ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 07.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Castelul Corvinilor - frumos si scump in acelasi timp

TIPĂREȘTE URM de aici

Acesta este ultimul obiectiv vizitat luna asta

Am avut o vointa extraordinara sa ajung aici dupa ce aplicatia waze se bloca din cand in cand ca nu gaseste traseul. Mai tarziu am inteles de ce. Mai aveam 8km sa ajung in Deva si deodata traficul s-a gatuit complet. Se taiau niste arbori si se lucra in acelasi timp si la amenajarea drumului. Auzisem la radio ceva dar... speram sa pot trece.

Si cum stateam eu asa linistit, asteptand sa vad o modificare a situatiei, fiind langa un pod amarat si prafuit si ruginit si plin de gropi, apar niste masini pe acolo. Am intrezarit o cale de iesire si am pornit-o prin hartoape intr-o aventura offroad. Si am ocolit cat de cat Deva si iata-ma pe drumul aferent Hunedoarei...

Am ajuns si am zarit si castelul. Langa el, cam la 500m era o parcare amenajata, care avea si un anunt de 7.5 lei parcare/ zi. Si cum nu era nici un semn de parcare interzisa linga, am parcat regulamentar si gratuit un pic in deal mai sus, intuind un pret piperat de 30 lei/ intrare la castel, m-am decis sa fac ceva economie.

Am platit intrarea si am intrat direct in camera de tortura din dreapta, pentru ca nu platisem taxa foto. Am sta eu ce am stat inchis acolo... glumeam :)

La subsol erau tinuti cei condamnati la moarte, sus avem un manechin bagat dupa gratii.

Trecem mai departe si ajungem in curtea interioara, ca un fel de piata veche... ma decid sa o iau in stanga si ajung pe niste scari intr-o sala plina cu arme, o masa intinsa cu scaune de lemn si o muzica in surdina interpretata de un nene la un xilofon ne duce cu gandul la vremurile demult apuse. Pe tavan lucesc niste lumini cu leduri din zilele noastre.

Mai in sus ajungi si in turn. De aici poti sa vezi la 360 de grade tot ce e in jurul palatului: in fata un excavator tulbura linistea, cred ca trebuia amplasat castelul undeva mai departe de oras, nu stiu cum dormeau corvinii astia in zgomot de excavator, eu l-as fi bagat in temnita pe sofer...

Apropo de munca silnica: in interiorul palatului e o fantana care a fost sapata de 3 prizonieri turci Ali, Mehmet şi Ibrahim in schimbul eliberarii lor. Numai ca le-a luat ceva timp (15ani) si cand au ajuns la apa nu au fost eliberati ci condamnati la moarte. De aici si inscriptia in limba turca " Apa ai, dar suflet nu! "

Deci avem Sala Cavalerilor, Capela, Camera de aur (asta era incuiata cu cheia, nu am putut sa intru), Turnul Buzduganelor, Camera domnitelor (unde era o domnisoara care citea o carte si niste cufere cu zestre in asteptarea printului iubit), Sala dietei, Turnul Capistano (de la numele preotului care a locuit in el), Turnul Neboisa si alte camere mai mici.

In partea de jos se vede si o spanzuratoare, in caz ca mai face ala galagie cu excavatorul stie ce il asteapta...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de mugur007 in 25.05.16 13:13:37
Validat / Publicat: 25.05.16 15:47:52

VIZUALIZĂRI: 2696 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mugur007); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Castelul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Radu Tudoran
[25.05.16 15:57:23]
»

Pentru cine se plange ca-i scump biletul e valabila camera de tortura, spanzuratoarea sau trebuie sa mai sape o fantana?

Vacante frumoase si luna viitoare.

Lucien
[14.09.16 12:47:14]
»

Aveam termen de comparație, proaspăt în minte și anume Cetatea Făgărașului văzută doar cu o zi înainte, așa că am rămas cu gustul amar al [...] de hunedoreni.

Pe cât e de interesant castelul, pe atât de mult, sau mai mult, sunt jumuliți bieții turiști români. Pot să spun că o adevărată bătaie de joc. Zi de vârf turistic. Nu găsesc deloc loc în parcare așa că las mașina cumva pe o străduță distrusă, printre bolovani mari aduși de viitură.

Castelul, ce să zic, superb pe dinafară. Pe afară-i vopsit gardu... Când intri, ești în țara hoților: 30 lei numai accesul. Dacă vrei un ghid audio, dacă vrei să fotografiezi / filmezi, poți lăsa liniștit la casa de bilete (cu coadă!) munca pe câteva zile. Înăuntru numai săli întunecoase, fără excepție, prafuite, tip pivniță.

Păi la Cetatea Făgărașului era farmacie. Cetatea făgăraș e la fel de extinsă, dar ai indicații bilingve peste tot. În muzeul Cetății Făgăraș, bine iluminat și cu etichete la toate piesele, primești două rânduri de papuci de unică folosință și toate astea la numai 15 lei biletul, incluzând și un pliant frumos, color, cu planurile cetății.

Am mai umblat prin muzee și prin țară și afară, dar nicăieri nu m-am simțit atât de umilit ca aici. Sunt muzee în țară unde cu 15 lei primești și ghid audio și nici nu ai resticții la fotografiat. Și nici nu te împiedici prin fiarele din curtea obiectivului... În rest, e bine și frumos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Lucien, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Corvinilor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073563098907471 sec
    ecranul dvs: 1 x 1