68037 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Paleokastritsa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.04.2016
DE
Avatar Lucien
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Miercurea Ciuc
înscris/ă în 29.01.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
300 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Paleokastritsa


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

De la bun început trebuie să spun, aşa cum veţi vedea, că aveţi nevoie de mult mai mult timp decât este dispus ghidul să vă acorde pentru a vedea toate minunăţiile din zona mănăstirii. Recomandat este să vă planificaţi o jumătate de zi.

Mănăstirea Paleokastritsa se găseşte în extremitatea vestică a staţiunii, fiind un obiectiv turistic, dar mai ales spriritual, de primă importanţă. Vizitarea ei prinsă în multe oferte ale agenţiilor de turism şi figurează alături de Submarinul Galben şi Bella Vista din obiectivele aferente staţiunii Paleokastritsa.

Mănăstirea este situată înspre vârful peninsulei Agios Spyridon (Sf. Spiridon) care are o formă de deal rotunjit. Se vede excelent dinspre vârful muntelui care domină staţiunea, de la Bella Vista, fantastică panoramă de referinţă mondială (vezi foto, video, dar şi review-ul dedicat: vezi impresii)

Se presupune că mănăstirea a fost întemeiată în secolul XIII pe ruinele unei vechi fortificaţii (Paleokastro - Paleokastritissa - Paleokastritsa), dar având în vedere şi hramul pe care îl are, este cunoscută şi sub denumirea Sfânta Fecioară Maria (în greceşte Panaghia sau Theodokus, în engleză Virgin Mary Monastery).

Peninsula/dealul cu mănăstirea este mărginită la est de Golful Agios Spyridon (cu cea mai importantă plajă din staţiune şi singura cu nisip), spre sud şi vest de Marea Ionică, iar spre nord de Golful Agios Petros (Sf. Petru). Vârful mănăstirii este vizbil de pe plaja Agios Spyridon (foto), dar şi de pe puntea Submarinului Galben vezi impresii

La baza dealului, parţial inundată de apa golfului Agios Spyridon, este grota în care s-ar fi iubit frumoasa Nausica cu Ulise, eroul homerian, la întoarcerea acestuia spre casă după Războiul Troian. Grota este frecvent vizitată de turişti (foto), dar este accesibilă numai înot sau cu ambarcaţiuni.

La mănăstire se ajunge pe un drum asfaltat care urcă în serpentine printre livezile de măslini şi chiparoşi care acoperă dealul (foto). Înainte de mănăstire este o parcare destul de mare. Vă recomandăm să parcurgeţi drumul pe jos, lăsând maşina în parcarea foarte mare de la baza dealului (între golfurile Agios Spyridon şi Agios Petros). Veţi avea astfel posibilitatea să vă delectaţi cu panoramele celor două golfuri precum şi cu florile multicolore de leandru care mărginesc drumul în grupuri compacte (foto).

Înainte de a intra în mănăstire treceţi pe lângă câteva tarabe cu suveniruri şi obiecte de artă (mai ales picturi) cu subiect religios sau laic.

Manastirea Panaghia din Paleokastritsa a fost construită în secolul XIII, anul 1228, conform inscripţiei gravată pe poartă, pe locul unde a fost găsită o icoană a Fecioarei Maria. Mănăstirea este un frumos exemplu de arhitectură monastică greacă, biserica de azi şi chiliile pentru cei 8-10 călugări fiind construite în secolul XVIII.

Mănăstirea a avut o istorie zbuciumată, stând mărturie un tun cu stema Romanovilor (ruşii au fost prezenţi în Insula Corfu pentru un timp scurt în anul 1799). În timpul ocupaţiei britanice, în secolul XIX, mănăstirea a fost transformată în spital militar. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, italienii au instalat aici un punct de control militar, iar germanii au transformat chiliile în magazii.

Vizitarea mănăstirii este gratuită, dar se impune o ţinută decentă. Dacă este nevoie, femeile primesc şaluri cu care să-şi acopere umerii.

Mănăstirea este construită pe două niveluri. Pentru început urcăm scările de piatră care duc la nivelul superior unde se găsesc o curte interioară, clopotniţa, biserica, o grădină, muzeul, chilii şi anexe. Totul este plin de flori parfumate şi multicolore. Pe terasa din faţa clopotniţei, construită în stil tipic corfiot, se găseşte o fântână "a dorinţelor" (foto). Dacă aruncaţi o monedă în această veche fântână şi vă puneţi o dorinţă, aceasta, cu binecuvântarea Sfintei Fecioare, se va împlini.

Trecând printr-o mică dar frumoasă grădină cu pomi, intrăm în biserică. Aceasta este o bazilică cu o singură navă, cu acoperiş de lemn. Printre icoanele deosebite ale bisericii sunt cele cu ”Sfântul Gheorghe şi balaurul”, ”Judecata de apoi”, iar tavanul are sculptat ”Pomul vieţii” (foto, video). Cea mai importantă însă este icoana făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare cu Pruncul.

Ieşim iar în curtea mănăstirii şi îndreptându-ne spre muzeu, încercăm să savurăm momentul. Plină de flori şi arome, cu pisici lenevind peste tot, mănăstirea oferă o senzaţie unică de beatitudine şi linişte sufletească.

În muzeul mănăstirii (intrare gratuită) este expusă o colecţie de veşminte şi obiecte de cult ortodox, cărţi bisericeşti, icoane rare bizantine şi post-bizantine. De asemenea, sunt expuse curiozităţi: o scoică gigantică (Tridacna gigas?) şi ”Monstrul mării” cu colţi şi vertebre foarte mari, prins probabil în secolul XIX (foto şi videoclip). Muzeul are şi un stand cu suveniruri şi obiecte bisericeşti.

Coborând la nivelul inferior, trecem printr-un pasaj cu bolţi arcuite, semănând a tunel şi normal, acoperit de flori. Din el se intră în magazinul mănăstirii. Ne întâmpină o presă de fier şi un zdrobitor cu două roţi mari de piatră, instrumente tradiţionale pentru prelucrarea măslinelor şi obţinerea uleiului (foto, video). În magazin putem cumpăra produse care poartă marca mănăstirii: ulei de măsline, săpun din ulei de măsline, vinuri, lichior şi gem de kumquat etc.

Ieşim din mănăstire, dar subiectul nu este încă terminat. Pe o mică platformă, chiar lângă mănăstire, este instalat tunul cu emblema ţaristă (a Romanovilor, probabil din anul 1799) amintit anterior. De pe această platformă situată deasupra unei prăpăstii se dechide spre mare o panoramă copleşitoare, încărcată cu stânci, valuri şi multe flori (foto, video). Apoi traversăm străduţa şi intrăm în parcul care pare a fi o grădină japoneză încărcată cu flori, palmieri şi o fântână cu peşti aurii (foto).

În continuare, din poarta mănăstirii ne îndreptăm spre vest pe o alee asfaltată pentru a ajunge după câţiva paşi în vârful dealului. Pentru început însă ne putem relaxa pe terasa tavernei din partea stângă a aleii sau admirăm pe dreapta ferma mănăstirii în care mai multe gâşte trândăvesc pe sub portocalii încărcaţi de fructe (foto).

Ajunşi în vârful dealului ne întâmpină o privelişte copleşitoare: marea cu stânci în faţă, muntele încărcat cu păduri de măslini şi chiparoşi în spate. Jos vedem golfurile Agios Petros şi Ampelaki, o parte din staţiune, iar sus, cocoţate pe munte, satul Lakones şi amenajările turistice din zona de belvedere Bella Vista. Apusul soarelui (foto) este superb din acest loc căutat de îndrăgostiţi şi de fotografii pasionaţi.

Un videoclip realizat de mine şi care prezintă frumuseţile Mănăstirii Paleokastritsa se găseşte aici: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Lucien in 15.04.2016 10:06:18

Validat / Publicat: 15.04.16 12:24:07


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA. A mai fost în/la: Atena şi de trei ori în Corfu (din care, două sejururi în Paleokastritsa)
VIZUALIZĂRI: 4501


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24050 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Lucien? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[15.04.16 12:25:00]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[15.04.16 12:33:29]
» mesaj pers

   Şi tot acolo la Mănăstire, v-au întâmpinat o mulţime de pisicuţe şi motanei, nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[15.04.16 12:38:33]
» mesaj pers

   @mogly - Normal! Le poti vedea in videoclipul atasat. Sa-mi raspunzi la intrebarea din celalalt review, poate am fost in acelasi autocar in Turul Insulei, seria de la inceputul lui septembrie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[15.04.16 12:59:10]
» mesaj pers

   @Lucien - Nu, noi am fost acolo în perioada 07 07 2015 - 14 07 2015. Însă în excursia cu turul insulei, chiar dacă nu ne-am întâlnit cu tine, ne-am întâlnit cu un alt user AFA cu gettyy, dar nu ne cunoşteam pe atunci. Întâmplarea a făcut ca citind reveiw-ul ei despre Corfu şi despre Palatul Achilleion să văd că a postat o fotografie din grădina palatului cu statuia lui Achille muribund în care apărea aceeaşi persoană şi îmbrăcată identic ca într-o fotografie făcută de mine. Aşa am început să vorbim şi ne-am dat seama că am fost în acea zi împreună în excursie fără să ştim. Lumea e mică, dacă nu ne întâlnim în România uite că ne putem întâlni pe o insulă :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[15.04.16 13:05:00]
» mesaj pers

   @mogly - Eu am inceput sa scriu de foarte putin timp pe AFA. Am in pregatire un review si despre Achilleion. Sigur vom putea vedea pe inregistrari fantasma trecerii voastre! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [18.10.18 17:51:51]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] Staţiunea Paleokastrisa văzută din vârful muntelui, de la Bella Vista. În vârful peninsulei/dealului Agios Spyridon din partea dreaptă a imaginii, se vede perfect Mănăstirea Paleokastrisa. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730136">Şterge vot</a></div><span id="v9730136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] Staţiunea Paleokastrisa văzută din vârful muntelui, de la Bella Vista. În vârful peninsulei/dealului Agios Spyridon din partea dreaptă a imaginii, se vede perfect Mănăstirea Paleokastrisa.
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2015] Mănăstirea Paleokastritsa, amplasată înspre vârful peninsulei/dealului Agios Spyridon (Sf. Spiridon), văzută dinspre satul Lakones situat pe muntele care domină staţiunea -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730137">Şterge vot</a></div><span id="v9730137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] Mănăstirea Paleokastritsa, amplasată înspre vârful peninsulei/dealului Agios Spyridon (Sf. Spiridon), văzută dinspre satul Lakones situat pe muntele care domină staţiunea
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] Acoperişul Mănăstirii Paleokastritsa (în partea centrală-sus a imaginii) văzut de pe plaja Golfului Agios Spyridon. La baza dealului, parţial inundată, se vede grota în care s-au iubit Nausica şi Ulise, eroul troian. O mică ambarcaţiune este pe punctul de a intra în grotă. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730138">Şterge vot</a></div><span id="v9730138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] Acoperişul Mănăstirii Paleokastritsa (în partea centrală-sus a imaginii) văzut de pe plaja Golfului Agios Spyridon. La baza dealului, parţial inundată, se vede grota în care s-au iubit Nausica şi Ulise, eroul troian. O mică ambarcaţiune este pe punctul de a intra în grotă.
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2015] Arbuşti de leandru încărcaţi cu flori multicolore mărginesc drumul care urcă spre mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730139">Şterge vot</a></div><span id="v9730139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] Arbuşti de leandru încărcaţi cu flori multicolore mărginesc drumul care urcă spre mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2015] Flori de leandru pe drumul care duce la mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730140">Şterge vot</a></div><span id="v9730140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] Flori de leandru pe drumul care duce la mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] Din drumul care urcă la mănăstire, printre tufele de leandru înflorit, putem admira staţiunea Paleokastritsa, muntele şi Golful Agios Spyridon -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730141">Şterge vot</a></div><span id="v9730141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] Din drumul care urcă la mănăstire, printre tufele de leandru înflorit, putem admira staţiunea Paleokastritsa, muntele şi Golful Agios Spyridon
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2015] Detaliu din curtea interioară a Mănăstirii Paleokastritsa. În prim-plan, la dreapta, este 'Fântâna dorinţelor', iar în spate clopotniţa construită în stil tipic corfiot -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730142">Şterge vot</a></div><span id="v9730142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015] Detaliu din curtea interioară a Mănăstirii Paleokastritsa. În prim-plan, la dreapta, este "Fântâna dorinţelor", iar în spate clopotniţa construită în stil tipic corfiot
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2015] Iconostasul (catapeteasma) bisericii mănăstirii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730143">Şterge vot</a></div><span id="v9730143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] Iconostasul (catapeteasma) bisericii mănăstirii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] O parte din tavanul (pictat cu 'Pomul vieţii') şi din catapeteasma bisericii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730144">Şterge vot</a></div><span id="v9730144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015] O parte din tavanul (pictat cu "Pomul vieţii") şi din catapeteasma bisericii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2015] Detaliu din interiorul bisericii din Mănăstirea Paleokastritsa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730145">Şterge vot</a></div><span id="v9730145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015] Detaliu din interiorul bisericii din Mănăstirea Paleokastritsa
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2015] Vitrină cu icoane şi cărţi de cult din muzeul mănăstirii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730146">Şterge vot</a></div><span id="v9730146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] Vitrină cu icoane şi cărţi de cult din muzeul mănăstirii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2015] 'Monstrul marin' expus în muzeul mănăstirii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730147">Şterge vot</a></div><span id="v9730147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015] "Monstrul marin" expus în muzeul mănăstirii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2015] Obiecte de cult expuse în muzeul mănăstirii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730148">Şterge vot</a></div><span id="v9730148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015] Obiecte de cult expuse în muzeul mănăstirii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2015] O scoică gigantică (Tridacna gigas?) expusă în muzeul mănăstirii, lângă 'Monstrul marin' -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730149">Şterge vot</a></div><span id="v9730149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015] O scoică gigantică (Tridacna gigas?) expusă în muzeul mănăstirii, lângă "Monstrul marin"
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2015] Presa de ulei (stânga) şi zdrobitorul de măsline, cu două roţi mari de piatră (dreapta), instrumentele tradiţionale pentru obţinerea uleiului de măsline, expuse în magazinul mănăstirii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730150">Şterge vot</a></div><span id="v9730150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015] Presa de ulei (stânga) şi zdrobitorul de măsline, cu două roţi mari de piatră (dreapta), instrumentele tradiţionale pentru obţinerea uleiului de măsline, expuse în magazinul mănăstirii
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2015] Tunul cu emblema ţarilor Rusiei (Romanovilor, probabil anul 1799 din timpul scurtei dominaţii ruso-otomane asupra insulei) situat pe o mică platformă, exact lângă mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730151">Şterge vot</a></div><span id="v9730151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015] Tunul cu emblema ţarilor Rusiei (Romanovilor, probabil anul 1799 din timpul scurtei dominaţii ruso-otomane asupra insulei) situat pe o mică platformă, exact lângă mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2015] Detaliu din peisajul care deschide de pe platforma cu tunul de lângă mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730152">Şterge vot</a></div><span id="v9730152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015] Detaliu din peisajul care deschide de pe platforma cu tunul de lângă mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2015] Marea cu stânci şi versantul înflorit, vizibile de pe platforma cu tunul Romanovilor, de lângă mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730153">Şterge vot</a></div><span id="v9730153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015] Marea cu stânci şi versantul înflorit, vizibile de pe platforma cu tunul Romanovilor, de lângă mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2015] Marea ionică şi peisaj stâncos sălbatec, vizibile de pe platforma cu tunul ţarist de lângă mănăstire -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730154">Şterge vot</a></div><span id="v9730154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015] Marea ionică şi peisaj stâncos sălbatec, vizibile de pe platforma cu tunul ţarist de lângă mănăstire
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2015] Detaliu din grădina (în stil japonez?) situată exact în faţa Mănăstirii Paleokastrisa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730155">Şterge vot</a></div><span id="v9730155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015] Detaliu din grădina (în stil japonez?) situată exact în faţa Mănăstirii Paleokastrisa
foto Lucien [15.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2015] Detaliu (2) din grădina (în stil japonez?) situată exact în faţa Mănăstirii Paleokastrisa -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 15.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730156">Şterge vot</a></div><span id="v9730156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2015] Detaliu (2) din grădina (în stil japonez?) situată exact în faţa Mănăstirii Paleokastrisa
foto Lucien [15.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.187971830368 sec