68967 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Paleokastritsa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.06.2016
DE
Avatar Lucien
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Miercurea Ciuc
înscris/ă în 29.01.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
400 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Paleokastritsa - Ghid turistic


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Paleokastritsa este cea mai frumoasă şi una dintre cele mai renumite staţiuni din Insula Corfu (Kerkyra, numele grecesc al insulei). Este situată pe ţărmul vestic al insulei, în partea sa central-nordică. Farmecul staţiunii său constă în splendida opoziţie dintre munte şi mare: pe de o parte este muntele, calcaros, albicios, cu stâncării şi prăpăstii, iar de partea cealaltă apele cristaline de culoare smarald-turcoaz ale Mării Ionice în care penisulele ce pătrund adânc în mare separă şase golfuri colorate în nuanţe diferite.

1. ISTORIC

Numele Paleokastritsa (Palaiokastritsa, în greceşte), însemnând Vechiul castel, se referă la fortificaţia Angelokastro (Castelul Îngerilor) care de pe munte domină staţiunea. Pe de altă parte, în vârful dealului/peninsulei vestice este Mănăstirea Paleokastritsa datând din 1225, dar se presupune că aceasta ar fost întemeiată pe locul unei vechi fortăreţe.

2. CUM SE AJUNGE

Paleokastritsa este situată la 25-30 Km vest de capitala insulei, Corfu Town, precum şi de aeroportul insulei (situat la marginea capitalei). Drumul asfaltat care porneşte din Corfu Town se termină în partea vestică a staţiunii, după ce o străbate de la est la vest, în curbe şi serpentine, pe marginea falezei. Cursele locale (Green Bus, autobuze climatizate) pleacă şi sosesc cam din oră în oră în perioada sezonului turistic, în staţiune fiind mai multe staţii. Capătul liniei este spre capătul staţiunii, lângă Golful Agios Spyridon, unde este şi o parcare foarte mare. Turiştii care stau în staţiunile de pe litoralul nordic al insulei pot ajunge aici pe un minunat drum care străbate partea muntoasă a insulei şi trece prin Bella Vista şi Lakones înainte de a junge în Paleokastritsa, iar din staţiunile sudice ale insulei pe un drum prin Liapades.

3. DATE ADMINISTRATIVE

Munimunicipalitatea Paleokastritsa are o suprafaţă de aproape 50.000 km² şi o populaţie de circa 4.400 locuitori (recensământ 2001). În afară de Paleokastritsa, centru administrativ, în compoziţia municipalităţii mai intră o serie de sate şi cătune: Lakones (la nord, cca. 500 locuitori), Liapades (la sud-est, cca. 960 locuitori), Doukades, Skripero, Makrades (Vistonas), Gardelades, Krini.

4. CAZARE

Posibilităţile de cazare sunt felurite, acoperind o varietate mare de preferinţe şi de buzunare: de la un camping (situat în partea estică a staţiunii, vezi harta), la multe vile cu camere cu autogospodărire (cu chicinetă în dotare, exemplu fiind VILA DINI (vezi impresii) sau STAMATELA STUDIOS (vezi impresii), până la hoteluri cu mai multe stele, exemplu, Akrotiri. Rezervarea se poate face prin agenţiile de turism şi/sau direct, prin internet booking. Multe din hoteluri şi vile au piscină proprie sau acces în apropiere. PONT: în partea estică a staţiunii faleza este înaltă sau foarte înaltă, şi deşi s-ar putea ca în reclamă să scrie că sunt doar câteva zeci de metri până la plajă, s-ar putea ca aceştia să fie mai mult pe verticală...

5. PLAJE ŞI GOLFURI:

PONT: dacă vreţi să faceţi plajă în Paleoksatritsa este foarte indicat să aveţi papuci de plajă, chiar sandale strânse pe picior cu care să puteţi intra în mare. Este o singură plajă numai cu nisip (Agios Spyridon), una cu nisip şi pietriş (Agia Triada), celelalte numai cu pietre. Pe plaje se pot închiria şezlonguri.

De la est la vest se înşiră şase sau şapte golfuri, fiecare cu caracterisiticile sale.

5.1. LIAPADES. Este un golf foarte mare în extremitatea estică şi nu face parte propriu-zis din Paleokastritsa. Plaja este accesibilă numai dinspre satul Liapades.

5.2. LA GROTTA (foto). Este un fel de golf fără plajă situat în partea estică a staţiunii, mărginit doar de peretele prăpăstios. De numele său este legată minunata terasă "La Grotta", ascunsă privirilor de pe faleză, adăpostită în nişte intrânduri în stâncă. Sunt trepte, margini de stânci înalte de pe care unii temerari sar în apă.

5.3. AGIA TRIADA (în greceşte, Sfânta Treime). Este situată în partea centrală a staţiunii, fiind şi una din principalele plaje cu nisip (de fapt, nisip cu pietriş), deservind hotelul Akrotiri. Golful este mărginit spre est şi sud de o peninsulă ascuţită, în capătul nordic al acesteia fiind hotelul Akrotiri.

5.4. PLATAKIA (foto, video). Este situat în partea centrală a staţiunii şi nu are o plajă propriu-zisă, ci o caricatură de plajă îngustă şi bolovănoasă. Faleza şi drumul din lungul golfului deschid privelişti încântătoare. La marginea vestică a golfului este situată Vila Dini, binecunoscută multor turişti români. Ambiţioşii pot coborî la "plajă" de pe faleză pe lângă Vila Dini.

5.5. ALIPA (foto, video). Alipa este golful turistic al staţiunii, fără a fi folosit pentru plajă. Este amenajat cu pontoane de beton de unde se poate pleca în croazieră cu Submarinul Galben sau cu alte bărci închiriate.

5.6. AGIOS SPYRIDON (foto, video), în greceşte, Sfântul Spiridon. Este un golf mărginit de cele două mari peninsule cu contur rotunjit din Paleokastritsa. Adăposteşte cea mai mare şi mai importantă plajă din staţiune, singura numai cu nisip. Este şi cea mai uşor accesibilă, fiind fără faleză. Este situată înspre capătul vestic al staţiunii, lângă parcarea mare, capăt de linie Green Bus. Pe această plajă/golf se poate face plajă în condiţii foarte bune, se pot închiria hidrobiciclete şi alte ambarcaţiuni mici, se poate face tratament cu peştii sanitari din apă, sau se poate vizita grota în care s-ar fi iubit Ulise şi Nausicaa.

5.7. AGIOS PETROS (foto, video), în greceşte, Sfântul Petru. Este o mică plajă/golf în capătul vestic al staţiunii, mărginind partea nordică a dealului/peninsulei pe care este situată Mănăstirea Paleokastritsa. Se ajunge foarte uşor la plajă, doar traversând parcarea. Plaja este cu pietre, ceva nisip şi şezlonguri de închiriat. De aici se pot închiria hidrobiciclete sau ambarcaţiuni mici, chiar şi chestii de genul banane şi colaci remorcate de şalupe. Farmecul golfului este dat însă de apele uluitor de transparente, cu stânci, excepţionale pentru scufundări.

5.8. AMPELAKI (foto, video). Este un mic golf învecinat, aproape lipit de Agios Petros. Se ajunge la plajă pe o cărare prin spatele parcării şi a ceea ce pare a fi un centru de reabilitare a măgarilor (patrupezi). Aici se poate asculta muzica pietrelor rostogolitoare (Rolling Stones), se pot închiria ambarcaţiuni mici sau face scufundări (există un centru de scufundări).

6. ATRACŢII TURISTICE ÎN PALEOKASTRITSA

Sunt atât de frumoase, de interesante şi de diferite între ele, încât mi-e greu să fac o clasificare în ordinea importanţei.

6.1. STAŢIUNEA în sine. Când ajungi în staţiune (sau deasupra ei) şi vezi într-o parte muntele prăpăstios şi în cealaltă parte, cele şase golfuri cu ape smarald-turcoaz în nuanţe diferite, zici că ai ajuns în Paradis. Greu de descris, trebuie văzut.

6.2. CROAZIERĂ CU SUBMARINUL GALBEN. Am prezentat-o mai pe larg aici: vezi impresii. Îmbarcarea şi debarcarea se face în portul turistic (Golful Alipa). Yellow Submarine este un vas special construit pentru croaziere subacvative. Are aproximativ 15 m lungime şi 4 m lăţime şi poate transporta până la 50 pasageri. Vasul prezintă o punte inferioasă submersă cu hublouri mari de sticlă. Prin ele se poate observa fauna marină din zona stâncilor. In prima parte a excursiei toţi pasagerii stau pe punte şi se bucură de peisajul extraordinar. Submarinul se plimbă printre stânci cu forme ciudate, pe lângă peşteri cu reflexii în antichitate, iar la difuzoare auzim informaţii în limbile engleză şi greacă. După ce-am admirat la suprafaţă priveliştile de vis, soseşte momentul în care suntem invitaţi să coborâm în partea de jos a submarinului. Prin hublourile mari avem ocazia de a explora lumea submarină. Spectacolul este fascinant! Submarinul Galben are un căpitan (Nemo) care este pus tot timpul pe distracţie. Ruta submarinului (vezi harta) cuprinde cele 6 golfuri din jurul staţiunii. Durata croazierei este de circa 50 minute. Plimbările cu submarinul se fac din oră în oră. Preţul excursiei variază între 7,5 - 10 euro de persoană, uneori având inclus în preţ şi vizitarea acvariului. O alternativă la Submarinul Galben este vaporaşul Nautilus care poate fi "luat" tot din portul Alipa.

6.3. MĂNĂSTIREA PALEOKASTRITSA, Panaghia, sau a Sfintei Fecioare (foto, video). Este un alt obiectiv turistic major care este inclus, alături de Submarinul Galben, pe lista excursiilor tip "turul insulei". Detalii referitoare la mănăstire am prezentat aici: vezi impresii. Mănăstirea a fost construită în secolul XIII (anul 1228) conform inscripţiei gravată pe poarta mănăstirii, pe locul unde a fost găsită o icoană a Fecioarei Maria, pe dealul Agios Spyridon (Sf. Spiridon) acoperit cu măslini şi chiparoşi şi care veghează asupra fermecătoarelor golfuri care dau splendoare peisajului din jur. Mănăstirea este situată în extremitatea sud-vestică a staţiunii. La ea se poate ajunge cu mijloace auto (înainte de mănăstire este o mică parcare) urcându-se dealul pe un drum cu sens unic alternativ, dar vă recomand să faceţi acest traseu pe jos, admirând peisajul printre boscheţii de landru divers colorat care mărginesc drumul. Intrarea în mănăstire este gratuită, dar trebuie o ţinută decentă (femeile "în culpă" primesc un şal). Biserica actuală şi chiliile călugărilor au fost construite în secolul XVIII. Biserică este o bazilică cu o singură navă, cu acoperiş de lemn, cu clopotniţa tipică bisericilor corfiote. Tavanul este pictat. In biserică şi în muzeu (intrare gratuită) se gasesc icoane rare (din care una făcătoare de minuni) din perioada bizantină şi post-bizantină. În muzeu mai sunt expuse cărţi, modele de nave, veşminte monahale şi bisericeşti, o scoică uriaşa (Tridacna) şi scheletul "Monstrului mării". În incinta mănăstirii mai este o "Fântână a dorinţelor" şi un magazin în care se pot vedea un zdrobitor şi o presă pentru obţinerea uleiului de măsline şi în care se pot cumpăra diverse suveniruri purtând marca mănăstirii (ulei de măsline, lichior şi dulceaţă de kumquat, vinuri etc.). În exteriorul mănăstirii, în faţa ei, este un superb parc (în stil japonez?) şi chiar lângă mănăstire, un interesant tun cu stema Romanovilor (ruşii au fost prezenţi în Corfu pentru un timp scurt in anul 1799) instalat pe o platformă deasupra abruptului care deschide o impresionantă panoramă.

6.4. BELLA VISTA (foto, video). Bella Vista este un promontoriu situat pe versantul muntelui care domină Paleokastrisa. Una din cele mai impresionante panorame de pe Pământ, recunoscută ca atare, este oferită de acest punct de belvedere. Se ajunge uşor aici aici pornind din intersecţia din capătul estic al staţiunii Paleokastritsa pe drumul care urcă pe coasta muntelui (locuri de belvedere) şi trece prin Lakones. Panorama de vis de la Bella Vista acoperă versantul muntelui plin de păduri de măslini şi chiparoşi, iar în partea de jos staţiunea Paleokstrisa cu ale sale şase golfuri cu ape în diferite nuanţe. Se remarcă portul turistic Alipa (cu Submarinul Galben), plaja şi golful Agios Spyridon (cu grota lui Ulise şi Nausica) şi mănăstirea Paleokastritsa (Panaghia). Pe marginea promontoriului sunt mai multe taverne de unde pot fi savurate în linişte cafeaua şi peisajul. Cea mai cunoscută dintre ele turiştilor români este Golden Fox (obiectiv cuprins în Turul Insulei) care oferă meniu în limba română şi dispune de o piscină cu acces liber. Am realizat videoclipul următor care redă întrucâtva splendoarea acestui loc: youtube

6.5. LAKONES (foto, video). Lakones este un sat tipic corfiot situat pe Muntele Araki care domină Paleokastritsa, exact în dreptul staţiunii. Este străbătut de un drum important care uneşte staţiunea Paleokastritsa de partea nordică a insulei. Aici se ajunge foarte uşor, la intrarea în Paleokastritsa (are o singură intrare) fiind o intersecţie cu un drum la dreapta spre Lakones, Bella Vista şi apoi spre staţiunile din nordul insulei. Se zice că Lakones ar fi cel mai vechi sat din insula Corfu, datând din perioada bizantină şi ar fi şi singurul sat vizibil de pe mare (din motive de securitate, satele din insulă au fost întemeiate în locuri ascunse vederii de pe mare). Drumul urcă în serpentine pe marginea muntelui, oferind imagini panoramice spectaculoase. Lakones este un sat tradiţional, liniştit, cu unele case datând din secolele XVIII şi XIX. În partea centrală a satului este o mică piaţetă din care se desprind câteva uliţe extrem de înguste, unele în trepte (foto, video). Tot din mijlocul satului începe Cărarea Măgarilor, făcând parte din una din drumeţiile pe care le propun mai jos. La un kilometru după sat urmează Bella Vista, cu a sa impresionantă panoramică, prezentată anterior. Lakones este străbătut de o singură stradă care, deşi nu se intersectează cu nimic, are câte un semafor la fiecare capăt al satului care reglementează circulaţia auto în regim de sens unic. Prin sat, drumul este extrem de îngust, el fiind proiectat iniţial doar pentru a circula pe el un măgar încărcat cu două samare. Ce depăşeşte această lăţime, deja începe să fie o problemă. Totuşi este un drum important, de tranzit şi pe el circulă chiar şi autocare. Sunt şi mai multe glume pe tema asta pe care vi le la să le citiţi, împreună cu alte detalii, în reviewul următor: vezi impresii

6.6. GOLFUL AGIOS SPYRIDON - PE URMELELE LUI ULISE ŞI NAUSICAA (foto, video). Conform Legendelor Olimpului, Corfu ar fi mitica insulă a feacilor, iar Paleokastritsa, mai precis Golful Agios Spyridon, locul unde s-ar fi petrecut unul din episoadele Odiseii homeriene. Acest golf, după cum am prezentat mai sus, are cea mai importantă plajă din Paleokastritsa, situată spre capătul vestic al staţiunii. După terminarea Războiului Troian, odiseea întoarcerii spre casă a lui Ulise s-a desfăşurat pe parcursul a 10 ani plini de peripeţiii. După vreo 7 ani de aventuri, Ulise se afla pe pluta primită de la Calipso, dar aceasta (pluta) este zdrobită de Poseidon (zeul mării). Ulise, ajutat de o zână a mării, reuşeşte să ajungă înot la ţărmul Insulei Feacilor (Corfu), tocmai când pe acolo trecea Nausicaa, preafrumoasa fiică a lui Alcinous, regele feacilor. Ea îl îngrijeşte pe Ulise şi se îndrăgosteşte de el. Apoi Nausicaa îl duce la palat, iar tatăl ei, impresionat, chiar îi oferă lui Ulise mâna fiicei sale. Ulise se pare că refuză, dar primeşte în dar o corabie şi alte cadouri cu care ajunge acasă la el, în Itaca. În partea vestică a Golfului Agios Spyridon, sub dealul cu Măănăstirea Paleokastritsa, este o grotă parţial inundată şi accesibilă numai dinspre mare. Este grota unde s-ar fi iubit Ulise şi frumoasa Nausicaa, important reper turistic pentru toate bărcile şi şalupele care străbat aceste ape. Vis-a-vis de grotă, în versantul estic al golfului, sunt 3 mari adâncituri dreptunghiulare, reprezentând probabil urmele tridentului lui Poseidon. Vă recomand ca de pe plaja Golfului Agios Spyridon să inchiriaţi o hidrobicicletă sau o barcă şi să vă delectaţi cu aceste locuri minunate, aşa cum am făcut noi în videoclipul următor: youtube

6.7. TRATAMENT COSMETIC GRATUIT CU PEŞTI SANITARI ÎN APELE DE PE PLAJA AGIOS SPYRIDON - PEDICHIURA CU PEŞTE (foto, video). Spre deosebire de saloanele cosmetice unde plăteşti ca să fii "mâncat" de peşti, în apa plajei Agios Spyridon este gratuit. Intrând în apă mării din zona plajei (golfului) Agios Spyridon (Sfântul Spiridon), descris anterior, turiştii sunt întâmpinaţi de bancuri de peşti mici. Dacă stăm liniştiţi, în curând printre picioare încep să mişune peşti sanitari cenuşii şi alţii verzui şi negricioşi. Cu firmiturile de la o coajă de pâine ne împrietenim imediat cu toţi peştii din zonă. Pentru sirene, trebuie însă o momeală mai consistentă... La foarte scurt timp după ce ne liniştim în apă, peştişori sanitari (probabil din specia Garra Rufa) devin foarte îndrăzneţi şi încep să examineze cu interes picioarele noastre şi, în curând, să ne ciugulească şi să ne pişte, o senzaţie puţin stranie. Unii turişti se agită şi evită "tratamentul" pentru-că nu întotdeauna pot observa clar cine le ciuguleşte picioarele. Dacă vreţi să vă aflaţi în mijlocul bancurilor de peşti, încercaţi să-i atrageţi cu mici firimituri de pâine, aşa cum am făcut eu în videoclipul următor: youtube

6.8. SCUFUNDĂRI SUBMARINE. Paleokastritsa, cu ale sale ape cristaline şi stânci calcaroase, este paradisul scufundătorilor. Pentru a admira lumea submarină, fără să vă udaţi, puteţi apela la serviciile Submarinului Galben, prezentat deja. Varianta umedă presupune ca de acasă sau de la tarabele din staţiune să vă cumpăraţi "echipament" individual de scufundare destinat amatorilor (ochelari, tub, labe). Cei pentru care scufundările reprezintă o mare pasiune au la dispoziţie în club de scufundări dotat cu instructori şi echipamentul profesionist aferent. Pontonul de acostare al şalupelor acestui club se găseşte pe latura nordică a Golfului Ampelaki (situat în capătul vestic al staţiunii, vezi harta). Zona de maxim interes pentru scufundări este în largul golfurilor Ampelaki şi Agios Petros, acolo unde se găseşte şi stânca Skeloudi (vezi harta), locuri vizate şi de vasele cu hublouri submerse tip Submarinul Galben sau Nautilus. Pe Youtube am găsit un videoclip cu imagini deosebite făcute împreună cu clubul de scufundări din Paleokastritsa: youtube

6.9. CONCERT GRATUIT ROLLING STONES. Zi de zi şi noapte de noapte, pe plaja Golfului Ampelaki, situat în capătul vestic al staţiunii, puteţi participa la concertul pietrelor rostogolitoare (Rolling Stones) aşa cum am detaliat într-un review anterior: vezi impresii

6.10. ACVARIUL. Acvariul din Paleokastritsa se găseşte în capătul vestic al staţiunii, lângă mare parcare situată vis-a-vis de plaja golfului Agios Spyridon, străjuind drumul ce urcă spre Mănăstirea Paleokastrista. Peste drum de acvariu sunt câteva magazine cu suveniruri şi o bisericuţă ce are alături o clopotniţă în stil corfiot. În bazinele din acvariu puteţi vedea numeroase specii de peşti şi alte vieţuitoare din Marea Mediterană şi din alte colţuri ale lumii. Preţul de intrare la acvariu (6 euro) mi s-a părut destul de piperat, dar sunt şi variante în care acesta vine la pachet cu croaziere pe mare.

6.11. CORABIA PIETRIFICATĂ A LUI ULISE (foto, video). În largul mării, înspre Lipades, se vede în apa mării o stâncă cu contur ciudat şi care, cu puţină imaginaţie, poate aminti de profilul unei corăbii. Aceasta, conform legendelor, ar fi (una din) corabia lui Ulise pietrificată de către Poseidon, zeul mării. "Corabia" se vede foarte bine de pe falezele staţiunii, de la Bella Vista şi de pe vasele turistice (exemplu, Submarinul Galben).

6.12. APUS DE SOARE. Superbe apusuri de soare pot fi admirate de pe vârful dealului/peninsulei Agios Spyridon (cel pe vârful căruia se află Mănăstirea Paleokastritsa), un minunat loc de belvedere care oferă o largă panoramă (vezi harta) asupa Mării Ionice, golfurilor Ampelaki şi Agios Petros, stâncii Skeluodi şi a muntelui care domină staţiunea Paleokastritsa (pe munte se văd foarte bine satul Lakones şi punctul de belvedere, Bella Vista). Locul este foarte uşor accesibil, fiind situat la nici 200 de metri de Mănăstirea Paleokastritsa, prezentată anterior. De la poarta mănăstirii continuă spre vest o alee în urcare uşoară. Mirajul soarelui scufundându-se în apa mării este greu de descris în cuvinte, aşa că detalii suplimentare şi impresii vizuale filmate de mine pot fi văzute aici: vezi impresii

7. APROVIZIONARE, HRANĂ

În lungul drumului paralel cu faleza şi care străbate staţiunea de la un capăt la altul sunt mai multe prăvălii cu de toate. De la ele vă puteţi aproviziona cu tot ce aveţi nevoie, inclusiv produse vegetale proaspete, pentru a pregăti mâncarea "acasă", la chicineta din cameră. Găsiţi şi produse locale care pot fi folosite ca suveniruri, de exemplu lichioruri, fructe confiate şi dulceţuri din kumquat, vinuri, măsline marinate şi condimentate. Apa la bax este ieftină (circa 1,2 euro/bax), uneori şi berea germană (70centi/cutia de 500 ml). Tavernele din staţiune oferă meniuri variate, uneori cu specific local, preţurile începând cam de la 10 euro.

8. VIAŢA DE NOAPTE

Spre deosebire de staţiunile din sudul Insulei Corfu, vizate îndeosebi de tinerii dornici de zbenguială nocturnă, Paleokastritsa este liniştită. Tavernele care se înşiră în lungul falezei (pe drumul principal din staţiune) oferă frecvent programe culturale specifice insulei (dansuri, cântece, karaoke) şi meniuri speciale, semnalizate din timp prin panouri vizibile. De pe plaje, muzica valurilor se aude plăcut combinată cu cea de la terase.

9. DRUMEŢII ÎN PALEOKASTRISA

Vă propun două drumeţii, sugestii alternative pentru a petrece în mod plăcut timpul şi pentru a admira frumuseţile naturale ale staţiunii Paleokastritsa. Prima drumeţie, prin staţiune, este mai scurtă (de câteva ore), iar cealaltă, prin staţiune şi împrejurimi, mai lungă (cel puţin o jumătate de zi). Vă recomand să aveţi încălţăminte adecvată (mai ales pentru drumeţia mai lungă) şi o sticlă cu apă. Ambele trasee sunt redate pe harta anexată.

9.1. DRUMEŢIE PRIN STAŢIUNE. Traseu în circuit, uşor accesibil din orice loc din staţiune, reprezentat pe hartă cu linia verde. Se desfăşoară în interiorul staţiunii, numai pe drum asfaltat. Are un segment est-vest coborât, paralel cu marea, adică drumul principal din lungul falezei, de unde puteţi admira marea şi un segment ridicat, paralel, pe sub stâncile care domină staţiunea. Aceasta este şi porţiunea cea mai interesantă. Drumul îngust şi întortocheat trece printre păduri sălbatice de măslini şi chiparoşi. De sus, se deschid panorame cu golfurile din Paleokastritsa. Puteţi avea ocazia să vă întâlniţi cu foarte multe flori, precum şi cu lămâi, smokini, portocali, kumquat, cactuşi cu fructe... Episoade din această drumeţie (partea de sus) au fost înregistrată de mine în videoclipul următor (activaţi subtitrarea): youtube

9.2. DRUMEŢIE PE TRASEUL PALEOKASTRITSA - LAKONES - BELLA VISTA - CĂRAREA MĂGARILOR - PALEOKASTRITSA. Traseul reprezentat cu linie roşie pe harta (fotografia) anexată. Pentru economie de timp şi de picioare, porţiunea din Paleokastritsa, exact până la ieşirea estică din staţiune, poate fi făcută cu un autobuz local. În capătul estic al staţiunii Paleokastritsa este o intersecţie şi urcaţi pe drumul în serpentine spre NW, spre Lakones, printre păduri de măslini şi cu panorame minunate spre golfurile din Paleokastrisa. Treceţi prin Lakones, satul prezentat pe larg mai sus şi pe îl puteţi blocaţi daca întindeţi lateral mâinile. Traversaţi satul şi ajungeţi la Bella Vista, cu uluitoarea panoramă prezentată mai sus. Reveniţi la Lakones şi din centrul satului, după indicatoare, coborâţi spre Paleokastritsa pe Cărarea Măgarilor - Donkey Path, semnalizată ca atare. Distanţa pe Cărarea Măgarilor nu e mare, circa 2 Km, dar extrem de spectaculoasă prin peisaj (panoramele cu golfurile din Paleokastritsa, păduri sălbatice de măslini şi chiparoşi, stâncării, flori). Pentru cei interesaţi şi de geologie, exact la intrarea în Paleokastritsa veţi păşi pe aflorimente (termen geologic) de gips care apare sub formă de fluturaşi şi plăcuţe abundente, cu aspect sticlos, strălucitor (chiar la intersecţia cu drumul de descris anterior, punctul 9.1 ,,scris şi pe hartă). Intraţi în Paleokastritsa înspre capătul său vestic. Drumeţia durează cel puţin jumătate de zi. Se poate face şi în sens invers, dar asta înseamnă un urcuş puternic la început.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Lucien in 01.06.2016 18:59:38

Validat / Publicat: 02.06.16 06:21:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA. A mai fost în/la: La Atena si in Corfu de trei ori
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7517

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 5 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Lucien? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[02.06.16 08:09:43]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[02.06.16 08:45:06]
» mesaj pers

   Felicitări autorului! :) Review-ul merită cu prisosinţă titlul de mini ghid am fost acolo, fiind cea mai frumoasă şi cea mai completă descriere a Paleokastristei pe care am citit-o!

   Din nou mi-e dor să mă plimb prin acele locuri si indiferent pe unde vom mai merge, în mod sigur cândva ne vom întoarce acolo pentru a revedea locuri dragi şi pentru a ne delecta şi cu ce nu am văzut la prima intâlnire cu Paleokastrista.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.06.16 10:30:39]
» mesaj pers

   @Lucien - Excelent review, extrem de cuprinzător. Felicitări şi pentru poze şi explicaţiile lor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[02.06.16 12:51:04]
» mesaj pers

   Al doilea articol pe care il citesc azi si al doilea superbonus!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- noi doi
[02.06.16 23:44:49]
» mesaj pers

   Superb! Totul, de la poze, la descrieri si informatii utile, si nu in ultimul rand povestea in sine. Mi-e dor de Corfu si Paleokastritsa si va multumesc ca ne-ati adus marea aproape. Parca si aud valurile!

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[03.06.16 10:36:01]
» mesaj pers

   Un articol care merita din plin incadrarea lui drept Mini ghid. Nu stiam ce sa fac mai intai, sa citesc articolul, sa vad pozele, am facut putin din toate, am citit in diagonala articolul, apoi m-am uitat la poze si dupa asta am citit mai incet articolul.

   Sunt una in completarea celeilate, poti vedea pozele fara sa citesti articolul insa nu le poti intelege fara sa stii ce vezi.

   Poti citi articolul fara sa vezi pozele insa daca vezi si pozele intelegi mai bine despre ce este vorba. Pozele sunt spectaculoase, ai impresia ca te uiti la niste picturi in care artistul a pus culorile cu intensitatea dorita de el.

   Spectaculos, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[03.06.16 12:22:12]
» mesaj pers

   Adevarat GHID turistic! Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[03.06.16 17:28:58]
» mesaj pers

   Multumesc mult, acum am reusit sa aflu si eu ce reprezinta capodopera mea! Scuze, e o gluma! Este un review pe care il cuget de foarte mult timp. Stiam ca am material explicativ suficient si am vrut sa-l valorific in asa fel incat chiar sa fie folositor. Impresiile tale si ale celorlalti colegi imi spun ca am reusit cumva. Desigur, ce am scris e doar o introducere in tema. Multumesc mult pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- micos
[25.11.17 17:58:27]
» mesaj pers

   @Lucien: Explicații și îndrumări clare, concise și obiective, însoțite de fotografii care te transpun în ipostaza de turist nerăbdător până la următorul sejur. Sincere felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[25.11.17 19:01:49]
» mesaj pers

   @micos: Mulțumesc mult! Sper să fie de folos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [20.07.19 02:58:06]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] Paleokastritsa văzută de la Bella Vista. În stânga se văd golfurile Agia Triada și Ampelaki. Urmează Golful Alipa cu portul turistic. În față este Golful Agios Spyridon, iar în dreapta golfurile Agios Petros și Ampelaki. Pe vârful dealului din dreapta se vede Mănăstirea Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744634">Şterge vot</a></div><span id="v9744634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] Paleokastritsa văzută de la Bella Vista. În stânga se văd golfurile Agia Triada și Ampelaki. Urmează Golful Alipa cu portul turistic. În față este Golful Agios Spyridon, iar în dreapta golfurile Agios Petros și Ampelaki. Pe vârful dealului din dreapta se vede Mănăstirea Paleokastritsa
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2015] Harta Paleokastritsa: imagine Google Maps completată cu obiective turistice și cu traseele turisitice: galben - Submarinul Galben, verde - drumeția scurtă prin stațiune, roșu - drumeția lungă (Paleokastritsa - Lakones - Bella Vista - Cărarea Măgarilor - Paleokastritsa) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744635">Şterge vot</a></div><span id="v9744635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] Harta Paleokastritsa: imagine Google Maps completată cu obiective turistice și cu traseele turisitice: galben - Submarinul Galben, verde - drumeția scurtă prin stațiune, roșu - drumeția lungă (Paleokastritsa - Lakones - Bella Vista - Cărarea Măgarilor - Paleokastritsa)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] Paleokastritsa în amurg/noapte, văzută dinspre Mănăstire. În dreapta-jos este Golful Agios Spyridon (punctul 5.6), iar în față muntele care domină stațiunea. La mijloc-sus, dunga albicioasă este satul Lakones (punctul 6.5), iar la stânga, strălucind, Bella Vista (punctul 6.4) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744636">Şterge vot</a></div><span id="v9744636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] Paleokastritsa în amurg/noapte, văzută dinspre Mănăstire. În dreapta-jos este Golful Agios Spyridon (punctul 5.6), iar în față muntele care domină stațiunea. La mijloc-sus, dunga albicioasă este satul Lakones (punctul 6.5), iar la stânga, strălucind, Bella Vista (punctul 6.4)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2015] Una din zecile de pensiuni/vile din Paleokastritsa. Aceasta este accesibilă pe traseul verde (vezi harta), punctul 9.1 din text (drumeție prin stațiune) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744637">Şterge vot</a></div><span id="v9744637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] Una din zecile de pensiuni/vile din Paleokastritsa. Aceasta este accesibilă pe traseul verde (vezi harta), punctul 9.1 din text (drumeție prin stațiune)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2015] Golful La Grotta (punctul 5.2 din text) văzut de pe faleză. În dreapta-jos, printre stânci, se ascunde taverna La Grotta. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744638">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744638"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744638">Şterge vot</a></div><span id="v9744638" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744638)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744638Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744638MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] Golful La Grotta (punctul 5.2 din text) văzut de pe faleză. În dreapta-jos, printre stânci, se ascunde taverna La Grotta.
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] Taverna La Grotta, una din cele mai renumite din Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744639">Şterge vot</a></div><span id="v9744639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] Taverna La Grotta, una din cele mai renumite din Paleokastritsa
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2015] O bucățică din Golful La Grotta (punctul 5.2. din text) cu taverna omonimă. Se poate remarca faleza înaltă din partea estică a stațiunii Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744640">Şterge vot</a></div><span id="v9744640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015] O bucățică din Golful La Grotta (punctul 5.2. din text) cu taverna omonimă. Se poate remarca faleza înaltă din partea estică a stațiunii Paleokastritsa
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2015] Partea vestică a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text). Are o plajă mică și pietroasă. În dreapta-sus, este Vila Dini, binecunoscută multor turiști români. În stâna se vede vede Submarinul Galben părăsind portul Alipa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744641">Şterge vot</a></div><span id="v9744641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] Partea vestică a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text). Are o plajă mică și pietroasă. În dreapta-sus, este Vila Dini, binecunoscută multor turiști români. În stâna se vede vede Submarinul Galben părăsind portul Alipa
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] Partea centrală a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text). În stânga este Golful Agia Triada, iar în dreapa, Golful Alipa. În față, la orizont, se vede frumos ”corabia” lui Ulise, pietrificată de către Poseidon (punctul 6.11 din text) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744642">Şterge vot</a></div><span id="v9744642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015] Partea centrală a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text). În stânga este Golful Agia Triada, iar în dreapa, Golful Alipa. În față, la orizont, se vede frumos ”corabia” lui Ulise, pietrificată de către Poseidon (punctul 6.11 din text)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2015] Imagine nocturnă a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text) văzută de pe terasa Vilei Dini (locuită în ultimii ani numai de turiști români). Asociați la această imagine, cântecul valurilor și muzica de la terasele din zonă... -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744643">Şterge vot</a></div><span id="v9744643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015] Imagine nocturnă a Golfului Platakia (punctul 5.4. din text) văzută de pe terasa Vilei Dini (locuită în ultimii ani numai de turiști români). Asociați la această imagine, cântecul valurilor și muzica de la terasele din zonă...
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2015] Imagine nocturnă făcută de pe cheiul portului turistic (Golful Alipa - punctul 5.5 din text). În stânga este Golful Platakia (5.4.), iar în dreapta Golful Agia Triada (punctul 5.3.). Pe faleză sunt hotelurile mari din Paleokastritsa (Art Nouveau, Akrotiri) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744645">Şterge vot</a></div><span id="v9744645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] Imagine nocturnă făcută de pe cheiul portului turistic (Golful Alipa - punctul 5.5 din text). În stânga este Golful Platakia (5.4.), iar în dreapta Golful Agia Triada (punctul 5.3.). Pe faleză sunt hotelurile mari din Paleokastritsa (Art Nouveau, Akrotiri)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2015] Paleokastritsa văzută de la bordul Submarinului Galben (punctul 6.2. din text). În stânga este Golful Platakia (5.4.), iar în dreapta Golful Agia Triada (5.3.). În spatele este muntele care domină stațiunea, cu satul Lakones (6.5.) la mijloc-sus. În stânga-sus se deslușește Bella Vista (6.4.) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744646">Şterge vot</a></div><span id="v9744646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015] Paleokastritsa văzută de la bordul Submarinului Galben (punctul 6.2. din text). În stânga este Golful Platakia (5.4.), iar în dreapta Golful Agia Triada (5.3.). În spatele este muntele care domină stațiunea, cu satul Lakones (6.5.) la mijloc-sus. În stânga-sus se deslușește Bella Vista (6.4.)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2015] Golful Platakia (pucntul 5.4) văzut de pe faleza stațiunii. În stânga este gura Golfului Agia Triada (5.3.), în stănga spate gura Golfului Liapades (5.1), iar în spate, la orizont, ”corabia” lui Ulise (6.11.) pietrificată de către zeul Poseidon -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744647">Şterge vot</a></div><span id="v9744647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015] Golful Platakia (pucntul 5.4) văzut de pe faleza stațiunii. În stânga este gura Golfului Agia Triada (5.3.), în stănga spate gura Golfului Liapades (5.1), iar în spate, la orizont, ”corabia” lui Ulise (6.11.) pietrificată de către zeul Poseidon
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2015] Golful Agia Triada (Sfânta Treime, punctul 5.3.) văzut de pe faleza stațiunii. În dreapta este Submarinul Galben aflat în croazieră (punctul 6.2.), iar spre stânga se văd două ambarcațiuni tip Nautilus care au, de asemenea, hublouri mari de sticlă deschise spre fundul mării. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744648">Şterge vot</a></div><span id="v9744648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015] Golful Agia Triada (Sfânta Treime, punctul 5.3.) văzut de pe faleza stațiunii. În dreapta este Submarinul Galben aflat în croazieră (punctul 6.2.), iar spre stânga se văd două ambarcațiuni tip Nautilus care au, de asemenea, hublouri mari de sticlă deschise spre fundul mării.
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2015] Golful Alipa - portul turistic al stațiunii Paleokastritsa (punctul 5.5. din text). În dreapta, acostat la chei, este Submarinul Galben -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744649">Şterge vot</a></div><span id="v9744649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015] Golful Alipa - portul turistic al stațiunii Paleokastritsa (punctul 5.5. din text). În dreapta, acostat la chei, este Submarinul Galben
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2015] Golful Agios Spyridon (Sfântul Spiridon) (punctul 5.6. din text) văzut dinspre larg. Are cea mai mare și mai bună plajă din Paleokastritsa. În fundal este muntele care domină stațiunea, cu satul Lakones (șirul de case, sus la mijloc) (punctul 6.5.) și cu Bella Vista (6.4.) în partea stângă-sus -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744650">Şterge vot</a></div><span id="v9744650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015] Golful Agios Spyridon (Sfântul Spiridon) (punctul 5.6. din text) văzut dinspre larg. Are cea mai mare și mai bună plajă din Paleokastritsa. În fundal este muntele care domină stațiunea, cu satul Lakones (șirul de case, sus la mijloc) (punctul 6.5.) și cu Bella Vista (6.4.) în partea stângă-sus
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2015] Turiști la plajă/bălăceală în Golful Agios Spyridon (punctul 5.6), singura plajă numai cu nisip din Paleokastritsa. În spate, în dreapta, este Acvariul (punctul 6.10), având vis-a-vis o bisericuță cu clopotniță în stil corfiot. Pe dealul din stânga este Mănăstirea Paleokastrista (6.3.) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744651">Şterge vot</a></div><span id="v9744651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015] Turiști la plajă/bălăceală în Golful Agios Spyridon (punctul 5.6), singura plajă numai cu nisip din Paleokastritsa. În spate, în dreapta, este Acvariul (punctul 6.10), având vis-a-vis o bisericuță cu clopotniță în stil corfiot. Pe dealul din stânga este Mănăstirea Paleokastrista (6.3.)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2015] Golful Agios Spyridon (5.6.) văzut dinspre mare. În fundal este muntele, cu Cărarea Măgarilor (9.2) undeva pe partea stângă -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744652">Şterge vot</a></div><span id="v9744652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015] Golful Agios Spyridon (5.6.) văzut dinspre mare. În fundal este muntele, cu Cărarea Măgarilor (9.2) undeva pe partea stângă
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2015] Ieșirea spre larg a Golfului Agios Spyridon (5.6.). O barcă cu turiști se îndreaptă spre grota unde s-au iubit Ulise și Nausicaa (6.6.). În depărtare, la orizont, este ”corabia” lui Ulise, pietrificată de către Poseidon (6.11) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744653">Şterge vot</a></div><span id="v9744653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015] Ieșirea spre larg a Golfului Agios Spyridon (5.6.). O barcă cu turiști se îndreaptă spre grota unde s-au iubit Ulise și Nausicaa (6.6.). În depărtare, la orizont, este ”corabia” lui Ulise, pietrificată de către Poseidon (6.11)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2015] Golful Agios Petros (Sfântu Petru) (punctul 5.7. din text) văzut de pe dealul pe care este situată Mănăstirea Paleokastritsa (6.3.) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744654">Şterge vot</a></div><span id="v9744654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015] Golful Agios Petros (Sfântu Petru) (punctul 5.7. din text) văzut de pe dealul pe care este situată Mănăstirea Paleokastritsa (6.3.)
foto Lucien [01.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2015] Apele incredibil de limpezi ale Golfului Agios Petros (punctul 5.7 din text). În stânga-spate este stânca Skeloudi, paradisul scufundătorilor (6.8.) și reper pentru Submarinul Galben (6.2). -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744655">Şterge vot</a></div><span id="v9744655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2015] Apele incredibil de limpezi ale Golfului Agios Petros (punctul 5.7 din text). În stânga-spate este stânca Skeloudi, paradisul scufundătorilor (6.8.) și reper pentru Submarinul Galben (6.2).
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2015] Golful Agios Petros (punctul 5.7 din text) cu stânca Skeloudi în partea stângă și cu o bucată din Golful Ampelaki (5.8) în partea dreaptă -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744656">Şterge vot</a></div><span id="v9744656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2015] Golful Agios Petros (punctul 5.7 din text) cu stânca Skeloudi în partea stângă și cu o bucată din Golful Ampelaki (5.8) în partea dreaptă
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2015] Golful Ampelaki (punctul 5.8 din text). În spate, la mijloc este stânca Skeloudi, paradisul scufundătorilor. În dreapta se vede pontonul clubului/școlii de scufundători (6.8). Tot pe această plajă se poate auzi și vedea concertul Rolling Stones (al Pietrelor Rostogolitoare, punctul 6.9 din text) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744659">Şterge vot</a></div><span id="v9744659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2015] Golful Ampelaki (punctul 5.8 din text). În spate, la mijloc este stânca Skeloudi, paradisul scufundătorilor. În dreapta se vede pontonul clubului/școlii de scufundători (6.8). Tot pe această plajă se poate auzi și vedea concertul Rolling Stones (al Pietrelor Rostogolitoare, punctul 6.9 din text)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2015] Submarinul Galben își începe croaziera cu un nou grup de turiști (punctul 6.2. din text) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744668">Şterge vot</a></div><span id="v9744668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2015] Submarinul Galben își începe croaziera cu un nou grup de turiști (punctul 6.2. din text)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2015] Submarinul Galben odihnindu-se pe timpul nopții la cheiul de acostare din Golful Alipa (portul turistic) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744674">Şterge vot</a></div><span id="v9744674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2015] Submarinul Galben odihnindu-se pe timpul nopții la cheiul de acostare din Golful Alipa (portul turistic)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2015] Un nou grup de turiști se îmbarcă la bordul Submarinului Galben (punctul 6.2) pregătiți să înfrunte marea și să admire splendorile lumii submarine -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744678">Şterge vot</a></div><span id="v9744678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2015] Un nou grup de turiști se îmbarcă la bordul Submarinului Galben (punctul 6.2) pregătiți să înfrunte marea și să admire splendorile lumii submarine
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2015] În interiorul Submarinului Galben (punctul 6.2). Lumea dinăuntru privește fascinată lumea submarină prin hublourile mari de sticlă. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744683">Şterge vot</a></div><span id="v9744683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2015] În interiorul Submarinului Galben (punctul 6.2). Lumea dinăuntru privește fascinată lumea submarină prin hublourile mari de sticlă.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2015] Cârduri de pești multicolori mișună prin jurul Submarinului Galben -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744687">Şterge vot</a></div><span id="v9744687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2015] Cârduri de pești multicolori mișună prin jurul Submarinului Galben
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2015] Submarinele galbene în portul turistic (Golful Alipa) al stațiunii Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744689">Şterge vot</a></div><span id="v9744689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2015] Submarinele galbene în portul turistic (Golful Alipa) al stațiunii Paleokastritsa
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2015] Mănăstirea Paleokastritsa (punctul 6.3. din text), în vârful dealului/peninsulei, văzută cu zoom puternic de la Bella Vista (6.4.) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744693">Şterge vot</a></div><span id="v9744693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2015] Mănăstirea Paleokastritsa (punctul 6.3. din text), în vârful dealului/peninsulei, văzută cu zoom puternic de la Bella Vista (6.4.)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2015] Boscheții de leandru, divers colorat, care mărginesc drumul ce urcă spre Mănăstirea Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744698">Şterge vot</a></div><span id="v9744698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2015] Boscheții de leandru, divers colorat, care mărginesc drumul ce urcă spre Mănăstirea Paleokastritsa
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2015] Curtea interioară a Mănăstirii Paleokastritsa (punctul 6.3 din text) cu ”Fântâna dorințelor” în partea dreaptă și cu clopotnița în stil corfiot în spate -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744705">Şterge vot</a></div><span id="v9744705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2015] Curtea interioară a Mănăstirii Paleokastritsa (punctul 6.3 din text) cu ”Fântâna dorințelor” în partea dreaptă și cu clopotnița în stil corfiot în spate
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [SEP-2015] Interiorul bisericii Mănăstirii Paleokastritsa (6.3.). Undeva este o icoană făcătoare de minuni. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744706">Şterge vot</a></div><span id="v9744706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [SEP-2015] Interiorul bisericii Mănăstirii Paleokastritsa (6.3.). Undeva este o icoană făcătoare de minuni.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [SEP-2015] Tunul cu emblema Romanovilor (anul 1799) de lângă Mănăstirea Paleokastritsa (punctul 6.3. din text). De pe platforma se deschide o panoramă impresionantă. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744707">Şterge vot</a></div><span id="v9744707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [SEP-2015] Tunul cu emblema Romanovilor (anul 1799) de lângă Mănăstirea Paleokastritsa (punctul 6.3. din text). De pe platforma se deschide o panoramă impresionantă.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [SEP-2015] Grădina (în stil japonez?) din fața Mănăstirii Paleokastritsa. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744708">Şterge vot</a></div><span id="v9744708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [SEP-2015] Grădina (în stil japonez?) din fața Mănăstirii Paleokastritsa.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [SEP-2015] Imagine panoramică (peste 180°, făcută prin asamblare) a stațiunii Paleokastritsa cu ale sale 6 golfuri cu ape în nunațe diferite, văzută de la Bella Vista (punctul 6.4. din text). Este o priveliște fantastică, una dintre cele mai renumite panorame din întreaga lume -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744709">Şterge vot</a></div><span id="v9744709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [SEP-2015] Imagine panoramică (peste 180°, făcută prin asamblare) a stațiunii Paleokastritsa cu ale sale 6 golfuri cu ape în nunațe diferite, văzută de la Bella Vista (punctul 6.4. din text). Este o priveliște fantastică, una dintre cele mai renumite panorame din întreaga lume
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [SEP-2015] Piscina de pe terasa tavernei Golden Fox de la Bella Vista (6.4). Folosirea piscinei este gratuită pentru clienții tavernei. Aici ajung mai toți turiștii români care participă în ”Marele tur al insulei”. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744710">Şterge vot</a></div><span id="v9744710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [SEP-2015] Piscina de pe terasa tavernei Golden Fox de la Bella Vista (6.4). Folosirea piscinei este gratuită pentru clienții tavernei. Aici ajung mai toți turiștii români care participă în ”Marele tur al insulei”.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [SEP-2015] O parte din stațiunea Paleokastritsa văzută de la unul din punctele de belvedere de pe drumul ce urcă spre satul Lakones (punctul 6.5. din text) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744711">Şterge vot</a></div><span id="v9744711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [SEP-2015] O parte din stațiunea Paleokastritsa văzută de la unul din punctele de belvedere de pe drumul ce urcă spre satul Lakones (punctul 6.5. din text)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [SEP-2015] Drumul principal prin satul Lakones (6.5) pe unde trec toate toate mașinile, indiferent de gabarit -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744712">Şterge vot</a></div><span id="v9744712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [SEP-2015] Drumul principal prin satul Lakones (6.5) pe unde trec toate toate mașinile, indiferent de gabarit
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [SEP-2015] Strada principală (singura) din satul Lakones (6.5.) Autocarele trebuie să dea din coate ca să încapă printre case. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744713">Şterge vot</a></div><span id="v9744713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [SEP-2015] Strada principală (singura) din satul Lakones (6.5.) Autocarele trebuie să dea din coate ca să încapă printre case.
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [SEP-2015] Ulițe în satul Lakones (6.5) cu indicator spre Paleokastritsa pe Cărarea Măgarilor (Donkey Path) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 01.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av744714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv744714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=744714">Şterge vot</a></div><span id="v9744714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(744714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f744714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e744714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [SEP-2015] Ulițe în satul Lakones (6.5) cu indicator spre Paleokastritsa pe Cărarea Măgarilor (Donkey Path)
foto Lucien [01.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.154371023178 sec