67806 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Informații utile despre viza SUA

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.03.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Obtinerea vizei SUA


Exista tot felul de informatii utile pe pagini de internet care ajuta la obtinerea vizei SUA. Aceste informatii le-am folosit pentru obtinerea vizei, nici macar nu am sunat la ambasada. Deoarece in cadrul AFA nu exista inca impresii despre obtinerea vizei SUA am hotarat sa descriu experienta personala in legatura cu acesta. Ideea mi-a venit dupa ce utilizatorul mishu a furnizat date despre obtinerea vizei din China. Sper ca tot mai multi utilizatori sa descrie cate o viza din lume, astfel o sa avem mai multe informatii pe AFA.

Din pacate Romania (impreuna cu Bulgaria, Croatia, Polonia si Cipru) inca nu este inclusa in programul ESTA, ceea ce inseamna Programul de renuntare a obligativitatii vizelor. In schimb, Ungaria, Germania, Grecia da, acestea sint doar 3 din mai multe tari din Europa.

Ca sa fie inclusa si Romania, rata de refuz la obtinerea vizelor trebuie sa scada la 3% ceea ce in prezent nu este posibil. Cel mai scazut nivel de refuz a avut in perioada 2013-14 (dupa ce in 2010 a avut 24%, 2011 - 20 %, 2012 - 17%, 2013 - 11%) Acum in 2016 a crescut din nou la 11,16% ceea ce nu este o veste tocmai buna. Totusi cetateanul roman care indeplineste toate conditiile pentru a putea obtine o viza SUA are sanse foarte mari sa obtina acesta.

Dar sa incepem:avand in vedere ca AFA este un site care furnizeaza informatii turistice, si eu voi descrie doar viza turistica B1 / B2. (afaceri / scop personal) Viza noastra este B2 doar ca este impreuna cu B1. Orice solicitant de viza este pentru ofiterul consular un posibil imigrant. In cadrul interviului trebuie demonstrat contrariul. (voi descrie ce documente sint necesare pt acesta)

3 documente sint absolut obligatorii in vederea obtinerii vizei. Primul ar fi pasaportul simplu electronic (270 ron + 22 ron) cu valabilitate minim 6 luni pana la expirare. O fotografie 5 x 5cm cu anumite caracteristici privind dimensiunea, etc (in general toate studiourile foto stiu cum sa faca, daca totusi nu s-a reusit exista studio foto si la ambasada).

Cel mai important este formularul DS 160 (formularul electronic de solicitarea vizei), este un formular foarte complex cu foarte multe intrebari, se completeaza acasa on line in limba engleza iar la sfarsit trebuie tiparit pagina de confirmare care contine un cod de bare unic si se va scana la intrarea la ambasada. Este de recomandat ca la completarea formularului sa avem toate documentele posibile langa noi inclusiv diplome de studii, etc.

Pasii in ordine ar fi in afara de obtinerea pasaportului:

Primul pas: Achitarea taxei MRV la banca BRD. care este 160$ in acest moment la cursul de astazi = 656 ron. In cazul neobtinerii vizei acesti bani se pierd. Valabilitatea platii este de un an si la interviu trebuie dovada platii de la BRD (chitanta)

Pasul 2 si cel mai important: completarea formularului DS 160. Informatiile furnizate la intrebarile din formular trebuie sa fie reale si corecte. Deoarece completarea formularului dureaza foarte mult inainte de expirarea celor 20 minute trebuie salvat tot (atfel datele se pierd si trebuie inceput din nou). Pe urma se poate relua procesul de completare. Informatiile pe care trebuie sa le furnizati la completarea formularului DS160 in mare sint date personale, date despre familie, loc de munca, studii, o gramada de intrebari referitoare la terorism (acestea m-au amuzat, la toate trebuie raspuns cu nu) sanatate, si altele.

La o singura greseala riscati neobtinerea vizei, recomand atentie maxima la completare. Caracterele trebuie sa fie latine, exceptie facand anumite nume, prenume.

Pagina la care se pot obtine mai multe informatii este: vezi aici sau aici.

Dupa ce formularul este finalizat si avem si pagina de confirmare urmeaza programarea pe pagina de web: vezi aici.

Programarea se poate face si telefonic numarul de telefon existand pe pagina ambasadei.

Trei informatii sint necesare pt programare: numarul pasaportului, numarul chitantei de 160$ si cifrele de pe codul de bare de la pagina de confirmare a interviului (10 cifre). In cazul in care nu reusim sa ajungem la interviu, exista posibilitatea unui nou interviu. Totusi recomand ca acest lucru sa nu se intample (nu prea le place celor de la ambasada sa reprogramam de x ori interviul)

Documente suplimentare care sint absolut necesare sa le avem la noi dar nu le prezentam doar daca ni-l cere:

- document de la locul (locurile de munca) adeverinta care atesta functia si eventual salariul lunar,

- extras de cont (conturi) bancar este de preferat sa contina echivalentul a minim 2000$

- documente privind imobile/terenuri detinute sau contractul de chirie

- documentele detinerii unui autoturism (autoturisme)

- documentele membrilor de familie (certificate de nastere, CI, in cazul in care nu calatorim impreuna)

- documente care atesta rezervarea la un loc de cazare/hotel/sejur (la majoritatea agentiilor de turism exista posibilitatea obtinerii unei oferte fara plata acestuia (deoarece toti stiu de posibilitatea neobtinerii vizei)

- invitatie de la o persoana / prieten / rude in SUA: acesta nu recomand neaparat sa aveti a Dvs, deoarece in cazul in care exista rude, prieteni in SUA scade sansa de obtinere a vizei (ofiterii consulari suspecteaza emigrare ilegala deoarece persoana are unde sa stea ce sa manance, etc)

- alte documente cum ar fi diplome de absolvire, etc.

Mentionez faptul ca nici unul din documentele enumerate mai sus nu mi-a fost cerut.

 

Experienta personala: dupa parcurgerea pasilor (o singura data nu am salvat formularul ds 160 si a trebuit sa incep de la 0-in rest tot a fost ok) si realizarea programarii m-am deplasat catre Bucuresti.

Adresa noua ambasadei SUA este Str Dr Liviu Librescu nr 4-6 sector 1 Bucuresti. Programul de lucru este specificat aici.

Drumul a fost o aventura: pana la centura Bucuresti din Sibiu 3 ore dar de la centura pana la ambasada inca 2,5 ore deoarece a fost ora de varf. Pentru mine a existat riscul de intraziere si reprogramare. Pana la urma am ajuns cu 2 minute inainte de ora programarii. O parcare nu exista, am sarit peste bordura si am parcat pe zona verde neamenajata din fata ambasadei.

Cu documentele la mine si pagina de confirmare cu codul de bare m-am indreptat catre intrarea ambasadei. Un domn a scanat codul de bare dupa care am avut intrarea libera. Ambasada cea noua este ca o adevarata fortareata. Dupa trecerea de securitate:se lasa tot din buzunare, chei, cheie masina, monezi, curea, telefoane sintem indrumati spre sala de asteptare cu ghisee multe.

Urmeaza inca odata verificarea documentelor principale dupa care luam loc. Scaunele sint destul de confortabile si exista reviste pentru citit. Dar tot a durat mai putin de o ora (mai exact 45 minute la mine) Nu mai stiu cate ghisee sint dar totul merge foarte repede, aici un plus mare de la mine pentru organizare. Fiecare este chemat de 3 ori la ghiseu (fiecare primeste un numar de ordine la intrare care trebuie prezentat la ghiseu)

1. Prezentarea documentelor principale (enumerate mai sus)

2. Amprentarea digitala (atentie sa nu existe rani pe degete - in acest caz recomand o reprogramare)

3. Interviul propriuzis: toti ofiterii consulari stiu si ceva romana, in cazul meu dupa ce am observat ca romana doamnei de la ghiseu este mai rea decat engleza mea, am decis sa fac interviul in engleza.

Dupa cateva scurte intrebari privind scopul vizitei (cca 2 minute) mi s-a acordat viza si mi s-a retinut pasaportul (l-am primit a dua zi la un centru TNT din Sibiu - livrarea este gratuita platita de ambasada)

La interviu recomand o atitudine calma, sint oameni si cei de la ambasada si observa imediat daca ceva nu este in regula. In general au o sarcina dificila.

Mentionez faptul ca in timp ce asteptam am vazut persoane la care s-a refuzat viza. Motivele ar fi:lipsa documentelor, sau considerati posibili emigranti neavand destule documente care dovedeste contrariul.

Cam asta a fost la Bucuresti, viza imi este acordata pt 10 ani, ceea ce insemna de 10 ori cate 6 luni in SUA deci nu continuu 10 ani.

 

La sosire in SUA trebuie mers la biroul de imigrari unde mai exista un interviu cu privire la scopul vizitei, durata sederii dupa care se pune viza adevarata (o stampila pe langa viza aplicata care are data pe care nu avem voie sa depasim)

Dupa pornirea telefonului am primit imediat un mesaj de la MAE cu privirea la data sederii si nedepasirea acestuia.

Fotografierea ambasadei este strict interzisa si exista ca si in aeroporturi o lista lunga de obiecte interzise.

Din acest motiv din acest review vor lipsi pozele cu desavarsire din motive lesne de inteles.

Recomand incercarea obtinerii vizei turistice, deocamdata este singura cale de a vizita SUA.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 29.03.2016 23:24:06

Validat / Publicat: 30.03.16 08:10:25


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 6059

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21350 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[30.03.16 08:10:57]
» mesaj pers

   @AZE - Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite, mini-circuite prin statele federației, #DESCOPERIND AMERICA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[30.03.16 12:48:40]
» mesaj pers

   Ma bucur ca articolul meu despre China ti s-a parut util si sunt convinsa ca si altora li se va parea util acest articol al tau.

   Deoacamdata nu am in intentie obtinerea vizei insa pentru viitor ca nu se stie am sa-l trec la Favorite cu felicitarile de rigoare.

   Cat despre ideea privind impartasirea formalitatilor necesare obtinerii vizei pentru diferite destinatii mi se pare chiar ok, este mai simplu asa.

   De exemplu cel mare al meu acum cand a fost la Moscova a intampinat unele greutati in completarea formularului pentru viza deoarece unele rubrici sunt cam evazive.

   In final totul a fost ok, cu o singura mentiune care nu apare pe site-ul lor, nu stiu cat este de adevarata, noi am facut asigurarea de turist la o firma oarecare, acolo insa persoanei care a depus formularele (erau un grup de sportivi) i s-a cerut sa faca asigurarea cu o firma anume agreeata de ei asa ca am platit asigurarea de 2 ori.

   O alta mentionare se refera la deplasarea in Malaezia, unde nu este necesara viza insa la vama esti amprentat (degetele mari dela maini).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[06.10.16 18:48:29]
» mesaj pers

   Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- narcisa
[19.10.16 14:24:47]
» mesaj pers

   Am avut programare saptamana trecuta la interviu. Intai am completat formularul DS160, apoi am listat hartia pentru banca, a doua zi am achitat taxele la BRD si seara am facut programarea online. Completarea formularului DS160 nu a luat mai mult de 30 de minute si am avut pregatit la indemana doar pasaportul. La primul ghiseu ne-au pus sa refacem pozele, costa 15 ron de persoana. Este recomandat sa aveti suma exacta. Dupa ce am facut pozele, am luat alt bon de ordine si am revenit la primul ghiseu. Am vazut multi respinsi. Cineva a intrebat cand poate aplica din nou si i s-a spus dupa 3 luni. Toata operatiunea la ambasada a durat 45 de minute, de la intrare pana la iesirea in strada. Interviul nu a durat mai mult de 2 minute, intrebarile puse au fost din formularul DS160.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dorina9
[24.11.16 19:30:42]
» mesaj pers

   Va multumesc pt articolul elaborat, din care am aflat o multime de lucruri privind vizele turistice in SUA. O singura intrebare as avea:nu ar fi bine sa facem o vizita de cateva zile varului meu care este stabilit in America? Restul cazarilor as fi dorit sa le rezervam singuri. Este vreo problema?

   Va multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[13.10.17 07:59:12]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Informații utile despre viza SUA, #DESCOPERIND AMERICA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0846209526062 sec