68308 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.05.2016
DE
Avatar dalumian
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.01.10
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
800 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Roma in 3 zile - varianta 'soft'


  Am fost la Roma prima data anul trecut cu un plan foarte bine pus la punct de acasa, cu rezervari online, cu informatii, harti, etc... Dupa prima zi eram rupti. Atunci am decis ca Roma merita vazuta usor, la picior, fara gauri in talpa si bataturi la picioare.Asa ca am decis sa mergem impreuna cu niste prieteni din nou la Roma, ei pentru prima data, noi ghizii (aveam deja experienta, nu?)

  Am aterizat pe FCU cu o ora intarziere.

  Fiind 6 persoane, la un calcul sumar, transportul pana la Hotel cu varianta clasica (Bus+metrou) ne-ar fi costat cam 40 euro si cel putin 1,5-2 ore plus nervi, asteptat prin statii, tras de bagaje, se anunta si ploaie... Noi am optat pentru un Taxi (mini Van), soferul ne-a asteptat chiar si cu intarzierea despre care vorbeam si am ajuns la hotel in doar 25-30 minute.Pentru cei care calatoresc cel putin 4 persoane, cred ca merita diferenta de 10 euro pe care ar da-o la taxi. Cel putin eu nu mai trag de bagaje prin aeroport si pe strazi.

  Ne-am cazat la Oly Hotel (review separat) si am incercat un plan la pas, pentru cele 3 zile pline. 3 zile pline pentru ca si intoarcerea la Hotel am decis sa o facem tot cu taxiul.

  Asadar, seara de vineri am petrecut-o prin preajma hotelului, la o bere si o inghetata.

  Ziua 1 - sambata

  Ne-am decis sa vizitam Vaticanul (doar Basilica si Piata, nu si muzeul pe care l-am vizitat anul trecut). Dupa un mic dejun si o cafea prelungita am luat metroul pana la Statia Ottaviano. De mentionat ca la metrou copiii nu platesc. Sau noi nu am platit. Pe anumite porti de acces la peron este indicat accesul persoanelor cu carucioare, trollere si parintilor cu copii.

  Am ajuns la Vatican dar ce sa vezi? Piata plina de pelerini pentru un an jubiliare, etc... Cum Basilica se deschidea dupa ora 13.00 am decis sa mergem la Castelul Sant Angelo, care este la aproximativ 600 m de Vatican. La coada au fost doar 3 persoane. Dupa o vizita de aproximativ 1,5 ore la intrare coada era de cca 20 m.

  Castelul Sant’Angelo a fost initial construit de Imparatul Hadrian ca mausoleu avand baza patrata pe care s-a amplasat o structura cilindrica cu coloane iar in varf un tumulet de lut pe care se afla o statuie a lui Hadrian. Ulterior a devenit refugiu papal. Un coridor secret face legatura intre Castel Sant’Angelo si Vatican.

  In partea de sus a fortaretei se gaseste o statuie a unui inger din bronz care a luat locul uneia mai vechi care era din marmura. Statuia infatiseaza un inger care, conform legendei, si-a facut aparitia in varful fortaretei in anul 590 si in mod miraculos a pus capat epidemiei de ciuma care infestase intreagul oras Roma. Dupa acel moment cladirea a primit numele de Castel Sant’Angelo.

  Se poate ajunge asadar pe jos de la Vatican sau cu metroul - Lepanto (Linia A) sau cu autobuz – linia expres nr 40 de la gara Termini.

  Intrarea este 10 Euro bilet intreg, 5 euro redus. Daca aveti card ISIC, primiti reducerea.

  Dupa vizita castelului am traversat podul si am intrat pe stradute pentru a ajunge in Piazza Navona cu o oprire musai la Gelateria del Teatro. Trebuie musai sa va opriti aici, sa luati un bon de ordine (cum e la fisc la noi) si sa savurati, dupa parerea mea, cea mai buna inghetata din Roma. Aici gasiti si un roman care va poate face recomandari. Se gaseste pe drumul catre Navona, pe Via dei Coronari, (3 euro 2 cupe, 4 euro 3 cupe). Eu recomand Pistachio (fistic) cu Vanilie de Madagascar si Crema.

  Am ajuns apoi in Piazza Navona.

  Piazza Navona este una dintre cele mai celebre piete din Roma. Piazza Navona are trei fantani absolut superbe, o alta atractie de aici fiind biserica in stil baroc, Sant’Agnese in Agone.

  Am poposit aici vreo 20 minute unde am admirat Fantana celor patru rauri, Fantana lui Neptun si Fantana Maurului, am privit la pictori si am negociat achizitionarea lor.

  Urmatorul popas a fost Panteonul

  Panteonul este una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate cladiri din Roma si a fost construit acum mai bine de 1800 de ani,

  In varful domului exista o deschizatura mare, numita oculus, care era singura sursa de lumina a cladirii. Partea din fata a impresionantei cladiri are trei randuri a cate 8 coloane, fiecare cu un diametru de 1.5 metri inchinate tuturor zeilor pagani. Intrarea este libera.

  Urmatorul nostru obiectiv a fost Hotelul, cu o mica oprire la un magazin dedicat obiectelor sculptate din lemn, deci lui Pinochio.

  Am spus ca este varianta soft, asa ca am mers sa ne si odihnim pentru ca Roma trebuie vazuta si seara (Fontana, Colosseumul, strazile sunt parca mai frumoase seara).

  Dupa un binemeritat somn, pe la ora 17.30 am plecat, tot cu metroul, in Piazza Spagna. Treptele spaniole sunt in reabilitare dar se poate urca pana sus, pana la cea mai mare Biserica Franciscana din Roma - Trinita dei Monti.

  In piata domneste Fontana della Barcaccia, o fantana sobra n forma de barca, creata de Bernini pentru a comemora marea inundatie din anul 1598, Fantana infatiseaza o barca scufundandu-se in apele involburate.

  Am continuat drumul pe sradute pentru a ajunge la cea mai fotografiata fantana din lume - Fontana di Trevi.

  Figura centrala a fantanii Trevi este Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta ce are forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. Unul dintre cai este naravas iar celalalt este calm si supus. Acestia simbolizeaza dispozitia fluctuanta a marii. Evident, legenda trebuie pastrata - Legenda spune ca cel ce arunca o moneda in apa se va intoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncata peste umar cu spatele la fantana.

  Apoi, dupa o felie de pizza, o bere si o inghetata am mers la Colosseum (unde se pregatea maratonul Romei), am facut cateva fotografii si apoi la Hotel, pregatiti pentru a 2-a zi plina.

  A doua zi - duminica

  Era dedicata Coloseumului si Forulul Roman. Ne-am trezit usor greu, am luat in tihna micul dejun si hotarati, am plecat catre Coloseum. Doar ca, din cauza Maratonului Romei care avea finishul la Colosseum, metroul nu a mai oprit aici ci la urmatoarea statie, la Cavour. Perfect momentul pentru a vizita Basilica Santa Maria Maggiore. Aici am întâlnit o coada de vreo 70 m cauzata de controlul de securitate care se făcea, dar in 15 minute am fost in Biserica.

  Dupa vizitarea acesteia am plecat pe jos (distanta este foarte mica) catre Coloseum. Am iesit cumva deasupra pietei Coloseumului si, din cauza Maratonului a trebuit sa ocolim un pic pentru a ajunge la coada de la intrare. Acolo, din cauza controlului de securitate am zabovit cam 20 min. la coada.

  Coloseumul este cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Cladirea are patru etaje, ultimul dintre acestea continea locuri pentru clasele inferioare si pentru femei. Cel mai jos dintre etaje avea locuri rezervate pentru cetatenii cei mai de seama ai Romei. Sub nivelul solului se gaseau camere si custi pentru animalele salbatice si dispozitive mecanice cu ajutorul carora custile puteau fi ridicate pentru ca animalele sa apara direct in mijlocul arenei.

  Pretul de intrare este de 12.00 Euro full, cu reducere 7,50 iar copiii gratis.

  In pretul biletului este inclus si accesul la Forumul Roman, dar atentie, biletele nu trebuiesc aruncate sau pirdute, fiind necesar validarea lor si la Forum.

  Asadar, Forumul Roman a fost centrul vietii politice din Imperiul Roman. Are o forma dreptunghiulara si este inconjurat de ruinele mai multor cladiri guvernamentale antice importante din centrul orasului Roma.

  Intrarea principala, si cea mai buna, este din Via dei Fori Imperiali. Aceasta da direct in Via Sacra, cel mai vechi drum care traverseaza Forumul Roman, facand legatura intre doua arcuri de triumf, Arcul lui Septimius Severus sl Arcul lui Titus. Cele mai importante obiective turistice se afla intre acestea doua. La prima impresie Forumul nu pare a fi nimic altceva decat o multime de ruine cu cateva cladiri pastrate in intregime. In secolul al VIII-lea i. Hr., locul unde se afla Foro Romano era doar o zona mlastinoasa dintre colinele Capitolin si Palatin, folosita ca loc de veci sau ca loc de intrunire pentru conducatorii asezarilor agricole din imprejurimi.

  După ce am terminat cu Forumul, am urcat pe Dealul Palatin și ne-am plimbat prin grădinile imperiale și livada de portocali care chiar aveau portocale în ei si emanau un miros fantastic de flori.

  Dealul are o legatura puternica cu mitologia romana. Se crede ca pe dealul Palatin, gemenii Romulus si Remus au fost gasiti de lupoaica care i-a crescut si acesta a fost in cele din urma locul in care Romulus s-a decis sa construiasca orasul. Se poate spune ca de pe acest deal a pornit ascensiunea marelui Imperiu Roman.

  Urmeaza apoi o portie buna de Paste Amatriciana, o bere si o inghetata, hotelul, un somn bun si un plan de seara.

  Seara poate fi dedicata Cartierului Trastevere. Accesul pentru Trasteverese se face cu trenuri, tramvaie şi autobuze. Are o staţie de tren proprie pentru a cei care vin direct de la aeroport. Dacă veniti pe jos dinspre centru traversati Tibrul pe unul din multe poduri, cartierul Trastevere fiind numit si '' Zona de peste rau''.

  Centrul cartierului Trastevere este Piazza di Santa Maria in Trastevere, o piata pietonala patrata plina cu restaurante si baruri scumpe, palate si biserica Santa Maria in Trastevere. Ce e frumos aici? Ca vezi casele tipice ale italienilor, multe femei pe bicilete impodobite cu flori, strazi pavate cu piatra cubica, multe cismele si strazi inguste, pitoresti, o gramada de restaurante si baruri., un cartier cochet, autentic roman,

  Ziua 3 - luni

  Ultima inainte de plecare, am avut in intentie sa vizitam Gradinile Borghese si gradina Zoologica, dar cum nu vizitasem Basilica San Pietro am sarit gradinile si ne-am infatisat la poarta Vaticanului. La ora 10.00 coada a fost de cca 70-80 m dar in 15 minute eram inauntru. De specificat ca nu am inclus Muzeul Vatican in vizita.

  Cea mai importantă biserică din lumea catolică, Sfântul Petru din Roma, trebuia să aibă o piață publică în față, din care să poată fi admirată.

  Cele 248 de coloane din piatră toscană. Sunt asezate pe patru rânduri si par să dispară atunci când stai în anumite locuri marcate în pavaj.

  In centrul pietei ochii sunt atrași de obeliscul de 25 de metri, vechi de 4.000 de ani de origine egipteana. Obeliscul are o cruce în vârf și o inscripție creștină, iar de jur împrejur semnele zodiacului, fiind și un ceas cu cadran solar. Inscripția actuală »“Christus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat. Christus ab omni malo plebem suam defendat. ” („Hristos învinge, Hristos împărățește, Hristos poruncește. Hristos apără poporul Său de orice rău”.) Razele din pietre de pavaj albe imită de asemenea razele soarelui.

  În fața basilicii sunt două statui gigantice ale apostolilor Pavel (ținând o sabie de doi metri, care era poleită cu aur, simbolizând Cuvântul lui Dumnezeu) și Petru (ținând în mână cheile Împărăției Cerurilor).

  Basilica are cea mai mare suprafață interioară a unei biserici de pe fața pământului. Privirile sunt atrase de altarul ce la celălalt capăt al bisericii. Această biserică nu e „orientată”, adică nu e așezată spre răsărit (orient), ci spre vest, altarul fiind deasupra presupusului mormânt al apostolului Petru, chiar sub enormul dom desenat de Michelangelo și terminat de Giacolo della Porta. Acest altar înalt sau baldachin e un obiect de cult misterios, cu patru coloane spiralate fascinante, care imită forma coloanelor din Templul lui Solomon de la Ierusalim, ca un fum ce se ridică. Inițial, altarul era format din patru coloane de marmură, despre care se credea că provin chiar de la templul original, și care au fost urcate pe zidul bisericii, pentru a forma un fel de balcon. Coloanele de astăzi din bronz, sunt mult mai mari, au 20 de metri înălțime. Pe acoperișul baldachinului e simbolul Sfântului Duh, porumbelul, pe fundalul unui soare strălucitor.

  In Basilica sunt peste o sută de statui, unele de dimensiuni monumentale. Cea mai faimoasă operă de artă este Pieta a lui Michelangelo, statuia reprezentând-o pe Fecioara cu trupul Mântuitorului coborât de pe cruce, fiind apărată de un geam antiglonț, în dreapta intrării. Aceasta deoarece a fost atacată în trecut de un nebun cu un ciocan. Nici martorii scenei de nebunie nu s-au dovedit mai responsabili, adunând bucățile de marmură din statuie, ca suveniruri. Din această cauză, unele părți lipsesc, iar altele, ca nasul Fecioarei, au fost recreate, folosind material din poalele mantiei.

  Dupa ce admirati intreaga Basilica, puteti sa va orientati catre cupola unde aveti 2 variante» pe scari cu un total de 551 trepte si un pret de 6 euro sau o parte cu liftul si o parte pe scari (mai raman 320 trepte) cu un pret de 8 euro de persoana. Recomand prima varianta, urcusul nefiind deloc greu, scarile fiind destul de late.

  Urcusul are 2 parti – pana la baza cupolei de unde ai parte de primul wowpentru ca de aici de la aproape 100 m înălţime se poate admira interiorul basilicii, în toată splendoare lui.

  Aveti parte de al doilea moment de wow cand se paseste pe cupolă. Întreg pare la picioarele tale.

  Finalul vizitei la Roma l-am dedicat suvenirurilor si pregatirii pentru plecare. Am ajuns la Hotel unde soferul ne astepta cuminte si care, in 20 minute ne-a dus la Terminalul 2 de unde ne-am intors catre casa.

  Aceasta este o varianta soft, a celor care vor sa sa bucure de Cetatea Eterna fara sa-si rupa picioarele, a celor care vor sa vada Roma atat ziua cat si seara.

  Pentru cei care vin pentru prima data la Roma as include in tot acest plan Muzeele Vaticanului.

  ---
  Impresii încărcate de dalumian in 03.05.2016 08:53:10

  Validat / Publicat: 03.05.16 09:37:38


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 6187

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (dalumian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 25 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de dalumian? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - mishu
  [03.05.16 13:07:37]
  » mesaj pers

     Foarte frumos descris totul, felicitari pentru articol.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cloverina
  [03.05.16 21:43:18]
  » mesaj pers

     Mi-a plăcut mult reviewul. Este exact ce ne trebuie pentru plecarea noastră. Mulțumim!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - raluca18
  [14.07.16 18:07:09]
  » mesaj pers

     @dalumian -

     Buna ziua,

     In scurt timp urmeaza sa plec impreuna cu sotul meu intru-un city break si as avea cateva intrebari suplimentare:

     -la ce obiective ar fi mai ok sa rezerv biletele online?

     -difere pretul biletelor la obiectivele turistice daca le achizitionez online sau direct la fata locului?

     -care este costul biletelor la principalele obiective?

     -la Vatican fiecare obiectiv se plateste separat?

     Va multumesc,

     Raluca

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - dalumian
  [14.07.16 18:18:14]
  » mesaj pers

     Preturile sunt un pic mai mari online, au o taxa suplimentara. In functie de data la care mergeti, poate la Vatican ar trebui sa le achizitionati online. Aici se plateste doar biletul de intrare la Muzeele Vaticanului. Daca vreti sa urcati pe cupola se plateste separat la iesirea din muzeu (pe usa din dreapta din Capela Sixtina).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - webmasterX
  [14.07.16 18:25:52]
  » mesaj pers

     @raluca18 - în loc să scrii (chiar și copy/paste) de 7 ori aceeași întrebare pe tot atâtea topice, era mult mai simplu să fi folosit rubrica special destinat unor astfel de solicitări: „Scrie o întrebare”, de pe pagina acestui „obiectiv” (Descoperă Roma).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - raluca18
  [14.07.16 18:32:53]
  » mesaj pers

     @webmasterX - nu am stiut despre aceasta optiune! Scuze!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [24] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2016] Vaticanul, in zi de sarbatoare -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734870">Şterge vot</a></div><span id="v9734870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2016] Vaticanul, in zi de sarbatoare
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734871">Şterge vot</a></div><span id="v9734871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [APR-2016] Catapulta din Castelul Ingerului -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734872">Şterge vot</a></div><span id="v9734872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2016] Catapulta din Castelul Ingerului
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2016] Roma din Castel... -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734873">Şterge vot</a></div><span id="v9734873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2016] Roma din Castel...
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2016] Ingerul -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734874">Şterge vot</a></div><span id="v9734874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2016] Ingerul
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [APR-2016] Pinochio -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734876">Şterge vot</a></div><span id="v9734876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2016] Pinochio
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P08 [APR-2016] Atelierul lui Gepeto -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734877">Şterge vot</a></div><span id="v9734877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2016] Atelierul lui Gepeto
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2016] Tot Gepeto... -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734878">Şterge vot</a></div><span id="v9734878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2016] Tot Gepeto...
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734879">Şterge vot</a></div><span id="v9734879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [APR-2016] Panteonul -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734880">Şterge vot</a></div><span id="v9734880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2016] Panteonul
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [APR-2016] Fontana di Trevi -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734881">Şterge vot</a></div><span id="v9734881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2016] Fontana di Trevi
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2016] Cum sa nu vezi asa ceva seara? -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734882">Şterge vot</a></div><span id="v9734882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2016] Cum sa nu vezi asa ceva seara?
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2016] Parca tot seara e mai frumos, nu? -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734883">Şterge vot</a></div><span id="v9734883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2016] Parca tot seara e mai frumos, nu?
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2016] Arcul lui C-tin vazut din Colosseum -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734884">Şterge vot</a></div><span id="v9734884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2016] Arcul lui C-tin vazut din Colosseum
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2016] O parte din Roma antica -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734886">Şterge vot</a></div><span id="v9734886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2016] O parte din Roma antica
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734889">Şterge vot</a></div><span id="v9734889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2016] Seara -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734892">Şterge vot</a></div><span id="v9734892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2016] Seara
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734895">Şterge vot</a></div><span id="v9734895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [APR-2016] Castelul Ingerului seara -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734898">Şterge vot</a></div><span id="v9734898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2016] Castelul Ingerului seara
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2016] Pieta lui Michelangelo -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734901">Şterge vot</a></div><span id="v9734901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2016] Pieta lui Michelangelo
  foto dalumian [03.05.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [APR-2016] Vaticanul de pe cupola -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734903">Şterge vot</a></div><span id="v9734903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2016] Vaticanul de pe cupola
  foto dalumian [03.05.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [APR-2016] Tot de pe cupola -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734904">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734904"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734904">Şterge vot</a></div><span id="v9734904" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734904)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734904Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734904MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2016] Tot de pe cupola
  foto dalumian [03.05.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734906">Şterge vot</a></div><span id="v9734906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [APR-2016] -- foto by <b>dalumian</b> [uploaded 03.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av734907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv734907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=734907">Şterge vot</a></div><span id="v9734907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(734907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f734907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e734907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2016]
  foto dalumian [03.05.16]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.134202957153 sec