68807 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Dumbrăveni

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.05.2016
DE
Avatar ANILU
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 27.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La plimbare prin Dumbrăveni jud. Sibiu


Am ajuns din nou la Medias, am plecat din București cu trenul la 6 dimineața și am ajuns la 12,30, soțul m-a așteptat la gară și binențeles prima întrebare a fost unde mergem, la Dumbrăveni am zis eu, vreau să vedem orașul, știu unde mâncam.

Am mers la el la birou pentru a încheia săptămâna de lucru iar dupa aceea am plecat la drum.

Am plecat la Dumbrăveni, ieșirea din oraș spre Tîrnăveni, am făcut dreapta pe drumul județean Dârlos – Dumbrăveni, 25 de km de la Mediaș - Dumbrăveni.

Drumul este foarte bun, nu este foarte circulat, chiar a fost o plăcere plimbarea printre dealuri verzi, eram doar noi, însoțiți de pâlcuri de salcâm și soc înflorit iar acolo unde locul permitea erau apicultori cu stupii de albine.

Am mai fost odată în oraș la recomandarea colegilor, pentru masa de prânz și atunci am văzut câteva clădiri și biserici vechi, am zis atunci că vom reveni să vedem mai pe îndelete orașul.

Am intrat în oraș pe strada Ernea și am constatat că orașul era in plin proces de asfaltare, străzile din oraș fiind doar pietruite. Am mers direct la restaurant unde am luat masa de prânz – voi scrie un articol separat despre această locație – și am plecat să ne plimbăm prin oraș.

Am făcut abstracție de utilajele firmei care asfaltau străzile orașului și am plecat spre centrul orașului, acolo unde sunt cam toate obiectivele. Am ajuns foarte ușor în Piața Timotei Cipariu, trecănd pe lânga cladirea vechiului Tribunal unde acum este Centru de educație incluzivă pentru copii.

În piața Timotei Cipariu este un mic parc înconjurat numai de cladiri vechi, practic aici este un centru vechi al orașului.

Aici in piață este :

- Primăria – proaspăt renovată – aș putea spune dar aspectul ei este în contrast cu restul cladirilor din piață;

- Liceul teoretic;

- Castelul Apaffy – este deschis din 2010, o parte a clădirii e Muzeul Armenilor Transilvăneni, pe care nu am reușit să-l vizităm (era închis) – dar clădirea per ansamblu nu este renovată, chiar pare a fi în paragină.

- Cea care tronează în piată este Biserica Armeano-Catolică Sfânta Elisabeta. Cum ușa de la intrare e deschisă, am intrat, dar accesul în biserică e blocat de un grilaj metalic. Am văzut cât se putea vedea în interior prin acel grilaj și am reușit să fac câteva poze.

Este impunătoare văzută din piață, are două turnuri in partea din față, diferite arhitectural.

Biserica este monument istoric.

Am ieșit din piață pe strada Mihai Eminescu, o stradă foarte lată, partea carosabilă a drumului fiind marginită de castani, înfloriți la momentul când am trecut noi, iar pâna la casele de pe stânga și dreapta străzii mai era spațiu pentru trotuare, bănci și chiar locuri de joacă pentru copii.

În capătul străzii mai este o cladire impunătoare inconjurată tot de castani, am urcat aleea până la poarta de acces. Este un Centru de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap.

Prin fața centrului este o alee pietruită care duce la Biserica Luterană, închisă când am ajuns noi.

Acum puțină istorie a orașului:

Primul document care aminteşte despre Dumbrăveni datează din anul 1332.

În 1553 principele Grigore Apaffy a cumpărat toate domeniile de la Dumbrăveni şi şi-a construit un castel-cetate cu ziduri mari de piatră.

Primii armeni colonizaţi aici au sosit în anul 1671. Buni gospodari şi negustori pricepuţi aceştia au primit diverse privilegii din partea principelui Apaffy. În secolul XVIII au primit administrarea oraşului Dumbrăveni. A fost epoca marii dezvoltări a oraşului; s-au construit şcoli, un tribunal, un penitenciar şi bineînţeles o catedrală armenească.

Piatra de temelie a bisericii armene a fost pusă la 22 iulie 1766. Construcția ei a durat aproape 17 ani.

Interiorul bisericii împreună cu numeroasele altare a fost finalizat abia în 1791, cînd la 29 iunie, biserica a fost sfințită primid hramul Sfintei Elisabeta.

Monument impresionant construit în stil baroc din piatră şi cărămidă, biserica atrage privirea trecătorilor prin aspectul său neobişnuit: îi lipseşte cupola unui turn.

În 1927 o furtună puternică a dărâmat cupola turnului din dreapta clădirii (din stânga cum te uiți la biserică) și nu s-a mai reușit reconstrucția lui in forma inițială.

Lângă intrare pe afișul creat de cei de la Ministerul Culturii cu Monument istoric este un text care m-a impresionat:

Noi, cei ce l-am iubit pe Dumnezeu, am construit această biserică între anii 1766 și 1791 cu șapte altare, o capelă și trei vitralii pentru noi cei de astăzi și pentru voi cei de mâine.

Da, mi-a plăcut această plimbare într-un oraș incărcat de istorie și vă recomand și vouă cănd ajungeți în zona Mediaș – Sighișoara, din drumul național DN14, să vă abateți pentru câteva ore și să vizitați orașul.

Călătorii plăcute.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ANILU in 24.05.2016 22:02:29

Validat / Publicat: 25.05.16 07:18:10


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Ardeal
VIZUALIZĂRI: 3792


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[25.05.16 07:16:42]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Mediaș și împrejurimi, MEDIAȘ - BAZNA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anuca27
[25.05.16 09:09:18]
» mesaj pers

   Aaaa, Anilu te plimbași, ca să vorbesc ca la Oltenia. frumoase poze într-un orășel atât de mic. Musai să luăm și România la vizitat, am hotărât că o vom face anul viitor. O să scotocim AFA și o să ne oprim să vedem toate minunățiile. cu harta în mână așa ca afară. Am făcut lucrul ăsta cu Sinaia acum 1 an, 4 zile mașina nu s-a mișcat din parcare, am bătut Sinaia la picior, la bocanc de fapt că era zăpadă. Mi-a fost drag să văd la televizor cum de Noaptea albă a muzeelor, la Iași spre exemplu, era o coadă imensă la vizitarea Palatului Culturii. Mă bucur că românii au stat cu orele, ca la Roma sau Paris ca să viziteze. La noi Muzeul este în reabilitare de vreo 4 ani. Salutări de la Drobeta! Votat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[25.05.16 09:28:46]
» mesaj pers

   @anuca27 - Voi incerca să scriu despre locurile văzute zilele trecute.

   Vremea ne-a permis să ne plimbăm pe drumuri mai puţin circulate.

   Salutări şi mulţumesc pentru aprecieri şi vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[25.05.16 13:22:23]
» mesaj pers

   @ANILU - Iar is pusa pe fapte mari: F. Util+SB de la mine! Yees!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[25.05.16 13:28:35]
» mesaj pers

   @Zoazore - Mulţumeeeeeeesc!!!

   Iar acum te invit şi la masă in articolul următor, ce tocmai a fost validat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[25.05.16 14:37:02]
» mesaj pers

   @ANILU - Felicitări! O incursiune deosebită într-un orășel pe care eu îl știam din scrieri drept un fel de centru armenesc renumit încă de acum câteva secole.

    Catedrala armenească din Dumbrăveni o știu din fotografii - ea atestă prosperitatea comunității locale armenești. Legat de aceeași comunitate armenească mi se pare interesant cazul picturii intitulată „Coborârea lui Iisus de pe Cruce” a lui Rubens, existentă în Catedrala armeano-catolică din Gherla (se pare că ea este realizată însă de ucenici ai marelui pictor în stilul Școlii Rubens).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[25.05.16 14:47:57]
» mesaj pers

   @tata123 - Mulţumesc pentru aprecieri.

   Pe mine m-a impresionat arhitectura şi istoria acestei biserici.

   Mi-ar fi plăcut să avem acces şi în interior, nu să văd printre zăbrele, dar la ora când noi ne plimbam nu am avut cu cine vorbi pentru accesul in interior.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marius 72
[20.03.17 14:55:03]
» mesaj pers

   @ANILU: Să ajungi în Mediaş şi să nu scrii un rând despre urbea care asigură "prinţului" tău o masă caldă, un pat comod - nu pliabil - şi un birou luminos... Parcă nici nu îmi mai pare aşa rău că ai apucat să vezi doar Bazna! Scrijeleşte un mesaj când mai faci haltă de minim două nopţi prin zonă şi o să ai ce scrie!

   Te mai aşteaptă cu drag două persoane pe aici, în afara soţului tau!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[20.03.17 15:17:27]
» mesaj pers

   @Marius 72: Când voi ajunge iar prin Mediaş, sper cât de curând, sigur îţi voi da un semn.

   Aşa este nu am apucat să scriu nimic despre Mediaş.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică văzută din Parcul Timotei Cipariu -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741990">Şterge vot</a></div><span id="v9741990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică văzută din Parcul Timotei Cipariu
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică- se văd cele două turnuri diferite -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741991">Şterge vot</a></div><span id="v9741991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică- se văd cele două turnuri diferite
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică ușa de intrare. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741992">Şterge vot</a></div><span id="v9741992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2016] Biserica Armeană-Catolică ușa de intrare.
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2016] Interiorul bisericii fotografiat prin grilajul metalic. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741993">Şterge vot</a></div><span id="v9741993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2016] Interiorul bisericii fotografiat prin grilajul metalic.
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2016] Interiorul bisericii în partea stângă. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741994">Şterge vot</a></div><span id="v9741994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2016] Interiorul bisericii în partea stângă.
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2016] Interiorul bisericii în partea dreaptă -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741995">Şterge vot</a></div><span id="v9741995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2016] Interiorul bisericii în partea dreaptă
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2016] Castelul Apaffy - se vede că nu este restaurat. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741996">Şterge vot</a></div><span id="v9741996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2016] Castelul Apaffy - se vede că nu este restaurat.
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2016] Intrarea in Castelul Apaffy - intrarea in Muzeul armenilor din Transilvania -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741997">Şterge vot</a></div><span id="v9741997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2016] Intrarea in Castelul Apaffy - intrarea in Muzeul armenilor din Transilvania
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2016] Dumbrăveni-Piața Timotei Cipariu -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741998">Şterge vot</a></div><span id="v9741998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2016] Dumbrăveni-Piața Timotei Cipariu
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2016] Primăria orașului Dumbrăveni -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av741999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv741999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=741999">Şterge vot</a></div><span id="v9741999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(741999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f741999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e741999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2016] Primăria orașului Dumbrăveni
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2016] Dumbrăveni-str. Mihai Eminescu -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av742000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv742000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=742000">Şterge vot</a></div><span id="v9742000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(742000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f742000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e742000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2016] Dumbrăveni-str. Mihai Eminescu
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2016] Dumbrăveni-Centru de reabilitare și recuperare a persoanelor cu handicap, ascuns în umbra castanilor -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av742001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv742001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=742001">Şterge vot</a></div><span id="v9742001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(742001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f742001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e742001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2016] Dumbrăveni-Centru de reabilitare și recuperare a persoanelor cu handicap, ascuns în umbra castanilor
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2016] Dumbraveni - Biserica Luterană -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 24.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av742002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv742002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=742002">Şterge vot</a></div><span id="v9742002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(742002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f742002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e742002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2016] Dumbraveni - Biserica Luterană
foto ANILU [24.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.101520061493 sec