69135 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Nessebar

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.06.2016
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un oraş seducător, Nessebar


Urmare de aici

Mi s-a întâmplat de multe ori să încerc postarea unor impresii despre un anume obiectiv turistic, dar am renunţat, având în vedere numărul mare de reviewuri foarte bune apărute înaintea mea. Între timp mi s-a mai schimbat optica, chiar dacă, după un excelent articol despre Thassos, un coleg s-a exprimat: (vezi ecou). Între timp colegul a trecut peste propriul ecou şi a scris şi el un review... tot despre Thassos ( vezi impresii). :)

Lucrul ăsta m-a încurajat şi, pentru că mi-a plăcut tare mult în oraşul muzeu Nessebar, am să descriu cum pot şi eu ce am văzut şi ce am am simţit în cele câteva ore pe care le-am petrecut aici. În fond Am Fost Acolo şi ca user al celui mai iubit site turistic din România trebuie să postez impresiile despre locurile vizitate.

Ideea unei vizite în Nessebar mi-a venit încă de acum 4 ani, ca urmare a citirii unor reviewuri apărute pe site-ul AFA. Ba chiar îmi rezervasem în 2013 un minisejur aici, dar la rugămintea unui prieten l-am anulat şi am făcut o altă rezervare la Nisipurile de Aur. Cum la sfârşitul lunii mai am avut un minisejur în Duni ( vezi impresii, am profitat de ocazie şi în una din zile am făcut o vizită de câteva ore în Nessebar. Drumul a fost destul de bun, asfalt impecabil, dar a fost parcurs mai încet ca urmare a restricţiilor de viteză impuse în localităţile de pe malul mării.

Primul contact cu Nessebarul a fost odată cu intrarea în oraşul nou şi prima impresie a fost că, deşi nu era sezon plin, era destul de aglomerat. Pentru că ţinta noastră era oraşul vechi (sau ce a mai rămas din fosta fortăreaţă antică) nu am oprit în partea modernă a Nessebarului, am traversat istmul care leagă oraşul nou de cel vechi şi ne-am orientat spre o parcare.

Intrarea pietonală în oraşul vechi se face prin poarta ruinelor antice ale zidurilor fortificate, printr-o poartă străjuită de două turnuri pentagonale. Cu maşina se poate intra prin stânga sau dreapta ruinelor, pe nişte străzi unde găsim locuri de parcare. Noi am luat-o prin dreapta, pe strada ce poartă numele papei Ioan al XX-III-lea, Angelo Roncalli. Aproape de Muzeul de Arheologie am găsit o parcare cu plată cu 3 leva pe oră. Din acest loc am luat la picior oraşul vechi înconjurându-i periferiile şi cercetând cât mai multe obiective turistice aflate în interior.

Chiar de pe strada Angelo Roncalli ne-am dat seama că Nessebarul este o minunăţie de oraş, cu un aer arhaic, case cu arhitectură bulgară veche, străzi înguste, pavate cu piatră de râu, ruine mai peste tot, biserici vechi de sute de ani, dar şi restaurante cu produse specifice pescăreşti sau tradiţionale.

După ce am parcurs această stradă printre magazine cu suveniruri şi restaurante cu temelia din piatră, odată ajunşi în capăt, am urcat treptele spre biserica nesfinţită Sfântul Ioan Aliturghetos, o ruină cu ziduri din cărămidă roşie şi o arhitectură aparte pentru un lăcaş de cult. De aici se deschide o panoramă deosebit de frumoasă asupra Mării Negre.

În apropiere, undeva în stânga şi mai în interiorul micuţei peninsule, pe lângă strada Ivan Asen al II-lea, se află una din cele mai importante biserici din Nessebar, Biserica Sfântul Ştefan, construită între secolele XI şi XIII, cu fundaţie din piatră de râu şi faţadă din ceramică colorată în roşu deschis. A fost ridicată în cinstea Fecioarei Maria şi majoritatea picturilor murale (secolul XI) de pe pereţi o înfăţişează. Biserica este reşedinţă episcopală şi muzeu, preţul de intrare este de 6 leva.

Printre străduţe înguste cu case vechi şi cu flori la ferestre am ajuns la Biserica Sveti Spas, un lăcaş de cult mic, construit cu un singur naos în secolul XVII sub nivelul străzii. Este dedicată înălţării lui Hristos şi multe din picturile murale (1609) îl reprezintă pe acesta şi pe Fecioara Maria. Biserica a adăpostit mormântul prinţesei bizantine Marissa (Mathaissa) Cantacuzino.

Un pic mai sus, pe direcţia nord, se află Biserica Sfanta Paraschieva, construită în secolul XIII pe locul unui templu grecesc dedicat Afroditei, zeiţa frumuseţii şi a iubirii în stil arhitectonic bizantin. În jurul bisericii sunt panouri explicative şi unele poze cu starea lăcaşului din diferite perioade de timp. Faţada arătoasă are o serie de creneluri şi arcade din piatră şi cărămidă roşie. Am mai văzut ceva asemănător şi în oraşul Ohrid din Macedonia. Ca la toate bisericile din Nessebar intrarea se plăteşte (3 leva de persoană).

La o stradă de aici, în nord-vestul peninsulei, se află Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril construită în secolul XIII în stil bizantin. Are un singur naos în formă de cruce şi o faţadă împodobită cu arcade din piatră şi cărămidă. Partea de deasupra este ruinat, se văd urmele turnului clopotniţă care s-a deteriorat în timp. Biserica face parte din patrimoniul mondial Unesco.

Pe strada Mitropolitska se află Biserica baptistă St. John , una din cele mai bine conservate lăcaşe de cult din Nessebar. Este o construcţie simplă din piatră de râu şi cărămidă brută neşlefuită, fără pronaos şi cu puţine picturi la interior. Pe mijloc are o turlă nu tocmai înaltă, cu mici arcade din cărămidă, iar pe faţă două arce de boltă în formă de cilindru.

Într-un mic părculeţ situat între străzile Mitropolitska şi Mesembria (numele antic al oraşului Nessebar), aproape de intrarea pietonală în staţiune, se află cea mai vizitată şi cea mai cunoscută biserică din Nessebar, Biserica Hristos Pantocrator. În prezent biserica adăposteşte şi un mic muzeu de artă.

Dacă lăsăm la o parte turnul clopotniţă, care s-a dărâmat :( şi se mai vede un pic baza, putem spune că şi această biserică s-a conservat la fel de bine ca cea baptistă, chiar dacă are ovechime de aproximativ 1600 de ani. Este o biserică mai mare cu o faţadă arătoasă, bogat împodobită cu arcade din ceramică şlefuită de culoare roşie. La vizita acestei biserici am prins un grup cu un ghid de limbă engleză şi am putut afla mai multe date istorice decât de pe succintele informaţii aflate pe un panou.

După vizitarea acestui ultim obiectiv am coborât spre poarta de intrare şi la capătul străzii Mesembria am băut câte un cappuccino la o terasă amenajată direct în stradă.

Cam atât am vizitat în această mică peninsulă a oraşului Nessebar, probabil că mi-au scăpat multe alte obiective şi cred că cea mai bună soluţie de a face o vizită reuşită aici este să-ţi iei o zi sau două de cazare, chiar şi în oraşul nou.

Vacanţe cât mai frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 10.06.2016 15:43:28

Validat / Publicat: 10.06.16 17:01:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 3200


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  71500 PMA (din 57 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[10.06.16 18:11:30]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Am vizitat Nessebar de 3-4 ori si m-a vrajit pentru totdeauna! Oricand m-as mai intoarce acolo. Chiar ma gandesc sa ne cazam "o zi sau doua", dar nu in orasul nou, ci chiar in cel vechi, asa, pentru atmosfera! Primavara devreme sau toamna tarziu, cand n-ar fi foarte aglomerat si am putea strabate in voie stradutele pietruite, am putea sa ne bucuram pe indelete de concertul valurilor ce se sparg in faleza inalta...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 3 voturi)]
- elviramvio
[10.06.16 18:38:42]
» mesaj pers

   @traian. leuca -

    Eu stiam ca nu ai voie cu masina personala in orasul vechi decat daca ai cazare acolo dar se mai schimba si ei dupa turisti. Daca este foarte aglomerat e preferabil sa lasi masina in parcare in orasul nou, altfel poti fi fericitul castigator al unei teleportari auto.

   Exista un bilet combinat de 20 leva/pers care permite vizitarea a doua muzee si cinci biserici, toate in orasul vechi, avantajos daca compari cu suma tarifelor celor 7 obiective. Programul de vizitare este generos, pana seara, cu o pauza de 30 minute, cred ca la ora 14 - 14,30.

   Vacante frumoase in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[10.06.16 19:07:22]
» mesaj pers

   @crismis, @ elviramvio- Şi pe mine m-a încântat acest oraş şi chiar mă gândesc să petrec un weekend aici într-o perioadă când nu este prea aglomerat.

   Din articolele pe care le-am citit pe AFA (perioada 2011-2016) reiese că ai voie cu maşina în oraşul vechi. Pentru asta sunt amenajate cele câteva parcări cu plată.

   Este posibil ca în sezon, când este foarte aglomerat, să existe anumite restricţii de intrare în aceste parcări.

   Poate ne lămureşte vreun coleg care a fost cazat în Nessebar într-o perioadă de maximă aglomeraţie.

   Vă mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- micutzu
[10.06.16 20:16:00]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Frumos reviewul dvs despre acest frumos obiectiv turistic intrat in patrimoniul UNESCO. Am petrecut cateva vacante in Sunny Beach asa ca am vizitat orasul antic Nessebar de mai multe ori, asta in plin sezon estival, am avut parte de foarte multe spectacole traditional bulgaresti in aer liber, cu alte cuvinte o destinatie in care te intorci oricand cu placere. Ce ma frapat cel mai mult au fost fotografiile unor oameni recent decedati care se gaseau pe foarte multe din usile de la intrare ale caselor. In rest toate bune si frumoase in anticul oras Nessbar si un usor parfum de trandafiri. Stima

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[10.06.16 21:21:26]
» mesaj pers

   @micutzu - Mulţumesc pentru vizită li apreciere!

Ce ma frapat cel mai mult au fost fotografiile unor oameni recent decedati care se gaseau pe foarte multe din usile de la intrare ale caselor.
Se pare că această tradiţie este specifică vecinilor noştri de la Dunăre. Am întâlnit aceste fotografii în toate localităţile unde m-am cazat pe teritoriul Bulgariei (V. Târnovo, Arbanasi, Tryavna, Blagoevgrad, Ruse, Haskovo, Harmanli, Balcic).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[10.06.16 21:40:46]
» mesaj pers

   O incursiune minunata intr-un oras fermecator. Felicitari, votat cu foarte mare placere, inca nu am ajuns pe acolo dar citind acest articol incepe sa ma tenteze. Iar pozele sunt minunate, astfel incat stai si te gandesti unde sunt facute oare. Felicitari inca o data.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[10.06.16 21:52:46]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Mă bucur că ați fost să vizitați acest minunat orășel bulgăresc, plin de vestigii ale vechii așezări antice Mesembria. Timpul a „mușcat” din multe monumente, ca și Marea Neagră care și-a luat prada.

   Biserica „Sf. Ștefan” m-a impresionat, mai ales pictura; curtea e frumos amenajată. Plimbările pe străzile pietruite, pe alei înguste, printre modele de arhitectură originală ale caselor bulgărești - o încântare. Am trait această experiență și aș vrea să o repet, o jumătate de zi nefiind de ajuns niciodată.

   În ceea ce privește portretele de pe porți/garduri - asemenea manifestări se întâlnesc și în satele din sudul României.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[11.06.16 07:39:02]
» mesaj pers

   Am fost de doua ori in Nessebar si mi-am dau seama ca si bulgarii sunt inaintea noastra la turism.

   Si uite asa n-am mai ajuns pe la Mamaia de zece ani.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[11.06.16 13:45:21]
» mesaj pers

   @mishu - Aveţi la dispoziție tot timpul din lume pentru a vizita oraşul-muzeu Nessebar. Şi nici nu este prea departe de Bucureşti.

   @tata123 - Şi eu aş vrea să repet o vizită în acest oraş antic, eventual în septembrie. Nu ştiam că şi în sudul României există acea tradiţie cu pozele decedaţilor afişate la porţi.

   @Radu Tudoran - Din păcate aveţi dreptate în ceea ce priveşte calitatea slabă a serviciilor turistice de la noi, dacă este să le comparăm cu cele din Bulgaria.

   ...

   Vă mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2016] Poarta de intrare şi ruinele zidurilor fortificate din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747325">Şterge vot</a></div><span id="v9747325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2016] Poarta de intrare şi ruinele zidurilor fortificate din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2016] Poarta de intrare în oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747326">Şterge vot</a></div><span id="v9747326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2016] Poarta de intrare în oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2016] Portul oraşului Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747327">Şterge vot</a></div><span id="v9747327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2016] Portul oraşului Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2016] Faleză în nordul oraşului Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747328">Şterge vot</a></div><span id="v9747328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2016] Faleză în nordul oraşului Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2016] Clădirea unui restaurant pe strada Angelo Roncalli din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747329">Şterge vot</a></div><span id="v9747329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2016] Clădirea unui restaurant pe strada Angelo Roncalli din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2016] Biserica Sf. Ştefan din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747330">Şterge vot</a></div><span id="v9747330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2016] Biserica Sf. Ştefan din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2016] Biserica Sf. Ştefan din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747331">Şterge vot</a></div><span id="v9747331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2016] Biserica Sf. Ştefan din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2016] Casă veche din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747332">Şterge vot</a></div><span id="v9747332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2016] Casă veche din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2016] Stradă cu pavaj din piatră în oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747333">Şterge vot</a></div><span id="v9747333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2016] Stradă cu pavaj din piatră în oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2016] Stradă cu pavaj din piatră în oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747334">Şterge vot</a></div><span id="v9747334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2016] Stradă cu pavaj din piatră în oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2016] Biserica Sveti Spas din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747335">Şterge vot</a></div><span id="v9747335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2016] Biserica Sveti Spas din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2016] Biserica Sf. Paraschieva din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747336">Şterge vot</a></div><span id="v9747336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2016] Biserica Sf. Paraschieva din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2016] Biserica Sf. Paraschieva din oraşul Nessebar, Bulgaria în anul 1960 (poză făcută de pe un panou informativ). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747337">Şterge vot</a></div><span id="v9747337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2016] Biserica Sf. Paraschieva din oraşul Nessebar, Bulgaria în anul 1960 (poză făcută de pe un panou informativ).
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2016] Stradă îngustă din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747338">Şterge vot</a></div><span id="v9747338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2016] Stradă îngustă din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2016] Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747339">Şterge vot</a></div><span id="v9747339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2016] Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2016] Biserica baptistă St. John din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747340">Şterge vot</a></div><span id="v9747340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2016] Biserica baptistă St. John din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2016] Biserica baptistă St, John din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747341">Şterge vot</a></div><span id="v9747341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2016] Biserica baptistă St, John din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2016] Biserica Hristos Pantocrator din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747342">Şterge vot</a></div><span id="v9747342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2016] Biserica Hristos Pantocrator din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2016] În parcarea de pe latura vestică a oraşului Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747343">Şterge vot</a></div><span id="v9747343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2016] În parcarea de pe latura vestică a oraşului Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2016] Casă cu arhitectură veche bulgărească din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747344">Şterge vot</a></div><span id="v9747344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2016] Casă cu arhitectură veche bulgărească din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2016] Faţada bisericii ortodoxe din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747345">Şterge vot</a></div><span id="v9747345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2016] Faţada bisericii ortodoxe din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2016] Ruine din oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747346">Şterge vot</a></div><span id="v9747346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2016] Ruine din oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2016] Dovada că Am Fost Acolo în oraşul Nessebar, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747347">Şterge vot</a></div><span id="v9747347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2016] Dovada că Am Fost Acolo în oraşul Nessebar, Bulgaria.
foto traian.leuca [10.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2016] -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747348">Şterge vot</a></div><span id="v9747348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2016]
foto traian.leuca [10.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12787103653 sec