69095 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Templul rupestru de la Şinca Veche

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.06.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mister, religie, promovare – Mănăstirea rupestră Șinca Veche


Urmare de aici

Enigme, tradiții ancestrale, loc de rugăciune (la Zalmoxis ori Dumnezeu), punct energetic primordial, portal de legătură cu alte lumi, urme ale civilizațiilor extraterestre – sunt variantele propuse de diverși cercetători (mai specializați ori de ocazie) pentru această așezare situată pe dealul Pleșu, lângă localitatea Șinca Veche. Legende care străbat timpul, superstiții populare, căutători de mistere, oameni de știință din diverse domenii, fanatici religioși ori simpli curioși vin din toate zările la Mănăstirea rupestră Șinca Veche. Ce descoperă ei aici? Ce „vrea” fiecare.

Oamenii sunt diferiți – fizic, spiritual sau intelectual – astfel încât unii pot „simți” energiile cosmice ce pătrund pe hornul central, iar alții nu le percep (chiar dacă se străduiesc). Credința (în „ceva”) este motorul care generează toate stările și percepțiile umane mobilizând toate resursele corpului uman spre îndeplinirea dorinței arzătoare (în orice domeniu: sănătate, școală, dragoste, noroc etc.).

Nu pot spune că am fost străbătut de o energie cosmică deosebită ori speriat de vreo „umbră” venită din altă dimensiune. Am simțit într-adevăr o stare de bine și încântare datorită amenajărilor superbe din zona grotei și schitului de măicuțe – credință și trudă. De asemenea, am fost impresionat de munca vechilor monahi la dăltuirea în gresie a așezării monahale de pe dealul Pleșu, de greutățile vieții pustnicești din pădure și de perseverența cu care au insistat să ridice un lăcaș de cult în acest loc. Probabil nu există ființă umană care să nu se minuneze de acest loc, care să nu admire lucrările de amenajare și curățenia existentă aici, care să nu stea în raza de lumină sosită pe acea fereastră rotundă ce face legătura cu cerul. Dacă prinzi și un moment fără alți vizitatori în preajmă ajungi să „simți” liniștea – orășenii, mai ales, nu sunt obișnuiți cu această liniște naturală (în care intră totuși un ciripit de pasăre, un foșnet de frunze sub adierea vântului, un susur de apă etc.)

Acces și parcare. Șinca Veche a devenit un loc cunoscut în România astfel că mulți știu să te îndrume spre așezarea rupestră și schitul de maici. Drumul național DN 73A este cel care facilitează legătura cu localitatea Șinca Veche: fie că vii dinspre Brașov – Râșnov – Zărnești, fie că sosești dinspre Sibiu – Șercaia. Accesul spre mănăstirea rupestră este bine semnalizat cu indicatoare și se face pe un drum ce se deschide lângă biserica „Buna Vestire”, căminul cultural al satului și postul de poliție. Pe vreo 250 de metri este stradă cu sens unic după care drumul se lățește puțin pentru a permite două benzi de circulație (atenție la întoarcere că trebuie să faceți stânga după intrarea în sat pe altă străduță cu sens unic – dacă mergeți înainte blocați accesul celor ce vin). Chiar mă mir cum jonglează șoferii autocarelor cu volanul pentru a se strecura pe străduțele înguste.

Un prim loc de parcare se află situat la circa 1 km de la intrarea pe această șosea – această zonă de parcare e situată la poalele dealului Pleșu, e pietruită și destul de mare. Dacă vă hotărâți să parcați aici să știți că veți vizita mai întâi mănăstirea rupestră, apoi veți urca spre schitul de măicuțe. Al doilea loc de parcare este amplasat pe creasta dealului, după ce se parcurg încă 2 km pe un drum bun care urcă în mici curbe de nivel – peisajul ce se desfășoară în fața ochilor de sus e superb! Aici parcarea principală e asfaltată și marcată; alături s-a mai amenajat o mică platformă pietruită pentru momentele de aglomerație maximă. Găsiți coșuri de gunoi (îmbrăcate în împletituri de nuiele) în parcare. Ambele parcări sunt gratuite.

Crâmpeie de istorie. Atestat documentar în secolul al XV-lea, satul Șinca Veche este unul din cele mai mari și bogate sate din Țara Făgărașului (satul Șinca Nouă apare prin roire abia pe la 1761-1765). Cercetări arheologice din 1976 au dovedit existența în apropierea mănăstirii rupestre a unei așezări dacice preromane. S-au descoperit mai multe locuințe, fragmente ceramice și o monedă romană de argint. În 1994 s-au mai efectuat sondaje arheologice în incinta grotelor care erau aproape astupate de aluviuni și depuneri de nisip colmatat. În 2005 se degajează manual întreagul complex și se poate aprecia dimensiunea corectă a ansamblului rupestru. S-a dovedit existența a două biserici precum și a unor camere locuite de călugări (în una din ele se păstrează vatra și un perete de cuptor). S-au mai descoperit: un ciob de „glajă” (care demonstrează existența unor ferestre de sticlă), urme carbonizate ale unei podele de lemn, policioare săpate în rocă. Turnul-clopotniță, înalt de circa 11 m, păstrează scobiturile unde intrau capetele grinzilor ce susțineau clopotele. Nu s-a descoperit nici un indiciu în ceea ce privește hramul celor două biserici săpate în gresie.

Atestare istorică. Cercetările arheologice din anul 2005 au adus la lumină diverse vase de ceramică (castroane, ulcioare, străchini, căni) de uz gospodăresc sau religios. Ele au fost realizate undeva în intervalul secolelor al XVII-XVIII-lea. O monedă de bronz datată 1800 a fost de asemenea descoperită în interiorul bisericilor rupestre. Primele mențiuni documentare apar la începutul secolului al XVIII-lea: existența unor preoți ortodocși (1733,1750), existența a două mănăstiri în zonă (conscripția oficială din 1748), apoi trei și chiar 5 mănăstiri în zonă (una din ele având biserică și chilii săpate în stâncă).

Cercetătorii au datat apariția și funcționarea mănăstirii de pe dealul Pleșu undeva între secolele XIV-XV și încetarea activității religioase la începutul secolului al XIX-lea (datorită degradării intense). Ipoteza se bazează pe descoperirile arheologice, dar mai ales pe analogiile cu alte monumente datate mai exact. Se bănuiește că „steaua lui David”, simbolul Yin și Yiang, chipul în profil al unui om sunt opera unor profanatori.

Vizita la mănăstirea rupestră și schit. După ce inițial oprisem în parcarea de jos am hotărât să urcăm cu autoturismul până în parcarea de sus – și bine am făcut, peisajele sunt încântătoare (se vede șoseaua spre Poiana Mărului) și nici nu erau mașini sus. Am depășit o poartă de lemn și în circa 50 m am ajuns la Schitul „Sfântul Nectarie” - Șinca Veche, cum este cunoscut lăcașul. De când pășim pe alee totul se schimbă: „frumosul” e la el acasă. Cărări pietruite ce șerpuiesc printre copaci, trepte de lemn, podețe de lemn, minunate garduri din împletituri de nuiele străjuiesc și maschează totul (alei, aghiazmatar, spații de aprins lumânări, coșuri de gunoi, toalete). Ansamblul de la Șinca Veche (mănăstirea rupestră și schitul de maici) se situează în topul fruntaș al celor mai îngrijite lăcașuri de cult vizitate de mine până acum.

Clădirea de lemn cu prispă, împodobită de bogate flori, găzduiește atât chiliile măicuțelor cât și paraclisul unde găsim racla cu moaștele „Sf. Nectarie”. În fața paraclisului, simplu și decorat cu bun gust la interior, se află cele trei clopote.

Pe o cărare pietruită începem coborârea spre mănăstirea rupestră. Dacă prindeți un moment de liniște, fără vizitatori gălăgioși, traseul e minunat. Cărarea are două trasee care ocolesc o zonă unde sunt mai mulți monoliți de stâncă. Un izvor ne potolește setea exact lângă așezarea rupestră – așezare religioasă acoperită cu un fel de acoperiș pentru protecție împotriva intemperiilor vremii. Un anunț ne informează că intrarea e liberă și se face pe propria răspundere, datorită posibilității desprinderii de pietre. Programul de acces este: 08.00 – 20.00 (vara) și 09.00 – 18.00 (iarna). Interiorul e slab luminat cu câteva becuri de culoare galbenă (care contribuie la aura de mister a grotei), pe jos se află nisip fin, lumina e puternică doar în zona turnului-clopotniță. Am avut noroc și am putut admira în voie bisericile rupestre, fără a fi deranjați de alți vizitatori (după ce am ieșit a sosit un autocar cu copii). Din păcate, nu există nici un panou cu informații ori mici tăblițe cu explicații astfel că te uiți năucit la camerele săpate în gresia nisipoasă și încerci să îți dai seama cum sunt poziționate cele două bisericuțe, unde au fost altarele, care sunt camerele în care au locuit călugării etc.

În apropierea grotei, dar și sus lângă schit, au fost construite două colibe din fibră de sticlă, acoperite cu gazon (un fel de căsuțe ale piticilor, parcă), unde se comercializează diverse obiecte religioase, icoane și cărți. Dacă sunteți interesați, sigur veți găsi aici ceva pe plac de cumpărat.

Concluzii. Fenomen sau nu, pelerinajul la schitul Șinca Veche și la „misterioasa” grotă cu două altare a căpătat amploare în ultimii ani. Cert este faptul că locul beneficiază de o așezare pitorească iar cei ce întrțin și îngrijesc așezământul sunt demni de toată lauda. Chiar săptămâna trecută a apărut un articol într-o revistă binecunoscută despre „fenomenul ȘincaVeche” (formula-as.ro/2016/1218/s ... nca-veche-20793). Recomand o vizită la Șinca Veche, dar în timpul săptămânii când momentele de liniște sunt mult mai dese. Veți fi încântați!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 08.06.2016 13:38:57

Validat / Publicat: 08.06.16 15:06:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1990


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42950 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[08.06.16 15:54:57]
» mesaj pers

   Chiar daca nu vrem sa recunoastem (cu voce tare) este foarte adevarat ce spui " Credința (în „ceva”) este motorul care generează toate stările și percepțiile umane mobilizând toate resursele corpului uman spre îndeplinirea dorinței arzătoare (în orice domeniu: sănătate, școală, dragoste, noroc etc.) " iar cuvantul "credinta" chiar daca nu este folosit ca atare exista sub o forma sau alta in noi toti si se exprima diferit de la o persoana la alta deoarece nici noi nu semanam unul cu celalalt.

   Lasand aceste filozofari de o parte, nu am putut decat sa ma bucur de ceea ce ai scris aici, iar pozele nu-mi inchipuiam cat de frumos poate sa fie locul si cred ca intr-adevar cel mai indicat de vizitat ar fi in timpul saptamanii tocmai pentru a fi tu cu tine si natura.

   Cat despre "Dacă prinzi și un moment fără alți vizitatori în preajmă ajungi să „simți” liniștea – orășenii, mai ales, nu sunt obișnuiți cu această liniște naturala" si aici ai dreptate, caci uneori cand este foarte mare liniste in jurul meu simt ca-mi tiuie urechile de liniste si obisnuiesc sa spun ca-mi aud gandurile.

   Felicitari, un articol minunat si cu niste poze deosebite, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[08.06.16 17:00:52]
» mesaj pers

   Sinca Veche e un loc special, pe mine m-a miscat. Si mai aparte m-am simtit la Sinca Noua chiar daca nu are aceeasi mediatizare, dar pentru comunitatea din Sinca este acel loc sfant. Aici se gaseste si epitrahilul parintelui Boca

   Excelent articolul tau ca intotdeauna. Ma bucur sa revin prin intermediul acestei lecturi la Sinca Veche unde am mers cu un scop foarte special ultimele doua dati.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[08.06.16 17:58:27]
» mesaj pers

   @tata123 -

   Frumos articol, cum altfel cand poarta semnatura ta.

   Totusi cred ca pe langa mister si urmele credintei vechi, aici se vad bine interesele: nu este umana si nici legala "intrarea se face pe proprie raspundere", cu atat mai mult cu cat se administreaza locul de cineva si cat timp sunt fonduri pentru magazinase; cred ca era corect sa se puna taxa si sa se consolideze totusi. Dupa 3 saptamani prin Grecia si Bulgaria pot sa spun fara exagerare ca avem si noi destul de multe, inca, amprente ale istoriei si ortodoxiei dar le risipim, voit si inconstient, in loc sa le valorificam precum vecinii.

   Si asa ca tine, acolo la Sinca Veche, am simtit candva linistea fireasca a naturii in care totusi te stii protejat de ceva nevazut, acel ceva pe care nu-l cauti, il accepti cu bucurie. Pentru mine acesta a fost misterul.

   Plimbari multe iti doresc si frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- costy69
[08.06.16 18:21:34]
» mesaj pers

   @tata123 - O destinație interesantă pe care am vizitat-o și noi luna trecută. Am apreciat munca depusă pentru a amenaja în acest fel curtea acestui lăcaș de cult. mie mi-a plăcut foarte mult.

   Nu în ultimul rând, trebuie să remarc faptul că ți-au ieșit foarte bine fotografiile făcute în biserica rupestră.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[09.06.16 00:34:22]
» mesaj pers

   Felicitări Paul! Eu nu am avut timp să scriu. Am fost și noi acolo. E foarte frumos amenajată și este multă liniște. A fost locul în care nu puteam să vorbesc, liniștea profundă m-a îndemnat la introspectie. M-am simțit ca la mănăstire. Este cea mai frumoasă mănăstire din câte am vizitat. Am să scriu și eu impresiile mele de acolo. Până când voi avea eu timp, mi se epuizează subiectele. Săptămâna aceasta au apărut deja trei articole cu destinații despre care puteam să scriu și eu după ce le-am vizitat în weekend-ul petrecut la Sâmbăta de Sus. Oricum la nivelul tău, profesional, nu voi putea scrie niciodată! Foarte frumos articolul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[09.06.16 15:03:12]
» mesaj pers

   @Dana2008 - Mulțumesc pentru aprecieri. Nu te speria și atunci când ai timp așterne și tu câteva rânduri despre obiectivele vizitate. Orice părere e binevenită, orice impresie, orice descriere - uneori în fiecare articol publicat despre un obiectiv turistic găsim câte o informație inedită. Nu se știe niciodată ce scapă unui autor.

   @costy69 - Mulțumesc; majoritatea fotografiilor mi-au ieșit bine - singura „tremurată” e cea în care apar eu - hi, hi, hi (poate e vorba de energiile emanate de aparatele aflate asupra noastră - nu am ascultat sfatul lui @dorgo și am intrat în bisericuțele rupestre cu telefoane și aparate foto - vezi impresii).

   @elviramvio - Mulțumesc pentru ecou. Probabil că vor urma lucrări de consolidare și amenajare a bisericilor rupestre de la Șinca Veche - proiectul e destul de amplu.

   @mishu - Mulțumesc pentru cuvintele frumoase; da - câteodată liniștea „doare” :))

   @dan&ema - Am citit articolele tale înainte de plecare. Lăcașul de la Șinca Nouă (atestat și el documentar prin secolul al XVIII-lea) a rămas pentru data viitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[09.06.16 19:55:22]
» mesaj pers

   @tata123:

   Multumesc de lecturarea articolul meu ref sinca noua. Iti recomand. Acolo daca nu alegi o zi de sarbatoare, poti vorbi pe indelete cu obstea calugareasca a locului. Mie chiar mi-a mers la suflet

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.06.16 20:57:33]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[10.06.16 21:18:39]
» mesaj pers

   @webmaster - Mulțumesc pentru înscrierea articolului în categoria MiniGhidurilor AmFostAcolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Șosea pe dealul Pleșu - ne conduce către parcarea de sus. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746494">Şterge vot</a></div><span id="v9746494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Șosea pe dealul Pleșu - ne conduce către parcarea de sus.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Drumul spre Poiana mărului văzut din parcarea de pe dealul Pleșu - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746495">Şterge vot</a></div><span id="v9746495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Drumul spre Poiana mărului văzut din parcarea de pe dealul Pleșu - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Alee spre Schitul „Sf. Nectarie” - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746496">Şterge vot</a></div><span id="v9746496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Alee spre Schitul „Sf. Nectarie” - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Clădirea schitului, având inclusă și Paraclisul „Sf. Nectarie” - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746497">Şterge vot</a></div><span id="v9746497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Clădirea schitului, având inclusă și Paraclisul „Sf. Nectarie” - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Explozie de culori la schitul din Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746498">Şterge vot</a></div><span id="v9746498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Explozie de culori la schitul din Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Pe prispa schitului - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746499">Şterge vot</a></div><span id="v9746499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Pe prispa schitului - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Clopotnița amplasată în fața paraclisului - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746500">Şterge vot</a></div><span id="v9746500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Clopotnița amplasată în fața paraclisului - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Interior Paraclis „Sf. Nectarie” - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746501">Şterge vot</a></div><span id="v9746501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Interior Paraclis „Sf. Nectarie” - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Aghiazmatar în curtea schitului de maici - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746502">Şterge vot</a></div><span id="v9746502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Aghiazmatar în curtea schitului de maici - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Unul din magazinele de obiecte bisericești - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746503">Şterge vot</a></div><span id="v9746503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Unul din magazinele de obiecte bisericești - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Alee spre bisericile rupestre - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746504">Şterge vot</a></div><span id="v9746504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Alee spre bisericile rupestre - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Zona cu masive blocuri de piatră - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746505">Şterge vot</a></div><span id="v9746505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Zona cu masive blocuri de piatră - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Coborâm/urcăm spre bisericile rupestre - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746506">Şterge vot</a></div><span id="v9746506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Coborâm/urcăm spre bisericile rupestre - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Izvorul cu apă rece de lângă bisericuțele rupestre - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746507">Şterge vot</a></div><span id="v9746507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Izvorul cu apă rece de lângă bisericuțele rupestre - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Carapacea de lemn care protejează bisericile săpate în gresia nisipoasă - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746508">Şterge vot</a></div><span id="v9746508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Carapacea de lemn care protejează bisericile săpate în gresia nisipoasă - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Culoarul de acces către interior - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746509">Şterge vot</a></div><span id="v9746509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Culoarul de acces către interior - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Interior biserici rupestre - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746510">Şterge vot</a></div><span id="v9746510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Interior biserici rupestre - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Se zărește turnul-clopotniță - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746511">Şterge vot</a></div><span id="v9746511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Se zărește turnul-clopotniță - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Turnul-clopotniță (10.50 m înălțime) săpat în spiral - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746513">Şterge vot</a></div><span id="v9746513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Turnul-clopotniță (10.50 m înălțime) săpat în spiral - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Lumina ce cade în mijlocul naosului uneia dintre bisericuțele săpate în rocă - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746518">Şterge vot</a></div><span id="v9746518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Lumina ce cade în mijlocul naosului uneia dintre bisericuțele săpate în rocă - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Locul pe unde pătrunde acea lumină în naos - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746520">Şterge vot</a></div><span id="v9746520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Locul pe unde pătrunde acea lumină în naos - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Pronaosul uneia dintre bisericuțele rupestre - Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746524">Şterge vot</a></div><span id="v9746524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Pronaosul uneia dintre bisericuțele rupestre - Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] Curtea ansamblului rupestru de la Șinca Veche. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746528">Şterge vot</a></div><span id="v9746528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] Curtea ansamblului rupestru de la Șinca Veche.
foto tata123 [08.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] Planul întocmit în urma săpăturilor arheologice din 2005 - preluare Internet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av746531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv746531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=746531">Şterge vot</a></div><span id="v9746531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(746531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f746531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e746531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] Planul întocmit în urma săpăturilor arheologice din 2005 - preluare Internet.
foto tata123 [08.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124997138977 sec