68052 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind Kenya

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.04.2016
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
6.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Farmecul ascuns al junglei


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

La o primă vedere, o plimbare prin jungla kenyană îți induce imaginea unui impact cu un lăcaș sălășluit de spiritele negre ale fiarelor, umblând însetate de sânge prin tufișurile care capătă o tentă violacee, sub un cer închis de nori fumurii ce prevestesc un anume scenariu de încrâncenare continuă.

Din primele minute însă, jungla te primește cu un freamăt continuu, în care fiecare specie de plante sau viețuitoare își are propria simfonie de sunete, într-o înlănțuire polifonică ce plutește în ritm de vals peste un infinit verde-maroniu, cu miresme de cimbru și flori sălbatice, în care fiecare pauză pare să anunțe o fatalitate sau un nou început de drum. Măreția peisajului crește în amploare atunci când, din cortina compactă a cerului, apar câteva pete luminoase prin care soarele își trimite primele raze peste brațele goale ale copacilor seculari ce rămân curând încremenite pe cerul de un albastru atât de intens, încât timpul se oprește pentru fiecare, preț de câteva secunde. Apoi, de îndată, briza venită dinspre ocean pune în mișcare florile deșertului într-un balet sincronizant de culori vii, în care doar grația mișcărilor naturale te face să uiți cum te scufunzi, încetul cu încetul, într-o lume compactă, unde codul supraviețuirii nu este cuvântul ci, mai curând, fuga.

Și cum spectacolul nu poate supraviețui fără vedete, zăresc doar la câteva zeci de metri o familie de girafe, cu nasul pe sus și cu mers de primadone, trecând prin fața mașinii noastre decapotabile. Ca la un semn, se opresc pentru câteva clipe pentru o poză, ca apoi să se scufunde în desișurile pline de arbuști peste care plutesc doar capetele lor încoronate, de prim soliste.

Următoarele minute nu ne oferă prea mult în afară de câteva grupuri răzlețe de gazele sau zebre plictisite de căldură și de mașinile ce străbat zilnic aceleași trasee numerotate, pe durata cărora șoferii se țin la curent cu orice apariție spectaculoasă pe scena mișcătoare a junglei.

Pe măsură ce ne apropiem de inima sălbăticiunii ținutului, imaginile cresc în intensitate și aparatul meu de fotografiat înghite nesățios scenele unui spectacol electrizant care te ține cu sufletul la gură, ca și când momentul de chatarsis s-ar amâna cu bună știință, minut cu minut.

Curând, o ceată de babuini cenușii, cu puii în spate, trec nonșalant drumul de nisip roșu fără să ne arunce măcar o privire; zăresc la o distanță respectabilă o cireadă de bivoli cu niște coarne fioroase, ce-și potolesc lacom setea pe malul unui lac făcut de rangeri; un hipopotam traversează, ca un adevărat șef de sector, în lung și-n lat, tot perimetrul apei; la marginea lacului, un regiment de păsări albe Flamingo, cu pantalonii în dungi roșii, prezintă onorul sutelor de turiști de-abia coborâți din mașini; un grup de elefanți cu pielea înroșită de nisipul junglei și cu reprezentanți din toate generațiile, traversează grăbiți jungla pentru o întâlnire importantă de la poalele Muntelui Kenya, care poate fi zărit atunci când aburii de căldură se risipesc; în teritoriul vânătorilor singuratici, un jaguar îmbrăcat în frac galben cu puncte maron închis, își așteaptă, la umbra unui arbore despletit, festinul de seară, atât de necesar pentru suplețea speciei; iată și un leopard înveșmântat în negru, așteptând prudent o întâlnire previzibilă, la o distanță prea mare pentru a se lăsa pozat; o haită de hiene se dezlănțuie în jurul unui hoit de animal mare ca și când acesta ar fi ultima lor agoniseală după o viață de prădători; rozătoarele mici apar și dispar fulgerător spunându-și mereu în gând că cine stă pe loc moare; în sfârșit, după multe scene preluate parcă din filme, zăresc într-un tufiș, furișându-se cu o prudență nedemnă de un rege, un exemplar mare de leu, cu coama răvășită de toate războaiele de apărare a demnității supreme.

Din nou Muntele Kenya, loc sfânt de rugăciune pentru cei din triburile Massai, mi se înfățișează succesiv, în imagini iluzorii, când în apropiere, când în depărtări neimaginate, într-o continuă amăgire, familiară călătorului prin junglă.

Pe măsură ce se lasă întunericul, jungla mi se reconfigurează ca model ermetic de dictatură dominantă, cu un leadership piramidal, în care orice ”nu” mimat către reprezentantul ierarhic superior, poate duce la o eliminare instantanee din organigramă. Iar până a ajunge la leu, poți fi devorat ușor de animalele mai mici, dar la fel de rapace prin înzestrările lor naturale. Totul se derulează după sloganul “ucide ca să trăiești”, sau, ” trăiește pentru a fi ucis... ”

Orice intruziune pașnică prin sălbăticia tăcută a junglei îți lasă o bogăție de imagini și de trăiri unice, cu regretul sincer că nu poți fi, în același timp, un poet, un pictor, un sculptor, un peisagist, un biolog, un filozof sau un regizor, pentru a imortaliza măcar o parte din farmecul și poezia ascunsă unui turist grăbit.

Am văzut, cu ochii largi deschiși, o junglă atât de simplă în măreția și în decadența ei. Poate că, dacă animalele ar vibra mai mult la spectacolul naturii, apropierea față de semenii lor vorbitori ar schimba întreaga paradigmă a vieții din sălbăticie.

Totul pare un spectacol dirijat de deasupra norilor, de către un magician cu o intuiție divină a frumosului etern, atât de căutat de milioanele de oameni de pretutindeni, dornici, la rândul lor, să evadeze-fie și măcar o dată în viață-din propria lor junglă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 16.04.2016 12:12:10

Validat / Publicat: 16.04.16 13:12:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 3017


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[16.04.16 13:11:41]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperind Kenya, #CĂLĂTORII DIVERSE" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[16.04.16 13:14:16]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată (prin email! din nou) a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[16.04.16 13:47:36]
» mesaj pers

   Special si provocator. Faina preentarea ta. Ma anunt pe PM, as vrea mai multe detalii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[16.04.16 14:01:48]
» mesaj pers

   @webmasterX - Multumesc frumos pentru ambele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[16.04.16 15:50:36]
» mesaj pers

   Întâmplarea a făcut să-ţi dau al 14- lea vot. Îţi doresc să ajungi la 50 cu această relatare inedită a unor locuri complet necunoscute şi inabordabile pentru majoritatea dintre noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[16.04.16 18:20:50]
» mesaj pers

   @Michi -

   Iti multumesc mult si, in viata, sa nu spui niciodata nu.

   Kenya este frecventată de multi romani in ultimii 3-4 ani, familii, studenti si oameni pusi pe economii, cum sunt si eu.

   Sper sa te inspir si sa-ti pot da repere interesante.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- glcitizen
[16.04.16 18:25:06]
» mesaj pers

   @Dan&Ema -

   Multumesc si sper sincer sa ajungeti curând acolo. Greu se uita ce va asteapta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[17.04.16 08:03:57]
» mesaj pers

   @glcitizen -

regretul sincer că nu poți fi, în același timp, un poet, un pictor, un sculptor, un peisagist, un biolog, un filozof sau un regizor
- pentru mine ai fost câte un pic din fiecare. Parcă am văzut un film de desene animate în care animalele vorbeau cu voi. Cuvintele tale au colorat intens retina mea, paleta de culori a fost vastă.

   Mi-ar fi plăcut să scrii puțin mai mult. Astfel, fiind curioasă, te voi întreba eu ceea ce doream să citesc în plus:

   Cât a costat această excursie?

   De ce nu ai pus poze cu lacul creat de rangeri? Era mare lacul?

   Ai ajuns la locul sfânt, locul de rugăciune?

   Care dintre animale te-a impresionat cel mai mult?

   Malimu, am uitat să te întreb dacă femeile din tribul massai se spală pe dinți :D și dacă le crește părul vreodată. Podoaba capilară, nu mă interesează alte părți ale corpului;)

   Mulțumesc Malimu! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[17.04.16 08:53:01]
» mesaj pers

   @glcitizen: Am citit cu plăcere impresiile tale despre jungla, dar mi-au plăcut foarte mult explicațiile de la fiecare poză.

   Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[17.04.16 11:08:56]
» mesaj pers

   @krisstinna -

   Buna, Krisstinna! Când spuneam cât esti de colorată, mă gândeam și la comentariile pe care mi le trimiti.

   Nprmal, o asemenea excursie ti-o negociezi cu o agentie, sau, pur si simplu, o faci in întregime de unul singir pe net și te duce lq 1200 E. Dacă ai puncte acumulate la zboruri, plătești mult mai puțin. Apoi, negociezi tot on-line, sau la fața locului, serviciile pe care ți le dorești. Nu uita de masa și de micile cadouri sau placeri personale ce armonizeaza excursia-o masa locala, pe care sper sa o prezint curând, o cafea bună. o bere etc.

   Massaii îsi epileaza corpul de la o varsta f. timpurie cu subst ce omoară rădacina firului de păr, iar pe cap sunt rași de catre mame, inaintea ceremoniilor, ca un semn al puritații.

   Femeile folosesc frunze de plante aromate pentru igiena dentară si uleiuri naturale pentru parul lor foarte scurt. Războinicii sunt singurii care poartă părul mai mare dat cu diverse uleiuri ce le înfrumusețează pletele.

   In sfîrșit, multe din cele descrise în review (lacul imens, leopardul, leul), le-am vazut la 4-500 m, cu binoclul aflat în dotarea lor, iar Cannonul meu nu face minuni la o asemenea distanță.

   La sfârșit de safari iei o masă locală, dar aș stricat toată vraja junglei vorbind de mâncăruri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[17.04.16 11:25:06]
» mesaj pers

   @glcitizen: Malimu, vreau și eu substanța aia care omoară rădăcina firului de păr :D! Spune-mi te rog frumos cât a costat acest safari. Să știi că te-a costat puțin excursia în sine, eu cheltuiesc mai mult în Grecia, cu toate că fac și economie la multe. Și da, sunt foarte colorată! Ai văzut poze cu mine :) Chiar dacă nu sunt o tinerică, îmi place să fiu colorată, și la propriu și la figurat. Mai am o întrebare, tot veselă, așa ca mine: cum crezi că M-ar numi pe mine massaii, având în vedere că sunt albă, depilată și cu părul roz? Mulțumesc Malimu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[17.04.16 11:32:05]
» mesaj pers

   @krisstinna -

   Iîi multumesc pentru rșspuns, Mergând în grup de 4-5, o poți scoate la 60-70 de euro, în inter sezon. Vara, poate trece de 120E în grup restrâns și 80 E în grup mare.

   Ținând cont de aspectul tău alb și delicat, Massaii te-ar putea asocia ușor cu o plăcintuță de orez, de altfel, delicioasă la o masă de prânz.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- glcitizen
[17.04.16 11:35:07]
» mesaj pers

   @ANILU -

   Îți mulțumesc și sper să te stimulez în a vedea niște locuri absolut unice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[17.04.16 13:09:04]
» mesaj pers

   @glcitizen -

   Revin cu mențiunea ca nu am ajuns până la munte - este ca o fata morgana, când aproape, când la infinit.

   Nu poți procura leacul depilării miraculoase decât prin cineva, care ajunge acolo și negociază. Te asigur că nu va fi ieftin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[18.04.16 08:41:46]
» mesaj pers

   Nu stiu daca ti-am mai spus dar esti un scriitor desavarsit! Despre destinatii nu mai am cuvinte. Sunt fix alea de pe lista mea! Minunat! Voi avea o saptamana splendida visand la masai

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[18.04.16 08:57:35]
» mesaj pers

   @buterfly -

   Multumesc, butterfly. Si eu te-am vazut in actiune prin desert - pareai o adevarata lidera și maestra de ceremonii. Mi-a placut toată descrierea dar si detaliile de culoare locala.

   Nu uita! Groenlanda si Kenya te asteapta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[18.04.16 10:46:49]
» mesaj pers

   @glcitizen - Minunat review, acompaniat de poze pe măsură, cu explicaţii superhaioase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[18.04.16 11:22:00]
» mesaj pers

   @Carmen Ion -

   Multumesc. Si eu sunt incântat de review-urile tale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.04.16 11:54:45]
» mesaj pers

   Am reusit si eu in sfarsit sa citesc si acest review ai sa ma bucur ca de toate cele citite si nu pot sa nu-l parafrazez pe Caragiale "Cum le spui tu Bibicule, mai rar".

   Ai un fel atat de placut de a povesti incat am senzatia ca sunt acolo si cineva imi explica fiecare lucru pe care il vad si asa cum spunea si Carmen, chiar si pozele sunt insotite de comentarii simpatice rau de tot.

   Si ca sa ramanem in zona amuzanta, in momentul in care am vazut poza P04 am avut senzatia ca vad o imagine din Fam Flinstone :) si pietrele lor cioplite.

   Felicitari, votat cu foarte mare placere si sper si eu sa primesti cat mai curand si ZB, eu am mai pus doar o pietricica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[18.04.16 12:01:59]
» mesaj pers

   @mishu -

   Multumesc, Mishule si sper s-o tinem amandoi tot asa. Peste vreo 2 sapt va urma Marocul si trebuie sa scriu ceva nou fata de butterfly-nu-mi va fi usor, te asigur.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- michirec
[21.04.16 13:15:28]
» mesaj pers

   @krisstinna - am sa raspund eu: privitor la spalatul pe dinti, folosesc niste ramurele ale unui copac de esenta moale, ramurea al carei capat devine fibros cu cat o folosesc mai mult; seva aflata in acea ramurea are efect de albire a dintilor, de aici dintii nefiresc de albi ai kenienilor... in multe poze ve-ti vedea fete masai cu un betisor in gura...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[21.04.16 15:44:22]
» mesaj pers

   @michirec: Mulțumesc pentru detaliile foarte interesante.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2016] La adapostul unei masini decapotabile poti deveni un explorator temerar al junglei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730476">Şterge vot</a></div><span id="v9730476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2016] La adapostul unei masini decapotabile poti deveni un explorator temerar al junglei.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2016] STOP! Primul punct de control in jungla. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730477">Şterge vot</a></div><span id="v9730477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2016] STOP! Primul punct de control in jungla.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2016] Putem trece! Urmeaza o zebra. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730478">Şterge vot</a></div><span id="v9730478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2016] Putem trece! Urmeaza o zebra.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2016] Primele semne de civilizatie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730479">Şterge vot</a></div><span id="v9730479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2016] Primele semne de civilizatie.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2016] Nu ne deranjati, dar nici nu ne pasa de voi! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730480">Şterge vot</a></div><span id="v9730480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2016] Nu ne deranjati, dar nici nu ne pasa de voi!
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2016] Mereu aceleasi masini si aceeasi oameni curiosi! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730481">Şterge vot</a></div><span id="v9730481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2016] Mereu aceleasi masini si aceeasi oameni curiosi!
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2016] Scenarii de Hollywood pentru vizitatorii cu imaginatie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730482">Şterge vot</a></div><span id="v9730482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2016] Scenarii de Hollywood pentru vizitatorii cu imaginatie.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2016] O prima balerina intrand in scena. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730483">Şterge vot</a></div><span id="v9730483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2016] O prima balerina intrand in scena.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2016] Viata merge mai departe! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730484">Şterge vot</a></div><span id="v9730484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2016] Viata merge mai departe!
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2016] Drumul rosu (datorat oxidului de fier) ce duce ca o speranta spre inaltimi. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730485">Şterge vot</a></div><span id="v9730485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2016] Drumul rosu (datorat oxidului de fier) ce duce ca o speranta spre inaltimi.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2016] Vreti o confruntare barbateasca sau doar o poza? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730486">Şterge vot</a></div><span id="v9730486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2016] Vreti o confruntare barbateasca sau doar o poza?
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2016] Un moment de reflectie la mijloc de drum. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730487">Şterge vot</a></div><span id="v9730487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2016] Un moment de reflectie la mijloc de drum.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2016] Ce am fost si ce-am ajuns... -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730488">Şterge vot</a></div><span id="v9730488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2016] Ce am fost si ce-am ajuns...
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2016] Treceti o data sau nu? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730489">Şterge vot</a></div><span id="v9730489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2016] Treceti o data sau nu?
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2016] Linistea unui scenariu ascuns. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730490">Şterge vot</a></div><span id="v9730490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2016] Linistea unui scenariu ascuns.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2016] Aproape de Muntele Sfant Kenya, loc de inchinaciune pentru Massai. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730491">Şterge vot</a></div><span id="v9730491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2016] Aproape de Muntele Sfant Kenya, loc de inchinaciune pentru Massai.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2016] Este ora mesei, vrem putina liniste! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730492">Şterge vot</a></div><span id="v9730492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2016] Este ora mesei, vrem putina liniste!
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2016] Odihna si veghe, cu randul. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730493">Şterge vot</a></div><span id="v9730493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2016] Odihna si veghe, cu randul.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2016] Primii pietoni nedisciplinati ai junglei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730494">Şterge vot</a></div><span id="v9730494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2016] Primii pietoni nedisciplinati ai junglei.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2016] O discutie in grup inainte de a lua o decizie finala. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730495">Şterge vot</a></div><span id="v9730495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2016] O discutie in grup inainte de a lua o decizie finala.
foto glcitizen [16.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2016] O priveliste cu impact artistic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730496">Şterge vot</a></div><span id="v9730496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2016] O priveliste cu impact artistic.
foto glcitizen [16.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JAN-2016] O posibila alarma falsa de furtuna. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730497">Şterge vot</a></div><span id="v9730497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2016] O posibila alarma falsa de furtuna.
foto glcitizen [16.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JAN-2016] O iesire demna din scena. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 16.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730498">Şterge vot</a></div><span id="v9730498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JAN-2016] O iesire demna din scena.
foto glcitizen [16.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.137104988098 sec