67369 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Osaka şi imprejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.03.2016
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
TIP:

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Horyu-ji, reper în istoria culturii și civilizației japoneze


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

O altă excursie pe care am făcut-o în una din zilele sejurului nostru din Shin-Osaka a fost la Ikaruga, între Osaka și Kyoto. Am fost acolo pentru a vedea Templul Horyuji, templu ce face parte din cel dintâi site japonez, “Monumente budhiste în zona Horyuji”, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, unul din cele mai vechi temple budhiste din Japonia, cu o mulțime de obiecte de artă străveche, statui, picturi și alte artefacte, declarate Comori Naționale sau Bunuri Culturale Importante ale patrimoniului național nipon. Multe dintre ele sunt expuse în Sala Horyuji Homotsukan de la Muzeul Național din Tokyo, pe care voiam să le vedem. Din păcate, când am fost acolo o parte din sălile muzeului, printre care și aceasta, erau închise fiind în renovare. Sala nu este deschisă în fiecare zi, este păstrată într-un mediu cât mai protejat, știam asta, dar făcusem programul în așa fel încât să putem să o vizităm. Se renovează și se redeschide pe 15 martie 2016.

Ikaruga, este un oraș mic situat la circa 475 km de Tokyo și la aproape 40 km la est de Osaka. Are o suprafață de aproape 1430 de hectare, o populație de circa 27 de mii de locuitori și cuprinde mai multe temple și altare.

Am ajuns în Stația JR Horyuji, pe la ora 08:30, cu un tren JR Yamatoji Rapid Service. Am plecat din Shin-Osaka cu un tren cu JR Kyoto Line pe care l-am schimbat în Osaka Station cu Osaka Loop Line până la Shinimamiya Station de unde am luat trenul JR Yamatoji Rapid Service. (vezi traseu pe site hiperdya.com).

Din stația de JR am luat autobuzul 72, circulă destul de des, din 20 în 20 de minute, și am mers circa 10 minute până la ultima stație, Horyujimon-mae, biletul costând 190 de yeni de persoană. Străzile sunt destul de înguste, iar autobuzul era ceva mai mare ca microbuzele de la noi. Nu se putea merge pe acele străzi cu autocarele normale. Pe străzi și trotuare era liniște, oameni aproape de loc, te simțeai ca într-o stațiune, parcă eram veniți la odihnă. În autobuz am fost noi și încă două persoane care, culmea, au mers tot în vizită la Horyuji. Când am ajuns magazinele de suveniruri nici nu erau deschise și nici micile restaurante. Până la zona templului se merge puțin pe jos, sunt indicatoare, deja știam….

Horyu-ji, Templul Legii Înfloritoare, templu șef al sectei budhiste Shotoku-shu, a fost construit în anul 607 de prințul Shotoku care l-a numit Horyu Gakumonji, Templul de Învățare a Legii Înfloritoare. În perioada Asuka (552-710) a fost unul din cele mai puternice temple din Japonia având rol atât de seminar cât și de mânăstire. Templul se întinde pe aproape 19 hectare, este împărțit în două zone, Toin Garan, Incinta de Est și Saiin Garan, Incinta de Vest și adăpostește patru piese centrale ale străvechiului templu ce datează din perioada Asuka a istoriei și civilizației nipone, intacte timp de treisprezece secole, rezistând tuturor incendiilor, taifunurilor, războaielor și cutremurelor ce au avut loc în această lungă perioadă de timp, Pagoda și Kondo două din cele mai vechi clădiri de lemn din lume, poate chiar cele mai vechi, Chumon și Kairo. Celelalte clădiri sunt construite ulterior, în perioadele Nara (710-794), Heian (794-1185), Kamakura (1185-1333), Muromachi (1333-1573). Este toată istoria Japoniei reprezentată aici, cu perioadele ei importante. Toate clădirile au panouri explicative care arată perioada când au fost construite.

Am început vizita din partea de sud intrând în Saiin Garan, Incinta de Vest, prin Nandaimon, Poarta Principală de Sud, poartă construită în perioada Muromachi când simplitatea exprima eleganță și demnitate, de unde pe o alee largă, pavată cu dale de piatră ne-am îndreptat spre Chumon, Poarta Centrală și Kairo, Coridorul ce înconjoară incinta centrală a templului. Streșinile joase susținute de grinzi în consolă, poarta umbrită, balustradele ormamentale și coloane ușor bombate sunt specifice arhitecturii Asuka, în care se resimte influența culturii chineze din secolul VI. Ușile impozante, cei doi Nio (cele mai vechi reprezentări japoneze, în teracotă, ale divinităților protectoare) așezați de o parte și de alta a porții contrastează impresionant cu delicatele ferestre ale Coridorului ce se întinde spre est și vest și înconjoară cu frumusețe și rafinament celelalte două clădiri Asuka, Pagoda și Clădirea Principală, pe care le zărim trecând de poartă.

Kondo, Clădirea Principală, nu foarte mare (18,5 metri pe 15,2 metri) are două niveluri și acoperișuri curbate la colțuri. Primul nivel are un acoperiș dublu, de fapt un al doilea acoperiș, decorativ, așezat sub cel adevarat, care înconjoară clădirea. Neavând legătură cu structura internă a clădirii creează din exterior impresia a încă unui nivel.

Clădirea adăpostește una din cele mai importante și mai valoroase sculpturi japoneze, Triada Shaka, o statuie de bronz a lui Buddha Shaka Nyorai stând pe o floare de lotus, având în dreapta pe Buddha Yakushi Nyorai și în stânga pe Buddha Amida Nyorai, amândoi în picioare, despre care se crede că a fost realizată în anul 623 de către celebrul sculptor Tori Busshi, care sub influența artei Dinastiei Wei din China perioadei respective și-a creat propriul stil. Triada este protejată de Shitenno, cei patru regi cerești, regii punctelor cardinale, statui din lemn de camfor, statui foarte vechi. Mai sunt și alte statui valoroase, dar și picturi, cea mai cunoscută fiind Paradisul de Apus care îl reprezintă pe Buddha Amida protectorul neamului omenesc. Nu se pozează și un călugăr, “cerber” a fost cu ochii pe mine și chiar m-a apostrofat, eram singuri dar nu am reușit să am și eu o amintire…...

Următorul obiectiv spre care ne-am îndreptat este Goju-no-To, Pagoda cu Cinci Niveluri, aflată în stânga față de Kondo. Înaltă de circa 33 de metri, cu laturi de aproximativ 20 de metri este cea mai veche pagoda cu cinci nivele din Japonia, copacul din care este confecționat pilonul central fiind tăiat înainte de anul 600, după cum arată analizele dendrocronologice. Se poate spune despre ea că este tipică pentru arhitectura pagodei nipone. Adăpostește la nivelul întâi minunate sculpturi în lut și, mai important, la baza sa, în fundația masivă de piatră pe care se sprijină pilonul central, relicve, un fragment de os, ale lui Buddha istoric, sau Mahayana. Construită în jurul anului 700, de meșteri din Paekche, un regat în sud-vestul Coreei, se poate spune despre ea că este prototipul arhitecturii pagodei nipone. Nu se vizitează dar se poate privi în interior, la baza ei. Am reușit să obțin o amintire. Mea culpa!

Pe aleea dintre Kondo și Pagodă am ajuns la Daikodo, Pavilionul de Studii, clădire construită în perioada Heian pentru studierea normelor budhiste și pentru diferite evenimente comemorative. Este dedicată lui Yakushi Nyorai, Buddha al Medicinei și adăpostește o triadă a acestuia. Aflat alături, în partea dreaptă, se află Shoro, Turnul Clopotului, tot din Heian, al cărui clopot, construit spre sfârșitul perioadei Asuka, răsună și astăzi, în timp ce în partea stângă vedem Kyozo, Depozitul Sutrelor, clădire cu două nivele, ce datează din perioada Nara. Clădirea era păzită dar aici am avut clemență și personalul s-a făcut că nu observă dacă pozez.

Am părăsit incinta centrală, tot pe Chumon, îndreptându-ne spre Pavilionul Circular de Vest, dar, mai întâi, am făcut o binemeritată pauză, pentru un ceai. Trecând pe lângă o casă de ceai am fost serviți de către o doamnă amabilă care ne-a arătat câteva albume despre templu și muzeul lui.

Saiendo, Pavilionul Circular de Vest, în realitate o sală octogonală, este construită în perioada Kamakura și adăpostește cea mai veche statuie lăcuită din Japonia, realizată în perioada Nara, statuia lui Yakushi Nyorai, divinitate căruia îi este consacrat și templul. Ne-am întors pe alee și trecând din nou pe lângă Poarta Centrală, am mers la Shoryon, Pavilionul Sufletului Prințului Shotoku, amenajată într-una din cele două clădiri Sobo, Reședința Călugărilor, în care în urmă cu mult timp locuiau călugării. Este o clădire îngustă din perioada Kamakura.

Am continuat plimbarea în Incinta de Vest vizitând Daihozo, Tezaurul Templului, o clădire nouă, construită în perioada Showa (1926-1989), (perioada în care Hirohito a fost împăratul Japoniei), care adăpostește mai multe statui, o triadă de bronz, o colecție de pagode în miniatură, o pictură murală, sala Kudara Kannon și, nu în ultimul rând, 1400 de ani de cultură japoneză. Nu se pozează în interior.

Am revenit pe aleea ce leagă cele două incinte, am mers cam 400 m, am trecut prin poarta Todaimon, Poarta Principală de Est, clădire tipică din perioada Nara, și ne-am îndreptat spre Yumedono, Pavilionul Viselor, construit în perioada Nara ca sală de rugăciuni pentru odihna sufletului prințului Shotoku, o clădire octogonală, cea mai veche de acest gen din Japonia. Scăldat într-o atmosferă stranie și mistică pavilionul conține mai multe statui, cea mai importantă fiind cea a lui Kuse Kannon, Kannon Salvatorul, ce datează din perioada Asuka, o statuie de lemn aurit de 2 metri înălțime, de fapt statuia în mărime naturală a prințului Shotoko. Era închis.

În imediata vecinătate am văzut alte două clădiri din perioada Kamakura, Shariden, Pavilionul Relicvelor care conține moaștele unui Buddha și Eden, Pavilionul Imaginilor ce conține Shoji, Uși Glisante de Hârtie, pictate cu imagini din viața prințului.

Trecând pe lângă Toin Shoro, Turnul Clopotului din Incinta de Est, o frumoasă clădire de formă trapezoidală din perioada Kamakura care are un clopot vechi de peste 1000 de ani, am părăsit Incinta de Est și templul, îndreptându-ne spre stația de autobuz. Nu am vizitat magazinele cu suveniruri de lângă stație pentru că autobuzul era gata de plecare și vâzându-ne pe noi alergând, șoferul ne-a așteptat, bucuros că are doi turiști la întoarcere. Mai pierdeam 20 de minute prețioase până la autobuzul următor și noi ne grăbeam să ajungem la Nara.

Am ajuns la Stația JR Horyuji și în jurul orei 12 am plecat cu un tren JR Yamatoji Rapid Service spre Nara, circa 10 minute. Drumul parcurs este foarte frumos, printre păduri, peste ape, mai puțin prin localități. De fapt întreaga zonă este deosebită. La Nara se putea ajunge și din Kyoto, dar am preferat traseul din Shin Osaka, mai scurt și mai spectaculos și am ales bine.

Programul de vizitare este de la ora 8:00 la 17:00, cu o taxă de intrare de 1500 yeni, pentru întregul complex și pentru muzeu, destul de mult pentru obiectivele turistice japoneze, la care de regulă se plătește puțin. A contat valoarea inestimabilă a acestuia, taxă pe măsura lui.

Excursia s-a meritat, cred eu, pentru că am văzut un templu deosebit în care se îmbină armonios aproape toate stilurile artei și arhitecturii japoneze.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 05.03.2016 20:40:16

Validat / Publicat: 05.03.16 21:54:19


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în JAPONIA
VIZUALIZĂRI: 3480


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  67000 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[05.03.16 21:52:10]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Osaka şi imprejurimile, OSAKA" (deja existentă pe sait)

   Din câte-mi dau seama, Ikaruga este mai accesibil / mai aproape de Osaka.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[06.03.16 07:36:57]
» mesaj pers

   @mprofeanu - Excelent articol, ca de fiecare dată, dealtfel!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.03.16 09:45:47]
» mesaj pers

   Asteptam inca un articol referitor la acele tinuturi indepartate si cultura lor. Recunosc cinstit ca mi-ar fi placut ca articolul sa fie insotit si de un fond muzical adecvat pentru o si mai buna viauzlizare a articolului, pentru noi cei care NU AM FOST ACOLO ar fi fost ca si cand si noi luam parte la vizitare. Felicitari inca o data si ma bucur pentru tot ce ai reusit sa vezi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[06.03.16 14:24:36]
» mesaj pers

   @webmasterX - Ai dreptate Horyuji este mai accesibil din Osaka. L-am pus la Kyoto pentru că mai pregătesc un ultim review despre împrejurimile orașului Kyoto.

   La sugestia lui Mishu aș dori să atașați reviewului melodia de la adresa:

   https://www.youtube.com/watch?v=Vgbul_9mofI

   Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[06.03.16 14:27:23]
» mesaj pers

   @irinad - Mulțumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[06.03.16 14:33:10]
» mesaj pers

   @mishu - Mulțumesc pentru vizită și sugestie! Ai dreptate, fondul sonor dă culoarea națională reviewului, iar lectura textului este mai plăcută.

   Nu am vrut să încarc prea mult site-ul dar se merită. Voi avea grijă de aici încolo, dacă și webmaster este de acord.

   Îți mulțumesc și ție și lui!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[06.03.16 14:44:24]
» mesaj pers

   @mprofeanu - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.03.16 16:22:31]
» mesaj pers

   @webmaster26: minunat fond sonor ales, felicitari

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[06.03.16 17:00:01]
» mesaj pers

   Un articol foarte special. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[06.03.16 20:48:21]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Mulțumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[10.04.16 17:18:39]
» mesaj pers

   Incintătoare descrieri pe care le retrăiesc cu placere. Prin 2001 am ajuns acolo și am rămas cu ceva din gingasia trairilor japonezilor fața de natură si propria istorie. Nu mai vorbesc de muzica ce te înalță spre ceruri.

   Felicitări și mulțumiri pentru review-uri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[30.04.16 20:35:32]
» mesaj pers

   @glcitizen - Mulțumesc pentru vizită! Îți răspund tocmai acum deoarece am fost plecată împreună cu soțul meu 3 săptămâni și am sosit ieri noapte.

   Sărbători fericite cu sănătate și bucurii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Stația Osaka, dimineața la oră de vârf, plecând spre Horyuji -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719745">Şterge vot</a></div><span id="v9719745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Stația Osaka, dimineața la oră de vârf, plecând spre Horyuji
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2015] Autobuzul ne așteaptă lângă Stația JR Horiuji -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719746">Şterge vot</a></div><span id="v9719746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2015] Autobuzul ne așteaptă lângă Stația JR Horiuji
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Principală de Sud -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719747">Şterge vot</a></div><span id="v9719747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Principală de Sud
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2015] Templul Horyuji, Aleea ce duce la Poarta Centrală și la Pagoda cu Cinci Niveluri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719748">Şterge vot</a></div><span id="v9719748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Templul Horyuji, Aleea ce duce la Poarta Centrală și la Pagoda cu Cinci Niveluri
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală și Pagoda cu Cinci Niveluri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719749">Şterge vot</a></div><span id="v9719749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală și Pagoda cu Cinci Niveluri
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Templul Horyuji, Planul Templului, Incinta de Vest cu roz și Incinta de Est cu albastru -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719750">Şterge vot</a></div><span id="v9719750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Templul Horyuji, Planul Templului, Incinta de Vest cu roz și Incinta de Est cu albastru
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2015] Templul Horyuji, Chūmon (Poarta Centrală), cu coloanele sale bombate -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719751">Şterge vot</a></div><span id="v9719751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Templul Horyuji, Chūmon (Poarta Centrală), cu coloanele sale bombate
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală, Agyo paznicul prezent la datorie -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719752">Şterge vot</a></div><span id="v9719752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală, Agyo paznicul prezent la datorie
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală, Ungyo și el nelipsit la datorie -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719753">Şterge vot</a></div><span id="v9719753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Templul Horyuji, Poarta Centrală, Ungyo și el nelipsit la datorie
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pagoda cu Cinci Etaje, construită de meșteri coreeni -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719754">Şterge vot</a></div><span id="v9719754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pagoda cu Cinci Etaje, construită de meșteri coreeni
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pagoda în interior cu sculpturi în lut la bază -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719755">Şterge vot</a></div><span id="v9719755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pagoda în interior cu sculpturi în lut la bază
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kondo (Sala Principală), văzută din lateral. Primul nivel cu acoperiș dublu dă impresia unui nivel în plus -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719756">Şterge vot</a></div><span id="v9719756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kondo (Sala Principală), văzută din lateral. Primul nivel cu acoperiș dublu dă impresia unui nivel în plus
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] Templul Horyuji, Daikodo, (Sala de Studii, Biblioteca) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719757">Şterge vot</a></div><span id="v9719757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] Templul Horyuji, Daikodo, (Sala de Studii, Biblioteca)
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] Templul Horyuji, Interior Daikodo, statuia de bronz a lui Buddha Yakushi Nyorai, parte din Triada Buddha -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719758">Şterge vot</a></div><span id="v9719758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] Templul Horyuji, Interior Daikodo, statuia de bronz a lui Buddha Yakushi Nyorai, parte din Triada Buddha
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pogoda și Sala Principală considerate cele mai vechi clădiri de lemn din lume -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719759">Şterge vot</a></div><span id="v9719759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] Templul Horyuji, Pogoda și Sala Principală considerate cele mai vechi clădiri de lemn din lume
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kondo, adăpostește în interior mai multe statui vechi ale lui Buddha, vedere din față -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719760">Şterge vot</a></div><span id="v9719760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kondo, adăpostește în interior mai multe statui vechi ale lui Buddha, vedere din față
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] Templul Horyuji, Sala Principală, detaliu (dragon și dantelărie în lemn) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719761">Şterge vot</a></div><span id="v9719761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] Templul Horyuji, Sala Principală, detaliu (dragon și dantelărie în lemn)
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kyozo, (Depozitul Sutrelor) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719762">Şterge vot</a></div><span id="v9719762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2015] Templul Horyuji, Kyozo, (Depozitul Sutrelor)
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Templul Horyuji, Shoro (Turnul Clopotului) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719763">Şterge vot</a></div><span id="v9719763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Templul Horyuji, Shoro (Turnul Clopotului)
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Templul Horyuji, privire de ansamblu asupra clădirilor din perioada Asuka. Se vede și felinarul din centrul incintei. -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719764">Şterge vot</a></div><span id="v9719764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Templul Horyuji, privire de ansamblu asupra clădirilor din perioada Asuka. Se vede și felinarul din centrul incintei.
foto mprofeanu [05.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Templul Horyuji, Sala de Studii văzută de aproape -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719765">Şterge vot</a></div><span id="v9719765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Templul Horyuji, Sala de Studii văzută de aproape
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2015] Templul Horyuji, Am fost acolo -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719766">Şterge vot</a></div><span id="v9719766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2015] Templul Horyuji, Am fost acolo
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2015] Templul Horyuji, Casa de Ceai ce servește ceai și astăzi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719767">Şterge vot</a></div><span id="v9719767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2015] Templul Horyuji, Casa de Ceai ce servește ceai și astăzi
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2015] Templul Horyuji, În Ceainărie aveau și albume. Așa arată baza pagodei cu sculpturi. -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719768">Şterge vot</a></div><span id="v9719768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2015] Templul Horyuji, În Ceainărie aveau și albume. Așa arată baza pagodei cu sculpturi.
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2015] Templul Horyuji, Album cu sculpturi, Triadă Buddha din Tezaurul Templului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719769">Şterge vot</a></div><span id="v9719769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2015] Templul Horyuji, Album cu sculpturi, Triadă Buddha din Tezaurul Templului
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2015] Templul Horyuji, Album cu sculpturi, Triadă Buddha -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 05.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av719770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv719770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=719770">Şterge vot</a></div><span id="v9719770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(719770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f719770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e719770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2015] Templul Horyuji, Album cu sculpturi, Triadă Buddha
foto mprofeanu [05.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.137228012085 sec