68902 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Munchen și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.05.2016
DE
Avatar GabrielaG
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Brasov
înscris/ă în 16.01.12
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 12 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

III - München. În sfârșit acolo!


Urmare de aici

De foarte mult timp visam sa vizitez orasul Munchen, asta si pentru ca bunicii mei il vizitasera inaintea mea prin '99 si eu nu apucasem sa merg cu ei. Era un vis si o dorinta foarte mare de-a mea sa ajung in Munchen. Desi mai pusesem piciorul in Germania si imi placuse Dresda la nebunie, totusi… Munchen si celelalte orase pe care le-am vizitat din Germania sunt mult mai diferite.

Dar sa incep cu inceputul.

Locuind la aprox 50 km de Munchen in Reichertshausen (vezi impresii) imi era destul de greu sa ajung in Munchen. Singura varianta pe care o aveam era trenul, care venea la fiecare ora la fix si costa 10 euro un drum de persoana. Mi s-a parut enorm de mult deoarece pe Coasta de Azur pretul trenului mi se paruse acceptabil si distantele erau chiar mai mari.

Dar, am avut noroc si nu a trebuit sa folosim deloc trenul, mergand cu masina.

Sunt practic doua drumuri din Reichertshausen spre Munchen. Drumul “vechi”, putin mai lung, cu ceva serpentine, dar nu este foarte aglomerat, asa ca se poate merge cu o viteza constanta (si de 150 km/h).

Drumul mai nou, prin B 13 daca nu ma insel, care intra pe autostrada. Despre autostrazile din Germania voi vorbi intr-un articol separat pentru ca am aflat multe lucruri interesante.

Ca sa nu ma abat de la subiect, am plecat din Reichertshausen cu masina dar nu am intrat in Munchen, fiind prea aglomerat si parcarile fiind scumpe si putine.

Am lasat masina in parcarea de la Aliantz Arena si de acolo am luat metroul. Destul de scump, dar m-am bucurat sa am posibilitatea de a merge cu metroul in Munchen. Un metrou modern si foarte rapid.

Am coborat din metrou in Odeonsplatz (Piata Odeon) am iesit la “suprafata”, am trecut de un Starbucks si de Cafe Tambosi (o cafenea extrem de renumita) si am ajuns la Munich Residenz (pe partea stanga cum megream).

Afara era senin dar frigggg, foarte frigggggg si batea un vant rece. Dar asta nu m-a impiedicat sa ma bucur de frumusetea locului.

München Residenz este palatul principilor bavarezi și sediul guvernului. Se presupune a fi cel mai mare palat care se afla in interiorul unui oras. Prețul biletului este de 13 €. Residenz este deschis în fiecare zi, cu excepția zilelor de 24,25 și 31 decembrie, 1 ianuarie. Stiind ca avem multe de vazut in Munchen am preferat sa nu intram sa vizitam si ne-am continuat drumul, descoperind curtea gradinii Hofgarten. Intrarea este liberă. Din pacate nu m-am putut bucura de o plimbare printre flori si plante. Cam acesta este “riscul” cand vizitez in extre sezon. Templul Diana (un pavilion căptușit cu scoici) mi-a incantat privirile. Artiști, muzicieni și dansatori se aflau sub cuplola. Un spectacol interesant.

Mi-a mai placut foarte mult Brunnenhof, o curte interesanta unde accesul era liber.

In Munich Residenz am trecut si pe langa Bavarian Academy of Sciences and Humanities.

Dupa aceea ne-am intors in Odeonsplatz, unde se afla Biserica Theatina (Theatinerkirche) si Feldherrnhalle (Field Marshals' Hall), monumentul inchinat armatei bavareze.

Odeonsplatz este una dintre principalele piețe din Munchen, o piata extrem de aglomerata atat de localnici cat si de turisti.

La cererea lui Ludwig I, Odeonsplatz a fost construită de Leo von Klenze la începutul secolului al 19-lea în stil clasic.

Feldherrnhalle se afla tot in Odeonsplatz si a fost construita in 1841 pentru a onora armata Bavariei care se afla sub comanda regelui Ludwig I. Acesta vazuse piata Loggia din Florența, Italia si a dorit ceva similar si in Munchen. Constructia are 3 arcade si la intrare doua statui care insfatiseaza lei.

Pe partea dreapta se afla Theatinerkirche St. Kajetan (Biserica Theatina/ Biserica Sf. Cajetan). Din pacate nu am putut sa admir biserica in splendoarea ei deoarece era in restaurare dar totusi am intrat inauntru (intrarea este libera). Biserica este cosntruita in stil baroc.

Inainte ca aceasta biserica sa fie construita, arhitectii s-au “inspirat dupa biserica Sant'Andrea della Valle din Roma.

Interiorul bisericii este unul frumos, dar nu m-a impresionat in mod deosebit.

Dupa aceea ne-am continuat drumul la pas, ajungand la Palatul de Justitie (Justizpalast), o cladire contruita in stil neo-baroc, care mie mi-a placut enorm de mult.

Apoi am ajuns in celebrul loc Karlsplatz. De mult nu am vazut atata lume. Plin, plin, plin. Turisti, localnici, toti la un loc, ca niste furnici.

In Karlsplatz este si un Mc Donald’s care se presupune a fi magazinul cu cele mai mari vanzari din LUME!

Am mers pe artera principala, avansand incetisor printre oameni. Am admirat vitrinele magazinelor, mi-am cumparat bine meritatul magnet de frigider si asteptam sa ajung la cea mai spectaculoasa cladire din Munchen.

Pana sa ajungem in Marienplatz, am “dat” peste Biserica Sf. Mihail (St. Michael's Church).

Aceasta biserica este deicata sfantului arhanghel Mihail si a fost comandata de catre Wilhelm V, Duce de Bavaria, fiind terminata in 1597.

Biserica a fost grav avariată în al doilea război mondial, dar mai târziu a fost restaurata la forma sa originală.

Dupa ce am admirat biserica de pe dinafara, am reusit in sfarsit sa ne urnim si sa ajungem in Marienplatz. Cand in fata mea s-a ivit primaria noua am ramas fara cuvinte…. pozele sincer nu vorbesc de la sine! In poze arata, intr-adevar spectaculos. Dar... in realitate este cu mult mai mareata si cu mult mai frumoasa aceasta cladire.

Marienplatz inseamna de fapt Piata Maria sau Piata Mariei. Numele pietei a fost luat dupa statuia sau columna Mariei care a fost creata in centrul pietei de către Hubert Gerhard în 1638. Statuia a fost construita pentru a comemora sfârșitul războiului de treizeci de ani cu Suedia. Este atât de luminoasa și strălucitoare si fermecatoare aceasta statuie…

Mariensäule din Munchen a fost prima coloană de acest tip construita la nord de Alpi și a inspirat ridicarea altor coloane, în această parte a Europei.

Piata este dominata de Primaria Noua (Neues Rathaus) . Este o cladire monumentala de aproximativ 79 de m, cuprinde 400 de camere, are 91.000 de m2 si a fost construita între 1867 și 1909 de Georg Joseph Hauberrisser în stil gotic.

In afara de celebrul ceas care poate fi admirat de catre noi, turistii, restul clădirii este pentru birourile administrative ale Guvernului, dar există un turn în partea din spate, care poate fi accesat si zona poate fi vizitata. Intrarea costă 3 euro iar plata se face la nivelul 4.

Ceasul primariei este cunoscut in toata lumea. Am vazut ceasul din Praga si cel din Messina… se pare ca in Munchen nu am apucat sa prind ora 11,12 sau 17 deoarece aceastea sunt orele cand as fi putut admira celebrul Glockenspiel in actiune. Desi era aproape ora 17 aveam timp sa ajungem dar nu stiam exact la ce ora va “canta” ceasul. In fine, sper data viitoare sa apuc sa il vad.

Ceasul a fost creat în 1908 și este împărțit în 2 nivele care spun 2 povești diferite din istoria bavareza : prima poveste este despre nunta ducelui Wilhelm V, iar a doua: un dans al Dogarilor din timpul secolului al 16-lea pentru a scăpa de ciuma.

Dupa ce am admirat aceasta cladire impresionanta pe care nu o pot compara cu nimic din ce am vazut pana acum, ne-am “retras” la cafeneaua Rischart despre care am scris deja un review.

Apoi am admirat primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus.

Originalul acestei clădiri a fost construit în secolul al 15-lea, dar apoi cladirea a fost reconstruita si s-a construit o replică a acesteia. De ce? Deoarece cladirea a fost distrusa de un incendiu provocat de un fulger in 1460. Între 1470 și 1480, vechea primărie a fost reconstruită în stil gotic de Jörg von Halbach (care a fost, de asemenea, responsabil pentru Frauenkirche).

Clădirea a fost distrusă încă o dată în timpul celui de- al doilea război mondial, dar reconstruita apoi urmând planurile originale.

Vechea Primărie găzduiește acum Spielzeugmuseum adica muzeul de jucarii. Pentru cei interesati programul este de la 10:00 la 17:30 si costa undeva la 4 euro de adult si 1 euro pentru copii.

Ce mi-a placut mult de tot in Marienplatz a fost faptul ca ambele primarii aratau altfel in timpul zilei, altfel spre apus si altfel cand se intunecase deja. Parca erau alte cladiri, parca eram cu totul in alt loc. Se poate vedea si in poze faptul ca arata parca…. altfel… nu stiu cum sa va explic, este un sentiment unic, extrem de frumos.

In apropiere de Primaria Noua se afla o alta biserica renumita din Munchen : Frauenkirche, care dateaza inca din 1488.

Si aceasta biserica era in renovare dar oricum cand am ajuns noi, afara era deja intuneric si biserica nu ar mai fi aratat atat de frumos in poze.

Am reusit sa gasim usa de intrare, undeva pe lateralul bisericii.

Interiorul este unul extrem de simplu. Am ramas masca... ma asteptam la... altceva. Pe dinafara arata atat de mare si maiestroasa iar inauntru este atat de simpla!! Si m-am intrebat si iar m-am intrebat de ce arata atat de diferit decat celelalte biserici vizitate pana atunci. Si am aflat.

Biserica a fost proiectata inițial ca o biserică în stil gotic târziu cu o navă centrală lungă. La sfârșitul secolului al XVII-lea, când Frauenkirche era centrul reformării, interiorul a fost decorat cu elemente baroce. Așa-numitele "arce Benno" sunt spectaculoase. In secolul al XIX-lea, după ce biserica a fost ridicata la statutul de catedrala, toate elementele baroce au fost eliminate.

Unele dintre decoratiunile interioare au fost pierdute în timpul bombardamentelor din 1944, dar există încă un număr mare de lucrări istorice în catedrala deoarece cele mai multe dintre aceste obiecte au fost duse într-o locație sigură înainte de raidurile aeriene. Una dintre cele mai interesante opere de artă este o pictură de Jan Polack din jurul anilor 1510.

Imediat cum am intrat, pe partea stanga am putut admira un monument interesant. Acela era mormântul împăratului Ludwig IV al Bavariei. Sarcofagul de marmura neagra este inconjurat de statui ce reprezinta patru cavaleri îngenuncheați.

Cripta catedralei cuprinde mormintele membrilor familiei Wittelsbach, o dinastie puternica, ce a domnit peste Bavaria timp de secole.

De asemenea, in interiorul bisericii se afla "amprenta diavolului". Conform unei legende, arhitectul bisericii Frauenkirche, Jörg von Halsbach, i-a promis diavolului ca acesta nu va putea vedea nici o fereastra cand se afla in interiorul bisericii iar in schimb, i-a cerut ca sa il ajute să construiască Frauenkirche.

Dupa ce a terminat clădirea, arhitectul a condus diavolul in mijlocul bisericii, de unde nu se putea vedea nici macar o fereastră, cu toate că toți cei care merg in biserică stau in lumina. Diavolul si-ar fi „stampilat” piciorul cu atîta furie încât amprenta lui a fost vizibilă în podeaua de piatră.

Biserica este deschisa de la 7.00 la 19.00 de miercuri pana sambata, joia pana la 20.30 iar vinerea pana la 18:00.

Dupa ce ne-am mai plimbat putin in jurul Primariei Noi si am mancat niste castane prajite si migdale coapte si caramelizate am decis ca este timpul sa ne intoarcem spre masina.

Am luat metroul din Marienplatz si am coborat la ultima statie, la Alianz Arena. Dupa cum spusesem si la inceputul articolului, langa Alianz Arena ne parcasem masina.

Am avut ocazia sa vad cum arena isi schimba culorile si am putut sa o admir de la departare.

Dupa aceea ne-am intors incetisor spre casa cu multe poze si amintiri placute.

Mi-a placut extrem de mult ce am vizitat in Munchen. Desigur, am mai revenit in Munchen si cu alte ocazii, pentru a vizita muzee, palate, etc dar voi reveni cu un articol separat.

P.S : Pozele le-am incarcat treptat, in functie de ceea ce am vizitat. Cele mai frumoase poze sunt spre sfarsit. De adus mai in fata nu pot, dar pentru cine este interesat poate "derula". Multumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de GabrielaG in 30.05.2016 10:58:55

Validat / Publicat: 30.05.16 11:48:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 4386


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de GabrielaG? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- giuliani
[30.05.16 12:49:47]
» mesaj pers

   Am vizitat multe orase din Germania, dintre toate Munchen si Nurnberg mi-au placut cel mai mult.

   La Munchen am ramas si eu impresionat de Marienplatz unde am vazut Glockenspiel-ul de la ora 17. Dar cel mai mult mi-a placut la Viktualienmarkt, desi din exterior poate parea "doar o simpla piata cu de toate" mi-a placut foarte mult atmosfera de acolo. Poate a contat si faptul ca era vara, si atmosfera la terase era foarte frumoasa.

   Am luat cina la un restaurant din zona, Bratwurstherzl unde din nou ne-am lovit de atmosfera bavarez, atat de calda si imbietoare.

   Englischer Garten e si ea impresionanta, parca e cel mai mare parc din Europa, sunt muzee cu nemiluita (Deutsches Museum-cel mai tare muzeu tehnic din lume, BMW Welt, Neue, Alte Pinakothek). Sunt multe de facut la Munchen :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- GabrielaG
[30.05.16 13:14:10]
» mesaj pers

   @giuliani - Intr-adevar Munchen este un oras superb. Am vizitat si Nurnberg si intr-adevar si acela mi-a placut dar hmm cel mai si cel mai mult am ramas impresionata de castelul Neuschwanstein si de basilica Ottobeuren.

   Din pacate eu am ratat Glockenspiel-ul de la ora 17.

   Aveti dreptate... am uitat sa mentionez in articol de piata Viktualienmarkt care se afla chiar langa Primaria Veche. Si mie mi-a placut atmosfera chiar daca era aproape de inchidere...

   Stiu ca Englischer Garten este de fapt cel mai mare parc din Munchen. Nu am ajuns sa vizitam muzeul BMW Welt dar in zona am fost si anume la Olympiapark.

   Intr-adevar sunt multe de facut, simt ca nu am vazut destule dar intotdeauna exista un motiv pentru a reveni.

   Spor la cat mai multe calatorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Pami CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[30.05.16 15:20:45]
» mesaj pers

   @GabrielaG - a trebuit sa zambesc cand am citit in articol "costa 10 euro un drum de persoana. Mi s-a parut enorm de mult" deoarece acesta este un pret foarte mic! pentru o calatorie cu trenul prin Germania.

   Acum incep sa mai scada preturile deoarece Deutsche Bahn (trenul german) a pierdut monopolul la transferul de persoane pe drum lung - după mai mult de 70 de ani. Din 2013 au inceput sa apara autobuse care fac legatura intre orasele mari incepand de la 5 EUR per persoana. Exista un tric cum sa gasesti bilete ieftine si la tren si anume daca intri pe pagina autobuselor gasesti o reclama la tren si doar prin acest link primesti o reducere la biletele de tren.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- GabrielaG
[30.05.16 15:26:32]
» mesaj pers

   @Pami - Multumesc pentru informatii care pentru mine sunt extrem de valoroase.

   Hihih, mie chiar mi se paruse mult comparand cu celelalte tari in care am calatorit cu trenul.

   20 € de persoana dus intors pentru o calatorie de nici 40 km am zis ca nu prea merita. In Italia si Franta platisem mai putin pentru o distanta mai mare... dar intr-adevar Germania este o tara mai scumpa decat cele mentionate anterior. Oricum am calatorit cu masina asa ca am putut evita trenul.

   Din pacate autobuze nu erau spre Munchen din Reichertshausen unde am fost cazata... singura varianta ar fi fost cu trenul, dar... am evitat. In final totul a fost bine.

   Multumesc inca o data. In viitor daca voi mai ajunge in Germania voi tine cont de sfatul dvs.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- giuliani
[30.05.16 15:36:22]
» mesaj pers

   @GabrielaG -

   Biletele alea de la Flixbus incep de la 5 euro, insa nu le poti lua oricand si pe orice ruta. Daca ai noroc, poti merge de la Munchen la Stuttgart cu 9 euro (la ore mai putin comode) si cu 24 de euro... depinde mult de flexibilitatea ta, daca vrei sa faci excursii de o zi nu merita Flixbusul (asa se cheama firma) fiindca nu ai flexibilitatea trenului.

   Eu locuiesc in Stuttgart, am folosit de doua ori Flixbusul si am fost dezamagit... intarzieri mari, informatii putine, stai in gara si astepti pana vine busul de ti se acreste.

   Or fi mai ieftine, insa nu se compara cu DB, care mai au si ei intarzieri si greve, insa sunt cu mult mai organizati.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[31.05.16 08:39:40]
» mesaj pers

   @Pami - Foarte util ecoul tau, eu inca nu am ajuns la Munchen insa imi doresc astfel incat orice informatie este utila, iar ce ai spus tu nu cred ca este cunoscut de multa lume.

   Cand te-ai referit la pagina autobuzelor pentru a gasi reducerile te-ai referit la transport privat sau la transportul public ? Ne poti da un link? Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[31.05.16 08:44:28]
» mesaj pers

   Binenteles ca nu ai putut decat sa-mi starnesti si mai mult dorinta de a vedea Munchen-ul, nu stiu daca mai e loc de el in 2016 insa nu se stie niciodata. Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- GabrielaG
[31.05.16 10:36:48]
» mesaj pers

   @mishu - Ma bucur daca articolul meu iti starneste o dorinta "nebuna" de a ajunge acolo. Niciodata sa nu spui niciodata. Sincer, nici eu nu credeam ca voi ajunge in acea zona. Germania pentru mine era o tara destul de... inaccesibila... nici eu nu planificasem acea vacanta dar nu stiu, a venit ca din senin. Parca a facut ceva "zdrang" in capul meu si... uite-ma acolo.

   Sunt multe de vazut in Munchen, este un oras mare, extrem de mare dar bine pus la punct. Metroul conecteazaa foarte bine puntele de interes, astfel incat iti va fi destul de usor sa te deplasezi.

   Intr-adevar doamna @Pami ne-a dat informatii valoroase. Nici eu nu stiam de acest aspect. Cred ca nici toti nemtii nu stiu inca de acest sistem de transport :D

   Multumesc pentru vizita, vot si pentru timpul deditcat pentru a-mi citi articolul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Pami CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[31.05.16 11:23:38]
» mesaj pers

   @mishu - uite aici e link-ul fernbusse.de/bahn-special - este o pagina care compara toate preturile la agentiile de autobuse si unde agentia de trenuri incearca sa-si recupereze clientii facand oferte comparative la pret!

   cine are nevoie de ajutor la lb. germana ma poate contacta si pe privat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- GabrielaG
[31.05.16 11:32:36]
» mesaj pers

   @Pami - Multumim pentru informatii! Daca voi mai ajunge in Germania cu siguranta aceste detalii imi vor fi folositoare.

   Si ca o mica gluma, cum se pronunta in limba germana Neuschwanstein? Inca ma chinuiesc :D

   Mi se pare o limba imposibila, desi am predilectie catre limbile straine, vorbind fluent 4 limbi, germana mi s-a parut groaznica...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- calatorul
[11.10.16 13:01:52]
» mesaj pers

   @GabrielaG: Foarte frumos pe acolo, am vizitat centrul vechi la sfarsitul lui noiembrie cand tocmai pregateau piata de Craciun, cam friguroasa vremea dar a meritat plimbarea reusita in doua dupa/amieze friguroase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2016] Si am ajuns la Munich Residenz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743523">Şterge vot</a></div><span id="v9743523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2016] Si am ajuns la Munich Residenz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2016] si am ajuns la Munich Residenz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743524">Şterge vot</a></div><span id="v9743524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2016] si am ajuns la Munich Residenz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2016] Templul Diana mi-a incantat privirile. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743525">Şterge vot</a></div><span id="v9743525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2016] Templul Diana mi-a incantat privirile.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2016] la Munich Residenz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743526">Şterge vot</a></div><span id="v9743526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2016] la Munich Residenz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2016] Brunnenhof, o curte interesanta -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743527">Şterge vot</a></div><span id="v9743527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2016] Brunnenhof, o curte interesanta
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2016] In Odeonsplatz (Piata Odeon) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743528">Şterge vot</a></div><span id="v9743528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2016] In Odeonsplatz (Piata Odeon)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2016] Theatinerkirche St. Kajetan (Biserica Theatina/ Biserica Sf. Cajetan-din pacate nu am putut sa admir biserica in splendoarea ei deoarece era in restaurare -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743529">Şterge vot</a></div><span id="v9743529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2016] Theatinerkirche St. Kajetan (Biserica Theatina/ Biserica Sf. Cajetan-din pacate nu am putut sa admir biserica in splendoarea ei deoarece era in restaurare
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2016] Interiorul Theatinerkirche St. Kajetan (Biserica Theatina/ Biserica Sf. Cajetan) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743530">Şterge vot</a></div><span id="v9743530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2016] Interiorul Theatinerkirche St. Kajetan (Biserica Theatina/ Biserica Sf. Cajetan)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2016] Spre Palatul de Justitie - o cladire interesanta -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743531">Şterge vot</a></div><span id="v9743531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2016] Spre Palatul de Justitie - o cladire interesanta
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2016] Palatul de Justitie (Justizpalast), o cladire contruita in stil neo-baroc, care mie mi-a placut enorm de mult. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743532">Şterge vot</a></div><span id="v9743532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2016] Palatul de Justitie (Justizpalast), o cladire contruita in stil neo-baroc, care mie mi-a placut enorm de mult.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2016] celebrul loc Karlsplatz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743533">Şterge vot</a></div><span id="v9743533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2016] celebrul loc Karlsplatz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2016] celebrul loc Karlsplatz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743534">Şterge vot</a></div><span id="v9743534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2016] celebrul loc Karlsplatz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2016] Full de lume in Karlsplatz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743535">Şterge vot</a></div><span id="v9743535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2016] Full de lume in Karlsplatz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2016] O fantana interesanta pe artera principala -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743536">Şterge vot</a></div><span id="v9743536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2016] O fantana interesanta pe artera principala
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2016] Biserica Sf. Mihail (St. Michael's Church). -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743537">Şterge vot</a></div><span id="v9743537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2016] Biserica Sf. Mihail (St. Michael's Church).
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2016] in Marienplatz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743538">Şterge vot</a></div><span id="v9743538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2016] in Marienplatz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743539">Şterge vot</a></div><span id="v9743539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2016] celebrul ceas al Primariei Noi -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743541">Şterge vot</a></div><span id="v9743541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2016] celebrul ceas al Primariei Noi
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743543">Şterge vot</a></div><span id="v9743543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743545">Şterge vot</a></div><span id="v9743545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743546">Şterge vot</a></div><span id="v9743546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -stanga si Primaria veche (dreapta) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743547">Şterge vot</a></div><span id="v9743547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -stanga si Primaria veche (dreapta)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2016] mormântul împăratului Ludwig IV al Bavariei. Sarcofagul de marmura neagra este inconjurat de statui ce reprezinta patru cavaleri îngenuncheați. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743549">Şterge vot</a></div><span id="v9743549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2016] mormântul împăratului Ludwig IV al Bavariei. Sarcofagul de marmura neagra este inconjurat de statui ce reprezinta patru cavaleri îngenuncheați.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2016] in Frauenkirche, care dateaza inca din 1488 -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743551">Şterge vot</a></div><span id="v9743551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2016] in Frauenkirche, care dateaza inca din 1488
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2016] La ceas de seara -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743553">Şterge vot</a></div><span id="v9743553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2016] La ceas de seara
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743556">Şterge vot</a></div><span id="v9743556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743558">Şterge vot</a></div><span id="v9743558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus. -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743561">Şterge vot</a></div><span id="v9743561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2016] primaria veche, Old Town Hall sau Altes Rathaus.
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus) -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743564">Şterge vot</a></div><span id="v9743564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2016] Primaria Noua (Neues Rathaus)
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2016] metroul din Marienplatz -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743565">Şterge vot</a></div><span id="v9743565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2016] metroul din Marienplatz
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2016] Alianz Arena -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743566">Şterge vot</a></div><span id="v9743566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2016] Alianz Arena
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2016] Alianz Arena ziua -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743567">Şterge vot</a></div><span id="v9743567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2016] Alianz Arena ziua
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAR-2016] Privelistea de la cafeneaua Rischart -- foto by <b>GabrielaG</b> [uploaded 30.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av743568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv743568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=743568">Şterge vot</a></div><span id="v9743568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(743568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f743568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e743568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAR-2016] Privelistea de la cafeneaua Rischart
foto GabrielaG [30.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.143204927444 sec