ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 21.02.16
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 6 zile

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Sub cercul galben al lunii - Rio

TIPĂREȘTE URM de aici

În august 2014, Rio de Janeiro pare a-şi reface forţele, după câteva zile de extaz şi agonie încheiate cu o umilitoare înfrângere în faţa unei Germanii triumfătoare la fotbal. În curând, surplusul de pasiune sud-americană se va revărsa asupra Festivalului de Samba, după consumarea căruia brazilienii vor avea loc şi pentru puţină muncă.

Mă aflu aproape de Parcul Naţional Corcovado, de fapt o junglă amazoniană amenajată din ordinul lui Pedro al II-lea, cel căruia i se atribuie prima epocă de aur din istoria scrisă a Braziliei (1840-1890). Dintr-o gară colorată în roşu dragon, specifică multor clădiri din America Latină, cu oficianţi îmbrăcaţi în uniforme bleu-ultramarin, cravate roşii, caschete de culoare albastru închis, panglicuţe galbene şi cu zâmbetul pe buze, urc pe un trenuleţ doldora de turişti nerăbdători să vadă una din minunile lumii creştine: Statuia lui Iisus Mântuitorul.

Urc încet, pe nişte şine mici, printre liane şi arbori - elefanţi cu crengi seculare, pe care zăreşti, cel mai adesea, papagali gălăgioşi, de mărimi neobişnuite pentru europeni, sau auzi maimuţe gălăgioase din specia capucină, cu mişcări vegetale şi mai puţin apropiate omului. La treizeci de supuşi, stă, pe o creangă mai groasă, drept ca un baston de mareşal şeful suprem, într-o somnolenţă expectativă. După câteva sute de metri, apare maimuţa veveriţă, o prezenţă aproape iluzorie, apoi babuinii, madrinii sau macacii, cărora le place să iasă noaptea „în societate”, sub cercul galben al lunii.

Prin ferestrele deschise, la fiecare dintre cele trei staţii, localnicii le oferă turiştilor apă rece sau articole artizanale, la un preţ simbolic. Degetele lor noduroase, feţele mici, uscate de soare, cu pomeţii proeminenţi, buzele subţiri, ochii ascunşi în orbite dar vioi, definesc tipologia indienilor băştinaşi Suya, crescuţi în sălbăticia junglei, oameni care ştiu multe despre furnicile negre, ucigaşe şi despre Șarpele Piton sau „Sicriul”, cărora le-au supraviețuit secole la rând.

Din când în când, defileurile îţi oferă spaţii largi, cu vedere spre golfurile, de unde „cartierele marine” din Rio, îţi dăruiesc câteva privelişti magnifice - moment în care, peste zgomotul aparatelor de fotografiat, domină câte un „wow” general peste mulţime...

Începe să-mi fie din ce în ce mai clar că Rio, un oraş cu dublă personalitate, îţi oferă o faţetă aproape divină, la care localnicii spun că Dumnezeu şi-ar fi adus cu prisosinţă contribuţia. Privit de la înălţimea Colinei Corcovado, Rio poate fi asemănat, dar nu şi egalat, cu cele mai spectaculoase privelişti din lume, începând cu Cascada Niagara, înălţimile Himalayei şi sfârşind cu frumuseţile glaciale ale Alaskăi sau ale Groenlandei, care mi-a fost hărăzit a le vedea. Presupun însă că Marele Creator şi-ar fi întrerupt opera undeva la mijloc, pentru a-i spune omului că drumul spre mântuire este o Golgotă greu de urcat şi că Statuia lui Isus, aflată aici, la aproape 1000 de metri, ne aşteaptă cu braţele-i deschise către omenire.

Odată ajuns la ultima staţie, zumzetul mulţimii se transformă în şoapte... Apoi, pe măsură ce ne apropiem de scările ce ne duc spre Statuia Mântuitorului, şoaptele se transformă într-o tăcere încordată. Am senzaţia că mă îndrept spre un loc sacru, de spovedanie. Treptat, sunt copleşit de sentimentul că, în câteva secunde, voi ajunge, pe neaşteptate, în faţa unei Mari Judecăţi.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de glcitizen in 25.02.16 16:51:31
Validat / Publicat: 25.02.16 18:40:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.

VIZUALIZĂRI: 3011 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9449 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster [25.02.16 18:39:48] »

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 30&ridAnt=67217

webmaster [25.02.16 18:41:24] »

Nu am înţeles "conexiunea" cu Argentina folosită în titlu - ai putea te rog explicita?

grecudoina CONS. ONORIFIC AFA / AMERICA de SUD [25.02.16 19:04:54] »

Cristo de pe muntele Corcovado sunt amplasate pe teritoriul Brazilie, in orasul Rio de Janiero.

Am asteptat ceva despre Argentina, conf. titlului si am ramas surprinsa de expunerea unor senzatii pe care le simti cand te apropii de statuia lui Cristo.

Macar o poza cu statuia, pe care o fac toti turistii, in momentul apropierii de ea, ar marca prezenta acolo. Vedeti cate poze am facut din acel loc, in rw meu, facut acum 6 ani. (vezi impresii)

De asemenea in acel loc te impresioneaza si orasul Rio de Janiero, aruncat la piciorele tale, cu toate insulele din oceanul Atlantic. Este o imagine fermecatoare, a peisajului. De care nu pomeniti nimic, pacat, macar revedeam dupa acesti ani trecuti, cum mai arata acel loc.

glcitizen [25.02.16 22:01:11] »

@webmaster -

Multumesc. Miine va fi acolo clipul.

glcitizen [25.02.16 22:06:30] »

@webmaster -

Scuze, greseala de redactare. Daca iti sta in putinta, te roga sa scrii Rio in loc de Argentina. Multumesc.

adri-nico [25.02.16 22:26:11] »

mie imi place cum scrie acest domn. chiar daca nu ofera informatii strict turistice macar are toate "virgulele" la el!

Admin [25.02.16 22:35:45] »

@glcitizen

Scuze, greseala de redactare. Daca iti sta in putinta, te roga sa scrii Rio in loc de Argentina. Multumesc.

S-a rezolvat, am corectat, în titlu

danamandache [26.02.16 09:18:57] »

Imi place modul in care transmiteti emotiile simtite, as prefera sa mai uitati din virgule, dar sa oferiti mai multe informatii despre destinatia aleasa. O imbinare intre senzatiile traite si informatii utile ar face ca articolul dvs sa fie unul cu adevarat pretios. ☺

glcitizen [26.02.16 15:53:25] »

@danamandache -

Multumesc. Si eu observ virgulelel lipsa si mi-am impus sa fiu mai scrupulos. Timpul nu este prietenul meu si m-as bucura daca ar fi singurele scapari.

Ati vazut clipurile?

glcitizen [26.02.16 16:01:11] »

@grecudoina -

Multumesc. Greseala de redactare a fost corectata si sper sa fiti vazut si clipul.

danamandache [26.02.16 20:25:46] »

@glcitizen: Doamne, ati inteles gresit! Scrieti foarte corect, nu lipseste nici o virgula, informatiile utile turistului nu sunt, asta ne dorim, mult mai multe informatii despre obiectivele prezentate de dvs. !

Astept si alte articole cu mult interes!

glcitizen [27.02.16 09:06:42] »

@danamandache -

Da, am revazut mesajul initial si mi-am insusit sfatul primit. Nu-mi va fi insa usor, dar voi incerca.

De obicei, sunt adeptul trairii momentului, o senzatie menita sa creeze curiozitate, semne de intrebare, putin mister dar si dorinta de a vizita niste locuri unde, pur si simplu, se opreste clipa.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, danamandache, glcitizen, grecudoina
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Rio:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043049812316895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1