ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Cheile Turzii. Un “must see” ce nu trebuie ratat

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

A doua zi dupa noaptea petrecuta la Villa Brussels *** din Deva, ne trezim pe la 8 dimineata si mergem sa luam micul dejun (inclus cum v-am zis in review-ul trecut). Dupa asta, ducem bagajele la masina, predam camerele, pupam gazdele (la figurat normal :))) si in fine pe la ora 9,30 reusim sa ne urnim din loc. Bineinteles ca si astazi vom avea o zi plina, asadar ii dam bice spre urmatoarea noastra destinatie.

Cum care destinatie ? Cheile Turzii, normal :)). Un drum de ~ 170 Km, nu foarte lung, usor si destul de monoton si pe care noi l-am parcurs in ~ 3 ore, cu scurte opriri de admirat coclaurii si pufait cate o tigara.

Traseul. Traseul nostru, logic :)). Iesim din Deva tinand drumul E71 spre Oradea si ajungem dupa ~ 7 Km in Soimus de unde facem jonctiunea cu bucatica de autostrada A1 pe care intram spre Sebes. Pe A1 vom parcurge ~ 60 Km, dupa care vom iesi pe E81 cu directia Cluj Napoca. De fapt nu stiu de ce o cheama A1 pe autostrada asta, pentru ca eu stiam ca A1 este cea de la Bucuresti la Pitesti... Sau in fine, ar trebui s-o cheme A1 in momentul in care (probabil in urmatorii 100 de ani :))) se va uni cu A1 Bucuresti - Pitesti, pentru ca in situatia actuala se pot naste confuzii. Dar in fine, d’ale CNADNR-ului adanci gandiri :))

Dupa iesirea de pe autostrada, vom parcurge ~ 80 Km trecand prin Alba Iulia, Teius, Aiud pana la Turda. Noi am intrat in oras si am luat (normal ca din greseala) o alta varianta spre Chei, da’ asta-i incurcata si habar n-am pe unde am luat-o :)). Tot intrebam din om in om pana am reusit sa iesim din oras pe drumul cel bun. Traseul asta va va duce pe undeva pe coama unor dealuri si pe langa o stana. pe un drum forestier aflat in conditii foarte bune si pe un platou plin de verdeata si cu privelisti dragute :). E frumos rau dar cum v-am zis mai incurcat.

Asa ca va voi da varianta pe unde ne-am intors din Chei, mult mai usor de nimerit. Nu veti mai intra in oras (de Turda zic), ci o veti lua stanga pe DN75 in directia Baia de Aries – Abrud urmand ca din comuna Mihai Viteazu sa faceti dreapta pa DJ 103G traversand raul Aries spre satul Cheia. Pana aici aveti de mers ~ 10 Km, iar de la iesirea din Cheia pana la intrarea in Cheile Turzii mai aveti alti 4 Km. Si atentie, pentru ca la un moment dat va trebui sa va lasati stanga parasind DJ 103G si urmand indicatorul spre Cheile Turzii.

Cheile Turzii. Despre Cheile Turzii trebuie sa stiti ca zona este declarata rezervatie naturala inca din anul 1938 de pe vremea regelui Carol II, pentru ca ulterior sa fie inclusa si in patrimoniul UNESCO in listele cu monumente ale naturii deosebite si protejate din patrimoniul mondial.

Lungimea totala a Cheilor este undeva la ~ 3 Km, insa partea cu adevarat salbatica si impresionanta este de numai ~ 1,5 Km. Un traseu scurt si usor de o mare frumusete ce poate fi parcurs numai pe jos.

Lucrurile deosebite si pentru care veti vedea ca a meritat sa ajungeti pana aici, le veti gasi in zona unde paraul Valea Hasdate strabate versantii abrupti si impunatori ce-i strajuiesc calea pe care singur si-a taiat-o in Muntii Trascaului in drumul sau catre raul Aries in care se varsa.

Noi am ajuns la cabana Cheile Turzii (aici se termina drumul intr-o parcare generoasa) de unde se intra in Chei pe la 12,30. Ne schimbam in tinuta mai de munte, renuntand la blugi in favoarea sorturilor si la slapi in favoarea adidasilor si gata de drum. Adica nu inainte de a gasi o toaleta, ceea ce s-a dovedit o grea misiune in locurile alea.

Sa nu faceti fatal error sa mergeti la toaleta din imediata apropiere a parcarii (~ 20 m), cabanita aceea micuta cu acoperis rosu, pentru ca va veti varsa si ficatii din voi. Apa nu mai curgea la toaletele astea probabil de cand dadusera caldurile alea mari din vara si nu va puteti imagina ce era acolo. Nu va spun ca va stric ziua :)). Cand si cand mirosul greu ajungea in adierea vantului si prin parcare. Oribil :(. Cautand solutii alternative am gasit o toaleta decenta la Terasa Cheile Turzii vis-a-vis de parcare, un bun motiv sa luam si cate o bere, un suc sau care ce a mai vrut si sa ne potolim setea :)

La pas prin Chei. In fine, gata de drum si o luam usurel spre intrarea in Chei. In aceasta varianta de traseu, vom strabate Cheile Turzii din aval spre amonte. Aflam ca sunt niste locuri superbe de popas si odihna pe malul paraului spre celalalt capat al Cheilor, ceea ce era perfect pentru o scurta pauza de revenire inainte de intoarcere.

Pentru inceput vom intra pe poteca larga ce pleaca de langa cabana Cheile Turzii si strabate padurea intr-o coborare usoara, iar din loc in loc veti intalni bancute unde veti putea face cate un mic popas daca va ajunge oboseala. Vom ajunge apoi la primul dintre cele 4 poduri suspendate pe cabluri ce traverseaza paraul Valea Hasdate.

Si o chestie haioasa. Veti da in drumul vostru si in mijlocul potecii pe care veti merge de o stanca desprinsa din versant la baza careia sunt zidite intr-un petec de beton doua cizme din cauciuc cu varful in sus. Astfel se lasa impresia ca sub acea stanca zace cineva cazut pe spate si strivit de stanca pravalita, iar din acel cineva se mai vad doar picioarele. LOL. Foarte tare asta. Cine a gandit-o a reusit o gluma buna si a dat dovada de un excelent simt al umorului. Umor negru desigur =))

Atentie la poteca stancoasa. Traseul va va duce cand pe stanga, cand pe dreapta paraului. Trebuie sa fiti foarte atenti pe unde calcati si cum si unde puneti piciorul pe portiunile unde poteca este sapata in stanca, pentru ca aceasta (de stanca zic) este extrem de lustruita si alunecoasa si asta datorita a cine stie cator sute de ani de cand poteca este batuta in sus si in jos si de cine stie cat puhoi de lume.

La orice pas exista pericolul unei luxatii a piciorului, asta in cel mai fericit caz daca nu chiar al unei pravaliri in rau nu de la mare inaltime e adevarat, dar care cu siguranta s-ar lasa cu urmari si nu din cele mai placute. Stanca lustruita si colţuroasã pe care va trebui sa calcati arata in mare parte ca si marmura alba si este la fel de alunecoasa. Deci atentie sporita aici. Pe cateva portiuni inguste ale traseului, veti avea la indemana si un cablu de sustinere din otel ancotat in stanca masivului.

Dar cu toata atentia pe care trebuie s-o acordati potecii, mai uitati-va si la tovarasul vostru de drum ce va va insoti dintr-un capat in celalalt al Cheilor. Rauletul zglobiu si curat in care daca veti fi atenti veti vedea si pastravi inotand agale si care formeaza mici cascade una mai frumoasa decat cealalta (de raulet zic, nu de pastravi :)))

Insa frumusetea absoluta o veti afla privind in sus. Pereti impunatori cu o verticala de peste 200 de metri va vor insoti de-a lungul traseului lasandu-va muti de uimire si admiratie privind rezultatul luptei de mii de ani intre micutul parau Hasdate si munte, castigator fiind paraul care cu rabdare si perseverenta a reusit sa-si faca drum si sa rupa in doua Muntii Trascaului :)

Speologie si alpinism. Daca sunteti indragostiti de pesteri si grote, trebuie sa stiti ca in Cheile Turzii veti gasi 22 de pesteri, 17 pe versantul din stanga si 5 pe cel din dreapta. Dintre ele ar fi : Pestera Liliecilor, Pestera Ungureasca, Pestera Morarilor, Pestera Binder, Pestera Cetatuia Mare, Pestera Modoloaie si Pestera Ascunsa. Noi n-am vazut decat vreo 4 pesteri (da nu stiu cum le cheama) si alea pe sus si greu accesibile, mai putin una cea de a cincea care sa afla pe dreapta si chiar langa poteca.

Iar amatorii de escalada trebuie sa stie ca strabatand Cheile Turzii vor da pe partea stanga de Turnul Galben, o stanca semeata ce face deliciul alpinistilor, iar pe partea dreapta de o portiune mult indragita de cataratori, Peretii cu Trepte. Alte trasee pentru alpinisti (neamenajate): Peretele Cald, Peretele Marac, Turnul Bors, Alghine, Peretele Pripoanelor, Peretele Caprelor, Peretele Urias, Peretele Porumbeilor, Turnul Ascutit, Zona cateaua Mica, Peretele Aerian, Stanca Soimilor si Peretele Vulturilor.

Gata si cu alpinistii, sa revenim cu picioarele pe pamant :))

La un moment dat veti da si de un izvoar cristalin cu apa rece ce curge pe stanca muntelui si de unde va veti putea reinnoi provizia cu apa de baut, asa ca ar fi bine sa aveti la dvs. si ceva recipiente goale.

Spre sfarsitul traseului, veti iesi dintre versantii abrupti ai muntelui iar mai apoi si din mica padurice care urmeaza si veti da de un platou imens, frumos, curat (fara hartii, PET-uri etc) si plin de iarba.

Aici veti putea sa faceti si un popas mai lung de-a lungul raului Hasdate unde veti gasi mai multe locuri numai bune de stat pe iarba si “ascultat” natura sau de ce nu, chiar si de o balaceala pe cinste cum am facut si noi :)

Si ca un pont daca faceti Cheile Turzii vara, luati-va si ceva mancare, ceva de baut si o patura cu voi, sa puteti sta mai mult aici (de platou zic), la plaja, baie si aer curat. Noi n-am avut patura la noi si am stat pe iarba cat am stat, asta pana ce foamea a inceput sa ne dea tarcoale si am luat-o inapoi sa cautam un loc sa mancam ceva pe undeva.

Legenda locului. Traditia locala ne spune ca in Cheile Turzii vom da de duhurile padurii, fiinte malefice care ademenesc oameni ce disparar fara urma, podurile peste parau le vom gasi pazite de zmei infricosatori, vom da si de “capcâni” – monstri fiorosi cu cap de caine ce mananca numai carne de om... Acum eu ce sa va spun... Noi n-am avut cinstea si onoarea de a intalni niscaiva chestii d’astea. Da. Da’ noi am fost ziua. Seara si noaptea nu stiu, nu bag mana-n foc ca n-or fi... Mergeti noptea sa vedeti cum o fi =))

Probabil aceste superstitii se trag de la faptul ca fiind o zona salbatica si greu de strabatut, ani si ani de-a randul aici s-au intamplat numeroase accidente, unele in care victimele nici nu au mai fost gasite, mancate fiind probabil de fiarele padurii. De aici si povestile cu duhuri, zmei, capcauni si alte dihanii ce iti aţin calea, te ademenesc si apoi se delecteaza cu tine savurandu-te pe post de cina :))

Ca multe alte locuri deosebite din tara si aceste locuri au legendele lor care vin din mosi-stramosi si din vremuri de mult apuse, spuse acum de batrani asa cum le-au auzit si ei de la batranii lor. Da. Dar depinde despre ce batrani vorbim aici...

Avem doua variante ale legendei transmise din batrani descriind un singur lucru. Formarea Cheilor Turzii. De fapt sunt mai multe variante, dar toate derivate din acestea doua.

Daca vorbim de legenda din batrani maghiari, legenda spune ca Ladislau I cel Sfant, rege al Ungariei urmarit fiind indeaproape de tatarii ce-i voiau moartea, se roaga lui Dumnezeu sa-l scape. Atunci mare minune... Muntele se rupse in doua sub copita calului, iar netrebnicii de tatari se pravalesc in haul iscat murind pe loc. Se zice ca in stanca muntelui se mai vede si astazi urma copitei calului. Io unu’ n-am vazut nici o copita p’acolo, dar poate reusiti dvs :))

Daca vorbim de legenda din batrani romani de data asta, legenda spune ca Alexandru Macedon (Alexandru cel Mare, regele Macedonean care a creat cel mai intins imperiu al lumii antice), urmat indeaproape de turcii (fie de hunii) ce-i voiau pieirea, este salvat in ultima clipa de calul sau fermecat si mult credincios Bucefal. Acesta odata batand din copita, despica stanca si marsavii urmaritori isi vor gasi sfarsitul in ascutitele stanci de pe fundul prapastiei. Dupa asta pentru ca nu era fir de apa prinprejur iar setea stapanului mare, calul credincios face sa-i curga apa pe nari (lui nu lui Alexandru cel Mare :))), potolind astfel setea stapanului. In urma acestei fapte se va face o stanca in forma de cap de cal si cu apa buna si proaspata, sa poata bea oricine insetat va trece pe langa dansa.

Asta-i legenda... Conteaza ca Alexandru Macedon n-a pus piciorul in toata cariera lui pe aici ? N-as crede :)). Si apropo... Nici de stanca asta “cap de cal” n-am dat.

Aaa... Si trebuia sa mai fie pe acolo pe undeva pe sus si o cruce mare din șine de cale ferata si bineinteles nici pe asta n-am vazut-o poate si pentru ca eram mai tot timpul cu ochii in jos si atenti pe unde calcam, sa nu ne trezim prin rauletul alaturat. Asadar cand veti ajunge acolo, aveti de cautat o copita de cal, un cap de cal si o cruce construita din șine de tren, lucruri peste care noi n-am dat. Va ramane tot dvs. placerea de a le descoperi :))

La intoarcere inainte de plecare, asta pe la 16,30 ne-am oprit sa mancam la Terasa Cheile Turzii, aceea aflata chiar la intrarea in Chei. Un loc bun de luat masa cu mancare foarte buna si preturi decente.

Gata. Am ispravit aici prezentarea mea si sper ca am reusit sa va starnesc interesul in a vizita o zona salbatica si minunata a Romaniei. Vizitati Cheile Turzii daca sunteti indragostiti de peisaje deosebite, susurul raului de munte, paduri si aer curat si asta pentru ca intradevar merita efortul de a ajunge acolo si nu va fi timp pierdut degeaba :)

La gandul ca ati putut gasi si ceva informatie utila in ce v-am povestit eu p’aci, inchei asa cum o fac de obicei, spunandu-va ca :

Cine detine informatia, detine puterea.

THX ! Bye bye.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de vega06 in 17.05.16 12:49:05
Validat / Publicat: 17.05.16 15:21:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURDA [CJ].

VIZUALIZĂRI: 6977 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 La pas prin Cheile Turzii. Cel de al patrulea pod suspendat peste Hasdate...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.05.16 17:58:52]
»

Am parcurs cheile în 2013 din aval spre amonte ( vezi impresii) şi m-am întors la cabana Cheile Turzii pe creasta din stânga (Dealul Sindului).

Imaginile panoramice de pe această creastă a cheilor te lasă fără glas. Aici se află şi crucea din fier amintită de tine în review :" Crucea Sănduleştilor".

Felicitări pentru descrierea acestor frumoase locuri!

vega06AUTOR REVIEW
[17.05.16 18:24:15]
»

@traian. leuca -

E de bine dom, Traian. S-a rezolvat misterul crucii de fier, Crucea Sandulestilor. Ti-am citit acum review-ul si m-am luminat. Nu stiu si nu cred ca puteam vedea acea cruce din poteca noastra de langa paraul Hasdate.

Traseul pe care ati fost voi poate fi o buna varianta de a nu te intoarce pe acelasi drum dupa parcurgerea Cheilor Turzii. De tinut minte

Multumesc pentru vizita, aprecieri si comentariu

Zoazore
[17.05.16 21:11:56]
»

@vega06 - Vaaai, ce-mi plac surprizele astea ale tale!

M-am gândit eu ca nu veniți voi așa, întins acasă, fără să mai bateți ceva poteci.

Hai, copită și cap de cal n-ați văzut, dar vipere?

Superbă, ca de obicei, prezentarea. Chiar și partea cu toaleta! E bine de știut!

Eu sunt gata echipată și aștept următoarea excursie!

vega06AUTOR REVIEW
[17.05.16 22:25:46]
»

@Zoazore -

M-am gândit eu ca nu veniți voi așa, întins acasă, fără să mai bateți ceva poteci.

Pai poteci mai gaseam noi de batut, da’ timp pentru ele n-am prea avut. N-am gasit alta rima . Poti sa te dezechipezi momentan, pentru ca acu’ e tarziu si vom merge la o vremelnica odihna pana a doua zi. Dupa aia om trai si-om vedea

Si nu. Aici nu sunt vipere. Sau eu unul n-am auzit sa se fi raportat asa ceva pe aici. Este o zona “curata” in privinta asta asa ca poti merge linistita.

Iti multumesc si tie pentru vizita, aprecieri si comment

mishu
[18.05.16 10:08:41]
»

Frumoasa invitatie la munte. Initial ma gandeam la ce spuneai in legatura cu poteca de unde poti aluneca, insa dupa ce am vazut pozele m-am mai linistit, se poate merge in siguranta daca esti atent.

Peisajul este intr-adevar unul de vis si nu poti ramane indiferent in fata atator frumuseti care te asteapta sa le descoperi.

Spre noocul vostru si vremea a tinut cu voi asa ca totul a fost perfect.

Felicitari, votat cu mare placere, mai astept astfel de impresii de calatorie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[18.05.16 10:55:31]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 12:25:41]
»

@mishu -

Ei nu, poate am exagerat si eu putin cu poteca stancoasa “periculoasa” . Totusi putina atentie in plus cu siguranta nu strica pe acolo, ca stii cum se zice - “Paza buna trece primejdia rea”. De ce sa-ti strici vacanta cu vreo entorsa ceva ? In P29 vei vedea un catel in lesa. Stii cum face un catel cand e pe gheata ? Asa facea si asta pe pietrele alea

Si sa stii ca toata vacanta am avut vreme perfecta. Cald si soare, mai putin in prima zi atunci cand am plecat din Bucuresti spre Clisura. Atunci ne-a plouat mai mult de jumatate din drum.

Iti multumesc si tie pentru vizita, apreciere si comentariu

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 12:28:10]
»

@webmasterX -

Multumesc webmaster. Videoclipul este perfect

andreieu
[18.05.16 13:24:34]
»

@vega06: -

Cine detine informatia, detine puterea.

Tocmai văzusem într-un ecou al unui coleg AFA care cita un alt user ce își încheie impresiile cu acest citat. M-a omorât curiozitatea şi chiar dacă în decursul a 5 zile nu am reușit să deslușesc misterul, într-un final te-am găsit.

Excepționalitatea review-ului şi locurile mirifice pe care le-ai prezentat, m-au împins să-l adaug la favorite pentru a-l reciti cu drag, oricând simt nevoie de a mă delecta!

Ne mai auzim! Vacanțe frumoase!

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 14:04:05]
»

@andreieu -

Tocmai văzusem într-un ecou al unui coleg AFA cum cita un alt user ce își încheie impresiile cu acest citat. M-a omorât curiozitatea şi chiar dacă în decursul a 5 zile nu am reușit să deslușesc misterul, într-un final te-am găsit.

Gata. Mister dezlegat . Stii tu - “Curiozitatea omoara pisica” se zice. Dar tu nefacand parte din neamul felinelor ai scapat usor si uite ca acum putem vorbi . Bine (ca) m-ai gasit si bine te-am gasit AndreiTu

Si ma bucur tare mult ca ti-a placut review-ul meu si ca-l consideri valoros, asadar nu pot decat sa-ti multumesc si tie pentru vizita, apreciere si comentariu.

Ne auzim cu siguranta. Vacante perfecte si tie

Zoazore
[18.05.16 14:10:54]
»

@andreieu - Parerea mea e sa-l treci la urmariti pe @vega06. Ne aliniem frumos in spatele lui, ca altfel ii treci toate articolele la favorite !

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 14:25:12]
»

@Zoazore -

Merci Zoa. Esti o draguta ca de obicei

Si o remarca. Nu lua ce voi spune acum ca pe o critica pentru ca nu este. Spui "Ne aliniem frumos in spatele lui"... Niciodata. Nu "in spatele lui" ci alaturi de el daca cineva va vrea asta. Colegii si prietenii iti stau alaturi, niciodata in spate. Este parerea si convingerea mea

Zoazore
[18.05.16 15:10:18]
»

@vega06 - Corect, doar ca eu traduceam liber FOLOW THE LIDER! Lider = conducatorul grupului, organizatorul excursiei.

Ca mai ramanem putin in urma sa bem apa, sa mirosim florile, acuma, na...

Eu pe voi nu ma pot supara!

andreieu
[18.05.16 15:24:46]
»

@Zoazore: Uite cum iar mă influențezi. Pozitiv, bineînțeles! Eram pe punctul de a îl trece pe @vega06 la urmăriți. Acum l-am dat în urmărire generală... la impresii Deși ne cunoaștem de anul trecut, pe tine te las frumuşel unde îți e locul, la prieteni, că oricum mă zbat şi te caut în fiecare zi

@vega06: Mă aliniez frumos în colonia AFA alături și de tine, şi de Zoa, şi de toți regii şi reginele de aici!

We are invicible! Hugs for all!

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 19:59:40]
»

@Zoazore - Ei asa da, mai vii de-acasa. Acu’ ti-ai revenit definitiv . Si ma gandeam io ca esti “nesuparabila” din cauza noastra

@andreieu - Nu stiu de ce, da’ chiar traiam asa cu vaga impresie ca de putin timp sunt urmarit general la impresii . Aliniaza-te unde vrei si langa cine vrei, dar ai grija ca pe langa regi si regine mai exista si cai si ture si mai ales nebuni

Zoazore
[18.05.16 20:12:21]
»

@vega06 - Dar și cavaleri, prinți, muschetari

@andreieu a demonstrat că, în pofida vârstei, este suficient de matur și se știe apăra singur.

Cât despre cai... găsiși urma de copită?

De revenit... NICIODATĂ! Eu așa am fost, așa sunt și-așa voi rămâne!Și bine fac!

Iar pe voi n-am motive să mă supăr!

vega06AUTOR REVIEW
[18.05.16 20:20:16]
»

@Zoazore -

Pai am vazut ce stie si ca stie si-i de bine

Nope. N-am dat de copita. Ramane pe data viitoare, asta daca n-o fi gasit-o cineva care a fost p'acolo si ne lumineaza asa cum a facut si dom' Traian cu Crucea Sandulestilor.

L.E. Bine. Cum vrei tu. Ramai tot asa cum ai fost, cum esti si cum vei fi - O "nerevenita", pentru ca asta chiar te prinde

calatorul
[06.08.16 22:56:18]
»

@vega06 - Frumoase locuri, sper sa ajung sa le vad si eu intr/o vara.

vega06AUTOR REVIEW
[22.08.16 14:29:28]
»

@calatorul - Chiar ti-o doresc Calatorule. Si-ti mai doresc ca acea vara de care spui sa nu fie prea indepartata

Iti multumesc si tie pentru vizita si comentariu

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andreieu, calatorul, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Cheile Turzii:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071204900741577 sec
    ecranul dvs: 1 x 1