68110 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Mombasa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.04.2016
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
7.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Secvențe de viață la Mombassa


Urmare de aici

Lecturile copilăriei și câteva cărți sau filme consacrate despre continentul negru (Cărțile junglei, Departe de Africa, Casătorită cu un Massai), faimoasele expediții ale lui Hemingway în jungla kenyană, unde avea să scrie câteva din capodoperele sale , mi-au trezit interesul pentru această parte a lumii cu mișcări de melc în propria cochilie, printr-un cerc de foc ecuatorial. Apoi, speranța că și pentru noi, românii, măcar o mică parte din vise poate să devină realitate, ne însuflețește în suficientă măsură ca să ne îmbarcăm pe aripile timpului și să străbatem, cu harta în mână, cele mai tainice unghere ale civilizației umane. Câteodată, visul devine realitate.

Mă aflu în Mombassa, pe malul Oceanului Indian, după vreo șase ore de zbor de la Istanbul. Ajung la Hotel Plazza, hotel de 3 stele, aproape de centru și de vestitul Port Jesus-o fortăreață portugheză din secolul al 16-lea- în toiul unei nopți cu cer albastru și cu adieri de curenți reci oceanici.

Primele ore petrecute în camera mea colonială, cu baldachin și plase de bumbac ce-mi ocrotesc patul de insecte, sub un ventilator care, odată pornit, te face să te simți aproape de Polul Nord, sunt mai degrabă o încercare de a-mi regla respirația la aerul înăbușit de la arșița zilei. Din când în când, un cor de ciori de junglă-mici, dar cu un debit demn de niște surate mai mari, scot câteva tonalități devastatoare pentru un om îndrăgostit de sălile de concert. În sfârșit, adorm buștean cu vreo 20 de minute înainte de ora fatală- ora 5 dimineața. Exact la 5, vocea imamului de la o moschee apropiată imi sfredelește urechile cu niște sunete lălăite atât de strident, încât sar în picioare, pregătit pentru tot ce poate fi mai rău. În sfârșit, depășesc scurta perioadă de aclimatizare și reușesc să dorm până la 9 dimineața. Baia curge pe ici pe colo, ușile vechi au un scârțâit leneș, dar cei care-mi servesc micul dejun (omletă, pâine prăjită, o plăcintă de orez, cafea) ca și recepționerii, mă întâmpină cu un gen de supușenie colonială pe care o văzusem numai în filmele de epocă. Mă întreabă, contrar uzanțelor europene, de unde vin, ce afacere am și mereu trebuie să le spun că engleza face parte din viața multor români.

-Malimu, la ora 10 va fi aici dl. Josef! Dacă doriți o cafea și o plăcintă de orez, vă servim cu plăcere!

Mr. Josef, șoferul care mi-a făcut transferul de la aeroport, repetându-mi neîncetat că face parte din cei de încredere, mă întâmpină la ora 10 fără cinci minute, într-un costum alb, cu dungi maro groase, cămașă albă și un aer de proprietar de plantații. Aflu în scurt timp că a avut o situație bună, dar că, după penultimele alegeri electorale, casa i-a fost devastată de niște agresori din opoziție. Chiar în ziua următoare, în drum spre tribul Massai, mi se confirmă că toate sondajele de opinie, ca și alegerile, se lasă cu revolte de stradă și răfuieli personale.

Convenim să-i dau 10USD pe oră pentru a acoperi câteva puncte de interes: Muzeul Culturii Massai, Grădina Zoologică, Fordul Jesus și Mall-ul din centru-singurul loc unde fusesem sfătuit să-mi iau masa de prânz și cina.

Marea neagră de oameni ce se scurge lent pe străzile centrale din Mombassa, pare a se mișca după coregrafia junglei, cu pașii tiptil și cu trasee fixe, printre mașini staționate sau în mers, mașini ce par a absorbi pietonii într-o armonie naturală, unde fiecare respectă traseul celuilalt, fie că este vorba de trotuar, zebră, linie continuă, groapă sau stație de autobuz. Nu înțeleg de ce mai stau atâția polițiști să se prăjească în dogoarea amiezii ca și când ar trebui să supravegheze doar bunul simț al străzii, un loc unde fiecare iși cunoaște rostul. Josef îmi confirmă de îndată că șoferii și pietonii se respectă reciproc în condițiile în care diferențierile sociale nu sunt mari și că amărăciunea lor ar fi un posibil liant între oameni. Dacă aș fi un pshiholog, m-aș lega și de lipsa mersului determinat, de corporatist, a trecătorilor de pe zona de afaceri a bulevardului central-așa cum ar trebui să se numească locul unde mă aflu- și, implicit, de lipsa competiției. Mai descopăr că numărul mare de polițiști este menit a feri turiștii de imprevizibilul străzii, pentru că noul guvern, spre cinstea lui, a anticipat boom-ul de vizitatori străini, după atentatele din Europa.

Fortul Jesus este o fortăreață supradimensională ce impune respect peisajului urban modest din Mombassa, presărat cu multe căsuțe coloniale, vile indiene locuite de stăpânii comerțului local, cu ieșire la mare, moschei cu filigran alb și maro, câteva bănci chinezești, indiene și authotone bine păzite, restaurante unde te întâmpină majordomi îmbrăcați în cămăși albe lungi și tunici roșii, cu meniuri locale și sute de tarabe improvizate cu fructe, suveniruri și alimente.

Oprim la mijlocul singurului bulevard central pentru a mă uita puțin la magazinele pentru turiști. Parcă merita să iei suveniruri și obiecte de cult Massai dintr-un magazin indian din zonă, pentru că au o linie mai finisată iar prețurile sunt moderate. Peste drum, poți intra la Jetty, cea mai bună agenție de turism (din cele 2 existente), unde îți poți negocia un safari, de preferiță în grup (4 pers a 60-70USD). În apropiere se află vestita intrare din Mombassa, străjuită de două imitații de fildeș de elefant, făcute din metal, ce anunță lucruri mult mai spectaculoase, pe care nu le vei vedea niciodată în oraș ci, mai degrabă, în junglă.

Fort Jesus este, mai presus de toate, o cazemată de o armonie renascentistă, construită chiar de către un arhitect italian, ce ascunde o parte din istoria colonială a Kenyei pe o zonă de peste 2km pătrați. După ce dai cam 8 USD la intrarea în fort, intri într-o curte plină de vreo 50 de tunuri care vor fi schimbat trasee, destine și oameni veniți pe aceste meleaguri, cu gânduri atât de diferite de cele ale miilor de turiști ce-i trec zilnic pragul. Toată dominația zonei sudice a Oceanului Indian depindea de strategia militară a acestui fort. Sălile imense, care adăpostesc și Muzeul de Istorie al Mombassei, prezintă ambarcațiuni, armament, pictură, veselă, broderie, bijuterii, obiecte de artă, îmbrăcăminte, tapiserie și cărți pe niște tonalități rafinate de muzică portugheză. Ceielalți stăpâni temporari (arabi, turci, persani sau englezi), și-au lăsat amprenta nu atât prin obiecte de cult, cât prin stabilirea principalelor zone de comerț cu sclavi, spre toate piețele cu acces la mare, până în țări care astăzi ne scriu partiturile democrației, uitând de mebolii propriilor istorii.

Partea portretistică reînvie o lume apusă acum 4-500 de ani, cu ritualuri tribale din preistorie. Urmează imagini cu niște capete frumoase de femei Massai autentice, la o coafură improvizată în plină stradă, grupuri de copii zburdând printre colibe ori barăci improvizate și câțiva militari păzind depozite cu mărfuri gata de îmbarcare.

Închid ochii și îmi imaginez scenele celor întâmplate aici și neprezentate publicului. Văd alți copii, femei și bărbați negrii, de-abia ieșiți din junglă și legați în lanțuri pentru a fi duși în alte colțuri de lume.

Oare de câți oameni fericiți avem nevoie în jurul nostru pentru a ne simți noi înșine, cu adevărat fericiți!?

Atunci când îi vezi în prin plan, împinși spre un drum necunoscut și fără întoarcere, poți citi deznădejdea și întrebările din ochii lor mirați de cruzimea omului alb...

And the world goes on. (Și lumea își continuă mersul)

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 20.04.2016 18:33:12

Validat / Publicat: 20.04.16 21:07:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 3277


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  67900 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.04.16 19:58:25]
» mesaj pers

   Ajung la Hotel Plazza, hotel de 3 stele

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

NB: linkul SCRIE IMPRESII poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.04.16 21:07:21]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Mombasa, MOMBASA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[20.04.16 22:44:23]
» mesaj pers

   @glcitizen - Malimu, ce surpriză plăcută la ceas de seară! De obicei, la ora asta sforăi, dar pentru tine fac un efort și-ți scriu câteva rânduri de pe telefon.

   Ziceai că sunt ca o plăcințică de orez? E bună la gust acea plăcintă? ;)

   Frumoase pozele, în poza 17 se vede c-ai trecut prin junglă și mă întrebam oare cum aș arăta eu după o plimbare pe acolo :D

   În poza 21 ai un massai urâțel, iar în poza 24 sunt urâței toți baștanii! Frumoase fetițele surprinse de tine în fotografii și delicioase comentariile tale.

   Acum, îți spun așa: egoismul oamenilor nu are limite. Unii nu vor fi niciodată fericiți indiferent de numărul cadavrelor pe care calcă. S-au născut pentru a fi nefericiți!

   Mulțumesc Malimu pentru că nu m-ai lăsat să aștept până sâmbătă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- glcitizen
[20.04.16 23:17:53]
» mesaj pers

   @krisstinna -

   Multumesc pentru sacrificiu si raspuns.

   Placinta cu pricina are si arome placute, pe lângă faptul ca e dulceaga la gust.

   Cit priveste barbații. aspectul lor sunt sigur ca sunt departe de standardele femeilor din Romania. Nivelul de trai spune multe si despre aspectul fizic al unei națiuni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[21.04.16 00:33:48]
» mesaj pers

   foarte frumos articolul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[21.04.16 06:15:28]
» mesaj pers

   Tu ma perpelesti LA foc mic. Acum trebuie sa merg si eu acolo. Pai de unde atatia bani?! Ba Groenlanda, ba Kenya... ma duc sa sparg purcelusul! Superba poveste!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[21.04.16 10:35:11]
» mesaj pers

   @glcitizen - Malimu, nu-mi povestești și despre hotelul în care ai fost cazat? Te rog frumos! Știi că sunt curioasă! Dacă ai și poze de acolo ar fi minunat. Știu că nu obișnuiești să scrii despre cazări dar mai știi că și acele articole pot avea ”viață” -doar ți-am demonstrat! Și apoi, sunt sigură că tot ce iese din condeiul tău va fi savuros, precum plăcinta de orez! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[21.04.16 11:27:48]
» mesaj pers

   Oricat de mult as citi nu m-as satura de loc, atat de multe lucruri interesante si frumos povestite incat ti se pare ca totul este doar roz.

   Poate ca mai ales cand alegem sa mergem undeva ne place sa speram ca totul este frumos si incercam sa gasim acest frumos in orice lucru cat de mic ar fi el.

   Ma bucur de fiecare data cand mai citesc cate un articol scris de tine si te felicit pentru felul in care ne transmiti si noua bucuria ta. Votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- glcitizen
[21.04.16 11:34:49]
» mesaj pers

   @krisstinna -

   Multumesc, Krisstinna. Hotelui meu de 3 stele, l-am mentionat in review, a fost mai modest decât mă așteptam. Ideea mea a fost sa fiu cazat la un hotel central, care sa nu atraga atentia atentatorilor care facuse ravagii pe-acplo cu câteva luni înainte.

   Totul avea aspectul improvizației (dusuri improvizate, usile cu semne de forțare, personal mai simplut ce rezolva priza cu 3 intrari cu surupelnița si o facea europeana, de 2 brate). Sincer, mai mult gustam din mâncare din cauza precauțiilor impuse de medicul la care am facut vaccinul si am luat tabletele antimalarie.

   Masa de calitate am luat-o doar la mall-ul central.

   Pe scurt, am plecat cu ideea de a vedea si de a poza cit mai mult- e o zona noua, pe care imi doresc sa o descopar si sa scriu o carte despre Inima neagra a lumii.

   Iti promit sa scriu un review nou, care sa cuprinda si mâncarurile Massai sau locale.

   Imi dau seama de dorinta ta, si nu numai, de a afla noi amanunte despre meniurile locale. Sper sa fii multumita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- glcitizen
[21.04.16 12:53:12]
» mesaj pers

   @mishu -

   Iti multumesc mult, Mishule-mereu amabilă si generoasa. la fel ca frumoasele tale descrieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- michirec
[21.04.16 13:05:44]
» mesaj pers

   A-ti pozat mai mult kykuiu decat masai... stiti, conformatia fetei... :)... acum fix 22 de ani i-mi purtam si eu pasii pe acolo, doar ca eu am stat pe malul oceanului si m-am bucurat de plajele cu nisip alb.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[21.04.16 13:57:10]
» mesaj pers

   @michirec -

   Multumesc mult ca aveti pareri de la fata locului-cu mai bine pt cei care ne citesc.

   Stiti, fara-ndoiala ca, din motive de temperament, amestecul celor iesiti din trib cu restul populatiei se face rapid si intensiv. Sper sa vedeti si review-urile din interiorul triburilor sau din jungla.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[21.04.16 15:11:53]
» mesaj pers

   @glcitizen - Dacă o poză face cât o mie de cuvinte, atunci cât valorează o fotografie însoţită de explicaţii inteligente care te fac să râzi cu lacrimi?

   Nu, nu răspunde; e o întrebare pur retorică.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- michirec
[21.04.16 15:16:12]
» mesaj pers

   @glcitizen - ,,Coltii de fildes ,,sunt emblematici pentru Mombasa; este un ,,must ,,sa faci poze sau sa te pozezi cu ei...

   Se pare ca nu a-ti fost in zonele, centrale de altfel, in care suntem numiti ,,mzungu ,,:)...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[21.04.16 15:26:07]
» mesaj pers

   @michirec: Multumesc pt ecou. Nu am dorit sa fiu in prin plan mai mult decit trebuie. Am parcurs toate zonele de interes: Muzeul Massai de linga oras, Fort Jesus, Zoo, Muz de istorie.

   Ati apucat sa le vedeti? Daca nu, este o reala pierdere.

   Oricum, sunt incintat sa schimbam pareri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- printesa82
[08.10.16 22:48:55]
» mesaj pers

   Zuperbonus☺!!! Felicitari pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[09.10.16 09:12:33]
» mesaj pers

   @printesa82:

   Iti multumesc. Imi imaginam ca voi sta mult si bine asa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- kikiritzi
[30.03.18 16:24:21]
» mesaj pers

   Intrebarea din finalul articolului mi-a adus in minte o frantura de cantec: 'The answer, my friend, is blowing in the wind... 'si din nou emotie. Dincolo de aspectele pur turistice exista viata, uneori drame, ca cele pe care le amintiti. Este impresionanta pentru mine aceasta viata pe care o evidentiati in articol. Nu ma simt atrasa de cultura africana, dar povestiti cu atata har incat cred ca daca as fi citit matematica (obiect care m-a terorizat in anii de scoala) povestita in felul acesta, cu siguranta ajungeam sa o iubesc! Nu m-ati castigat ca amator de calatorii... indepartate, dar ca cititor fidel, in mod sigur!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[30.03.18 16:45:49]
» mesaj pers

   @kikiritzi:

   Multumesc si, in mod sincer, sunt emotionat de citirea retro a trairilor mele in citeva colturi din lume. Marturisesc ca retraiesc cu o intensitate fiecare clipă petrecută acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2016] Poarta de intrare in Mombassa, orasul circulatiei libere. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731617">Şterge vot</a></div><span id="v9731617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2016] Poarta de intrare in Mombassa, orasul circulatiei libere.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2016] - Ordin de la sef: Fara amenzi la turisti! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731619">Şterge vot</a></div><span id="v9731619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2016] - Ordin de la sef: Fara amenzi la turisti!
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2016] Cea mai mare moschee locala, in filigran alb. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731621">Şterge vot</a></div><span id="v9731621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2016] Cea mai mare moschee locala, in filigran alb.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2016] - Oare o mai veni barbatu asta al meu? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731623">Şterge vot</a></div><span id="v9731623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2016] - Oare o mai veni barbatu asta al meu?
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2016] Un loc in care se intrepatrund idei si destine. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731625">Şterge vot</a></div><span id="v9731625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2016] Un loc in care se intrepatrund idei si destine.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2016] Patru barbati isteti si o frumusete locala din Mombassa. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731627">Şterge vot</a></div><span id="v9731627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2016] Patru barbati isteti si o frumusete locala din Mombassa.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2016] Ma cheama Rosemary si vreau sa devin inginera. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731629">Şterge vot</a></div><span id="v9731629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2016] Ma cheama Rosemary si vreau sa devin inginera.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2016] Sunt Betty si vreau sa devin invatatoare. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731631">Şterge vot</a></div><span id="v9731631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2016] Sunt Betty si vreau sa devin invatatoare.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2016] Iar eu vreau sa fiu balerina! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731632">Şterge vot</a></div><span id="v9731632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2016] Iar eu vreau sa fiu balerina!
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2016] - Stai asa putin! Nu misca! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731633">Şterge vot</a></div><span id="v9731633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2016] - Stai asa putin! Nu misca!
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2016] Dialoguri tete a tete. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731637">Şterge vot</a></div><span id="v9731637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2016] Dialoguri tete a tete.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2016] - De fapt noi doream mancarica, nu poze! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731639">Şterge vot</a></div><span id="v9731639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2016] - De fapt noi doream mancarica, nu poze!
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2016] Un om trecut prin jungla. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731640">Şterge vot</a></div><span id="v9731640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2016] Un om trecut prin jungla.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2016] Decidem in grup dar actionam separat. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731642">Şterge vot</a></div><span id="v9731642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2016] Decidem in grup dar actionam separat.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2016] Un paj prezentabil de la Plazza Hotel. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731644">Şterge vot</a></div><span id="v9731644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2016] Un paj prezentabil de la Plazza Hotel.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2016] Taxiul cu trei roti, ideal pentru deplasare si pentru buzunar. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731646">Şterge vot</a></div><span id="v9731646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2016] Taxiul cu trei roti, ideal pentru deplasare si pentru buzunar.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2016] - Ma fotografiezi, dar imi arati poza! mi-a spus acest Massai venit la oras. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731648">Şterge vot</a></div><span id="v9731648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2016] - Ma fotografiezi, dar imi arati poza! mi-a spus acest Massai venit la oras.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JAN-2016] - Iar ne-au furat la un penalty! 
- Asa nu mai merge, dom'le! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731649">Şterge vot</a></div><span id="v9731649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2016] - Iar ne-au furat la un penalty! - Asa nu mai merge, dom'le!
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JAN-2016] - Nu ai permisul vizat din 1990! 
- Pai cu caldura asta, domnule... -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731651">Şterge vot</a></div><span id="v9731651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JAN-2016] - Nu ai permisul vizat din 1990! - Pai cu caldura asta, domnule...
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [JAN-2016] Bastanii magazinelor de suveniruri accepta sa fie vazuti de doamnele din Romania. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731654">Şterge vot</a></div><span id="v9731654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JAN-2016] Bastanii magazinelor de suveniruri accepta sa fie vazuti de doamnele din Romania.
foto glcitizen [20.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P25 [JAN-2016] Tunurile care aduc linistea la Fort Jesus. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731656">Şterge vot</a></div><span id="v9731656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JAN-2016] Tunurile care aduc linistea la Fort Jesus.
foto glcitizen [20.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JAN-2016] Standardele de moda la Mombassa. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731658">Şterge vot</a></div><span id="v9731658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JAN-2016] Standardele de moda la Mombassa.
foto glcitizen [20.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JAN-2016] Arta kenyana - expresie si eleganta. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731659">Şterge vot</a></div><span id="v9731659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JAN-2016] Arta kenyana - expresie si eleganta.
foto glcitizen [20.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JAN-2016] O poza cat o istorie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 20.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av731663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv731663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=731663">Şterge vot</a></div><span id="v9731663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(731663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f731663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e731663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JAN-2016] O poza cat o istorie.
foto glcitizen [20.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130277872086 sec