69125 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Murano & Burano

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.06.2016
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Murano, Burano, Torcello - o altă față a lagunei


  Murano, Burano, Torcello - o altă față a lagunei

  O vizită la Veneția nu este completă fără o excursie în insule. Bineînțeles Şefa voia să ajungă la Murano şi să cumpere ceva din sticlă, eu doream să văd Burano cu căsuțele ei colorate, dar surpriza plăcută ne-a fost făcută de cea de-a trei insulă, Torcello, despre care nu ştiam prea multe.

  Am rezervat două locuri şi dimineața ne-am prezentat cuminți la ponton pentru îmbarcare. Am fost puțin dezamăgit, căci nava se preta mai mult pentru transport de navetişti, în nici un caz de turişti. Ca să explic, era un vas care avea scaunele undeva jos sub nivelul punții, iar hublourile sus, astfel că dacă vroiai să vezi ceva trebuia să te ridici în picioare, iar de fotografiat nu se punea problema, geamurile nefiind chiar atât de clare. M-am împăcat cu situația şi m-am pregătit sufleteşte pentru făcut genuflexiuni.

  Excursia a pornit cu mult entuziasm din partea noastră a turiştilor, unii chiar având în exces. Mai precis în spatele nostru era o familie numeroasă, ceva vorbitori de limbă engleză, care abuzau de limba lui Shakespeare şi la nivel de volum şi de număr de cuvinte. Într-un sfârşit, văzând că fac o concurență neloială ghidei, vorbind şi tata şi mama în acelaşi timp, mi-am luat inima în dinți şi i-am întrebat dacă pot vorbi cumva mai tare. Câteva secunde au rămas blocați, după care m-au întrebat "mai tare? ". În cele din urmă cred că au înțeles ce voiam să spun şi au continuat să converseze în şoaptă. Ghida şi-a început cuvântarea în italiană, a continuat în engleză, germană şi olandeză, acompaniată de bâzâitul motoarelor. Ne-a povestit câteva cuvinte despre fiecare insulă şi programul excursiei, adică timpul alocat fiecăreia.

  După doar o serie de genuflexiuni am ajuns şi la Murano. În arhivele venețiene s-a găsit dovada că la Murano se face sticlă încă din anul 982, dar dezvoltarea industrială a venit după anul 1291. În acel an meşterii sticlari au trebuit să părăsească Veneția şi să se mute la Murano pe considerente de siguranță, răspândirea focului fiind o sperietoare la fel de mare ca şi ciuma. Serenissima republică a avut însă grijă ca meşteşugul să rămână pe cât posibil în stăpânirea ei şi a interzis emigrarea lucrătorilor în sticlă, sub amenințarea confiscării averii. Din fericire țara noastră nu a impus astfel de legi după 1990. Sticla făcută manual se vinde foarte bine şi astăzi, iar artizanii din Murano nu duc lipsă de clienți. Cum văzusem procesul de producție la Karlovy-Vary cu un an înainte, am petrecut mai puțin timp în preajma cuptorului şi a domnilor care suflau de zor ca să faca baloane din sticlă şi am trecut la magazinul atelierului. Prețurile erau pentru toate buzunarele, şi pentru milionari şi pentru miliardari. Desigur şi calitatea era ridicată, designul fiind la înălțime. Domnul care se ocupa de clienți a fost bucuros că suntem din România, ne-a mărturisit că are soția din Timişoara şi ştie puțin româneşte. Probabil având experiență în domeniu a citit cam câți bani avem prin buzunare şi ne-a arătat şi produse mai simple şi mai accesibile din punct de vedere financiar unor salariați obişnuiți. Şefa a fost tare entuziasmată de o farfurie pătrățoasă, cu o multitudine de culori, ceva gen "adunarea generală", dar în care auriul şi negrul făceau legea. Cum şi mie mi-a plăcut, amabilul domn a tăiat zece euro din prețul afişat şi cardul s-a simțit mult mai uşurat. Am vrut să mergem şi la Ponte Longo, singurul pod de pe insulă, un pod din fier din 1866, dar am fost sfătuiți să renunțăm, să nu pierdem excursia pentru un pod doar de palmares.

  Am continuat drumul cu vaporetto-ul nostru pe o "şosea" delimitată pe apă de piloni groşi din lemn, şi după alte genuflexiuni am acostat la Torcello, la un cheu modern şi bine întreținut. Cea care odată a fost regina şi capitala lagunei, cu o populație de câteva mii de locuitori, ne-a întâmpinat simplu, cu multă verdeață şi linişte. Am luat-o de-a lungul unui canal lung înspre centrul insulei. Am trecut şi pe la "Podul dracului", despre care se spune că ar fi fost construit într-o noapte. Nu mi s-a părut ceva deosebit, căci şi în "Povestea porcului" apare un pod peste noapte şi nu s-a făcut aşa de mult caz. Am văzut şi câteva case care păreau gata să cadă pe ele, dar cred că erau în starea aia de pe vremea lui Casanova, şi tot rezistau. Dar erau şi nişte vile cu restaurant şi bar şi spații verzi îngrijite, unde aş fi rămas vreo săptămână.

  În zona centrală a insulei se află catedrala Santa Maria Assunta, prima catedrală venețiană, fondată în sec. al VII-lea. Aspectul este de clădire vetustă, în ruină, dar cu degradarea oprită. Partea cea mai interesantă sunt mozaicurile bizantine, destul de bine conservate, totuşi după ce vizitasem bisericile Veneției nu mă mai puteau extazia. Am intrat şi la Muzeul insulei, dar nu poate fi considerată o vizită memorabilă. Prin curțile oamenilor sunt tot felul de statui vechi, mai mult sau mai puțin întregi, care în alte țări sau muzee ar sta la loc de cinste, dar aici sunt considerate poate banalități. În orice caz peisajul cu viță de vie şi ruine, urne, capiteluri, totul asortat cu multe floricele viu colorate este incredibil. Verdele vegetației şi albul pietrelor, şlefuite de mâna sau tălpile omului, crează aspectul unui tărâm uitat de timp. După două zile înghițit de atmosfera venețiană am simțit că am ieşit în mijlocul naturii, la iarbă verde. Ne-am îmbarcat din nou şi am pornit spre unul dintre cele mai pastelate locuri, Burano.

  Burano pare un oraş absolut normal, cu bărcile parcate regulamentar în fața casei, cu rufe la întins pe frânghii suspendate între două clădiri, cu biserica ridicându-se semeață parcă vrând să arate că-i deasupra muritorilor de rând. Cu greu găseşti cum să circuli pe străzi la adapost de soare sau ploaie, vegetația fiind doar în glastrele agățate la ferestre. Ineditul acestei localitați este celebra policromie a caselor care se perpetuează de zeci de ani. La un studiu mai amanunțit observ că în foarte multe locuri vopseaua pare destul de proaspată, ceea ce nu prea este obişnuit în Italia . Dar imobilele păstrează aceeaşi nuanță de vopsea de foarte multă vreme şi este absolut interzis s-o schimbe. Acest conservatorism a facilitat ca Burano să devină o destinație turistică foarte cunoscută.

  Celalalt simbol al oraşului, celebra dantelă este pe cale să dispară, căci tinerele fete nu mai au răbdarea şi dorința de a sta şi coase, modelul vecinei de peste mare, Penelopa, nefiind de luat în calcul. Şi astfel în Burano este greu să mai găseşti dantela originală "handmade", mărfurile mult mai ieftine "Made in China" inlocuindu-o fără nici o problemă.

  O excursie relaxantă în insulele alăturate Veneției este ceva ce nu trebuie să lipsescă din programul unui sejur in lagună. Este şi binevenită după atâta gotic şi baroc şi strălucire. Eu mi-am luat Şefa şi ne-am întors pe Riva degli Schiavoni. Urma să găsim o gondolă, că ce-i Veneția fără o plimbare cu gondola? Şi să nu uit să-i cumpăr Şefei mască, că mai sunt doar nouă luni până la carnaval şi ea n-are mască.

  Să aveți un drum frumos în față.

  ---
  Impresii încărcate de Radu Tudoran in 10.06.2016 10:16:39

  Validat / Publicat: 10.06.16 12:23:08


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 2967


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39350 PMA (din 43 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Radu Tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Maya_C
  [10.06.16 12:54:22]
  » mesaj pers

     @Radu Tudoran - nu i-ai luat tu şefei de acolo nişte bijuterii Antica Murrina?? ce să facă cu farfuriile? sticla de Murano e muult mai frumoasă când bagă acolo nişte foiţe de aur sau de argint şi o poţi afişa la gât, pe degete sau la încheietură.

     şi app de interdicţia artizanilor de a părăsi insula... li s-au dat în schimb nişte onoruri şi drepturi pe măsură. îşi puteau căsători fetele cu nobilii, ceea ce nu era puţin...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
  - Radu Tudoran
  [10.06.16 14:10:56]
  » mesaj pers

     @Maya_C: Nu-mi marise salariul asa ca aurul sau argintul au iesit din schema. Am venit sa vizitam, nu la shopping :)

     Deci tot au iesit in castig cu ceva mesterii. Buna si mezalianta.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [10.06.16 17:55:34]
  » mesaj pers

     @Radu Tudoran: Noi am vizitat Venetia la un sfarsit de ianuarie, acum cativa ani. Pentru insule, ne-am organizat singuri, adica am mers cu vaporetto, oricum ne luaseram un fel de abonament de 3 zile (daca nu ma insel, 20-25 euro de persoana). Ziua petrecuta in insule mi-a ramas in amintire ca una dintre cele mai frumoase din excursiile noastre! Impresia este intr-adevar coplesitoare! Daca ar fi sa fac un mic clasament, pentru mine pe locul 1 a fost Burano, apoi Torcello, apoi Murano.

     Torcello din fotografiile tale e si mai frumoasa decat o stiam, asa inverzita si smaltuita cu maci. Iar senzatia de intoarcere in timp razbate din fiecare imagine.

     Frumos! M-ai facut sa rememorez amintiri dragi! Mulțumesc! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
  - Radu Tudoran
  [11.06.16 07:17:59]
  » mesaj pers

     @crismis: Daca de la Murano nu asteptam nimic, iar de la Burano stiam ce sa astept, Torcello a fost o surpriza adevarata. Citisem despre ea dar ceea ce vezi la fata locului te copleseste. Si am avut noroc si de o zi insorita de primavara. Cu totul altceva decat la Florenta cand fugeam din muzeu in muzeu intre doua rafale ploaie. Chestie de noroc :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [07.11.17 23:25:55]
  » mesaj pers

     Într-adevăr Torcello este superioară celor două, Murano și Burano. După prima vizită la Ravenna, fiind așa încântată de arta mozaicurilor, mi-am pus în program Torcello. Necazul meu mare a fost interdicția de a fotografia. Peretele cu Judecata de Apoi este magnific și apreciez descrierea d-vs. Mulțumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Radu Tudoran
  [10.11.17 00:18:46]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Sa inteleg ca aprecierea este doar de complezenta? :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [10.11.17 14:34:31]
  » mesaj pers

     @Radu Tudoran: Mi-am dat doar cu părerea, la ceea ce am văzut la fața locului. Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [57] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2012] Torcello. Urme ale fostei glorii de altadata. In spate se vede muzeul local -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747133">Şterge vot</a></div><span id="v9747133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2012] Torcello. Urme ale fostei glorii de altadata. In spate se vede muzeul local
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2012] Muzeul din Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747134">Şterge vot</a></div><span id="v9747134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2012] Muzeul din Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2012] Torcello, taramul uitat de timp, dar nu de turisti -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747135">Şterge vot</a></div><span id="v9747135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2012] Torcello, taramul uitat de timp, dar nu de turisti
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2012] Murano. In spate se vede Ponte Longo, podul de fier -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747136">Şterge vot</a></div><span id="v9747136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2012] Murano. In spate se vede Ponte Longo, podul de fier
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2012] Burano. Imagine clasica a localitatii -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747138">Şterge vot</a></div><span id="v9747138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2012] Burano. Imagine clasica a localitatii
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2012] Burano. Cromatica stradala -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747139">Şterge vot</a></div><span id="v9747139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2012] Burano. Cromatica stradala
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2012] Murano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747140">Şterge vot</a></div><span id="v9747140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2012] Murano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P08 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747141">Şterge vot</a></div><span id="v9747141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [MAY-2012] Burano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747142">Şterge vot</a></div><span id="v9747142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2012] Burano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [MAY-2012] Burano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747143">Şterge vot</a></div><span id="v9747143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2012] Burano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747144">Şterge vot</a></div><span id="v9747144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747145">Şterge vot</a></div><span id="v9747145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [MAY-2012] Murano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747146">Şterge vot</a></div><span id="v9747146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2012] Murano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [MAY-2012] Burano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747147">Şterge vot</a></div><span id="v9747147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2012] Burano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [MAY-2012] Burano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747148">Şterge vot</a></div><span id="v9747148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2012] Burano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747149">Şterge vot</a></div><span id="v9747149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747150">Şterge vot</a></div><span id="v9747150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [MAY-2012] Torcello -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747151">Şterge vot</a></div><span id="v9747151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2012] Torcello
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [MAY-2012] Murano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747152">Şterge vot</a></div><span id="v9747152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2012] Murano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [MAY-2012] Torcello. Persoana fericita de pe pod este Sefa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747153">Şterge vot</a></div><span id="v9747153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2012] Torcello. Persoana fericita de pe pod este Sefa
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2012] Burano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av747154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv747154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=747154">Şterge vot</a></div><span id="v9747154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(747154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f747154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e747154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2012] Burano
  foto Radu Tudoran [10.06.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [57] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.117317914963 sec