69262 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Festivalul ''Las Fallas'' în Valencia și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.06.2016
DE
vârsta 50-60 ani
DIN Câmpina
înscris/ă în 08.07.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 7 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Las Fallas - apocalipsa in orasul care arde in fiecare an, Valencia!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Falles, in Valencia este o nebunie de festival. Probabil ca numai festivalul brazilian de samba il intrece in indrazneli si ecouri. Valencia cu festivalul ''Las Fallas" - focul, este orasul care arde in fiecare an.

Acest festival este expresia unui fel unic de arta ce foloseste structuri mari de lemn acoperite cu papier-mache, ce intruchipeaza viziuni satirice si ironice a problemelor locale sau chiar internationale, pe care factorii de decizie (faleros) considera ca trebuie criticate. Aceste ninots sunt realizate de catre organizatii de cartier si sunt sprijinite de catre Consiliul orasului, datorita costurilor importante, ca apoi sa fie distruse intr-un final aprins, festiv si pirotehnic - da, in mod deliberat- in uralele a mii de oameni, localnici sau straini veniti in circuite turistice.

Toata povestea isi are originile intr-o sarbatoare a zilei de 19 martie, de ziua sfântului Iosif, patronul tâmplarilor. Primele informatii ajung catre noi de prin 1740. Inca de pe atunci, locuitorii scoteau in strada tot felul de monumente sculptate special, prin care-i satirizau pe concetatenii cu functii publice, pe cei cu tot felul de “pacate”, carora le dadeau foc. Prin 1784, autoritatile au incercat sa interzica, in anumite locuri, manifestarile acestui festival pirotehnic, dar fara succes…

Oficial, Las Fallas, încep odată cu petrecerea Cridei, în ultima zi a lunii februarie, însă spiritul de fallero este pe tot parcursul anului în sângele oamenilor din Valencia.

Las Fallas reprezintă petarde, praf colorat, muzică, tradiție, petreceri, pasiune, dragoste pentru arta și artiștii falleri și multe alte lucruri.

Am crezut, la inceput, ca localnicii sunt cam intr-o doaga. Devin agitati, excesiv de preocupati, par ca dintr-o clipa in alta isi vor lasa balta obligatiile slujbei si se vor dedica nebuniei estetico-sculpturale-pirotehnice. Eu nu cred ca in aceaste saptamani... se munceste...

A fost o experienta incredibila, cateva zile nebune care au amestecat reveria religioasa cu exaltarea, zile in care a primat spectacolul strazii si minunatele focuri de artificii.

Imi amintesc perfect prima zi, cand "La Desperta" m-a facut sa sar din pat la ora 8, trezita de pocnitori sanatoase si muzica de fanfara. Desi am stat in centrul orasului vechi, intr-un hostel, nu pot sa va descriu nivelul zgomotelor, era ca si cand petardele se lansau in camera mea. Nu mai spun de zgomotul alarmelor magazinelor sau al automobilelor.

Am urmat pe strazi numeroasele procesiuni de valencieni imbracati in costume traditionale, fiecare grup avand un steag ce le declara apartenenta la un cartier, sat, comunitate si o fanfara proprie. La ora 14 a inceput "La Mascleta", expozii pirotehnice in tot orasul, cea mai mare fiind in piata centrala, Plaza Ayuntamiento. La inceput am crezut ca este cutremur, suflul facea ca sa trepideze totul in jurul meu si fumul patrunzator de praf de pusca m-a inecat. Daca mi-ar fi spus cineva despre frumusetea unor explozii pirotehnice in plina zi nu l-as fi crezut, mi-ar fi parut incredibil. Prietenilor de pe facebook, le-am transmis live... nu cred ca a rezistat vreunul pana la final... Dupa acestea am cutreierat strazile, am mancat cea mai buna paella, Paella Valenciana, bucatele de sunca Jamon Serrano si Jamon Iberico servite pe „jamonero” (suport ce are rolul de a tine jamonul nemiscat in timpul operatiunii), churros lungi, subtiri, grosi, inodati, in forma de covrig, de opt, insotiti de ciocolata, cafe latte sau champurrado.

Seara m-a doborat oboseala si m-am culcat in jur de ora 23, pentru ca sa ma trezeasca un rapait puternic la 01. Am crezut iar ca-i cutremur si uitandu-ma pe geam, am vazut o imagine incredibila, un ecran de focuri de artificii in albia secata a raului, ce cresteau gradat in spectacularitate. Incredibil, aceasta rapaiala a durat 20 de minute. Am adormit greu datorita emotiilor ce ma incercau si faptului ca langa hotel petrecaretii din zona amenajau o ninots, dar nu oricum, ci langa un cort imens unde se dansa si bea... pana dimineata. Era tare frumos... dar nu mai puteam.

Eram nauca de atata nesomn, ma tinea in picioare numai gandul ca voi vedea "La Nit del Foc". Ziua m-am inghesuit pe strazi ca sa pot ajunge sa vad ceremonia religioasa inchinata Fecioarei Maria. Imi tot repetam ca mai am un pic si plec in Benidorm si acolo... voi dormi=))

"Fallas" de cartier si apoi la cea ma grandioasa din Plaza Ayuntamiento urmata de focul grandios de artificii. Eram deja pregatita din zilele anterioare, dar ceea ce a urmat mi-a depasit si imaginatia, solul mi se agita sub picioare, capul mi se rotea incontrolabil, respiram parca taciuni, adrenalina imi era la cote maxime.

Chiar dacă este renumită internațional pentru nopțile albe, spectacolele de artificii, păpuși gigantice, petreceri stradale și zgomot pe tot parcursul celor două săptămâni, Las Fallas sunt, de fapt, o ofranda florală adusă Fecioarei Maria, Expoziția Del Ninot unde se pot vedea toate păpușile gigantice care au fost salvate de imensul foc de la sfărșitul sărbătorii.

De asemenea, este si sarbatoarea muzicantilor care strabat strazile in fiecare dimineata la ora 7 pentru a da desteptarea locuitorilor, caci doar somnul nu isi are locul in aceste zile de sarbatoare.

Administratia locala, diferite asociatii, firme, scoli, alte institutii sunt acaparate de realizarea monumentelor satirice care constituie esenta festivalului. Exista deja specializarea in profesia Fallas Artisti. In scoli, fenomenul e disciplina de studiu. Monumentele, compozitii satirice care ating si inaltimea de 33 de metri, au ca tinta satirica personaje politice spaniole sau europene. Zamislite din gips-carton, poliuretan sau polistiren expandat, acestea sunt instalate, vreme de aproape doua saptamani, cu macaralele, nu doar in centrul orasului, ci in toate cartierele.

Pe timpul inaltarii acestor monumente gigant, mai ales la ceas de seara, ore intregi, spaniolii asista la spectacolul zamislirii, incercand sa ghiceasca tema satirica. Unii isi aduc si scaunele pe care stau sa priveasca. Din cand in cand, multimea care asista, intuind cate ceva, exclama, aplauda. Cateva sute de strazi sunt ornate de vis. Seara, noaptea, mii de oameni trec, petrec pe sub adevarate tuneluri zamislite din lumina, culoare si motive folclorice specifice. Valencia devine acum un veritabil paradis estetic.

In jurul orei 13, toti vor sa ajunga in centrul istoric, Plaza del Ayuntamiento, unde, pret de aproape zece minute, spectacolul pirotehnic este de nedescris. Alearga spre zona copiii si adolescentii, tinerii, batrânii, oamenii pe care-i crezi robii tratatelor savante, preotii, politicienii. In Plaza del Ayuntamiento, devenita un magnet misterios, unele balcoane ale cladirilor istorice sunt inchiriate. In strada, pe o lungime de peste doi kilometri, cel putin, inghesuiala este maxima. Unii prunci dorm de-a dreptul pe caldarâm. La ora 14, se aude, parca, vocea putin mofturoasa a unui zeu care s-a sculat nitel indispus. E ca o dojana sonora, ca un avertisment. Apoi, zeul incepe a mârai, a arunca pe nari flacari si zgomote din ce in ce mai mari. Peste vreo patru minute simti ca se apropie Apocalipsa, in minutul al saselea esti prizonierul Apocalipsei. Toata fiinta ti se cutremura. Supararea estetica a Zeului te scurtcircuiteaza. Centrul orasului devine infernul zgomotului si al efectelor pirotehnice aruncate spre cer. Multimea scurtcircuitata exulta. Cardiacii, femeile insarcinate, cei slabi cu firea nu sunt sfatuiti sa participle la spectacol. Dupa zece minute, in Plaza del Ayuntamiento fumul este atât de gros si negru, ca nu se mai vede nimic. Atunci când furia Zeului nevazut inceteaza, multimea se retrage aplaudând in delir. Exista un concurs nu doar intre cei care zamislesc monumentele Las Fallas, ci si intre firmele pirotehniste. Ambulantele, pompierii, politistii, jandarmii, elicopterele care roiesc mereu, sunt in stare de alerta maxima. Singura regula de circulatie pe bulevarde, vreo ora si jumatate, este aceea ca nu exista nicio regula. Politistii privesc peste tot cu o neputinta resemnata. Restaurantele, cofetariile, barurile sunt luate cu asalt. Se bea sangria, cerveza, se manânca paella. Preturile explodeaza. O pizza ajunge la 14 euro. Spre seara/noapte, strazile, asediate de tot felul de ambalaje alcoolice, au aspect mioritic.

In noaptea de 19 martie, cele mai multe dintre monumentele Fallas sunt arse in timpul cunoscutului ritual “La nit del foc”. Bucuria flacarilor, nebunia (“Parada focului”) este maxima. Critic, sarcatisc, ironic, spiritul exulta. Delirul nu poate fi explicat decât de un spaniol. Atunci, Valencia, locuita de 800 000 de cetateni, are 3 milioane de participanti la spectacol. Aici este cel mai frumos, mai aplaudat, mai dorit iad de pe Pamânt. Un iad in care sunt aruncate in foc, estetic si satiric, toate metehnele politicii europene, mai ales. Monumentele Fallas, sunt arse la miezul noptii, in timpul ritualului amintit.

Valencia te asediaza oportunitatile culturale, istorice. Ca peste tot in Spania, la fiecare pas se intâmpla ceva important, semnificativ. Orice amanunt istoric este transformat de spanioli intr-un eveniment. Stiu atât de bine sa-si promoveze istoria, traditiile, incât pâna si o cofetarie sau un restaurant pot fi pentru un ghid repere turistice, fara a-l putea acuza de patriotism desuet. Catedralele sunt superbe. Cladirile unor institutii publice, precum cea a primariei, sunt simultan, monumente arhitecturale si veritabile muzee. Parcurile, locurile de joaca respira uman. Daca pleci din Valencia dupa ce-ai vazut doar Orasul Artelor si Stiintelor si câteva catedrale si muzee, nu-ti ramâne decât sa te dai cu binisorul pe lânga destin ca sa mai poti reveni, caci te asteapta multe provocari pentru spirit…

Si ar trebui sa revii aici pentru a asculta in tumultul civilizat al strazii glasul cel mare a lui Don Quijote care-i spune sublim lui Sancho Panza: ,,Libertatea, Sancho, este unul din darurile cele mai de pret pe care cerul l-a daruit oamenilor: cu ea nu pot fi asemuite nici bogatiile pe care le ascund pamântul şi marea; pentru ea, ca si pentru cinste, poti si trebuie sa-ti dai si viata; iar pierderea ei este cel mai mare rau ce ti se poate intâmpla”.

Mi-a placut mult stirea despre un tribunal

"Tribunalul De Las Aguas e la Vega din Valencia este cea mai veche instituție de justiție existentă în Europa. În traducere, înseamnă Tribunalul Apelor din Vega care se ocupă cu rezolvarea problemelor apelor în zona Valencia.

Această organizație moștenită de către cetățenii Valenciei este datată din timpul conducătorului Al-Andaluz și foarte probabil din vremea Califatului de Cordoba, perfecționându-se încă din timpul cuceririi Regatului Valencian de către regele don Jaime, acum mai bine de 800 de ani.

În fiecare zi de joi, făcându-se excepție în zilele de sărbătoare, se reunesc, la ora 12 fix, în Plaza de la Virgen din Valencia, ca să discute diverse subiecte, însă cel mai important fiind distribuția apei. Ora 12 este aleasă pentru că atunci bat clopotele catedralei, la Poarta Apostolilor de la Catedrala din Valencia, în fața căruia se întocmește formal tribunalul.

Acest model de justiție a rezistat tuturor cuceririlor și luptelor care s-au dat între porțile Valenciei, iar în prezent se numără printre valorile UNESCO. "

Va doresc vacante frumoase, cu trairi deosebite!

Va rog sa-mi postati https://www.youtube.com/watch?v=w0vYo3G6RfU, multumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de balasa violeta in 16.06.2016 14:49:51

Validat / Publicat: 16.06.16 20:07:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Barcelona, Costa Brava, Costa Blanca, Madrid, Toledo, Segovia, Aranjuez, Chichion, Ibiza, Mallorca
VIZUALIZĂRI: 3672


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  71050 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de balasa violeta? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[16.06.16 15:10:57]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[16.06.16 20:46:11]
» mesaj pers

   @balasa violeta - Eşti o norocoasă că ai fost la Valencia în perioada Las Fallas.

   Eu în schimb am asistat la o "şedinţă" a Tribunalului Apelor într-o zi de joi la amiază, în faţa catedralei

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[16.06.16 20:58:18]
» mesaj pers

   @Carmen Ion - adevarat... mi-ar fi placut sa prind si sedinta tribunalului...

   Mi-am propus sa revin in acest frumos oras.

   Multumesc! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[16.06.16 21:23:22]
» mesaj pers

   @balasa violeta:

In jurul orei 13, toti vor sa ajunga in centrul istoric, Plaza del Ayuntamiento, unde, pret de aproape zece minute, spectacolul pirotehnic este de nedescris.

   Ai stat prea mult în Spania și te-ai cam "spaniolit". Spune-i frate pe românește Piața Primăriei să priceapă tot omul.

   Și eu am aterizat la Valencia intr-o zi de 19 martie, dar în 2011 în ultima și cea mai importantă zi a Festivalului, dar am urmărit spectacolul la televizor, Valencia vizitand-o abia doua trei zile mai târziu.

   Manifestări asemănătoare, dar la o scară mult redusă au loc și în celelalte orașe din Comunitatea Valenciana, unde păpușile erau mai mici, dar erau petarde fără număr.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- balasa violeta
[16.06.16 21:31:16]
» mesaj pers

   @nicole33 - ce-mi place, asa am sa fac!

   Dupa ce am retinut 3 piete... hi, hi am scapat... daca te uiti la poze si vezi ce-am scris... :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[16.06.16 21:48:36]
» mesaj pers

   @balasa violeta:

   Nu mă uitasem și la poze până nu mi-ai atras tu atenția. De ce? De ciudă, bineînțeles.

   Apropos de Apocalipsa menționată în titlu, acum mi-am amintit că în ziua respectivă și la o sută de kilometri de Valencia era totul închis cu ocazia sărbătorii. Nu înțelegeam ce se întâmplă, nu aveai de unde cumpăra o sticla de apă sau de suc, un covrig, o gogoașă, nimic, parca eram în the Day After. Târziu am avut inspirația de a intra intr-o benzinarie să-mi cumpăr cele necesare, mai puțin carburant ca eram pietoana.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adri-nico
[17.06.16 14:52:48]
» mesaj pers

   Draga mea, un asemenea spectacol am apucat si eu la Alicante. Strazi inchise, restaurante si terase plasate pe mijlocul drumului, pentru un astfel de festival care s-a terminat a doua zi dupa ce am plecat eu.

   Ma bucur ca nu am apucat focurile deoarece statuile si papusoaiele alea mari erau atit de frumoase si mi se parea o rautate sa le dai foc. Cit despre petarde, cu o seara inainte mi-a fost teama sa nu surzesc. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[17.06.16 16:51:22]
» mesaj pers

   Minunat, m-am distrat pe cinste citind articolul dar si ecourile.

   Felicitari (mai putin pentru pozele cu dulciuri pentru care te-as sanctiona :)), votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[20.06.16 20:35:35]
» mesaj pers

   @mishu - multumesc pentru cuvintele frumoase!

   O vara minunata cu amintiri pretioase si cu cat mai multe iesiri! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai Andrei
[30.03.17 04:43:01]
» mesaj pers

   @balasa violeta: Nu stiu ce pregatire ai, am dat din intamplare peste acest comentariu, dar am ramas sincer foarte impresionat de nivelul extrem de inalt, extrem de bine informat, organizat si argumentat al prezentarii... Pt ca da, este un articol jurnalistic in toata puterea cuvantului, redactat si prezentat ireprosabil, cu atata profesionalism, un articol care poate sta dovada ca poti fi, esti cu siguranta mai mult decat un jurnalist de specialitate, daca se poate spune asa... Multumim mult, foarte instructiv, demn de toata stima si aprecierea oricarui coleg AFA... Mi-a facut mare placere... Felicitari sincere si... ma plec pana la pamant...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[02.12.17 15:26:03]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Festivalul ''Las Fallas'', VALENCIA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[57] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2016] I-am admirat, erau simpatici! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748988">Şterge vot</a></div><span id="v9748988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2016] I-am admirat, erau simpatici!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2016] Tarziu in noapte aparea linistea pe strazi! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748989">Şterge vot</a></div><span id="v9748989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2016] Tarziu in noapte aparea linistea pe strazi!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748990">Şterge vot</a></div><span id="v9748990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2016] In centrul istoric erau cladiri vechi, superbe... oriunde te uitai! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748991">Şterge vot</a></div><span id="v9748991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2016] In centrul istoric erau cladiri vechi, superbe... oriunde te uitai!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2016] O arhitectura minunata! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748992">Şterge vot</a></div><span id="v9748992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2016] O arhitectura minunata!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748993">Şterge vot</a></div><span id="v9748993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2016] Mercato Central, minunat si-n exterior si-n interior! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748994">Şterge vot</a></div><span id="v9748994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2016] Mercato Central, minunat si-n exterior si-n interior!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2016] In catedrala mi-am regasit linistea! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748995">Şterge vot</a></div><span id="v9748995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2016] In catedrala mi-am regasit linistea!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2016] si tot admirand, deodata a inceput orga sa cante... ce poate fi mai frumos! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748996">Şterge vot</a></div><span id="v9748996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2016] si tot admirand, deodata a inceput orga sa cante... ce poate fi mai frumos!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2016] frumos si inaltator! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748997">Şterge vot</a></div><span id="v9748997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2016] frumos si inaltator!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2016] frumuseti... -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748998">Şterge vot</a></div><span id="v9748998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2016] frumuseti...
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [MAR-2016] frumuseti... -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av748999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv748999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=748999">Şterge vot</a></div><span id="v9748999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(748999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f748999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e748999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2016] frumuseti...
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAR-2016] imi auzeam respiratia... -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749000">Şterge vot</a></div><span id="v9749000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2016] imi auzeam respiratia...
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749001">Şterge vot</a></div><span id="v9749001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2016] Mercato Central -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749002">Şterge vot</a></div><span id="v9749002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2016] Mercato Central
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749003">Şterge vot</a></div><span id="v9749003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2016] in fiecare dimineata incercam sa vad cat s-a construit noaptea la papusi! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749004">Şterge vot</a></div><span id="v9749004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2016] in fiecare dimineata incercam sa vad cat s-a construit noaptea la papusi!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749005">Şterge vot</a></div><span id="v9749005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2016] O papusa in fata hostelului unde am stat! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749006">Şterge vot</a></div><span id="v9749006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2016] O papusa in fata hostelului unde am stat!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2016] Bunatati pentru toate gusturile! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749007">Şterge vot</a></div><span id="v9749007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2016] Bunatati pentru toate gusturile!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2016] delicateturi! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749008">Şterge vot</a></div><span id="v9749008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2016] delicateturi!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2016] torturi! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749009">Şterge vot</a></div><span id="v9749009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2016] torturi!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2016] bunatati! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749010">Şterge vot</a></div><span id="v9749010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2016] bunatati!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749011">Şterge vot</a></div><span id="v9749011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2016] La ora 14 a inceput 'La Mascleta', expozii pirotehnice in tot orasul, cea mai mare fiind in piata centrala, Plaza Ayuntamiento. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749013">Şterge vot</a></div><span id="v9749013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2016] La ora 14 a inceput "La Mascleta", expozii pirotehnice in tot orasul, cea mai mare fiind in piata centrala, Plaza Ayuntamiento.
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2016] fiecare cartier incerca sa te surprinda... -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749014">Şterge vot</a></div><span id="v9749014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2016] fiecare cartier incerca sa te surprinda...
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749015">Şterge vot</a></div><span id="v9749015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 16.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749016">Şterge vot</a></div><span id="v9749016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2016] Strazi si cladiri vechi cu o arhitectura deosebita!
foto balasa violeta [16.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[57] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12168097496 sec