voi menționa pe (aproape) toate, pentru a le ști, și pentru a fi vizitate de cei care vor dori.

Trebuie să vă spun că în primele două etape, și chiar și în cea de-a treia, ne-a plouat puternic jumătate din drum, ajungând la pensiuni pe ploi torențiale, cărând bagajele cu umbrela în mână. Spun aceasta, nu pentru a mă văita, ci pentru că am ratat unele obiective tocmai din cauza furtunilor pe care le știți cu toții

Cam astea fiind spume... spuse, să pornim! Cu cântec "înainteeee marș"... nu sună bine... "înainteeeeee mers"... în sfârșit, înainte: "Porniți înainte tovaaaaaarăși" în:

PRIMA ETAPĂ:

BUCUREȘTI - JGHEABURI - MOECIU DE SUS - 268 km - 4 ore, 30 min, (dacă nu te oprești nicăieri!).

- (A1) București - Pitești - (DN73) Mioveni - (731) Jgheaburi (Corbii de Piatră) - (45.275490 / 24.812578) - (DN73C+73) Câmpulung - (DC19) Mân. Nămăiești (45.304666 / 25.109907) - Moeciu de Jos - (73F) Moeciu de Sus .

Locuind în Comuna, pardon, Cartierul Militari, ne-a fost ușor să ieșim dintr-un București sufocat de mașini, A1 începând la doar câțiva kilometri de noi.

Prima oprire, Mânăstirea Corbii de Piatră. O mai vizitasem o dată, în grup, dar, pentru că ne-am grăbit - lucru specific excursiilor în grup - am dorit să o mai vedem din nou, în tihnă.

A doua mânăstire din triunghiul energetic din această zonă este Mânăstirea Nămăiești.

Pe lângă cea de-a treia mânăstire, Cetățuia Negru Vodă, am trecut fără să mai oprim. Aș fi dorit să o mai văd, dar, pe de-o parte ar fi durat mult până aș fi ajuns eu sus, iar pe de altă parte, datorită locuitorilor din vecinătate, aparținători unei anumite minorități! E o vorbă, "Frica păzește bostănăria". Au trecut vremurile când te puteai opri oriunde cu cortul, cu mașina, pe o pătură - singur fiind - și să fii liniștit că nu ți se întâmplă nimic! Dar ăsta e alt subiect de discuție!

Drumul Bătrâna autoștrasse A1... cum o știți - se repară ici (o porțiune scurtă, pe banda a 2 a), se repară colo (pe o porțiune mai mare, pe banda I a), dar... se repară! Până la Jgheaburi, la Mânăstirea Corbii de Piatră, drum bun, pietruit, accesibil, plăcut. Mai apoi, ne-am târât printr-un Câmpulung ultra-super aglomerat, iar în continuare, drumul destul de prost. Am admirat de sus frumoasele văi pline de verdeață și am coborât spre Comuna Moieciu. Și dă-i cu Moieciu, dă-i cu Cheia ("Cheia de la poarta verde / Am pierdut-o chiar aseară"... nu, nu aia), și tocmai când ne gândeam că am dispărut în Triunghiul Bermudelor, hop! și Moieciu de Suuuuuus!

Și uite așa, "mai râzând, mai plângând", vorba cântecului, am ajuns la primul nostru popas, PENSIUNEA CASUTA TA din Moieciu de Sus.

Aici nu am avut niște obiective turistice speciale, doar o acomodare cu aerul curat (să nu cumva să ni se facă rău, la cât e de curat!), asta însemnând plimbări prin Parcul Natural Bucegi. După torențiala pe care am ajuns aici, aerul era deosebit de curat. Soare, frumos, aer curat - de, ca la munte. Aici am rămas doar o noapte, după care am plecat în...

ETAPA A DOUA:

MOECIU DE SUS - GURA RÂULUI - 201 km - (3 ore, 20 min) .

- (DN73A) Moeciu de Sus - (E68+E81) Cristian - (DN106E) Orlat - (DN106J) Gura Râului .

Drumul Nici o problemă cu drumul, bun, neaglomerat. Am tot admirat frumoasa Țară a Făgărașului și munții, care ne-au însoțit o bună bucată de drum. După Avrig, ne-am tot minunat de satele frumoase, îngrijite, curate, parcă eram prin Austria-Germania - știți voi! Casele la stradă, cu porți mari, înalte, de nu vezi în curte, cu spații verzi în fața caselor, și peste tot flori, multe flori!

Odată ajunși, ne-am cazat la PENSIUNEA CASA LOLOIU

Atractii turistice:

Păltiniș - La Păltiniș știam că nu prea ai ce căuta vara, dar, după o plăcută plimbare cu telescaunul făcută cândva la Borșa, în drum spre Cascada Cailor, am vrut să mă plimb și aici cu telescaunul. Prețul era de 8 lei pentru copii până la 10 ani și 10 lei pentru adulți. Senzația călătoriei (de aproximativ 1 km lungime) este deosebită, brazii trec pe lângă tine, poți să-i și atingi, iar pe sub telescaun defilează părtia ce are înstalație de nocturnă și e dotată cu tunuri de zăpadă, precum și o mini pădurice de afini. Aici, la Schitul Păltiniș își află odihnă vesnică Constantin Noica, filozof, scriitor și poet.

Cheile Cibinului - Fiind cazați la o pensiune aflată aproape de ieșirea din Gura Râului, am ieșit din localitate aproape imediat. Am remarcat, la ieșirea din sat, pe stânga, o pârtie de schi pentru inițiere-copii, cu instalație de nocturnă și un tun de zăpadă! Pentru o localitate așa mică, mi s-a părut o inițiativă demnă de toată lauda (nu a fost singura dată când am admirat dotări și inițiative locale care promovau localități destul de mici!).

Drumul destul de prost, plin de gropi, ne-a dus până la Complexul Cheile Cibinului (unde, la întoarcere, am și mâncat - mâncare bună și nu prea scumpă). Am lăsat mașina la Complex (ea poate fi lăsată și vreun km mai departe, pe partea stângă existând un refugiu), și ne-am dus în plimbare cale de vreo 5 km, admirănd frumusețea naturii și așteptând să vedem... Cheile Cibinului! Eroare, dragi tele- și audio-spectatori! De la bifurcația aflată la coada lacului, la troiță, trebuia să o luăm spre stânga, pe lângă mult hulita conductă ce obturează Râul Mare, pe care se află, de fapt, Cheile (impropriu numite) ale Cibinului! Dar asta am aflat-o târziu, prea târziu, de la gazda pe care am uitat s-o consultăm la plecare! :D


ETAPA A TREIA:

GURA RÂULUI - ABRUD - GÂRDA DE SUS - 176 km (3 ore) .

Gura Râului - (106J) Orlat - (106D) Săcel - (E81+A1+E81) Alba Iulia - (DN74) Abrud - (74A) Vărși - (DN75) Gârda de Sus .

Drumul Până la Alba Iulia nu am avut probleme, dar după Alba Iulia, drumul a fost foarte prost, numai gropi, hârtoape, șanțuri, și asta până la Gârda de Sus.

În Gârda de Sus am preferat PENSIUNEA CASA DANCIU

Atractii turistice:

Mocănița (de la Abrud la Câmpeni) - În acea perioadă (ca dealtfel și în zilele de dinainte) a tot plouat și, deși mocănița funcționa - ca și program, datorită condițiilor meteo total nefavorabile, nu circula, așa că marea mea dorință va trebui să mai aștepte ceva!

Marele tur și Peștera Scărișoara

Cascada Vârciorog - Deși era în apropierea noastră, vremea se anunța total nefavorabilă, și, pentru că este ceva de mers pe jos (1,5-2 ore, doar dus), nu am avut curaj să ne aventurăm, deci... a rămas pe data "aviatoare"!

Ghețarul Vârtop - Tot din cauza vremii neprielnice nu am putut vizita nici acest obiectiv, ce se poate vizita - cu ghid, 10 RON - pornind din satul Casa de Piatră.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de puiutea in 24.06.2016 18:54:21

Validat / Publicat: 24.06.16 22:41:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1411


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  64300 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.06.16 22:02:40]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Turul României, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[24.06.16 23:22:19]
» mesaj pers

   Intr-un cuvant ati avut o vacanta pe cinste! Felicitari, multa sanatate si cat mai multe plimbari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[24.06.16 23:24:37]
» mesaj pers

   @mogly: Mulţumesc mult, dar e doar jumătate din traseu, urmează partea a doua!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[24.06.16 23:44:15]
» mesaj pers

   @puiutea - Asteptam si continuarea, stiu ca ati fost si prin muntii pe care ii cunosc si eu putin. In schimb despre cele doua manastiri eu citesc in premiera deci informatiile sunt foarte bine venite, multumim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[24.06.16 23:46:41]
» mesaj pers

   @mogly: Mă bucur tare mult că am fost de ajutor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.06.16 08:35:44]
» mesaj pers

   @puiutea: Din această primă parte a turului de Românie recunosc și eu câteva locuri pe unde am fost.

   La Cheile Cibinului am fost de curând, trecând prin Cristian și Orlat, am scris impresiile mele despre aceste locuri.

   La fel am fost și am scris despre locurile din Apuseni.

   Singurul inconvenient a fost ploaia.

   Aștept continuarea excursiei.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[25.06.16 08:37:41]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulţumesc pentru vot, urmează partea a doua!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[25.06.16 08:51:20]
» mesaj pers

   @puiutea: Până la urmă o vacanță foarte frumoasa, in ciuda tuturor intemperiilor!

   Sunteți un tip foarte tipicar, ca v-ati plănuit până la cele mai mici detalii concediu!

    De articol ce sa mai zic? De nota 10! Un articol situat în categoria frumos și util! Povestirea impresiilor turistice în detaliu și cu mult umor te captivează!

   Din punctul meu de vedere, acesta este un adevărat mini-maxi ghid de cum trebuie să arate un articol de acest gen!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- puiutea
[25.06.16 09:21:37]
» mesaj pers

   @robert: Mulţumese mult pentru vot şi aprecieri, per total ne -am atins scopul, chiar dacă unele obiective le -am ratat - mai ales mocăniţa! Poate cu altă ocazie, sau în altă parte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[25.06.16 12:00:42]
» mesaj pers

   @puiutea: Nea Puiutea știți ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg!

   Și v-ati făcut ceva socoteli! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[25.06.16 12:43:29]
» mesaj pers

   @puiutea - O vacanță frumoasă (în ciuda vremii nărăvașe) în cursul căreia ați reușit să atingeți destul de multe obiective turistice. Felicitări!

   Sper că ați vizitat și Cetatea Alba Carolina. Ratarea plimbării cu mocănița e într-adevăr neplăcută - și mie mi-ar fi părut rău! La Gura Râului am petrecut câteva vacanțe frumoase - în Mărginimea Sibiului sunt peisaje superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[25.06.16 13:51:00]
» mesaj pers

   @robert - Așa este, vremea nu o putem controla! Aș fi putut amâna cu 3 zile plecarea - ar fi fost deajuns - dar am depins de cel de-al treilea membru - cumnata mea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[25.06.16 13:53:24]
» mesaj pers

   @tata123 - Mulțumesc pentru ecou și vot, din mai multe motive n-am mai oprit și la Cetatea Alba Carolina, deși știam de ea chiar de la dvs., dacă nu mă înșel! Multă sănătate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[25.06.16 14:45:11]
» mesaj pers

   @puiutea - Stimate coleg de generatie, va anunt ca ati dat-o in bara! V-am dat in urmarire, determinat de citirea acestui articol si voi fi permanent, de acum, cu ochii pe dvs.

   Primul repros pe care vi-l fac este acela ca va invidiez pentru parcurgerea 1800 de kilometri in 12 zile. Acest lucru inseamna ca ati preferat sa vizitati, decat sa calatoriti, iar lucrul acesta va califica.

   Dar destul cu vrajeala si sa vedem si sa citim ce ati scris.

   Dupa ce am citit si apoi recitit articolul de la un cap la altul, ceea ce pentru mine este o performanta (la cititul pe calculator sunt demn de un premiu Nobel pentru nepricepere), primul lucru pe care l-am facut a fost sa verific in calculator, daca vreodata am scris eu acest articol si nu stiam ca l-am scris. Stupoare, nu imi apartine, sau nu gasesc nici o dovada. Neuronul meu, dupa un interogatoriu ca la DNA (il banuiam ca l-a scris el, dar l-a ascuns de mine), afirma ca nu are nici-o legatura. De unde trag concluzia ca va apartine si nu pot decat sa va felicit, in special pentru descrierea primei parti a „taurului” prin tara. Se pare ca suntem cel putin doi turisti care vad turismul in modul in care il prezentati in acest articol. Si cu asta cred ca am spus totul.

   Referitor la Moieciu, as dori sa adaug ca de numele satului Cheia este legat numele unui fost schior din generatia de aur a schiului romanesc Dan Munteanu, care s-a nascut in acel loc. Amfost de mai multe ori in Moieciu si nu pot sa recunosc ca imi place mult acolo. Am fost cazat si in Moeciu de Jos (pensiunea Iozefina, de mai multe ori), Cheia, Moieciu de Sus (pensiunea Luminita, de mai multe ori). Si intoarcerea spre casa am facut-o mereu prin Rucar, Campulung, Targoviste, drum pe care il recomand tuturor. Cand de la Moieciu am plecat spre Ardeal am facut-o mereu pe un drum, nu prea bine asfaltat, dar foarte linistit si linistitor. Este vorba de Rucar, Campulung, Curtea de Arges, Rm. Vilcea. La Paltinis cand am fost ultima data am facut o plimbare cu telefericul si sus la 1700 m am avut bucuria de a gasi si apoi culege tufe de afine. Si sa stiti ca daca va plac drumetiile pe munte aveti cu ce sa va ocupati doua zile de concediu la Paltinis. In aceasi excursie, ziua urmatoare mi-a rezervat bucuria de a vizita, dupa aproape 40 de ani ghetarul de la Scarisoara. Atunci drumul care urca pana la pestera nu era asfaltat, iar accesul se facea pe undrum forestier si destul de abrupt, dar foarte ingust. Pentru ca, in afara de mine, nimeni nu a vrut sa urce pe jos, iar transportul in comun din zona era asigurat de un Mitsubishi Pajero, decapotabil si ne-ar fi costat 50 de lei de persoana, am ales urcarea cu cele doua masini din dotare. Am reusit sa urcam, am vizitat pestera, iar la coborare, vazand pe unde am urcat, ce drum periculos era, ne-am speriat si ne-am promis ca nu mai repetam experienta. Sigur ca promisiunea nu a tinut nici cele trei zile cu cea de alaltaieri, pentru ca a doua zi am urcat pe Transalpina in conditii mult mai frele si numai norocul chior a facut sa ajungem cu bine in pasul Urdele, de unde drumul era asfaltat.

   Dar ma intind la povestiri, trece vremea si nu mai apuc sa citesc tot ce am pe ordinea de zi.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[25.06.16 14:59:20]
» mesaj pers

   @liviu49 - Superîncântat de ecou, "gândim la fel, simțim la fel", ca doi vechi oameni de munte! N-am mai scris în rewievul despre Peștera Scărișoara că mă întreb și acum "cum om fi coborât acolo, jos, acum 50 de ani, că de scări de fier... nici vorbă"! Poate erau niște scări de lemn, poate niște cabluri, cine își mai amintește!

   Scopul principal al turului a fost - o plimbare cât mai lungă, cu vizitarea, pe traseu, a (aproape) tot ce se poate! E, n-a fost chiar așa, că ne apuca Crăciunul pe drum, dar și așa, turul a fost de fapt de vreo 1.400 de km, restul au fost mici greșeli, și plimbări pe drumuri de munte plăcute (vezi drumul la Mânăstirea Oașa, pe un drum de vis!).

   ... "Rucar, Campulung, Curtea de Arges, Rm. Vilcea" Colegul @robert, dacă nu mă înșel, prezenta, de curând acest traseu foarte prost, atunci când m-am văitat eu de drumul de la Obârșia LOtrului la Voineasa! De acum încolo am să cercetez cu atenție și starea drumurilor, că m-au obosit și m-au terminat! Mulțumesc încă o dată și... lectură (sper) plăcută! Vine și partea a doua!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 6 voturi)]
- costy69
[25.06.16 16:13:29]
» mesaj pers

   @puiutea - Revenire furtunoasă după o perioadă de pauză destul de lungă :)).

    În ciuda vremii nefavorabile din anumite zile ați avut totuși o vacanță frumoasă și fructuoasă totodată, în care ați reușit să ”bifați” multe obiective turistice. O parte dintre obiectivele menționate de dumneavoastră le-am vizitat și mi-am amintit cu plăcere de ele, iar o altă parte o am în ”vizor”, așa că pentru mine această serie de articole este bine-venită.

   Felicitări! Aștept continuarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[25.06.16 21:49:40]
» mesaj pers

   Foarte bun review dar şi ecouri. Parte din traseu l-am făcut acum doi ani.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[25.06.16 22:01:43]
» mesaj pers

   @costy69 - Mulțumesc pentru aprecieri și vot, îți doresc să bifezi cât mai multe obiective, dacă pot ajuta cu ceva... cu plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[25.06.16 22:07:21]
» mesaj pers

   @Michi - Mulțumesc frumos, sărut mâna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[27.06.16 19:44:14]
» mesaj pers

   @puiutea -

   Dragă tovarășe, mi-a fost greu să recuperez articolele necitite dar pentru ce am reușit - încă mai am pentru cafeaua de mâine - ești un membru de nădejde al partidului AFA! Deci, felicitări și la mai multe drumuri de astea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[27.06.16 20:08:18]
» mesaj pers

   @elviramvio - Mulțumesc mult de tot pentru vot și frumoasele cuvinte! Dar, să știi, tovarășă dragă, că "nu ne-a fost ușor", după cum spuneam! :D

   Încă nu prea ne-am revenit după tură, dar mă mănâncă tastatura să încep să fac un alt "taur", parcă, parcă prin Moldova! Ștefan mi-a transmis că ar vrea să mai trec pe la el! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 5 voturi)]
- elviramvio
[28.06.16 01:43:24]
» mesaj pers

   @puiutea -

   Cu tot curajul inainte, tovarase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Mânăstirea Corbii de Piatră -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751834">Şterge vot</a></div><span id="v9751834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Mânăstirea Corbii de Piatră
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Satul Jgheaburi, văzut de sus. -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751835">Şterge vot</a></div><span id="v9751835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Satul Jgheaburi, văzut de sus.
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Manastirea Nămăiești -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751836">Şterge vot</a></div><span id="v9751836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Manastirea Nămăiești
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Moieciu de Sus -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751837">Şterge vot</a></div><span id="v9751837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Moieciu de Sus
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2016] -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751838">Şterge vot</a></div><span id="v9751838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016]
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2016] După ploaie... -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751839">Şterge vot</a></div><span id="v9751839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] După ploaie...
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] În pădure - 'lumini și umbre' -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751840">Şterge vot</a></div><span id="v9751840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] În pădure - "lumini și umbre"
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Prin Parcul Natural Bucegi -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751841">Şterge vot</a></div><span id="v9751841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Prin Parcul Natural Bucegi
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Telescaunul din Păltiniș -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751842">Şterge vot</a></div><span id="v9751842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Telescaunul din Păltiniș
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Mormântul lui Constantin Noica, din Păltiniș -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751843">Şterge vot</a></div><span id="v9751843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Mormântul lui Constantin Noica, din Păltiniș
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Barajul Gura Râului -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751844">Şterge vot</a></div><span id="v9751844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Barajul Gura Râului
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Frumusețile naturii -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751845">Şterge vot</a></div><span id="v9751845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Frumusețile naturii
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Pericolul șoselelor! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751846">Şterge vot</a></div><span id="v9751846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Pericolul șoselelor!
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Mocănița din Abrud -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751847">Şterge vot</a></div><span id="v9751847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Mocănița din Abrud
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] ... și vagoanele în care N-AM urcat! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751848">Şterge vot</a></div><span id="v9751848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] ... și vagoanele în care N-AM urcat!
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] La plimbare -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751849">Şterge vot</a></div><span id="v9751849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] La plimbare
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [JUN-2016] Către peștera Poarta lui Ionele -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751850">Şterge vot</a></div><span id="v9751850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Către peștera Poarta lui Ionele
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Biserica de lemn din Gârda de Sus -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751851">Şterge vot</a></div><span id="v9751851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Biserica de lemn din Gârda de Sus
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Frumoasa biserică nouă din Gârda -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751852">Şterge vot</a></div><span id="v9751852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Frumoasa biserică nouă din Gârda
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Prin satele din jurul Gârdei -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751853">Şterge vot</a></div><span id="v9751853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Prin satele din jurul Gârdei
foto puiutea [24.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Pe drumul spre Peștera Ghețarul de la Scărișoara -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av751854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv751854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=751854">Şterge vot</a></div><span id="v9751854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(751854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f751854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e751854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Pe drumul spre Peștera Ghețarul de la Scărișoara
foto puiutea [24.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.131948947906 sec