ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Schitul unde au avut loc miracolele Sfintului Charbel in timpul vietii cit si dupa moarte

TIPĂREȘTE URM de aici

(Sper ca nu am lipsit prea mult cu continuarea revew-ului dar o sedinta m-a indepartat din zona pentru cateva ore.)

Vreau, pentru inceput, sa va ofer cateva date despre sfantul Charbel. Acesta s-a nascut in urma cu 188 ani, in zona Bekaa Kafra, situata in nordul Libanului intr-o familie sarmana cu multi copii. Datorita mortii premature a tatalui sau nevoit sa munceasca pana la epuizare in Imperiul Otoman, fiecare dintre copii a trebuit sa ajute la intretinerea familiei. El fiind cel mai mic, a fost trimis sa pasca cele cateva oi si capre pe care le aveau. In locurile in care el statea singur cu oile inconjurat de liniste, si-a gasit chemarea fata de Fecioara Maria si Dumnezeu.

La varsta de 23 de ani, alege sa se alature, fiind calauzit de 2 unchi pustnici, Ordinului Calugarilor Maroniti din Liban. Acest ordin face parte din religia catolica. Aici petrecut 16 ani pina a cerut permisiunea de la superiorii sai ca sa se retraga la Schitul Sfintul Petru si Pavel aflata in apropiere. Cererea i-a fost aprobata abia dupa 6 ani deoarece numai calugarilor exceptionali li se implinea dorinta.

Se spune ca cerindu-i-se sa faca un raport urgent catre superiori, Charbel s-a apucat de el si seara fiind, era necesara o lampa. Cind a vrut sa o aprinda si-a dat seama ca uleiul arsese si a rugat un servitor sa o umple in locul sau. Acesta, vrind sa faca o gluma, a umplut lampa cu apa si cind Sfintul a aprins-o, lampa a inceput sa arda cu un foc viu. Uimit, servitorul s-a dus sa povesteasca minunea mai marilor sai iar ei, verificind spusele, au vazut ca focul arsese cu apa. Acesta a fost semnul ca venise timpul ca Sfintul Charbel sa paraseasca mediul sigur al manastirii si sa devina calugar.

Urmatorii ani i-a petrecut intr-o situatie foarte grea. In schitul pe care l-am viziat, am gasit camera in care acesta a locuit, hainele lui si alte obiecte personale. Purta o camasa lunga tesuta din par, dormea pe niste paie iar ca perna avea o scindura. Minca doar resturi de la manastire si petrecea timp indelungat facind rugaciuni, liturghii si multumire Celui De Sus. In 1898 acesta a suferit un atac cerebral si dupa numai 8 zile a murit in Ajunul Craciunului. Dupa cum era obiceiul, trupul sau a fost imnormintat in curtea manastirii, fara sicriu.

La fel ca si alti calugari, chiar si Sfintul Charbel ar fi fost dat uitarii daca nu s-ar fi intimplat ceva ciudat. Timp de o luna si jumatate, o lumina stralucitoare a inconjurat mormintul pe timp de noapte. Erau destui martori dar nimeni nu a putut spune care ar fi cauza acelei lumini astfel ca s-a hotarit exumarea calugarului.

Se mai spune ca in noaptea in care a murit, calugarii din manastirea apropiata au venit tot intr-o fuga la schit sa ii pupe miinile, sa fie binecuvintati prin atingerea corpului decedat. Zapada care se asternea facea ca frigul sa le intre in oase si abia atunci au simtit si ei cum a trait Sfintul in frig, suferind de foame, indurind oboseala si saracia.

Abia dupa patru luni s-a aprobat exumarea calugarului si toti au putut sa vada ca trupul lui era perfect conservat, plutind intr-o mare de noroi datorata inundarii mormintului in urma ploilor torentiale. Inainte de a-i ficorpul pus intr-un sicriu, a fost imbracat cu haine curate si asezat in capela manastirii. Timp de doua saptamini hainele au fost schimbate in continuu deoarece din porii corpului curgea un amestec de singe si transpiratie. Bucati de pinza imbibata cu acest lichid au fost impartite tuturor iar moastele au fost declarate ca fiind facatoare de minuni si vindecatoare de boli.

Dupa aproape 30 de ani de la aceste intimplari, o echipa de medici venita din Franta a examinat ramasitele neputrezite ale lui Charbel, a fost transferat int-un sicriu de zinc si pus intr-un mormint nou intr-un perete din manastire. Dupa alti 20 de ani, pelerini la mormintul sfint au spus ca au vazut scurgeri de lichid la un capat al acestuia. Atunci cind s-a verificat, s-a gasit mormintul uscat si citeva urme de lichid viscos ,lichid ce se scurgea printr-o crapatura a sicriului. La doua luni s-a obtinut aprobarea ca sicriul sa fie deschis iar dupa ce s-a inlaturat sigiluil, s-a constatat ca lichidul curgea inca din porii corpului.

Un scriitor a mentionat in cartea sa ca un preot i s-a destainuit spunindu-i ca pina la momentul cind Charbel a fost declarat sfint, din oasele lui curgea acel lichid rosiatc, insa abia dupa beatificare, oasele lui au inceput sa putrezeasca.

Minuni au inceput sa apara si dupa moartea sa. Un exemplu in acest sens este cazul lui Elias Gharib, nascut in Liban, care in anul 2000, la un examen medical a descoperit ca este bolnav de cancer pulmonar. Medicul curant i-a sugerat sa faca un RMN. Atunci a descoperit cu stupoare ca si creierul i-a fost afectat de aceasta boala. Medicii au decis inceperea de urgenta a chimiotrerapiei. Fiind o persoana credincioasa, Elias, avand asupra lui si medicamentele prescrise de medic, a mers la manastirea St. Maroun unde a inceput sa se roage la Dumnezeu si la Saint Charbel. A facut acest lucru timp de 20 saptamani. Dupa aceasta perioada, a refacut examenul RMN unde medicii au descoperit cu stupoare ca tumorile canceroase de la plamani si creier disparusera in totalitate. Intregul articol se poate vedea la: stanthonysparish.com/sain ... ng-miracle.html

Schitul este o cladire mica, construita din piatra si cu tavanul din birne de lemn, in care se gasesc cateva camere: camera in care a dormit Charbel, o alta camera in care acesta se ruga, o alta camera folosita ca depozit de alimente, si o alta folosita ca si camera de rugaciune.

La intrarea in cladire, in partea stanga, este un hol iar in capatul acestuia este capela folosita de vizitatori pentru a se ruga. In hol, crestinii nu mai pot aprinde lumanari traditionale ci, datorita tehnologiilor avansate acum doar apasa pe buton si se aprind... "lumanari electrice".

Stiu ca este un review cam lung, si cum eu nu prea sint "dusa la biserica" recunosc ca am trait momente speciale la acest schit.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adri-nico in 25.03.16 21:39:54
Validat / Publicat: 25.03.16 23:35:53
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 4584 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Statuie a Feciaorei Maria in camera de rugaciune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster [25.03.16 23:28:41] »

@adri-nico -

Împreună cu continuarea sau continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

adri-nico [25.03.16 23:31:39] »

@webmaster - Wow! Nu ma asteptam. Multumesc!

mogly [25.03.16 23:51:00] »

Nici eu nu umblu prea mult pe la biserici si manastiri, dar si cand merg exista locuri in care intru si simt ca ceva de acolo imi face sufletul sa vibreze si cred ca exact asta ti s-a intamplat si tie. Iar credinta adevarata in ceva nu poate decat sa aduca asupra persoanei multa energie pozitiva care ajuta la vindecarea bolilor, asa imi explic eu minunile care se intampla. Intr-un cuvant mie mi-a placut mult ce am citit si cu siguranta nu ne-ai plictisit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [25.03.16 23:55:55] »

@mogly - Sincera sa fiu nu imi amintesc sa fi dus pina la capat un articol despre vreo biserica sau manastire, spre rusinea mea. Mi-a fost teama, sincer, ca nimeni nu o sa citeasca tot ce am scris. Insa tot ce am auzit despre Charbel, ar cam semana cu minunile lui Arsenie Boca de pe la noi. Sa va scriu si despre Manastire (care se afla intr=un alt loc) sau e deja prea mult?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
mogly [26.03.16 00:19:56] »

@adri-nico - Cum sa fie prea mult? De aia s-a inventat AFA sa scriem pe ea. Eu ma bucur cand voi scrieti despre absolut orice pentru ca am ce citi. Iar tu esti printre autorii mei preferati, daca nu erai tu nici nu imi aduceam aminte ca exista o tara cu numele de Liban si un oras Beirut, acum sunt mai bogata cu niste cunostinte, asa ca scrie ce te indeamna inima ca scrii foarte bine. Daca e prea mult iti spune Papone, stai linistita, dar oricum trebuie sa scrii extrem de mult ca sa reusesti sa-i atragi atentia, cand o sa ajung si eu la performanta sa-mi spuna Papone: las-o omule mai moale, cu... inseamna ca am ajuns tare pe AFA, dar ha... mai am mult pana acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico [26.03.16 00:52:24] »

@mogly - Ma faci sa rid! Nu crede ca e interesat @papone de reviewurile mele, mai ales de astea despre biserici, avind in vedere ca e satul de cele ale lui @tata123, asa cum am inteles din unele ecouri ce au circulat dupa impresiile Intilnirii Afa. Dar o sa scriu si continuarea daca am avut ecouri! (fie ele si doar de la un singur cititor)

maria55 † [26.03.16 01:00:27] »

@adri-nico - dupa primul paragraf, am asociat Charbel cu Arsenie Boca in mintea mea... ca mai apoi s-o faci tu in scris! Doamne, ti-am citit si gandurile, nu doar reviewul!

Sa stii ca urmaresc serialul!

mogly [26.03.16 01:00:48] »

@adri-nico - Papone uneori e totusi deliciu sait-ului AFA, trebuie sa recunoastem. Stiam povestea inca inainte de intalnirea AFA, am prins-o live. Mie imi place mult cum si despre ce scrie Tata 123, dat tot m-am amuzat putin, doar sunt om, ce pot sa fac.

Deja suntem doua, vezi?

adri-nico [26.03.16 01:06:45] »

@maria55 - sint atit de multe miracole facute de acest sfint incit nu se pot scrie aici. si citind despre viata lui in schitul de la munte (abia dupa ce am vizitat zona, pot spune, asociind si imaginile intilnite la fata locului, ca mi s-a ridicat putin parul pe mine, nefiind una care se inchina prea des.

spre rusinea mea nu am ajuns inca la Mormintul lui Arsenie Boca, sper ca viata sa nu treaca inainte de a da o fuga pina acolo.

krisstinna [26.03.16 07:12:33] »

@adri-nico - Abia acum am citit articolul! Am fost foarte ocupată aseară . S-a furnicat pielea pe mine, l-am citit pe nerăsuflate. Felicitări! Aștept impresiile tale despre mănăstire. Așa poate ți se mai iartă din păcate și ajungi la concertul mult visat Să știi că nu am aflat încă unde și când, dar nu-i timpul trecut. Ținem legătura

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [26.03.16 08:23:59] »

@krisstinna - Cred ca de-aia am avut inspiratie religioasa... cind tobistul tocmai cinta la un club din Bucuresti. N-ai aflat tu, ar am aflat eu... cica are petrecre privata insa revine in luna mai sa imi cinte e ziua mea, la Mamaia.

Cit despre manastire, am scris aseara. Doamne, sper sa nu fiu urmatoarea "mama osutanustiucit". Daca va placut, sa lasati comentariu!

elviramvio [26.03.16 15:35:36] »

@adri-nico -

Cred ca ai inca multe de povestit. Probabil ca unele le voi citi sau reciti de sarbatorile noastre, nu de alta dar atunci voi avea liniste.

Frumos, interesant si sigur nu multi vor avea puterea sa-ti calce pe urme in aceste vacante apropiate ca timp, unele incerte ca securitate. Ori nu au carnati de ascuns in buzunare, m-a amuzat acel, cred, prim articol, daca-mi amintesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [26.03.16 15:43:24] »

@elviramvio - Draga mea, chiar mai am multe, multe de povestit si tare mi-e teama ca nu o sa mai apuc sa scriu despre ele.

Desi excursia a a fost intr-o zona cit de cit periculoasa (potrivit avertizarilor MAE) n-am pregetat sa ma aventurez pina aproape de zonele cu militari inarmati, aproape de Tripoli. Despre asta o sa va scriu in reviewul urmator.

Stiu cum e cind nu ai timp sa citesti. Am si eu in lista de asteptare o gramada de impresii, unele pentru ca ador destinatiile respective, altele pentru ca autorii scriu intr=un fel atragator.

krisstinna [26.03.16 18:53:36] »

@adri-nico - Îmi poți spune de ce aruncau oamenii bani în celula sfântului? Care era scopul? Cred că-și puneau dorințe pentru că altfel nu-mi explic. Ai aruncat și tu?

-

Lumânările electrice nu sunt pe gustul meu, nu într-un loc sfânt. Flacăra lumânării are o semnificație aparte, nu doar aceea de a lumina o încăpere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [26.03.16 19:40:38] »

@krisstinna - Cred ca banii erau aruncati in felul in care la noi se face un bilet si se da la preot impreuna cu o suma de bani.

Da, am bagat si eu o bancnota si mi=am pus dorinta ca toti copiii in lume sa fie sanatosi! Nu am avut alta inspiratie.

Intr-aevar luminarile electrice fac nota discordanta cu vechimea schitului. Ai vazut in poze ca peretii sint innegriti? As zice ca acolo a avut loc un incendiu, poate asta e cauza.

Imi zice sotul ca nu a fost incendiu pentru ca tavanul nu era ars. Motivul e ca luminarile au afumat peretii si de aceea s-au inlocuit cu becuri. Cred ca e mai plauzibila explicatia lui.

tata123 🔱 [26.03.16 21:53:14] »

@adri-nico - Alo, alo... păi ce se întâmplă aici? „Mamă”, a mai scris cineva despre mănăstiri și biserici, locuri religioase, vieți de sfinți chiar... și a fost chiar votată de... Uite și @Iulian68 a scris despre mănăstirea Prislop... ciudat... hi, hi, hi. Vedeți că se poate? Nu e nimic anormal...unii chiar citesc și sunt interesați.

mogly [26.03.16 21:57:58] »

@tata123 - E foarte normal si foarte frumos. Niciodata nu avem suficient timp sa vizitam astfel de locuri, asa ca e placut sa citim despre ele.

mishu [26.03.16 22:46:02] »

Eu am citit cu mare interes (placere mi se parea cam ciudat), in final cine vrea scrie, cine vrea citeste, si dupa cum se vede cititori au existat, dovada voturile. Felicitari

papone [26.03.16 22:52:25] »

Dragelor @adri-nico si @mogly... Papone e interesat de multe si de multe ori votează si omul, nu neapărat articolul. Avantaj celor pe care i-a cunoscut - sau nu

adri-nico [27.03.16 00:01:24] »

@tata123: Te rog sa ma ierti, a fost doar o gluma.

@ mishu Multumesc, dar in multe cazuri, numarul voturilor nu corespunde cu numarul cititorilor.

@papone Multumesc, sa inteleg ca ti-a placut pamponul?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, elviramvio, maria55, mishu, mogly, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Beirut și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090287923812866 sec
    ecranul dvs: 1 x 1